Technika
0
Panove sednete si na chvili do Lexusu a ona Vas ta hadka prejde
Přejít do diskuze
tak mi prosím sděl, jaká auta jsi řídil ty a z jakých poznatků vycházíš, protože to fakt nemá cenu...ten kousek, co jsem řídil STI jsem asi těžko mohl obsáhnout všechny jeho klady a zápory, samozřejmě jsem měl rozklepaná kolínka, když jsem poprvé pouštěl spojku, ale to je snad normální, ne? mě přišel v tom autě zátak pod turbem pro provoz naprosto dostačující...S jakými jsi najel tolik, aby jsi mohl vynášet soudy? (tzn. ne méně než několik desítek km).
jel jsem i v lepších autech, ale v STI mi prostě přišlo řízení přesné a komunikativní...btw. , řídil jsem i civica, ale doufám, že tyhle dvě auta nechceš srovnávat. Já diskutuji rád, ale ne na téma osobních preferencí a dojmů, protože tam je to ošidné...nesedlo ti STI,ok, nekupuj ho, ale říct o něm, že nemá řízení...kde to jsme? 😒
Škoda, že se na to díváš takhle. Diskuze slouží k vyjádření názoru, případně k získání nových poznatků. Což takhle se třeba vnitřně obohatit o (byť subjektivní) zkušenosti někoho, kdo už jezdil s lepšími auty než je STI namísto toho, abys považoval názory za zcestné proto, že jsi nevyzkoušel nic lepšího? Trpěl jsem iluzí, že s tebou lze diskutovat.
Kingu, nemá to cenu...Ano, STI je nejrychlejší auto, co jsem kdy řídil, tak sorry, že jsem neřídil Murcielago. O řízení si myslím své, tvé názory jsou z mého pohledu zcestné, ale ok, Honda je nadauto s precizním řízením a subaru jsou plechovky, co neumí zatáčet...
No, víceméně srovnatelné to je, ovšem reakce na povely volantem jsou u Acco preciznější, přestože má řízení méně strmé. Mimochodem - zajímavý downsizing, přejít z Acco k Impreze...
Nechci se Vam do te diskuze moc plest, ale loni v lete jsem vymenil Hondu Accord 2.0 (260000 km za 6 let) za Imprezu 2.0 R a pokud jde o rizeni zda se mi Subaru minimalne srovnatelne, i kdyz beru v uvahu, ze ma kratsi rozvor a celkove je o hodne hbitejsi. :-!
Ale ne, svezení v STI je impozantní, ale pro tebe je tenhle motor (a řízení) evidentně vrcholem sportovních zážitků. S tím souhlasit nemůžu (viz můj příspěvek u Corsy OPC). Ovšem pokud mohu radit, na vystřízlivění z řízení doporučuji běžnou Hondu Civic 8G 5D, případně výběhový Accord, Mazdu 3 a Focuse. Subaří řízení se totiž de facto nezměnilo od doby vzniku současného Sti a je tedy někde na úrovni už nevyráběného CTR. Ale v Hondách se patrně nevyznáš, tak to zkusím z jiného soudku - lepší řízení má taky Evo IX, M trojkové řady a modelu Z4, Nissan 350Z, Mazda RX-8 a MX-5... a Honda S2000. A to jsem určitě ještě na pár aut zapomněl. >😁
ještě k tomu LS...opravdu si myslím, že auto formátu LS honda nenabízí (byť legend je výborné auto, ale o třídu níže)
dobře, nejede jako 2,5, ale...kingu...fakt se budeme hádat o tom, jak jezdí STI? Kdo v něm jel, tak to ví...je to hezky svižné svezení. PS: i kdyby táhla pod sepnutím turba jako dvoulitr...sakra...to jako na jízdu nestačí? kingu, prosím, nehledej fatální nedostatky tam, kde nejsou. A,ano,STI pro mě symbolizuje přesné a komunikativní řízení...jestli náhodou ve tvém případě nejde o "antiplacebo" efekt 😉
No jo... Ale pokud by stát takové auto oprostil od DPH, to by teprve byly prodeje. Já si nemyslím, že je hybrid legrační záležitost, u malého auta s malým motorem a bateriemi pro jízdu po městě, kde mají konvenční systémy velkou spotřebu i emise, tedy Prius, Civic a chystaný Hyundai. Ovšem Prius přijde na 800 000, což z něj dělá trochu auto na houby. Takže zbývá co? Civic. 😄 Auta jako RX400h jsou poněkud samoúčelná, jax napsal.
ekolog na houby 😄 to jsme všichni, on celý ten humbuk kolem hybridů je celkem legrační záležitost, tedy z hlediska ekologie, z hlediska jízdních výkonů je spojení šestiválce s elektromotorem působivé, ale ta auta většinou nemají kufr, kvalita jízdy kvůli váze není nic extra a o spolehlivosti takového auta extrémně přecpaného elektronikou se zatím dá pouze dohadovat. Jako masírka pro japanofily opájející se technickým pokrokem dobrý, ale že hybrid spalovacího motoru s elektromotorem je technolgoie max. na jednu dvě příští dekády, vědí dnes už i v Toyotě, jen se jim musí vrátit náklady.
