Novinky
Všetko je pekné až na to že s týmto autom zapadnete aj na pred zahrádke pred domom. Tak načo ten marketing s názvom Scout ? 😒
V realu vypada tohle auto velmi pekne...v garazi uz nam stoji par mesicu 😉 njn, nekdo ty nove produkty musi testovat!
nechceš to srovnávat s Defenderem.. že ne..?!? 😉 nicméně, co je na tom autě tak zatraceně špatnýho..?!? 😲
Copak marketing staví na jméně Ironman? Scout přesně vystihuje podstatu vozu, žádný extrém, jen lehký outdoor.
No nebudu vyvracet nikomu jeho názory, ale myslím že když to umíš tak hned tak nezapadneš, měli sme Octavii 4x4 1.generace a věř mi že dokud si to vysloveně neposadil na nápravy nebo neutopil tak to auto jelo... Neví zda máš doma tak vwelký a mokrý pole že tam máš půl metru bahna, ale já s tím projel i 20 cm sněhu. Ano, pedál na podlaze, jednička, maximálně dvojka a neubrat plyn, ale na to že to je vlastně zvýšená Octavia s přidaným pohonem zadní nápravy tak to bylo v pohodě. A myslím že pokud bude mít Scout EDS aspoň na jedné nápravě, popřípadně třeba i nějakou tu mechanickou uzávěrku tak je to v pohodě... Svůj účel to splní, na machrování v terénu si kup něco jinýho. Tohle tě spolehlivě doveze po louce téměř všude a lehčí terén tomu taky vadit nebude. Octavii 4x4 první generace to taky nevadilo, jen tě limitovala světlá výška, která je u Scoutu přeci jen trošku vyšší.
presne tak => bydlim na horach a v zivote jsem nepotreboval echt terenaka => u kluku z horsky to chapu a rozumim tomu, ale pro moje jezdeni prevazne silnice + prijezdovky k chalupam, mi moje OII 4x4 staci...jednicka bylo "vetsi vzruso", preci jen to chtelo vic citu, ale Haldex II. naprosta pohoda (velmi je znat kratsi reakcni doba, pripravenost v zavislosti na natoceni kol) to jsou ty zlomecky sekunde, ktere predtim podle me chybely a ´nutily´ lidi chybovat...ale znam lidi, ktery musej tahat retezy i v Touaregu...chci rict, ze vetsinou je chyba spis mezi volantem a sedadlem, nez mezi predni a zadni napravou😉 takze: Octavka 4x4 rulez...myslim, ze po leasingu je o nastupci rozhodnuto😉
Mezi lehkýma čtyřkolkama se rozhodně neztratí, ba naopak. Škoda schopnosti Octavie 4x4 prezentovala jak v rozbahněném Skotsku, tak i v marocké poušti. Což je určitě velmi sebevědomé. Ale proč ne, když SUVeréně obstála 😉 . Jestli chceš offroad, jdi jinam. Jinak ve středně těžkém terénu rozhodně nezklame.
No jo hoši tak teda ok. Je supr terenák ! 😉
Samozřejmě, že limitem je křížitelnost náprav. Ale hluboký sníh, bahno, rozbytá polní cesta... Taky jsem nevěřil, že toho toho snese tolik, ale když jsem jí viděl co převáděla v dunách v Maroku...Zvládně stejně jako Allroad od Audi.
BaracudaJ...škoda, že to u Audi nevědí,co...mohli by si ušetřit výdaje za špičkovou stojařinu 😲 ;-\
Opravdu si Alessio myslíš, že Allroad, Legacy či XC70 toho v terénu předvedou více? Audi má sice odlišný systém pohonu čtyř kol, navíc i vzduchový pérování, ale opravdu je mezi nimi tak výrazní rozdíl v terénních schopnostech?
jistě, stačí si na youtube najít pár testů
Tak jsem jich se pár hoď, ať vidím ty rozdíly. Jediny kdo by mohl mít výrazně navrch je Audi. Díky nastavitelné světlé výšce. Ale Legacy či dokonce XC70, která má prakticky totožnou techniku... Tady přidávám pár foto co Octavia zvládne (jedná se o předchozí generaci, video s novou, která jezdila ve Skotsku nemůžu najít. Vím, že ho vysílali v Autosalonu na Primě)
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
. A kdo bude chtít víc sáhne po nějakým pořádným SUV nebo offroadu.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
. A kdo bude chtít víc sáhne po nějakým pořádným SUV nebo offroadu.
...jede na prašné cestě. Dobře, jedno video srovnání subaru s haldexem [odkaz]
Se starou Octavií 4x4 jezdily i v dunách, vyšloto v Autotipu. Tohle byly jen některý foto. Zatím se mi nepodařilo sehnat lepš. Kdybych objevil video s OII 4x4 ze Skotska, tak tyhle věci tam taky zkoušeli. Vše zvládla v pohodě. To Volvo má haldex první generace. OII už má druhý, který je výrazně lepší i díky elektronice, která nenechá přední kola bezvládně protáčet.
baracuda...teď nechápu, o čem se přeme - pokud o schopnosti vyjet rovný kopec - ano, OII 4x4 ho vyjede. Pokud o nějakém složitějším terénu, tak tam asi na forestera s vyšší výškou, redukcí a uzávěrkama diffů asi mít nebude a na silnici je výhoda (i nevýhoda - spotřeba cca. 0,3l vyšší na sto) permanentu snad taky jasná,ne?
ještě přidám jeden odkaz - jak poctivá strojařina v quattru vyhrála (ale nebylo tam subaru...kdo ví proč 😉) [odkaz]
Pěkný test. Ale jen ukazuje, jak různým vozů sedí dané podmínky. Ta X5 docela překvapila. Nedávno vyšel test v Autotipu, kde při mí-splitu - což je test kdy kola na leve a pravé straně zabírají na povrchu s výrazně rozdílným koeficientem tření- a OII zde při akceleraci porazila jak Legacy 2.0 bez ESP, tak třeba i BMW 530Xi.
ten test jsem neviděl, pravda je ale taková, že kdyby tam bylo jiné vozidlo od subaru (vzhledem k tomu 530Xi třeba Legacy 3.0R) tak by to dopadlo nejspíš úplně jinak, protože tento model se bez ESP (ale u subaru o něco promakanější VDC)neprodává. Ale zpět k tomuhle testu - Octavia není do terénu, tam by se haldex za nějakou chvíli uvařil, haldex je dobrý při výjezdu kopce nebo při akceleraci, ale jeho konstrukční vlastnosti jsou prostě konečné. V něčem se dokáže permanentu přiblížit víc, v něčem méně. Poprvé slyším, že by v něčem haldex porazil permanenty...záleží taky na řidiči
Pak tam bylo ještě Audi A6, M-B E a 300C AWD s Hemi. Něco podobnýho tam právě psali, že jde sice o vyspělý systém pohonu, ale s ESP by byl ještě ,mnohem dál. A není to ESP u Legacy s 3.0 s automatem?
legacy 3.0 je jen s automatem, manuál je legacy spec.B...ale to už ta debata zasahuje mimo rámec...Já jsem o tom testu slyšel, vesměs věci typu že legacy měla nejslabší motor a to jí vlastě vytýkali (i když soupeři měli mnohem větší) PS: ESP se u subaru jmenuje VDC
Vím, že ESP u Subaru je VDC 😉 . OII byla 2.0FSI. On v testu výkon nebyl všechno, třeba 300C s Hemi úplně propad, prostě moc krouťáku 😄.
Přeme se o to, že mezi OII, XC70 a Legacy nebude v terénu příliš velký rozdíl. Samozřejmě, že Legacy bude v některých ohledech lepší než Škoda. Ale bude to opravdu takový rozdíl, aby někdo mohl říct "Koupím si raději Subaru, protože toho v terénu zvládne víc". Asi ne, protože, když někdo hledá vůz do terénu v podobné cenové hladině může sáhnout třeba po Suzuki Vitara. Ta je sfoukne všechny. Čili terénní schopnosti u OII Scout budou pro většinu jejich majitelů plně dostačující. A rozhodně se nestane, že s ní zapadneš "na zahrádce před barákem" jak píše kolega, na kterého jsem prvně reagoval.
Nemanipuluj tady s fakty, tohle Volvo haldex nema, haldex se zacal ve Volvu pouzivat az pozdeji. Tohle je starsi verze s viskozni spojkou.
