Novinky
0
Financovani se tykalo predevsim Fordu a GM, protoze jsme mluvili hlavne o nam blizkem oboru, nicmene padl i priklad tech aerolinek (myslim, ze American Airlines). Nevim, jak moc je to verejne, ci jak moc je to prisne tajne. Nevim, nicmene cela sila USA (vojenska, -> politicka, apod.) spociva v jeji silne ekonomice. Ekonomika USA je z velke casti podporena giganty jako napr. Ford atd. Pokud se vsak takovy gigant jako Ford (zamestnavajici statisice lidi celosvetove) zhrouti, stahne spoustu subdodavatelu, par pojistoven (se kterymi mel Ford smlouvy na nadstandardni peci pro sve zamestnance - jeden z nejvetsich problemu Fordu a GM) atd atd, dostane cela americka ekonomika obrovsky zasah. To si USA nemuze dovolit a kdyz jeden z jejich symbolu (jakym Ford nepochybne je) trpi, rada pomuze. Kazdopadne, tady bych to uz ukoncil, protoze co my o tom muzeme vedet ze... 😄
Přejít do diskuze
"financovani nekterych spolecnosti vladou" - mluvil tedy konkretne o Fordu? ... kdyz se tedy OMEZIM na moznosti A) ten clovek prilis nevazil slova nebo to nemyslel doslova B) financovani Fordu US vladou se stale dari drzet v tajnosti pred svetem, takze o tom nikde na webu neni zminka C) tu zminku jsem jenom nezaregistroval, tihnu k A ... mozna by se leccos vysvetlilo, kdybys ty (pripadne tobe tenkrat on) konkretizoval, co tim "liji do nich prachy" vlastne mysli(s) ... takze to vicemene dopadlo, jak jsi cekal a ja si zatim k "US vlada dotuje Ford" nalepku "nov informace" nedavam; ale jinak diky za tvuj cas 😃
Nuze dobra. Zil jsem ted nejakou dobu v Australii, kde jsem se temer kazdodenne setkaval s jednim clovekem. Byl uz docela postarsi, ale presto stale zasveceny a velmi dobre informovany. Temer cely zivot pracoval pro Ford, nejdriv v Australii, pak v USA a nakonec se dostal na jednu z nejvyssich pozici ve sprave celeho Asijsko-pacifickeho regionu pro Ford. V hierarchii fordu v USA se dostal na 14. nejvyssi pricku a s vnuky, pravnuky a synovci Henryho Forda se potkaval velmi casto. Byl a stale je odbornik hlavne na marketing, ale i na ekonomiku. A protoze jsem se prokecl, ze mam auta jaksi rad, meli jsme spolu mnoho zajimavych rozhovoru. Prave pri jednom z nich jsem, se dozvedel o financovani nekterych spolecnosti vladou. Uz je to vice nez pul roku, takze uz si nepamatuju detaily a nebudu prestirat, ze tomu nejak moc rozumim. Jenom me to proste zaujalo, tak jsem to tady prokecl. Nemuzu to dokazat, nemuzu to vysvetlit. Muzes mi verit a nemusis. A pokud nebudes, ani se nebudu moc divit. Pak to muzeme ukoncit s tim, ze ja mam svuj nazor a ty mas svuj nazor. Ale za kratke zamysleni to stoji.
Prenes se pres to, ze si myslis, ze bych ti neveril, a dopln neco ke svemu tvrzeni, ktere v rozporu s tim malem, co o fungovani Fordu vim z webu a casopisu; a evidentne nejsem sam. Nemuzes se divit, ze kdyz prijdes a mluvis o necem, o cem vlastne nikdo ze tech par ze pritomnych fandu nevi, tak tomu nikdo BEZ NAZNAKU DUKAZU neveri. Neber to osobne, prestan si domyslet, a vyloz na stul aspon jednu kartu.
prestan mluvit o tom, co si myslis ze si myslim a hod alespon naznak dukazu o tom, ze US vlada leje do Fordu obrovsky prachy ... zatim to vypada docela hloupe, sorry
Narozdil od vas, jsem nestravil cely zivot v CR a potkal jsem i lidi, kteri pracovali ve Fordu na velmi vysokych pozicich. A podlozit to skutecne muzu, ale uz ted mi neveris, tak proc bych ztracel cas. A kdyz uz chces byt vtipny, tak bud vtipny, ne trapny...
Samozrejme muzu, ale opravdu bys mi neveril. Neznas me, neznas lidi, ktery znam, takze nemuzes soudit.
no je to o neco lepsi nez tvrdit neco, co nemuzu absolutne nicim podlozit; bohuzel pro tebe je nas tu par, kteri Ford sledujeme celkem bedlive & dlouhodobe
Jo byl to pěknej fotbal s výbornou atmosférou a skvělou diváckou kulisou, při hymnách mně až mrazilo a byl jsem tedy řeknu vám hodně naměko. :yes:
Ako to tak popri citani sledujem tak ste nam to "Hosi zase dobre nandali." 😄 😉 ,ale vravi sa kdo umi ten umi. :yes:
Muzu, ale stejne bys mi neveril... Podobne to bylo i s jistymi americkymi aerolinkami, kde se o tom dokonce mluvilo verejne...
tož na ty zkušenosti bych až tak moc nesázel, naše obrana sice hraje furt (skoro) se stejnema chlapama, akurát jim to fčíl zas až tak moc nende, no uvidíme za chvílu to vypukne ...
Predpokladam, ze Cesko bude na tom herne lepsie a takisto ma uz nejake tie skusenosti aj z vacsich podujati... ale vysledok tipovat nebudem. 😉
Jen tak mimochodem, naši slovenští přátelé, jak to vidíte dneska večer, kope se poprvé my proti vám o něco trochen důležitějšího. Kdo bude tahat po 90min. za delší konec? Nebo se nad Tehelným polem zaplichtí?
Tím samosebou nemyslím jakousi plechovku od FauVé, anobrž zdejšího informačního guru Mistr Marko. Jeho názor k tomuto by mne fakt docela dost zajímal. A myslím že v tom nejsem sám.
Včera s touto tezí přišel syn ze školy, že prý jim to řikal o přestávce jejich novej spolužák, malej Ládínek Binární, a tomu to zas doma řikal jeho tata velkej Laďa Bin, to když se ho jeho junior ptal na čem že prej to jako teďkonc maká, tož mu řikal že zrovna "spravuje" nějakýho Forda a pak ještě nějakýho vojáka, prej generála Motorse, a skzeva ty dva tak vpodtatě défakto kočíruje a šéfuje celý ty Jůesej.
Taky bych se primlouval, za nejaky ty odkazy, ze je to tak. Zatim vsichni, kteri o tom opravdu neco vedi tvrdi neco trochu odlisneho.
Muzes sdelit zdroje, ktere tvrdi, ze vlada do Fordu naleva obrovske penize? Asi ne, vid?
Tak to si nemyslim. Problemy ma kazdy, ale US divize Fordu a GM maji skutecne giganticke problemy. Technicky uz vlastne zbankrotovaly (nebo k tomu maji velmi blizko), ale vlada je drzi pri zivote a lije do nich obrovske penize. Kdyby se takovi giganti polozily, mela by cela americka ekonomika vazny problem.
Jak pises, situace je vazna, ale ne kriticka. To s tim gustem, s tim taky souhlas. A taky jsem na Focusu zadny poznamky necetl, stejne jako ciello😉 Mimochodem, ktera automobilka, vyjma Toyoty, neresi nejaky podobny problemy jako Ford?
vseho do casu, ale nebudu tu vestit z kristalove koule (zalezi totiz na tom, podle ceho soudis), kazdopadne podle ukazatelu dlouhodobych investic a momentalni ziskovosti je jejich situace, kdyz ne kriticka, tak alespon hodne spatna...druha vec je, ze ja to skutecne vztahuji na celosvetovy koncern a ne na evropskou divizi, ktere mi je spis lito, bo je spolukoucovana z US a tam sedej...(nevim, co jsem napsal jinyho nez ty, ale to je jedno😉...me staci, kdyz si vzdycky sednu do kolegovo Focusu a reknu, jak by tohle auto vypadalo bez blbejch poznamek Americkejch kontroloru, njn😜 ale jinak podle kazdyho gusta...
Uz ti to nekdo tento tyden psal. Ford rozhodne neni tak v haji, jak nam tu predkladas. EU divize je v klidu, AM, LR, Mazda a Volvo taky, Jag ma problemy a nejvetsim problemem je US divize, ktera ale na tom taky neni az zase kriticky. Proste resi problem, ktery resi kazdy druhy. Nebo spis temer kazdy kdo vyrabi auta.
...tyhle ty americky "limonady" v praxi me uplne desej => jeste ze nebyl volny nekdo z NASA 😉))) kazdopadne, Ford na dne jeste nikdy vic nebyl a tohle muze byt...nechme se prekvapit.
P.S. ...uplne si umim predstavit ty fabriky v Evrope, jak musej trpet pod takovymhle vedenim....proto u tehle evropsko-americkych znacek jako Ford a Opel dochazi k schizofrennim stavum
P.S. ...uplne si umim predstavit ty fabriky v Evrope, jak musej trpet pod takovymhle vedenim....proto u tehle evropsko-americkych znacek jako Ford a Opel dochazi k schizofrennim stavum
ale pokud v té druhé možnosti tomu chlapíkovi dají pořádně za žgraně.. (žgraně rozuměj třebas Credit Suisse).. tak ten udělá čistku, restrukturalizaci.. nepopulární kroky a za pár měsíců bez výsledků ho odstavěj a všichni budou spokojení.. buď se vrátí stará škola, nebo najdou nového "spasitele"... tak jako tak se moc nezmění.. protože cpát nahoru manažera mimo branži může být dobré, ale jen pokud někdo drží opratě.. si myslím.. ;-\
Tak Billy se trochu stahnul a to muze znamenat 2 veci. Bud se ten novy do toho pusti a nepohrbi tradice jako je Jag a AM anebo si Billy jen kreje zada a ten novy udela velkou cistku, kde nezustane kamen na kameni a vse pujde nekam do .... Uvidime, ja osobne hlasuju za prvni moznost.
Tak sbohem a šáteček Bille. Hlavně to s tou extrémní aktivitou nepřeháněj, ať tě pradědeček nechodí v noci strašit >😒]