Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Spy Photos: Saab 9-3 Black Turbo, verze s pohonem všech kol a velký facelift

26 komentářů

lorenzlubos
Ta nova maska je pekna a 4x4 tu chybal. 9-3 je krasne auto a na rozdiel od A4-ky, "3-ky", "C-ecka", aj raritnejsie. Ono by to od SAABu chcelo este nejakeho konkurenta vsetkym tym Scoutom, Allroadom, XC70-kam, Crosswagonom..atd
inak spokojnost. Len ta predajnost by mohla byt vyssia. Volvo tiez nie je bestsellerom trhu a predsa sa predavaju.
SAAB byla skvělá značka! Ale jakmile se dostali pod GM (OPEL), tak se mi zdá, že neví kudy kam. Je to spíš přešlapování, než jasný směr. Přebírají od opelů motory, části podvozků,..., až nakonec ztratili tu svojí vyjímečnost a kvalitu. Uvidíme jak novou devět trojku přijme veřejnost...ale prodejnost sábů klesá...bohužel.
Tomiss
Taky mi připadá,že se ztratili v bludném lese a hledají cestu jak z toho ven...Jejich design je dost okoukaný,a ty jejich facelifty s chromovanými obroučkami okolo světel jsou spíše k smíchu(nebo pláči?),bohužel... 😢
RRAAFF
Tak prodej Saabů stoupá. Rok 2006 oproti 2005 nárůst o 9,8%.
I leden 2007 je v některých zemích lepší než leden 2006(např Německo, Španělsko (vzrůst 28,1😖
Dufam ze z toho neurobia novu 9.5 lebo to je obluden auto. 9.3 mi pripada ako jedno z najrajsich premiantov, sice je tam konzervatyvni design ale taka cista elegancia, a ten kombik proste krasa skoda ze sem nedovazaju 9.7 myslim ze by tu mal uspech a ozivil by aj predaje Saabu
RRAAFF
Dá se koupit, buď přímo dovoz www.denker.cz nebo přes www.trolljets.cz
Nebo z Maďarska z bývalého Valicaru, možná individuelně od Srby, nebo Saab Garge od Macháčka/ SPA centrum Saab od Marie Kučerový z Prunéřova...
Mimochodem, ta nová 9-3 v combi je moc pěkná, ale nevím co za motor, který má mít cca. 300k (viz. článek) tam daj, že by jejich 2.3T Aero se zvýšeným výkonem, nebo 2,8 V6 od GM...(hmm ?)
RRAAFF
Současná Aero má tu 2,8, takže bych předpokládal tu.
Jinak musím říct, že v takovém Saabu 9-3 Vector se mi sedělo naprosto skvěle.
Ať se daří SAABe :yes:
Pokud jsi se Saabem jezdil, tak to beru...pokud ne, tak tu plácáš do větru...opravdu. Ty auta jsou perfektní(teda 9-3 je), a jediné, co těm autům chybělo je stálý náhon obou náprav. :yes:
jezdil, 96-kou, 99-kou, 900-kou. Super vozy! Ale nemohu si pomoci, od té doby co jsou pod tím opelem, nemají ten drive co dřív...
Já ti nevím...tady je to již asi subjektivní dost... ;-\
což haldex není 😒 PS: ale když jsem si tu zprávu uviděl, tak se mi rozzářily očka...saab je pojem a s 4x4 by se mi hodně vryl pod kůži...bohužel s haldexem...mno...ale jak se říká, "lepší než hustilkou přes koule" :yes:
Jasně, Haldex je...no není to pravá 4x4, to beru jen Audi a Subaru, a Land Rover, ale rozhodně to pomůže, to určitě. Každopádně aspoň pro Aero a 1.9 se 110 kW, tam je to třeba...Jinak co mašinky ??? 😉 :yes:
mašinky se budou stěhovat do větší skříně a na fakultě se staví velké kolejiště, takže se budou prohánět po nejmodernějším kolejišti u nás (autobloky,testování PC programů určených pro reál. provoz,postavené +- podle předpisů (což 99,999% kolejišť není)