...jménem Haldex
empi má trochu pravdu. Volvo dříve používalo jiný systém (možná taky vyráběný firmou Haldex). Ale jde o to, že Haldex v Octavce resp. XC70 je elektrohydraulicky ovládaná lamelová spojka - systém hydraulických čerpadel přitlačuje dva kotouče spojky k sobě. Viskozní spojka, kterou používalo dříve Volvo, dnes je např ve Fiatu Panda pracuje trošku jinak - nedochází tam k přímému spojení dvou mechanických částí. Ty jsou odpojené a leží v lázni oleje, který mění svoji viskozitu v závislosti na teplotě. Začne-li se měnit rychlost otáčení přední a zadní nápravy, začne se olej zahčívat a tuhnout. Představte si to jako měchačku v misce s pudinkem...
Jediné, čeho bych se bál jsou nestandartní pneu 225/50 R17, které jsou oproti klasickým 225/45 R17 např. u Continental Sport Conatact2 cca o 2000 dražší a určitě velmi náchylné k rychlému sjetí při pravidelné jízdě po dálnicích.
No do té grupy ještě chybí fabia, kde by možná nastala krásná situace - v nejnižší výbavě nutit lidi, aby si za nárazníky v barvě karoserie připlatili, v nejvyšší výbavě, aby si z nich tu barvu nechali sundat.
Jinak to vypadá docela pěkně, to musím škodovku i já pochválit. Navíc to není jen optipaket jako u mého oblíbence Fiatu Stilo Uproad.
Jinak to vypadá docela pěkně, to musím škodovku i já pochválit. Navíc to není jen optipaket jako u mého oblíbence Fiatu Stilo Uproad.
Terenak pro socky >😁 >😁 >😁
myslím že pro takový auto by mělo být šest pytlů základ. Čtyřmi jsou běžně vybaveny auta s poloviční pořizovací hodnotou. Rovněž mě zaráží že je stále centrální zamykání uváděno rozšířená výbava.
Už jste si asi na moje příspěvky ohledně Škodovky snad zvykli, tak vám nebude vadit má chvála. Octavia je super auto, když jsem poprvé viděl Scouta, říkal jsem si, kurňa proč? A pak jsem nad tím přemýšlel a tak nějak mě napadlo, mít chatu, nebo i bydlení ve špatně přístupných místech (hory, vesnice za městama atd) tak neváhám. Sedel jste nekdo v Suzuce Vitaře? Hrozně nepohodlné, nenašel jsem dobrej posaz za volantem. Seděl jste někdov Rav4? Proto Toyotě žádná, mnou hodně uznávaná značka, ale je Rav4 je malá. Co dál? Snad O2 Scout nechcete srovnávat s Tusconem, Sprtage atd. To jsou tak trochu auta o 10 let zpátky (interiérem a vzhledem, určitě ne technikou). A co tam máme dále, Allroad, XC70, Outback a jim podobní. I kdyby O2 Scout vybavená stála milion, říkám jen kdyby, tak je to ve stejné výbavě o minimálně 200-300 ticís míň. A co dál? Já další konkurenci nevidím. Ale teď abych jen nezpíval samé ódy, pravdou je, že by Škoda mohla ve výbavě trochu přitvrdit. 6 Airbagů by měl být základ, nevím jak to je s Rádiem, ale základní CD přehrávač by snad měla mít taky, o auto klima nemluvim. A hlavně, hlavně ta záruka. To je věc, kvůli které za pár let převálcuje Korea a Japonsko Evropu. Teď trochu mimo mísu, máme Multivana, leasing na 4 roky, máme ho 3 roky a asi měsíc. Odešla spojka = 33 000,- (stalo se tak měsíc po skončení záruky, ne naší vinou a importér nám to po dlouhých hádkách dal za nákupku. Moc hodný VW. 😃 Dál, teď odešlo turbo v motoru = 22 000,- Opět na naše náklady. Neustále v autě něco vrže, spřípe a tak dále. Přemýšlíme docela vážně o prodeji vozu a koupi nějakého Korejce. Do servisu jezdit už jsme si zvykli, ale aspoň za to 5 let nebudeme muset platit. Viz. Santa-Fe s příplatkovou 5 letou zárukou. Takže z mého pohledu, takhle budou racionálně smýšlející potencionální kupující uvažovat. Půjdou tam, kde jim dají záruku a dobré auto. Škoda bohužel záruku dlouhou nemá. 😒
Vážený příteli, Vy jste klasický příklad člověka který má na základě určitých negativních zkušeností pochybnosti o tom co teď používá, ale přitom bez jakékoliv zkušenosti bezpečně >😁 ví, jak to jinde funguje naprosto skvěle. Není to trochu hloupé ? 8-s
Spojka je běžný spotřební materiál, u turba hodně záleží na zacházení. Dobytek ho klidně oddělá za pár desítek tis km. Fakt jste tak naivní, že si myslíte že u Hyundaie s 5 letou zárukou v servisu srazí podpatky bez řečí a dohadování to vymění na graranci ? To tedy zřejmě existují jiné servisy Hyundai, než které znám já od svých příbuzných. Tam totiž zněl vždycky kolovrátek na téma "Na provozní opotřebení se záruka nevztahuje." Jednou to byl přitom přeškubnutý rozvoďák asi 8 tis km. před intervalem výměny, podruhé třeba PROGRAMOVĚ opotřebované synchrony a ložiska na převodovce (odešly u všech firemních Lanter různých generací po cca 130-170 tis km.). To není žádná filipika proti Hyundai, ale snažím se ukázat to že jsou to taky jenom stroje. A že je prodávají a servisují taky jenom lidi.
A ještě jedna věc - tu záruku si samozřejmě dýler a výrobce vyberou jinde. Málokomu se totiž během prvních párlet něco závažného vy**re, zato spotřebku musí kupovat každý. A záruka platí, pokud to auto pravidelně servisujete.
Spojka je běžný spotřební materiál, u turba hodně záleží na zacházení. Dobytek ho klidně oddělá za pár desítek tis km. Fakt jste tak naivní, že si myslíte že u Hyundaie s 5 letou zárukou v servisu srazí podpatky bez řečí a dohadování to vymění na graranci ? To tedy zřejmě existují jiné servisy Hyundai, než které znám já od svých příbuzných. Tam totiž zněl vždycky kolovrátek na téma "Na provozní opotřebení se záruka nevztahuje." Jednou to byl přitom přeškubnutý rozvoďák asi 8 tis km. před intervalem výměny, podruhé třeba PROGRAMOVĚ opotřebované synchrony a ložiska na převodovce (odešly u všech firemních Lanter různých generací po cca 130-170 tis km.). To není žádná filipika proti Hyundai, ale snažím se ukázat to že jsou to taky jenom stroje. A že je prodávají a servisují taky jenom lidi.
A ještě jedna věc - tu záruku si samozřejmě dýler a výrobce vyberou jinde. Málokomu se totiž během prvních párlet něco závažného vy**re, zato spotřebku musí kupovat každý. A záruka platí, pokud to auto pravidelně servisujete.
Vyprošuji si věci ohledně hodnocení člověka podle toho, jaké má příspěvky na fóru. Jinak s tebou ale souhlasím v tom, že VW již absolutně nevěřím. Pokud se ti vy...re spojka, evidentně ne tvojí příčinou a dealer ti oznámí: to se u Multivanů stává, tak mi na tom nepřijde nic korektního! Odpadlá hadice od turba! Už jsi někdy zažil pocit, že jedeš 130 po dálnici na tempomat a najednou to auto nejde? Maximálně z něj dostaneš 90? Trochu nebezpečná hra na životy, nemyslíš? A to prý je vypadla hadice od turba, to je uplně normální, ti to řekne dealre. Když je to normální, proč neudělaj svolávačku a tu hadici nevyměněj? BTW, dvouletá záruka mi nebude vadit Toyoty, Hondy, Subaru a Porsche (i když to jen tak vlastnit nebudu). Ale už nikdy nechci VW s dvouletou zárukou! A je mi jedno, co si ostatní myslej! Znám nekolik lidí (jeden Passat, druhý Multivan a třetí také Multivan) kteří auto dojedou a jdou k jiné značce... Opravdu si nemyslím, že to je jenom námi! A ještě, je mi docela jasné, že brzdový destičky, vejfuk, plyn v klimatizaci a další je spotřebák, nechci tohle zahrnovat do záruky. Ale problémy, které jsme měli s VW nebyli způsobeny naší vinou a naším používáním (znalecký posudek importéra)! Tečka, VW už nikdy.... Je mi jedno, co o mě budete teď říkat
Jasně - náš pes taky radši jí granule od tchýně, i když ty u nás jsou ze stejnýho pytle.
