Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Detroit 2007: nové Mitsubishi Lancer a studie Lanceru Evolution

44 komentářů

Ricardo
Vypadá pěkně. Líbivě, dynamicky a jako pořádné Mitsubishi. Vidím v něm povedenou směs japonského základu s evropskými designovými prvky. Ten decentní body-kit na prvních fotkách mu sekne, lehce "votuněná" skoro EVO verze vypadá taky celkem lidsky. Jen by to asi do Evropy chtělo větší nabídku motorů. Obligátní 1,6 a pořádnou 1,8. Nějaký ten TDI a v ideálním případě i něco nad dva litry. Pozitivní dojem mám i z interiéru, tak doufám že Mitsu i v budoucnosti udrží zvolený směr.
Naprostý souhlas :yes: 😉
Já ti nevím, motory 1,6 a 1,8 bych do střední třídy radši nedával. Viděl bych to od dvoulitru výš.
Lancer preci neni stredni trida... Podle tebe nepatri do Astry, Focusu, Golfu, Corolly... atd motory 1.6 nebo 1.8? Hochu, hochu...
Pekelná Micinka
Předek, maska, oboje je řekněme za 2-, je to chlpáčtější než stávající, ale jak na studii, tak na krásu generací z půlky devadesátých let to nemá. Ovšem zadní lampy, to je tak za 3-4, to ne. Vypadá to totiž, jako kdyby designer na.sral sousedovic Cordobu vyfotil si jí a podle toho to po příjezdu do fachy nakreslil.
Tiež mám rád Fatboy Slim. Ale v Mitsu to vyzerá, že majú radi aj Nissan (Skyline) a spomínaný Seat. Celkovo zmiešané dojmy... ;-\ Aj keď ľudia to asi budú kupovať skôr kvôli jazdným vlastnostiam, takže je to jedno. 😉
Pekelná Micinka
Já vlastně ani Fatboy Slima neposlouchám, jen jsem hledal nějakej název, co tu ještě nebyl.. No každopádně každý den, když vidím na parkovišti sousedovic Galanta, cca. r.98, tak mi je při pohlednu na dnešní Mitsu smutno. Ale pokud by se rozhoupali, tak jim přeju úspěch, ta příď je potentní, dala by se upravit a nový Galant, samozřejmě s jiným "normálním" zadkem by byl na světě. Uvidíme, myslím, že Mitsu to mají výhradně ve svých rukou a je jen na nich, jestli využijí příležitost, myslím, že spousta lidí, nejen v ČR by uvítala nějaký spolehlivý sedan stř. třídy. V půlce 90. let jsem s vyplazeným jazykem koukal na Mazdu6 a Xedosy ani radši nevzpomínat. A byl tu i ten galantní Galant, sice má trochu těžkopádnou záď, ale pohled má téměř dokonalej.. Tak zatím pro Mitsu takové polo-bravo >😁
Mna ten zadok velmi neoslovuje...Velmi podobne svetla som uz niekde videl...Lex IS :no:
A svetla a horni cast masky hodne pripominaji Nissan Skyline :no:
evolution IX je mnohem krasnejsí tohle je jenom nenaplnenej krasnej sen ze skice concept X
.. no ak toto je final ... hm ... zas raz sa opakuje to iste ... UZASNA STUDIA ... ZBLITY FINAL .... neni to uplne ze zle .. naopak da sa to ... no ale oproti tej studii .. zasa tie ustupky ... ;-\ .. asi zozeniem niaku EVO 6 v dobrom stave [ak sa mi podari] a budem sa tesi
RS
Zase ten zadek. Cordobo-Laguno-Alfoidní a ještě k tomu tam vůůbec nepasuje 😒 Minimálně červená nesluší!
Boze toto je katastrofa, ten zadok je absolutne zly , aj ked spredu to zase az tak hrozne nevyzera, hmm skoda... Teda aj na evo IX posr.. zadok, ale urcite je to 100X lepse jak toto nove, neva nova IMPREZA sa dufam vydari, IMPREZY boli zdy lepsie 😄
ses BLBEC NEBO CO IMPREZA A LEPSí OMG TAK TO E VYSMEJU >😒]
Popravdě podle mě se jim ten zadek moc nepoved. A předek u IX vypadal taky líp. Rzhodně tomu autu víc slušel. Proti impreze nic nemam, co bych za ní dal, ale Lancer je podle mě o pár kroků dál. Ikdyž někdy taky Mitsu šlápne vedle.
EVO😒br /> Vsetko je pekne...Ved ale vam sa nepacia svetla zadne...Na obrazku je to ine,ako real...Ked sa zatmavia tak to bude dobre a komu sa nepaci,tuning existuje...Ale Mitsubishi pekne preslo z minulej generacie na tuto,takym lahkym a sviezim dojmom posobi,lebo ja mam pocit,ze auta sa coraz viac stavaju takymi mohutnymi a neobratnymi.Napriklad Mercedes-Benz S minulej generacie bol na pohlad ovela sportovejsi a jednoduhsi.Taky vzdusny bol.Terajsi vyzera ako keby bol cely opancierovany a cely uzavrety,taky tazky!Alebo Ferrari 575 Maranelo.Bolo pekne,nizucke,malicke,rychle,obratne a napriklad 612 Scaglietti alebo Fiorano uz su take tazkopadne...Aj ked Fiorano az tak nie...
Take Lamborghini je rovnake stale...
Zanika sportovost... :-!
[odkaz]

OUARZAZATE - Už v štvrtej etape si 29. ročník prestížnej motoristickej púštnej Rely Dakar vyžiadal svoju prvú obeť.

Pri utorkovej havárii na trase naprieč Marokom na 142.
reklama
kilometri vyhasol život 29-ročného motocyklistu z Juhoafrickej republiky Elmera Symonsa, pre ktorého bol tento ročník Dakaru prvým súťažným (dvakrát trať absolvoval ako člen sprievodného tímu). V čase nehody bol Symons na priebežnom 18. mieste vo svojej kategórii. Na miesto nehody poslali organizátori helikoptéru, ale lekár už iba konštatoval smrť.

Na najťažšom rely podujatí na svete od premiéry v roku 1978 zahynulo dovedna už 52 pretekárov, divákov či členov sprievodných posádok. Minulý ročník vyhasli na Dakare tri životy: austrálsky motocyklista Andy Caldecott zahynul pri nehode v 9. etape, keď si pri páde zlomil krčnú chrbticu, a pod kolesami automobilov zomreli aj dvaja mladí chlapci.
😒
Pekelná Micinka
K dakaru to tak trochu patří... bohužel. Možná i tím je atraktivní. Docela mě negativně překvapilo, že auto.cz mlčí, zatím o Dakaru ani slovo, přičemž sekce formule1 je v zimním období téměř mrtvá a jsou v ní jen méně podstatné informace. Přitom by ji na leden klidně mohla vystřídat sekce Dakar.
Mně teda concept X rozsekal hned když jsem ho poprvé uviděl a ten pocit mi zůstal po celou dobu, to evo je nádherný!!! Ano, je fakt, že na tom zadku v zadních světlech a jejich liniích vidím jasnou (zaráží mě, že si tady toho všiml snad jen jeden člověk) inspiraci Lexusem IS. Jinak ta přední maska a všechno včetně interiéru, všechno to na mě působí správnou dávkou agresivity a sportovna, dojmem celistvosti a ještě to není přeplácané detaily.
Jinou kapitolou je pro mě standardní lancer, tam ten zjemnělej předek vypadá strašně nevyváženě a japonsky. Jinak nepochybuji o tom, že nové evo bude hodně schopné auto, stejně jako vždycky všechny generace.
pokial to uvidim v nesportovej standardnej podobe na ceste, nemihnem ani okom...auto malo stavu, kym bolo konceptom...ale toto je prilis slaby caj...
tento kusok si priam ziada dodatocne opticke upravy v 'salone krasy' ;-\
No.... kdyby vepřdu byl znak VOLVO tak bych se teda vůbec nebránil a řek bych jojo, typickej švédskej čumák 😃 až teda na tu šedivou partii... no a zezadu... SEAT+ALFA jako vyšitý. Celek vypadá parádně, ale co naplat, xicht to má vypůjčenej.
Volvo?? Kam si dal oči?
Jen mě trošku zaráží, že ani na jednom autě neni na předním nárazníku jakkoli naznačeno, kam se dá značka...
Značku ve předu nepotřebují,tady ale ano 😄
Kdo? >😒] 😉
No prece Americani a Japonci. Ja mam znacku jenom vzadu. Nechapu smysl predni znacky k cemu?? Jen to hyzdi predek auta. Sorry teda ne vsude v USA jsou vzadu znacky ale tady na Floride to tak mame >😁
Já na Floridě nejsem a značku mám taky jen vzadu 😉 Smysl přední značky? No přeci aby tě mohli fotit kamery měření průběžné rychlosti 😄
A co na to benga? Nejsem si teda úplně jistej, ale u nás bejt musí, a proto sem to tu zmínil...
Co já vím... 😉 A ptát se jich na to nepojedu >😒]
Já si myslím,že je to naprosto zdařilé dítko.
Ja si myslim, ze velka cast lidi (=vyjimky se najdou!), ktery sem neco napsali sou uplny koko...ti...Takhle krasny a dynamicky auto sem uz dlouho nevidel a vsichni tady prskaj, jako by vam ukazovali Logan WRC...nevim, co byste jeste chteli vic...kdyz si vedle sebe date fotky conceptu a eva X, (hlevne zepredu) jsou jen minimalni rozdily, zajimaly by me ty vase nesplneny sny...asi nesplneny sny o dospelosti...
Nehadam se o malickostech, jo, concept mel LED svetla, ale kdo uprimne cekal, ze budou v serii? Zadek uznavam ze mohl byt mnohem lepsi, ale podle me vubec spatny neni...Ze to okopcili od Seatu? Dneska neni uplne jednoduchy udelat nejakej prvek, aby to uz nekde nebylo kdysi pouzity, drtiva vetsina veci vam bude neco pripominat...
Tenhle LANCER je proste nadhernej...Tak zapomente na nesplneny sny o Roomsteru WRC 1.2 HTTP a presednete na vlnu adrenalinu a rychlosti v podani Mitsu!
Souhlas, je to povedený auto :yes:
Evíčko se povedlo, souhlasím, ale ty jsi to asi špatně pochopil tuhle diskuzi, tady se srovnával myslím standardní lancer s conceptem a vzhledem eva.
zezadu se trochu podobá seatu
No ten předek (po B sloupek) je něco fakt nádhernýho.Skvělá dávka dravosti, agresivity a přitom i s trochou střízlivosti. ALE ten zadek. Vím, že je to můj subjektivní pocit, ALE z profilu mi to auto připadá jako když ho zezadu někdo naboural, uplně uprímě mi připomíná psa, ktarýho někdo kopnul do... a ten se mu podsunul pod hřbet. - Vypadá to jakoby přikrčeně. Škoda, že oč se víc povedl předek, o to víc se nepovedl zadek! 😞(
Pekelná Micinka
Takže vlastně design je skvěle vyvážený.. >😁 >😒] :yes:
Opravdu nechápu jak můžete toto chválit a Lexus IS-F hanět ;-\
Mne sa tiez nepaci, cele to vyzera neoriginalne a ako cordoba, cely lancer je divny.
Tak to je tvuj problem. Evo je legenda a muze si vypadat jak chce, stejne to bude super auto. A navic, tohle je nizsi stredni trida, zatimco Lexus IS je stredni a chce konkurovat M3, RS4 a C55 - proto musi jit cestou elegantnejsiho designu. Zvlast kdyz ej v te tride novacek a nema zadne jmeno, musi se dost snazit. A kdyz nam pak naserviruji takovou nevskusnou trapnost, maji proste problem.
zadek je v pohodě,celé to je pěkné.Jestli tohle nekdo srovnává se seatem,má vlčí mlhu.Utřete sliny závisti a nasedněte do designově užasné fabie.
pe3k
trvalo mi dost dlho pochpit preco kazdeho stve ako vyzra zad tahto auta (myslim EVO)... z predu je krasne to nikto nepoprie ale vas stve to, ze v spetaku si pohlad na nho dlho nevychutnate a hned je pred vami!!! preto vam neostavas nic len pozerat sa do vyfukov... preto to tak kazdeho stve😉 lebo aj tak vacsina z nas uvidi evo len zo zadu - po predbehnuti 😁
neviete pribliznu cenu a kedy sa dostane k nam na predaj? 😄
Na Slovensko príde v decembri a predpokladaná cena bude okolo 550.000,- Sk
hodila by sa otázka kto už vydel koncept a úplne rovnaký sérioý model??? asi nikto z Vás !!!! U nového lancera sa to podarilo na 95 %. Dnes som v Košiciach vydel lancera naživo je to proste nádhera, keď sa okolo neho prejdeš tak pochopíš o čom sú fotky !!! Konečne sa im podarilo urobiť opäť to pravé MITSUBISHI LANCER a nadviazali na modelový rad z roku 1996 za ktorým sa ešte dnes ludia obzerajú ( a to mám na ňom len pekné kolesá a vyleštený ). Proste konečne MITSUBISHI ako má byť !!!