Ekonomika
Tak by to mělo být, nehrát si na hrdiny, nestavět za každou cenu hot hatch. Na rovinu říci, co od auta čekat a kam je zaměřeno. Máme tady už příliš mnoho pseudo hot hatchů. Takže konečně někdo, kdo to řekl na rovinu. Už aby se konečně rozhoupal i VW a prohlásil o GTI, že je to jenom pohodlná raketa a žádný hot...
S tim tvym "nehrat si na hrdiny" souhlasim. Ale ne s tim, ze GTI neni hot hatch. I tahle Toyota je hot hatch. Ono totiz puvodnim smyslem hot hatch nebylo vytvorit raketu, ktera by slapala na paty skutecnym sportovnim autum. Ono slo o to nabidnout trochu vic emoci a trochu vice radosti z jizdy v praktickem kabate hatchbacku, maleho rodinneho auta, za stale jeste prijatelnou cenu. Trochu se mi zda, ze dnes, kdy se vyrobci v tom "raketovani" hot hatchu predhaneji, jsou uz trochu mimo misu. Protoze hot hatch by mel byt zvladnutelnej clovekem, kterej je zvyklej ridit obycejny auto - to se asi neda tak docela rict napr. o Astre OPC a asi jinych dnesnich hot hatch autech. A to podle me neni spravne.
Tohleto ze ma konkurovat Cliu Sport? To jako mysli autor vazne nebo si dela jenom srandu? >😒] S tim vybavenim co Yaris ma nemuze konkurovat ani Fieste natoz Cliu... :no:
No, predne je treba, aby sis clanek jeste jednou precetl. Mam pocit, ze se tam prave pise, ze konkurovat tem dvema vlastne nema, ze ho Toyota nestavi jako vylozeny "hot hatch". A za druhe... ty stavis Renault nad Ford? Haha.... ;-\
No tak motoricky jednoznacne... O designu a koncepci ani nemluvim, ale to je vec idividualniho nazoru. Dokonce i velikosti bych rekl, ze Fiesta ST na Clio RS nema a Clio je svoji velikosti neco mezi Fiestou a Focusem... 😉
ha, motoricky jen pokud jde o diesely, no a kdyz teda tolik stojis za tim ze v hothatchi ma byt diesel...
Ghostyx ale srovnával konkrétní motory ve Fiestě ST a Cliu Sport... Clio dává z dvoulitru 197k, ST z toho samého objemu 150k - a při vší úctě k Fiestě v tomto případě za Cliem motoricky zaostává... A už vůbec nikde jsem tu nečetl, že by Ghostyx cpal do HH diesel - chce to pozorněji číst... 😉
Ja myslim, ze cena je prijatelna... Fiesta ST nebo Fabia RS stoji to samy. Kdyby podoby penize stalo Clio Sport, tak by to byla bomba. Ale chtit za to s nejakou vybavou 790 tis... ;-\ To se asi malounko po*i.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
S tim souhlasim... Dalo by se jeste stravit zaklad 600 klacku a s konecnou vybavou 650, ale za 800 klacku s konecnou vybavou je to rekl bych neprodejne... Bohuzel pro ne, protoze kara je to mimoradna a dle meho nazoru mu muze konkurovat pouze Civic Type-R, ktery se zatim neprodava... I nova 207 GT s vybornym motorem 1,6 150k stoji okolo 530 klacku a stejne tak zhruba stoji vykonostne stejna Fiesta ST a to je rekl bych solidni cena za male sportovni auto... :yes:
..je kalena snad jen hrubym brzdenim z rychlosti kolem 200km/h. Zad je pri takovem zatizeni mirne nestabilni, jinak ale vcelku neutralni vlastnosti podvozku, ktery dobre reaguje na pokyny ridice. Karoserie se samozrejme i u tuzsiho podvozku, ale stejne vysky vozu naklani, na muj vkus vic, nez by mi bylo mile. Taky interiorove odliseni by mohlo byt trochy vyraznejsi, hlavne pak volant a sedadla. Exterier je v realu lepsi, nez na fotkach. Hlavne v 3D verzi. Motor je ale vazne vyborny! (TRD k nemu myslim dela TURBO nebo KOMPRESSOR kit) Otacky splhaly k 7000 velmi rychle a pri takhle kompaktnim baleni mi ve meste zada neukazal snad nikdo. Kdo se ale taky honi po meste takovou rychlosti.. 😉 Kdyz mate auto na chvili,snad mi to tady nikdo nebude mit za zle. 😄
Ve srovnání s konkurencí nic moc. To už bych bral raději Fabii RS diesel.
ona treti pricka v zebricku spolehlivisti pro yarise proti ostatnim jako je WV ty jsou myslim az na 40 miste hovori a to jeste pri poctu vyrobenych kusu neni o ce hovorit !!!!!!! 😄
Konecne nekdo s rozumnym argumentem.
To neospravedlňuje tu cenu. Já nechápu proč tahle 1,8 není základní motorizací Aurisu a proč ta 1,6 z Aurisu není vrcholný motor pro Yaris. Toyota dělá poslední dobou všechno obráceně.
Za špičkového Golfa taky zaplatíš víc jak za základní Passat. Záleží na tom, o co ti primárně jde.
No a Yaris TS je absolutne sklamanie. Akceleracia, maximalka, spotreba a len 5 st. prevodovka... a interier je uplne fadny a nesportovy. Neviem co sa s Toyotou deje posledne roky, ale nepaci sa mi to. Predava sice viac z roka na rok, ale kvalita a technika zacina pokrivkavat. Takto Toyotu nepoznam... mali sme 3 Toyota, tak viem o com hovorim. Verim, ze toto obdobie cim skor prekona a zacne vyrabat auta, ktore budu dôstojne takejto znacky. To je priklad Hondy, ktora zacina chrlit velmi zaujimave a uspesne modely, ktore ako obvikle su pohanane tym najlepsim co je na trhu. 😄