Holt nemáte žádnou zkušenost, zato tlacháte.
Já bch mohl zase vykládat, jak šéfovi vylétlo za jízdy v Carině zadní okno a pan "předražený" Bychl na něj udělal dlouhý nos a že z toho nevyvozuju stejně vůbec nic o kvalitě Tojot. Ale vzdávám to, Vám je všechno jasné a od Tojoty žádné záruky nechcete.
>😒]
Holt nemáte žádnou zkušenost, zato tlacháte.
Já bch mohl zase vykládat, jak šéfovi vylétlo za jízdy v Carině zadní okno a pan "předražený" Bychl na něj udělal dlouhý nos a že z toho nevyvozuju stejně vůbec nic o kvalitě Tojot. Ale vzdávám to, Vám je všechno jasné a od Tojoty žádné záruky nechcete.
>😒]
Kolega nahoře spekuluje o délce záruky. Co je záruka, tušíme všichni. Výrobce (prodejce) se zaváže, že vady vozidla nevzniklé ovšem tvýma rukama neumětele, odstraní po určitou dobu na své náklady. Zákon v tomhle hovoří jasně - záruka je minimálně dva roky. Co je nad, je zárukou poskytnutou dobrovolně. Vždycky bych větřil, pokud by mi někdo "jen tak" poskytoval záruku výrazně delší, než-li tedy určí zákon. Ostatně, zajímalo by mě, přeci, proč to někdo dělá. Jsou jen dvě vysvětlení - to jedno je, že prodávaný produkt je natolik výborný, (např. sluchátka Koss) že je jedno, jestli získáš dvou, tří, šesti, či šestnáctiletou záruku, neboť výrobce se nemá čeho obávat. Ten druhý důvod, ten domysli laskavě sám. Nikdy, jo nikdy bych nekupoval auto, jen z důvodů dlouhé záruky. Principiálně by mě to naopak od koupě odrazovalo. Takže u aut, myslím, je ta zákonná dvouletá záruka dostatečně dlouhá na to, abys auto dostatečně vyzkoušel, aby se projevily možné závady a aby sis ho na náklady prodejce tedy doladil... Ostatně dva roky, to je možná i 100 tisíc kilometrů... tak co bys chtěl? Ten kdo auto v záruce ani nezajede... no, to je (věřím) nějaký extrémní šetřil, který si auto koupil jen proto, aby ho mohl pulírovat. Auto ovšem je od toho, aby jezdilo... tak ho jezdi. Jen tak si ho krásně zajedeš a budeš užívat jeho další, pozáruční období. P.S. Ostatně, toužíš-li po delší záruce, je možné si ji tzv. "přikoupit", tedy za určitý (malý) peníz, si záruku prodloužíš třeba o dva roky...
ale musíš uznat, že u tak drahé a komplikované věci jako je auto ta dlouhá záruka potěší (resp. může být tím, co převáží misky vah, zvláště u těch, co ročně nenajedou ani těch 20 tisíc - a že jich zase tak málo nebude (auta pro manželky,auta do města...)
Na záruku vždy opatrně... ono to na papíru vypadá, že přijedeš do servisu, oznámíš, že se ti vysypal permanent a oni zajásaj, vymění ho na počkání a ty letíš dál 😄 Spadnout s nějakou větší závadou do záručního vyjednávání... to je setsakra problém. Už jsem to tu psal, že jde spíš o to, doladit auto - dotáhnout nějaký drnčící plech atp. Jinak souhlas... ano, jsou kupci, u nichž to může být rozhodující motivace... v praxi to je ovšem trochu jiné - jen jezdíš a servisuješ... že by se objevovaly nějaké fatální problémy, to již dnes takřka neexistuje a ovšem... existují i ty výjimky, které toto pravidlo potvrzují. Chce to mít v životě také trochu štěstí. Dlouhou zárukuz za štěstí já nepovažuji.
no, cálovat to ze svého (kdy se opravy moderních aut řeší výměnou minimálně jednoho celého dílu) není vždy příjemné...záruka ti alespoň dává...jak to říct...záruku 😄
GTI: Myslíš, že záruka je od toho aby jsi jen dolaďoval? Nemyslim si, že to je jen o tomhle... Když is koupíš telefon, ten se ti za půl roku rozbije, tak ho budeš jen ladit? Nevím, ale vzhledem k tomu že ten Multivan stojí s naším motorem (2.5 TDI, 128kw) motoru a výbavě stojí 1 250 000,- Myslim si, že to je dost velká částka na to, abychom od tohoto auta očekávali něco jiného než neustálé vrzání, výpadky Turba (hadice atd.), vysipaná spojka měsíc po záruce s tím, že to se stává (2 roky a 1 měsíc používání, najeto 90 000km, příčinou uvolněného kusu plechu, nerozumím tomu) a nyní rozbité turbo (3 roky, 130 000km). Cena pozáručních oprav se během roku vyšplhala na neuvěřitelných 60 000,-. Myslím si, že by výrobci toto měli zvážit a minimálně spojku měl prodejce (importér) zaplatit. Každopádně rozhodnutí je takovéto, další auto nebud od VW group a s minimálně 4 letou zárukou. A ještě jedna perlička na závěr, před zhruba 2 měsíci nám vyhořela Altea. V noci stála na dvoře, ráno příjdeme a auto zevnitř vyhořené. Naštěstí měsíc před ukončením záruky, takže toto naštěstí dopadlo dobře a máme nové auto. Ale nedokážu si představit, že by se to stalo o měsíc později. Prostě bychom přišli o auto. Takže shrnuto, další výběr auta bude záviset na: bezpečnosti, záruce, výbavě a odpovídající ceně. GTI: nevím co máš za auto, ale myslím si, že po tolika příhodách s autama bys taky uvažval jinak.
Ještě jednou - dovedete pochopit že logika "koupil jsem si auto za 1,3 milionů a proto mě nebude mic stát servis a budu akorát dojevat vodu do ostřikovačů" ja fatálně chybná ? Že právě platí logika drahý (a komplikovaný) auta mívají i drahý servis ? A obráceně ?
Jinak zničené turbo po 130 tis km, bývá nějčastěji opravdu tím elementem mezi volantem a sedačkou bez ohledu na značku.
Jinak zničené turbo po 130 tis km, bývá nějčastěji opravdu tím elementem mezi volantem a sedačkou bez ohledu na značku.
no nevím, nechci rozpoutávat žádnou válku o tom co je šmejd a co ne, ale zrovna turbo u TDI je celkem známá závada u VW ;-\ Jinak si nemyslím že ta logika je úplně zcestná, asi bych očekával že mi MB pojede trošku dýl než Lada (komponenty budou mít asi trošku lepší kvalitu), servis je jiná otázka...
Ještě jednou - dovedete pochopit že logika "koupil jsem si auto za 1,3 milionů a proto mě nebude mic stát servis a budu akorát dojevat vodu do ostřikovačů" ja fatálně chybná ? Že právě platí logika drahý (a komplikovaný) auta mívají i drahý servis ? A obráceně ?
Jinak zničené turbo po 130 tis km, bývá nejčastěji opravdu tím elementem mezi volantem a sedačkou bez ohledu na značku.
Jinak zničené turbo po 130 tis km, bývá nejčastěji opravdu tím elementem mezi volantem a sedačkou bez ohledu na značku.
Když jsem si vybíral vůz, dealer mi nabídl silnější motor za cenu slabšího. Zdálo se mi to minimálně podezřelé, nevzal jsem to. Měsíc poté s tou popelnicí míjím OMV, jež nabízí nějaké litry zdarma, pokud se tam ukážu vícekrát než jednou. Podezřelé, Josef má svoji pumpu už taky nějaký ten pátek a zatím neslevil, jedu za ním. :-! Jo tehdy poprvé, v nevěstinci, krásná dívčina, že mi dá slevu, že se jí líbím. No nepřišlo by vám to podezřelé, když ta ožralá pyramida 100-110-130 vedle postávající neslevila? 😄 😄 😉
no ale s těma autama asi fakt musí něco být.. no minimálně je podezřelý když ti lupnou 20% slevu.. Myslím samože Rencky... buď se ho potřebují zbavit.. anebo lakují zákazníky pozlátkem o fantasticky kvalitním a bezpečným autě a co není vidět je och ca ný.. a to teda asi mají marží přes 20%.. to mi divný teda trochu přijde.. a někde se to odrazit musí... ;-\
Dlouho jsem přemýšlel, jak na tohle slušně zareagovat, tak snad se mi to povede. Ty o tom skutečném světě asi moc nevíš co? Dlouhá záruka jednoznačně odrazuje zákazníky - proto ji dávají velcí výrobci na počítače, na pračky, ledničky a vlastně skoro na všechno.