No, smát se můžeš, ovšem pokud pro tebe představuje STI synonymum dobrého řízení, je smutné, žes nevyzkoušel nic lepšího. Tak snad časem... 😄 Je jedno, o jakých turbech mluvíme, ty co nemají turbolák jsem vyjmenoval, ostatní ho mají. Ovšem jak říkáš, nízkotlaká turba jsou jemnější. Ne, Sti opravdu nejelo jako dvoulitr a stejně tak STI nejede jako 2,5litr. Jak říkaš, u STI je to lepší, ale hodně u tebe taky dělá placebo efekt, že jo? 😉 Jak mi tahá motor v Hondě do 3000? Popravdě, trochu hůř, ale mám šestnáctistovku. >😁 A k těm technologiím LS - je tam sice nasypané všechno, co bylo u Toyoty k mání, ale nevidím ten náskok až zas tak drtivě, oproti Legendu má precrash pro náraz zezadu, sledování obličeje a (trochu diskutabilní) hybrid. Legend má zase noční vidění a systém aktivního potlačení hluku.
>😁 :yes: . Tak jsme se zasmáli tomu, že STI nemá řízení a můžeme pokračovat debatě: nevím, zda jsi to přehlédl, ale psal jsem, ať se zaměříme na turba s "s neextrémními plnícími tlaky" a myslel jsem třeba STI nebo EVO, které jsou zaměřením úplně jinde. Třeba Forester v turbu nebo dneska skoro každé turbo se snaží navyšovat sílu co nejvíc lineárně, takže turbolák tam není znát(je, ale není to nic hrozného). prostě jedou skoro od volnoběhu (mám rád tzvn. soft turba, které je možno vyladit veeelmi příjemně a takřka bez turboláku). Co se ještě týče toho STI a turba...kdyby to bylo vyhoněné na maximální možný výkon, tak to má cca. 500 koní (viz sériový FQ400...400 koní jako řemen z 2.0). Ty řeči o tom, že 2.5T nejede pod 3000 ot...jel jsem s dvoulitrem, tam to bylo dost očividné, ale nevadilo to, jelo to normálně jako dvoulitr...a s příchodem 2,5T se to prý mnohem zlepšilo...nevím, jak ti tahá motor v hondě pod 3000 ot.( 😄 ), každopádně já bych za sebe prohlásil, že na normální provoz to je naprosto dostačující...a nad 3000 jsi skoro hned, takže to není takový problém. Co se týká těch technologií...neříkám, že Honda je na tom špatně!!!! Ale na výstavní loď Toyoty , LS600h asi v technologiích (ty asistenty,parkování,hybrid,pre-crash,aut… sledování kam řidič čučí...) nemá...nebo myslíš, že ano?
Chceš slyšet můj rouhačský postoj? Já taky. :😉 Mám přírodu rád a vadí mi, co s ní provádíme, snažím se recyklovat, neodhazuju igeliťáky v lesích, nenechávám nikde zbytečně svítit a šetřím pitnou vodou. Ale motor 1.8 i-VTEC je prostě moc dobrý na to, abych mu nedal přednost před eklologickým hybridem. :😉 >😁 Jsem ekolog na houby. 8-s A státní úlevy přijdou až ve chvíli, až hybridy zavede Šáde... ;-\
Od Toyoty? Tak tím bych se coby subarista moc nechlubil. 😄 Že tento koncern vládne technologiím mnohem lépe než Honda? O tom se prosím rozepiš, to je docela zajímavý názor, zajímalo by mě v jakém ohledu. V benzinových motorech? Ani omylem. V dieselech? Pravda, má 190 k z dvadvojky, ale ten motor je nekultivovaný, hlučný a žere. Ten slabší (dvoulitr?) je ovšem znamenitý. Ve vodíkových technologiích? Ani náhodou. V hybridech? Tam se dala Toyota cestou hodnou své velikosti a finančního zázemí - velmi finančně nákladných systémů - šestiválce s elektromotory, které by zvládly pohánět auto samy a s gigantickými bateriemi. Efektní, nicméně v konečném důsledku ekologicky velmi nešetrné. Tedy pokud triumf, tak poněkud samoúčelný. Dobré pro brand image, ne však pro životní prostředí. Ovšem na jízdu velmi příjemné. 😄 Takže by mě tvůj názor zajímal. Pokud jde o turbomototory - vůbec se tvému nadšení nedivím, ale patrně jsi narazil na můj příspěvek pod Corsou OPC, tak víš, co mi na nich vadí, nebudu se tedy opakovat. Jestli chceš konkrétně auta, co mají turbolák, to bys mě zničil. >😁 Napíšu ti spíš, kdo ho nemá - 2.0 TFSI od VW, 1.4 TSI od VW a 335i od BMW. Vše ostatní ho má, větší či menší. Pokud jde o tvé STI - to je vtip? Protáhl jsem ho po delší době opět poměrně nedávno - po přidání plynu si řakni "jednadvacet" a pak se teprve motor probudí. Nehledě na to, že s přihlédnutím na fakt, že jde o 2,5litr, je tem motor do 3000 ÚPLNĚ mrtvej (holt je nastavenej na objem vzduchu z turba a ten pod 3000 prostě nemá. STI patří s turbolákem stále k těm nejhorším na trhu, prostě jedno velké turbo vyhoněné na maximální možný výkon... Ale nic si z toho nedělej, Evík to je to samé, ten má ae na rozdíl od STI řízení. 😉
Mas pravdu ja to jen cetl. Met na to penize tak si ale radsi koupim klasickou 1.8. Pokud by ovsem byla snizena dan jak je tomu v zahranici a stalo to stejne nebo min tak urcite bych to koupil.
