Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
který si poliši oblíbili jen na vybírání pokut(na svaču)dva pruhy v jednom směru přechod nikde.Kdyby radši stáli u škol,obchodních centrech a na místech kde je velký pohyb chodců!!Pak se nesmí divit že se lidi bouří.Snad už nejsme berani :yes:
noo,nevím jak vy ..ale já sem už najezdil asi 500km od 1.7. a ještě jsem neviděl jediného policajta!!!!!!!!! Jo a s těmi místy, s tím souhlasím ...mám známého policajta a sám mi říkal,že problém není u nich ...prý jim to nakážou šéfové (např. z okresu) a máme my řidiči problém ..
ALE JEDNOZNAČNĚ JSEM ZASTÁNCEM BODŮ!!! Jo a pokuty za alko bych dal ještě větši... Jinak s pokutami souhlasím ..dnes a denně se setkávám s džunglí na cestách .. takže jediná šance je pořádné pokuty, aby džungle zmizela .. ubude exotů - mladí, co sotva maj Š120 a myslí si, že mají porsche nebo ferrari, šílených dealerů, profi - autobusáci, náklaďáci,...
ŘIDIČI - na západě byste jezdili taky jak hovada? Neříkejte mi, že všichni před 1.7. jezdili podle předpisů!!!!!! Já taky nee, ale nejezdil jsem jak hovado!!!!Znám své možnosti a taky výkon auta, které řídím!!!
ALE JEDNOZNAČNĚ JSEM ZASTÁNCEM BODŮ!!! Jo a pokuty za alko bych dal ještě větši... Jinak s pokutami souhlasím ..dnes a denně se setkávám s džunglí na cestách .. takže jediná šance je pořádné pokuty, aby džungle zmizela .. ubude exotů - mladí, co sotva maj Š120 a myslí si, že mají porsche nebo ferrari, šílených dealerů, profi - autobusáci, náklaďáci,...
ŘIDIČI - na západě byste jezdili taky jak hovada? Neříkejte mi, že všichni před 1.7. jezdili podle předpisů!!!!!! Já taky nee, ale nejezdil jsem jak hovado!!!!Znám své možnosti a taky výkon auta, které řídím!!!
ja si ale nemyslim ze sme zraly na bodovy system ... KORUPCEEE KORUPCEEE policajti to budu len vyuzivat a zneuzivat ... hlavne sa jedna o nesmyslne pokuty za prekrocenie rychlosti o 2 kmh atd .... uz som sa stal parkrat obetou ... no teda vyslo ma to lacnejsie ked som dal niaky oldomas [na slovensku a hrazili mi zapisom do karty vodica ...] ... je to skorej voda na mlyn ... a niektory policajti by sa mali naucit spravat ... lebo je tam dost blbcov ktory maju policajsku maturitu [a to neni zadna skola na to nepotrebujete byt inteligent ] samozrejme stretol som sa aj s inteligentnymi policajtmi .. ale tych je skorej malo [napr hliadka ktoa meia richlost medzi Brnom a Bratislavou na D1 .. to je vpohode particka ... ale stale je tu dost nevychovanych parchantov s ktorymi sa bavim rovnako ako oni somnou [a je tam vela tych ktory nechutne zavidia dobre auto mlademu chalanovy ... mam 27 vyzeram mladsie a na to auto dennodene zarabam 24 hodin denne ak akurat nespim ....]
Ty jsi asi nikdy nebyl mladý.Když tak sprostě kritizuješ mladé kluky ,kteří jsou rádi že tu škodovku mají.Tebe asi řidičský průkaz neživí.Ale na úřadech práce každý den přibývá těch co živí své rodiny právě ježděním s autem ,ať už nákladní,nebo osobním. 😒 😒
Nedávno jsem jednoho co živí rodinu ježděním potkal v jižních Čechách.
V obci na plné čáře jsem jel 50. Živitel rodiny mě v kamionu s vlekem předjížděl. Takovému praseti bych nedal ani tu podporu a ať se třeba jde pást.
V obci na plné čáře jsem jel 50. Živitel rodiny mě v kamionu s vlekem předjížděl. Takovému praseti bych nedal ani tu podporu a ať se třeba jde pást.
Petici podpořím.Nevadí mi bodový systém,znám ho z Německa, ale tenhle likvidační paskvil,to je pouhá buzerace. Kromě toho by se měla skutečně zvýšit nejvyšší povolená rychlost, a to na 100 km/h mimo obec a 150-160 na dálnici.Ľidé se budou více koncentrovat na samotné řízení a vůle tyto limity dodržovat bude vyšší. Body bych odebíral za alkohol, jízdu na červenou, nebezpečné předjíždění, "závodní" lepení se na kufr auta atd. Dále - odebrat pravomoci městské policii, ta by měla pouze kontrolovat pořádek v ulicích měst,nejlépe pěšky.Nezapomeňme, že se nejedná o policisty, ale strážníky,kteří by se k policii nedostali. Vládě a zákonodárcům: rozum do hrsti!
souhlas ... a zpřísnil bych tresty za způsobení dopravní nehody zapříčiněné přestupkem a udělal bych tomu tak velkou kampaň jako bodovýmu systému ... myslim, že by to mělo podobný účinek a nemuseli by se perzekuovat generálně všichni včetně těch co jezdí slušně a tím nemyslím slepé dodržování rychlostních značek, ale to, že když jedu mezi lidma tak přirozeně uberu, ale když jedu na okruhu kde je nesmyslně 50 tak jedu klidně třeba 70 když mám dostatečný výhled
a ještě dodám ... proč máme kvůli pár blbečkům co machrujou za volantem perzekuovat celou společnost??? :no:
protože jako ti blbečci se chová celá společnost - přece si tady nebudeme nalhávat jaké je to super na cestách, a jací jsme borci jako řidiči 8-s
Pánové podívejte se na stav našich silnic je nyní nejhorší za posledních deset let.To nejsou silnice ,ale tankodromy.Jsme snad v Rusku ? Mám dvě auta a od začátku tohoto roku jsem utrhnul 3 tlumiče a prorazil 4 pneumatiky silnice jsou samá díra.Vláda potřebuje asi vybrat peníze na opravy silnic,proto zavedla tento nesmyslný a destruktivní bodový systém,ktérý je účelově namířený proti aktivní české populaci s jasným cílem ji naprosto zničit.Budeme žít ve stálém strachu?že přijdeme o řidičský průkaz a naše rodina přijde o živitele ?
Zákony o provozu na PK byly i před 1.7., každý na ně kašlal, nový systém trestů je na místě a 50 v obci neznamená ani 51 ani 58..., jak by mnozí vyžadovali. Buď na to, být řidič a dodržovat zákony, máme, nebo na silnici nepatříme ;-\
omyl tachometru OMYL tachometru je pri rychlosti 50kmh priemerne 5kmh tak jak to mam kdo***e dodrzovat .. anehovorim o tom ze musim mat nalepene oci na tachaci
pokud nejsi schopen se jednou podívat a dodržet danou rychlost - nemůžeš chtít aby ti někdo dovolil jet rychleji než těch 50 km/h
Ty jsi mi nějaký chytráček. Zkus chvilku přemýšlet a uvědom si, že každý měřicí přístroj má odchylku měření a tudíž není možné s absolutní přesností změřit 50 km/h, ale pouze s určitou přesností. Laboratorní přístroje mejí odchylku 3% a běžné měřicí přístroje pak větší. Takže pokutovat někoho za rychlost 51 km/h je vyložená hloupost!
Jednou sepodívat a nechat nohu na plynu tak jak ji máš ještě neznamená že 50 dodržíš. Ne pořád jedeš po rovině a odchylku 5 kilometrů ani nepostřehneš... 😲
zapomínáš na odchylku tachometru v autě a odchylku radaru policisty :no:
Pánové - zákony jsou tu proto aby se nejen dodržovaly, ale hlavně protože jinak vyžadovat kázeň, ohleduplnost, solidárnost a slušnost na silnici v ČR prostě nelze. Plná čára, dvě plné čáry, červená, parkoviště pro invalidy, omezená rychlost to je pro nás pouze orientační a mnohdy ani to ne. Najezdím každý rok 50 tisíc tak vím o čem mluvím.
odchylka tacha je vzdy dolu kdyz jedes 50na tachu ve skutecnosti jedes min
Je to tak, tacho má odchylku asi 5km/h, dále i když pojedeš přesně 50,tak Ti policie může naměřit i 53km/h,protože jejich radar má taky odchylku a dostaneš pokutu. Jinak,co jsem najezdil za účinnosti bodového systému,tak kromě rychlosti žádná změna - předjížděli mě na plné, jezdí se na červenou, sice o něco míň lidí telefonuje... Taky mě málem sejmul jeden úzkostlivý řidič,jelikož čuměl na tachmetr a ne na silnici a přejel do protisměru... Mimo obec se jezdí 70 v koloně, mezery žádné,takže pokud jedu 90,tak nemám šanci nikoho předjet. Leda jet rychleji a předjet celou kolonu. Navíx jsem zvědav, co bude až opadne nápor policistů po prvních dnech nebo týdnech. Bodový systém bych neušil, ten je třeba,ale taky by to chtělo myslící policisty! Když překročím 50 u školy,tak na pokutu a body ani nepípnu,ale dostat pokuty a 2 body za 54km/h na 4 proudé silnici ve levém pruhu, který je od protisměru odělen betonovým "svodidlem" mi přijde trochu na hlavu... A přiznejme si: Policie není kromě rychlosti schopná ohodnotit jiné přestupky nebo jen zcela vyjímečně.