Navíc pokud sis nevšiml, tak záruka u automobilů je velmi často 3 roky NEBO 100 tis. kilometrů.
A 100 tisíc za dva roky? Schválně jsem si to spočítal - 100000/730 = 140 kilometrů denně - včetně víkendů. Ten, kdo to vozidlo takhle extrémně hodně používá a potřebuje určitě ocení záruku třeba 7 let NEBO 150 tis. km. Evropa neustále zaspává a zaspává a pořád si myslí, že jí z toho vytáhne tradice. Přesně takhle si to pořád myslí americké automobilky - myslíš, že to funguje?
Navíc pokud sis nevšiml, tak záruka u automobilů je velmi často 3 roky NEBO 100 tis. kilometrů.
A 100 tisíc za dva roky? Schválně jsem si to spočítal - 100000/730 = 140 kilometrů denně - včetně víkendů. Ten, kdo to vozidlo takhle extrémně hodně používá a potřebuje určitě ocení záruku třeba 7 let NEBO 150 tis. km. Evropa neustále zaspává a zaspává a pořád si myslí, že jí z toho vytáhne tradice. Přesně takhle si to pořád myslí americké automobilky - myslíš, že to funguje?
Bruure, neříkám, že mohu vydávat příručky - Jak správně žít, ale bezpečně vím, že zákonná záruka je přesně ten kompromis, který odráží "vážnost" závazků ze záruky na straně jedné a akceptaci doby na straně druhé. Co je nad tři roky, je k hluboké úvaze... Pokud se ti zdá, že najet ročně 50tisíc a více je něco mimořádného, pak bys měl přehodnotit svůj pohled na svět aut. Ten, kdo najede tolik kilometrů, zpravidla auto nemá déle, jak tři roky... protože mu dojede leasing a on si vezme auto jiné, takže tomu je záruka na 7 a více let ukradená. Vedle toho bych ti nepřál "realizovat" svá záruční práva... tehdy bys pochopil, že v životě je to vždycky trochu jinak...
Vidíš, ani číst a počítat neumíš >😒] Tři roky a nájezd 50 tis. km ročně je přesně těch 150 tis., který ti dneska některý automobilky daj v záruce. Ty nechceš mít svoje auto po celou dobu používání v záruce? Já vim, tobě připadá delší záruka podezřelá... Možná ti připadá divný úplně všechno v ČR ne - víš třeba o tom, že ve spoustě západních zemí mají záruku jenom 1 rok? Neměl by sis ty věci jezdit kupovat tam? Protože v ČR se tě určitě pokouší tou delší zárukou okrást... :no:
Když tak nám tu ty země vypiš... že ty budeš jeden z klanu sedmileté zuáruky, Bruure 😄 P.S. Pokud život vnímáš tak, že výrobek, který vlastníš, chceš mít po celou dobu (tedy ty tři předmětné roky) v záruce a tohle považuješ za správné, pak já ti píši, že to správné není... Principiálně to správné není, protože tak se celá odpovědnost přenáší než na prodejce, resp. tedy výrobce... a požadovat bezvadnost u tak složitého zařízení, jakým je auto, po dobu nad řekněme tři roky, to vyžaduje velkou zaslepenost. To je zcela odtržené od života, od principu, na němž je záruka vystavěna...
ty jses vazne neuveritelnej komediant. delsi zaruka neni spravnej pristup, a je spatny chtit po vyrobci zaruku za vyrobni vady. auto je totiz slozity zarizeni a pozadovat zodpovednost za vyrobni vady je "zaslepenost" 😄 jestli ono to nebude tim ze tebe zaslepil Skoda pristup k zodpovednosti, naposled tak uzasne prededenej u airbagu Roomsteru 😄 ..a ze to je odtrzene od zivota? co je to za nesmysl, sam prece vidis ze existuji vyrobci kteri nemaji problem prijmout tu zodpovednost i za dobu nad tri roky.. // a dobrou chut, pokud prave snidas dalsi salamounovo * 😄
Nebo Suzuki,které vyrobilo v Maďarsku 68 tis aut a prodalo do EU s vadnými vaky,ale ticho po pěšině,dalších 110 tis mají z JAP produkce.Neb jsem toho zmetka naboural loni,ale velice nízkou rychlostí,vaky nebyly třeba(ono by možná ani nebouchly,že jo?),tak doufám, že je vybrána"norma"na dalších 30 let,tak ty vaky snad nebudou potřeba. Nicméně mám kouzelné auto,skvělý poměr ceny výbava a 100 tis záruku/3 roky.BTW:Na poslední model Laguny GT s 2 l dCi je záruka 5 let/120 tis,ale to jsou vlastně šroty,aha... >😁 Záruku 4-5 let dává kde kdo,stačí si věci zjistit.
no jasne, prodlouzenou zaruku dava kde kdo (i kdyz je pravda ze vzhledem k povesti a zkusenostem s Lagunou me to u ni docela prekvapuje..), pointa je v tom ze prodlouzena zaruka je samozrejme velky plus. prekvapuje me ze se najde blazen kterymu se prodlouzena zaruka nelibi, a dokonce ten pozadavek povazuje za zaslepenost..
Nic jsi nepochopil. Nemusím mít všechny moje věci neustále v záruce, ale vlastním je do té doby, dokud se mi vyplatí jejich provoz. A pokud dám ve třetím roce (protože jsem najel přes 100 tis.km za dva roky) třeba 80 tis. kč za opravy, tak tam už tu výhodnost nevidim a pokud mi někdo dá tu možnost ušetřit si ten rok starostí, tak si ho u něj velmi rád připlatím. Jsi mimo, nejsem z klanu Létajících dýk ani z klanu Sedmileté záruky >😁
myslím, že Škoda sa trafila do čierneho, a bude to dobré auto aj tak trochu na imidž, za ktorým sa aj ľudia otočia, super 😄
...ty golfy a pola a tourany s přídomkem Cross, to nesnášim...je to děs, tohle je mnohem lepší... :yes:
To, ze se mne OII nelibi, ze hned po vyjeti z tovarny byl design podle me zraly na predelani, neni tajemstvim. OII Scout je vsak neco uplne jineho. Auto vypada k svetu (krome predni masky, samozrejme). O systemu Haldex vime, ze funguje dobre. Pruchodnost lehkym terenem je vskutku dobra. A spotreba je cca 8l-9l/100km. Za tu cenu (+neco malo) dostaneme neco lepsiho. A to Subaru Forester. Genialni motor, genialni 4X4, dobra spotreba a v TÜV si vede o poznani lepe nez Skoda.
A odpornej exteriér i interiér jako bonus
odpornej jsi tady zatím jenom ty, anonyme :no:
Nejsi náhodou fanatik do Subaru a odpůrce Škodovky? Tipl bych si, že jsi sem přišel přesvědčit co nejvíc lidí, aby se vykašlalo na tuhle novou a schopnou 4x4 od Škody a šlo do Subaru. Ale že jim jako příklad uvedeš dosluhující krabici, byť s tak dobrými jízdními vlastnostmi, no nevím jestli budeš mít úspěch 😉
1. já nic nenabízel, to je na každém 2. si přečti můj první příspěvek v této diskuzi 3. nesem odpůrce škody 4. nauč se psát slušně
Slušně? Neslušnej jsem začal být až poté, co jsi mi napsal, že jsem odpornej - jen na základě toho, že jsem se nepodepsal. A to je ubohý. Tečka.
slušné je se podepsat a vyslovit své názory...slinty typu "je to odporné" si nech na sraz metařů,dík.
ach tak >😁 hele hod se do klidu a nepis mi tady nic o slintech, nestalo se nic vic, ze jsem se nepodepsal pod názor, ze Forester ma odpornej interiér.
