Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford: výroba modelu GT ukončena

39 komentářů

Ano, do téže řeky lze dvakrát vstoupit a podruhé s ještě lepším výsledkem - chci říct nový GT je snad ještě větší legenda než GT40 a zároveň pocta tvůrcům původního modelu. Opravdu krásné auto totiž zůstává pěkné ve všech dobách a módních vlnách. Klimatizovaná garáž tam patří. Chodit tam každý den s prachovkou a láskyplně ho otírat... Hned jsem si vzpomněl na film s Belmondem - garáž, vpředu angličáky v půlkruhu a za nimi skutečná auta (snad si to dobře pamatuju). Jen je škoda že to nedotáhli až k těm 4500 kusů. Ford GT je vůz kde už jen fyzický kontakt je zážitek na celý život a ten kdo v něm jel se musí cítit jako opravdový vyvolený. Žádný Vladko, člověk který jel v autě, které se stalo legendou už předtím než ho vůbec vyrobili :yes:
dotáhli by, kdyby se to také prodávalo. bohužel cena byla opravdu přemrštěná. ukončena byla výroba pro nerentabilitu.
Ta cena je na ford opravdu veliká,a to přestu že se jedná o legendu...
Bezesporu novy GT je povedene auto, ale cim je legendou? GT40 se nesmazatalnym spusobem zapsala do automobilove historie 4x Le Mans a spousta vyhranych zavodu na okruzich USA. Diky tomuto autu se Ford dostal opet na predni mista v soutezich ..... to je pro me LEGENDA.
Naprostý souhlas. GT je špička. Jak to vím? Já tím autem nejel a dokonce jsem ho ani v životě neviděl. Ale vždycky, když se ho snažili někde shodit, zaměřovali se na kraviny (after-market rádio, zpracování detailů..). Nikde ani slovo proti řízení, řazení, podvozku, motoru, brzdám...a stačilo tak málo...u americkýho auta by jim tu kritiku 9 z 10 lidí žralo. Místo toho všude jen chvála a zase chvála. Těm, co mluví o přemrštěné ceně...možná jí má Charouz. Ale v USA jde sehnat za 3 miliony a sem na vlastní triko dovézt za necelé 4 miliony. A to je imho cena akorát. Z každé fotky GéTéčka přímo kape neuvěřitelné napětí, moc bych ho chtěl, jen se bojím, že by byl na zdejší silnice příliš tvrdý. Takže... na GT! :yes: :yes: :yes:
>😁 >😁 >😁
GTI
FORD GT jak v původním tak v současném vydání zaslouží velkou pklonu. Tahle kára se navždy vepsala do našich srdcí, jako nekompromisní, drsný (to zdůrazňuji) auto... s designem, který před mnoha desetiletími dostal do kolen nejednoho milovníka aut. Vždyť ta neopakovatelná světla... to jsou žraločí oči... neskonalá krása... obrovskej náboj síly, krvežíznivosti, drzounství a nezlomnosti. Tohle prostě je všechno poselství FORDU GT. Já velmi silně vnímám tohle auto a velmi vědomě zvedám palce :yes: :yes:
To já bych se spíš bál že bude něco jako ferrari nebo lambo- na běžné ježdění nepoužitelný. Ale ne proto že by byl tvrdý, spíš pro provozní náklady. Na to je bezkonkurenční 911. I v turbu se s ní dá jezdit denně do kanclu a nezrujnuje tě. Zas ji ale nikdy nebudu brát jako supersport.
