Novinky
No a kdo tady první napsal odkaz na řecké modely od Škoda 😉 >😁
Podepisuju petici!!! :yes: :yes: :yes:
Podepisuju petici!!! :yes: :yes: :yes:
Nevíte náhodou, do kterých dalších aut dává koncern tu 1,4 85 kW? 116k z atmosféry o tomhle objemu mi přijde jako slušná hodnota... :yes:
objem nicim nenahradis
Jak mam skodovku rad, tak jsem z ni posledni dobou lehce zklaman - aspon co se jejiho patriotismu tyce. Nedavno jsem v novinach videl tabulku, kolik stoji Octavia v ruznych zemich EU a vcesku byla temer nejdrazsi! A pritom znacna cast z ceny vozu je cena za prepravu z tovarny k dealerovi. To v CR skoro odpada, tak proc tak draze?! A ted jeste GT jen pro Reky... Pritom mi pripada, ze eReSek mame dost i v cesku! A mame je tu moc radi...
No nevim, snad to neni jistym VWlivem...
No nevim, snad to neni jistym VWlivem...
podle me je to nejaka akce reckeho importera, ktery to dost mozna i sam upravuje za souhlasu skoda-auto
To jenom tak trošku po česky holí škoda čechy doma ( tady už máme ty blbce mediálně zmáklý ) no a hlavně za stejné ceny by škodovka byla v zahraničí naprosto neprodejná. Když k tomu přidáme zcela odlišnou kupnmí sílu ( pro nznalé jsme sotva na 50% průměru evropské unie ).
Přece sloupečky uspěšnosti prodeje musí stále vzhůru stůj co stůj že!!! :no:
Přece sloupečky uspěšnosti prodeje musí stále vzhůru stůj co stůj že!!! :no:
No prave kvuli te nasi slabe kupni sile by u nas melo byt prece levneji! Ale bohuzel neni. Hodim priklad z jineho odvetvi - kosile Quicksilver: uprostred Sydney v jednom z nejdrazsich nakupnich center v prepoctu 530 Kc, ta sama kosile na okraji Brna v malinkatem skaredem obchudku 3500 Kc... Nejak to nechapu... :no:
Jo, Řecko... Letos jsem byl na Krétě a nevím, zdali je provoz na tamních silnicích obrázkem celého Řecka, pokud však ano - 110 koní v hatchi je minimum, kámo, jinak riskuješ, že se brzy projedeš v tom Binzu, co nám včera ukázali na auto.cz... 😉 Dvouproudou silnici, která vede podél takřka celého severního pobřeží, nazývají dálnicí, optimisti - a podle toho na ní také jezdí... Tzn. čtyři auta vedle sebe poměrně běžně(v každém směru jedno předjíždějící), občas už i páté vykukuje do středu, jestli by se tam přeci jen také nevešlo - a hele, občas se tam i na takový manévr místo najde... V turistických průvodcích najdete jednu cennou radu - jezděte pokud možno za krajnicí, aby Vás domáci borci mohli předjíždět (kdykoliv a kdekoliv, to je snad jasné)... Pravda je, že krajnice je tam většinou široká dost, ovšem nedejbože že se blíží úzký most a silnice se tím pádem zúží do klasické okresky tak, jak ji známe u nás (ne, na ní se opravdu 5 aut vedle sebe nevejde) - v tu chvíli začíná tvrdý boj o holé přežití... Prostě džungle - jak říkám, v takové chvíli se Ti koně navíc zatraceně hodí... Měl jsem dva dny půjčené auto - Citroen C2 s 1,1 benzínem... V půjčovně mi slíbili 3 deci objemu navíc, bohužel se ale asi v tom vedru vypařily - no, alespoň to byl o to větší adrenalin... Oproti té C2 se dá i nejlínější Řek označit jako pilná včelička - a to už je co říct... Vycvičen z domova, kde pod zadkem bohužel také nemám na povel koní nazbyt, jsem každý předjížděcí manévr dokonale připravil 5 minut předem a nakonec jsme se po dvou dnech ježdění vrátili celí - mé holce se v tu chvíli viditelně ulevilo... 😉 Ovšem na závěr Vám musím říci jednu věc - přes vše výše řečené jsem si to krásně užil... 😄 Nejenže to byla dovolená od práce, byla to i báječná dovolená pro motoristu, který strávil červenec na našich silnicích - však víte, co mám na mysli... 😉 Ale jak říkám - pod 110 koní tam raději nechoď... 😉 :yes:
Na 110 koní už musíš něco umět...začátečníci by měli začínat hluboko pod touhle hranicí... jinak nice a sám sem toho byl svědkem..!