Technologická úroveň? Japíci si umí vyhrát, to je pravda. V Subaru nejsou žádné velké technologické výstřelky...proto možná vyhrává testy spolehlivosti 😉 . Ten hybrid přirozeně nevyrábí Subaru, ale vezme si ho od svého "koncernu", tzn. od toyoty. A že tento koncern vládne technologiím mnohem lépe než Honda snad nemusím zdůrazňovat. Ale nechejme toho, je to jak ve školce, nemyslíš? jestli jsem tě urazil svým názorem, že turbomotory jsou mi milejší než vysokootáčkové agregáty, tak promiň, ale z pohledu běžného uživatele našich silnic se mi to tak prostě jeví. S tím turbolákem jsme se taky neshodli (napiš konkrétně auta, u kterých jsi něco takového pociťoval), já tvrdím, že turbolák je u nových tureb (s neextrémními plnícími tlaky) zanedbatelný, dokonce nová STI je v tomto ohledu mnohem civilnější než starý dvoulitr, ve kterém jsem ale ten turboefekt miloval (ne ve městě), bylo to něco neuvěřitelného, to nakopnutí, ale samozřejmě lepší je ay byl minimální.
Obávám se, že jsem tvou reakci nepochopil... 😲 Nebo ty jsi nepochopil tu moji. To "někdo má a někdo nemá" se vztahovalo na technickou a technologickou úroveň té které značky. >😒] Nicméně nevlastním zatím žádný a do 15 000 je točit nelze... 😄
7 litrů si bere Hybrid při ustálené 140tkce na dálnici. Ve městě, kam patří, se mi spotřeba pohybovala v rozmezí 6,2-6,5 l. Podotýkám, že jsem jezdil naprosto běžným tempem, minimální spotřeby jsem zkoušel separátně. Za tolik ti žádný benzinový auto v nižší střední třídě jezdit nebude. Ovšem hlavní benefit hybridů jsou nízké emise. Pokud jde o "vytáčení furt do max. otáček", nesmíš AMSu zase všechno věřit. Pokud akceleruješ plynule, vytáčí se do cca 3000 otáček a dynamika je obstojná. Také nevím, co by na převodovce CVT mělo být špatné. 😉 Ovšem pokud jde o motor 1.8 i-VTEC, s tím má Hybrid trochu problém, má totiž při stejném jízdním stylu spotřebu pouze o cca litr větší. Ale to je spíš problém pro konkurenci, než pro Hybrid. Ten si koupí člověk toužící po high-tech, případně člověk s velkým ekologickým cítěním. A nebo, jak se to pomalu stává (zejména v Británii) zvykem, ti, které stát namotivuje systémem daňových a jiných úlev.
Skoda,ze podle testu ma prumernou spotrebu skoro 7l/100km(pri dodorzovani stanovene rychlost). To je spotreba hondy sedan 1.8. Bohuzel za vse muze spatna automaticka prevodovka a slaby elektromotor, takze trinacstistovku prevodovka vytaci furt do max otacek proto tak velka spotreba. Nechapu proc honda do toho kdyz uz chtela automat nenacpala robot. prevodovku kterou ma velmi dobrou.
Skutečně? Tak to je fofr. Mám dojem, že dřív začne sériová výroba vodíkové Hondy FCX. No, holt někdo má a někdo nemá... >😁
To rád slyším, docela to Evropě trvalo, ale už se to začíná zlepšovat. Konečně budou přibývat auta, za kterými může člověk jet bez vnitřní cirkulace a nemusí se bát zhluboka nadechnout. 😄 Zajímalo by mě, kolik se měsíčně prodá v Evropě Priusů. Nemuselo by to trvat tak dlouho a na pozici nejprodávanějšího hybridu by se mohlo objevit konečně auto. >😒] Držím palce, Hondo. :yes: