Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Citroën C4 se šestistupňovou automatizovanou převodovkou

56 komentářů

přihlaste se vy, jež to máte zapotřebí... Vy, jež opovrhujete klasickou šajtrou a řádně tuhému pedálu spojky. A neříkej mě výmluvy typu "to bude pro manželku" 😄 Tak čekám... Můžeš si vybrat z několika alternativních trestů: trhání pomocí dvou šestiválcových XM, projetí citroenovským šípovým soukolím, nebo zazdění s Picassem do věže... >😒]
>😁 >😁 >😒]
>😒] :yes:
Neodpustím si jednu podprahovou: Jsem rád, že zase čtu starýho dobrýho mariho 😉
a já starýho dobrýho ZZ 😉
Ještě že tu není smilík dávající pusinku >😒]
Dejte si studenou sprchu, oba! >😁 Jinak souhlas s tím názorem na tuto "převodovku" :yes:
😄 :yes:
>😒] >😒] :no: :yes:
Prostě chci mít v autě co nejmíň práce. Šlapu dva pedály a točim volantem, zbytek ať se udělá sám.
Chudák tvoje drahá polovička, pokud se vždy řídíš tou poslední větou 😄
Takhle ne, pane. Sváteční jezdci, případně ti pro které je automobil pouhou kombinaci kovu, plastu, gumy a skla, tady mají stejné právo na vyjádření se. 😉 Nemůžeme být všichni "srdcaři", potřebujeme i suchary a technokraty. Jin a Jang 😉
Ty teď myslíš na tu jeho ženu, viď? >😒] 😉
Ani suchar, ani technokrat. Prostě nevim, proč bych měl řadit, podřazovat a vyřazovat furt tam a zpátky, když to za mě může udělat stroj. Kdybych bydlel vprostřed nekonečnýho letiště, pak snad. Ale po Praze s manuálem? TO je teprve onanie.
Po Praze jedině s manuálem... Víc než kde jinde 😉 . To je symfonie: Brzda spojka plyn, za jedna za dva za tři za dva... To tě nesmí obtěžovat! To je radost! Nejkrásnější souznění... Cítíš jak auto dýchá...
Nojo, teprve ty budeš ten, kterej si plete auto s manželkou, že? >😁
>😁 >😁 >😒]
Pro mě je řazení fakt těžkej voser. Ale to neznamená, že bych neměl rád auta. Taky lezu sem, ne?
S tím řazením...bys teda měl něco dělat. Makej na sobě... Já měl mnoho let automaty. Pak jsem se vrátil k manuálu. To je extáze :yes: Já řadím neustále... Vychutnávám si že o režimu motoru rozhoduji jen já. Chci řadit až do úplného úmoru. To bude sladká smrt 😄 :yes:
>😒]
:yes: 😄
😄 :yes:
Jistě. Onanie. Ale tohle řešení je podle mého názoru pouze alibizmus. Národ je líný, raději jede autem i pro housky do krámu na druhém konci ulice. Já osobně dopravu po praze řeším na 90% pomocí MHD. Levnější, rychlejší, efektivnější. Být pokrytcem, řeknu taky ekologičtější, ale na to já úpřimně a z vysoka. Jízdu autem si rád vychutnám a na to jsou okresky a okruhy. A že se mi někdo bude smát a nadávat mi do opic na tyči? Mávnu rukou a budu si myslet své. To, co za rok ušetřím díky využívání MHD raději pak vrátím do auta v podobě kvalitních brzdových komponent, penumatik, podvozkových dílů... Takže opakuji: tyto automatizované "vychytávky" jsou podle mého názoru pouze pro líné, technokraty nebo suchary. Kdo má jízdu autem OPRAVDU RÁD, ten volí manuál. V kategorii velkých kupé a luxisních limuzín pak, samozřejmě, automat. Toť můj názor.
:yes: PS: v kategorii velkých kupé...: Co takhle BMW 650 s manuálem... 😉
Nevím, čéče, nějak se mi k tomu kvedlák nehodí.. 😄
Tibby... to je rouhání! 😉
Já Ti řeknu co je rouhání: víko kufru u šestkovýho baworáku! >😒] 😉
>😒] Měl jsem takový sen: Ukřižoval jsem Bangleho na modrobílé vrtuli (© by GTI) >😁 >😁 >😒] 😉
Já si takové sny nemůžu dovolit, protože mám podle pana doktora zamlženou hranici mezi snem a realitou a mohl bych udělat něco ošklivého >😒] >😁 😉
>😒]
No, nevim. Mně přijde manuál asi tak "in", jako dřevěný dýhy na boku auta. Vždyť se všechno automatizuje, pomalu už ani nemusíš dávat pozor na to, jestli auto před tebou nebrzdí. Jastně, jestli máš nějakej supersport, prosim. Ale jestli jezdíš v běžný mazdě nebo bůvíčim takovym, pak si řazenim akorát zbytečně zaměstnáváš ruku, ve který bys moh jinak pohodlně držet na semaforech noviny nebo knihu.
To byl žert, že áno? Knihu nebo noviny?? Pokud jsi to myslel vážně, člověče, tak doufám že Tě nikdy na silnici nepotkám.
Aha, ty si na červený asi jen tak zkusmo řadíš, abys nevyšel ze cviku, až padne zelená, že?
Ne, čekám s rukou položenou na středovém tunelu nebo na řadící páce.
Případně si rejpu v nosu >😒]
>😁
Nechte ho bejt... každej, když vylezl z autoškoly, tak měl problém s kvedláním 😉 On si k tomu cestu (snad) najde 😄
zbytečně zaměstnáváš ruku 😄 , řekni popravdě 😄 co v ní držíš na semaforech? 😄 Kniha to asi, ehm ehm, nebude... 😄 . To jsou tedy věci...Chápu že když je člověk v nejlepším a otáčkoměr zrovna drnká o omezovač... tak to naštve... 😉
>😁
Nakonec už i ty supersporty to maj ve formě tlačítek na volantu. Ovšem čtenáři auto.cz budou ve svých feliciích poctivě kvedlat až do smrti. >😒]
Pitomíne, ty jsi opravdu mimo. Řízení je právě o řazení!
Řízení je možná v něčích očích záležitost nebo věc předevšim řazení, možná s řazenim řízení stojí a padá, ale rozhodně "neni o řazení". O něčem může být třeba film, nebo kniha, něco, co obsahuje nějakej příběh. Rozhodně teda ne řízení.
tak co sis vybral? 😄 (za trest) 😉
Já se hlásim, mám to zapotřebí, před 20ti lety mi tramvaj ujela levou nohu, řídím rád a než se zlobit se spojkou vedenou nevzhlednou pákou k volantu a k tomu všemu řadit kvedlačkou, tak to radši automat, k tomu jedna noha (pravá) stačí, no né? 😉 :yes:
jedna ruka sice netleská... ale samozřejmě, že defekt tohoto druhu automat uvítá... o to nejde. jinak pokud seš dobře vyvinutej... nepotřebuješ k brždění ani tu pravou.... >😁 😉
radši tou pravou >😁 😉
GTI
Pryč jsou doby, kdy ti s řadičkou musel pomáhat spolujezdec. Dnes je to opravdu rozkoš... cvakáš to tam malíčkem... a kopytem jen ťukáš spojku do toho správnýho rytmu. Můžeš koupit jak manuál tak automat... automat je dokonalej (DSG)... ale studenej... Tak pokud jsi sluchař... máš cit a srdce pro jízdu... jdeš do manuálu. P.S. Nahoře čtu Tibbyho... střídá to prej mezi Lambem, metrem, tramvají a Čivavou... no, zírat autobusákovi závistivě na pazoury... Tibby... dnes ti nevěřím, žes nahoře psal pravdu... To přece není možný... buďto jedu vlastním autem, nebo taxíkem... jiná varianta snad ani neexistuje... tedy, mimo kolečkovejch bruslí...:yes:
samozřejmě... Manuál je nejlepší volba- když je možnost volit... A proto: Se šajtrou na věčné časy a nikdy jinak 😉 :yes: PS: člověče, já koukám na café auto...a Tvá sláva hvězd se dotýká... :yes:
😄 Na věčné časy... P.S. cafe... raději nekomentuji 😄 😉 to jeou věci... :yes:
Šmarjá, neblázněte s těmi řečmi o kvedlání a radosti z pohybu nártů... Sám najezdím takových kilometrů ročně, že podobný řešení vítám se slzou v oku 😉 Macho storry o městkých vyjížďkách s pravičkou na šaltpáce a levičkou na... šaltpáčičce ( >😒] ) mě neberou.
Tahle nová převodovka je moc příjemná. Když chceš pohotovej automat, můžeš volit mezi sametovou klasikou, nebo rychlejším sportem a ten to tam sází opravdu rychle. Když dáš ale přednost vlastnímu mozku před procesorem, tak tam máš dvě krásný pádla pod volantem, který tam posílají rychlosti jak se ti zachce. Je to prima řešení a věřím, že ve všech ohledech lepší, než sebelepší manuál. POZOR - mluvíme o slušně výkoným DIESELOVÝM motoru, v žádným případě bych nenapsal totéž, kdyby šlo o benzínovej HOT, protože TAM patří jen dobrej manuál. To je ale úplně ( :-! ) jiná káva a tím nikdo 80 tisíc ročně jezdit nebude.. Šejk Ahmed možná...
Takže když s tímhle dieselovým klenotem dneska (tedy za posledních cca 1500 km 😉 ) jezdím za 4,4 v kombinaci, vím s jistotou, že tady půjdu níž. A to m vůbec, ale vůbec nemrzí >😒] :yes:
podepište petici proti silničnímu zákonu www.chcetezmenu.cz/petice a čtěte www.chcetezmenu.cz a www.stalose.cz >😒]
Neotravuj :no:
NEPODEPÍŠU protože www.chcizit.cz !!!
Re: A KOMU TÍM PROSPĚJETE CO... Autor: GTI Datum: 18.08. 18:54

AUTOMATICKEJ MANUAL Autor: "GTI" Datum: 18.08. 14😁5

Re: AUTOMATICKEJ MANUAL Autor: "mari" Datum: 18.08. 15:58

Re: AUTOMATICKEJ MANUAL Autor: "GTI" Datum: 18.08. 16:01

6° Rychterovy škály Autor: "Perun" Datum: 19.08. 10:09

podepište petici proti silničnímu zákonu www.chcetezmenu.cz/peti… Autor: "podepiate petici proti silni" Datum: 19.08. 22:51

Nepodepíšu a ... Autor: "Perun" Datum: 19.08. 23:13

Re: podepište petici proti silničnímu zákonu www.chcetezmenu.… Autor: "RS" Datum: 19.09. 14:13

>😁 >😁 >😁