Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lada Kalina chce dobýt Německo

51 komentářů

Viděl jsem už Kalina na vlastní oči ... no design přejdu - to je silně individuální věc (viz třeba názor na Logan) - nicméně musím říct, že interier na mne působí doslo příšerně - nechi být zaujatý, ale připomínka Samary se mi prostě stále vybavovala.
A poslední poznámka --- 8000 EU - tzn. cca 230.000 - 240.000 Kč mi připadá jako poměrně hodně vysoká cena - zejména vzhldem ke konkurenci (a cenovým akcím) která v tomhle segmentu panuje. Můj názor - v západní evropě bez valné šance.
a asi ani vo vychodnej, kvalita je katastroficka, servisna siet a sluzby detto.
Podla mna si ju kupi iba zamestnanec dealera ktory na nu dostal 60% zlavu a neukojeny pamatnik VOSR.
podla mna bez sance na uspech, BRAVO LOGAN
pockej, jak vis, jaka je kvalita Kaliny, kdyz jsi ji podle me jeste ani nevidel?!?!.....jinak Lade preju hodne stesti proti Loganovi😄
hrůza, ono to ma dokonce posilovač... hmmm..
Němci už se třesou. Dle průzkumů se hodlá drtivá většina zbavit svých golfů, A3ek a mění za Kalinu >😒] I když věřim, že v NDR se pár dobrodruhů najde, co vymění svoje Favority, Samary aj. 😉
Nevím, ale když jsem byl na autosalonu v Lipsku tak jsem tam žádnou Samaru, Favorita neviděl..... a jediného Wartase a žigula jsem viděl přímo na výstavišti.... jako úsměvný e😜onát ve stánku dálniční policie a zrenovovaný žigul ve stánku Lady....
Vypadá to jako Corsa předminulé generace, se kterou si pohrál Jarda Bertoňák >😒]
>😁 :yes: Krídlo z Tupoleva dostane facelift Kaliny >😁
😄
tedy rozhodně nerozkvétaj... přesto... myslím, že každej s vokem vidí tu velkou vizuální příbuznost s obdobnými modely z Koreee. Ano... klasický LOW-END. Nekritizuj zpoza volantu své 911ky... uvědom si, že jak Korea, tak náš bejvalej okupant hledá cestu do ráje. Tím rájem je Evropa... myslím rájem estetickým. Koneckonců, low-endová produkce nemá ambice tě naplňovat pocity, jaké míváš po návštěvě musea moderního umění v N.Y. V Česku bude za cca 200 tyček... a v záplavě obdobnejch low-endovejch východních raket se tu ztratí...
jabloni i gruši rezkvétají pro Kaťušu a ne pro Kalinu, trochu mimo, ne?
GTI
Koukám, že máš klasické vzdělání 😉 😄 Tak mi to toleruj...
Myslím že by se Lada měla inspirovat sama sebou a koupit zas nějakou licenci tak jak to udělala z roce 1970 - než aby utrácela za výzkum a vývoj tak prostě vybrala osvědčené a kvalitní auto Fiat 124,přizpůsobila ho drsným podmínkám (topení,elektrika,plechy,nový motor..) a legenda která se vyrábí dodnes byla na světě! 😄
Ale tohle je parodie na Opel Corsa z 90.let a vcelku nepovedená stejně jako parodie Scary Movie. Za tu cenu bych radši bral Hyundai Getz. V dlouhodobém testu SM dostal známku 1- :yes: , a to je na takhle levné auto super známka(to i dfaleko dražší dostali o stupeń míň). Je pravda, že jde o malé auto a kufr je mini. No ale radši víc kvality i za míň auta než opačně.
Je zřejmé, že tohle auto nebude konkurovat evropským značkám s vyspělou technologií. Pochybuji, že někdo, kdo má v ůmyslu koupit Fabii, Polo nebo třeba Corsu se nakonec rozhodne pro tohle. Přesto si myslím, že Lada tímto modelem ukázala posun dopředu a už je schopna konkurovat alespoň Dacii Logan. Design jak už někdo zmínil připomíná starší modely Opelu Corsa. Pohonné jednotky 1.6 8V 56kW a 1.6 16V 66 kW nejsou také výdobytkem nejnovější techniky. Určitý posun lze zaznamenat také u výbavy. Cena je podle mě neuměrně vysoká. Tohle auto může konkurovat (Loganu a možná korejcům), pokud bude mít cenu základního modelu nastavenou pod 200.000 Kč. Ovšem kdybych chtěl kupovat nové auto pod 200.000 Kč sáhnu spíše po něčem z Korei :-! Za 240.000 se dá koupit už vyspělý evropský model v nějaké limitované sérii :-!
Nechci se mýlit,ale motor 1,6 8V 56kW opravdu nebude výdobytek moderní techniky,protože se zcela určitě jedná o starou dobrou Žiguláckou 1,6 z VAZ 2106 a Lada Niva.. 😉 Ale motor je to dobrý,to se zas musí nechat! 😄
Trochu tě opravím.Motor 1,6 8V nepochází z prvních motorů,ale je to následek nutné evoluce a pochází z řady 211x.Dokonce s motorem 1,6 16V má společnej spodek(rozílná je akorát hlava).A teď už se nechci hádat,jestli tenhle motor nemá kořeny v Samaře.
Jasně že má, motor od porsche osazovaný do Samar se povedl a dává se do řady 11x a Kalin zřejmě taky.........sice je to motor jež byl vyvinut před více než 20 lety....ale zase když jsme přežili felicie, osazené óhávéčky z dob embajze...........
aha,tak jsem zas chytřejší... 😉 Ale nejen ve škodovce používají staré motory,Fiat dává do Seicenta motor,který ve své prapodstatě začal vrčet už ve Fiatu 600 někdy v roce 1955 - za tu dobu byl samozejmě několikrát převrtán a osazen hydraulickými zdvíhátky,ale jinak je to myslím pořád to samé... 😄
Jestli se vyráběly před 20 lety motory s vícebodem a řízené PC, 90 k a spotřebou 5,2 jak jezdím já (lehce 160 km/h, max 180 km/h), tak potom víš o čem je řeč, jinak si tady všichni nejdříve zjistěte jaký motor Lada dnes používá. Mimochodem, NIVA má dnes taky vícebod s PC BOSCH.
Motor 1.6 16V neni sice nejnovější (myslím tak 5 let)ale základ vyvinuli u Porsche. Komponenty většinou BOSCH, včetně zapalování a PC
Logan je proti tomu luxusní limuzína. Jestli nedostanou cenu pod 6500EUR, tak je to prakticky neprodejné 8-s A co si budem povídat, i za tech 6500EUR se da pořídit lepšího evropana/korejce. :no:
řekl bych, že při ceně max 5000€ by to trh mohlo oslovit...
..jmenoval se Kalina. Nedobýval Německo, ale pětky... >😒] ;-\
já mám kámoše Kalinu. super kluk :yes: 😄
já mýval Kalinovou.. >😁
mýval nebo umýval 😉
a ty jsi myl nebo umyl..? 😉
Ty musíš mít vždycky něco navíc 😉 >😒] >😁 :yes:
GTI
>😁 >😁
no 2107 mnohem lip
8-s take auto to uz ano,odkedy sa to u nas predava?este som to nazyvo nevydel,ale na obrazku ten sedan z boku vypada jak stare polo classic alebo stara cordoba.
inak co ine .....sojuz.... >😁
precti si ten clanek jeste jednou...ono se k nam teprv dostane nekdy ted do konce roku...😄
Prva skica nosovickeho Hyundai FD, ktory bude stat na platforme Kai Cee´😜 [odkaz]
Access Denied 😄
Zas?! Tak tu je to, a vola sa to Arnejs: [odkaz]
když zkrachuje a musejí zavřít Rover, tak mě to mrzí.. když se debatuje o ztrátovosti Jaguáru a jeho problémech, tak se steskem mě to taky mrzí.. ale kdyby zkrachovala Lada.. tak nikdo ani neštěkne.. a mě to mrzet nebude.. Doufám, že po světě nebude jezdit Lada na úkor Jaguarů..
Když zkrachoval Moskvič, taky jsem zamáčkl slzu v oku..... 😃 Ale Jaguar by mě zamrzel asi víc 😄
Nechci Vám brat ilute, ale Lada tu zústane či už uspeje v Germanii anebo ne avšak Jaguar jede do večných lovišť. Hold jednou tam musí každý. Tak šťastnou cestu Jaguare >😒]
Normalni clovek si nekoupi ani Skodu... a co jich jezdi. >😁 Ono se par blaznu najde >😒]
aha... >😁 kolikže prodala Škoda těch aut v poslední době..??? >😁 >😁 takovejch bláznů... panečku..
jojo národ blbců............ 8-s
Polovina lidi tady voli Paroubka, takze narod blbcu je velmi trefne oznaceni :yes:
GTI
Polovina tu naštěstí Paroubka nevolí. A nezapomeň, že budeš za nedlouho pár těch tvej blbů potřebovat... aby to dopadlo u voleb lépe... tak buďme slušní...
GTI
Že se nestydíš :no: :no:
Konečně už vím, co jsem >😁 Už mám totiž čtvrtou Škodu, když tedy nepočítám předchozí vrak typu 120 L. Jinak ti převelice děkuji. Je spousta lidí, co zde žije a trápí se otázkou proč a kdo vlastně jsou... Já už to vím - hurá!!!! >😁
GTI
😄 :yes:
a lada jich proda dvakrat tolik
... v rusku, na ukrajině a v mongolsku... >😒]
... kde po škodě nikdo ani neštěkne 😉 . Váš problém je, že si nevidíte na špičku nosu. Milí čecháčci, nejste pupek světa, nikoho nezajímáte!