Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lexus GS Limited edition: speciální edice za speciální cenu

339 komentářů

Tak to bych čekal trochu víc, než čtyři kusy plastu, jiná kola a pár serepetiček uvnitř :no: Taky bych ale čekal víc fotek...
Trošku málo na to, abych se holedbal přídomkem "limitovaná série". Jemnou kůži a osmnáctipalcová kola si mohu přiobjednat i do klasické GS 300. Tak tedy nevím...
fuj to je ošklivé :no:
ŠMade in KOREA, by China :no:
wolffe, sestřička ti tvojí inekci za chvíli přinese, vydrž 😄
>😒]
s evropským vnímáním tvarů karoserie? Prosím vás, je tu obecně známo, že vizuální styl Lexů se líbí dCimu... Když koukám na ten snímek... no, prostě, mám dotaz - líbí se vám Lexus GS? Teď tedy cílím otázku jen na estetiku, nikoliv na techniku pod kabátem. Tak co, líbí?
ano, mě jo
dsaf
GS se mi líbí. Velmi. :yes:
mne sa GSko takisto velmi paci. :yes:
GS kolem mě párkrát projelo a vždy jsem se za ním s chutí otočil - takže jo, mně se líbí... 😄
nelíbí. Ani nemůže... Lexus se snaží ohromit linií, kterou bych nazval "hrbáč". Katastrofický nepoměr předního a zadního převisu. "pouťové" chromové rámečky světel. Interiér je zmatkem nad zmatek: je to jako vetešnictví, ve kterém najdeš všechno. Mix stylů. V případě GS se mi vnucuje jedno přísloví: méně někdy znamená více...
Ty máš zmatek v hlavě, kluku 😄 :no:
smiř se s tím, že vidím GS jinak než Ty 😄 :no: . Asi proto že jsem už vyrostl z lízátkového věku- a třpytivá cinkrlátka obcházím bez povšimnutí 😄
mari...cinkrlátka...kdybys to psal pod KIAu, tak bych to bral, ale psát cinkrlátka k lexusu...tož to *ani omylem (red barons)
hvezdička = * a
podvědomě řadíš GS výš jen díky tomu- že znáš jeho cenu. Co mu chybí v "osobnosti"- to nahrazuje cinkrlátkama
cenu neznám...něco kolem mega a půl? Cinkrlátka nevidím.
Jasně, mari, zkusím se s tím smířit. Pokud možno do večera, abych vůbec dnes usnul 😄 A ten začátek.. "nelíbí. Ani nemůže" .. mohl jsi pokračovat "protože to je Lexus. Není to evropský auto, ikona ikon..." 😄
Popišš to pozitivně... v čem tedy vnímáš krásu GS... konfrontuj třeba s evropskou klasou.
nestavím mohyly "ikonám". Vnímám a soudím auta podle toho jak mi zvedají tep. Nedávno jsi se tady rozplýval nad C6 :ten má proti GS výhodu v tom, že jeho interiér je někde o sto tříd výše. Stylem. Jeho linie navozuje něco důvěrně známého: CX z poloviny 70tých let. Přesto jenom do té míry, aby nepotlačil svůj charakter. GS je auto bez minulosti a bez budoucnosti- teda v odkazu který tady jednou zanechá. Co se týká těch převisů: K této třídě patří jakási harmonie... Tu nevidím. Tečka
Ako vies , ooo velka sibyla , ze GS je bez buducnosti? Vyvesti nam to pls z tvojich kariet osudu! ;-\
Mari, svym zpusobem mas pravdu a souhlasim... :yes: :yes:
mna by zaujimalo ze ci si uz v nejakom lexuse niekedy sedel. lebo ak ano tak potom je tvoje hodnotenie na mieste, ale podla mna si jeden z tych chudacikov ktorych je bohuzial v CR a SR este stale dost, co nevedia ocenit kvalitu bez ohladu na znacku. Podla mna ti stoji v garazi Favorit prinajlepsom Felda s cinkrlátkama na spatakoch >😁
Ať žije Mari.
Vůbec tě chlapče nechápu. Jestliže zároveň tvrdíš, že jsou to cinkrlátka a jedním dechem pěješ ódy na auto jménem passat, který není nic jiného než kýčovitej cirkus, tak ti doporučuji raději vařit s PRIMOU.
Tam se všechno smíchá dohromady a vždycky je z toho dobré jídlo. :yes:
ne, to není zmatek, to je odlišný názor...předsedo, než se zzakousneš, přečti si to pořádně 😉 . Já s ním nesouhlasím, L-finesse se mi líbí...ale proto ještě nemusíme dávat na názory ostatních palečky dolů,ne? :-!
"Interiér je zmatkem nad zmatek" 😄 Na to se nedá napsat nic jiného, než že má zmatek v hlavě. Případně že v něm ještě nikdy neseděl. To není pohrdání jeho názorem. To bych si nedovolil.
ok 😉 :yes:
Jo a nepoměr mezi převisy 😄 Buď je slepej, nebo neví, co znamenají slova "nepoměr" nebo "převis" 😉
no jo...je to jeho "názor" >😒]
Už máme plnou nástěnku, co? >😁
kdybych tam měl dávat všechny hlody... >😒]
S těmi rámečky kolem předních světel bych souhlasil - to si mohli odpustit... Interiér jsem neřešil, ale co se týká exteriéru, tak naživo to auto dle mého vypadá dobře (určitě lépe než na fotkách)... 😉
viděl jsem jej naživo... Takový 6 let starý SAAB 9-5 je proti němu nádherný. GS tě ohromí svou rozložitostí, ale působí neosobně. Je to zkrátka "Velký obal pro malé auto"...Teda jestli rozumíš
Auto v této třídě může dle mého působit neosobně - viz. Audi... 😉 Ale což, je to jen design a ten přeci jen každý vnímá odlišně... 😉
koukam ze jsi spis na hranate BMW a medoury, obecne receno, na nemecko, koukni se na nemce, ti maj orameckovane vsechno tak moc nejebej do Lexu, a s tim interierem jsi vedle jeste vic, co potrebujes mas po ruce ne jak iDrive u bmw a kopie medour. Nez najdes co potrebujes uz to ani nepotrebujes.
O BMW současnosti jsem tady toho napsal dost. iDrive je katastrofální zbytečnost, která pouze obtěžuje řidiče. Myslím, že nepřekonatelnou laťku interiérů nastavilo Audi... Ve srovnání s ním vypadá GS jako Mazda 3...
😄 Přesně.
>😁 ty jsi věm seděl jak dlouho?
"nepřekonatelnou laťku interiérů nastavilo Audi" ??? 😲 A cim to ako nastavilo? Pouc nas, nech tu ludia zbytocne nekecaju a konecne zistia ze Audi ma najlepsi interier na svete. Este by som rad pocul co stavia GS na uroven Mazda 3 ... Staci kratko, nech si urobime obraz....
Audi je nezpochybnitelná jednička v interiérech: Úroveň kvality materiálů, kvality zpracování a zejména svou přehledností a celkovou jednoduchostí. Pokud jsi někdy v Audi seděl- nekladl bys tak naivní otázky... Co se týká podobností s Mazdou 3, porovnej sám: [odkaz] [odkaz]
ano, prave taketo nazory maju ludia teoretici... Kto tvrdi ze je to "nezpochybnitelná jednička v interiérech"? Ty? Ak ano , tak to je iba subjektivny nazor, inymi slovami hovor si co chces, ale je to nazor jedneho z mnohych... ...celkova jednoduchost ani omylom... ...Audi som vlastnil , viem o com hovorim a cez to vsetko si dovolim klast taketo naivne otazky... ...Ta podobnost tak dooci bijuca , ze som si to poplietol s inymi autami... 8-s ...takze tak. Kto ma ine , su napr. Honda Civic, vacsina US cars , Honda S2000 , Toyota Corolla Verso , Nissan primera , takze neviem ci nahodou nehovoris o podobnosti kokpitov EU cars...
píšeš žes vlastnil Audi 😄 . No nemůžu po tom pátrat, ale když tě vezmu za slovo: ukaž mi podobnost Audi s někým jiným...Těžko pochodíš... Navíc- já se tady nebavím o podobnosti interiérů všech japonských aut. Píšu: Proti Audi má L GS interiér jako Mazda 3. Obrázky jsem nabídl...
Audi ma momentalne INY interier , ale to nebolo vzdy a naviac INY , neznamena lepsi , alebo krajsi... ;-\ ...mimochodom pre zmenu mozem tvrdit ze to a to EU auto ma podobny interier ako tamto... ...to je tazko vyvratitelny fakt... ...nemyslim ze zmyslom je tvrdit ze niektore auto ma podobny interier ako druhe... ...tie interiery NIE SU podobne , pretoze interier neni iba KOKPIT, ako to ukazujes ty... Naviac nejde len o tvar , ale aj o kvalitu materialov atd. ...je tam jednoducho viac premennych , takze takto zovseobecnovat je priiiilis jednoduche. ...ale zrejme ucelne na rychle zalepenie oci a lahko prehliadnutelne argumenty... ...co viac dodat... ;-\
Ne, nenabídl. To není interiér, ale kaplička. Nabídni celý interiér, ať vidíme, žes nelhal!
Prosimtě, mari, od takovýho znalce života a aut bych čekal, že nebude pod interiérem srovnávat kapličku přístrojů... Nezpochybnitelnost Audi možná obstojí u vás v hospodě, tady ale fakt ne.
Jenom pro upřesnění: Napsal jsem Lexus má interiér JAKO Mazda 3. Ne že MÁ interiér jako Mazda 3... Znáš většího "machra" na interiéry než je Audi? Sem s ním... PS: Vynech Bentley apod...
ať to čtu jak to čtu.. zepředu zezadu... v první větě jsi napsal, že MA INTERIER JAKO MAZDA a ve druhé že MA INTERIER JAKO MAZDA... 😲 ;-\ lámu si s tím hlavu, ale nevidím v tom Mari rozdíl... >😁 >😁 8-s 8-s resp. nevím jakej je rozdíl v "MA INTERIER JAKO MAZDA" a v "MA INTERIER JAKO MAZDA"..??!? ;-\
kladl jsem důraz na určitá slova- ty jsem napsal velkým písmem... A ten důraz určuje i smysl celé věty: to aby mne nikdo neobvinil že jsem řekl že Lexus má interiér Mazdy... JAKO... Ty jsi to opravdu nepochopil nebo mě jenom zkoušíš...? 😄
Ne mari, opravdu jsem tě nepochopil! Ono stejnou větu napsanou dvakrát STEJNĚ ani jinak pochopit nelze. Problém nebude na mém přijímači >😒]
...už si jdu pro špendlík >😁
:yes: >😒]
A ještě něco. Audi pro mě není žádným machrem na interiéry. Je to bohapustá nuda. Strohost.. prostě NIC! Neoslovuje mě to vůbec. Proto si klidně posaď výš tu Mazdu. Nebo se podívej na interiér Legacy :yes:
>😁 >😁 >😁 ...Komik a jeho svět. Díky :yes:
Hm ;-\ Jasně. Někdo s jiným názorem je komik. :no:
To už i Logan vypadá pomalu líp uvnitř, než kdejaká audina.
S mírnou nadsázkou samozřejmě, ať nejsem někým napaden.
To sis zas neco precet v Carautu, vid? >😁 A ted hybaj zpatky do fava.
Taky si myslim, ale jeste bych pribral do party i Medaky... 😉
Víš co je to interiér?
Ve skutečnosti vypadá GéeSo mnohem líp než na fotkách (zvlášť této). A posuzovat auto by se mělo až potom, co jsem ho 1)viděl ve skutečnosti, 2)seděl v něm, 3)pořádně si ho projel a !!!4)měl ho s čím srovnávat. Až se v něm svezete, už budete vždy z (téměř všech) ostatních aut zklamaní!
Nelíbí ani trochu.
Paci a velmi.
Budu upřímnej brácho, Lexy se mi líbí.
Libi. Hodne. :yes:
Mně se líbí a moc....
nelíbí.. GS se mi nelíbí, ale je hodně horších aut (škaredších).. btw. IS se mi líbí, avšak to je od Lexe jediný co se mi líbí.. ;-\ je to dle mého dost osobitý design kombinující asijskou školu a evropskej styl.. což se asi nemusí líbit všem.. ale zas to není určitě takovej ten styl jakože milovat nebo nenávidět.. 😉
Tos napsal pěkně...
velmi se mi líbí :yes:
Ja si myslim, ze odpoved na tvoju otazku je skutocnost, ze toto pomerne drahe auto sa objavuje na nasich cestach stale castejsie.

Ja osobne si myslim, ze design GS je velmi prijemnym spestrenim.
je to krásne auto.
Ano, je nadherny. Bez ironie a bez nevyrcenych slov, ktera me svrbi na jazyku. >😒]
Ano, GS se mi libi. Jen na ukor toho designu je malo mista na zadnich sedackach pro hlavy a jak jsem psal drive, slabsi brzdy. JInak technologicky a zpracovanim na vysoke urovni
No, tak nečekal jsem, že to tu bude jak v matřské... čekal jsem také trochu toho odůvodnění, tedy proč, resp. co jako vnímáš krásného na kastli GS... Brácho... na auto... nemůžeš nazírat z pozic hodnotitele barevnosti mašlí spolužaček... Auto... když se tvoří... musí ponejprv team stanovit VYZNĚNÍ kastle... rozumíš, zda bude sportovní, elegantní, aristokratická, dravá jemná, nadčasová... Musí se stanovit procentuální mix těchto a mnoha dalších výrazových vlastností. Ten mix musí korespondovat se zaměřením značky... prostě opět jsme u toho... co máš v srdci. Aby auto zafungovalo správně... musí nalézt odraz v tobě. To TY musíš být dostatečně znalý... abys záměr tvůrců pochopil... V divadle, v kině, na výstavě... tam to považuješ za přirozené... mít nastudovaného autora... umět ho tzv. "přečíst"... chápat podprahové akcenty... prostě... CHÁPAT dílo. U auta na to zapomínáš... Auto navíc jako estetická kulturní ikona působí ve sféře image. Musíš to správně pochopit... nejde o lacinou pózu... jde o celý komlpex provázaných vztahů... obtížně definovatelných, leč v dějinách lidské společnosti poměrně zřetelně usazených. Samozřejmě, že se ti obtížně chápe a přiznáva image Rolls-Royce, pokud ti doma tloukli do hlavy, že peníze smrdí... tedy hlavně peníze těch druhejch... Tak se pokus odpoutat od svých sociálních okovů a povznes se nad sama sebe a nazírej na auta svobodně a s nadhledem... GS nezvládlo především základní atribut lux značky... tj. být lux značkou... Pohled na něho v tobě nevyvolá pocit noblesy, vznešenosti... naopak... napadá tě přívlastek luxSonata... rozumíš... to je právě to umění v praxi... Nechci se opakovat... ale nejlepší výrobci koňských kočárů pro evropské dvory v předminulém století byli výrobci... italští... rozumíš... to jsou nepřenositelné vlastnosti... určované historií, podnebím, náturou... Takže u GS se nekoná luxusní vjem. Další velký problém spatřuji v tuctovosti částí karoserie - předek... jedno velké nepůsobící kukuč... rozhozená linie světel... "tvrdá" mřížka chladiče (aktuálně zoufalá kola) a velmi, velmi vágní zadní pasáž střechy... jakoby "nafouklá"... Se zadním bočním okénkem se vypořádali po vzoru BMW... což tedy udělal i VW u Apoštola... ale tam mrkni na dokonalost navazující zádě. Takže... já vyčítám lexovi GS... přílišnou tuctovost, tedy neoriginalitu, absenci klasy a neharmonické části.
Možná bys měl své příspěvky psát v "ich-formě". Nepůsobily by tak arogantně a nečpěl by z nich ten duch mistra světa amoleta... Zkus se nad tím zamyslet.
Kdybys nebyl vztahovačný, jak malé dítě... nemohl by tě nesmysl o aroganci, či snad duchu mistra světa vůbec napadat.
Nepiš o vztahovačnosti. Je to směšné. Zkus se jen zamyslet nad svým projevem. Toť vše. A neber můj názor primárně jako útok - když už jsme u té vztahovačnosti 😉
Já jej neberu jako útok...
Pak nereaguj, jak kdyby sis myslel, že útočím >😁
Špatně sis vyložil má slova... to nebyla nijaká pobouřená, útočná reakce.
Koukni na smilíka 😉 a na druhýho 😄
Jo, pěkně mrkáš... zkusím to také - 😉 😄 :yes:
>😁 Hlavně si to mrkání špatně nevylož. Bohatě mi stačí těch 36 stupňů. Další 4 bych už nezvládl >😒] 😉
já zvládám 12... 😉
12ti letý holčičky? 😉
jo jo.. ty z plzně... ale studený... 😉
Tak to já jsem zvyklej na jihočeský avantýry >😒] :yes:
No, zajímavé, ale je spousta lidí, kteří Tvůj názor nesdílí - dovolím si na tomto místě pouze krátkou citaci z úvodníku Carauta, kde šéfredaktor píše o své roli řidiče nevěsty na svatbě kamaráda... "...nakonec jsem přijel Lexusem GS 450h. A lépe jsem vybrat nemohl. Všichni svatebčané poznali, že je to luxusní auto, ale málokdo byl schopen identifikovat značku... Šeřiková perleť karoserie vnesla všude, kam jsme přijeli, dotek nevtíravé noblesy, ale nikdy ne tolik, aby zastínila půvab nevěsty..." Takže jak je vidět, každý dojem luxusu může vnímat trochu jinak... 😉
Dokonalé :yes: Netušil jsem, že v Carautu dokážou i hezky napsat 😄
carauto je jeden z mála tady vycházejících "neovlivněných" plátků
No jistě... vnímání obecně je velmi subjektivní... a já akcentuji to, že u vnímání auta... bychom měli zapojovat "všechny smysly"... zapojit svou "moudrost" vzdělání... znalosti... aby jsme nehdnotili povrchně. Mimochodem... ve filmu Muž a žena hraje hlavní roli Mustang. Ford Mustang... rozumíš... ten rejža přesně věděl, co to chce... V tomto pohledu si umím představit film... třeba s XJ... ovšem nikolis GS 😉
no vidíš, já klidně 😉
Jistě, GS si tam také neumím představit - což ovšem ještě nic neříká o jeho designu... 😄 A vysvětlím na příkladu... Design Passatu ty považuješ za povedený - jsem si ovšem více než jist, že ani Passat si na té pláži představit nedovedeš...😉
😄 jasně, nedovedu... Passat je "zlomový" model... Myslím, že VW ho udělal výborně... Čekám na nové Mondeo... tehdy se potvrdí, zda byl Passat trefa.
Jo, tak na Mondeo se také velmi těším... :yes: 😄
"zlomový" je , to je fakt. UZ sa zlomil, resp. rozsypal, 2 kamosom , 6-krat za mesiac v servise...
Zlomil ti srdce,zakalil mysl. :no:
Jsi ubohej-jeden z prvních Bondů jezdil s Toyotou...
srovnávat GS a passata...GTI, promiň, ale střílíš zvlhlým prachem. Napíšu ti, proč se mi LEXUS líbí: předek-velmi dynamický a vyzařující sílu, přitom působí lehce boční linie-při pohledu na jedoucího GS se mi zdá, že dokonale pluje krajinou;boční linie jsou velmi hezky tvarované a dobře splývají dozadu. zadek-líbí se mi pro jeho majestátnost, nicméně je to asi nejslabší místo L-finesse v mých očích. Vnitřek, to ani nemusím komentovat, kdo neseděl, neuvěří, fotky říkají jen půl. celkový dojem: dynamické, ale přitom umírněné, silné ale nekřičící do světa "já jsem dálniční zabiják", promyšlené a se smyslem pro detail. jsou na něm partie, které bych já osobně mírně poupravil, ale to bych udělal na skoro všech autech...vzácné výjimky nadčasového designu přeci všichni známe - XJ,XK,911,AM,Legacy >😁
Nesrovnávám GS a Apoštola, jen jsem napsal, že oba kopírují okénko BMW a že Apoštol dokázal navázat lépe než GS.
kopírují okénko BMW...prosím, rozepiš se, nevím, jestli to chápu správně...
Zadní boční okénko... je velkej problém. Především, zda má být součástí zadních dvěří, jak má být zakončeno na spodním okraji... Nejlépe vykoumal zadní boční BMW... Asi už třicet let stále stejné a všude, od X5 až po jedničku... ten "jakobytrojúhelníček s podesklou zadní spodní částí" Třeba AUDI jej protahuje do zádi... Mrkni, jak to dělá MB... třeba u E. Takže zadní boční nejlepší má BMW... VW ho použil na současného Apoštola.
podívej se na legacy...tak by se ti to líbilo? 😉 PS: a co lexus kopíruje? že má čtyři kola, to je taky kopie ? 😐
Píši o designové manýře. A jestli nevíš, co je zadní boční okno u BMW... tak mě to jednak dost překvapuje, jednak bych tedy doporučil mrknout na staré modely... Tam jej objevíš... a je to dokonalé. Nechápu, co sem motáš kola. Ty nevíš, co dělalo předek Mercedesu skoro sto let Mercedesem? Ty nevíš, co za revoluci znamanalo E se 4 kruhovými světly? P.S. O legacy vím mnoho... i o okénku... doufám se nedomníváš, že nevěděli u Subaru, kde se inspirovat. 😄
mimochodem....nejsi to ty, kdo neví, co je trojůhelník? 😄 😉
😄 Jo, má to víc úhlů, viď...
😄 o něco...
GTI, s tím, že všichni obšlehávají tvary...podívej se na to okénko pořádně, zevnitř taky...o nějakém kopírování nemůže být ani řeč
Ty vždycky necháváš trochu vyhrocenou diskuzi sklouzávat na ty hroty... já nikde nepíšu nic o obšhlehávání... já píši o inspiraci... pokud v tom nezaznamenáváš významový rozdíl... trénuj prosím slova. Myslím to vážně. Seš jak malej jarda. Zuby nehty tu bráníš nějaké okénko od Subaru... to je asi tak, jako kdybych napsal, že Apoštol si vymyslel okno... mateřská hadr... doufám to chápeš.
tak proč pořád cítím z tvých příspěvků, kde je napsáno, že se japonci inspirovali, hněv? My jsme se taky inspirovali třeba rychlovlaky a celý svět to bere v klidu. Tohle je opravdu na úrovni mat. školky...to chápu
Nemusíš ho cítit...
ok
Trojúhelníček??? [odkaz] [odkaz] [odkaz] Myslím, že by sis měl vyřídit účty s učitelkou geometrie >😒]
😄 Již jsem to upřesnil 😉
Nemáš odkaz na starého bavoráka z osmdesátých let?.. Ať Alessio vidí, co byla krása aut?
Nevím, jestli jsou to 80s, ale snad to není úplně mimo [odkaz] [odkaz] [odkaz]
ten třetí :yes: ten druhý, s tím pyskem :no:
právě ten druhý byl jedním z největších klasiků: je to první řada 5 (1972-1981). Dodnes neexistuje opravdovější BMW...
:yes:
...tak to se mi opravdové BMW nelíbí 😄
😄 nedej se zmást tím předním nárazníkem...Tohle byla verze pro US trh. Jinak to vypadalo
Alessiovi musíš napsat, proč US verze měla velkej nárazník... Alessio není pamětník...
aby s tím šlo jezdit na pouti? Aby se řadila do vyšší třídy? 😄
😄 .To si taky myslím: těžko by se jinak rozplýval nad GS... Tady v Evropě se tvořily automobilové dějiny... v době kdy mnozí ještě holdovali Sunaru 😄
😄
jistě...na dějiny je třeba brát ohled a třeba takový jaguár uznávám a ctím. Ale žiju teď a tady. GS se mi velmi líbí.
Nebuď povrchní... teď a tady vyžaduje také znalosti z minulosti, vyžaduje to rozhled... umění škatulkování, chceš-li... a nebýt plochý... to je velmi o ničem... být plochý... GS postrádá klasu... není to liga, na kterou si hraje, lépe řečeno, na kteru bys chtěl, aby si hrál... Tedy, předpokládám, že máš jasno v lize... 😉
v lize mám jasno - Sparta. 😄 V autech taky. GS se mi líbí...to tě to vážně tak dráždí? Mě prostě svůj názor nevnutíš, smiř se s tím - třeba pod passatem jsem napsal svůj názor velmi jemně a nic jsem ti nevnucoval
Nedráždí mě to. Alespoň vím, u koho je potřeba trochu zapracovat na estetice 😉
no to je přesně ono: ty jsi ten, co má "správné" estetické cítění? promiň, ale tohle o sobě říct... 😲
Jsou věci, které budeš v pozdějším věku bezpečně vědět... možná. Tak jako jsou dva typy chlapů - jedni nosej opasek s koltem nad pupkem a druzí pod ním... 😄 kapišto? Styl... jde jen o styl.
este su taky, ktory nevedia , ze uz davno nemaju kolt ani opasok , ale stale si myslia ze vidia esteticky... ...to sa stava. 8-s
jo, jde o styl. Ale prosííííííím už se vyrovnej s tím, že nejsi nějaký světoborný estét, že lidi mají často podobný, čato jiný náhled na svět...na jagu se shodnem, na volvu se shodněm, na legacy se snad taky shodnem, ne 911 se můžeme chytit kolem ramen a na Lexusovi se můžeme chytit pod krkem...ale ani jednomu z nás nepřísluší hodnotit, zda ten druhý má horší nebo lepší vkus
GTI
Právě, že nejde o vkus... jde o kvalitu pohledu... Pokud třeba napíšeš, že Jag E-Type je o ničem... jde také o vyjádření vkusu... ale jeho kvalita je zanedbatelná... to ostatně poznáš i tady na diskuzi, kdo tzv. "ví" a kdo ne... Nemusíš se tím trápit... jde jen o to znát svou "kvalitu" a pracovat na ní. Přece mi nechceš tvrdit, že všechny diskutéry řadíš do stejné roviny a všechny pohledy maj pro tebe stejnou informační hodnotu...
Proste Alessio, abys to pochopil: pokud mas stejny nazor jako mistni kadrovak, pak mas nejen vkus, ale i kvalitni pohled na vec. Mas-li nazor odlisny, jsi zzoufalec a tak, znas to, ty vwylevy uz tady prece byly tolikrat...
GTI
Myslím, že zbytečně hrotíš... ostatně, přenesl jsem to teď dolů... můžeš se tam rozepsat... kádrováku. Jen bych upřesnil... cením názor kohokoliv... rád si přečtu názor i od tebe...
Ježiši kriste... ty si fakt asi nevidíš do huby, co? Ceníš názor kohokoliv a dáváš nálepky infantilních dětí, bazarových kovbojů a čehosi dalšího. 8-s To snad nemůžeš myslet vážně...
alessio: GS je tady už nějakých cca 13 let... Slušná doba. Stále se potýká s problémem uložení se do podvědomí...Bude to stejné i za 20 let... A nejsou v tom jen prodejní počty. Je to problém osobnosti... Není náhodou tvá náklonnost k Lexusu způsobena jenom tím, že držíš "basu" s místem vzniku svého aktuálního auta? To někdy bývá ta "koule s řetězem" u nohy
>😁 držím basu se všemi dobrými automobilkami,které mi něco říkají, takže v tom to není (a v japonsku jsou jen dvě, což není moc,ne? V evropě několikrát víc). problém s uložení do podvědomí...já s tím problém nemám, takže říkám znovu: GS se mi líbí 😄
Chybi ti prehled, ale to ti v "argumentovani" nevadi. Lexus je v CR od roku 1998 a at pocitam, jak pocitam, 13 let to neni. A ze ma problemy s ulozenim se do podvedomi? Ehm, vzdyt uz ho znas i ty, zaprisahly nepritel vseho noveho a asijskeho, tak jakepak problemy? A to se skutecnym marketingem zacal Lexus teprve loni. Jo mari, budes to mit tezky, pripominas mi toho chlapika z reklamy na Raiffaisen, jak se snazi zakryvat jejich plakat - taky bys nejradsi, aby nikdo nevidel, ze Lexus "jede", ale nastesti zustane u tveho zbozneho prani. >😒]
ten chlapík...velmi vtipné 😄 :yes:
jj >😁 >😒] :yes:
Se dozvíš, že to "tady" je jako tady na zeměkouli... Což mě ale překvapuje, když marinádu ještě nevyvezli z žumpy 😉
už tě to zase chytá? 😉
To je fakt , minuly mesiac otvoril Lexus prvu predajnu v SK , objednavky az do aleluja, niekedy mam pocit ze sa tam ani neda predrat dovnutra dverami...
obhajuješ GS, a ani nevíš od kdy je v nabídce Lexusu... Není třeba nic víc dodávat. A že jsem nepřítelem všeho asijského? 😄 Zmýlil ses. To si ale můžeš ověřit na fórech které proběhly třeba k Mazdě MPS, EVU atd atd... Můžeš si stokrát říkat že Lexus jede, nezapomeň ale dodat kde... Až budeš mít možnost si ho koupit- udělej to. Pak možná pojede i tady... 😉
"GS je tady už nějakých cca 13 let..." - mari mari, co uz vic potrebujes? Neni TADY 13 let, 13 let je v USA. A jak vidis, i tech 8 let, ktere je "tady" stacilo, aby sis ho zapsal do podvedomi, takze sis v tom svem prispevku paradne protirecil. No, snad ti to docvakne. Lexus v Evrope zvysuje prodeje, takze co bych jako nemel zapominat dodat? Nebo zvysovani prodeju znamena, ze jde ke dnu? Asi je na tebe dneska horko, ze?
když napíšu že GS je tady 13 let, nemám na mysli že je 13 let u tebe doma. Budu tedy psát polopaticky- když to žádají okolnosti... Na GS první generace bys mohl narazit i u nás, protože se prodával od samého počátku např v Německu, Francii, Belgii, Rakousku, Itálii, Španělsku atd atd. Na zbytek tvého příspěvku reagovat nejde- postrádá smysl...
Aha, takze podle tebe "tady" znamena kdekoliv a "neni v podvedomi" znamena, ze neni v podvedomi ani v USA? Mari, kdybys byl chlap, uznal bys, ze ses sekl. Ty se z toho misto toho snazis vyzout a to celkem usmevnym zpusobem. Smysl druha cast meho prispevku nepostrada, ale chapu, ze se ti na to reagovat nechce a tak radsi zbabele utikas. A k tomu GS prvni generace - zcela irelevantni poznamka. Nejen, ze jich tady jezdi jen par kousku a tezko mel nekdo, koho auta nezajimaji, sanci zjistit, co je to za model - a uz vubec v roce 1993, kde by se tady vzal novy? Proste jsi trefil mimo a ani to nedovedes priznat, coz me ovsem neprekvapuje, vezmu-li v uvahu, komu se tady snazis vyrovnat.
slovem "tady" mám na mysli Evropu... Tedy i ČR. Navíc v Praze existoval od roku 1994 dealer, který dovážel luxusní vozy LS 400, GS 300, SC 300/400... Toyota nabídla zákazníkům oficiální zastoupení později. Takze u nás, milý Skyline, šlo tyhle auta koupit i jako nové... 😄 PS: o zbabělosti nic nevím, ale znám pár takových co by ji mohli vyučovat...
Koupit tady lze cokoliv, otazkou je, kolik lidi to udela a jaky to mohlo mit vliv na povedomi. Podle me nekde blizko nule. Jestli tech 5 let povazujes za relevantni dobu na uvahy, pak se vlastne Cadillac u nas prodava uz dlouha leta. No, taky nic moc, cim to asi bude? Nepochybuju o tom, ze bys ji mohl vyucovat, tos nemusel ani zminovat.
jedl jsi vtipnou kaši? no moc se nepovedla...
Ááááá, marináda došla.. :no:
áá... všudypřítomný, bystrý se navrátil... nezapomeň, ZZ: Ráno pod Sebringem 😉 Mysli na to, až Ti zase budou ujíždět nervy...
Nechápu...
oprava- pod TVR... Já jenom aby to s tebou tak necloumalo... Až zase někdy budeš chtět být vtipný...aby ses druhý den ráno nemusel omlouvat světu za svou neomalenost. 😄 😄
na Internete je "tady" velmi diskutabilne... ...Ja som "tady" pred mesiacom v US... ...a o pol roka v AU ... NIKDY, NIKDY nehovor tady na Inete-e, ale ked uz musis , tak povedz kde to "tady" je.... ;-\
když u auta napíšu "je tady od" - mám na mysli -mám na mysli dobu jeho celkové existence... Proboha to jsme v jeslích?
niektory asi ano... ...dobre ze si to spomenul.. 8-s
další takový... Baví tě ze sebe dělat blba? Podívej se na ZZ-jak to dopadá...
tak to teda sorry... ...na urovni vulgarizmov sa odmietam bavit. Toto uz vsetci jasne vidia a je to pod moju dostojnost... ...prestavas byt partnerom pre diskusiu. end.
>😁 >😁 a Ty jsi partnerem pre diskuziu? >😁 >😁 . Panebože to je dílo >😁 :no: end
Ty dějiny se tvořily v době, když jsi byl ještě v tekutým stavu, ty pamětníku :no: Teda že tu bude někdo machrovat, že je starší a víc toho pamatuje... noooo, tak to jste tu pánové hodně hluboko klesli. Vy víte, který dva mám na mysli 😄 Nebo spíš jednoho a jeho klona-juniora 😉
GTI
Měl bys rozlišovat humor, fórek... od nějakého razantního arogantního útoku... Nikdo přece Alssia nenapdá... nahoře píšu, že si nejspíš nepamatuje ty US nárazníky (téma pro Lonese... kde je?)... tak neblázní... dnes tu stačí s těma útokama Skyline.
O nárazníky nešlo.
GTI
Já myslel ty pysky... jako vytažené nárazníky...
Já vím.
Díky... :yes: :yes: :yes:
tomu jakobytrojúhelníčku se říká v bmw hantýrce "hokejka"
Nepatří "hokejka" spíše k Fordu Capri?
...u kterého samozřejmě nejde o boční okno. :-!
to nevím, zase tak znalý nejsem, ale o tom BMW to vím stopro, četl jsem nějaký článek, bylo tam opravdu hodně staré BMW a u něj vysvětlivky, co je co, tenhle prvek tam byl nazván jako hokejka a byl to tuším časopis BMW revue, nechci se hádat, jen jsem měl pocit, že to GTI neumí nazvat, trojúhelníček je myslím dost nevýstižné pojmenování..
hlavně že všichni víme, o co jde, ne
Jasně, ono to bude i okno u BMW. U Capriny je hokejka prolis plechu na bocích táhnoucí se k zadní nápravě.
to akoze BMW ma nejake okno patentovane alebo co? 😲
Nemá ho (bohužel)patentované... ale každopádně je to nejlepší boční okénku světa. A vykoumal ho BMW.
hahaha , najlepsie bocne okno sveta... ...to myslis vazne??? preco je najlepsie? lebo nikto nema lepsie? a preco ked je najlepsie , tak ostatny vyrobcovia tiez nemaju take? ...ak na to bmw nema patent a je najlepsie na svete , tak nerozumiem preco su ostatny taky hlupy a nemaju ho tiez... ...nemaju ho japonci? a preco nie? ved mam pocit ze sa tu niekto progermansky vystatoval ze oni okopiruju vsetko... Preco nie aj toto??? :😉
To je venku hic viď?
uhm, to bude tymi bocnymi okienkami od BMW... ...asi preto lebo su najlepsie na svete >😁
Jejda jejda jejda, ze by ti "geniusove" u VW museli neco kopirovat?? >😒] >😒] >😒]
Ta promyšlenost, to je přesný výraz, na ten jsem zapomenul. :yes: :yes: :yes:
Co se mi líbí na L-finesse? Že každé auto napříč modelovým spektrem značky je zcela jiné a přitom jej každý správně identifikuje Tohle umí i Le Quément a Bangle (byť s ním mám jiný problém), kdo nezvládá jsou kluci od Fordu, od celé čtyřky koncernu VW, od Mercedesu (jsou zde vyjímky) a bohužel nově od Peugeotu. Pozor, to ale neznamená, že tyto automobilky dělají vozy hnusné. Můžou být stejně krásné, jako první ucedení. Co se mi líbí na L-finesse? Že každý vůz působí jako celek. Nikoliv pouze vypadá, působí. Jako kdyby nějaký lamželezo vzal neopracovanou kovovou surovinu a vytesal do ní auto se vším všudy. U BMW se auta přestříkávají, u MB postupně kopírují, u Audi přibírají a hubnou a u Lexu se kovají. Co se mi líbí na L-finesse? Dynamika a luxus. Vedle trošku humpoláckého BMW (to není výtka, spíše naopak), Mercedesu-nemercedesu a nepatřičnému Audi, spojuje Lexus tyto dvě položky v designu s mírou mě nejbližší. Ani tupá okázalost, ani naivní láce. Přirovnal bych Lexus k ponorkám třídy Tajfun, možná k ponorkám vůbec. :-! Lexus vozy umí, z mého hlediska má splněno i v kolonce "image". Stačí se podívat na GS 1993 a evropskou konkurenci té doby, tedy E34, w124 a Audi 100. Z mého hlediska něco na způsob Veni Vidi Vici.
Vici asi ne, ale je to prémiová kvalita :yes: . Plně se ztotožnuji s tvým pohledem na L-finesse
Jo, vždyť nahoře tě pasuji do apoštola (klid) stylu Lexů... ale, zajímavé - vnímám to opravdu zcela jinak. Samozřejmě tu nehraje roli země původu. Nahoře jsem to vypsal. Přitom Renault, tvá láska, je úplně jiné pojetí designu než Lex...
Nemyslím si, že je nutné selektovat. Nepopírám, že se mi líbí L-finesse, práce Le Quémenta, Saaby do roku 2000, 3/4 produkce Volva, Alfy (vyjma 147), Lancie, a mohl bych pokračovat dál. Značky i jejich design spolu mají máloco společného. Ale prostě mi sedí. A ano, od 996 mi nesedí Porsche (a to neber jako kacířství, jednoduše mě neoslovuje styl, jakým od té doby dělají své produkty. Jediné- jméno Panamera na připravovaném čtyřdvéřku. To jméno mě bere, zní naprosto neuvěřitelně škoda, že ho nemá třeba Renault 😉 ) :-!
😄
Renaultu nepomůže žádný jméno ty troubo. Podle tebe je nová 911 Turbo špatná??
Podle mě je nová 911 Turbo vynikající vůz, ne-li nejlepší vůz své kategorie, ty ponožko. Designově mě nechává chladným, no a co? A ještě než začneš hanit Renault a ohánět se 911 Turbem, podívej se na historii spojení slov turbo a Renault. Možná budeš překvapen. :-!
Renault 5 Alpine turbo- :yes: Renault Fuego Turbo :yes: Je tomu mnogaa let tamu nazad...aLE JINAK GUT
Fuego... ještě mi hoří srdce.
No především to turbo Renault světu dal. :-!
:yes: :yes:
Omlouvám se za troubu, ponožko, nejsem naštvanej, že se ti nelíbí porsche (to snad ani nejde, když se ti líbí renault)..
Víš, až Renault začne vyrábět kvalitní auta, možná se do tý jeho historie podívám, ale zatím mě nepřesvědčil. Táta jezdím new Mégane sedan, vím o čem mluvím. Vlastně jednu věc Renault umí - má celkem tichý a kultivovaný "kamna". Jo a taky umí přizpůsobit svoje auta testům Euro NCAP >😁
No nevím, já prostě Renaulty nežeru, jsou neuvěřitelně ošklivý, tedy většina (Laguna je celkem v poho). Mně se auto musí líbit. Jestli někoho nechává chladným, když se dívá na porsche, je to samozřejmě jeho věc, ale já to moc nechápu, protože mě pohled na tohle auto vždycky fascinoval. Víš, mám kamaráda, který si koupil krátkého Mégane jen proto, že toužil po nějaké odlišnosti, dal za něj 750t., prosklená střecha a já nevím kde co, ale je věčně v servisu a já obdivuji tu jeho trpělivost. Než to auto koupili, řekl mi doslova: "Přece si nekoupím stříbrnou octávku tdi.." Uvidíme, jak bude Octávka (mluvím o 2. generaci) vypadat za 5 let a jak bude působit za těch 5 let design mégane. Oni to frantíci vždycky přeženou, a pak se na to nedá ani koukat. Jsou výjimky, musím se zastat Avantime, i když šel do kytek.
Třeba mně se líbí Porsche i Renaulty - takže to dohromady jít může... 😉
Já se omlouvám za ponožku, troubo. Renault nevyrábí o nic méně kvalitní auta, než ostatní mainstream. Jedním dokonce jezdím (zdaleka není první a myslím že ani poslední), tak vím o čem mluvím. Dieselový čtyřválec má v současnosti nejlepší na světě (2,0 dCi 175k), v tom máš pravdu. Co se přispůsobování aut testům EuroNCAP týče, o tom nic nevím. I kdyby se tak dělo, pořád lepší vůz, který alespoň nějakými testy projde se vztyčenou hlavou, než vůz který si tu hlavu uřízne. :-! K designu Porsche- psal jsem, že u mě Porsche designově končí s nástupem 996. A k poslednímu, Octavia (také mluvím o 2.generaci) vypadala hrozně už během jejího představení, Mégane je stále svěží (píšu o tom pod C30).
:yes: Máš dobrý voko 😉
Vím ne? Taky je moje :-! (dík)
GTI, opět román a všem se nám tady snažíš vnutit Tvůj názor, že GS je hnusný auto (IS dle Tvého jiného příspěvku rovněž) a že vypadá jako luxusní korejec. Sakra proč??? Vždyť na mě třeba to auto působí moc pěkně a stejně tak na spousty lidí, se kterými jsem design GS probíral. Moje dojmy? Čistota designu, jemnost, vznešenost, kvalita. Miluju BMW, nenávidím snad jen korejce, ale proč mi ksakru GS nepřipadá ani trochu korejské a ty o tom tady hustíš do hlav příspěvek za příspěvkem?? Já bych tedy kvalitě zpracování, technice, pohodlí, odhlučnění i spolehlivosti u Lexuse věřil. A přirovnat pocit z GS pocitu z luxusní Sonaty, to mi přijde jako totální úlet. Od někoho, kdo je tady považován za znalce, bych to nečekal. Když už jsi u těch bočních okének (nikdy mě to nenapadlo s tím BMW), mrkni na ta v Peugeotu 607. To mi připadá jako "loupež století", ale zvykl jsem si tyhle věci moc neřešit, kolikrát mi něco připomíná zase jiný něco, ale celek je fajn. Ještě tady všechny urážíš, že je to jak v mateřský školce, že Ti nikdo pořádně neodpověděl. Vždyť to není pravda!! Co jsi chtěl jako slyšet? To, co si myslíš ty? A vytáčí tě, že je víc těch, kteří to tak nevidí???
Vykašli se na to, já myslím, že se tím jen ztrapňuješ. Prostě Tobě se Lexus nelíbí, tak se na něj vys... a jdi diskutovat jinam. U mě se ten luxusní vjem u GS koná, jestli to takhle stačí.
Mirku, zkus nohy do škopku... a ledovou vodu. Na to, že tu píšem o GS ses parádně rozjančil... Tak nějak tiše jsi přešel mou pasáž o image... jakožto nedílné součásti luxusu a klasy... Ano... GS mi evokuje jaksi luxusní Sonatu... kdybych v něm viděl styl XJ... napsal bych - Jaguar. Ale ten tam postrádám... zcela. P.S. Tak se trochu ochlaď a nebuď tak vytočený... Uvidíš, že časem přijdeš na to, žes tu opravdovou automobilovou klasu neviděl... a jestli neznáš historii zadního bočního od BMW... tak si ji laskavě doplň... to bychom tu mohli brzy také jásat na třícípou hvezdnou na přední kapotě Picanta...
proč všem ostatním cpeš dokola svůj názor? Mirek to docela vystihl, bohužel
Také ses přehřál? Že bys jako rozhodoval kdo, co, tu smí, jakou fromou cpát, ne? Alessio... raději nechtěj, abych se teď trochu šířeji rozepsal...
Klidně si piš, pokud to považuješ za nutné. Přihřátý nejsem. Já jsem proti jákemukoliv cpaní formou monologů bez sebereflexe a bez naslouchání jiných.Ptal jsi se výše ve svém dlouhém příspěvku, co kdo vidí na lexovi. Já to napsal, ve zkratce. A ty tady o kousek níž zase píšeš jako přes kopírák to samé...tos to vážně nečetl? Chvílemi nediskutuješ, ale spíš hlásáš (myslím to v dobrém...nechci tě soudit,ani nemohu...to nemůže nikdo)
Pochop... občas nejde o můj názor... jde o objektivitu... Velké téma. P.S. Už jsi někdy viděl v museu moderního umění porcelánovýho jelena 😄 😉 Teda ale nezaměňuj s GS... jako doslova...
neviděl. už jsi viděl člověka, který by si dovolil komplexně hodnotit estetiku aut? 😄
Ano... učí se to i na školách. A projít takovouto průpravou není vůbec od věci... ulehčí to mnohé. 😉
zajímavé...já myslel, že auta navrhují profíci 😉
GTI
Píšeme snad o hodnocení, nikoliv o navrhování aut.
Kdo umí, ten umí, kdo neumí, ... 😉
...ten učí 😄
To tvoje z 95% nemá s objektivitou nic společného... :no: :no: :no: Bohužel pro Tebe...Ty totiž prokazatelný a objektivní věci nechceš vůbec slyšet...Mě by totiž zajímalo dát na nějakou studii od TTT nějaké logo s vě¨éčkem a pak si tom přečíst co jsi o tom naplkal >😒]
hmmm je to choroba. ...toto musi vymriet inac sa toho nazbavime... ...nieco ako telefony s ciselnikom alebo parna lokomotiva... ...a len taky dovetok, pluralita neznamena akceptacia podobnoho nazoru , ale odlisneho... ...pripomina mi to Meciara "je jedno ake jablko to bude. ak to vsak musi byt hrozno , tak radsej strapec jablk" 8-s
Ked sa uz tak rozculujes nad image,tak si prosim Ta spomen ako dlho sa Audi pysi image premiovej klasy?Urcite nie dlhsie ako Lexus!Pred 20-imi rokmi jedine nemecke premiovky boli MB a BMW,audi sa len ucila robit vozy.Spomen si kedy vznikla prva A8!?Kolko to je 12 rokov dozadu?Tak s tym image neprehanaj,osobne pre mna ma Lexus omnoho lepsi image ako Audi.To sa nebudem radsej rozpisovat o skaredych interieroch Audin.Nova A6 exterier super a interier katastrofa!
Já se s tím bočním okénkem asi špatně vyjádřil. Samozřejmě vím, o kterém okénku je řeč (napsal jsem, že BMW miluju!!!), ty jsi to nazval "trojúhelníčkem", já si vzpomněl, že tomu říkají "hokejka" (viz jiný můj příspěvek v této diskuzi). Pamatuji si na to jako dnes, když jsem se poprvé díval na Peugeot 607 a praštila mě ta "vykradená" hokejka do očí, jak tam v tom chromu na něm zářila. Přečti si to ještě jednou a možná se pak zastydíš, když si po sobě přečteš svoje úvahy o hvězdě na Picantu. Napsal jsem Ti pravdu, nesnaž se tady kvůli tomu ze mě udělat někoho, kdo autům vůbec nerozumí. Psal jsem o svých pocitech, já měl dobře zafixovanýho i předchozího GS a i když to nebylo ono, to auto mělo něco do sebe a rozhodně bylo hodně kvalitní, tichý a pohodlný. Nepůsobilo tolik luxusně jako ostatní v té třídě, ale rozhodně x-krát víc, než všichni "luxusní" korejci dohromady!! A nový L-finesse dal Lexusům to, co jim scházelo - trochu víc výrazu a celistvosti, o které tady někdo hezky psal, že mu to přijde jako z jednoho kusu kovu. Seš jednoduše zaujatej proti lexusu a cpeš to tady všem, kterým se to auto líbí. Uvidíš, že časem přijdeš na to, že Lexusy jsou lepší auta, než si myslíš. Nezdá se ti, že to trochu přeháníš s nohama do škopku??
GTI
Ne, přečti nahoře na co reaguji... Jinak jsem rád že jsme si to vyříkali. Také miluju BMW... a toho Lexe, ne, že nemám rád... mám ho poměrně přečteného... tak uvidíme za čas... možná se ti zdá že ho odstřeluji, ale není to tak... jen... zdá se mi, že si tu nezasloží ty ovace...
S tim nic nenadelas. Za odbornika tu plati jen pro par vernych, kteri odbornost vidi v nenavisti ke vsemu japonskemu (a vlastne asijskemu vubec). Kdo ma mozek, udela si svuj nazor a nepotrebuje instantni lzi a nesmysly z Vlcimlhy. Coz ovsem demagoga vzdycky silene vytoci a pise urazlive prispevky a kope vsude kolem. Proste predseda ulicniho vyboru, odpad. Ignorovat a nereagovat je asi nejlepsi.
No, zdá se mi, že dnes tu hlavně urážíš ty, Skyline :no: Asi ses ještě neprobral z těžkýho snu, kterému tu pracovně říkáme - "Skylinovo maňáskový divadlo". P.S. Nějak jsi pozapomněl se vyjádřit k tomu hlavnímu... ke GS... tipnu si, že se ti bude hodně líbit >😒] Že mám pravdu... >😒]
nevyjadruj sa neustale v mnoznom cisle! Hovor za seba! Preboha , este ze si ne-oni-kas... 8-s
To je ovsem jeden z typickych poznavacich znaku - vydavani sveho nazoru za nazor nejake imaginarni vetsiny. Maly duchem si tak dodavaji sebevedomi. Nevim, jestli tim dokaze obelhat sam sebe (i kdyz bych rekl, ze ano), ale jinak na to vsichni neskoci. Kazdopadne dobry postreh :yes:
GTI
No, mužeš tu své maňáskové třeba zase zopáknout... Jinak... zkus to zbrzdit... nějak ti to nesluší... chápu... pokusil ses tu zdolat K2... a uklouz jsi už na úpatí... nechci ti v tom extra máchat pusu, ale když ty si na to tak hloupě nabíháš... stále se pohybuješ v extrémech... zkus napsat smysluplnej příspěvek k autu... když nedokážeš tedy napsat ani smysluplnej příspěvek na nick GTI. Koho tu má bavit dokola tu číst tvé příspěvky o nějakém GTI... jestli s ním máš problém... pokus se o to, čím jsi tu nedávno velmi razantně vyhrožoval - totální ignorace. nejde ti to, viď. Tak buď alespoň natolik formát, že budeš psát k autům... ty odpade 😄
Hele já ti nevím ale ty z těch aut děláš nejdůležítější věc na světě přestože to tak není. Né každý bere kus plechu který si pořídil za účelem rychlé přepravy jako vyjádření sebe sama či co ty to tu plácáš. Pro mnoho lidí je důležité že je auto bezpečné, spolehlivé a dobře vybavené za rozumný peníz. Podle těch tvých slov to že mi stačí nějaká fabka apod. jsem snad nějaký kulturní necita bez smyslu pro krásu, design . . . ? Velice by mně zajímalo čím jezdíš člověče.
To věřím, že by tě to zajímalo. Mě zase vůbec nezajímá čím jezdíš ty... člověče. Kde ses dočetl, že považuji auto za nejdůležitější věc? Ostatně... nejdůležitější... pohybuješ se tu v zajímavé kategorii. Jo, souhlasím, že pro mnoho lidí je téma auto o ničem... a co jako jsi tady tím chtěl říci? Pro mnoho lidí je o ničem třeba i stravování... Mimochodem... už jsi okusil kachní játra na medu? Pro mnoho lidí je o ničem téma literatura... mimochodem... doufám, žes přečetl kompletního Hemingwaye? Nebo ne?
Co se ti libi na kratkem rozvoru a zadnim previsu passata?
...aby vypadal ten Opirus. Pak bych byl spokojený. Lexus je zvláštní. Na té fotce v titulu nemůžu říct, že by se mi nelíbil, ale na druhou stranu z něj cítím jakousi rozporuplnost. Takže za cenu o 1/3 nižší než konkurence bych to viděl jako pěkné auto, aby nemusela existovat zvěrstva jako Opirus. Ale za srovnatelnou cenu s konkurencí bych asi šel jinam.
rozporuplnost cítím třeba i u BMW 5 od bangleho...a stejně tu dost kolegů pěje na tohle auto ódy...v tom bych problém neviděl
Vygůgluj si jiný fotky. Tahle je fakt příšerná. A že je, co gůglovat... 😉 A ta cena je o dost nižší než u konkurence. Když srovnáš vybavenost...
Já netvrdím, že je Lexus ošklivý. V tomhle nejsem tak vyhraněný, samozřejmě vzhledem k jeho zacílení musí vypadat líp než běžná japonská produkce. Problém je v zásadě v tom, že mě Japonský design automobilů, natož pak korejských, neoslovuje. Samozřejmě jsou vyjímky. To zas ano. Respektive, abych to vyjádřil ještě lépe, to co japonský design prezentuje, to co říká, to jde mimo mě. A nejlíp to vyjádřil kdysi mates. Jsem konzerva.. 😉
tak to jsem asi taky konzerva... >😁 :yes:
Já se taky přidávám ke konzervám :yes: >😁
😄 tedy, aby jako bylo jasno - nejde o žádný nafouklý lečo... 😉 jistě... jestliže je člověk schopen pojmout a popsat krásu třeba toho XJ... pak umí vidět i kvalitu GS... Obráceně... to je problém 😄 :yes: Asi taky budu konzerva...
Peknej spolek😄 Sama konzerva. Pripadam si jak ve skladu army >😒]
GTI
>😁
[odkaz]
"I Robot 2"..?? 😲 >😁 :yes: to je docela nářez.. jen jestli v tom někdo nevidí třeba aerovku... 😉
No... Abych řekl pravdu, kdyby si nenapsal aerovku, ale tatrovku, tak by se v tom zadním pohledu dala vidět jistá tvarová inspirace u 87, ale to už by bylo opravdu hledání všeho ve všem.
nebo ta.. ano.. taky to tam vidím.. >😁 Já jen chtěl napsat a poukázat na tu absurditu těch reakcí na podobnost a vykrádání stylovejch prvků... 😉 :yes:
Já občas taky takovou napíšu. Ale ne proto abych třeba dotyčné auto shodil, ale jen že to tam "vidím". Absurdní to není v případě "zauralské" produkce... Tam lze vidět všechno 😉 8-s Ale jak jsem řekl, kdyby mě někdo sháněl, jdu do pojišťovny 😉 >😁 Rozumíme si. :-!
GTI
>😁 >😁 >😁 :yes:
Yaris za kvěren -3nejprodávanější auto v segmentu.A v Evropě má Toyota nárůst 20% oproti roku 2005. A co se týká Lexe nárůst o 50%... Tak proč je těch >😒] BLBEJCH >😒] evropanů co si koupěj auto bez tváře ,ducha a stylu čím dál tím víc...? >😁 >😁 >😁 Rád bych slyšel odpověď od někoho fundovaného z German * Car Clubu nebo od samotného předsedy :-! ...a nestačí mi odpověď typu KLID,KLID a pod... A až uspokojíme objednávky Yarisů... Na Yarise se čeká 3měsíce a víc...TTT nepotřebuje sklady-co vyrobí to prostě prodá,teď jsem objednal RAV 4 pro jednu paničku a termín dodání-leden 2007. A test autobildu-RAV pokořil všechny SUV i BMW X3... >😁 >😒] :yes:
😄 je vidět, že i vy, Couline, vy od TTT nejste imunní vůči vedru... ještě že ses zastavil u BMW X3... protože dál už by tě nepustilo ani vlastní svědomí >😒] Tak klid. RAV boduje mezi svými konkurenty... ano, souhlas... tím ovšem není a nikdy ani nebude X3... Možná i proto, že je o třetinu dražší... Úspěch Yarisu není nic neočekávaného... nebo ty se snad domníváš, že tu kolem nás žijou jen znalci aut, estéti stylů. Kupuje se proto, že není dravcem, jako GP... je to auto ideální pro ženu do města. a proto tolik frčí. Nechci tě tlačit do kouta, ale hele... kdyby... jako... vedle sebe... stáli - Yaris... a PUNTO, GRANDE PUNTO... v krásný dravý červený... co bys vzal? >😒] Hele, můžeš to napsat i nosem, jestli ti to ruce nedovolej 😉 >😁 :yes:
Jasneeee ZNALEC si kupi cervene Punto a ostatny plebs Yarisa...

RAV4 ani nexce byt X3... ...este to preboha...
Já se musím výjimečně zastat toho Yarise, je drahej jako blázen i jako ojetina a je to proto, že je maxispolehlivej!!! Punto je hezčí, mnohem hezčí, dá se říct, že mě velmi příjemně překvapil (předchozí dvě generace Punta byly hnus), ale zkus si zase prozměnu sáhnout do svědomí ty, GTI - který auto se začne sypat dřív, Yaris nebo Punto??
GTI
Tipnul bych Punto...
No, pokorit obludu X3 neni zas takovej problem 😉 Nemas na ten test nejakej link? Precejen, ze Toyota v progermanskem marketingovem platku porazila neco jineho, nez Kiu, to teda ziram. PS: blbejch Evropanu, co si koupi auto bez tvare, ducha a stylu je prave cim dal, tim min >😒]
a v čem ta RAVka soutěžila..?? ve vyjíždění z kontejnerů a kličkování mezi něma za deště? >😁 >😒] >😒] 😉 Couline... a čekat na Yarise 3 metry.. to je docela nářez... To ti dřív dodají Bentley ne..?? >😁 Jo a chudák panička... si vobjedná něco co se tváří jako 4x4SUV na zimu a ono jí to příjde až v lednu.. a to pokud se rejdaři blbě vyspí, tak jí přijde až bude slízat sníh... >😁
Kdyby vyhralo X3, taky bys takhle plival? :no: Jinak zima bude i dalsi rok, nebo mas nejake jine zakulisni informace?
se tě to nějak dotklo.. 😲 pro představu.. asi jsem to špatně pochopil.. já napsal něco špatnýho na Toyotu? nevidím nic, krom dodacích lhůt na Yarise.. ;-\ a o plivání nic nevidím... :no: ale pokud máš zákulisní informace dokazující moje plivání na toyotu.. řekni..
si v tom celkom dobry... ...pokracuj.
já vím je to blbý ta dodací lhůta... :no: Ale až GTImunapíšu že to koupil jeden a protiúčtem tu mám APOŠTOLA 4 a za Yarise bude mít zkažený slunečný odpoledne... >😁 Kdybych si měl vybrat mezi GP a Yardou vyberu si Yardu 1.4 D-4D >😁 Ty GTI pořád vidíš Yarise I.generace-autíčko pro ženy,ale u Toyoty už jsou jinde...Ty nevalej bulvy a nečekaj na zázrak jako ve Vlkohrádku...Je tu Yaris II.Dospělé auto-nakrčená silueta,robustní konstrukce.špičkové motory,nejprostornější interiér ve třídě,pět hvězdiček bezpečí,ale reálného ne jako v reklamě jako poloauto... Už jsem Ti nekolikrát říkal dojdi se na to auto od compu podívat aŤ mluvíš o něčem co jsi viděl...
GTI
Couline... vím přesně, jaké auto je nakrčená kočka... a jaké nakrčenej rorejs 😉
Sorry místo Apoštola tam má být GggUru >😒] >😁 -ale je to fakt červenej se švihadly a s neuvěřitelně ohnivým motorem SDI >😒] >😒] >😁 Bau jahr 2001...
GTI
Hele, nepleť si laskave Apoštola a GURU... 😉 >😁 na to jsem dost háklivej >😒] P.S. A pozdravuj rorejse.
to je to, že mně je úplně jedno jestli ti dal protiúčtem třeba Phaetona... Já bych zvolil Punto... A ani nehodnotím, jestli je něco špatnýho nebo ne, tak jak to pochopil Skyline... Jen je škoda, že na auto jako je Yaris čekáš 3 metry jakoby to byl nóbl kočár a Ravka v lednu.. to je silný kafe.. to si může dovolit nějakej premijum majstr štyk... což upřimně pánové Ravka není.. ;-\ Jo a ty kontejnery... hmmm... tu reklamu jsem nepochopil... ale asi možná proto ta dodávka trvá tak dlouho, když s tím maníci na lodi hrajou honěnou pokaždé když zaprší... >😁 Ale třeba má Skyline zákulisní informace a tu reklamu mi vysvětlí... 😉
GTI
>😒] >😒]
To nic s tou reklamou ,já ji taky nevzal-TMCZ vybere vždy tu nejkratší a většinou tu nejhorší...Viděl jsem jinou jak se dva manželé perou o klíče-ta je docela mazec... >😁 :yes:
Budem reagovať na otazku ktoru dal GTI. MNe sa gs nepaci. Alebo skor nepači až tak ako is a nove Ls. Nie je to zle auto. vyvažené dynamické dobre urobene. Nechcem reagovať na poznamky ktore si tu ludia vymienaju len podla toho za ake auto im bije srdce.. Preto mi pridu trapne niektore komentare. Skoro ako malí chlapci na piekovisku ;-\" ja mam velkeho brata... a ja este vacsieho a ten toho tvojho zbije.... a mojho nezbije lebo .........." Za prve 90%= ludí je teoretikov. Nikdy v danom aute nesedeli nikdy nesedeli ani v tom aute co tak chvalia a pod. Napriklad neodvazim si komentovat kvality kie karnival (tusim) ked som s nou nikdy nesiel.. A spoliehat sa v tomto na motoristicke testy je scestne. Hlavne ked novinari píšu ako keby mali schopnosti majstra sveta v relly. A to nemaju. Ale ela ludom to staci na to aby si urobili "vstah" k dajakej znacke abezhlavo ju obhajovali alebo bezhlavo zhadzovali ine... Preto aj ked mam rad lexa musim otvorene povedat ze gs radim dizajnovo nissie ako is a ls.. Ale v globale je jeho dizajn dobrý.. určite lepsí ako medved napriklad.. tot vsio
No, medvěd brtník... to je v čeku cirkusová legenda 😉 jinak souhlas... IS je výrazem výrazně nad GS... s tím velkej souhlas. Co se týká hodnocení, no právě nahoře píši, že očekávám jen estetické hodnocení... nikoliv hodnocení techniky, jízdy atp.
zvonku taka dvojka.... zvnutra 1-
Jo... dvojka z chování 😉 >😁
Najednou má ISko dost výrazu. Nestačím se divit. Nedávno jsi napsal, že jsi ho potkal a zhola nic jsi necítil, tak jak sis mohl vsimnout nejakyho vyrazu? Všem jsi to tady cpal podobně jako dnes řešíš GS.
Nerozumim jednomu - pises o designu a zaroven o teoreticich. Kdybys psal o jizde, pak to chapu - vychvalovat jizdni vlastnosti auta, ve kterem jsem nejel, je ponekud zcestne (proto taky vychvaluju jen ty, ve kterych jsem jel). Ale u designu? Kouknu a vidim, ne? GS je jednoznacne nejhezci auto sve tridy (teda kdyz si odmyslim ten chromovej tuzing na prednich svetlech, ktery bezna verze nema) a treba u me je to opacne, kdybych srovnaval IS a GS, vyhraje ten vetsi, i kdyz jen o chloupek. Ale to je prece v poradku, ne? Nekdo holky, jiny vdolky. PS: ze nekadrujes je ovsem chvalyhodne, na to uz tady odpad mame. :yes:
Awake.
Shake dreams from your hair
My pretty child, my sweet one.
Choose the day and choose the sign of your day
The days divinity
First thing you see.

A vast radiant beach in a cool jeweled moon
Couples naked race down by its quiet side
And we laugh like soft, mad children
Smug in the wooly cotton brains of infancy
The music and voices are all around us.

Choose they croon the ancient ones
The time has come again
Choose now, they croon
Beneath the moon
Beside an ancient lake

Enter again the sweet forest
Enter the hot dream
Come with us
Everything is broken up and dances
Chybi ti tam auto, ne kazdy posloucha Dvere 😉
"autor", samozrejme
😄 :yes: Já vím, ono tam chybí i to auto, když jsme na auto.cz 😉, Ghost Song je bomba a v tomhle vedru... 😄
Spousta lidí mu to pořád opakuje, ale dealer VW pořád opakuje tu svou 8-s
heh, uz nasral tolko ludi , ze vw si nekupi najblizsie desatrocie drviva vacsina moznych zaujemcov... ;-\
ale to je ok ze pre niekoho je gs super dizajnovo urobene a pre niekoho nie... ved ako by sme dopadli keby sa nam pacila rovnaka zenska ???😃 To ze sa mi gs nepaci tak ako by som chcel je jediny dovod preco setrim o rok viac a idem do ls.. aj ked som ho nevidel nazivo na fotkach ma berie...😄 a technickojazdecke debaty nechame teraz bokom😃
vlastne zo sedanov ma dizajnovo na 110% berie...... maserati qatropole :-!
ako jedine (som zabudol dodat)
GTI
To tě bere tan správnej kůň. Proti němu je Lex houpací koník.
dizajnovo.. inak je srot.. voci talianom som prudko iracionalny. priznavam.. ako strojar mam s nimi tie NAJHORSIE skusenosti. porovnavat korejsku technologiu (meme ju rokň a taliansku(pred rokom sme ju dali do srotu) je ako porovnavat .. vlastne ma nic slusne nenapada. Ako obchodny partneri su to kur...v..ne.. A to je nazor nielen mna.. A ako poznam ich pristup k comukolvek tak pokial ic niekto nechtí za gule a nekope do *(vid lambo) tak produkuju len odpad. Vedia robit pizzu makarony a dizajn.. tot vsio. pisal som o dizajne.. a ten dobreho kona nerobí
GTI
Osobně bych italské auto také nepořídil... s výjimkou Ferrari a Maserati... myslím, že u takto vysokovýkonných aut nemusí mít člověk obavu o kvalitu techniky.
Ver tomu že musel...
:yes: milujem maserati. TO su skutocne auta...
Maserati - nelibi. Tedy, nelibi se mi nova auta a predevsim GT3200 (a jeho novejsi modifikace) mi nic nerikaji, stejne jako "Ctyridvere". ALE, na tipcars.cz je mozne se pokochat pohledem na skutecnou klasiku tehle znacky, Maserati Coupe Biturbo. Mit moznost to prihlasit (auto je bohuzel bez papiru), bral bych ho hned. Italska auta moc nemusim, ale tahle brutalni jednoduchost me proste bere. PS: jestli na to sezenes papiry, tak tech 160k dam 😄 :yes:
GTI
Jestliže na serveru o autech napíšeš, že se ti Maserati nelíbí... je to věta na úrovni infantilního dítěte, které odmítá novou hračku... Maserati je vypiplanej klenot... kterej se ti prostě líbit musí... o tomhle dospělej člověk, kterej alespoň jednou Maserati viděl nemá co diskutovat... Připadá mi to, jako bys řekl... Sophia Lorennová... ta se mi nelíbí... Nebo - socha Davida... ta se mi nelíbí... Tohle tu prosím nedělej. Jsou totiž ty pověstné středobody... Maserati, 911, Aston Martin atd... které určují co je vlastně AUTO v srdci chlapa... přiznám tedy, že může bejt chlap, kterej se podělá nad Subaru Stella... no, tak o takovejch tedy... jaksi nepíšu.
Prosim tě, nech takovejch stupidních příspěvků :no: A nedávej do jednoho pytle auta, ženský a sochy. Jen že někdo řekl, že je 911 pěkná, tak si z ní automaticky všichni nesednou na zadek. A i ten, co si z ní nesedne na zadek, není nutně infantilní dítě. Tohle je zbytečně vyhrocené ;-\
GTI
Možná jsem to napsal ostřeji... ale ... sakra... tak jako není (u kvalitního stolu) nic k diskuzi, jestli je Aston pěknej nebo ne... tak ani o Maserati nelze ausgerechnet na tomto serveru psát, že je to nic moc... těmi přírovnáními jsem měl na mysli to, že se jedná o stylotvorné umělecké dílo... jakým tedy Sophia určitě je 😉
Když už jsi u tý Lorenový. Nechceš mi tvrdit, že je každá italka hezká, protože i Lorenová je (byla). Prostě i tak nelze přijmout tezi, že je Maserati klasa. A to se už nebavíme o věcech, jako že někoho ani ta Lorenová nevezme. Znáš ten pocit.. koukáš na ženská, víš, že je krásná, resp. že se ostatním líbí, ale nijak, NIJAK tě nebere. Tak stejně to je i u těch aut. Stejně tak někdo vidí 911ku... jo, je to tak!
No ale to uz ses pak nekvalitni clovek s nekvalitnim pohledem na vec, protoze kdyz slinta pan, musi slinat i pes ("zeme je placka, jasny jak facka" - taky byly doby, kdy to platilo...). Jen je problem, ze pan si mysli, ze on je pan a ti ostatni jsou psi. Coz je ovsem jeho omyl, ne nas, ze.
GTI
Nepiš nesmysly.
GTI
Jasně... znám... ach... jak znám 😉 Nojo, ale kdyby ta žena byla vyfocená na titulní a my oní diskutovali... snažil bych se to nějak popsat... kdybych zárovéň věděl, že je "obecně" krásná... a nenapíšu jen - ta se mi nelíbí...
Sakra chlape, tak bys to udělal ty, jinej to napíše jinak. Tak to přeci je. Není proto ale horším člověkem. Nemá potřebu někomu zdůvodňovat svůj názor, nebo ho nechce říkat, nebo nemá čas, cokoliv... Nebudu tebe, starýho parda, poučovat o šířce rozhledu a o jiných pohledech na věc, ne? 😉
GTI
No asi ne, ale zrovna u Skylina mě zamrzelo... že holou větou odstřelí Maserati.
Si to tak neber, mám pocit, že chceš celej svět poučit o tom, co je hezký a co si zaslouží obdiv.
No, pak máš špatné pocity...
Rozumiem ludom ktorym sa Maserati nepaci, neznasam ludi ktory bezpohlavne odsudzuju ostatnych pre iny nazor!
😄 :yes:
Mam tomu rozumet tak, ze ty papiry sezenes?😄
to ne, ale paci sa mi tvoj pohlad na vec 😄
Skoda, uz jsem chtel jit do banky😄
GTI
Alessio nahoře nadhodil dobrej problém...ve zkratce, jaksi, řadí VKUS (správně) do subjektivní roviny, ale tvrdí, že nikdo nemá "lepší" či "horší" vkus a tedy je legitimní tu psát co "se mi líbí"... a je to. Tak s tím já zásadně nesouhlasím... třeba tady na diskuzi si vyhledávám konkrétní kolegy pod novým článkem s očekáváním, co přínosného (pro mne) napíší o tom kterém autu. Myslím, že bychom neměli kategorii - vkus - upředňostňovat, že bychom si měli uvědomit, že jsou lidi, kteří umí a ví a jejich pohled je velmi cenný a pomáhá nám v orientaci (příklad - včerejší soud dCiho o C30). Takže pozor... zde nehraje vůbec roli vkus... zde hraje roli "kvalita pohledu". Abych tedy uměl popsat estetickou kvalitu auta, musím především znát věci a musím umět též formulovat myšlénky. A proto (v tom tedy zásadně nesouhlasím s Alessiem) mají i zdejší příspěvky, byť by hodnotily vizáž auta, rozdílnou kvalitu... a hlavně rozdílnou hodnotu, a ne, že bychom si tu byli všichni rovni a holt se někomu auto líbí a někomu ne... Jde o to, že NĚKDO prostě musel říct... Jo, Jaguar E-Type... to je ikona... někdo to řekl první... a ten viděl... ten věděl... Tak se snažme. P.S. Alessio to dobře vyhmát´. :yes:
abych to uvedl na pravou míru: tvrdím, že vkus je čistě subjektvní věc a nikdo nemá právo lidi kádrovat podle jejich vkusu. Vkus je věc, se kterou se člověk rodí. Škola vás nenaučí vnímat věci lépe, naučí vás citlivěji posuzovat detaily...s vaším vkusem ale moc neudělá. Co se týče kvality pohledu...tak nejkvalitnější pohled má u nás zřejmě pan Knížák, protože řídí Národní galerii...nicméňě...jeho některá díla jsou tak nehorázně hnusná, až hamba. takže pravda bude jinde. každý výrobek si s sebou nese jistou dávku umělěcké hodnoty. Tvrdím, že většina automobilek jí věnuje velkou péči. Každá se se svým zadáním popere jinak - navrhne buď něco, co nevyvolává emoce nebo něco, co jich vyvolává až moc. Ale jako v moderním umění, kam auta také řadím, existuje mnoho směrů - od klasiky po čistou modernu. nepochybuji o tom, že i velmi erudovaní architekti a umělci mají své oblíbené žánry a naopak neoblíbené...a u každého to je někde jinde. my, jako "odborná" veřejnost, umíme při pohledu na auto říct "hezké/průměr/hnus"...ale hodnocení, že právě můj názor je vždy ten správný nám nepřísuší. ono nepřísluší nikomu...i slavný architekt vám řekne "je to pěkně slazené/není to dobře slazené" nebo "detaily do sebe zapadají/nezapadají", ale finální ortel může dát jen a pouze zákazník. Co já vím, když vyhraje auto nějakou prestižní designovou soutěž, nebývá to prodejní trhák (ale může být)...co z toho vyplívá? Každému se líbí trochu něco jiného, většinou se shodneme na ikonách a na propadácích (i když né vždy...Stella 😄 ), ale to uprostřed, to je čistě subjektivní prostor - GS, kvůli kterému tahle diskuze vznikla,je někde uprostřed. nahoře převažují lidé, kterým se líbí. mě se líbí také. A když se někomu nelíbí...ok, jsme ve svobodné zemi, ať nám napíše svůj názor, my si ho přečteme...ale ať nám už nic nepodsouvá.
GTI
No, jo, napsal jsi to hezky, ale neuhýbej - já akcentuji "kvalitu", "hodnutu" příspěvků kolegů a tvrdím, že ne všechny příspěvky jsou stejně kvalitní a současně tvrdím, že mě zajímá zde řada kolegů, jak třeba smýšlí na novou C30... To, jestli tu já, či kdokoliv jinej napíšem - tohle se mi líbí nebo nelíbí... to má minimální informační hodnotu... Třeba já... lapu řadu vět kolegů... a pak o nich hluboce přemýšlím... a častokrát velmi cením úhel pohledu... a to mě (každého) posouvá ve "vkusu" dál. Ale jestliže tu třeba Skyline napíše, že se mu nelíbí Maserati... no sakra... i kdyby to byla pravda... tak bych takovéto přiznání na sebe nikdy neprásk... protože evidentně u tohoto soudu musí být na straně kolegy někde chyba... Mohu diskutovat o Fabii sedan, zda ano či ne... ale o klenotech... tam to chce velmi podpořit argumentem. Tak to tedy vnímám alespoň já.
já tě chápu...to s maserati...jsou to pěkná, co pěkná, krásná auta a 95% lidí na tomhle serveru mi to podepíše. Ale že se najde někdo, koho nová maserati neosloví - to se prostě stane. Kvalita nebo hodnota příspěvků...to je zajímavá věc. jsem taky člověk a poznám, zda někdo píše hovadiny bez osobní zkušenosti nebo velmi erudovaně...a sám si ho zařadím do škatulky (to ale neznamená, že nemůže škatulky časem měnit). někomu příjdou hloupé příspěvky ZZ, někomu tvoje, někomu(naprostému minimu >😁 ) moje.
GTI
😄 Vidíš, vidíš... také škatulkuješ 😉 😄 :yes:
jo, ve škatulkování lidí od pitomce po génia nevidím nic špatného...i pitomec může přijít s něčím, co génius nemá šanci vymyslet 😄 😉
Hele, jestli proti mně něco máš, tak mi to napiš přímo. Tohle je nepřijatelné, aby sis mě bral do huby, když nepíšeš o mně >😁 >😁 >😒] 😉
GTI
On to Alessio myslel dobře... 😄 Někdy se člověk k tomu aby to správně pochpil musí i přemlouvat >😁 :yes:
Nemám pochyb o tom, jak to Alessio myslel 😉 Mnohým napověděly ty smilíky 😉
Perfektni :yes: Jen bych dodal: je naprosty nesmysl, ze nekdo musel rict "E-Type je ikona". To je postup demagogu pri praci s nemyslicim stadem, ktere sborove zabuci "ano". A ze se nekomu E-Type jako ikona nezda prece neznamena, ze je menecenny. Ja videl uz tolik vytvoru "prednich architektu" a "designeru", ktere byly na pobliti - a presne jak rikas - "no a co"? Inteligentnimu cloveku nemusi nikdo rikat, co je a co neni hezke a co se mu ma a nema libit. Meli jsme to tady 40 let a na rozdil od nekoho to nepovazuju za "zlate stare casy" a netouzim po navratu. Nekdo ale ano, protoze uz najednou neni tak jednoduche nekoho perzekuovat za jeho nazor a tak oplakava dobu praskacu a ulicnich vyboru. Ja jen doufam, ze se jeho prani nevyplni.
GTI
Nikde netvrdím, že ten první u E-Type je demagog a ostatní pohé masy. Asi jsi mě nepochopil... To, že E Type je ikona snad ctíme... a píši, že někdo má takový voko, že tohle viděl jako první... a s takovým kolegou prostě rád povedu diskuzi. Co sem pořád taháš nějaké vnucování názorů? Nechceš ty sám sem něco nakonec vnutit? P.S. Ten konec... ten se ti teda opravdu nepovedl. Co blázníš? kdo tu oplakává jakou dobu práskačů? nemáš mlhu? Uklidni se Skyline, a piš prosím tě věcně... maňáskové divadlo už (doufám a nebudu sám), zatáhlo oponu.
První to musel vědět i vidět Sir William Lyons přece... Když pak sjel z výrobní linky vůz s kapotou dlouhou jak nohy Sklenaříkový a se světlomety tak britsky zakapotovanými podobně jako u parních lokomotiv, tak pak teprve to došlo všem. Naráz. Ikona je jen přirovnání. Nikdo to veřejně neřekl jako první. Prostě to tak uzrálo.
mam pocit ze s tymto mozem suhlasit... ...aj ked si myslim ze vsetci normalny ludia vedia o co ide a tym ostatnym to nevysvetlis, takze je zbytocne to rozpisovat ( mne by sa nechcelo 😄 )... :yes:
no jo...jenže já rád jen dělám vtipné poznámky a za chvíli bych si přečet, že dávám jen smajlíky a nic nenapíšu...a pak bych byl zařazen do škatulky "low end" >😁
heh inak to by bolo cool , vsetci by davali len smiles... ..to by bolo fasa akurat by ich muselo byt (tych smile types) ovela viac , aby sa tym dalo vyjadrit spusta nazorov... ...bodli by aj nejake animacne... nikto by nic nepisal , bolo by to rychlejsie ... >😁 ...ale zas na druhej strane , kto by sa potom mohol rozculit na takeho GTI&MARI couple... 😉
GTI
Děkuju :yes:
Tak si zde dovolím přihoditi ještě jeden názor obstarožní plechovky a zároveň tak odpověděti GTIho dotaz. Takže nádech a jedem: tenhle Lexus určitě není ošklivé auto, osobně ho řadím k tomu pěknějšímu co se fčíl ve světě vyrábí. Technicky jest jistě na výši, o tom není sporu, neb Lexus/Toyota to není automobilka na chvostu vývoje, spíše ho (v jistých směrech) určuje. A s čím mám já osobně u tohoto "Lexe" (designový)problém? Na to musím začít trochen zeširoka. Jsou auta která se zapsala do dějin karoserietvorectví kladně a jsou i taká ktrerá se zapsala záporně, jsou taky auta která určovala a určují směr či trend, a jsou taky auta která vypadají tak nějak "jako". Čili si řeknete: Ale jó pěkný, ale kde já už jsem to jenom kdysi viděl. No tenhle Lexus je pro mne právě takovým "jako". Tož tak.
😉 Jistě, každá nová generace by ti v něčem měla připomínat tu starou.. evoluce 😄 TT(T) >😒]
No jenže s tím Lexem je to u mne pane předsedo trochen složitější. Někde vidím kousek něčeho, támhle zas onoho jiného auta jiného výrobce. Ale uznám že jako celek jest do docela harmonicky pospojováno (narozdíl třeba od takové Kia - tam, přiznám se bez mučení, jsem se včera u obou dvou kósků docela dobře pobavil a zasmál)
Asi jsem divnej, já na novým GS nevidím ani náznak nějakýho kopírování, naopak, jak správně podotkl Zz, je na něm jasně vidět, že je to evoluce předchozí generace.
Tak takhle kurtě bych to nenazval (to Kia ta je jiné kafe), řech bych jen že tam je až trochu moc inspirace odjinud (přední maska mi docela silně evokuje Saaba).
Vůbec! Přední maska je typický GS! Podívej se na minulou generaci. Je to prostě vývoj. Já v tom SAABa nevidím ani trochu. A to mi je SAAB design hodně po chuti.
Neskutocny server. Tolko radosti som uz davno nezazil.Neprestavajte pani neprestavajte!!!!! >😒]
len reakcia na par prispevkov: pred par dnami som pred tescom naschval strcil moju 5ku vedla ls... no a ked mi niekto tvrdi ze sa podobaju(a ohana sa zadnym oknom) je to ignorant...) podobaju sa svojim...no su rovnako velke luxusne a zaroven sa snazia tvarit rychlo... s toho je jasne ze ak to nema vyzerat tak sterilne ako audi a tak okato okazale ako medved asi sa musia trochu ponasat.. ale tvrdit ze lex je kopia Chlapi ja som ich asi 10min vedla seba ocumoval😄
preklep : vedla gs!!!!!!!!!!!!!!!!!§ 8-s
jj, GS je neobyčejné auto a mě mimořádně líbí.. co se týče potencionálního úspěchu v Evropě má trochu problém - jeho design je více "americký" než u ostatních modelů Lexusů a proto se nelíbí tolika lidem jako např. nové ISko.. jeho tvar je jiný než u konkurence, zadek převažuje na předkem (mě se to opravdu líbí) - milý VWfilní spoluobčané jestli pak jste již viděli spy photos nového modelu VW, který vyplní mezeru mezi Passatem a Phaetonem (možná je to nástupce současného Phaetonu)? Jestli ne, tak si ji rychle někde sežeňte.. ať pak nemáte problém určit koho že to vlkohradští zase vykradli >😒] 😉
prosim odkaz... 😉
Souhlasím GS je neobyčejné auto😉..bohužel možná je to tim jak si říkal..více americký...a mě prostě nebere...řadil bych ho někam jinam než má patřit...viděl sem(konečně) IS...pěkné auto...ale taky nevědet že to má premiové auto..zařadil bych ho někam jinam😄myslím,že je vidět,že evropan smýšlí o designu jinak než američan nebo japonec...a tim je mi Lexus tak trochu dál od srdce😉..protože když bych chtěl reprezentativní prémiové auto..opravdu bych šáhl nejspíše po Audi A8..je to tim, že to auto působí takovým neoosobním dojmem😄což Lexus mi přijde designem hlavně IS...jako auto určené masám😉takový ten přátelský design mi do prémiové třídy nesedí....Lexus neodsuzuju..jen bych v danej třídě šel někam jinam :yes: ale myslim,že vim o lidech kterym právě tenhle design přijde reprezentativní..😄
Tož já si teda jako VWfil nepřipadám a Lexus mne nebere. A s tím americkým designem no nevím nevím - předpokládám že tím americkým máš na mysli USA - a taková typická ukázka US designu je třeba Dodge RAM (jenž jest ve verzi Quad Cab podle mne optimálním rodinným vozidlem) a i třeba takový Dodge Magnum bych si nechal líbit. Tož Tak Tome.
je to otázka vkusu...já jsem se nahoře už vyčerpal a nehodlám to opakovat. GS JE neobyčejné auto, sedí se v něm výborně a pěkně také vypadá. tečka. dobrou! 😄
Pokud vim, měl ses vyčerpávat u něčeho jinýho 😉 >😒] >😁
jo..k tomu sem se v tom vedru nedostal...no, ted to zkusím dohnat 😄
:yes: Good luck :yes: Good night
[odkaz]
Já věděl že mám zůstat dýl vzhůru :yes: Až se znovu narodím tak budu sportovec a tohle by mohlo být moje sportovní nářadí :yes:
ano, podobná kola má soused na tuzingovém favoritu >😁 :yes:
výsledky GTIho anketky ze začátku diskuze k 23:40😒br /> líbí = 12 hlasů / nelíbí = 4 hlasy, což je 75% líbí ; 25% nelíbí . pujčím si na chvíli dona Pedra, když jen dodám....tož tak.
😉 :yes: Ty jsi někdy tak krutý >😒]
😄 :yes:
GTI a mari jsou *. Prvne zminovany je byvaly ridic S120 s nalepkou gti, ktery koupil od znamyho VW Vento TDI 90k a "vod ty doby *jezdim jak pan", dobre, tedka koupil ojetou B5tku. "A nikdy by nemenil." (ma klimu) No, kdo by taky menil, ze jo... Mam na mysli svoji karu s tou tvou. A mari? To bude * na Simsonu. Ma bedary, metr pade, Half-life mu taky moc nejde, tak se uchylil na internet. Pod kridla tatky. Ale jsou to dva zoufalci v posranejch trenkach a sitovanym tilku. Akorat ze GTI chlasta pivo z teska a mari limo z delvity. GTI - nesnaz se vybejt svy elaboraty. S tim by te nevzali ani na Literarni akademii Josefa Skvoreckeho, i kdyz ty sam se jiste vidis jako Shakespeare. Omyl. Jsi bridil a zaplevelujes server spamem.
...stejda ve sítovaném triku s pivasem v ruce...jo, tak nějako si GTIho taky představuju >😁 😉
no asi idem do dochodku..😃) ved ani ja by som to lepsie nenapisal >😁 :-! :yes:
Tak to je tedy velmi kvalitní příspěvek. Je plný pozitivity, silných argumentů, bez vulgarit a urážek. To je přesně ono, takovýmto směrem by se zdejší diskuse měla ubírat. Nač zde psát o autech, když máme daleko silněší témata, že. Tož tak.
>😁 Hochu, tak ty máš v hlavě dobrý piliny...
jako že mu to dobře zapaluje? >😁
Lexus je kvalitativny automobilovy skvost.Ma odviest pana /pani/ domov ako v bavlnke.To znamena uplne ticho a este raz ticho ,snad len Mark Lewinson a nejaka opera v pozadi.Nie je to zavodnik a ani sa na to nehra.Zakladna vybava ma taky zoznam ze polovicu nebute rozumiet a na druhu polovicu nebudete mat trpezlivost.Lexus to je zaruka kvality spolahlivosti a uplneho ticha.To ze sa to cele zacalo kopirovanim MB je nam jasne.Treba sa ucit od lepsich a potom ich mozes prekonat.MB bol kedysi vladca kvality a imidzu.Dnes mu este stale ostava imidz ktory je silnejsi ako imidz Lexa.Musim pochvalit aj podvozok MB.BMW ma super jazne vlastnosti a je to najspolahlivejsi Nemec.Lexus sa snazi prekonat velku nemecku trojku.V par veciach je uz pred nimi a na par veciach este musi zamakat.Ciel je jasny a budget na vyvoj je vacsi ako u nemcov...
tak to nějak vidím i já. pro mě je plnohodnotnou konkurencí zaběhlých evr. značek.
[odkaz]