Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi: Více modelů, nižší náklady, větší produktivita

76 komentářů

To přece nemůže trvat věčně. Nový modely, nový řady, lepší, dražší, nákladnější, luxusnější... Pakárna. Neni možný, aby to rostlo donekonečna. Jednou se to celý zřítí a pak budeme rádi, když najdeme ve sklepě starý kolo.
"Audi: více modelů, nižší náklady, větší produktivita" - nemůžu si pomoct, ale takhle to zní jako komunistická agitačka .-) 😉
A četls někdy Audi magazín? To je snůška sebeoslavnejch propagandistickejch keců, jak od Goebbelse.
A četls ty někdy nějakej jinej značkovej magazín? Pokud jo, tak by sis všim´že to tak dělaj všichni, takže by ses moh krotit s kritikou Audi.... :yes:
bude jiz pristi rok...verte mi... 😉
Náskok díky technice. Tato věta se mi vždy vybaví, když čtu článek o Audi. Jo, dokonalý design, perfektní a osvědčená technika. A nyní přicází další boom - nové modely. Třeba taková A5 - už se těším na srovnávací test s CLK :yes: .. Ať se na Audi podíváte z kteréhokoli pohledu, vždy potěší, nikdy neurazí. Třeba podobné čumáky Audin, to je nádhera... Proč nemít stejné komponenty, když vím, že jsou spolehlivé, esteticky přijatelné a ladí k sobě. Jo, němci to válí. VW, BMW, Audi, MB.. Co nový model, to skvost :yes:
co novy skvost to model >😁
Zapomnel jsi Opel
>😁 >😁 >😁 ...to bylo z *ze??
...tak teda ze srandy... >😁
Opel není německý. Jeho vlastníkem je GM. A jde to poznat, je poruchovější, méně propracovanější, apod. Není to němec.
To je jak kdybys napsal, že škodovka a seat jsou německé... ;-\
V čem je méně propracovanější?
K vrcholu stoupají všichni 😄, ale se spolehlivostí jdou tak leda do p...
No, německé vozy vždy patřily k tomu nejlepšímu a bezesporu patří. Spolehlivost je na vysoce solidní úrovni. Audi stojí za každý vynaložený haléř.. :yes:
Modelovy rad AUDI bude po roku 2010 vyzerat podla najaktualnejsich info takto: /// AUDI A2 - 3dv. auto na hranici tried mini a dolnej, s kolmou zadnou stenou, urcene pre podobnu cielovu skupinu ako MINI, ale s akcentom na futuristicky design (bez retroprvkov) Uvedenie: 2009 /// AUDI R2(?): spartansky roadster, na vyvoji spolupracuje KTM, nie je jasne ci sa auto bude predavat ako AUDI, alebo ako KTM (alebo oboje) /// AUDI A3 - nova generacia bude uvedena v r.2010. Este predtym pride na prelome 2007/08 na trh cabrio odvodene zo sucasneho modelu /// AUDI TT - po predstaveni coupe bude na buduci rok nasledovat roadster a v r. 2008 verzia coupe RS: [odkaz] resp. verzia Shooting Brake /// AUDI Q3 - projekt v stadiu preverovania. Na baze buducej A3 zvazuju postavit lifestile 3dv. SAV podobne conceptu Steppenwolf ( [odkaz] ) Ak sa pren rozhodnu, seriova verzia sa ukaze az v generacii nasledujucej po tej buducej. /// AUDI A4: koncom roka 2007 bude predstaveny sedan novej gen., v roku 2008 bude nasledovat Avant /// AUDI P4: crossover-MPV podobny detroitskemu conceptu Roadjet bude vstupom Audi do segmentu jednopriestorovych aut. Uvedenie: 2009 /// AUDI A5: coupe na platforme buducej A4 bude uvedene v Zeneve 2007 [odkaz] . Od roku 2008 aj verzia A5 Cabrio, nahradzajuca sucasne A4 Cabrio. /// AUDI Q5 - kompaktne SAV. Uvedenie: 2008 /// AUDI A6: stale relativne novy modelovy rad /// AUDI P6 - crossover-MPV o triedu vacsie ako pripravovane P4. Projekt je v stadiu zvazovania moznosti a auto by sa malo objavit az v generacii nasledujucej po tej buducej. Niekedy po roku 2010.... /// AUDI A7: koncom roka 2008 bude uvedene 4dv. coupe na platforme sucasnej A6 /// AUDI Q7 - stale relativne novy modelovy rad /// AUDI A8 - v novej gen. od roku 2010 /// AUDI R8 - supersportove coupe na platforme Gallarda, s niekolkymi verziami motorov, a nizsou cenou ako Lambo.