Podepsal jsem se vzápětí a svojí přezdívkou, tak co tady řešíš ty trubko? Je to můj názor, stojím si za ním a tebe to štve, že jsem ho vyslovil. Ne to, že jsem se pod něj zapomněl podepsat. Ubožáku.
Podepsal jsem se vzápětí a svojí přezdívkou, tak co tady řešíš ty trubko? Je to můj názor, stojím si za ním a tebe to štve, že jsem ho vyslovil. Ne to, že jsem se pod něj zapomněl podepsat. Ubožáku.
Nezlob se na mě, ale geniální 4x4 - ano, s tím souhlasím, o genialitě motorů ve Foresteru bych se vyjadřoval opatrně - záleží jak k tomu přistupuješ, boxery od Subaru jsou fajn, ale co ta děsivá spotřeba? V TÜV si nevede špatně ani Škodovka, ale design je přeci strašně důležitý a zeptej se náhodně deseti lidí, jestli se jim líbí Forester. Já Subaru mám moc rád, o Impreze ani nemluvím, Legacy vč. Outbacku je můj veliký oblíbenec (jako celek, ale interiér se jim moc moc povedl, je to první pěkný interiér od Subaru), líbí se mi dokonce i většinou zatracovaná Tribeca. Ale porovnat s tak pěkným a myslím moderně působícím autem, jako je Scout, Forestera.. To by ta Škodovka musela být hodně špatná a to zdaleka není. Už to tady někdo psal nahoře, i obyčejná 4x4 je bomba, tohle bude stylovější a ještě trochu výš nad zemí, tak kde je problém?
Tak hele, urážet design auta a urážet někoho za to, že se nepodepíše (navíc neúmyslně, vzápětí jsem přidal ještě jeden příspěvek a podepsal se pod něj), to trochu přeháníš ne? Stojím si za tím, že design Foresteru je hnus. Nelíbil se mi ani v době uvedení na trh, dneska je to ještě 2x tak horší. *!
desiva spotreba?? Forester 2.0 si vezme cca 8.5l/100km. Rozdil mezi nim a 2.0FSI je 0,5-1l/100km, coz je zanedbatelne. Me osobne se design Foresteru libi vic, nez OII. Jde mne vic o to, co za tuto cenu dostanes. V tomto, Subaru jasne vyhrava. Neznamena to, ze zatracuji Skodu. Jak jsem uz napsal, OII Scout vypada k svetu a preji mu dobre prodeje. Pred koupi by se mel clovek trochu zamyslet.
Rozumím Ti, nicméně v té spotřebě je opravdu citelný rozdíl a vykašli se na papírový hodnoty. Před koupí by se měl každý zamyslet. Ano. A do auta si sednout a projet se s ním. Vsadím se s Tebou ale o co chceš, že jen mizivému procentu lidí při koupi nezáleží na designu. Ten zbytek se do auta posadí a o jeho koupi začně přemýšlet až tehdy, zaujme-li ho auto svým kabátem. A já opravdu neznám NIKOHO, komu by se Forester líbil. Několikrát jsem se ho, vždy když na jeho adresu někdo z mých kamarádů něco ošklivého pronesl, zastal a zmínil jeho kvality. Ty jsou ale každýmu šumák, když je pro něj to auto prostě hnusný.
mě se líbí...znám spoustu lidí, kterým se líbí (zvláště ten poslední face-lift je dosti povedený a na živo vypadá pěkně)
Já znám Aleše Hámu, tomu se například líbí. A těch lidí bude víc - tipuji to na chlapíky kolem 40, kteří od auta očekávají spolehlivost a robustnost a na moderní výstřelky si nepotrpí. Interiér Forestera vážně vypadá jako kabina Fordu Transit, ve srovnání se Scoutem jsme myslím někde úplně jinde. Facelift se snaží zachránit co se dá, trochu tomu autu pomohl, ale ten pocit jsem měl jen cca půl roku, dnes už mi to připadá jako pěkný zadní lampy na starým kabátě, ale to je čistě subjektivní záležitost tohleto hodnotit.
Jestli si nekdo potrpi na moderni vystrelky, pak asi nebude kupovat Skodu. Jeji kabat taky neni nijak moderni. Ja znam hodne lidi, kterym se Forester libi. Jde o lidi, kteri se nechteji predvadet. Nepotrebuji machrovat na silnici (myslim ale, ze OII taky na machrovani nevypada). Nevim, kdy jsi naposledy videl interier Forestera, protoze v kazdem pripade vypada lip, nez OII. Ale zase jde o vkus.
No, s těmi módními výstřelky to nebyla zrovna správná formulace, ale postav vedle sebe Forestera a OII combi a zeptej se deseti cizích lidí (ne těch kámošů subaráků), který auto jim připadá modernější a pak je do něj ještě posaď. Pokud se vykašleš na předesudky a na to, že pro tebe je ineriér Forestera to pravé ořechové, objektivně uznáš, že vnitřek OII je prostě mnohem, mnohem elegantnější a modernější. S tím machrováním - víš, ono to asi nebude o machrování, ale o vkusu. Prostě přiznej si, že Forester vypadá jako dědeček a i když oba víme, jak moc dobrý auto to je, připusť, že je víc těch, kteří chtějí jezdit v pěkném autě než těch, kteří si raději sednou do Forestera. O to jediné mi v týhle diskuzi celou dobu jde, poukázat na to, že Forester možná má lepší čtyřkolku a průchodnost terénem, ale to je všechno, co může proti Scoutu nabídnout. Ještě k té spotřebě - není to náhodou tak, že permanentní pohon 4x4, jež Subaru využívá, zbytečně zvyšuje spotřebu například po dálnici nebo kdykoliv, kdy ten pohon všech kol nepotřebuju (tzn. ve většině situací, pokud nežiješ na Urale)? Vím, v zatáčkách je třeba boží, ale pokud se chci užívat jízdu, asi bych skočil do Imprezy.
taková nesmělá otázka...nemyslíš, že někomu se může forester líbit? Tou nevyumělkovaostí, výrazem, čišící jistotou?
Na nazor ohledne krasy a elegance jak exterieru, tak interieru Forestera a OII by ses musel zeptat lidi, ze zeme, kde zadne sve automobily nevyrabeji. Tak jedine dostanes odpoved bez predsudku. Kamarad fin si klepal na celo, kdyz jsem se zeptal na nazor na toto tema. Maji tam silnice jako sklo, v zime perfektne upravene a pneu s NASTA (hrebicky). Rikal, ze ve finsku je Skoda velice oblibenym vozem, ale vzhledem a vlastnostmi na Subaru v zadnem pripade nema.
interiér je rozhodně dobrý...nevím, v tranzitu nejezdím >😁
ty seš vážně ubožák, dobře víš, jak to bylo s tranzitem myšleno.. ach jo ty vaše mindráky a potřeba plivat zlo 😒
já jsem fakt v tranzitu nejel >😒] ...a rozhodně bych si nedovolil srovnávat interiér OII třeba s Masterem... 😉
To nemuzes, i to by OII prohrala
Vy dva se chytněte za ruce a jděte.. Oba přeci dobře víte nebo alespoň tušíte, jak jsem to myslel. Taky jsem nikdy v tranzitu nejel, ale čekal bych tam trochu tvrdší a ne tak vkusně a ergonomicky vystvarovaný plasty jako jsou právě ve Foresteru (a taky Impreze). Proto to přirovnání. A jestli chcete porovnávat OII a Mastera, tak jste prostě jen zaujatí, nic víc. Já si prostě myslím, že se tady těchhle scouťáků prodá hodně, několikanásobně víc, než schopných, ale ošklivých Foresterů. To je prostě fakt. A je to proto, že to auto je vážně pěkný a jak sám Alessio někde výše přiznal, v 99% jeho terénní schopnosti budou lidem stačit. A o to přeci jde. Design je věc vkusu, ale jestli někdo dokáže hanit interiér OII, je to pro mě, coby člověka snažícího se o co největší objektivitu, nepochopitelné. Že nějaký Alessio není schopen připustit, že za 7 let interír Forestera zestárl, asi nemá smysl řešit. Jsi spokojeným majitelem a já ti to přeji, reagoval jsem jen na tvoje porovnání se Scoutem. A říkám znovu - Forester je lepší oproti Scoutovi jen a jen tou čtyřkolkou. Možná ještě spolehlivostí, ale to je obecně známo u japonských aut.
já fakt neím, o co ti jde - seděl jsi v novém foresterovi? Rozhodně je to o velký kus dál než minulé ročníky (mluvím o roč. 06) a dle mého názoru je jeho interiér hezčí než O2. Připouštím ale, že někomu se líbí 02 zvenku i zevnitř více, je to přirozené a já s tím nemám problém. Problém jsem měl s tím prvotním výkříkem, ale to už jsme si vyřikali. Pokud budeš srovnávat forestera a o2 můžeš, ale nezapomeň jak jsou ty auta určená. Pokud budeš srovnávat třeba motory (benzín, pochopitelně) tak je na tom subaru lépe(výkonem,kultivovaností i vibracemi). Vnitřní prostor dle subjektivních měřítek také více ve foresterovi. velikost kufru nehodnotím, u obou je velmi dobrá. Podvozkově to vyhrává forester (srovnávám se scoutem - předpokládám že se těžiště patřičně zvýší). Proti Foresterovi hraje to, že je ve všech směrech(kromě výšky) o kousek menší než octavia (to bys podle mého na první pohled neřekl,že? Já taky ne) a bude mít i o něco větší aerodynamický odpor (důležité hlavně na dálnici). V čem podle tebe octavia vyhrává? (a srovnejme modely 2.0 benzín, ať máme jasno) PS: nejsem majitel 😄
Tak ke spotrebam: tatam je doba,kdy stary Octavie 1,9TDI 81kW zraly 6l/100km, nyni ten Scout v nafte bude zrat 7-8l/100km a v benzinu o litr vic. Forester zere cca 9-9,5l/100km. Stejne nechapu co to porad nekdo resi u auta za 750 tis.
Ted nevim na koho jsi reagoval. Jestli Scout v nafte bude brat 7-8l/100km a v benzinu o litr vic, tak na to dava 8-9l/100km. Tvrdis, ze Forester ma spotrebu 9-9.5l/100km(i kdyz to tolik neni), potom rozdil je 1-1.5l/100km, coz je zanedbatelne. Kdyz ma nekdo na takovy vuz, ma taky na benzin a zimni pneu.
reagoval jsem na tohle😒br />
Rozumím Ti, nicméně v té spotřebě je opravdu citelný rozdíl a vykašli se na papírový hodnoty. Před koupí by se měl každý zamyslet. Ano. A do auta si sednout a projet se s ním. Vsadím se s Tebou ale o co chceš, že jen mizivému procentu lidí při koupi nezáleží na designu. Ten zbytek se do auta posadí a o jeho koupi začně přemýšlet až tehdy, zaujme-li ho auto svým kabátem. A já opravdu neznám NIKOHO, komu by se Forester líbil. Několikrát jsem se ho, vždy když na jeho adresu někdo z mých kamarádů něco ošklivého pronesl, zastal a zmínil jeho kvality. Ty jsou ale každýmu šumák, když je pro něj to auto prostě hnusný.
zilkyne, mne to neda, ale nevim co napsat k tvemu srovnani Forestera a Skodovky. Uvedom si prosim, ze Skoda dela slusne vozys pohonem vsech kol cca 7 let, Subaru dela pouze vozy s pohonem vsech kol a to nekolikanasobne dele. Vlastnil jsem jak Octavii, tak Forestera. Subaru je ve vsem o nekolik trid lepsi (hlavne at nejaky *** nepise nic o spotrebe). Nechapu jak muzes napsat takove blaboly ohledne Skodovky,horsi auto jsem nemel a to nemluvim o tchanovi, kteremu ukradli dve Octavie ze dvou.
pokud se Octavie krade znamená že je o ni zájem=je dobrá..kolik se asi tak ukradne žigulů ? Pokud jsi neměl horší auto než octavii, zřejmě jsi měl pouze octavii a subaru 😉
Mel jsem a mam i jine vozy /Honda, Mazda, LR/, ale ta Octavie byla opravdu jedno z nejhorsich aut.
no jasně, subaru jsou strašný socky! tak, je to s tvým egem už lepší? 8-s
😲 ted nechápu na co reaguješ 😲 já beru že je Subaru lepší než O2...
Si trochu přepísk s tim ***m ne? A nauč se číst! Já proti Subaru naprosto nic nemám (vážně jsi nečetl všechny moje názory)!!! Jen jsem se ohradil proti tomu, že tady někdo srovnával 7 let starý krabicovitý kabát Forestera s OII Combi a vyjádřil názor, že Forester je zastaralý, byť s lepší čtyřkolkou. Vím, že Subaru se pohonem 4x4 zabývá odjakživa a má to promakaný, ale kolik lidí u nás v republice opravdu potřebuje jezdit do terénu? Chceš říct, že Haldex v Oct. neodvede skoro stejně dobrou práci jako Forester? Jezdili jsme 2 roky všude po horách se sníženým RS a stačilo nám vždycky jen dobrý obutí a ESP, řetězy jsme nenadavali nikdy.
Ve vší úctě, mně zas přijde jako bláboly to, co píšeš ty - jak souvisí kvalita škodovek s tím, že tchánovi ukradli dvě Octavie ze dvou? >😁
Ve vší úctě, mně zas přijde jako bláboly to, co píšeš ty - jak souvisí kvalita škodovek s tím, že tchánovi ukradli dvě Octavie ze dvou? >😁
"a v TÜV si vede o poznani lepe nez Skoda"
Já se musím strašlivě zasmát >😁 >😁>😁>😁>😁>😁>😁>😁>😁
Víte, za prvé ty rozdíly u cca 70 % aut jsou STATISTICKY naprosto zanedbatelné, za druhé je to obyčejná STK. Z toho opravdu usuzovat na spolehlivost aut vůbec nejde - vždyť se tam z 50 % kontroluje banální spotřebka (brzdy, gumy) a za dalších 50 % věci patřící do běžného základního servisu (geometrie, světla, emise). V TUV reportech vychází skvěle třeba Porsche, což z principu není kdovíjaký etalon spolehlivosti.
Já se musím strašlivě zasmát >😁 >😁>😁>😁>😁>😁>😁>😁>😁
Víte, za prvé ty rozdíly u cca 70 % aut jsou STATISTICKY naprosto zanedbatelné, za druhé je to obyčejná STK. Z toho opravdu usuzovat na spolehlivost aut vůbec nejde - vždyť se tam z 50 % kontroluje banální spotřebka (brzdy, gumy) a za dalších 50 % věci patřící do běžného základního servisu (geometrie, světla, emise). V TUV reportech vychází skvěle třeba Porsche, což z principu není kdovíjaký etalon spolehlivosti.
Statistiky TÜV ukazuji procentualni pocet zavaznych problemu, kvuli kterym se automobil nepusti zpatky do provozu. Takze nejde jen o banalni zavady.
Jeszumankote, pokud auto třeba neprojde u STK na brzdy, tak to nic neříká o kvalitě značky jako takové. STK nebo TUV paradoxně projde spíš ten, kdo do těch brzd bez ohledu na značku prostě narval víc peněz a mění kotouče a destičky třeba dřív než je bezpodmínečně nutné a pak mu to samozřejmě brzdí krásně souměrně.
Nebo jinak - jak u TUV nebo STK poznají, že auto mělo měněnou poloosu nebo třeba turbo ? Nebo třeba to, že mezi prohlídkama u TUV strávilo 1/2 času po servisech ?
Nebo jinak - jak u TUV nebo STK poznají, že auto mělo měněnou poloosu nebo třeba turbo ? Nebo třeba to, že mezi prohlídkama u TUV strávilo 1/2 času po servisech ?
jasně, je to celé podvrh! japonci nedělají spolehlivější auta, jen jsou pořád v servisu a pak na technickou jedou fungl nový... >😁 ...jsi dobrů komik :yes:
Zda se, ze nevim o cem mluvis (pises). Ja jsem na TÜV byl uz nekolikrat. S STK toho moc spolecneho nemaji. Ano vim, jde o stejnou vec (v jadru), ale vzatou uplne jinak. Neni cas ani misto, abych ti to vysvetloval. Doporucuji se nejdriv obeznamit s problemem, nez neco napises. Jinak to vypada a zni dost hloupe.
Mne sa na tých prezentačných fotkách najviac páči to pozadie. Krásne hory, nádherné pohľady. Len to auto to trochu kazí.