Aha pan správňák promluvil. To znám takové e😜erty jako jsi ty, ti se přímo vyžívají v pomalé jízdě. Kvůli takovým brzdičům jsou jen problémy na cestě, protože ostatní je musí předjíždět.
nemusíš😄 stačí jezdit podle pravidel😄 m.j. vzhledem k Tvému vyjadřování bych řekl, že mám víc nacouváno, než Ty najeto...Takoví "fajírci", těch jsem už potkal - některé i odvezl...
Milý pane správňáku, jestli tak nepozorně řídíš jak píšeš("fajírci") nedivím se, že tvá inteligence zvládne max 50 km/h. Zdraví Tě "fajírek".
Milý pane "fajírku" Libore: Jestli tak nepozorne píšete jako řídíte, nedivím se, že nejste schopen ani správně opravit padesátku. Potom nezvládnete ani těch 30 km/h. Dejte si pozor na interpunkci. Za ("fajírci") má být čárka... Bye
Jsem zásadně PRO bodový systém, ALE jednoznačně pro toleranci chyb tachometrů, změnu sazeb pokut dle výše příjmu (i když v naší stupidní zemi jsou pracháči na podporách) alias Švýcarsko, odstranění stupidních zbytečných rychlostních omezení - viz práce na silnici kde nikdo nedělá,... nebo -kdo si všimnul: sjezd od Olomouce Brno-Slatina je zde značka konec rychl. komunikace (následně tedy 90-tka) po 500 metrech !! začátek rychl tedy zase 130 bo město začíná až po 2 km ??!!
pokuty dle výše příjmu? co to je za hloupost? Chcete snad říct, že například Škoda 120 jedoucí rychlostí 110 km/h je méně nebezpečná než třeba Audi A8 jedoucí stejně rychle?
nevidím souvislost mezi nebezpečností a výší pokuty. Když ale jsou dva lidé: jeden má 10 a druhý 100 tisíc měsíčně: oba zaplatí za něco příklad 5000,- : kdo po rozjezdu pojede opatrně? myslím že tomu prvnímu celá rodina mu poděkuje že nemá co žrát(jíst)do konce měsíce, pro druhého to není nic. kdyby oba zaplatili 50% platu pevně věřím tomu že i ten druhej - žijící na vyšším standartu na to bude chvilku myslet................
V první řadě by si měl každý uvědomit, zda mu stojí za to, dostat pokutu oněch třeba 5000. Pokud vím, že je to pro mě neúnosná suma, tak jezdím tak, abych se pokutě vyhnul. A nevím, proč by schopnější a mnohdy vzdělanější lidém tudíž více vydělávající, měli platit více. samozřejmě, že jsou mezi nimi lidé, kteří ke svým penězům přišli pochybnými způsoby, ale to neznamená, že jsou takoví všichni. To už jsme opravdu u komunismu, kdy napaříme bohatým takové daně, aby měli stejně peněz jako chudí.
System "Plnou ParouBack" ze pane komunisto? :no: :no: :no:
Vážení "antikomunisti" nikdy jsem nebyl a ani se nebudu řadit do této třídy paroubkovců ani jiných *. Nespadám ani do skupiny sociálů. Prostě si jen uvědomte, že to co vás nasralo v mém článku stejně funguje: větší výplata - lepší auto, větší daně, lepší bydlení, lepší dovolená, lepší zábava, lepší sporty, ....... vždycky to je : kdo má víc - víc platí - to je zákon peněz a ne komunistický výmysl. Kde pánové žijete? Systém je nastavený ve Švýcarsku a dvakrát sem si to zjišťoval - opravdu to není komunistická země. To jsem samozřejmě nerozváděl, že oni mají největší tresty ve stylu 1 a více dnů vězení...... Vás jenom sere, že ačkoliv za všechno platíme částky úměrné výši platu, tak je to pro vás nepřípustné v případě pokut, tam jsme si najednou všichni rovni- soudruzi vítejte to už tady jednou bylo a dobře že je to pryč
V naší zemi platí pro každého bez rozdílů bodový systém, takže vypočítávat sankce z platu je nadbytečné. Bohužel, do bodového skóre se započítávají i takové malichernosti, jako je byť několik málo dní prošlá emisní zkouška, bez ohledu na stáří vozu a technickou zdatnost provozovatele, přičemž pět bodů za tento nebezpečí prostý prohřešek je dle mého až moc silné kafe. Pánové, nezapomeňte před služební cestou dát svým drahým polovičkám auto do kupy. A nebo městští strážníci (dále jen kašpaři) co stojí na přehledném úseku s omezením 30km/h a zastavují už za překročení rychlosti o 1, slovy "jeden" kilometr za hodinu! Jsou pro smích, kašpaři. Dá-li bůh, snad se jednou, vlastním přičiněním, ode mne dočkají lichotivější přezdívky. Nový zákon je zkrátka absurdně přísný.
Vážený pane Beranex: pro Vás platí to stejné co jsem psal kolegovi. Jestli jste si nevšim tak ale pořád se k bodům platí i pokuty a některé jsou bohužel tak vysoké že člověk s minimálními příjmy je z jednoho platu ani nezaplatí a sám píšete že to může být za naprostou prkotinu. Nechcete mi snad tvrdit, že jste ani jednou neporušil jakékoliv ustanovení zákona o provozu po 1.7.? KAŽDÝ jednou poruší je jen otázka jestli ho přitom někdo uvidí. Zajímal by mě názor lidí kteří opravdu mají málo peněz a ne jen Váš nebo můj. Ti totiž nesedí u netu v práci a nemůžou se zapojit do diskuze. Nezastávám se jich ale pozor na to - takových lidí je hodně.
No musím se smát, kolik pseudořidičů u nás neumí dodržovat rychlost. Pořád všude čtu, že musí pořád koukat na tachometr a míň se věnují provozu. Dobrá rada pro vás, TAK NELEZTE ZA VOLANT! Co je na tom tak těžkýho? Rozjedu se na určitou rychlost a pak jí prostě držím, občas ve zlomku vteřiny zkontroluju tachometr, jestli je vše OK, toť vše. Jestli tohle neumíte, tak za volant nelezte, tohle jste se měli naučit v autoškole! Já když jsem před osmi lety dělal řidičák, tak jsem byl okamžitě upozorněn, že musím dodržovat rychlostní limity, v případě že bych někde překročil rychlost byť jen o jeden "dílek" na tachometru, tak budu okamžitě bez pardónu vyhozen od zkoušky. Tak to taky fungovalo a rychlost jsem se naučil dodržovat, aniž bych s tím měl problém, zkoušku jsem prošel na první pokus. Takže ti co nejsou schopní dodržovat rychlost a řídit při tom bezpečně, kde jste chodili do autoškoly, kdo vás učil řídit???
To si děláš srandu? Jestli jsi dělal autoškolu v Horní dolní, tak to chápu, ale jako pražák vím, že jsou úseky, kde 50 je prostě zhovadilost a naopak třeba u škol je 30 nutnost. chcete dávat body? Ok, ale uzpůsobte k tomu značení. A pokuta a body za rychlost 51 km/h? ty jezdíš po rovině? to, abys sis byl jistý, že nepřekročíš 50 km/h, musíš pak jezdit tak 40 km/h...nepovídej nám tady pohádky o super¨řidičích, ano?
.. jasne ja som z BRatislavy .. a viem o com hovoris .... u nas je aspon 60kmh a toleruje sa 10kmh odchylka coz je uplne normalne
Srandu si nedělám, jsem Pražák a řidičák jsem dělal v Praze. Motáš spoustu věcí dohromady. Já jsem řekl, že kdo neumí dodržovat rychlost, nemá dostatečný schopnosti k tomu, aby řídil motorové vozidlo a tak to prostě je.
Nesmyslné omezení rychlosti na určitých místech jsou, to je pravda, ale to není záležitost řidičů, ale místních úprav, které nemá na starost policie. Takže pokud se ti něco někde nelíbí, určitě budeš schopnej si zjistit, na koho se máš obrátit, aby se udělala změna, ale opakuji, nesouvisí to s novou vyhláškou, ani s policií. A není snad nutné rozebírat, že nelze nechat na každém řidiči, kde jakou rychlostí pojede.
Pokuta za 51 km/h se nedává, musíš jet min. 54 km/h, aby jí mohl dostat. A vzhledem k tomu, že tachometry ukazují víc, tak když budeš mít na tachometru 50 - 55 km/h, jseš v klidu. Pokud by náhodou tvůj tachometr ukazoval míň, tak jdi auto reklamovat, ať ti vykalibrují tachometr.
Nesmyslné omezení rychlosti na určitých místech jsou, to je pravda, ale to není záležitost řidičů, ale místních úprav, které nemá na starost policie. Takže pokud se ti něco někde nelíbí, určitě budeš schopnej si zjistit, na koho se máš obrátit, aby se udělala změna, ale opakuji, nesouvisí to s novou vyhláškou, ani s policií. A není snad nutné rozebírat, že nelze nechat na každém řidiči, kde jakou rychlostí pojede.
Pokuta za 51 km/h se nedává, musíš jet min. 54 km/h, aby jí mohl dostat. A vzhledem k tomu, že tachometry ukazují víc, tak když budeš mít na tachometru 50 - 55 km/h, jseš v klidu. Pokud by náhodou tvůj tachometr ukazoval míň, tak jdi auto reklamovat, ať ti vykalibrují tachometr.
jenomže já se prostě NEMOHU spoléhat na to, že tacháč přeměřuje, chápeš? oni by neměli dávat pokuty za překročení o 1 km/h!!! PS: laser nemá odchylku 3 km/h...naměřit 51 je realita
Laser nemá odchylku 3 km/h? Chmmmm. Jsi dobrý borec! A jakou tedy má? Laboratorní přístroje mají 3% odchylku. Držení rychlosti na určité hodnotě není pak jen o přesnosti přístroje, ale také možnostech regulace a ta je díky nedokonalosti člověka a automobilu na podstatně horší úrovni.
Tak jezdi míň, když si neumíš zjistit, jak se chová tvůj tachometr. Už jsem níže psal, že když se projedeš kolem měřičů jako jsou na Břevnovský, tak to zjistíš. Ale tahle diskuze nemá cenu, určitá skupina lidí si bude pořád hledat výmluvy, proč nedodržovat zákony. Tyto výmluvy jsou lehce vyvratitelné, dodržet rychostní limit je velmi jednoduché a pokud to nedokážete, nesedejte prosím za volant a přenechte řízení lidem, kterým to problém nedělá.
Dnes na ČRO1 Radiožurnálu říkali, že policie ČR ano, ta bude trestat od 54,55 km/h, ale není to pro nikoho závazné a taky prý MP se tím řídit nebudou....jen pro doplnění.
To mě zajímá. Jsou snad tachometry standardně nastavené na největší, konstrukčně povolený rozměr kola a pneu, takže při osazení koly s menším poloměrem ukazují rychlost vyšší než ve skutečnosti?
no wed ked raz zaplatis pokutu za prekrocenie rychlosti o 1km/h asi zmenis nazor 😄
btw aj ked pojdes na tempomate a radar bude mat odchylku tak platis
btw aj ked pojdes na tempomate a radar bude mat odchylku tak platis
a ty si myslis ze secko co ta ucia v autoskole je neomylne a perfektne ... u to vecsinou taky profesionalny vodici ako moj dedko [vodicak nema] ... doteraz ucia ze volant sa ma drzat o tristvrte na jednu [poloha ruk ] nezmysel ma sa drzat o trisvrte na tri [povie vam to kazdy zavodnik a profesional] .. dalej sa treba koncentrovat na jazdu a na ludi skorej ako striktne dodrzovat rychlost .. dalej v autoskolach upne absentuje skola smyku [ potom vidim v zime nespocetne mnoztvo uplnych smykajucych sa amaterov so smrtov v ociach] .... zabudni na autoskolu ta ti ovori len dvere .. ucit sa co je nutne potrebne a kde treba davat pozor [ak tam aj neni znacka] ... je to ako so vsetkym inym ... nehodovost je velka nie preto ze sa nedodrzuju striktne rychlostne L. ale preto ze vodici vedia viest vozidlo rovno dolava doprava a cuvat ... treba sa zdokonalovat ... je to ako s plavanim ... ked sa to naucim neznamena ze viem preplavat ocean .. urcite sa utopim ... ja sa ucim kazdy den ... smykam sa vzime na parkovysku ... skusam nebezpecne sytuacia .. jazdim na motokarach ... zucastnujem sa anaterskych sutazi v slalome [na autach samozrejme] ..... a neviem zdaleka vsetko ...TOTO je dolezite neto ci idem 50 alebo 55
Volant se ma drzet v poloze "za 10 minut dve"
to dostanu pokutu a body když volant budu držet v 6?? >😁 a kde je to předepsaný, že ho musím držet 13:50..?? >😁
a to je blbost ...
pozri jak drzia volant pretekari ... a preco ho tak asi drzia .... lebo mas vtedy najlepsi uchop volantu ... tvoje ruky su v spravnek polohe na necakanu situaciu ... tymto drzanim mas najvecsiu moznost maximalne otocit volantom bez prechytavania [neviem ci som sa az tak uplne presne vyjadril] a pokutu ti za to nedaju ... nauc sa citat k comu to bolo :no:
Ale pořád tady motáte jablka s hruškama. Ano, zdokonalovat svoje schopnosti za volantem určitě není na škodu, ale potřetí opakuju, kdo není schopen udržet auto bezpečně v rámci rychlostních limitů, tak nepatří za volant! Umět kontrolovat smyky za kluzkém povrchu a podobný věci jsou až další na řadě, v první řadě musí umět člověk udržet auto v +- konstatní rychlosti!
ale samozrejme ... ale ide o to ze odchylka smero hore alebo dole .. o 5 -10 kmh je jednoducho pre plynulost premavky nutna ... a okrem toho ziadny tachometer akokolvek vkalibrovany neni presny ... sami vyrobcovia to udavaju .. tak jak mam ist presne 50
Ale vždyť nemusíš jezdit přesně 50 km/h! Tachometry ukazují víc, takže jezdi 50 - 55 km/h tachometrových a jseš na 100 % v klidu... Pokud si nejseš jistý svým tachometrem, projeď se kolem takovejch těch měřičů, v Praze třeba na Břevnovský a zjistíš odchylku. V mý Mazdě 3 při 50 na tachometru ukazuje ten měřič 45 km/h.
to ale není homologovaný měřič, když už...je to tuším pásmo k...ale to je vlastně jedno. tenhle totiž má odchylku 4 km/h, stejně jako mikrovlnka RAMER 7, pracující v pásmu ka... 😉 . takže než tady něco budeš vykřikovat, radši se posaď a pořádně si to rozmysli 😉
Co ty jsi za zm*da??? Takže já se rozjedu na 50km/h a pohoda... Pojedu z prudkýho kopce a ono mi to jede stále 50km/h a do kopce taky... A stačí jen zlomek sekundy. Zlomek sekundy by mi stačil na to abych ti dal lepáka za takovou blbost, co jsi ze sebe vypustil... Každý normální člověk umí dodržovat rychlost, jde to ale +/- 5km/h... Při jízdě 50km/h "přesně" se člověk opravdu dívá hlavně na tachometr a nesoustředí se na značky apod. Podle toho co jsi zde napsal, soudím, že ty ten řidičák sám nemáš, a potřebuješ si jen někde hrát na chytrýho...
včera jsem absolvoval cestu napříč republikou... a 200km je si myslím měrnej vzorek... Tolikrát kolikrát se mi málem stala nehoda... vážení to je běs... Tohle není provoz ale "kurz sebeovládání" a držení nervů na uzdě"... Musím uznat, že zmizel průběžný provoz a vznikly kolony a vláčky vozidel... kde každej musí brzdit a neustále přibržďovat, pač první jede pako se strachem v obci 40, mimo 80 ve zúžení na dálnici kde je 80 jede pro jistotu 60... a to není jeden ale každej třetí (druhej)..! Když jedeu 80 po rovině, to nejde na 60 jen sundat nohu z plynu a lehce (když už) přibrzdit?.. to se hned na místě musí zpomalit na 55? V místech kde se dá jet pohodlně skoro bez plynu 90-100 mimo a v rovině přes obec 60 sem se včera táhl jako lemra v koloně magorů.. a to bylo i mimo město neustálé řazení 4-3-4-5-4-3-4-3-4 .. jak * furt dokola... takže způsob jízdy plyn-brzda-plyn-brzda.. a tím mi stoupla spotřeba o litr vážení.. ten úsek znám dobře a o litr.. je docela nářez..!! A ve městě? na 4 prodové (resp dvou) jede maník 3 metry za autem v levým.. a ví že ho chci předjed v 60 a on ani o 1km/h nezrychlí ani nezpomalí.. ještě se se svou odpornou kunhůtou v autě dobře baví jak to vše krásně "dle předpisů" brzdí..!!! Já jsem z toho tak vytočenej..! :no: :no: Nicméně - ano jsem pro postihy, ale z rozumnýho zákona a ne buzeraci+pokutu+body za rychlost 53km/h v 50..!! :no:
... ako keby si opisoval moju kazdotyzdennu cestu po D1 medzi bratislavou a prahou ... aderenalin az v krku .... Plynulost provozu .. ano kvoli tymto panickym brzdicom .. je tatam
Do posledního písmenka podepisuju :yes: Taktéž jsem absolvoval první pořádnou jízdu po zavedení slavného bodového systému (cca 500km) a opravdu platí vše Tebou napsané. Ale i tak si myslím, že je to jen přechodný stav, než se obě ostří (policie vs. řidiči) otupí a řidiči opět zrychlí, cajti opět zalezou na svá obvyklá a jistá místa a vše bude pomalu ale jistě jako dřív. ...jen nevím jestli je to dobře nebo špatně.....
špatně.. já jsem pro uvolnění mravů ale dodržování předpisů 😄 jistě chápeš.. a ty policajty bych vyhnal na silnice.. jen kroužit a hlídkovat a opravdu nebezpečný prasata nebo riskatní a evidentně neukázněný řidiče BEZ DISKUZÍ pokutovat.. a hned uvidíš, že na dálnici nikdo nepojede rychleji jak 140 pokud se tam stále budou motat Mondea a po městech nikdo nepojede přes 60 pokud budou na každým rohu chlupatý a na každé frekventované křižovatce radary a přes vesnici taky nikdo nepojede 60 když mu v tom zabrání zpomalovací ostrůvky (NÉ přejezdy..!!) a radary a hlavně odkloněná doprava na dálnice (který ovšem nejsou 😒 .. :no: ).. Nyní skoro nikdo nepředjede policejní auto který hrne 40 v 60ce, jen ze strachu aby ho nebuzerovali kvůli "ničemu".. Pokud si získají respekt, lidé je budou brát a nedovolí si překročit zákon a úplatek je nenapadne.. Ve státech jdeš za úplatek do basy a v evropě ti dají 2x tolik za to stejný (v lepším případě..).. 😉
Jasně, rozumíme si :yes: Jsem stejného názoru, že bezpečnějších silnic a méně nehod lze docílit i bez zbytečně banality přísně buzerujícího pseudobodového systému, anebo když už, tak rozumně nastaveného a rozumnými policisty (není to protimluv? ;-\ ) hlídaného. Stejně tak správně rozmístěným dopravním značením (nikolivěk značkou 50km/h na čtyřproudech oddělenými živým plotem bez přechodů, ano narážím např. na hlavní silnici na Černém Mostě v Praze) atd. atp.... Ale tak jako tak si myslím, že jednou, JEDNOU to tak bude i u nás....jen abychom se k tomu doplazili pod dohledem bystrého oka našich současných pánů cajtů (zase protimluv?), svým způsobem nucených špatným zákonem ze sebe dělat ještě větší ***y.....
Z fleku podepisuji. :yes: Mam presne stejnou zkusenost. Staci aby se za brzdilka zavesilo par "opatrnych" a pro jistotu mezi sebou nenechali zadnou mezeru. Pak uz jen clovek resi jestli na to poradne dupnout, predjizdet je vsechny najednou (a modlit se aby tam nebyli policajti) nebo se zaradi na konec te kolony.
No tak to bylo i před boďákem, ale nebylo to tak extrémní člověk se tolik nebál na to dupnout a ty ***y předjet. Stejně to vždycky nevydržím >😁 akorát se člověk musí víc dívat jestli ti pitomci nehlídkují.
Je to tak, ciello. Mám úplně stejné zkušenosti... je to k uzoufání. Na dálnici jsem jel svých +-150 a v levém pruhu předjížděč 130 a ani o ťuk víc. Opravdu tragédie. V obci všichni raději 40, aby náhodou nepřekročili... Přesně jak píšeš! 😒
:yes: Nemůžu nic jiného, než souhlasit. Najezdím ročně přes 50tisíc. Za celou dobu 10 let jsem dostal jedinou pokutu a to za rychlost, když jsem přehlídl začátek obce (kdo znáte příjezd do Žďárné z Boskovic, asi se moc nedivíte) a jel 93. Jediná pokuta...Nikdy jsem nejezdil jak prase, ale především dodržoval omezení a rychlosti v obci do max plus 10km/h. Taky mě vždycky sralo, když nějakej * jel v křižovatce na které je 60 a celá republika o ní ví, že tam je dnes a denně smrťák 100. Ale to co se děje teď.. Opravdu to není o rozumném a bezpečném ježdění, ale o nesmyslném hlídání tachometru. V pátek jsem jel do Ostravy, a každej třetí * jede v padesátce čtyřicet a v devadesátce sedmdesát.. Je to neskutečné a opravdu to není o bezpečném ježdění. Nedovedu si představit, že bych někomu měl platit pokutu za 53 v padesátce, ať mi někdo dokáže, že jsem na tachometru v autě neměl padesát. Prostě teď holt i v obci zapnu při tachometrových někde mezi padesát a padesát pět tempomat (tachometrových 50 na mé octavii=46v reálu), na dálnici při stotřiceti a mimo obec při devadesátce. Už se ale nemůžu dočkat cesty do Prahy...,ideální cestovka na téhle cestě mimo omezení tachometrových 140-150 a nemyslím si, že při této rychlosti a absolutním sledování provozu je to nebezpečnější rychlost než tachometrových 130. Úplně na psychinu musí být třeba ve 2 v noci při cestě z letiště jet po D1 Praha - Olomouc 130 na tempomat. Nikdo mi nevyvrátí, že v takovéto situaci je bezpečnější jet třeba 160 a neusnout.
Jo a na té křižovatce mě včera předjelo nějaký prase tak 110 a od 1.7. tam ještě nikdo neměřil. A policajti co měří na přehledném úseku, kde je mimo obec omezení 30, nebo 20km/h a jako že tam probíhá nějaká práce na vozovce, přitom tam týden neprojel ani bagr, jsou normální ***i a to je ještě slabé označení. A takových nesmyslných omezení je na našich cestách spousta. A dejte mi vědět, jestli ti z vás co znají přechod u shellky v olomouci na obchvatě, jste tam zastavili chodci a nebáli se, že vám někdo nerozmlátí zadek auta, nebo toho chodce nezajede někdo v druhém pruhu.. No hlavně, že dáme přednost chodci že......
Jo a na té křižovatce mě včera předjelo nějaký prase tak 110 a od 1.7. tam ještě nikdo neměřil. A policajti co měří na přehledném úseku, kde je mimo obec omezení 30, nebo 20km/h a jako že tam probíhá nějaká práce na vozovce, přitom tam týden neprojel ani bagr, jsou normální ***i a to je ještě slabé označení. A takových nesmyslných omezení je na našich cestách spousta. A dejte mi vědět, jestli ti z vás co znají přechod u shellky v olomouci na obchvatě, jste tam zastavili chodci a nebáli se, že vám někdo nerozmlátí zadek auta, nebo toho chodce nezajede někdo v druhém pruhu.. No hlavně, že dáme přednost chodci že......
4.7 SEM JEL S POLICAJTEM V V JEHO OSOBNÍM AUTE(NEBYL VE SLUZBE). BYL TO KAMOSUV ZNAMY. KDYZ SME JELI PRES MESTO, TAK NAJEDNOU VYTAHL MOBIL A ZACAL PSAT SMSKU A PAK I VOLAL. A JESTE ZRYCHLIL PRIMO VE MESTE ASI NA 110KM/H!!!!
No a pak jsi ze vzbudil!!!
TO TEDA NE! TO BYLA PRAVDA! NORMÁLNĚ JSME JELI PŘES BEROUN 110kM/H!!! A JESTE K TOMU MĚL TEN TELEFON U UCHA
:-! jo mám podobnou zkušenost, na D1 sem volně ve 160 předjel policajty v transporteru (většinou typové co vyšetřujou nehody) díky hustýmu provozu mě cestou do Prahy dojeli. Tam je 100, jedu 100, pak 80, řeknu si zkusim to a jedu 80 (s BMW to nejde snadno). VW za mnou, nevydrželi, vzali mě z prava a pokračovali v levým mých tachometrových 130, prostě žádnej stres... Hezky nám jdou příkladem chuligáni.
...a za přestupek rovnou krátit o hlavu... Myslím, že nehod by ubylo ještě více - a dle logiky z posledního týdne by to přece dokazovalo, že zákon funguje na výbornou... Takže já navrhuji - GILOTINU ZA KAŽDOU PRKOTINU!
Kolikrát se mi stalo,že si to krásně a v klidu jedu za klienty (jezdím předpisově...jsem pohodovej a spokojenej člověk....)Neni den kdy bych na silnici nepotkal s prominutím nějakého blbce 😒o předjíždí v zatáčce,nebo na poslední chvíli,výrazně překračuje rychlost a podobně.....Celej život se dřu abych si mohl platit bezpečnost pro sebe a celou rodinu...Nikomu nezávidím,poctivě a svou pylí jsem si vybudoval prosperující firmu....Nikdy bych nemohl ohrožovat umyslně ostatní lidi,pokud oni neohrožují bezpečnost mou a mé rodiny svým nezodpovědným chováním...Jezdím už 15 let a v životě jsem neodřel ani jednou auto a mou vinou neboural..!!!(Za to do mě už nabourali 5x)Nedávný incident,kdy moji ženu s dítětěm(jezdí velice opatrně),která jela v oktávce 2 nabourali z boku v zatáčce,protože nějaký hovada vletěli do protisměru....Bohužel jim se nic nestalo a tak ujeli !!! Nikomu jsem v živote neublížil,ale kdybych tyhle parchanty chytil,zpřerážím jim ruce a na volant už si nešáhnou...Dcera byla potlučená a manželce propíchly 2 žebra plíce....Ani záchranku ty parchanti,nezavolali...Až kolem jedoucí...!Kdyby vše nedopadlo dobře a žena s dcerou by umřeli..Všechny firemní prostředky bych vynaložil na dohledání pachatelů a osobně bych je snad popravil...Nyní pro jejich bezpečnost jsem koupil Toyotu Land cruiser 100 4.2 Td 2,7 tuny + všechny rámy navrtány,vylity asfaltem a zavařeny Vysledná hmotnost i s pancéřováním stupně B7 3,5 tuny Lidi prosim vás jezděte bezpečne,copak to nevídíte ve zprávách,kolik denně umírá lidí na silnicích....A jsou mezi nimi i nevinní.........
.. nemyslim ze bodovy system to zlepsi ... ide skorej o vyuku vodicov .. a nerozdavat soferaky len ta
a stou toyotou ... myslim ze jedneho dna bude na ceste sneh olej alebo sa budes necemu muset vyhnut a zdemolujes niaku ubohu rodinku v SKODE 120 ktora jazdi v obci 50 a mino tych 80 aby sa im nic nestalo ... tak to bude vysledok tohoto tvojho tahu GRATULUJEM
Moc těm tvým větám nerozumím,promiň...
cemu nerozumis .. a co chodci krucinal .. skus dostat trubkou vyliatou asfaltom .... aj v 20kmh si dolamany na kasu .... secko ktore jej vbehne pod kola je namieste mrtve .... :no: :no: :no:
Ty asi nerozumíš víc věcem, takže pro začátek to vstřebáš, můžeš pak pokračovat nějakými odbornými studiemi z traumatologie na téma chodec vs. trubkový rám. Go Google!
No tak nic, měly tam být odkazy a souvislé věty, ale někde po cestě se to posr... ;-\ Stačí snad, když řeknu, že vytloukat jednu bezohlednost druhou není řešení.
Chce to vychytat mouchy,ale přísnost musí zůstat(logicky jak,kde)...Oni se totiž,lidi musí něčeho bát,aby se to zlepšilo na těch našich silnicích....Po mých zkušenostech,na to prostě jiný názor mít nemohu viz.článek nahoře
ja tomu rozumiem ... bodovy system neni uplne na nic ... ale chce to zlepsit chovanie a korupciu policajtov [policajti skoro seci chlascu za volantom .. viem to matkyn manzel je byvaly plukovnik u policie viem ako to tam chodi] ... a trebars to pokutovanie ... pri 50kmh povolenej .. pokutovat 53kmh ... nezmysel ... takisto trosku prehodnoit dopravne znacenie ... Ano aj ja neznasam ludi ktory nebezpecne predbiehaju do zakrut ... a nezmyselne ohrozuju inych [uz som jedneho takeho parchanta tahal z auta] .. ale zase aj ja jazdim niekedy mimo predpisy ale na usekoch na ktorych je to mozne [a presne tam meraju policaji alebo stoja tesne za zakrutou a zastavuju tam auta ... coz je veeelmi nebezpecne .. par som im uz vynadal .... netvrdim ze nema byt bodovy sis. ale trosku ho to chce prehodnotit
Kdyby pokutovali pouze prestupky, to bych chapal, ale nechapu co je spatneho na VZHLEDOVYCH upravach auta, nebo proc je u nás zakázano používání bezpečnostních rámů v autech i přesto že by to udělala odborná firma? Kdyby u nas byly předpisy a hlavne taky cesty jako v Německu, měl by bodový systém smysl, tak jak je ted ho beru pouze jako šikanu řidičů!!!
souhlasím s tebou.. ale tohle není věc novýho zákona a bodovýho systému.. slušní lidé jezdí tak, aby neohrozili sebe ani druhý.. ale v tom horším případě těch hovad.. práce policie je k pláči... a brát pokuty a dávat body za 55km/h je jen kvůli statistice a výběru peněz - to taky není OK, potože ty hovada co pojedou nebezpečně na okresce stejně nikdo nepostihne.. a tady je chyba.. v práci našich státní orgánů.. (údů).. :no:
Tak já jsem relativně mladej člověk je mi 23. Do nedávna jsem chtěl silné auto, po bodovém systému pro něj nevidím důvod. Tedy teď mám takovej průměr. Ze začátku jsem měl za volantem problém, každej mladej hraje počítačové hry, jezdí tam autama 250Km/h. Když potom vyjedete z města, chcete si to vyzkoušet naživo. nebo vezu kamarády, sou třeba trochu připitý, kecaj do řízení, tak na to občas šlápne.
Chci tím říci to, že bez bodového systému bych ještě dlouho nebyl úplně zodpovědnej řidič. Né že bych jezdil jako prase, předjížděl v zatáčkách atd... Ale bodovej systém a velké pokuty mi pomáhá jezdit rozumě. A myslím že tohle není jen můj případ.
Co se týče tolerance +/- 3Km/h přiznejme si že když budeme vědět o toleranci +/- 10Km/h že nebudeme jezdit 50 ale 55 a víc...
A jako třetí věc si myslím, že 50Km/h v obci a celkové dodržování předpisů nebude pro nováčky na silnicích takový problém, jako pro mnohé starší řidiče, kteří jsou zvyklí na 60km/h... Prostě nás naučej v autoškole jezdit 50 a hotovo...
Co mi vadí jsou místy špatně umístěné značky, omezování na 30km/h atd... Ale hold nejde všechno najednou.
Tedy osobně jsem rád za bodovej systém, i když se ho bojím a omezujemě. Protože vím, že budu jezdit zodpovědněji...
Chci tím říci to, že bez bodového systému bych ještě dlouho nebyl úplně zodpovědnej řidič. Né že bych jezdil jako prase, předjížděl v zatáčkách atd... Ale bodovej systém a velké pokuty mi pomáhá jezdit rozumě. A myslím že tohle není jen můj případ.
Co se týče tolerance +/- 3Km/h přiznejme si že když budeme vědět o toleranci +/- 10Km/h že nebudeme jezdit 50 ale 55 a víc...
A jako třetí věc si myslím, že 50Km/h v obci a celkové dodržování předpisů nebude pro nováčky na silnicích takový problém, jako pro mnohé starší řidiče, kteří jsou zvyklí na 60km/h... Prostě nás naučej v autoškole jezdit 50 a hotovo...
Co mi vadí jsou místy špatně umístěné značky, omezování na 30km/h atd... Ale hold nejde všechno najednou.
Tedy osobně jsem rád za bodovej systém, i když se ho bojím a omezujemě. Protože vím, že budu jezdit zodpovědněji...
takovej mladistvej problém jsem neměl... vyprovokovat jsem se nenechal a hovadiny nečinil.. a to jsem nebyl puťka nebo IŤák, ale pěkný dělo..... ale asi jsem byl silnější osobnost.. Já vidím problém a mám strach z mladých a mentálně ne ne zcela vyspělých jedincích... A problém je v systému.. kdybys jako mladej měl platit 2x takový pojištění, obecně vyšší pojištění, tvrdší postihy, nebo na autě v prvním roce po obdržení řidičáku vozit velký modrý "L" jako začátečník.. tak bys takhle nemluvil... a ty předpisy bys taky dodržoval.. 😉
jo a ještě je smutný, že mladý donutí jezdit zodpovědněji až bodev strašák a né vlastní svědomí atd.. :no: ;-\
No parřil jsem spíš mezi ty slušnejší ale i tak bych se bez bodů uklidňoval za volantem déle...
Jinak jezdit s velkým písmenem L je taky zajímavé, to bych ale spíš rok po řidičáku nesedl do auta. A to by bylo eště horší. A co se týče toho poviného ručení, zaslechl jsem že to s bodovým systémem může fungovat dohromady, akorád asi né v Čechách. Jednoduše kdo neztrácí body, zlevnuje si poviné ručení... Tak by byla i motivace, a né jenom postih.
Jinak jezdit s velkým písmenem L je taky zajímavé, to bych ale spíš rok po řidičáku nesedl do auta. A to by bylo eště horší. A co se týče toho poviného ručení, zaslechl jsem že to s bodovým systémem může fungovat dohromady, akorád asi né v Čechách. Jednoduše kdo neztrácí body, zlevnuje si poviné ručení... Tak by byla i motivace, a né jenom postih.
Lukáši, jen ti nepřeji, aby jsi s tím tankem naboural třeba do kandelábru...kinetická energie je sviňa ;-\
Zdravím, pokud bych věřil tomu co píšete o autě, tak Vám sděluji, že Vaše auto neodpovídá ustanovením zákona, který se tak strašně snažíte dodržovat. minimálně bych chtěl vidět homologaci na "plněné rámy". Nepatříte s tím vůbec na silnici!!!!!!!!! Tak o čem tady dumáte? Myslíte že (uvedl to i kolega) 3,5 tuny na sněhu nemstou cokoliv v cestě? co udělá přední rám s chodcem na přechodu? Bojím se aby mě Vaše žena
Možná jezdíte podle předpisů, ale ne moc bezpečně. Když někoho již 5x nabourali, jakkoli ne jeho vinou, už to není náhoda. Buď máte extrémní smůlu, nebo nejezdíte tak bezpečně, jak si myslíte.
Petici proti bodovému systému nepodpořím. Podpořím petici pro změnu některých pravidel. Např. mi vadí nový zákaz zastavení na vegetaci okolo silnice - kdo jezdí na houby, ví, o čem mluvím. Zrovna toto zní až příliš "zeleně". Výše pokut je také často nepřiměřená.
Tehle zákon sme si zasloužili sami. Jezdíme jak hovada, je to pravda. Teď sem tady několikrát přečetl hodně jalový řeči, jakože se nehoda stane protože někdo čumí na tachometr a ne na silnici. Jestli někdo neumí jet jenom plyn-brzda, tak na silnici zatím nemá co dělat a měl by se to rychle naučit. Jo a nebo ještě hodně dobrá hláška byla, že se tvoří kolony když teď někdo jede předpisově... to sem se zasmál. A ta snížená nehodovost a úmrtí--smozřejmě je to kvůli strachu z bodů. Dneska sem jel v Brně ve Slatině kolem průmyslové zóny, je tam 80ka, ale všchni tak jezdili do 120. Dneska všichni jak vyměnění. Auta svítí, jedou 80, rozestupy. Klid. Budu si na tyto věci zvknout, ale plně s nima souhlasím. A věřím že se řidiči budou bodů bát ještě hodně dlouho, já teda jo. Příspěvek mám napsanej dost nesourodě, ale snad z něho pochopíte že s novým zákonem souhlasím. Jenom jednu věc sem se nedozvěděl... když mně zeberou papíry a já mám licenci na A,B,C,T atd.. tak pak budu muset dělat zkoušky na každou skupinu??? 8-s
nejde o o ci nekdo jezdi predpisove .. a tym brzdi .. ne to ne ... ja ked nekdo jedzi podle predpisu ho plne respektuju ... ked nekdo jazdi pomalejc je to jeho vec OK ... ide skor o to ze velmi vela vodicov ked zada znacku 60 tak panicky zabrzdi aby isiel hned tych 60 .. treba plynule spomalit nemusi ist hned 60 pretoze ked je z nim kolona a seci zacnu pribrzdovat podla neho [a to musia inak by donho vrazily ] tak tak to naburava plynulost lebo vplivom poctu vozidiel sa brzdi nesurodo a ten na konci kolony musi spomalit pomali na 40kmh .... staci predsa pustit pyn a pomali pribrzdovat .... [samozrejme to vas fici hned pokutujou .... dalej niekto jazdi po dialnici 90kmh OK .. moze .. ale ked kurnik predbieha Aviu .. nech sa pozre do spetaku ci nahodou zanim nekdo nejde v lavom pruhu 130 [ale naco sak je na frekventovanej dalnici D1 kto by tam asi tak isiel ] tak kruci na to dupnem alebo pridam .... a na okresk este ked je niekto rychlejsi tak ho krucinal pustim .. a je to O TOTO IDE
Ok ok, ale to už nemá moc společnýho s novým zákonem. A ber na vědomí že od cedule se má jezdit max. 50 a ne do cedule 90.
trosku ma spolecneho ... lebo sa bojim aby seci nezacali brzdit este panickejsie ... ono skor su v tom zakone trosku nedokonalosti ... s niektorimi castami suhlasim ale v praxi by mala fungovat akasi chapavost policajtov k stavu premavky ... a dodrziavaniu plynulosti .... a nie striktne presne dorziavanie zakona ... lenze tento zakon trochu dava do ruk policajtov vecsie moznosti na VYBERANIE PENAZI ... ne na zlepsenie jazdy ... uvidime co to casom prinesie
:yes: :yes: .. to je přesně ono... V dnešní době musí provoz odsejpat... nemyslím, aby každej jezdil 80 v 50, ale ve městě když vidím prostor na městským okruhu a většina jede cca 60v50 (nebo70v60ce), tak jedu s davem, protože potom nenarušuju tu plynulost provozu..!! A pokud budu udržovat plynulost, snižuju tím pravděpodobnost nehody.. 😉 a né že nějakej trouba pojede 45 a všichni kolem něj 55-60 - to je pak vo hubu.. a nemyslím, že by ta většina jela jako hovada.. (viz. jižní spojka v praze nebo koliště a poříčí v brně).. 😉
Já bych řekl že jezdím podle vlastní hlavy. Takže žádný milimetry neřeším. Ale hold když benga měří 30m za cedulou, no tak se někdo nemůže divit že dostane flastra když od cedule z 90ky plynule brzdí na 50ku 200 metrů. Trochu mě v sobotu zamrzel můj portrét u rakouských kamarádů s číslem 115 na stovce. Tím se nechci vytahovat že sem dostal pokutu, ale říct že jsem taky jenom mladej člověk za volantem se 130k dieslovou octaviou :😉 BTW, na kolišti si už toho poslední taky moc neužiješ.
Naprosty souhlas s tebou!
Uplne me drti nektere zmeny - neumozneni prejit chodci na prechodu silnici - jel uz nekdo treba po Vaclavaku nebo u Kotvy v Praze??Tam je kolona chodcu...jak projet tedy ulici bez poruseni zakona??
Navic osobne si myslim, ze z bodu skutecne ma strach malokdo - ze spis je strach s vysi tech pokut...navic pokud se udela "zavaznej" prestupek - treba 190na prazdny dalnici ve4rano je po ridicaku hned na miste😄 S bodama bych souhlasil pouze za predpokladu, ze by se sbiralo treba do 18ti bodu a pokud by nekdo chtel odepsat par bodu-proc by ne,verejne-prospesne prace jako treba cisteni okoli silnic nebo podobne. Kdyz to ted zpoctete tak prvni rok bez prestupku -4b druhej rok -4body a pokud nahodou i treti tak max.-3b - to je teda uzasny,to se pretrhli s tou stedrosti!(pocitam start z 11b-posledni mozna hranice s ridicakem)
Uplne me drti nektere zmeny - neumozneni prejit chodci na prechodu silnici - jel uz nekdo treba po Vaclavaku nebo u Kotvy v Praze??Tam je kolona chodcu...jak projet tedy ulici bez poruseni zakona??
Navic osobne si myslim, ze z bodu skutecne ma strach malokdo - ze spis je strach s vysi tech pokut...navic pokud se udela "zavaznej" prestupek - treba 190na prazdny dalnici ve4rano je po ridicaku hned na miste😄 S bodama bych souhlasil pouze za predpokladu, ze by se sbiralo treba do 18ti bodu a pokud by nekdo chtel odepsat par bodu-proc by ne,verejne-prospesne prace jako treba cisteni okoli silnic nebo podobne. Kdyz to ted zpoctete tak prvni rok bez prestupku -4b druhej rok -4body a pokud nahodou i treti tak max.-3b - to je teda uzasny,to se pretrhli s tou stedrosti!(pocitam start z 11b-posledni mozna hranice s ridicakem)
😒 , tento zde uváděný odkaz není funkční, hlasí se jako neoprávněný přístup, že by naschvál práce cenzora?😒((((
Server je zřejmě přetížený.
No nevim, ale před touhle hláškou tam byla stránka providera, že majitel domény ještě stránky nezprovoznil...
Nový zákon potírá davovou idiocii českých řidičů za současné podpory jiné formy idiocie řidičů i policistů. Chyba je v lidech, nikoliv v zákoně. Ačkoliv v závěru vyslovuji zbožné přání všeřidiččské myšlenkové obrody, neberte má slova jako kázání. Vždyť podle A. Einsteina je lidská hloupost nekonečnější než vesmír.
nepochopil jsem, co tím chceš říci... 8-s
Narážím na lamenty diskutujících, které víc než zákon zvedá ze židle k uzoufání přeopatrná, až okázale bezpečná jízda nebo nesmyslná buzerace ze strany přehnaně ambiciózních, dost možná zamindrákovaných policistů, kdežto před prvním červencem byli čeští řidiči jako dav pokládáni za nebezpečné šílence. Lidská hloupost, hlavně ta pramenící z méněcennosti, je přesně ten element, kvůli kterému se tak rozčilujeme. Je to nedalekosáhlé uvažování strážníků, kteří za prohřešek považují překročení rychlosti o směšné 3 km/h ruku v ruce s obavou určitých řidičů z vlastní neschopnosti plynule řídit auto, která by mohla vyústit přes ztrátu cenných bodů až v autoškolní reparát. Kdyby se každý choval rozumně, žádný zákon bychom ani nepotřebovali, jenže lidská hloupost je zkrátka nepředstavitelně rozmanitá. Kvituji úbytek smrtelných nehod a věřím že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, větší klid a rozvaha po českých silnicích se rozhostí.
Dobry den vsem ridicum, myslim ze by se melo ministerstvo dopravy probudit! Zavdedli nam takove tvrde tresty, ktere nejsou nikde v Evrope. Napr. kdzy nesvitite v rakousku tak to mate za 14€ a unas to je 5x tolik. A to v rakousku maji jine financni prijmy. Dale si urednici neuvedomili ze vyspele zapadni zeme maji postihy pro ridice a dodrzuje se rychlost v mestech - ale nesmi se zapomenout ze taky maji vsude silnici v perfektnim stavu a maji vsude obchvaty kde muzete jet bez probelemu i 120. U nas jaksi urednici zapomeli dostavet cesty a obchvaty aby se mohle jezdit plynule. Nevidel sem aby v zapadnich zemich nekoho buzerovali na dalnici kdyz jedete treba nad 160. Ano meri kdyz je tam omezeni z duvody stavby apod. Ale nasi policiste meri na rovnem useku dalnice a to jeset kdyz jedete 135 - tak uz vas pokutuji. To sem nezazil na zapade a to jezdim na tydne mimo CR. Nekde udelali urednici asi chybu! jeden z dalsich problemu je jizda v noci - nerozumim proc nekoho musi buzerovat ve 3H rano jetli jel na prazdnem 4-proudem useku se svodidly 57km/h. At se na me nikdo nezlobi - je to buzerace nas ridicu. A co hur brzdi se tim podnikani a ekonomika.
S pozdravem, Lukas
S pozdravem, Lukas
souhlasím s novým systémem hodnocení řidičů. Žádám, aby stejně přísně byla hodnocena stání správa. Pokud je trest za dvě piva za volantem vězení v délce 6-12 měsíců, požaduji, aby byli bráni k zodpovědnosti všichni poslanci co hlasují OPILÍ ve sněmovně, kde vznikají podobně nesmyslné zákony.
Ať prosadí ODS lepší systém.
Právě jsem projel třemi státy EU,"zaostalými-Polskem a Německem" a nejvyspělejší-ČR ! V těch zaostalých zemích se v žádném případě nemusí ZA BÍLÉHO DNE svítit,zatímco v nejdokonalejší zemi EU-v ČR-se svítí,i když jedu s bílým autem proti slunci a nikdo ani náhodou nepozná,jestli vůbec svítím.Jsem šťasten,že žiju v ČR,v Absurdistánu,který nemá v civilizovaném světě obdoby.Jsem rád,že dlouhodobě budu velice bohatě sponzorovat výrobce žárovek,akumulátorů a dalších elektrosoučástí na svém autě! Ať žije KDU-ČSL a její ministr dopravy ,geniální pán Šimonovský.Ať žije,ale ne z úplatků od výrobců výše uvedených autodílů! 😒
tak presne tydle argumenty mam nejradsi. idealni je snura 10 sviticich a jednoho nesviticiho, prehlednes ho ani nevis jak. vsichni jednoznacne svitit nebo nesvitit, ale radsi svitit.
No hele, suku, já jel o wkndu lesem, resp. vjížděl jsem do lesa, takže z přímého slunce do stínu a proti mně jelo šedivé auto a nesvítilo. Všiml jsem si ho na poslední chvíli. Měl jsem sto chutí to otočit a nakopat ho do držky :no:
Nakopat do držky by zasloužil takový řidič, ktery je ve dne schopen téměř přehlédnout na silnici auto. Jak potom chceš, oslněn nesmyslným, hloupým, zbytečným a škodlivým svícením protijedoucího auta uvidět chodce, či cyklistu ?!! Takže ještě jednou: nakopat do držky! A tvurce tohoto paskvilu především!
Nic proti, tak se odstěhuj do Polska nebo Německa... Jsem ale moc zvědavej, kam se budeš stěhovat potom... 😉
Celoroční svícení prošlo???S tím spojené zvýšení spotřeby již tak drahého paliva a žárovek.A velmi zdatná kamionkářská lobby dokázala smést povinné zimní pneu.Takže ať žijí ucpaná stoupání kamiony s letníma slikama a nebezpeční šetřílkové na letňákach všeobecně!Nejchutnější jsou ti v klobouku...
Tak kamionum vubec nerozumis!! S vyjimkou asi snad Svedska a severniho Ruska se neprezouva nikde! Je to jednoduche, kamion na zimnich je xkrat nebezpecnejsi v teplejsich oblastech (nad cca.6 stupnu) nez v zime na letnich. Prezouvat dalkare je totalni nesmysl z vyse zmineneho duvodu - napr.jedou-li jih Evropy- FR, SP, POR, IT (kamion na zimnich ma daleko horsi jizdni vlastnosti - prodlouzena brzdna draha, snizena stabilita a zivotnost pneu je cca.300tkm) ani kam.jezdici po CR. Duvo😜 nadmerne naklady - sada pneu na auto+vlek jde k 120tKc. Ty podkluzujici kamiony v kopcich na "letnacich" jak rikas, jsou akorat spatne nalozene k.(maj vic nakladu na zadku nez predku) a jeste nevybavene retezy, coz je chyba firem.potazmo spravy silnic za nedostatecne upravene silnice.
Dalsi mytus - zvysena spotreba paliva - nesmysl - auto ti vyrabi el.proud neustale a spotr.se kvuli tomu nezvysi, max.o 0,1-0,2 l na 100 km.Zato ty zarovky jo.
Co se pro me horsi - prujezdnost mesty je ted katastrofalni. Mestky se fakt chovaj jako zvirata. Citim, ze silnice obchazi strach a ne zdravy respekt. Jeste ze mam skutr! Ten je ted k nezaplaceni 😄
Dalsi mytus - zvysena spotreba paliva - nesmysl - auto ti vyrabi el.proud neustale a spotr.se kvuli tomu nezvysi, max.o 0,1-0,2 l na 100 km.Zato ty zarovky jo.
Co se pro me horsi - prujezdnost mesty je ted katastrofalni. Mestky se fakt chovaj jako zvirata. Citim, ze silnice obchazi strach a ne zdravy respekt. Jeste ze mam skutr! Ten je ted k nezaplaceni 😄
spotřeba díky žárovkám se zvýší cca o 125Kč za rok... což je směšná částká za zvýšenou bezpečnost... tento zákon se jim snad jediný povedl...
Pokud sledujete výše uzákoněných pokut,pak jejich hodnoty jsou přepočítány na měsíční plat 100.000,-Kč.Samozřejmě,protože naši páni poslanci již jsou od normálního života natolik vzdáleni,že ani netuší skutečné výše platů normálních lidí.Ať zkusí jen jeden měsíc žít za 15.000,- a pak teprve uvažují.Jenže to je požadavek z říše snů.My jsme si ty vyžírky zvolili,dobře nám tak.Chtělo by to defenestraci.
Budeme teď hodně doplácet na to, jak jsme si z městských strážníků utahovali, že na toto nemají právo. Podle mne teď udělají vše proto, aby nám to vše pěkně vrátili. Já sám osobně je nemám vůbec v lácse, jsou to šakalové, kteří číhají v uličce, kde je zákaz zastavení a jakmile tam někdo zastaví a skočí si třeba jenom pro cigára, tak už má lístek za stěračem... Teď jim dal novej zákon ještě delší ruku, takže ani nechci vidět, jak to bude na silnicích ve městě vypadat. Oni nemají školení na to, aby řídili provoz na silnicích první třídy, která prochází obcí. Pokud si tam někam dají radar a budou stavět každého kdo překročí rychlost o dejme tomu 5 km/hod tak to aby jsme radši začali jezdit po okreskách, bude to rychlejší.
😲( tak to je právě to co mne sere nejvíc - jak může být v mnoha případech takovým (......) dána taková pravomoc :no: :no: :no:
jake pravomoce? to, ze nekoho chytnou, kdyz ptrekroci rychlost v obci? Nebo ze daji pokutu *, kterej nerespektuje zakaz zastaveni a skakne si pro cigara? tak zrovna takova ignorantska hovada bych jebal nejvic. zrovna dneska takovy hovado predjelo kolonu pruhem pro odboceni a pokracovalo rovne, narval se do cesty nejakymu chudakovi dedovi, kterej nestihalk brzdit. Na dasli krizovatce mu deda slusne rekl, ze tohle nema delat, on mu zacal nadavat do starejch... To jsem jaksi nevydrzel a to hovado pocitilo mych 95 kilecek na sve tvaricce, malem se rozbrecel...
My jsme tak strašně bohatý stát že si můžeme dovolit mít dvě policie.Státní a ještě Městskou.Která nás jen buzeruje a bude buzerovat ještě víc,protože čí víc peněz od nás vyberou,tím větší budou mít svoje platy.Tak to mají ve své pracovní smlouvě.
Jo přesně, bude mě * za prkotinu nějaký * co má základku a víc než 180cm. Ať jdou zase sbírat psí hovínka to odpovídá jejich inteligenci.
Něco do sebe to má, ale je to celkově nedomyšleny a vůbec nesouhlasím s pravomocemi městské policie. Celkově je to výplod několika kret.énů, kteří sednou za volant jednou za rok a to ještě mají imunitu a jsou toho názoru, že když nebude řídit nikdo, tak jim se líp pojede. A na tyto lidi my vyděláváme 😒 . Celé to hraničí s buzerací
Trochu se to přehání s tím strachem z rychlosti. Za 53 si prostě pokutu nenechám líbit z důvodu tolerance radaru(ostatně to Policie v TV přiznala), a jezdit rychleji? To už je každého věc jestli chce přijít o body nebo ne. Tachometr spíše "podměřuje"(cca 5😖, já jezdím asi lehce pod 60(viděno na tach) když odečtu chybu tachometru tak jsem na 53 - 54 tak jaký strych. A argumenty typu "co jsou platné nové předpisy když se stejně najdou takoví, kteří na to kašlou" to snad nemá cenu ani komentovat.
jenomže pak tě změří městský s LIDARem (laser, tolerance pod 1 km/h) a budeš mít body za 51 km/h... ;-\
:no:
Prešiel som v pondelok asi 600 km po Čechách. Toľko buzerácie od policajtov na cestách som ešte nevidel. Najazdím do roka cca 100 000 km. To svietenie cez deň je za takéhoto slnečného počasie úpne zbytočné, pretože z 300 m nedokážete rozoznať, či auto svieti, alebo nie. Skôr si myslím, že by sa malo začať vychovávať vodičov, ako sa správať na ceste. Či sa ide po diaľnici 130 alebo 150 je to skoro jedno. Väčší dôraz by som dal na výučbu v atoškolách. Tam je počiatok zlých šoférskych návykov...
Silniční pravidla jsou od toho aby se dodržovala,kdo jezdí podle pravidel podle kterých má jezdit každý,body nedostává,ne?
po precteni vasich prispevku a zejmena porovnani casove posloupnosti dost dobre nechapu, kdy jste za volantem. zda se mi, ze misto jezdeni se venujete pouze diskuzi. mnoho stastnych hodin bez nehod u pc preje ridic MEL. P.S. Zkuste videohry mezi psanim.