vratil som sa vcera zo spanielska, skusenosti so soferovanim take iste ako ty. taku dzunglu som este nezazil a to som uz soferoval parkrat aj v Polsku >😒] jazdi sa stopka nestopka, na dialnici 120 idu len pretazene kamiony (doslova), prednost mas len vtedy ked prides do krizovatky skor a rychlejsie atp... mal som pozicanu fiestu 1,4 tdci na dva tyzdne, citil som sa tam doslova ako na pretekoch...jedna vec co ma celkom sokovala, NIKTO TAM CEZ DEN NESVIETI! dokonca mi blikali oproti iduci vodici, ked som svietil...za kazdym tunelom tam mali znacku, ktora odporucala zhasnut svetla...dost dobre nechapem tuto filozofiu...ale to je jedno, bolo tam okrem vyssie menovanych veci super 😄
no neviem, neviem, zazil som toto leto spanielsko 2x skoro cely jun a pol jula a musim povedat ze su tam vcelku ohladuplni vodici a zdaleka sa tam nejazdi tak rychlo a hlavne bezohladne ako u nas, viac menej som pobehal cele katalansko, jediny rozdiel je ze u nas nie je zdaleka taka husta premavka. Ze sa tam nesvieti to je pravda, dokonca ani vecer 😄Minuly rok som pobehal aj Neapol, ktora je vyhlasena chaosom ale su tam ohladuplnejsi voci. Vseobecne musim povedat ze najhorsie sa mi jazdi v Prahe, Blavu neratam lebo nepatri zdaleka medzi velkomesta.
Jako to by se mi líbilo..taková užskoromožná odchodovka v podobě krále této třídy. Škoda že jen Řekové si to můžou koupi....a ta cena, wow, asi cca 590 000 KĆ...no není to pěkné? :yes:
no nevim,jen se divim ze zprava o tomhle aute prisla az dneska....tohle auto jezdi v recku uz 2 mesice..takze pohoda...jinak pravda je ta ze rs jezdi taduy pomerne hodne...je to kvalitni a dobre zpracovnane auto s dobrym motorem za fantastickou cenu....skoda ze jsem koupil auto uz pred rokem...kdyby byla nabidka uz tehdy bych to vzal...skoda
no jinak pravda je ze na silnicich je to dzungle a to doslova...kdyz jsem sem pred lety prijel tak mi trvalo dlouhou dobu nez jsem se prizpusobil tomuto systemu.dneska je ze me stejne prase jak jsou vsichni ostaatni.jak se rika..jestli chces jet tak musis byt jak ostatni jinak stojis a nejeds nikam...je to skoda..v cesku kdyz prijedu,je radost ridit.vsichni dodrzuji predpisi,na stopce se stoji atd.to tady bohuzel neexistuje... :no:
jinak 110 koni mam taky ,a je to tak akorat,to ma kolega nahore pravdu...150 az 200 by bylo idelanich.a vyslovene jen k rychlemu a bezpecnemu predjizdeni...krasny den vsem!!!Grekos
jinak 110 koni mam taky ,a je to tak akorat,to ma kolega nahore pravdu...150 az 200 by bylo idelanich.a vyslovene jen k rychlemu a bezpecnemu predjizdeni...krasny den vsem!!!Grekos
A ať se Ti tam na jihu na silnicích daří - sice jsem to ve svém příspěvku trochu zlehčil, ale stovky malých "domečků" se zapálenou svíčkou u krajnice, které jsem tam viděl, jsou dostatečným mementem a varováním, že na silnici bohužel opravdu jde o to nejcennější... Takže good luck! 😉 :yes:
TO 2,7 rs>😁IKY 😉 ...mas samozrejmne pravdu.zivot je to nejcenejsi a na to nesmime zapominat.videl jsem uz dost smrtaku....ono chce to na silnici i trochu stesti...a jinak jak se ti libilo v recku???spokojenost??kde si byl presne??
Byl jsem jen na "klasické" dovolené na Krétě - v takové menší vesničce jménem Bali... Chtěl jsem si především prohlédnout Krétu, protože jsem nedávno četl knihu, která ji popisovala opravdu malebně... 😉 A jak se líbilo? Moc - nejlepší popis asi je "já se vrátím"... 😉
Nevrcholí ten točák náhodou při 3020???A ne při 5020??????? Teď jsem z toho zmetěný. My máme taky jednu a je to někdy kolem cca3000....
Ukaž mi jiný auto, co nestárne. Je to k neuvěření... za 20 let se na ni bude vzpomínat... jako na Mantu. BRAVO ŠKODA :yes:
:-! Ahoj , příští týden má být den otevřených dveří v Kvasinách myslím , v sobotu od 8hodin do 14 hodin 9.9.2006 Já vím , není to hlavní závod , ale aspoň něco.. :-!
Máš pravdu...a skoro celou dobu byla jednička ve spolehlivosti na Bridském trhu! Byl (teda spíš je) to super model! Bravo konstruktéři :yes:
K dodržování silničního zákona Vám bohatě stačí 40kW holoto, žádnejch 142 kW. Rychle tu smí jezdit jen pár "V Y V O L E N Ý C H " .
to fitipaldi:ty holoto,na dodrzovani predpisu ti staci i babeta.o tom tady nebyla rec.to myslim vi kazde male dite.prijed na pul roku do recka bud do aten ci thesaloniki a pak spolu muzeme diskutovat o 40 kw motoru jestli ti bude stacit....prejedes ateny a budes mokry az na *z toho adrenalinu ktery vyprodukujes..nerikam to abych se chlubil ci delal dojem.to je biohuzel ma spatna zkusenost s reckym systemem,se kterym nikdo nic nedela.takze nezbyva nez se prizpusobit...BOHUZEL!!!!
jo to musim souhlasit ze po recku a hlavne po atenach je to adrenalinovej zazitek, byl sem tam s felinou 1,6 s vozejkem a divim se ze sme se vrtaili bez jedinyho skrabance na aute a co vic snad ani jenu bouracku sem nevidel a to sem tam byl 3 tydny ale krizku u silnice teda u nich domecku je vic nez patniku
Hele závodníku chci vidět jak s těmi 40kW dojedeš v kopci naloženou V3Sku a začneš jí předjíždět. Natřela by ti p_del... >😁
>😁 >😁 :yes: :yes:
😉
Blbě žvaníte...s 40 kW Felicií předjíždím náklaďáky běžně...sice potřebuju v protisměru trochu více místa, ale pak z toho mám o to větší radost...se 142 kW umí předjíždět každej 😉
Máš z toho radost? Víš jakou prožnost má tvůj vůz z 60 na 9 km/h?
cnedo,nevim uz presne kolik mista mate v cesku na predjizdeni,ale tady by ti to slo ,ver mi ,jen velice tezko.mista a casu malo.takze bude silny motor a zivot nebo 40kw a jednou nohou v hrobe... 😉
No jo to mas pravdu ze to je adrenalin. Mel sem moznost se v te Feline svest. Je to fakt poradne naslaply soukar, se kterym se vyplati jezdit jen po tuning party. Na bezny jezdeni se to nehodi. Ten ryzi sportovni pocit bezprostredniho kontaktu s predni napravou (bez posilovace), ten vykonovej potencial, kdy nema cenu slapat na plyn az na podlahu (protoze se stejne temer nic nedeje), ta zvukova kulisa (kde jsem ji jen slysel, zeby sici stroj?), ty brzdy s predimenzovanyma bubnama... To je ten pravej adrenalin (ale ne pro me) :-!
...ale jen na vyjeti z garaze 😄. Ne ted vazne. Ono taky zalezi kde clovek jezdi. Jestli vymeta pravym prednim kolem jen mestske kanaly, tak tech 40 kW (+-) muze stacit, kdyz to je v nejakym malym dareboletu. Jenze buh s tim, kdo opusti mestske brany... Vim ze spousta lidi sedi za dunicim pulsestivalcem 2,4/2 l s mystickym oznacenim Hrome To Pádí. Ti sportovne zalozeni mozna maji cervene P hlasajici performance, ale na NORMALNI jezdeni je to malo. 100 klokanu na O1 je minimum, Fabie neni o moc lehci. Tot muj nazor :-!
Nevi nahodou nekdo kolik se ORS vlastne vyrobilo, nebo obecne trosku statistiky pomer liftback vs combi, benzin vs nafta atd. kolik 4x4
diky
diky
Co já vím, tak ORS jsou pouze dvoukolky a pouze v benzínu (Fabka je 1.9TDi 96kW). Pořád se vyrábějí (tedy pouze Octavia II), takže počet neznám. A kdybych se náhodou zmílil a chtěl oktávu, tak bych šel do liftbacku.
Kia C´eed (pětidveřový hatch) si odbude premiéru na nadcházejícím pařížském autosalonu.. později přijde i třídveřová verze a kombi.. ale tím to nekončí, bude i Coupe-cabrio.. a taky bude uveden nový sportovní motor 2.0 turbo se 200 koníky
nevite nekdo co pouziva dalnicni policie ve francii za motory? jedu si takhle minulej tejden po dalnici paris lyon 250 a docela slusne me dohucel predjel a zastavil cernej megan. docela me to dostalo jak ke me prilitnul. na fotecce jsem mel 242 coz by podle gps odpovidalo
zřejmě to maj lehce poštelovaný 😄 ... kdyby se v CR tolik nepodplacelo, tak nase POLICIE ma Octavii RS s chipem za min penez a lepsim vykonem nez Mondeo ST :no:
octavia ma a bude mit vzdy daleko horsi vlastnosti nez mondeo takze zase neprehanej. a pokud vim tak mondea byly za cenu kolem 700 tisic takze asi tezko lepsi za mene. octavie ve srovnani s mondeem pusobi jako hracka pro deti a vubec nevyvolava na rozdil od mondea respekt. navic oct pri rychlostech nad 200 je dost nebezpecna sama sobe natoz okoli. kdyby jsi jezdil necim daleko rychlejsim tak by jsi mohl porovnat vykonove rozdily mezi temito vozy. ja osobne rikam ze s oct bych si delal legraci ale s mondeem bych se honit nechtel.
nicmene me opravdu prekvapil ten megan kterej musel prihulit tak 260-270
nicmene me opravdu prekvapil ten megan kterej musel prihulit tak 260-270
... a myslis, ze Megan je kvalitativne vys nez Octavia? ... to se mi nezda ... jakej to byl vlastne model Megana (rocnik)?
ja neresim octavii ta je mi uplne ukradena rocnik nevim ale bylo to novy. u techto verzi jsem si naprosto jist ze HH je daleko lepsi nez kratkej rozvor s dlouhejma previsama jo a bylo to gratis jen chvilka pokecani s nima a upozorneni ze tam bylo 110, predtim me staveli v paris na 50 132 a taky zadarmo. byl jsem na motorce nevim jak se chovaj k autum
takze, ty jedes po dalnici 242 a je tam 110 .. oni udelaji fotku a pak to mas zadara? a v tom jsi se probudil, ne? 😲 HH je co? hyundai kterej? >😒]
už dávno jsem myslel na octavii s motorem 1,8T z TT se 156kw. technicky by to mohlo jít bez problémů a ta fabia s 85 kw je zbytečná 2,0 pojede určitě líp a pružněji.když už někdo chtěl lepší fabii tak měl dát do RS 2,0 96 kw jako má audi v A4.
[odkaz]
ZA NEKRESTANSKE PENIZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ta benzínová fabia RS,taky dobrá a byla by levnější než naše ropucha >😁