Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda vyrobila 10 milionů vozů

96 komentářů

jo kdyz skoda tak 120 110 to jsou auta jen at jezdi dale frajeri v terenu nebo kdybi tatra mohla ja nevim co vyrabet i osobaky tak ten priblblej koncern skoda fau wwww polozi na * :no: :no: :no:
No skoda vyrobila 10mil zaza 100rokov toyota 9mil za rok... bravoooooooooooooooooooooooooooooo skoda >😒]
hehe to ja toto datum slavím pravidelně každý rok, jelikož mám v tento den narozeniny a teď mám další důvod slavit, jen proto, že naše rodina žije se Škodou již dlouhá léta a stále sme s nimi spokojeni 😄
Tak tu sleduju ty vlakna a musim prispet do mlyna. 😄 Alessio, vem si to jinak - Skodovka pred vstupem VW vyrabela teplaky nevalny kvality. Nyni dela Levisky. Ano, Armani to neni a nebude, ale je to spatny? Kdo ma Levisky, ma dobre strizeny a perfektne usity kalhoty. A to se pocita... 😉
ke gratulacím se odmítám připojit po dobu, po jakou bude trvat ***ská cenová politika této automobilky na českém trhu. ano, chápu, je to maximalizace zisku. zrovna tak já mám právo na to, tyto vozy z tohoto důvodu nekupovat.
Nevím co se Ti pořád nelíbí na interiéru nové Octavie a na plastech co používá škodovka. Jel jsem v novém Passatu a ty plasty byly úplně stejný kvality co jsou v Octavii, jen s tím rozdílem že deska Passatu se mi tolik nelíbila designově. Myslím že škodovka za těch 15 let udělala obrovskej skok kupředu a je to vidět na každým novým modelu. Držím moc palce :yes: :yes: :yes: :yes:
počkej, to ti vráááátím >😒]
nemám 😒 . Ale možná to bylo něco jako "novinka motor roku"...
fóóórek ne..?!? >😒]
posli link ak mas nech si precitam ich vysledky v roznych kategoriach.
ty aby sis nerýpnul... 😉
tradááá viděl jsem výsledky jiné agentury 😉
když může být v quattru, proč by nemohla škodovka mít třeba 3.0 TDI do superba?
Nemájí vkus? A co podle tebe je vkusná barva? Růžová co? Ach jo... ;-\
Tak to jsem seděl asi ve špatném autě...oni na ty autosalony dávají asi schválně auta s hnusným šedým interiérem... >😁
možná to vzniklo tak, že se Alessio díval do nějaké Imprezzy-která stála hned vedle 😉
Tohle má jediné řešení, oční lékař. Interiér RS je v černé s obložením imitace hliníku. 😲
tak co já vím ten plast je spíš víc černý jak šedý a třeba kaplička s budíky se mi líbí o 100% víc v Octavii. Naprosto šílené jsou ty "madla" po stranách řadičky u Golfu a Jetty (Seaty tuším taky) :no: . Celkově interiér ve Škodě řadím výš. U sportovních verzí VW chválím volant- ten je lepší než u O2 RS.
zvenku...ok. Ale vednitř? jeden stejnej šedej plast, kam oko dohlédne - dveře, celá palubka, kastlíky...GTI je na to o něco lépe
Samozřejmě si cením Škodovky, jsem i rád, že se na ni Němci nevybodli a neudělali z ní žádnou druhořadou automobilku. I bych se vsadil, že kdyby většinu získal Renault, tak dneska z MB vyjíždí Škoda Logan za neuvěřitelných 199 900 Kč(motor 1,4, airbag řidiče, držák na nápoje, otáčkoměr a to vše v sériové výbavě). A Škodovky se nešijí přímo pro nás, šijí se především pro západní trhy, kde mají velice podobný vkus tomu našemu(například Německo a VB jsou konzervativnější, stejně jako my). A jestli jsi to vnímal nějak negativně, tak ten můj příspěvek byl jen malé rejpnutí, které jsem si prostě nemohl nechat ujít 😉
A taky není stříbrná jako stříbrná 😉
nemůžu si pomoct, ale RS se mi líbí víc. Vypadá dospěleji a seriozněji
.. >😁 tradááá... >😁 :yes: >😒] Jozki to tu rovná ale do latě.. >😁
>😁 :yes: tradáááá... ta sedla.. 😉 >😁
Tesne vedla. Subaru vyhralo v kategorii 2,0 - 2,5 so svojim 2,5 litrovym turbom. 2,0 TFSI je uz druhykrat motor roku v 1,8-2,0. [odkaz] 😉
mari...srovnej třeba interiér RS a GTI...mě bylo v Lipsku až smutno 😒
hele...stříbrná je super! Jen je jí moc 8-s
PS: Motor roku do 2 litrů je....tradáááá...2,0R od Subaru 😉
No si predstav ze 2,0 TFSI od VW je uz druhykrat motor roku vo svojej kategorii. 😉
Ale ved do skodovsky sa dava 2,0 TFSI - motor roku v kategorii 1,8-2,0 teda spickovy motor. A bude tam aj 2,0 TDI 170 PS zase super motor. Torsena nema napriklad ani VW (okrem Phaetonu). Torsen sa pouziva ked je motor pozdlzne a to skodovka nema - preto "len" Haldex. A nemyslim si ze je na tom Skodovka zle. Ved si zober ake dobre meno ma napriklad v Anglicku.
10 mio vozů...Tak jen tak střelme, že jedná kára měla v průměru 4 metry na délku...Tzn. postavit je za sebe - 40 milionů metrů...A hele, to je 40 tis. km - akorát kolem rovníku... 😄 To znamená jediné - Škoda je prostě světová automobilka... 😉 :yes:
To se zeptej u Škody 😉 PS: Spletl sis palce.
😄
a to je všechno? :no:
Tohle ZZbytečně hrotíš. Je to na lidech, že nemají vlastní vkus a kupují si stříbrnou barvu.. 😉
"hrajeme slováky" >😁 >😁 >😒]
Octavia Combi TDI stříbrné barvy >😁 Copak oni vyrábějí i něco jiného?? >😒]
😉 :yes: je to tak. Když srovnám interiér Jetty s Octavií, tak VW nemá šanci. Kdybych nevěděl jak to je, řekl bych že Jetta je o třídu níž... Ten interiér se hodí ke Golfu, ovšem v rodinném sedanu působí zejména ty "madla" po stranách řadící páky poněkud zcestně. Když už i německé časopisy uznale pokyvují nad kvalitou nešich aut, to už je co říct... Superb byl dokonce nějakým anglickým časopisem vyhlášen jako nejlepší manažerský vůz...
ta je tak hezká, tak hezká.. Tak tohle mě napadlo, když jsem se dnes ráno vrátil z dovolené. A HNED TAKOVÁ VLASTENECKÁ PECKA na A.CZ >😒]
Pikantně působí především pohled na nenápadný, níže uvedený článeček o 7M vyrobených vozů ve výrobním závodě jednoho výrobce šikmookých světlometů v Hofu 😉
Drahá polovička mě měla za ***a (nic s F.M.D. to ale společného nemělo), když jsem se zakřenil nad každou Škodovkou ve Francii, kterou jsem projel od severu až na jih. Dohromady jich nebylo víc, než pracovních dnů v měsíci Francouzských dříčů. Prostě nic! Cca třetinu z nich dělaly cizí espézetky. To je ale velikost, olbřímí význam našeho rybníčku za humny. Až v Itálii začínal člověk vidět Škodu častěji..
Ale ta cesta! Ta by vydala za celý článek. Jen by to někdo musel číst >😒]
Souhlas, rozčilovat se nad tím, že VW neudělalo ze Škodovky premiovou značku a nepostavilo ji na roveň Audi je maximálně pro zasmání a taková úroveň debaty snad ani není hodná zdejšího fóra. ;-\ Možná je pár věcí směrem k trhu, které by se daly Škodovce vytknout, ale psát o nekvalitních interiérech a zpracování je mimo mísu. V tomhle jsou modely Škodovky vždy na top příčkách ve svých segmentech a pamatuju se na loňské pozdvižení u VW, když Octavia zvítězila v anketě Auto Bildu o auto roku v hodnocení techniků v absolutním pořadí, čímž porazila i celkového vítěze A6. A to prosím mluvíme o konstrukčním řešení, použitých materiálech a o tom jak je auto sešroubováno. Navíc téměř v každém testu OII od jejího uvedení, např. v anglických časopisech, je na konto interiéru nějaká věta ve smyslu, "hm, proč kupovat Golfa, Jettu, když Oct. má v interiéru více prostoru a zpracováním si nezadá s Audi". To je docela poklona pro "Low End". :yes:
a jsem kapku zděšen: prý jako že Škoda není Rolls a proč že sakra nepoužívá motory z Hondy? >😁 >😁 . Už to tady někdo psal: dnešní úroveň ŠKODOVKY je s ohledem na její poměrně nedávnou minulost neuvěřitelná... A o její kvalitě se nyní mnoha automobilkám může jenom zdát. Octavia válcuje ve srovnávacích testech i ve spokojenosti zákazníků konkurenci: a není to jenom Hyundai 😉 . Mě se dokonce líbí interiér Škodovek mnohem víc než třeba u VW- z něhož vychází. Dokonce mu dnes převelice zatápí v prodejích...I po celé Evropě. Jisté výhrady mám k nabídce motorů u Fabie. Tříválce tam prostě nepatří a jsou mementem chorobné koncernové šetřivosti :no: Je potřeba si uvědomit, že když se na počátku 90tých let "lámal chleba" opravdu se lehce mohlo stát že namísto jedné z nejstarších automobilek u nás bude stát jenom montážní závod na lidové Francouzké vozy. Renault vůbec nepočítal s udržením naší automobilky- pouze by využil jejích výrobních kapacit pro svou produkci. A od tohoto stavu nás tehdy dělil jenom chlup! V podstatě bychom zažili už druhou eutanásii české automobilky. Dnes patříme k nejlepším. Sice využíváme koncernové techniky, ovšem všechno na co si můžeš sáhnout, přivonět- to vzniklo tady u nás. Za takových podmínek nemám o budoucnost žádné obavy. PS: jenom ten Roomster :no:
MBéčko myslis spravne mercedes benz, ze? 😄 , proste skoda je tam kde je, zasa by som tu minulost az tak nezatracoval, skody sa predavali aj v anglicku a po celej Europe, keby toho nebolo tak vw by skodu pochoval, tak isto ako to robi hocijaka vacsia firma ked pride niekde na trh, staci si pozriet mobilnych operatorov, vyrobcov potravin, chemie ..... najprv si prida svoje meno k domacej znacke a potom domaca znacka sa strati uplne
asi je nkdo mimo misu.Škodovka dostala od VW přednost před seatem na začátku 90 led jezdi-li všichni v Toledu a pak přišla oktavka a najednou zmena všichni maji oktavku a neni to jenom u nas ale taky v jinych zemich evropi.Je pravda ře se škodovky jivi jako levná uta ale to už neni davno pravda srovnale cenu skonkurencí
co je to Honda? >😁 >😁 😉
Nejlepší motor světa ve třídě 2 litry ..... ona dává Honda motory do Škodovky ? >😁 >😁
>😁 >😁 seš pako >😁
Přičemž Leon je fakt bomba auto... Opravdu, naživo to je moc pěkná kára.
Ford? No, jestli by narouboval svojí strategii retro modelů - nová Octavia by vypadala jako MBéčko... >😁 ...mohla by to bejt psina 😄
Myslím, že by to bylo na nic. Ford je, bych řekl větší mamut co se týká do rozměrů, než VW. Dyť to máš Ford, Lincoln, Mercury, Mazda, Volvo Jaguar, Land Rover, Aston Martin.
Tož dobře řeknu to tedy: FORD - i se všemy riziky, jenž by asi neslo.
ne, počkej,nerozuměls mi - vadilo mi třeba, že Superb nenabízel vysloveně silnej motor...vrcholem byl 2,8 V6...to už má kdejaká Sonata ;-\
Který? Mě by se líbilo, kdyby Škodu koupilo BMW. To by bylo...
GTI
:yes:
GTI
No, hlavně ten dvoulitrovej benzin... to je světovej motor roku 2005. Můžeš mít DSG... což je opravdu špička. Nafťáky holt se postupně překlopí na systém CR...
GTI
Určitě... :yes:
:yes: Ano to přeji Škodovce i já. A nejen Škodovce, ale i celé naší milé zemi. Tož tak. :yes:
:yes: ano i já jsem rád že je pod křídly Koncernu, byť je jeden vlastník mimo ČR jenž by mi byl ještě milejší, tedy poku beru realitu takovo jaká byla/je/a asi i bude - že se musela prodat ven, aby vůbec byla ...
dobře, 15 let se stavěla na nohy a teď na nich stojí pevně. Snad nástupce Superbu bude mít Torsena, špičkové koncernové motory a kvalitní interiér - Škoda se vydá na svou cestu ke komunismem ztracené slávě :yes:
GTI
Jistě... a je to přece znát i dnes... podívejme se na SEAT a na Škodu... Škoda se nepotácí, Škoda je nejdynamičtější značkou koncernu...
jo, komouši... :no: 8-s . Ale stejně...škoda má být výš...vzpome%nme na LaK...jejich odkaz ve škodovce pořád žije
GTI
To by to tu nesměli komouši půl století decimovat... A kdybys znal zákulísí vyjednávání ve VW o plánech škody... nebylo by ti zatěžko ji velebit... velmi jim šlape na přezky. Roomstera vybalili u VW z tašky... a všichni šli lehce do kolen.
...jo,to jo... :yes:
no. A jaké motory (ty špičkové) nabízí VW? Bohužel nabízí silné šestiválce, silné TDI...pro škodu zbývají ty menší, což jí prostě odsouvá za VW... 😐
No mohla, ale 40 let za 15 nedohoníš.. Ono to časem půjde, pevně v to věřím. 😉 :yes:
GTI, Jetta a Octavia - přímé srovnání v interiéru vyšlo jednoznačně pro Jettu - proč? že by u nás neuměli interiéry? Ne...bude to jinak
Kdy Škodu dusila zejména politická rozhodnutí, jinak možná už mohla vyrobit desetimiliontý vůz někdy zkraje devadesátých let. Ačkoli je dnešní doba hodně tvrdá, pořád může Škoda dávat na trh nové, zajímavé a naše modely (Roomster). Jsem rád, že ji má VW-Group a ne třeba Hyundai Industries.. Tak BRAVO ŠKODA!!
GTI
😄 ... není malých rolí 😄 :yes:
nojo, mozna jsem te spatne pochopil - mel jsem pocit, ze davas vinu VAG, ja osobne ji davam komunistum (a to uz pru$er s tak starym datumem narozeni, ze to proste beru jak to je)
GTI
Rozumím ti, ale ona nemůže sahat víš, protože musela nejprve zlomit to, kam ji řadíš... ano, Škoda opravdu byla řazena na západě do druhořadé značky... a tohle nezlomíš jedním plakátem... musíš postupně... měnit vědomí lidí... přitom technologicky, technikou o žádnou druhou řadu samozřejmě nejde... je to to samé, jako VW... dokonce uhádali i 200 koní do RS... a to byl tvrdej boj. Hodně tvrdej...
nemáš bejt na kultuře?
>😁 to fakt ne, favority nikdy více 😉 . Ale ten znak škodových závodů...chtěl bych jednou přijet do Berlína ve špičkové vyšší střední od škodových závodů...a že by to audi nevydejchalo? Tak k četu s ním! :-! 😉
GTI
V koncernu jsou tři mainstreamy - SEAT, VW a ŠKODA... nic prvořadého, nic druhořadého. koneckonců, to jak OCT I zatápěla Passatu... o tom se u VW ještě zdá... To, že je VNÍMÁNA pod VW není nic negativního... to je přirozené... fakticky ovšem je jedno, jestli jedeš Jettu či Octavii, vybavení je stejné, dokonce oba vidíme, že designem strčí Octavia Jettu s přehledem do kapsy.
do role druhořadé značky se staví...nebo ty jí stavíš do stejné řady jako prémiový čtyřlístek? (nechme stranou ty všechny maserati a porschata). PS: ten poměr cena/užitkovost je vpravdě špičkový, za to má škoda 1*. jen by mohla sahat výš...jestli mi rozumíš.
špatného? Tak daleko bych nešel...spíš mě to mrzí, když vím, jakou historii za sebou má a dneska hraje koncernovou "děvečku pro všechno". No, hlavně že žije, sluší se dodat
tak to nize byl nejspis fakt jenom pocit 😄 ale myslim, ze jsem nikoho neurazil 😄
GTI
Ale ona perlou je, neboj. Byl potvrzen Yeti... bude OctaviaCross... zatápej pěkně. Ale pokud chceš premiovku musíš vedle... k AUDI. Ovšem to nejdůležitější - Škoda JE klasickým mainstreamem... a to je ten "poklad", který jsme vstupem VW získali. Nevnímej to jako prohru.
škoda by prémií klidně být mohla, když už o tom mluvíme. Historii má bohatou a dlouhou. Ale proč mě hned vsouváš do úst něco, co jsem neřekl? posteskl jsem si, že je v koncernu stavěna pod Audi (což je pochopitelné, vzhledem k prémiovému zařazení Audi) ale i pod VW...nikterak dramaticky, ale je. 😐
nevim o Alessiovi nic (takze rozhodne nechci nic podsouvat nebo z nekoho delat blbce probuh), ale taky to na me pusobi tak, ze Alessio ma za to, ze VAG Skodovku pod VW & Audi stlacil z jeji pred-VAG urovne
GTI
Škoda se venku nestaví do role druhořadé značky. Tak je někde vnímána... asi nevíš z čeho předevčírem povstala... Prezentuje se jako tradiční značka mainstreamu, s vynikajícím poměrem cena/užitkovost...
já jsem taky jel ve škodě 120, neboj 😄 . Já chci mít ze škodovky perlu, mě nestačí blýskavý kamínek...pořád je co zlepšovat.
GTI
Ják - zbývá?... to jen tebe napadá, že škoda by měla být premií... nezbývá nic... pozice Škody byla velmi citlivě nastavena... geniálně nastavena.
tak jsem to myslel - Skodovka pribyla do koncernu jako posledni - je proto IMO jen logicke, ze dostane neobsazenou roli (jejiz naturel navic odpovida image, kterou Skodovka disponuje) ... skoro se mi chce rict "neni maltych roli" 😄 ano - Skodovka je pod Audi a VW, vnimam to tak, ale nevidim na tom nic spatneho
GTI
Lehkej problém je v tom, že tys vskočil nejspíš do reality "už prosperující Škody". jenže já dejchal se škodou... když němci dali místo papundeklové výplně dveří favoritu krásnou plastovou desku s madlem 😄 my tu omdlévali z dokonale přepracované kastle favoritu a žasli nad krásou zadních lamp... prostě jsme ten postupnej vzestup tvrdě prožili... Alessio, sakra... copak ty nevíš, co to je technologická špička? Kolik takovej v Evropě je... jak by mohla být Škoda technologickou špičkou... Ty to pojímáš asi tak, že bychom tu měli plakat, že Škoda nedělá 911ku v combi... naopak (dobře to píše Yaroukh) velebme Škodu, za to co je... a ona je maximem možného.
😄 >😁 :yes:
:yes:
jenomže český trh škodu neuživí...a v zahraničí se škodovka profiluje tak, jak jsem psal výše. 😐
já si myslím, že existuje - ale v koncernu jsou kostky už zřejmě vrženy a pro škodu zbývá místo pod Audi i VW ... ty to tak nevnímáš???
GTI, zjevně jsi mě nepochopil Takže jinými slovy: koncern staví škodovku do role "low-end" automobilky, což špatně nesu. A dělá to tak okatě, řeba těmi mnou zmiňovanými plasty. Kdyby Octavia stála milion (jakože stát dneska může), asi by jí koupil málokdo. Ale, GTI, řekni mi - ty by jsi nechtěl, aby naše automobilka dělala věci na špičkové technologické úrovni? Netahej sem teď prémiovost, jde mi čistě o techniku. Ano, byl bych moooc rád, kdyby nabízela vyspělý pohon všech kol, kdyby nabízela světově konkurenceschopný model vyšší střední. Superb byl krok, je potřeba udělat další. GTI, koncern škodovku zachránil ale teď si z ní dělá druhý seat, bohužel. prostě jí prvoplánově staví pod produkty VW - a to mi nevymluvíš. Podívej se na srovnatelné modely a srovnávej ;-\
fakt nevidim logiku v tom, abych koupil zavsivenou automobilku, a postavil ji na nohy proti dalsi moji automobilce ... Skoda proste dostala pridelenou roli, ktera IMO neni nijak ponizujici, a navic ji hraje velice dobre ... nemyslim si, ze existuje jina cesta
GTI
Je hezké, že ceníž manžery... ale jaksi zapomínáš na tísíce českejch lidí, kteří den za dnem tvoří to, co tu jezdí po silnicích. Kdyby si tu ze Škody býval VW udělal mezisklady pro východní Evropu... pak by tvůj názor možná seděl. To se ale nestalo... A ŠKODA tu je stále dál. Jestli ji nevnímáš, jako Českou továrnu na výrobu aut... jejíž kontrolní balík akcíí drží VW... pak bys měl přehodnoti své autopostoje ke Škodě. Víš vůbec, že všechny modely ze Škody se šijou především pro nás, pro lidi, žijíci v Česku? Ani tohle nevnímáš?
GTI
Tohle ti Alessio moc nevyšlo... Moc hodně. Koncern a ubližovat? Vždyť díky němu je Škoda regulerním hráčem na evropském trhu. Víš, co to bylo za geniální strategii oživit umrtvenou automobilku, co se plácá nekde ve Favoritu... a víš co za těch 15 let dokazali? to je obrovské dílo. Jaké nejlepší motory? tobě je málo, že tam máš nejlepší motor světa ve třídě 2,0l? Ty čekáš ve Škodě techniku AUDI? Opravdu to myslíš vážně? To si jako představuješ, že Octavia tu bude stát milion? Kdes pojal, že Škoda se profiluje jako druhořadá značka? Alessio... tedy... tohle jsi napsal ve velmi slabé chvilce 😉 P.S. Tady se odehrál zápas o to, zda tu bude výrobna Twing nebo to tu svěříme VW... naštěstí to dostal VW... jak můžeš psát ty nesmysly, že bys chtěl, aby Škoda byla jako AUDI... to jako to tady vnímáš jako trh pro premiovou třídu? To, že tu dementi píší výkřiky o autech pro socky mohu pochopit jejich rozhledem z úrovně kanálové vpusti... ovšem takovou fatální neznalost jsem od tebe nečekal. Fakt.
... předali vůz předseda představenstva Škoda Auto pan Detlef Wittig a člen představenstva zodpovědného za výrobu a logistiku pan Horst Mühl.
Nechci nijak rejpat, jsem rád, že VW Group Škodovku vzal pod svá křídla, ale podle těchto jmen si musí člověk vybavit to, že Škoda má s Čechy společné jen továrny na našem území. Ale jinak Škodovce blahopřeju, snad těch dalších 10 milionů autíček vyrobí dřívě, než za dalších 100 let 😉
na začátku vypadly zdrobněliny jako škodovčička...a pak řekněte mi prosím,...
Škodovka, mi prosím, proč jí koncern musí tak ubližovat? Vytáhl jí z vody a pak jí nenechá pořádně se nadechnout. proč má Octavia RS vevnitř jeden škaredej šedivej tvrdej plast a Golf GTI tam má dva , jeden trochu hezčí? proč se do čkodovky nemontují ty nejlepší motory? Proč nemá "koncernový" pohon všech kol Torsen? Proč? Upřímně říkám, že tuhle zem mám rád. Reprezentuji ji a snažím se dělat dobré jméno (a když je nějaký průser, tak hrajeme slováky >😒] ) ve světě. Kdyby mi nabídla to, co mi nabízí Audi v quattru nebo Subaru , auto srovnatelné s A4 ... Škoda, že se Škoda profiluje jako velmi levná, druhořadá koncernová značka ;-\ 😒
aut, by mne teda páni docela zajímalo gdyby se daly šecky ty auta za sebe, jak dlúhá kolona by to byla. Asi to neprojde, ale tohleto datum, kdy NAŠE automobilka vyrobyla 10mio vozů by klidně mohlo býti státním svátkem. A tož navrhuju abychom každý rok o tom patřičném datumu řádně tento bezesporu neoddiskutovatelě/neodkecatelě historický úspěch řádně oslavili (nechtěl jsem přímo napsat abycho se dycky 13.7. řádně na počest Škodovky ožrali). Tož tak.
GTI
ŠKODA je ozdobou Česka. Buďme hrdí na to, co dnes Škoda znamená zde i v celé Evropě. Tak - velké gratulace... je znát, když se tvrdě pracuje... prostě... vy, tam ve Škodě - UMÍTE :yes: :yes: :yes: