Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volvo C30: video žhavé novinky

20 komentářů

Na ceste mu to velmi pristane PARADA :yes: ale zo zaberov interieru sa mi zdalo, ze to s miestom na nohy na zadnych sedadlach nebude bohvieco....a tachometer do 260 vyzera tiez velmi optimisticky >😁
Pôvodne som bol s C30 nadšený. Ale ako som tak pozeral na to video optimizmus dáko so mňa vyprcháva. A keď si predstavím tú cenu. Tak som na bode mrazu.
Rok 1961 byl významným milníkem v historii značky Jaguar. V létě byl představen legendární E-Type a na podzim revoluční Mark X, který znamenal zásadní posun od předchozích generací. Dodnes si drží jeden rekord - je nejširším autem vyráběným ve Velké Británii. Řadu technických řešení převzal z E-Typu - konstrukci zadní nápravy, výkonný motor, diferenciál s omezenou svorností nebo nový posilovač řízení. Karosérie již byla samonosná a její design byl spojením tradičních tvarů s americkou designovou školou. Výsledkem byly robustní linie, které z některých úhlů vypadají až příliš bombasticky, ale také klasické uspořádání předních světel. I přes značnou nepodobnost s předchozími modely převzal Mark X celou řadu prvků, například chromovanou masku, nyní však skloněnou v negativním úhlu, což vytvářelo zvláštní efekt, dále dvě palivové nádrže v zadních podbězích a samoržejmě bohaté chromování. Interiér jasně navazoval na tradici, palubní deska ale byla přepracovaná podle Mark II. Z materiálů uvnitř jasně převažovala kůže a ořechové dřevo. Vnitřní šířka umožňovala komfortní přepravu celkem šesti osob. Nový Mark X překonal předchozí modely ve všech ohledech a ovlivnil směřování značky až do dnešních dnů. Přelomový Mark X s motorem 3.8 trpěl řadou nedostatku, které byly způsobeny velkým množstvím nových technologických řešení. Protože se neprodával zcela podle představ, hlavně v USA, sáhl Jaguar k radikálnímu kroku. V roce 1964 do vozu zabudoval objemnější motor 4.2, který byl určen původně jen pro E-Type. Seznam příplatkové výbavy byl radikálně rozšířen - klimatizace, elektrické stahování oken nebo rychloběh pro manuální převodovku. Dále byly posíleny brzdy i posilovač řízení, původní automatická převodovka byla nahrazena novou Borg Warner Model 8. V roce 1966 Jaguar přejmenoval všechny své modely podle objemu motoru a zároveň na nich provedl celou řadu kosmetických změn. Aby nedošlo k záměně s novým typem 420, byl Mark X přejmenován na 420G. V nabídce byla i varianta s dělící přepážkou, které se ale vyrobilo minimální množství. Populární naopak byla kombinace dvou barev laku. 420G přetrval ve výrobě do června 1970, tím definitivně skončila éra velkých Jaguarů. Poslední kusy byly prodány v srpnu, poté už v nabídce zůstal jediný model XJ. Daimler DS420 postavený na podvozku Mark X se vyráběl až do roku 1992.
:yes: :yes: :yes: Bravo :yes:
>😁 :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Kdepak. Ricardo se stará! 😉 😄 :yes:
Česť vašej práci, mám jeden dotaz, nebolo by možné vytvoriť new rubriku (Formule 1 / WRC) aj moto GP??? Češi predsa máte v moto GP slušné zastúpenie či už v podobe týmu alebo úspešných jazdcov...
A nebude to tím, že MotoGP není moc auto? 😉
Dá sa nato aj takto pozerať... zrejme nebudeš extra fanda no... ;-\
Zdání klame. Posledně jsem shlédl oba závody MotoGP a F1 v jednom odpoledni. Výsledek: u MotoGP jsem se náramně bavil, užíval každý předjížděcí manévr (a že jich tam bylo! Škoda že byl Tamada ze hry) a do poslední zatáčky nevěděl, jak to dopadne. U F1 jsem usnul - nekecám. Ještě pochybuješ? 😉
"U MotoGP jsem se bavil, u F1 usnul" - tak to je jasny, ze ses dival, vic dukazu netreba 😄 (ja uz F1 nesleduju - od te doby, co jsem tusim pri VC USA taky usnul 😄 )
😉 Jo, je to tak...
😉 OK, veríím, Tamadu bolo vtedy fakt škoda, išiel ako namydlený no zostrelili ho, hehe. To sa mi na moto GP páči, že sa tam závodí do posledného metra do poslednej zatáčky, v F1 je po posledných boxoch v podstate rozhodnuté, čakáš iba na chybu alebo poruchu. Jazdci to v poslednej fáze zväčša vypustia - fakultatívny výlet z F1 >😒]
Můžeš začít střádat. Většinou si dokonalý auto zjedná respekt přední maskou... Tohle VOLVO tě dostane do latě i zádí... dokonale. Prezentujou ho (předpokládám) ve stříbrné metalíze... přemějšlím o vhodné barvě... bude to zajímavé... Každopádně... to co vidíme je krása v akci... nadpozemská krása... Ten, kdo to vidí... ten to vyhrál.
já já ...já to vidím :yes: 😄 Dokonalý hatchback :yes: :yes:
😄 :yes:
No na tohle by mi pasovala - metla tmavě zlatá, bílá (ne sněhově), černá a možná tmavě, švestkově modrá metla.
Jo,jo... moc se těším až vyjede.
😄
kdo si takové auto kupuje pro místo na nohy vzadu? 😉 :yes:
Opravdu krásne auto..... perfektni, nemam slov, ten design...Na to se neda nic vic dodat.... Kochejme se...