da_b0mb
V cerne barve...zadni cast...no proste parada :yes:
ja neviem .. nieje to skarede auto ..prave naopak .. ale tak niak ma to knemu netaha .. to stara 9-3 .. jezis 9-3 viggen v modrej farbe .. tak to som chcel .. a jak .. ale vtedy som jazdil na 105 a penazi nebolo mnoho ... ;-\ ... nevim podlamna stratili taky svojsky saabacky design .. trosku sa zacali podobat na konkurenciu ...
no vidis, a ja si myslim, ze napriklad poslednim faceliftem 9-5 si dostatecne odlisny design udrzeli... o kousek vys sice nekdo rikal, ze soucasna 9-5 je priserny auto, ale me se strasne libi. Udelalo to z toho predku, kterej pred faceliftem pripominal spis 80 leta, trosku soucasnejsi auto, ktery se neztrati v davu a naopak vynikne. Soucasne vypada up-to-date. A ani se s nim spatne nejezdi... ackoliv etalon tridy to byt nemuze - uz vzhledem k tomu, jak davno byl konstruovan.
To zase ta 9-3 mi doted pripadala dost divna. Zadek fakt dobrej, moderni desing, kterej se neztrati. Jenze ten predek vypadal tak nejak jako predchozi generace... Jo, v devadesatych letech by se neztratil, ale dnes uz proste nebyl dnesni, takze zaplat panbuh za facelift. Ackoliv musim rict, ze mi nepijde dost dobrej, ta maska je moc podobna soucasny a ta se mi nelibi. Doufal jsem, ze to bude jeste odvaznejsi, prave neco jako 9-5. Ale uvidime, az se z toho sundaj ty nalepky a tak... Tesim se.
RRAAFF
Ona ta 9-5 se mi taky líbí, ale v hrozně málo barvách, například v tmavě zelený je to děs, ve stříbrný zase hezký. Stejně ale myslím, že ten předek je až moc specifický pro ne tak velkou část lidí a většina ji odsuzuje, proto doufám, že v další verzi se objeví něco ne moc tak "provokativního".
Tak nevim - 4x4 by SAAB urcite posunul o kus dal - ty krasne motory si zaslouzi pohon na vsechna kola, protoze me SAAB dokazal hrabat i na trojku zcela s prehledem. Snad tam nedaji nejaky paskvil 4x4 (haldex!!!), snad najdou novou tvar pro saab ( tohle auto je takove divne rozpacite...), snad nebudou SAAB mucit koncernovou unifikaci pres miru...

Po mnoha letech jsem loni prodal posledniho saaba a koupil si subaru - ale strasne rad bych mel duvod si SAAB zase koupil. Tohle ale asi nedam.....
mne sa nepaci ta kapota, ten gulaty prelis... inac moze byt, avetko to bude urcite paradne ! :yes:
SAAB. . . To byly a vždycky budou nádherná auta. Doufám, že se jim bude v budoucnu jen dařit 😄
jen je velka skkoda, ze nestvorili verzi 4x4 spolecne s platformou Subaru jak bylo planovano drive, ale skoncili u siditka Haldex
By mě zajímalo kolik z vás co tu svorně plije na Haldex s ním má zkušenosti. A nemyslím v poloautech typu Octavia kde je opravdu divně vyladěn.
mám, ve volvu...bohužel dost podobné
[odkaz]
Klaudius
...neviem si pomoct, dizajnovo mi to pripada ako preslapovanie na mieste, vyzera to zase trochu tazkopadnejsie, chcelo by to trochu dynamiky ktora sa nejak straca...taky mastodont, robustny a neznicitelny ale aspon trochu opticky odlahcit by urcite neuskodilo...