:yes: :yes: 😄 :yes: :yes:
GTI
Dokonalá auta... dokonalá informace... dokonalý Marko :yes:
Dokonaly *-GTI
Today,Tomorrow,Marko 😉 :yes:
GTI
Ale jakým? Chce to jedno. Přestat si nalhávat, že nejlepší autíčka maj na Matějský pouti a vyzkoušet si premiový značky. Je jedno, jestli vlezeš do Mercedes-BENZ, AUDI, či BMW... kam sedneš... tam prozříš. Tyhle písně, že Čivava se zakousne do asfaltu a sejme tě i se zatáčkou, že Corolla je něco jako novej úsvit lidstva, že v Almeře zažíváš pocity japonskejch císařů... to jsou falešné písně amatérů silnic. Je to jinak. Základní dělení aut bys měl chápat jako dělení na standard, tedy jakýsi hlavní proud - mainstream, a premiovky. Ať děláš, co děláš... nikdy nemůžeš zažít v mainstreamu to, co v premiovce. Ale abys to dobře chápal... Ty premiovky vystrkujou drápy skoro v každém segmentu. Takže například v nižší střední můžeš jezdit všechno... včetně BMW1, AUDI A3 a MB A-klasse, tedy premiovou třídu. Jen v těchto vozech hledej dokonalost třídy. A proč to je... no je to proto, že všechno na těch autech je o trochu lepší než v tom standardu. A to "trochu" dělá ty zázraky. Musíš to zažít. Pak suď. Dnes to berem letem světem - ber tohle jako úvod do občasného hlubšího ponoru do jednotlivých tříd, který společně vykonáme, abychom už konečně vnesli světlo do toho o co jde - která auta stojí za to, je zbožnovat, která auta respektovat, či která ponechat tomu, k čemu jsou určena - k cestě do Delvity a zpět. Tak především se oprosti od toho co má táta v garáži, nebo to, na cos v potu tváře vydělal v dlouhejch rocích svýho krátkýho života. Tyhle trumfy nech laskavě v kapse. Pravda... pravda je totiž tam někde venku... my ji spolu najdem. P.S. AUDI... klasická premiová značka... dokonalá kvalita, dokonalý design, dokonalé materiály. Obrovská četnost variant karoserií, motorů, možnost volby pohonů... k tomu obrovskej náboj z automobilového sportu... prostě... autoráj pro toho, kdo se netřese, jen spatří kliku od showroomu. Vezměme například klasiku - reprezentanta AUDI ve střední třídě - A4. Jak to chceš? Sedan, kombi, cabrio? Nafta, benzín... nepřeberné množství... čtyřkolka, dvoukolka... co žádáš. Od základu až po neskutečný dělo. Od desítek a po stovky koní... Tomuhle se říká premiová nabídka premiového modelu. A4 můžeš lehce konfrontovat třeba s(papírovým) rivalem - LEXUS IS - v nabídce je jedna karoserie - sedan, a dva motory. Ano - dva motory... jedna nafta na 170 koních a jeden benzín... jistě netřeba dalších slov.... Občas si představuji, jak by to vypadalo, kdyby třeba AUDI postavil vedle sebe na fotbalové hřiště všechny možné varianty modelu A4... a tam někde naproti v malém vápně by se třásli dva lexíci IS... jeden v naftě... a jeden v benzínu 😄 Tak sám vidíš, co pod pojmem "premiová značka" chápe AUDI a co jiní. Časem proberem postavení jednotlivých značek v mainstreamu, v premiovém i subpremiovém segmentu. Pro leckoho bolestivá cesta. Jistě... slepota je velkou bolestí. :yes:
Přestaň dělat tragéda z Čivavy. Mě se nelíbí, to je pravda, ale nemyslím, že by jezdila hůř než třeba Guru. Může jezdit jinak to jo, ale stojí za ní také kvalitní technologie a srážet jí jen proto, že je z Japonska (východ a Japonsko je sakra rozdíl). Jasně, že BMW 1 je pořád BMW. To nikdo nepopírá. Nikdy nebude. Skvěle to vystihl don Pedro (pod Civicem 3D). AUDI - mě se jejich auta líbí (ve většině případů). Prémiová značka - to je dnes již jen Bentley, Rolls, Maybach... BMW, MB - to jsou "širokopásmový" značky. Dokonce MB je na tom "hůř", protože vyrábí ještě větší rozpětí modelů. Audi je na tom zhruba jako BMW, ale zase nemá takovou tradici, co se týká cílení směrem nahoru, takže mezi BMW a MB podle mýho patří, ale zatím ne dlouho (to je konstatování faktu, ne argument). Premiovost pro mě znamená, že značka nabízí několik málo modelů (v málo variantách) a jejichž cena začíná řekněme kolem 1 mega za základní model v základní motorizaci. Takže jak MB tak BMW (ani Jag, dokud bude mít X-type) není úplně premiová značka, nicméně vzhledem k rozpětí a tím jak vysoko sahají top modely, tak tam jednou nohou jsou (tady má zase navrch MB, díky SLR). Audi je na tom obdobně, akorát ne tak dlouho.
Prémiovkou se značka nestane ze dne na den. Je to běh na dlouhou trať, kdy sbíráš zkušenosti, ocenění a pomalu se začíná psát historie - tradice. Nesmí se však usnout na vavřínech, což je případ Jagu... Horch neboli Audi, BMW a Mercedes-Benz. To jsou premiovky. RR, Bentley či Maybach, to nejsou premiovky. To jsou SUPERluxusní káry. A zde se teprve pořádně platí za značku, za každý mm navíc... Ale to už jsme v jiném světě..
GTI
Jo,jo.
Audi je premiovka >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Leda ve tvym vlhkym snu >😁 >😁 >😁 >😁
Audi je plnohodnotná prémiová značka.
Chtěla by být... Ale pro ty co mají srdce a trochu stylu, pro ty tu jsou jiné značky. Skutečně prémiové. V česku má audi abnormální zvuk, jinde v evropě však zdaleka ne... :no:
GTI
Pozor - nikde jsi ode mně nemohl číst, že bych psal, že GURU jezdí lépe, než Čivic... tedy až na to, že má každej jinou nápravu... 😉 Jinak pozor - premiová značka je taková, která nabízí víc než mainstream. To, co zmiňuješ - Bentley a spol... to je EXKLUZIVNÍ segment... a tom nechám psát jiné... tam až na výjimky postrádám osobní zkušenosti... Tedy ta premiovka, to je to, co píši nahoře... jakýsi "lux-mainstream". Nezaměňujme ovšem s dělením na třídy (o tom také píši nahoře). A právě, co je impozantní, že totiž premiovky sestoupily i do menších tříd a tedy dnes pro porovnání nepotřebuješ mít zkušenost ve střední třídě, nýbrž ti stačí už třída nejrozšířenější, totiž nižší střední. O to toiž jde. S Focusem, třeba, má zkušenost skoro každej. Takže pro porovnání má kde kdo základ... No, a když vlezeš do Audi A3... provnáváš mainstream s premiovkou... dokonalé. Samozřejmě, že nejdůležitější segment - střední třída... to je inspirativní pole... pro porovnávání: A4, BMW3, MB-C... s 407, A5, Mondeo, Vectra, Accord, Avensis, Primera, atd. A zase - třeba Mondeo - BMW3... neporovnatelné. O tom je prostě premiová třída.
Proc se vzdycky pri blaboleni o premiovce schovas za neprustrelny BMW3 ???
GTI
Neschovávám se. Je jedno, co použiješ. Můžeš porovnat Mondeo s A4... třeba. Nebo X-type s C5 😄 P.S. Jinak pozor na užívání slov - to blábolení teď přehlédnu, ale příště bych tě asi už chytil za slovo. On ten premiový segment nemá přívlastek "premiový" zbůhdarma. Právě i o tom chci psát. Cože to tedy dělá premiovku premiovkou. Dva motory to nejspíš nebudou 😄
Rozepisuju se o tom nize - co si myslim o stavajici "premiovce". Ono nejde prece o to, ze muzes mit pod kapotou A4 motor 1,6. To je "premiovka" pro slabsi vrstvy. Nebo jak to brat? Copak si nekdo, kdo uvazuje o premiovem segmentu, koupi treba tuhle kombinaci, ktere to bez problemu nanda 90% "nepremiovek" v podobne cenove tride? Osobne si "premiovku" predstavuju jako napr BMW 330i. To je podle me ideal stredni tridy. Urcite nezaslintam nad A4 1,6. A predpokladam, ze vetsina soudnejch taky ne. btw. A s tim schovavanim - vzdycky, kdyz se toci rec na srovnani - koncis BMW. Ze by z te "premiove trojky" prece jen nekdo vycnival nad zbyle dva ??? >😒] >😒]
GTI
Dělám to z prozaického důvodu - nejlépe se to píše.
No prave. Slepota je velkou bolesti 😒
GTI
Jasně... nevím, zda jsi včera četl... ale já když se pod Touaregem dočetl, že se tam regulerně porovnává s Pandou 😄 (nic proti ní)... tak mě napadlo, že tu píšem jaksi hodně izolovaně o konkrétním autu, tedy vždy o tom, které je tématem článku... a tak nějak zapomínáme to auto správně řadit (nebo alespoň někteří kolegové). A pak jsem tu narazil na příspěvky, kde se do jedné třídy řadí Megan a 407... tak mě to sice dost zarazilo (zde bych to opravdu nečekal) ale... pak jsem si uvědomil, že vedle autoveteránů sem třeba píší i kluci kteří "začínají" a tak by taková osvěta nemusela být marná... jen vzpomeň mou horní ilustraci nabídky (v premiovém segmentu!) Lexe ve střední třídě v porovnání s AUDI... na tom fotbalovém hřišti... 😄 Takže jo, chceš-li o tom psát též, budu jen rád... alespoň si i odpočinu. P.S. Pár oscarovejch srovnání tu již zaznělo - zmíněná Panda x Touareg 😄 králem ovšem je, nadřazení Octavie nad Porsche 911 😄 koneckonců... Jardo... 😉 MB-C... 😄
Mam volnejc a tak se muzu zapojit. Pokud jsem dobre cetl Touarega, tak prime srovnani s Pandou jsi tomu dal az ty. Predchozi prispevek tomu dal jen smer. Ale to hodnotit nechci. Ani Panda a ani Touareg neni muj salek caje. Jedno je pro me maly a druhy zbytecne velky. To tve srovnani na fotbalovem hristi vyzniva tak, ze "premiovka" by se merit podle sire motoru, kastli, pohonu. Ale o tom to prece neni. Je jasny, ze mezi "nadstandard" byly po leta pocitany Audi, BMW a MB. Jenze casy se meni. Uz jsem to tu psal. Nejenze se ostatni automobilky (jak ktera samozrejme) vysplhaly hodne vysoko v tom pomyslnem zebricku, ale nektere jsou v urcitych aspektech i nad touto trojkou. A nejen to. Tato "premiovka" je v posledni dobe stale vice tlacena i do sfer nad kterymi jeste pred lety ohrnovala nos. Je to hodne videt na pokusech napr A2 - totalni pruser. Jak designovej (to snad uznas i ty - zarytej priznivec "premioveho"designu - ze tohle dilo nema s hezkym vzhledem nic spolecneho), tak jizdni a z toho vyplyvajici prodeje. Neposmivam se - konstatuju. To, ze MB e😜erimentuje na poli, kde nemel, nebo dokonce nema, vubec zadnou zkusenost - a tudis chybi jakakoli nesmyslna prupovidka o historii, je neoddiskutovatelnej fakt a svedci to pouze o jednom. Uz jsem to tu taky psal. Kazdy z teto trojice, stejne jako ostatni vyrobci (cehokoli), se snazi dostat k co nejvetsimu poctu kupujicich - a jsme opet u ekonomicke stranky veci. Ta (bohuzel) urcuje v drtive vetsine smer, kterym se ten ci onen vyrobce bude pohybovat. Ale to uz jsem hodne odbocil, i kdyz diskuse posledni dobou se uvodniho tematu moc nedrzi. Stejne me boli prsty - na takovouhle porci psani nejsou zvykly >😒] .Jen toliko - z teto trojice ja osobne vyclenuju BMW. MB mi pocitove nerika skoro nic (najdu si spoustu pro me lepsich) a Audi mi pocitove rika mnohem mene nez BMW - i kdyz zase mnohem vic nez MB. Takze moje volba je jasna a jaks mi dal v jine diskusi (IS vs BMW3) "sach", tak mat a ani dlouhosahla rozprava se v tomto pripade nekona. Tady se shodnem - podobne jako s Led Zeppelin >😁
GTI
😄 Jen bych snad dplnil k hornímu tvému příspěvku - není vůbec důležité, zda premiovka má 100 či 1000 koní. Vidím, že musíme ještě hlouběji a začít tím, co to vlastně "premiovka" je, či být má... dnes už toho asi nechám i já, jsem znaven, ale pokračování bude... neb musí.
Náhodou, A2 byla bomba! Tedy vzhledově je to naprosto nezaměnitelný a hlavně velice pohledný auto. A s těma Zeppelinama vopatrně... 😉 >😒]
😄 ...na jednu stranu a objektivne vzate: ten pohlad na zastup Audi proti (zatial) dvom Lexusom...tak to by bola sila >😁 Ale na druhu stranu a to tiez objektivne vzate: ten zastup Audi by bol asi takmer rovnako zdrvujuci aj proti Jaguaru... A v tom to je. Nevyberame si rad aut. Vyberame si konkretne auto, v konkretnej karoserii a s konkretnym motorom. Takze Lexus ma legitimne pravo (a je to aj rozumne) ponuknut vo chvili budovania svojej znacky na EU trhu taku skladbu modelu, ktora bude komercne najziadanejsia. Aj ak to znamena velmi uzku ponuku. Ale ano...chapem co chces povedat tym co si napisal 😉 ..a musim sa priznat, ze ten obraz na futbalovom ihrisku ma pobavil. A chvalim (okrem prispevku) aj to, ze chces preklepnut znacky vo vsetkych segmentoch. Len mam strach, aby to nesklzlo v debatach z vecnej roviny na sikmu plochu (...to sa tu v poslednom case stava). 😉 Chcem ale povedat, ze mas PERFEKTNY napad :yes: ....ibaze dost NEBEZPECNY. No a ak to neprekroci nejaku hranicu, tak mi bude ctou v tomto "projekte" diskutovat...a ARGUMENTY a INFORMACIE si pripravim sakra dobre 😉... tie PRE, aj tie PROTI kazdej znacke. 😄
GTI
😄 Marko... Marko... já "věděl" že napíšeš 😉 A moc si tvého příspěvku vážím. Samozřejmě že udělám dost proto, aby to nesklouzlo do nějakých sprostých pokřiků. Naopak, chci prostě postupně psát a psát a psát 😄 a rozvíjet diskuzi nikoliv jen o jednom autě pod článkem. A vím, že je tu jeden... nějakej kolega Marko... co o této problematice ví mnohem víc než já, a proto doufám, že se i zapojí. 😉 :yes: P.S. Ten Jaguar... abych teda byl na tebe slušný 😉 mám ho v rukávu... a budu odůvodňovat jeho mezené modelové portfolio... 😄 Rád odůvodňuji 😄 P.P.S. Velmi si považuji tvého příspěvku :yes: Udělal jsi mi prostě radost... 😉
😄 ...jasne! To male modelove portfolio viem odovodnit aj ja (pretoze tiez rad odovodnujem). Myslim, ze konkretne ten Jaguar nebude az taky kamen urazu. 😉 Teraz som iba hladal paralelu na ihrisku...preto aby som naznacil, ze ta problematika...alebo inak 😄 : to do coho vstupime touto debatou nebude stamprlik s vodou, kde uvidime na dno. To bude velmi, velmi siroky a hlboky ocean. A bude v nom asi plavat vselico (nebezpecne)...... 😉 ( No, ale debata to moze byt dobra...hodnota, pozicia a charakter znacky a modelu je jedna z mojich oblubenych tem... :yes: 😉 )
GTI
Vím, vím. 😉 :yes: Pod článkem "testy vašich aut" jsem teď napsal Bertoňáka... abych se mohl soustředit na vážné téma, které nás v letních měsících čeká (ale nějakej ten forek propašuju i do premiovek) 😄 :yes:
Jaguar má přesně tolik modelů, kolik je zahodno. Možná ten nejmenší mohl míc více variant (Coupé), ale i tak to stačí. Co by si chtěl? Aby se kočka potila v dakarézních píscích?
GTI
Já ne, já vím přesně, co je Jaguar.
Jo a pokud si dobře vzpomínám, tak Marko vždy psal o Jaguaru jako o subprémiovém segmentu. Z čehož mi plyne, že výš asi nebude patřit Audi, nemyslíš? Prémiový pak logicky musí být Bentley a spol. A pochybuju, že to Marko spletl. 😉
Ja som o Jaguare pisal ako o "nadpremiovom".😉 SUBpremiovy = podpremiovy = Volvo, Saab, Alfa Romeo, atd...teda automobilky, ktore nemaju 5m sedan. Naopak, nadpremiovy ma vsetko co premiovka, ale este aj "nieco" viac. Bentley & spol. je zas segment exkluzivnych aut... 😉 (Inak, ten Jaguar momentalne stale operuje v klasickom premiovom segmente, ale odchodom zo strednej triedy, az vypusti X-Type a nahradi ho 2-3 sportakmi uz bude splnat kriterium na nadpremiovku). To
Já vím co znamená Sub... 😉
Ach jo... Tak až se GTI vyspinká, tak pod nějakej víkendovej článek napište tu "osvětu". Já bych od tebe uvítal, kdyby si to napsal z pohledu marketingu, nebo prostě tak jak se to dělí profesionálně.. 😄 :yes:
Ja viem , ze vies co je "sub" 😉 Co myslis presne tym ako sa to deli profesionalne? Mysli znacky? Akoze, ktora znacka patri do low-endu, ktora do mainstreamu, atd... Tak si to myslel? 😉
No ono už si to vlastně napsal výše.. Jsem "volaký zmeťený".. 😉
Hmm...ale zas mozno by stalo za to poobede sem hodit prispevok, ktory by pojednal o tom co su atributy premioveho segmentu a cim je odlisny od inych segmentov...
Určitě! Já si to rád přečtu 😉 :yes:
Jo a strč to pod "už jste zůstali viset na silnici"... Je tam parádně místa..
>😒] >😒] >😒] :yes: ...ale poobede uz nebude...
>😒] >😁 >😁
Prostě mi vysvětli, proč je dle tvého mínění značka prémiová? (Audi), jen proto, že má velké portfolio... Prémiovost značky se přece poměřuje v jakých intencích se pohybují jednotlivé modely. Kdyby A3 jako nejnižší model začínala třeba na 900.000,- , tak by se to dalo pochopit..
GTI
Nikde jsem nenapsal, že premiovku dělá JEN četnost modelů. Klid... budem se tomu postupně věnovat.
ty chuj,stale tu otravujes...,to je hrozné,kazda diskusia..stale GTI
GTI
Copak, zatmění? Mozku?... to asi nehrozí, viď 😄 😉 :yes:
Právě že pestrá motorová paleta premiovost značky, respektive modelu, spíš sráží. Příkladem budiž baworák – s kubaturou 1.6, potažmo 1.8 akorát tak kumuluje všechny nevýhody zadokolek, jako je k uzoufání stoupavost při špatných adhezních podmínkách nebo nejisté zdolávání vyjetých kolejí apod. Zato ˝prémiová˝ A3 1.9TDI, to je fakt svezení jak s hnojem, bez automatu se ukvaltuješ xmrti a při studeném startu zaručeně uvědomíš celou ulici, kdo že se to právě vypravil na cestu do práce. Do premiového segmentu víc zapadají agregáty charakteristické vysokým a stálým/kultivovaným výkonem, jedinečné svou technologickou vyspělostí, jako třeba bezkonkurenční(!) hybridní šestiválce od Toyoty, známé z Lexusu RX400h resp. GS450h. Jako další rozlišující faktor vyšší třídy zmiňuješ obsáhlý výběr karosářských variant, ale není to spíš devíza nižšího a především pak středního segmentu? Apropo ti co chtějí prima premium, nechají si na zakázku vytvarovat karoserii kombi i na Aston Martin, ale to jen tak na okraj. Pestrá výrobní paleta je jen a pouze projevem podbízivosti té které automobilky a neurčuje nikterak prestiž a honostnost. Ba právě naopak – když chci pro sebe něco skutečně exklusivního, vyberu si značku co nikdo nemá, protože v AUDI se už dnes vochomejtaj i holomci z Horhí-Dolní, sice v jednašestkách, ale co naplat, když 50% komponent je sdílených napříč výrobním portfoliem VW. Tebou skloňovaná "dokonalost" značky se totiž vztahuje jen na některé konstelace z výrobního programu. Když AUDI, tak Quattro a pohon dle vezdejší podnikateské třídy – TDI. Sportovní naturel sice veškerý žádný, ale ten kdo nechce řízení jak arkádu, jde do BMW, bez 😁rive min. dvoulitr benzín, jinak postrádá jiskru. Mercedes, a teď nemyslím trucky, popeláře ani MHD ani drobotinu A-klasse, potřebuje též alespoň dvoulitrovou kubaturu, nanejhůř 180kompressor do C-klasse, aby se přiblížil tomu bájnému obrazu "dokonalého" Mercedesu. Rozeznávat premiovky podle délky seznamu výbavy je zavádějící, vede k zaslepenosti...
GTI
Jsem rád, žes učinil ponor do svejch představ o premiovkách... a vůbec. Jo, jak nahoře píšu, můžem to postupne rozebrat. Myslím, že víc než o premiovkách píšeš o exkluzivní třídě, tam ano... omezený počet modelů atd... Nezapomínejme, že premiovka, jak píši nahoře, sestoupila i do segmentů veskrze prozaických... Tak možná to chce trochu "předefinovat" pocity...
Můj pocit je příliš bezprostřední, než aby se přehodnotit. Nicméně snad jsem správně pochopil tvůj záměr, postihnout rozdíl mezi zaběhnutými a zhůry rozpínajícími se automobilkami v rámcí segmentů. Jistě ne náhodou označuješ zhůry sestupující jako "premiové značky", vzhledem k tradici od nich zákazník za své peníze očekává určitou PRÉMII navíc, jakýsi punc nezaměnitelnosti. Bohužel, konkrétně třeba v nižší střední, si za své peníze akorát tak nakálíš do gatí, páč jedničkowej brambex je nepraktickej, zábavnej, neskutečně předraženej hezoun, skýtající sic nekonvenční náhon, ale za naprosto neadekvátní peníze. Nehledě na nesmyslně nízké kubatury s motory PSA. Co takhle A3, co ta nabízí navíc? Quattro se nám do ní nevejde, podvozek shodnej s golfem, stejně jako motorizace, takže golf s designem AUDI, za svůj peníz dostáváš design. To není moc. A Áčkovej Mergl, krom designu, proti konkurenci asi taky víc trumfů z rukávu nevysype. Tím nechci říct že koupě Áčka postrádá logiku, někdo si jistě své opodstatnění najde. Chci zdůraznit, že oproti konkurenci nabízí prémii jen brambex 1. řady a toho já osobně kvůli cenovce neuznávám. Vlastnictví luxusního vozu sice může budit dojem solidnosti, ale porovnání v žebříčku spolehlivosti mnohdy prozradí pravý opak. Za premiovky považuju jen modely korespondující s firemní filozofií. AUDI musí mít náskok díky technice – quattro, BMW musí řidiče bavit a Mercedes, ten musí být zkrátka dokonalý. Tobě šlo zjevně o určitý éterický nádech exklusivity, který těká z drahé značky. Jenže kdyš nemáš náskok díky technice, nemáš AUDI, máš předraženej Golf nebo jak že ho to častuješ.
:yes: :yes:
Predefinovat pocity ??? Spis predefinovat vyznam slova "premiovka" ne ?
No tak jsme si tu zase přečetli pár dobrých rad jak například poznáme prémiovku. Zastaví variantou svého modelu celé fotbalové hřiště. Bomba. Všechna čest možnosti volby, ale jestli tohle je jedno z měřítek prémiovosti, tak BMW silně pokulhává! Bože. A přitom pokud tady jsou prémiové značky, tak Audi vážení, to stojí až na konci chvostu a třese se, aby tam zůstalo. Náskok díky technice nemají, technika je naprosto průměrná, není ani inovativní a není ani dotažená k dokonalosti. Někteří jedinci tady píšou o pronikání některých prémiovek do nižších segmentů - bravo, sedněte si do A3 a - máte snad pocit nějaké výjimečnosti, máte pocit, že oproti tomu naprosto stejně zpracovanému golfu stojí za těch 200 papírů navíc? Ne. Ani náhodou. Proto se taky tak dobře prodává... Už i jeden vysoko postavený VW vykřikl na tiskové konferenci, že Audi je jenom předražený VW. Máte snad pocit, že za své peníze dostáváte něco, co v golfu není? Nebo co má A4 oproti prassatu? Ne, nenechme se mýlit. Myslíte, že by skutečná prémiová značka jako BMW pustila do světa tak odporně hnusný a nevkusný vůz jakým je např. Q7? Chce to mít i trochu tvář, styl a eleganci, ne jenom počítat čísla. Takže premiovky ano - Jag, BMW, M-B (který si znovu těžce získává jméno a vydobité pozice) a pak někde hodně vzadu, pro ty co neví, na hranici prémiového a subprémiového segmentu se bude krčit to audi a křičet, my zaplníme fotbalový stadion variantami A4 - jsme prémioví!! >😁 >😁 >😁
GTI
To si piš, MichaleH, že v A3 dostáváš porci za 200 navíc... a že ten, kdo se umí koukat to pozná. Dnes tu srovnáváš nového Passata se čtyřletou A4... to bys neměl... protože samozřejmě, že do mainstreamu pronikaj prvky z premie. Musíš porovnat porovnatelné, správně členit premiovku a exkluzivní třídu, vědět to chce také jaký je rozdíl třeba mezi BMW1 a Focusem... a pak můžem rozvinout téze o třídách. P.S. Ty napíšeš větu o tom, že Q7 je hnusný... MichaleH... tvůj soud o tom, co je, či není hnusné, není vůbec rozhodující k řazení aut do tříd. A už vůbec tyhle subjektivní soudy nepatří do diskuze o tom, co je mainstream, premie, ex, či standard... Je milé, že se na závěr svého příspěvku směješ jak ajbíšek... ale zrovna tuhle úroveň diskuze jsem nahoře namysli neměl...
Přesně k tomuhle obvykle stáčíš diskuzi ty v mnoha případeš. Vybereš si z příspěvku jednu tu nejblbější větu, vytrhneš ji z kontextu a na ní se vozíš. Takže od dnes prémiovka, která nezaplní hřiště, vlastně ani prémiovkou není. Passat není zase o tolik novější jako A4 a mezi námi, představuji si, že prémiovka má generaci náskok proti mainstreamu - což například trojka od BMW vždy měla narozdíl od.... Jaký je rozdíl mezi BMW1 a Focusem vím, jaký mezi A3 a G5 ne. Mé soudy o vzhledu a designu (stejně jako ty tvoje) nejsou důležité pro zařazení do tříd, nicméně o tom, že Q7 je hnusná obluda bez špetky vkusu a stylu napsat můžu. Obzvláště, pokud je to čistá pravda. Naprosto degradující pro audi. Takže znovu se zasmějme tézím o prémiovosti prémiovek. P.S. pokud všude píší novinářské esa o tom, že audi neumí vě většině případů ani pořádně vyladit podvozek, tak mohou být prémioví jak chtějí. Třeba na fotbalovém hřišti... >😁 P.P.S. naučme se ctít a kupovat prémiovky, ty opravdové prémiovky! :yes:
GTI
Tak fajn... Jestli tě mohu požádat... já nahoře napsal ten "nultej" příspěvek "Autem do ráje"... a stále si myslím, že cenu o tomhle psát má. Tak bych si tě dovolil požádat, zda bys tedy napsal první příspěvek k této problematice. Měl jsem sice představu, že napřed budem popisovat třídy, tedy bez aut. Ale vidím, že seš jak umanutej proti AUDI... a nerad bych to nechal sklouznout do předhazování svejch miláčků... Tak prosím, zhosti se toho výkopu a napiš první příspěvek na ...nekonečnej... seriál - AUTEM DO RÁJE. :yes: Napiš nadpis, dej tomu za "1" a hoď to sem.
GTI, ve svých příspěvcích zmiňuji více značek než jen audi. Nicméně současně vyjadřuji to, že v mých očích značce audi chybí k prémiovosti ještě pořádný krůček. Že zmiňuji audi je pochopitelné pod článkem k audi a k těm mnoha výkřikům o dokonalosti jejich vozů, které jsme si mohli v této diskuzi přečíst. P.S. je to fakt blbá diskuze. Jdu na ten článek 1.
Hele nech toho Focuse na pokoji! Nebo budu zlej >😒] >😁
Takže prémiová značka. Na úvod si řekněme, že podle šíře modelových řad ji bezpečně nepoznáte. Ani cena není úplně směrodatná (pozor na některé drahé, co na to nemají)! Prémiová značka vám dává něco výjimečného za vaše peníze. Je to například nadstandardní zpracování, materiály a především techniku. Skutečná prémiová značka nesdílí 80% komponentů se svým chudším bratrem (za co byste potom platili, že?). Víte, že ta partie techniků vyvíjela vaše auto srdcem a aplikovali do něj maximum poznatků a techniky, kterou otestovali na závodních tratích. Tady bych se ovšem pozastavil, skutečná prémiová značka se zúčastňuje sportovních klání jaksi samozřejmě a srdcem a za zcela rovných podmínek se svými soupeři, aby rovněž takto dokázala svoji nadřazenost, ne proto, aby marketingové oddělení mělo co dát za 24 hodin na nový leták. 😉 Musíš mít možnost tuto techniku pocítit na vlastní kůži v modelu, který si můžeš koupit. To ovšem neznamená, že ti nabídnou auto se supersilným motorem. Prémiová značka rovněž nepodráží svoji exkluzivní značku, pokud nějakou vlastní. Např. od ní nebere motor výměnou za zámky dveří a ovladače topení. Když vyjedeš se svojí prémiovkou na cestu, každý by měl vědět s kým má tu čest! Tzn. pokud ten samý motor bije v té masovce vedle tebe, tvař se, že tam nejsi. Doporučuju zatmavit skla... V podstatě máš na výběr z několika málo prémiových značek. První je zaměřená na řidiče, druhá na image a pohodlí. Třetí bych sledoval až od vyšší střední neb základ byť z kvalitního mondea není pro prémiovku to pravé. Ale v těch vyšších je hodně silná, avšak méně doceněná a v česku bojující se sebou sama. Pak je tady čtvrtá, přišla nedávno, má hladký design a velmi hladký šestiválec, který může být kombinován s elektrotechnikou a dohromady dává vizi 21. století... Někteří však dosud nepřišli její zvláštní dokonalosti na chuť. Je to však čistě jejich chyba. to be continued...
GTI
Proč tolik jinotajů a ironie? Jinak dobrej pokus. Myslím, ale, že budeme muset na to jít trochu jinak... Neříkám, že lambo musí nutně mít zámek z fabie, ale tohle bych v hodnocení neupředňostňoval. A to, jestli má Mondeo a X-Type stejný páčky blikačů... to asi nebude ten pravej rozlišovací znak premiovky od standardu. I když zrovna kolem páček se budu v aktuální souvislosti vyjadřovat. Nesmíš vše jen zpochybňovat. Můžem také začít odzadu, tedy definovat premiovky, modely, a jít k obecnému... ale tohle by asi nebyl správný postup. Každopádně, pokud nevíš, že jak Jaguar tak Audi náleží k premiovému segmentu... bude to tu s tebou těžké. Argument, že je tu AUDI přeceňované... nemá váhu... dostanem se k tomu, až budem psát o "hodnotě" značky...
Tak na to se těším GTI, na tu hodnotu značky. Jinak kde jsi z mého psaní vyčetl, že jag nepatří k prémiovkám? Já jen píši o tom, že bych ho sledoval raději až od té vyšší střední. Osobně nepovažuji X-Type za příliš oslnivý výtvor, ale takový S-Type za jedno z nejlepších aut vyšší střední. Kdyby u mne byla tato třída na pořadu dne, 100% bych v salonu jaguaru zamlouval zkušební jízdu. A ten vzhled... Modlím se, aby nový S-Type navázal! Jo a cesta od jednotlivých modelů k obecnému, taky nemusí být špatná, nicméně ji vidím jako náročnější a střetovější... >😁 😉
GTI
Jistě... budem se tu sekat 😄 Ta "hodnota" značky je nepominitelným kriteriem, pokud máme psát o premiovém segmentu.
GTI, audi rozhodně není plnohodnotný prémiový výrobce. jo...už možná pomalu chápu, v čem máš s auty problém: ty jsi prostě Mistr škatulkář. Něco příjde od hyundai...šmejd.Audi...dokonalé. Myslím, že ti dělá velkou práci si připustit, že dnes už je situace na trhu tak provázaná, že není radno škatulkovat podle fotky a recenze. ne. Koukejme se na produkty automobilek, porovnávejme parametry a zpracování, kvalitu podvozku, kvalitu motoru, design...a naposledy se podívejme, od jaké je to značky. Takhle by se totiž měly porovnávat objektivně auta. to, že mi nějaká značka dá punc úspěšného podnikatele...je jen dobře. Ale stejně by měla také uspět ve všech srovnáních s porovnatelnými soupeři, nemyslíš?
GTI
Pokud neumíš zetřiďovat... nemůžeš se v autech orientovat... K tomu srovnání se soupeři se dostaneme... o to ani tak nejde. Nechci ti bourat kruhy... ovšem AUDI je premiový segment se vším všudy. V některém z kriterií je dokonce je premiovkou premiovek. Ale nepředbíhejme. Pod GM jsem vrhnul příspěvek. Je to začátek... toho škatulkování... tak to dobře pochop. Všechno můžeme postupně probrat... a na závěr (až na závěr) vřadit jednotlivé automobilky do škatulek. Už dnes můžeš ovšem dumat, kde skončí Subaru.
Mistr skatulkar >😁 >😁 dokonale >😁 >😁 . Ted jsi trefil hrebicek na skatulku >😒] Ja jsem se tu s GTim dohadoval o technice, o inovacich a ..... lustenina na zed :no: ale nenasel jsem to spravne souslovi. Tys to odhalil - Mistr skatulkar. To je to prave. Jsou tu jedinci, kteri u auta preferuji jizdni vlastnosti, qalitu zpracovani apod. a jsou tu jedinci, kteri VWelebi urcity typ designu, ktery je sice prumerny, ale v jejich ocich je to VWrchol. A pak - kazda inovace odjinud, kterych je posledni dobou vic a vic, je privadi temer k silenstvi........ Mistr skatulkar >😁 >😁
MichalH :yes: :yes: :yes: