Novinky

Zpět na článek

Range Rover brání chybnému natankování

30 komentářů

:yes:
Před cca třemi lety za starých dobrých časů v Mercedesu😄 jsme půjčili jedné vysoké managerce z Ericssonu ML 400 CDI. Milá dáma z vesela natankovala plnou V-Poweru a vyrazila . . . už se nepamatuji na přesnou cenu, ale měla to zhruba za půl milionu, jela celkem daleko😄
hmmm... a zkus si spočítat kolik by to stálo.... a kdo by to zaplatil..?? nikdo a nikdo to dělat asi jen tak nebude... ;-\
Já hájím lidský omyl, že se to může zaměnit a nechápu, proč už dávno nevymysleli něco, jak tomu zabránit. Něco bez čidel, elektroniky a podobně. Jako že jen a jen dva protikusy pasují do sebe.
Jozki
Oprav si prosim ta nick. Vypadli ti odtial dve o-cka.
RS
Před cca půl rokem jsem měl tu čest být u omylu, kdy řidič natankoval do Xantie 1.9D 30 litrů naturálu95. Nu což, dotankovala se nafta po hrdlo a jezdilo to jako blesk... aspon to vyčistilo trubky >😒] 😉
to je debíííl >😁 >😁 >😁 >😁 češi:slováci 1:1 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Bárt
No ten obrázek motorky s naftovou pistolí v nádrži bych fakt chtěl vidět >😁 >😁 >😁 Na druhou stranu, slyšel jsem, že snad někde v Indii se opravdu dieslová motorka vyrábí, tak kdo ví, kdy to dorazí k nám... >😒]
Dnes jsem byl s Vogue u doktora a v AMT jsem prohlížel ten novej nafťák, fakt dobrý. Za týden se sním projedu. Jinak jsem zkusil 4,2 Supercharged no a musím říct nesrovnatelný!
ManInBlack
Náhodou - kámoš,jezdil přes léto téměř výlučně na motorce. Pak přesedlal na Felicii 1.9 v dieslu.Všichni si dovedete představit, jak to dopadlo 😄 Pak si koupil dodávku 2.8TDi a zvyk si už teda tankovat naftu. Když se oteplilo, tak vyrazil na motorce a potřeboval natankovat... >😁
empi
Vzhledem k tomu, ze ma naftova pistole sirsi trubku nez benzinova, by mozna stacilo do hrdla nadrze naftoveho motoru strcit jeste jednu trubku, ktera by mela takovy prurez, ze naftova pistole by na ni sla navlect, benzinova vsak nikoli.
Ja bych mel jedno reseni - kdyz nekdo vymyslel, ze se do aut bude lit aji nafta, mel proste navrhnout, aby benzin mel kulaty hrdlo a nafta ctvercovy (trojuhelnikovy, elipsovy, ...). Jedno by nepasovalo do druhyho a naopak! A usterilo by se na elektronice atd... 😄
Bárt
Já takovýdle maličkosti vítám. Nedávno jsem přesedlal poprvý na dieslový auto a stále se při tankování radši dvakrát podívám, co že to do něj leju... Takovýchhle vychytávek není nikdy dost. Přeci jen, bude asi dost lidí, co se třeba podruhý nepodívaj... 8-s A nebo, jak už někdo výše napsal, lidi, co sedlaj různý auta. Neboli proč ne? Dávám Fordu :yes:
Bárt
On se dělá už i Rolls ve verzi N1????? >😒] >😁 >😁
Pekelná Micinka
Já nevím, kvůli čemu takový rozruch pánové... Můj Range Rover je už tři roky starý a žádný takový problém nemám. Na pumpě zastavíme a Jean zařídí vše potřebné.. Musím se přiznat, cho cho, že kolikrát si toho ani nevšimnu. Stalo se však jednou, že Jean onemocněl a tak řídil jiný sluha. Jelikož má asi nízký plat, tak jezdí s vozem na naftu. Zastavili jsme u pumpy a on do mého Range Roveru natankoval naftu! Jak to dopadlo snad ani nemusím říkat. Nechal jsem ho vyhodit a ještě dostal ručně splétaným bičem pár ran přes zadní partie.. Nestyda jeden zabedňená. Od té doby, nechávám řídit jen Jeana a když je náhodou nemocný, tak jezdíme Rollsem, který má přepážku.
Tomu moc nerozumím.. oni udělají něco co zamezí to tvoje: "Co se může stát, se taky občas stane" aby se to nestalo... což je dobře a navíc do nafty benzín naleješ raz-dva.. naopak ne... 😉 a ono oprava na škodě 120 FSI.. nebo teda třebas na Polu TDI je asi nepoměrně jednodušší než na dvouapůltunovým Range Roverovi...
Hm, jenže tohle je pro naftu. Tam je to hrdlo široký a můžeš do něj dát jakoukoliv hadici (i tu svojí), ty chytráku... 8-s
ja neviem co je na tom take nepochopitelne, uz davno by som to zaviedol u vsetkych aut, lebo ked mas v domacnosti viac aut a rozne motory, tak je dost vysoka pravdepodobnost, ze sa raz pomylis

ale ludia co sa tu vozia na jednom aute, tak su mudri ...

no comment
Nechápu proč tomu řikaj novinka, třeba taková 19 (preventivně Renault 😉 ) má hrdlo uspůsobený že do ní de strčit jen natural od 95 nahoru a nic jinýho...
free
>😁 ne myslel tím, že Landy nemyslel na nacionalismus, ale na dobro svých zákazníků
Co se může stát, se taky občas stane. Je spíš divné, že se z toho dělá taková věda. Nemuselo by to být vůbec náročné a nevyžadovalo by to žádná elektronická čidla a zbytečné články v novinách. Aby něco pasovalo jen na něco a na nic jiného už uměli lidi dávno. Fakt se z úplnejch kravin umí vymustrovat veletéma. :no:
..běhá.. Sakra..
Měli by to dělat všechny automobilky. Po světe běá velká hromada těch, kteří neznají rozdíl mezi benzínem a tou smradlavou náplní do kamen.
Chlapci, mate tusim obaja oproti normalnym ludom jednu abnormalitu - nemeratelne IQ... dajte si to patentovat...
to co si tym myslel? za to vy Cesi ste dokonali vo vsetkom
Stává se to poměrně hodně často, ale největší e😜ert je jeden slovák (fakt nekecám😃)) s A8, kterému se to stalo už třikrát!!!!! Jenom pro úplnost, rozhodně to není tím, že je slovák, ale je to prostě úplnej *😄
no jo ty dement cesky
>😁 >😁 :
ne, pro slovaky
Jezismaria... to je pre amikov, nie?