Tak to je opravdu výhřez inteligence ten tvůj příspěvek... Ono asi všichni řidiči sedí za volantem 24 hodin denně, 365 dní v roce... Tak hlavně že sis něco napsal...
myslím že jakýkoliv zákon ušitý horkou jehlou a odvolávání se při každé pitomosti na EU je typické pro poslední roky. za nějakou dobu nám Všem zakáží i jít samostatně na WC. To jak se předvedli s novým sil. zák. je alespoň pro mne větší nebezpečí v silničním provozu než normální jízda normálních lidí. namísto sledování provozu sleduji tachometr a číhající hlídky za každým stromem vystresovaní jedinci 70 mimo obec apod. bez novelizace a lidské toleranci jseme do roka a do dne bez bodů
a tak volám do roka a done Lomik.. dedy Šimonovský
a tak volám do roka a done Lomik.. dedy Šimonovský
Je to docela úžasný co se tady děje jeden kolega který se živí šoferskou profesí tak hned první den chytnul 5 bodů asi ani ne čtyři dny na to dostal dalších 5 bodů za to že na padesátce jel 56km/h :no: :no: :no: Nemám třeba nic proti odebrání dokladů za alkohol takovej člověk nemá v autě co dělat ale co se týče POLICIE tak by si měli uvědomit že jsou taky jen lidi jako každej a ne něco víc jak si o sobě většina myslí. Je pravda že když jedu normálně dělám věci v autě automaticky a má ta jízda nějakou úroveň ale když jsem vyjel na silnici první den tak jsem tomu nevěřil co se dělo všichni kolem mi připadali jak začátečníci a s těma je na silnici nejhůř Policie si to pochvaluje že se jim snížila nehodovost >😁 ale to že jen po Praze přibilo tak desetkrát tolik malejch nehod který se ani nehlásí a jsou spůsobeny jen tím že řidiči místo toho aby sledovali silnici tak sledujou stav tachometru a koukaj po okolí kde je za rohem schovanej nějakej policajt kterému by se náhodou mohlo něco nelíbit a mohl by je ničit prostě a jednoduše je to totální nesmysl
Další věc kterou nechápu jak můžou jak můžou takový nesmysl uzákonit ve státě kde na to vůbec nejsou uspůsobeny dopravní značení jo chápu v Rakousku ten sistem funguje v Chorvatsku už nějakou dobu taky ale dopravní značení tam na to maj uspůsobené značky typu 30km/h nebo na dvouproudové komunikaci 50km/h to tam člověk nepotká a další věc je ta že u nás chtějí platit dálnice chtějí aby se jezdilo podle předpisů pokuty jsou neůměrné ale aby tady silnice trochu za něco stáli to už je věc druhá to že zaplatím za dálnice které maj pořád nějaké omezení a jsou rozkopané nebo že po městech jsou silnice samá díra to už je absolutně v pohodě to nikoho nezajímá hlavně že si zavedli bodový sistém který je uplně debilní a koupili si drahý nový motorky na kterejch si myslí že spasí svět a chytěj každýho motorkáře přitom sami dobře vědí že se na těch motorkách stejně nikdy nenaučí tak jezdit jako motorkář kterej se tomu věnuje a motorkář k Policii asi těžko půjde. Další věc která je dost drsná je ta že sami chtěj aby se jezdilo podle předpisů a přitom devadesátdevět procent z nich je sami nedodržují málo kdy vydím policajta že by byl připoutanej minule jsem je potkal na magistrale v Praze jak si jeli s klidem kolem 100km/h když jsem na ně začal ukazovat tak si toho jeden všimnul a hned šli rychlostí dolu a o tom to je po zavedení BS hodně často slyším houkačky hodně často vidím puštěné majáky a je to jen kvuli tomu že maj hlad a jedou na jídlo nebo se chtěj rychle dostat domu jako každej jinej jenže problem je v tom že oni si v klidu projedou červenou na padesátce si jedou 80-100km/h a jako by se nic nedělo minule jsme jeli s kamarádem po Karlovarský v Praze směrem dolu dvouma autama a za náma jeli jelikož při rychlosti která se musí dodržovat se uplně v klidu dá přez okénka komunikovat tak jsme zabrali oba pruhy a protože za námá jedno auto které mělo majáček na střeše jelo tak jsme prostě a jednoduše to auto nechali jed za náma dá se říct až k tunelu byl to docela zážitek pozorovat je v zrcátku za sebou jak jsou nepříčetný my jsme předpisi dodrželi na tempomatu jsme si oba nastavili 45-50km/h kousek níž je potom dokonce 30km/h tak jsme je dodrželi taky byla to docela zábava potom když jsme odbočovali do tunelu oni jeli kolem nás tak docela koukali jak vrayi až na to že mi jsme se jim smáli do obličejů a spokojeně v dobré náladě jsme si pokračovali dál jinak Body jsou v téhle zemy na nic akorát bude víc lidí bez práce protože přijdou o papíry dneska zaměstnavatele nezajímá jak se zboží nebo zákazník tam dostane hlavně aby to bylo v čas kdy chce on a tímhle poškoděj strašně moc lidí i ekonomiku jedinej kdo se bude mít dobře jsou oni prostě co dodat nazval bych to POLICEJNÍ STÁT a už nechybí daleko k tomu aby se tady začal rozšiřovat Mor jménem Komunismus lidi co toho moc nemaj zavřou za to že neměli na pokutu no a ty co maj a na pokutu by měli těm seberou majetek ve prospěch státu a bude to fakt už to do toho totiž nemá daleko do toho že jedinej kdo se tady bude mít dobře budou to Policajti a vláda a mi ostatní budeme dělat na ně :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Kdo si z nás ještě pamatuje na sametovou revoluci,kdy jsme zvonili klíčema na Václaváku:Všicni jsme se těšili že až se bude psát rok 2006 se tu bedeme všichni do jednoho třást strachy. Toto je POLICEJNI STAT.
uvědomili jste si někdy že brzdná dráha 70ti kilometrové rychlosti je 2,5x delší než u 50ti kilometrové? (to je fakt) I v případě že tyto předpisy zachrání v následujících padesáti letech jedno jedinné dítě mají opostatnění. A přestaňte spěchat...rychle žil - rychle umřel....
Uvědomil jsem si, že seš fyzik jako já potápěč !
Minule mi zase jeden tvrdil, že z 60 zabrzdí na stejné dráze jako z 50 !
Tak si dejte průměr a +- to bude akorát.
Minule mi zase jeden tvrdil, že z 60 zabrzdí na stejné dráze jako z 50 !
Tak si dejte průměr a +- to bude akorát.
Pánové "odpůrci" jste jako tříleté děti, kterým někdo vzal hračku a podle toho taky vypadají Vaše argumenty. Hledáte všelijaké důvody proč dále jezdit jako urvaní z řetězu. Možná by to chtělo nachvíli zastavit a zamyslet se. Nechápu čeho se všichni obáváte když jezdíte podle předpisů - ty se přece nijak výrazně nezměnily. No a pokud nejezdíte, měli by jste pochopit dvě věci. 1) Předpisy jsou tu od toho, aby se dodržovali + by mělo následovat zamyšlení "proč já je tedy nedodržuji....." 2) Každý kdo je poruší, tak učinil ze svobodné vůle, zcela vědomě (předpokládám, že jde o svéprávného člověka) a musí počítat se sankcemi. Jeden příklad za všechny. Někdo hned v úvadu nahoře se rozčiloval, že ho změřili ve 20km/h omezení. Ten pán neviděl tu značku? Ano značení je u nás hodně špatné a to je věc která by se měla změnit a za kterou bych klidně podepsal petici, ale je zvláštní že to všem začalo vadit až po zavedení bodového systému. Právě to ukazuje na fakt, že český národ nad sebou skutečně potřebuje bič a možná že body jsou takovým správným bičem. Skoro bych řekl jedna z nejpovedenějších věcí, kterou politici od revoluce udělali.
Vážený pane jedte se podívat třeba do Německa jestli tam celoročně svítí a zeptejte se jich kolik mají bodů ve svém silniční zákoně.A zdali je rychlost na jejich dálnicích omezena.Vaše názory jsou velmi povedené,velmi mi připomínají občanskou nauku na základní škole v bývalém totalitní režimu.
Řidiči se rozčilovali a budou rozčilovat pořád. Dřív je ale nebylo tolik slyšet, ale jakmile se zavedl bodový systém, tak média pasou po každé aférce. Že silnice, značení, údržba a tak podobně stojí za h.... se ví už dlouho. Petic za to už taky bylo dost a k čemu to bylo?? Silnice jsou zničený, 1. třída je dejme tomu sjízdná, ale o těch ostatních ani nemluvím... Špatný značení vytlučení, výstraha přímo v místě děr.. apod. Jestli si myslíš, že je to od revoluce nejpovedenější věc, tak nevím. Měli ji zavést, až ji budou mít na 100% pod kontrolou a to teď nemají, stejně jako to bylo se zákonem na zákaz kouření na zastávkách. Do dnes to řeší pořádkovou pokutou do výše 200,- místo slibovaných 1.000,-
Neřikám že bodový systém je celý špatný ale nějakou změnu by určitě zasloužil např. v měření rychlosti větší prostor od kdy by mělo být bráno překročení rychlosti a kontrola bodů pro řidiče ne na úřadě ale pomocí intern. portálu. nedokážu si představit že bych měl každý měsíc chodit na úřad!!!!......a ty řady kdyby tam šel každý.
Lidi jsem pro zrušení městské policie!!! Včera jsem byl chycen jak vyjíždím bez světel z parkoviště a už mě stavěli hned za ním. Jdu na komisi. Nedalo se jim nic vysvětlit. A ještě ten jeden na mě zvyšoval a hlas a to bez důvodu! mám svědka! Však já si na té komisi zjistím jeho číslo a uvidí ten mazec. ZRUŠIT VŠECHNY MĚSTSKÉ!!!
Ja v obci 50 a kolem me to hvizda,zakon nezakon.Mimo obec povolena 90. a stejne jsem Xkrat predjet.HOROR :no:
btw:snazil jsem se dostat na www.ChceteZmenu.cz a prej nemam opravneni stranku prohlizet ze by cenzura? 😄