Novinky
0
vidím ty zadní blatníky... blinkry... mrknu pak do vočí... a jsem na kolenou... Jo... 911ka je absolutní démant na autonebi. Přes 40 let... sakra... až bude jednou nějakej kolega za sto let sem psát k článku příspěvek s nadpisem "911 atomovejch srdcí"... rozkvete na mým hrobě záhon temněmodrejch růží. Sakra... BRAVO PORSCHE :yes: :yes: :yes:
0
GTI
0
>😒] :yes:
0
GTI
0
😄
0
Souhlas. Bravo Porsche - teda pouze kupatko :yes:
GTI
0
:yes:
0
No fuj, jak sem videl ten nadpis, tak se o me pokousel infarkt! Ja uz myslel, ze se bude Turbo delat i ve verzi Targa. To se mi ulevilo, ze to bude jen obyc Carrera, nebo Sko. Priste si musim poradne cist nadpisy >😁 . Jinak, kdyz prijde rec na Porsche a cabrio, zacne se ve me neco trhat. Jedna pulka meho ja, ta ortodoxni zastava nazor: "Porsche? Jedine coupe, s tou krasnou linii strechy a bocnich oken". A druha se zase nechava unest myslenkou svinze jizdy s vetrem ve vlasech. Prece jen, prvni porschaky byly roadstery. No ale jedine, na cem se tedy shodnu je, ze bych nikdy nesel do Targy (pokud bych mel na vyber. podotykam, ze obligatni situace jak dojde chlap a da vam od ni klice se nepocitaji >😁 )
K Poršeti jsem tady ještě nikdy nic nenapsal, neb se mi tak nějak nedostávalo slov, ale jednou s tím začít musím. Takže: Cabrio :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:, Targa: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Musel jsem to trochen vydejchat, takže krom palců přidám i několi slov: boční linie Tragy je prostě užasná, tam je prostě všechno, řek bych že esence geniality snad všech vozů této značky, tady svou starou odrbanou hučku nejen převelice hluboce smekám, ale přímo cupuji a porcuji na stravitelné kósky jenž pak následně polykám (snad se z teho nepos...).
prosim vas, v cem se lisi targa od 911 ?
Tak tady by to chtělo zpátky na základku. Ale buďme trpělivý. 911 značí model vozidla. Tak jako u Škody třeba Fabia nebo Octavia. TARGA je potom provedení. Je to provedení pro ty, co se neumí rozhodnout, zda by se jim líbilo Cabrio (čti: kabrio), to jest vůz se stahovací střechou. Nebo zda by se jim líbilo Coupé (čti: kupé), to jest vůz s pevnou (normální) střechou. TARGA je provedení kdy můžeš využívat výhod jak Coupé, tak Cabrio, ale musíš se před jízdou rozhodnout co zrovna chceš. Máš k dispozici pevné střešní díly, které můžeš sejmout a mít vůz bez střechy, nebo je naopak ponecháš nasazené a pak máš vůz s pevnou střechou.
Tak Tebe pošleme na střední školu... 😉 Základní informace o TARGA provedení jsou pochopitelně správné, ovšem v souvislosti se současnou generací 911 Targa (resp. generacemí 996 a 997) trochu zavádějící, neboť panely zde již nejsou sundavací, nýbrž střecha (mimo bočnic) je skleněná a lze ji zasunout dozadu - bočnice ovšem zůstanou na svém místě... Popravdě se jedná spíše o takový obří šíbr... Dle mého měla klasická 911 Targa své nepochybné "čaro" 😉 , tohle současné řešení mi však přijde tak trochu falešné... ;-\ Nejen můj názor - když 911, tak jedině kupé... 😄 :yes: :yes: :yes: A pokud chceš kabrio od Porsche, je tu přece vynikající Boxster, který v sobě nese jasný odkaz na 356 Speedster... :yes: :yes: :yes: 😄
Brr Boxster 8-s
Copak? Nepohodl jsi se někdy s nějakým boxerem? 😄
To ani ne.. Ale Boxster... ;-\
Jasně, nemusí se líbit každému - mě jen zajímalo, co Ti na něm vadí... 😉 Btw. - včera jsem poprvé viděl nové XK v reálném provozu (předtím pouze na autosalonu ve Frankfurtu), resp. stojící zaparkované mezi ostatními auty v centru Prahy... Bylo v černé barvě a vypadalo - prostě nádherně... :yes: Z fotografií jsem měl pochyby, na autosalonu jsem měl pochyby, ale včera mě dostalo, nabral jsem pár minut zpoždění jeho obcházením... 😄 :yes:
Mě prostě Boxster nevyhovuje - taková zmenšená 911, no prostě se mi nelíbí, nemá pro mě charakter. Fakt? Večer jsem se šel podívat na start RetroPrague a ta bestie mě předjela (šel jsem pěšky na Malé Straně). Takže sem ji viděl jen ze zadoboku... No musím říct, že v té polotmě vypadala pěkně, naleštěná a zadní světla nevypadají špatně.. Těším se až budu mít tu čest ji zase potkat. 😄
Ano, nejsem informovaný o Porsche asi zdaleka tak dobře jako ty, nicméně otázka "v čem se liší targa od 911" je trochu něco jinýho.. 😉
Targu i Kabrio osobne toleruji, i kdyz Coupe Turbo je u me jedina mozna volba 😄 Co ale NIKDY nestravim, je to, ze Porsche dalo zelenou a svou znacku necemu takovemu, jako je Cayene. Porsche proste NENI auto do terenu !!!
Jenže Porsche na Cayenne vydělalo dost peněz, ktery pak mohli dát např. na vývoj nové 911. Takže tomu, že je 911 tak skvělá, můžeme, myslím, vděčit tak trochu i Cayenne (mně se teda osobně taky zrovna nelíbí)
i kdyz souhlasim s odporem ke Cayenne, a povazuju ho za dokonaly oznackovani lidi s vetsim mnozstvim penez a naprosto bez vkusu, tak pri "Porsche proste NENI auto do terenu" jsem si proste musel vzpomenout na tuhle
Zcela souhlasím s hoborgem - Cayenne je doopravdy mimořádně ošklivé auto. Nicméně se skutečně jedná o nejprodávanější Porsche. Tenhle terénní paskvil skutečně vydělává na vývoj a zlepšování takových ikon, jako je třeba nová 911 Turbo, anebo GT2.