zjevně tady někdo nechápe význam zmíněného přísloví... to jen tak na okraj
Jo, tak to vše říká. Po limitovaných sériích se vždy zapráší jen u Fordu jim to ňák nevyšlo. No, to auto jsem viděl na vlastní oči a nedivím se >😒] Nářky toužičů na fórech sklady taky nevyprodaly, ikdyž se snažili svádět věci na after-market alarmy >😁
Fajn, já ho bohužel neviděl. Ale kdo ho koupil neprodělá. A cena se mi zdá dobrá (americká). Možná pro šejky to nemá kouzlo Murcielaga, ale odvaha se cení a vyrábět nostalgický koncept v prakticky nezměněné podobě je odvážné. Kde je nová Miura kde je kanárkový Stratos? Ford GT je tady a teď :yes:
Už jen to, co píšeš... "nostalgický koncept v prakticky nezměněné podobě".. Když chci nostalgii, tak jsem takovej bourák, že vezmu starej GT. Když chci moderní káru, tak jich je přehršel. Není důvod pro současný Ford GT... A evidentně to není jen můj názor, když se jich nevyrobil ani plánovanej počet, co? 😄
A kde vezmes starej GT? Nebo myslis nejakou repliku s motorem z Rovera? A narovinu - ja bych v ty sedmilitrovy potvore nejezdil (soude podle toho, jak precuhoval Clarkson, ani bych se asi nevesel), nevyhral jsem usi v loterii. [odkaz]
>😁 Dobrej link 😄 Tenhle taky stojí za to [odkaz]
nj, respect :yes:
Jo, Tim je pan řidič 😉
na jedny strane nafe ZZ (mozna si 'GT' plete s 'GTI' 😉, na druhy strane 4000 prodanejch "predrazenejch Fordu, pro ktery neni duvod" a veskrze kladny reakce na (podle nekterych jediny) americky supersport; ZZ muze v tomhle ohledu pouze rozesmat 😃
líp to ani říct nešlo 😉
jj, to trikrat(?) drazsi Carrera GT byla vyprodana ... eh, sakra, nebo ze by to bylo jinak? 😲P
Carreru GT teď mají v Impextě 😉 :yes: Vedle té cenovky se cena 2,9 za 911 zdá jako pár drobnejch >😒] PS: O té fordce tu flejm na už několikrát jeté téma dělat nebudeme, ne? 😉
to neni neco, o cem bych se dokazal skutecne 'porafat' (je na to takove stare prislovi o popirani existence slunce 😉)
[odkaz] PS: mám tkový pocit že $150.000 není 6 mio Kč 😉 >😁
Asi má Charouz jinej kurzovní lístek 😉
nojo, zkusil to a byl by blbej, kdyby nezkusil; jen to kapku nezvladl s tema pruhama (resp. bez) ... docela by me zajimalo, kde je tomu kousku konec dnes; poprve jsem ho videl s cenovkou 8M, podruhe uz byla cena vyrazne nizsi, ale tusim, ze mezitim ho uz nekdo mel
To, co jsem viděl, bylo červené. Nyní se Charouz snaží prodat další, modré... za cenu 5,99999999999999999 😉 Asi kdyby neprodal to první, tak to nezkouší s druhým...
no vida; to ani nevim ... predpokladam, ze uz ma pruhy, ne? jestli jo, tak to je Clarksonova kombinace (snad nema i jeho imobilizer a alarm 😃
JC sice bile pruhy ma, ale auto je cerne.
Urcite? Ze by do TopGearu Clarkson nevzal svoje? [odkaz]
hele je fakt modry
Jo, přesně jako Clarkson. Tmavě modrá metla a bílé pruhy. Alarm nevím >😁 ale určitě bude stejně často u benzínky >😒] 😉
"a kdyz tankuje, vypada jako cajova konvice" 😃) ... sakra doufam, ze se ty tri kusny nevymachany zase sejdou pred kamerou
Jjjj, taky doufám... Právě jsem koukal na srovnávačku M3 a S4 :yes: :yes: >😁 Děsná prča.
[odkaz]
Je to nádherné auto. A jestli má rádio ze supermarketu nebo alarm z fiesty je úpně jedno. Kdo si proboha v takovém autě to radio zapne? To by byl magor, když má necelej metr za sebou takovou parádu... Ale ta cena je v CR fakt mimo realitu. Těch 3-4 mega jak nLonely píše nahoře je realnější. Za 6-8 máš V12 Ferrari. Neřikám že je lepší, ale...V12 Je takhle předražený i jinde v Evropě? No ale zas mu to zajištuje docela výjmečnost.... Jinak jsem někde četl že Mustang Shelby 5OO má stejný motor, je to pravda?
Jestli se nepletu, tak radio ma na zakazku od McIntoshe. Zkus si o teto firme neco zjistit a uvidis, ze do supermarketovky ma hodne daleko. [odkaz]
Jo to věřim, já si nezjištoval odkud je. Když jsem se o to auto zajímal(jako fanda, ne jako zákazník) tak mě ani nenapadlo se dívat co je to radio zač. Dal jsem to jen jako příklad. U aut tohoto typu je to nepodstatná blbost.
Souhlas, ze je to blbost. Ja jen, aby se zbytecne netahla dal 😉
GT bylo sen Jeremyho Clarksona z TG. Říkal staré si nemůžu dovolit- nevejdu se tam. Konečně si sen splnil a říkal, jakk je nadšený, že ho má objednané, pak koupené. Stejně tak ho ukázal, když auto nestartovalo (imobilizér). Šup k Fordu. Závada se opakovala a pak se stalo, co nikdo nečekal. Veřejně se přiznal ve svém super sledovaném pořadu, že auto vrátil. 😲
To bolo super.