Skaut - oblepené pôvodné kombi plastami. Celé to na mňa pôsobí ako v printshope natiahnuté na dĺžku a vytiahnuté na výšku. Disharmonické. Ani SUV, ani kombík. Ako povedal vyššie - za tú cenu oveľa lepšie Subaru, alebo Honda CRV.
Skaut - oblepené pôvodné kombi plastami. Celé to na mňa pôsobí ako v printshope natiahnuté na dĺžku a vytiahnuté na výšku. Disharmonické. Ani SUV, ani kombík. Ako povedal vyššie - za tú cenu oveľa lepšie Subaru, alebo Honda CRV.
zas to zamindrákovaný Slovensko
nechapu. To jako ze vsichni slovaci kdo voli neco jineho nez Skodovku jsou zamindrakovani? 😲
Ne, všichni doufám ne a rozhodně lidi nehážu do jednoho pytle. Tady vůbec nejde o to, kdo koho volí nebo nevolí, jestli se Ti líbí Škodovka nebo Kia. Jedná se mi o ten slizkej způsob, jakým vyjadřujete svojí kritiku. Ty vaše ironický narážky a pindy o tom, jakej je Škodovka *, vždyť tomu sami nevěříte! A hlavně drtivá většina slovenskejch příspěvků kritizuje všechno tak, jako by se u Vás zrodilo Porsche i Ferrari. Na všechno píšete jen "nič moc", tím bych Vás charakterizoval, vy chytrolíni. Těm normálním se omlouvám. Štve mě to, protože mám lidi rád a měl bych rád i vás, kdyby se mi nepříčila většina vašich názorů, které tady i jinde čítávám. Těžko říct, jestli je to rozdílnou úrovní ekonomik našich států nebo jste zkrátka "takový druh"..
To auto sa mi skutocne paci, a prave sa rozhodujem aku farbu nanho hodim tak sa skus spamatat a spravat ako rozumny clovek aj ked bez mena a hladat chybu na niekom a nie na naaaaaas ty smejde
Já jsem vzpamatovanej dost, ale ty jsi to asi moc nepochopil, tak nic no. A kdybys trochu četl, dojde ti, že jsem se párkrát podepsal, prudí mě pořád to vyplňovat a registrace je k ničemu, zdržuje mě se pořád přehlašovat doma v práci doma v práci.. Tu barvu pořádně promysli 😉
Ja zase nechapem ako moze byt niekto taky hlupy :no: Vies ake story by som Ti tu mohol popisat o Tvojich spoluobcanoch z dovoleniek pri mory ci v horach? Sam by si tomu neveril!!! Aj napriek tomu NIKDY, NIKDY nebudem generalizovat ako to robis Ty! Prosim Ta, otvor trosku myslel ... dristy o ekonomikach ci "inom druhu" Ta degraduju na tu najnizsiu uroven!
Ale spat k autam - tato Skoda sa mi paci velmi!!! V zelenej metalize si ju viem dobre predstavit. Skoda, ze by mi ju ukradli ak by som ju niekde dlhsie nechal stat 8-s
Ale spat k autam - tato Skoda sa mi paci velmi!!! V zelenej metalize si ju viem dobre predstavit. Skoda, ze by mi ju ukradli ak by som ju niekde dlhsie nechal stat 8-s
Citam si tu vase prispevky a celkom dobre sa bavim,no na tu tvoju pripomienku musim zareagovat: asi necitas uz dlho ekonomicke noviny a nesledujes v telke spravy, tak ti uslo, ze slovenska ekonomika je uz par rokov pred tou ceskou. Vy ste vpredu akurat v tom, ze HAvel van pri deleni majetku pridelil trosku viac na ukor Slovenska.
No já spíš myslím, že to bylo tím, že volíte Mečiara 😄 Slovenská ekonomika je před tou českou, ano, ale v čem? V tempu růstu HDP, nebo v HDP? V životní úrovni? Inflaci? Nezaměstnanosti? Počtu nadržených bejků? 😄 Pozor pozor na tu interpretaci ekonomických ukazatelů a závěrů z nich.. PS: Proti Slovensku vůbec nic nemám
Ty ses trochu sedlak Mato, co? Videls nekdy allroad od Audi? To je vlastne taky jenom combi oblepene plastama. Ani ryba, ani rak. Jezirmasja to je vuuuuul ;-\
Čo je chlapci, čo som vám stúpil na otlak. Prečo zamindrákovaný? Pretože sa mi nepáči jedna škodovečka. Čo som si to ja len dovolil? Z vašich reakcií vyplýva, že problém je na vašej strane. Treba sa trochu zamyslieť o čom sa pýše, nie či po česky, slovensky alebo hotentótsky... Pekný deň do Čiech.
Čo je chlapci, čo som vám stúpil na otlak? Prečo zamindrákovaný? Pretože sa mi nepáči jedna škodovečka. Čo som si to ja len dovolil? Z vašich reakcií vyplýva, že problém je na vašej strane. Treba sa trochu zamyslieť o čom sa píše (prepáčte prosím), nie či po česky, slovensky alebo hotentótsky... Pekný deň do Čiech.
pěkná 😉 :yes:
OII je proste elegantni auto a kazda derivace stoji za to. Vrchol pro me predstavuje RS. Ingelath, myslim, nasmeroval image znacky spravnym smerem...
Design nove Fabie me trosku znepokojuje, ne ze by to nebylo dobre, ale Skodu bych videl nekde jinde - mozna by mela mit Fabia bliz k Octavii nez k Roomstru.
Doufam, ze Octavia dalsi generace bude v duchu te soucasne.
Design nove Fabie me trosku znepokojuje, ne ze by to nebylo dobre, ale Skodu bych videl nekde jinde - mozna by mela mit Fabia bliz k Octavii nez k Roomstru.
Doufam, ze Octavia dalsi generace bude v duchu te soucasne.
Když může mít člověk za stejné peníze SUV-éčko.Přece jen to vypadá jinak,než o 4cm zvedlej kombík.
2 GTI - máš krátkou paměť příteli, a tvoje obhajoba krátké záruky je úsměvná. Za prvé, japonské automobilky mimo jiné prorazily v Evropě zárukou 3roky/100000km. Už je to delší dobu, ale je to tak. V té době ještě tebou opěvované prémiové značky klidně nabízely zákonné minimum (což koneckonců dělají dodnes :no: )a když zalovíš v paměti tak si jistě vzpomeneš, že to donedávna byl 1 rok. Kdekdo (vč.mne) má své zkušenosti se značkou VW a ví, proč tento výrobce nenabízí záruku ani o den déle. VW považuji na základě zkušenosti se 2 ks za šmejdy, paradoxně proti škodě kromě dětských nemocí nemohu nic namítat.
A nyní k ceně Scout vs.Forester. Zatím neznám ceny Scouta, ale jsem 100% přesvědčen, že Forester se srovnatelnou výbavou bude mnohem levnější a Scout bude srovnatelný s Outbackem. Jen cenou
😒 😒 😒
Ona totiž obyčejná 4x4 OII je ve srovnatelné výbavě dražší než Outback. Fakt je, že Scout má líbivější interiér (než Forester, na Outbacka OII nemá) celkově OII těžko něco vyčítat kromě úzkých sedáků. Ergonomie jinak příkladná, design líbivý, technika průměrná. To je ten moment, kdy OII prohraje a nic s tím nenaděláš. Povídačky o spotřebě jsou jen takové plky a jsem rád, že se postupně nachází dost Subaristů co se ozvou a nepapouškují se tu jen plky novinářů o nenasytných boxer motorech a ultra úsporných TDI.
A teď do mě. 😉
A nyní k ceně Scout vs.Forester. Zatím neznám ceny Scouta, ale jsem 100% přesvědčen, že Forester se srovnatelnou výbavou bude mnohem levnější a Scout bude srovnatelný s Outbackem. Jen cenou
😒 😒 😒
Ona totiž obyčejná 4x4 OII je ve srovnatelné výbavě dražší než Outback. Fakt je, že Scout má líbivější interiér (než Forester, na Outbacka OII nemá) celkově OII těžko něco vyčítat kromě úzkých sedáků. Ergonomie jinak příkladná, design líbivý, technika průměrná. To je ten moment, kdy OII prohraje a nic s tím nenaděláš. Povídačky o spotřebě jsou jen takové plky a jsem rád, že se postupně nachází dost Subaristů co se ozvou a nepapouškují se tu jen plky novinářů o nenasytných boxer motorech a ultra úsporných TDI.
A teď do mě. 😉
forester je okolo 700k , outback začíná "social edition" na 900k...že by octavia scout (i s příplatky na uroveň Out.) byla stejně drahá není možné, to by se nemohla prodávat 8-s
Pro tvou info, Outback Active (social edition nemaj 😒 ) 2,5MT - 677000CK vč.Daně Placené na * 😉 >😁 >😁
no jo...za kolik tam je octávka? 😄
nefim 😒 😒 😒
obecně jsou tam Škody tak o 10-15% levněji než v CZ
obecně jsou tam Škody tak o 10-15% levněji než v CZ
Skoda OII 4X4 Elegance 2.0FSI stoji v Dansku 372000DK. To znamena 1 400 000KC.
ee Octavia II 2.0TDI elegance stoji 17401Euro plus DPH 19% tj. cca 584000CZK
kolik stoji 4x4 nevim, ale jde to zjistit....
hledej šmudlo www.dansk-autoimport.dk 😉 😉
kolik stoji 4x4 nevim, ale jde to zjistit....
hledej šmudlo www.dansk-autoimport.dk 😉 😉
tak začínám chápat proč honda razí CR-V jako samostatnou třídu, protože do SUV už se řadí každej * >😁
Tak a je to zase tady. Objevila se nám informace o Škodovce a fórum se nám mění v bitevní pole. Jeden pomlouvá Škodu, druhej Forestera, třetí se rozplývá nad sedmiletou zárukou a nechápe, jak někdo může najet 140 km denně, VČETNĚ VÍKENDŮ... Proč mám občas pocit, že až na pár (většinou odsuzovaných) výjimek, tu všichni soudí a kritizujou auta jen podle toho, co v životě zažili? No a co? Tak někdo najede 140 kilometrů denně. To není problém denně ujet po Praze. No a co?! Tak se ti Forester nelíbí. To ale neznamená, že se nelíbí nikomu. No a co?! Tak Oktávka neprojede bahna jako tvůj Defík. No a co?! .......... Kdo slyší na sedmiletou záruku, nikdy nepochopí, že člověk může v autě najet klidně 100 tisíc km za rok. Kdo jezdí v Octavii 4x4 Haldex, nemusí nutně cítit rozdíl mezi AWD a Haldexem. A kdo má ve Vrchlabí v garáži 110ku Defíka, nemusí chápat Scouta.... To ale neznamená, že Scout je špatnej, že Forester je špatnej a že největší možná denní ujetá vzdálenost je 3 km do Penny Marketu a zpátky...
..slyšeli jste slova bož...tedy...okristanova :yes:
😉
lidi zapomínaj na nadhled...taky řeknu, že X3 je škaredé auto, ale chápu, že se může někomu líbit (zdravím Ricarda). Stejně tak naftové motory, stejně tak VW GTI, stejně tak Cadillac...já jsem schopnej pochopit i ten Haldex, když mám osvícenou hodinku ( 😄 😉 ) a jsem rád, že tu někdo pěkně radlicí shrnul kvalitní názory :yes: .
SUPER AUTICKO PRO CHALUPARE CHATARE A MILOVNIKY PRIRODY... OSOBNE BYCH DO TOHO SEL..POCKAM SI NA DVOULETOU OJETINKU
Spis Octavia Junior podle tech hnusnych cernych plastu. Takhle zprasit takove pekne auto... Jeste meli z vybavy vyndat plato z patych dveri.... 😒
Ja ji videl minuly tyden na Chodove v nakupaci a myslel jsem ze uz je v prodeji...vubec mi to nepripadlo divny a az ted se dozvidam ze se jeste neprodava😄. Vypada docela pekne ale zas takovy rozdil oproti 4x4 to neni...na pohled. Radsi bych ale bral RS za ty penize...stejne kdyz se neda dostat s ASR a predokolkou nekam tak lehce zvysena 4x4 se o moc vic nedostane.
Viděli jste dnešní BLESK? Jsou tam podivné fotografie nezamaskovaného Superbu II. Jestli to je skutečnost a ne fake, tak to je tragedie 😲 😒
Já jsem četl že new superb má být klasickej sedan a liftbak v jednom-zajímá mě jak to bude fungovat... >😁 Prej se má začít vyrábět příští rok..
[odkaz] Ak to je pravda, tak ten predok je fakt prilis "odvazny". ;-\
To sice je, ale co ten zadek? To už přece neni sedan... 😲
Zadok je teraz vcelku fajn. Ano...sedan to uz nebude, ale to ma zrejme hlbsi dovod... Velka "luxusna" Skoda s karoseriou sedan je len tazko udrzatelna na trhu...takze tym, ze sa to meni na vyklopnu zadnu cast, sa vytvara aj nejaka "pridana hodnota" tej koncepcie auta. Cize..asi dojde aj k istemu posunu v zamerani na cielove skupiny. Aktualny Superb mal ambiciu oslovovat manazerov, lenze ti asi davaju prednost inej znacke ako Skoda. Taketo praktickejsie riesenia u noveho Superbu su asi robene z cielom oslovit podstatne sirsie skupiny (a to sa tyka hlavne zapadnej Europy).
Nebude to spíš jedna z verzí faceliftu Octavie? Podobný přední světla se onehdá objevila ve Světě motorů jako jedna z variant faceliftu předku.
Fakt je, ze z tej fotky sa velkost auta neda poznat. Ale nemyslim, ze by mali hotovy facelift Octavie 3 roky po jej uvedeny (...naviac tak zasadny). Asi ide o ten prototyp Superbu. Otazka je ci je to konecna verzia, alebo iba jedna z vyvojovych verzi...
Ta velikost toho vozu se opravdu špatně poznává. Nicméně mi to na Superb připadá malé. Octavie prodělá letos facelift, tedy od modelového typu 2008. Má se především dotknout předku. A tohle je přesně to, co byl ve Světě motorů jako jedna z možností, včetně těch chromovaných ostřikovačů pod světly.
Měl jsem možnost na stáži v Mladé Boleslavi se dostat na autosalon pro zaměstnance..ve scoutovi jsem se cítil jakoby bezpečněji..z venku výškový rozdíl zase tak znatelný není-myslím oproti klasické 4*4..rozdíl je cítit hlavně zevnitř..moc se mi líbí madlo nad přihrádkou spolujezdce..je to asi moc nevyužitelný ale pěkný doplněk..výška je taky dost znatelná při vystupování z auta..Sice nevím proč se píše že nebude mít ASR ale ten ve kterém sem seděl ho měl..jinač na autosalonu byl Yoyster,policejní a hasičský roomster,taky roomster scout-ten je moc pěknej..a taky tam byly 3 new fabky,které jsme mohli jako jedni zmála komplet prolézt a vyzkoušet..je to už 3 týdny zpět co jsem tam byl ale stálo to za to.. 😄
----------------------------------------… ako tak pozeram, este som nic nenapisal k Ocatvii Scout, o ktoru tu predsa ide. Uz som niekde spominal, ze O2 je momentalne jedina Skodovka, ktoru povazujem za peknu a vydarenu a namargo niektorych horlivych kritikov musim napisat, ze to urcite nie je scestny nazor. Urcite nejake drobnosti na kritiku by sa nasli, ale v zasade by asi tazko hladala priameho konkurenta. Pohon 4x4, vacsia vyska, plasty, to vsetko ma urcite svoje opodstatnenie. Nejazdi kazdy iba po asfaltkach a neprajnici by si tiez mali uvedomit, ze system pohonu vsetkych kolies (akykolvek) ma vzdy v horsich podmienkach navrch. Takze s velkou a pohodlnou Octavkou sa kludne dostanes trebars na chatu po starej rozbitej ceste, sotoline alebo blate a stopy na laku nenecha ani podrast co rastie okolo. Co treba viac? Vyslovene terenne vozy su u nas aj tak viac o image ako o ucelnosti a vyuziti v tazkom terene. Scout z hladiska ucelu podla mna moze vyhovovat mnohym a tymto vozom Skoda ukazala ze vie ponuknut prakticke a sympaticke auto. Otazkou bude cena, ale to uz by bola debata z ineho sudka.
Taková přírodní barva se k tomu skvěle hodí.
Moc se mi to líbilo.
Všiměte si madla na držení před spolujezdcem. Taková maličkost co ale dodává styl. :yes: