Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Výroba Volkswagenu Phaeton V10 TDI brzy skončí

86 komentářů

by stalo za uvahu tohle auto prestat vyrabet uplne. Ani slzicku bych neuronil😉
..... ale GTI by ronil hrachy. I tohle ho takhle hned po ranu rozhodi, dalsi Lidove chrochtokamna v ekologicke prd....
>😒] 😉 :yes: Ani kapičku? >😒]
Ani kapicku >😒]
Co na to Martina?
Nevim, neozvala se😉 Ale jestli je aspon z 1/10 takova, jak se tvari, tak bych asi ronil jako divej >😒]
To by z tebe byl Phantom 😄 nebo Phaeton? >😒]
ja bych rekl ze prodej tohoto vozu v podstate nikdy nezacal, takze jeho odchodu si nikdo nevsimne, navic mit TDI... nevim kdo jiny nez milovnik octavie muze chtit TDI, to ze neplni Euro 4 je jen dukaz zastaralosti teto technologie cernych oblak a spousty kilo za predni napravou. Zastance nedotacivosti si urcite ziskal.... :no: :-!
Tak tak :yes: :yes:
Nekončí naštěstí Phaeton, nýbrž jedna z motorizací. Vznětovej šestiválec CR... je jistě velmi důstojným motorem. Co se týče auta jako takového, jde o jeden z nečistších designových skvostů posledních let, který zadním bočním okénkem předvedl světu, jak se to má s harmonií tvarů v zadní boční partii. Malé prodeje jsou důsledkem špatného odhadu VW... bohužel se ukázalo, že luxusní segment prostě nepřijme do klubu jen tak logo VW. Čistě technicky a esteticky vzato ovšem... pokud ho koupíš (a dnes je cena velmi, velmi výhodná) získáš neskutečně krásnou a dokonalou limuzínu... ostatně, dělaj ti jí na podlaze z bukovejch parket... můžeš si dát preso a sledovat, jak ti tam lepí přední sklo... ale... to tebe těžko může inspirovat k nákupu, viď. Pravdou je, že v luxusním segmentu je společně s A8 vizuální dvojkou světa. Králem je samozřejmě S-Klasse.
Vizualne to uplna traga neni, to mas pravdu. Ale technicky to je bezna konfekce od VW, jizdni vlastnosti prumerne, celkovy dojem 0. Vyhodna cena se tu bezne nazyva cenovou prostituci😉 Bukovy parkety bych nezminoval, neni to zadna slava, jen prumer jako cele VW. Kdyby chteli neco uslechtilyho, museli by kacet v jinych lesich😄S klada je zajimava, ale kral, kral je jen jeden - XJ!😉 Ted zrovna chvilku jezdim XJ8 a je to balzam na dusi😉 Ani ten novy zakon me tak nesere😄
Snad nejezdis pomalu??? >😁 Poprve... >😒]
Ne, jezdim stejne jako predtim😄 Ale je mi to v tom XJ tak nejak vic jedno😄
:yes: >😒]
>😁 >😁 >😁 >😁 :yes: :yes: Zatím nejlepší věta o nových silničních pravidlech, co jsem tu četl >😒] :yes:
Vis jak to je, ne? Kdyz do pekla, tak na poradnym koni😄 V tomhle pripade v poradny kocce😉
😄 :yes:
Do pekla v poradny kocce - no, proc ne, ale musi to byt zrovna auto?
To je nevylucuje😄 XJ je tak veliky, ze vzadu muzes do pekla i stema mejme bi-panickama >😒]
>😁 >😁 :yes:
XJ je jiná dimenze... trochu jinej svět... zejména pocitově.
Kral prece musi byt vyrazne jiny nez luza a slouzici😉
To je fakt, LS460h je o dost jiny, nez ostatni 😉
😒 no to opravdu je >😒]
>😒] :yes:
>😁 >😒] :yes: :yes: :yes: Jaká barva? 😉
Lak cerna a kuze champagne😄
Voalááá >😒] >😒] :yes: :yes: Tak dávej bacha, orgáni si nějak nemůžou zvyknout, že jim po stezkách běhaj i takovýhle kočky 😉 Nedávno jsem byl svědkem, jak si na křižovatce odchytli mladíka (víc jak 30 mu určitě nebylo) v šedém S-Type, značky už měl, jinak evidentně úplně novém... Nevšiml jsem se, že by udělal nějaký přestupek, ale honili ho kolem dokola auta a pořád po něm něco chtěli a něco se jim nelíbilo... No však to znáš. Jinak, závidím. 😉 😄
Organi mi muzou vykourit * gumovou hadici😄 A to mohl driv jen ZZ😉 Jsem na to zvyklej a uz to na ne mam nauceny😄
PS: Zvyklej na buzeraci, ne na to koureni😄
Sprostaku!!! 😉
Králové se střídají, ať už z vlastní, či cizí iniciativy, historie o tom už na několik způsobů (bohužel) sesmolila dějepis. Dnes hraje prim Lexus LS. :-!
dCi... Lexus nemůže hrát žádný prim... má totiž stejnej problém, co Phaeton... nepřijme ho klasa... nepřijmou ho ti, co chrastěj diamantama po kapsách... Líbí se většinou jenom těm, co na něho nemaj... A v tomhle panuje dokonalej řád. Už dlouho. Jestli má blikačky z LED, nebo žárovky... tímhle se pozice nezískává...
Jenže mě je celkem putna, jak ho přijme kdejaký *. Klasa je taková, jak ji vnímáš. A pro mě jí není zrovna boreček v teplákové soupravě, s řetízky na krku a klíčkama (kartou) od třeba 7er. :-!
O těch nepíši... to je folklór, okraj... Vycházej z toho, že tam, kde je společnost usazená... jsou i usazené třídy a zástupci v nich. Novej skokan... v Evropě, pokud nemá rodokmen na velmi přitažlivé úrovni, nemá šanci. Nechci se tě dotknout... ostatně ty víš, jak to myslím, ale je to přesně jak nahoře píšu - Lexus uznávaj zpravidla ti, kdo na něho nemají. Pracháči jezdí v jinejch kanoích. Ovšem tohle víme oba dva. P.S. Občas si na tebe vzpomenu, vím, že tě oslovuje tvar Lexe, ten jejich styl... no... v tomhle se neshodneme.
Sice folklór, okraj, ale také dobrých 50% prodejů (tady je k zamyšlení proč se vlastně prodaly jen dvě IS). Já chápu, co chceš říci tím, že Lexus zpravidla uznávají ti, kdo na něho nemají. Bohužel (bohudík) z vlastní zkušenosti vím, že to není úplně tak pravda. Ne že bych se tedy měsíčně rozhodoval mezi LS, S-klass, či 7er, nicméně znám pár osob z vysokých kruhů, ano, mají právě LS. Proč? Ona sice hvězda na kapotě, modrobílá vrtule, můžou znamenat zaškatulkování mezi "třídu", ale zároveň jejich image jde celkem rychle ke dnu, vzhledem k neustálému a nesmyslnému rozšiřování palety modelů (bastly typu A-klass, B-klass). Hvězda na kapotě a modrobílá vrtule zkrátka již neznamenají výlučnost. Lexus určitým způsobem stále ano. :-!
Už si skúsil "individualizáciu" u Lexusu? Nakoľko si vieš auto prispôsobiť tvojim požiadavkam? Základ a dva balíky to nevyriešia. Ak chú uspieť u high society musia im dať možnosť naskladať auto z 100-200 možností. To by ale museli vyrábať v Európe
no jasně, bez lega ani ránu... ;-\ :no:
Někdo potřebuje stavět, jiný zas vezme všechno najednou. Je to jen otázka času :-!
Iste, a niekto chce dízel s automatom :no:
Proč hned palec dolů? Co kdyby někdo u BMW chtěl třeba přední LEDky? :-!
Mať dízel s automatom (a ešte k tomu 4x4) je pre mňa o dosť podstatnejšie než LED svetlá. To prvé mi príde ako "must" to druhé ako "gadget"
Vidíš a někdo zase preferuje hybrid s LEDkami. Je to velmi subjektivní a netřeba kvůli vlastnímu názoru odpalcovávat směrem dolů ty jiné. :-!
Keď raz bude sériový hybrid výhodnejší ako dízel rád si ho kúpim (zvuk M5 a AMG 63 sa bude dodávať na CD štandardne k autu). Keď budú mať LED svetlá akýkoľvek iný význam pre užívateľa než módny a skončí zastieranie neschopnosti vyvinúť niečo fakt nové takými marketingovými cvičeniami - potom poviem super. Ale tá doba ešte nenastala. A bohužiaľ nevidím pre mňa ako užívateľa auta význam v LED svetlách. Pekný deň
BTW ja som nedal :no: Lexusu za kvalitu, dizajn ale za podľa môjho názoru veľmi obmedzené možnosti voľby. Mne sa páči len ho nemôžem mať v podobe v akej by som chcel. A nie len ja.
Dyzl v luxusklasse muze brat akorat tak *
Tak to zase není vůbec pravda. Pokud cestuje hodně a dlouho tak si piš že diesel je lepší varinta. Je sice pěkné mít V8 či V12 benzín, ale když budeš cestovat rychlostí 200 km/h což je příjemná tempomatová rychlost pro tuto třídu aut tak budeš každých 350 km na pumpě. S dieselem každých 700-800 (při eko jízdě na limitech přes 1000km) V praxi to znamená že benzínem musíš 2x tankovat cestou z Prahy do Košic, s diesel se ti v Košicích rozsvítí rezerva (pokud pojedeš rychle) nebo praxe na kratší vzdálenost. Praha-Bratislava při rychlé jízdě nutné s benzínem tankovat, s dieselm dojedeš do Bratislavy a zase zpět na jednu nádrž. Není to o tom, že ušetříš na palivo, protože to neřešíš, ale že nemusíš pořád stát na benzínce a tankovat a věř mi že v zimě se ti z toho auta nechce. To je praxe, ne o tom že si diesel koupí ***. Pokud sis koupil luxusní limuzínu na dlouhé a časté tankování tak je diesel ideální varinta. Při běžné jízdě je komfort srovnatelný a na delší vzdálenost je i slabší diesel rychlejší než třeba o 200hp silnější benzín.
oprava... na dlouhé a časté cestování ne tankování pochopitelně 😉
od tankování je řidič ne? 😉
Ale v tuhý zimě se ti naopak do toho auta chce a ono ňák ten uhlák nemůže nahodit... >😒]
Tak moment. Nepsal jsem, ze dyzla si koupi ***, ale psal jsem o kombinaci luxusklasse s ropakem. Kdyz uz nekdo dava hodne pred puldruhyho mega za luxusni auto, pak nepusobi dost luxusne, kdyz ho nahodi a ono to chrochta a smrdi. O tom jsem psal. A to srovnani rychlosti benzinu s naftakem, notabene tebou uvadenym benzinem o 200 hp silnejsim .... to snad nemyslis vazne.
V týhle kategorii jsou tyhle věci podružný. Jasně, je důležitý, co máš pod kapotou, a kolik masážních technik zvládnou kožený křesla v tvým bouráku. Ten pravej král si ale klidně může dovolit nabídnout míň, a přesto zůstane na vrcholu. A to je to, co prostě Lexus vyřazuje ze hry. Tohle se nijak netejká kvality, spolehlivosti, pohodlí... Tahle třída se prostě řídí jinými pravidly. A podle těchto pravidel Lexus nemůže vyhrát. Bohužel? Bohudík? Nevím. Beru to jako fakt.
Kral si nesmi dovolit kleknout. A pokud prece jen klekne - pak se ukaze kralovska sila v podobe servisu a sluzeb kolem. A to Lexus sakra umi >😁
GTI, lexus je prim(pro někoho), smiř se s tím. je to plnohodnotná prémiová značka, pro spoustu lidí (jak se můžeš na vlastní oči přesvědčit ve všech diskuzích) je dokonce hodně vysoko...
Těžko může být plnohodnotnou premiovou značkou, když postrádá image... a to dokonale. Přečti si tedy znovu Markovu dokonalou story o premiovosti. P.S. Pro někoho je prim i Logan... přitom jej také za premiovou značku nepovažuješ... jistě víš i proč...
Lexus NEPOSTRÁDÁ image. :-!
Máš pravdu. Nepostrádá. Teprv si ji buduje.
Mercedes zas třeba ztrácí :-!
Pravdu máš.
přečti si jí ty - lexus je již plnohodnotná prémiovka
:yes: :yes:
......konec hlaseni v nemeckem jazyce ;-\.... a to okenko 😲
Už zase blouzníš.
Sundej růžovoučký brýle,zajdi k Chocholouškovi,vykloktej si,dej si obklad na hlavu a zkus to znovu a lépe. To fakt nemůžeš myslet vážně.
To je silná káva i pro Raula!!! :no:
Hm, neříkám, že je Phaeton ošklivej, ale na druhou stranu - není na auto z tohodle segmentu trochu málo, když má pouze zajímavý tvar zadního bočního okénka??? :no: A co se týče ladnosti (nejen) zadních partií v týdle třídě, její etalon už se bohužel nevyrábí - minulá generace BMW 7. Jak bylo v jedný knížce napsáno: to auto světu ukázalo, jak elegantní a sportovní zároveň může pětimetrový auto být... :yes: :yes:
a taky jednu z nejtežších limuzín 😄 ... ale jijnak uznávám moc semi líbí
Jestli si mě VW něčím moh získat, je to Phaeton. Jo, je to marketingový omyl a pro VW nejspíš finanční propadák. Jo, logo VW na kravatě vás automaticky vyloučí z lepší společnosti, protože těžko se honosit luxusní limuzínou, která má v příbuzenstvu skrčky jménem Lupo nebo Fox. To se prostě v aristokracii nenosí. Na druhou stranu - odmyslete si ten znak a podívejte se jen na to auto. Pokud si dobře vzpomínám, tenhle počin si umanul Ferdinand Piech jako dárek na rozloučenou, když odcházel do důchodu. Svolal svůj vývojový tým a pověřil je postavit auto, který by splňovalo jeho deset požadavků. Samotný požadavky VW samozřejmě zachoval jako interní tajemství, nicméně vývojáři se na místě shodli, že jsou jednoduše nesplnitelný. Piech však trval na svým a nemožný se stalo skutkem. A vzniklo auto, který věnuje takovou pozornost detailu, jako snad žádný jiný. Směle by mohlo bejt etalonem třídy. A V10 TDi? Královská třešnička na dortě. Bez tohohle motoru bude Phaeton jen poloviční. Škoda. Škoda "špatný" značky. Jinak bychom dneska volali: "Le roi est mort, vive le roi!"
:yes: :yes: :yes:
Ó díky. 😉
Ta "lepsi spolecnost" je povetsinou jen banda sprostych rozezrancu. Jsem si naprosto jist, ze bych nikdy s takovymi lidmi nechtel mit nic spolecneho, ani kdybych byl 3x bohatsi nez oni. Stejne bych si koupil auto podle sveho vkusu a bylo by mi celkem jedno co ma na chladici. Phaeton je IMHO dost povedeny vuz a roli otloukanka si nezaslouzi. Kdyby zamoznejsi lide meli mozek, tak by ho nikdy nemohli apriori odmitnout.
Cítíš to mile, ale věř, Petře, že v reálu se nejedná výlučně o "bandu sprostých rozežranců"...
Pokud si nekdo kupuje urcite auto jen aby ostatnim ukazal, ze ma penize, pak je to sprosty rozezranec. Takove lidi prave nemam rad. Podle me se ma auto kupovat podle vkusu a pozadavku na vybavu/jizdni vlastnosti. To ze britska kralovna jezdi v RR je v poradku, stejne jako nas prezident ve Skodovce (nebo lepe Tatrovce, kdyby byla). Osoby reprezentujici urcitou zemi by mely jezdit v produktech te zeme. Stejne tak je v poradku, ze nejaky sejk auta sbira kdyz ho to bavi. Neni v poradku, kdyz se lide predhaneji v tom, kolik jejich auto stalo a na ostatni koukaji z patra. Asi tak.
Jestlize si muzes dovolit tento vuz, anebo od spolecnosti pro kterou pracujes ziskas budget budes jednat jinak, ver mi...Mas jiz postaveni, kde i malickosti hraji roli a nespravny znak na voze je leckdy horsi nez kravata potrisnena kaviarem. Nikdo se Te ptat jak to jezdi a zda jsi si vuz koupil, protoze jsi chtel. Kazdy uvidi pouze radu prestiznich limuzina "lidovy vuz"... Nekdy i bohati maji smulu. 😉
Pojďme si na chvíli představit, že jsme v pozici, kdy si můžeme opravdu vybírat. Co by to bylo? Co bys volil? Jsi solidně zajištěnej a nebojíš se ukázat svůj životní standard. Budeš pořád jezdit v Kalosu, i když můžeš naporoučet bavoráka na míru? To je iluze. Hezká, ale naivní. Budeš vybírat něco, co Ti padne k obleku a životnímu stylu. Něco, za co se nemusíš stydět před klukama z klubu, před sekretářkou a partnery ve firmě. Takže co? Merc? Někdo snad. Já ne. Připadá mi přežitej a nudnej. Navíc mi ještě není šedesát. Audi? Technicky dokonalý, ale osobnost mi nenabídne. BMW? Jo, naturelem je mi bližší. Jenže to je jen jediná možnost - sedma. A ta se mi nijak zvlášť nelíbila ani před faceliftem. Natož po něm. Takže danke schön. Z německejch povozů zůstává jen Phaeton. (Maybacha nepočítám, tak dobře na tom nejsem...) A tam je problém se znakem. Možná bych se moh domluvit s dealerem, že mi ho tam nedaj... Ale kdo chce auto beze jména? Ne. Chci něco, co mi nabídne porci osobnosti, pohodlí, charisma a luxusu. Zbejvá jen ostrovní stát a tím nemyslím Japonsko. Tam zatím o osobnosti a charisma jen slyšeli. Moje volba? Asi Jag XJ. V černým kabátě. Možná jsem nenažranej. Jak rád bych byl! :yes:
Dá se říct, že bych to podepsal.. Viděl jsem teďka párkrát S-klasse naživo a musím říct, že se mi začíná líbit.. Ale volil bych stejně. A s tím ostrovním státem >😁 >😁 :yes:
:yes:
GTI
😄 :yes: :yes:
Phaeton bude mat v ponuke z dieslov uz len 3,0 V6TDI + DPF, Common Rail splnat bude EU5. 175 kW/238 PS. Bude od polovice buduceho roku.
vo firme mame phaetona a za rovnake peniaze sme kupili audi A6 a bmw 530, za audinou a bmw sa aj niekto obzrie, phaeton vyzera ako vacsi passat a ludia ho nejako neprijali, proste zla znacka
Pravda o Phaetone je taká, že toto auto si vyrobil VW pre svoje potreby aby sa mali vrcholový manažeri vo VW na čom voziť. Nebudú sa predsa voziť v konkurenčných Mercedesoch alebo BMW. Majú na háku ako sa Phaeton predáva, zarábajú miliardy na iných modeloch ktoré kupuje celý svet. Keby chceli s týmto modelom preraziť, tak by na auto za 3 mil. SK nedali znak VW (ľudové vozidlo) to je proti rozumu. Mohli to urobiť tak ako Toyota s Lexusom, nie???
Problem je, ze VW moc nezaraba a odbory ho slusne drzi za koule😒 Phaeton by meli zrusit a venovat se mainstreamu, kam patri a kde jim to jakz takz jde.
well, mám pocit že top management VW si radši bude jezdit v A8 a CEO služebně v Bentley a soukromě v Lamborghini, VW zrovna není koncern kde by se nedalo vybrat z portfolia 😄
Vy jste tady všichni literáti, to bych se ***. >😁 >😁 >😒] :no:
ja mam predbežne rezervovaný lex ls 600h. Mením bmw (7) po roku a pol nekonecných problemov. Jag? ok ale interier je pre mna nudny mizerne malo miesta vzadu. S class? fajn pekna zaujimava ale nie som ani 60tik ani šušťákový král.. Audi? hmm.. pekný interiér ale inak nič čo by ma zaujalo..Maseraty qvatropole?? Dovoz s usa za rozumnu cenu dokonaly dizajn motor vsetko.. ale ja potrebujem jazdit a nie chodit pozerat na auto do servisu. vw pantheon.. dizajnovo pekný interier ok.. ale predsa len v tejto spolocnosti trosku v uzadí. aj ked možno neopodstatnene. Záver?? Je mi naozaj jedno ako niekto berie lex alebo medveda alebo hoci co ine.. Minimalne preto lebo prestíž je vec ktora sa prudko mení zemepisnou polohou. A raz tu ktosi napisal ze eu je len pomerne malý poloostrov na konci ruska. A je to tak. No kraje česko - slovenske su len kozím bobkom (rozmerovo) na mape tohoto polostrova, Preto mi je jedno ako bude moj lex (alebo cokolvek ine) vnimat pár týpkov co sa hraju ze na to maju.. prípadne par teoretikov ktorýí na to nemaju ale su odbornici aj ked dane auto videli len na obrazku alebo za sklom výkladu..
oprava: ktorí
No, myslím, že dost kecáš, a nebo nemáš na výběr... nikdo...nikdo si nevybere Lexus proti Quattroporte...leda pojišťovák...nebo taxikář...řečeno s Burtem Munro... za volantem Maserati prožiješ víc za pět minut, než v Lexusu za celý život..😄))
motory ale uměj, což? 😉