Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jeep Grand Cherokee CRD v USA: vůni benzinu střídá vůně nafty

39 komentářů

😉
Už by si mohli lidi taky konečně zvyknout, že benzín voní ale nafta smrdí, takže vůně nafty je nereálný pojem >😁
Tak tak. Pravda
For😜 234,655 (-2.7😖; Chevrolet: 209,108 (-14.8😖; Toyota: 205,709 (+12.8😖; Chrysler: 191,261 (-14.0😖; Honda: 125,639 (+16.6😖; Hyundai: 42,514 (+5.2😖; Lexus: 29,999 (+8.9😖; BMW: 28,360 (+5.3😖; Mazda: 27,321 (+3.0😖; Kia: 26,494 (+3.9😖; VW: 22,100 (+35.6😖; Mercedes: 21,621 (+21.0😖; Cadillac: 18,510 (-18.6😖; Subaru: 16,406 units (+13.0😖; Acura: 16,171 (-16.9😖; Mitsubishi: 11,821 (+3.9😖; Suzuki: 10,135 (+35.9😖; Volvo: 10,124 (-6.2😖; Audi: 7,120 (+10.3😖; Land Rover: 3,981 (+38.6😖; Saab: 3,030 (-24.2%); Jaguar: 2,374 (-12.0%) /// Nissan/Infiniti ještě nezveřejnili, neoficiální zdroj hovoří o 86,666 (–7.3%)
Jo, brácho, není daleko doba, kdy se Toyota stane nejprodávanější značkou v USA! Brácho, dokáže to vůbec rozdejchat? Toyota - nejprodávanější značka v Americe.. ale ono se zas tak moc nestane.. brácho.. mám pro Tebe pár info, aby jsi zjistil, s kým máš tu čest.. Nejprodávanější prémiová značka v USA? Už pěknejch pár let je to Lexus! Nejprodávanější prémiové auto v USA? Už pěknejch pár let je to Lexus RX300 (nyní RX350)! Nejprodávanější osobní auto v USA? Už devět let tomu neohroženě šéfuje Camry. Když už jsme u toho - teďka se děje nesmírně zajímavá věc - Camry je v ohrožení.. je to neuvěřitelné.. víš kdo se na ní mohutně dotahuje.. Corolla, ano ta Corolla, která čeká na novou generaci, ano ta nudná Corolla, kterou nemůžeš vystát.. brácho, souboj Camry versus Corolla: v květnu je to 43,112 (3.6😖 vs. 41,550 (28.0😖, od začátku roku pak 177,090 vs. 159,992.. brácho doplňuji informaci.. nejprodávanější auto v USA = Camry, druhé nejprodávanější auto v USA = Corolla.. to se nedá nenapsat.. Today Tomorrow Toyota >😒] :yes:
Brácho, na závěr sem si nechal to nejlepší.. Tvoje modla z Vlkohradu prodá za celý měsíc tolik aut, jako se Coroll prodá asi tak za 14 dní.. brácho chápeš to? Brácho, kde sakra ty inženýři z BRD udělali chybu? Brácho, jak je vůbec možné, že amíci nechápou, že Guru je Guru? Jak to že neuznávaj Passátní větry? Brácho, vysvětli mi to.. >😒]
Guru: 1,645, Passátní vítr: 4,545 X Corolla: 41,550, Camry: 43,112.. brácho, raději na to snad ani nekoukej.. brácho, čekám Tvojí analýzu >😒] Today, Tomorrow, Toyota :yes:
>😁
>😒] :yes:
jestlize pripocitas lexus, pak je Toyota 😉
Jestli k Fordu pripocitas Volvo, Land Rover, Jaguar a Mazdu, tak nebude 😉.
General Motors: 345,157 (-16.0😖; Ford Motor Company (Mazda se v přehledech uvádí samostatně!): 278,546 (-1.9😖; Toyota Motor Sales U.S.A.: 235,708 (+12.3😖; DaimlerChrysler: 212,882 (-8.0😖
Jiste, omlouvam se!!!
:yes: jsem rád za tu nudnou corollu 😄 :yes: . kdysi dávno jsem ve svobodným slově četl zprávičku, že snad každý třetí auto jezdící v USA je corolla. je to teda blbost, ale tehdy mě to zaujalo.
Nic než evropa. Nic než Evropská auta. Nic než Češi!!!
Nemám rád Toyotu! Mám rád Ford Motor Company! Prosimtě Tome, nevíš, kolik bylo v USA prodáno Ford F-150 ???
F-series má svoje kouzlo, absolutní bestseller po mnoho let: květen: 70,175 (-5.8😖, od začátku roku: 334,725 (-0.2😖
Co to tu čtu? Pár prodanejch Coroll za mořem a tady se odehrávaj onanózní orgie... Tady v Evropě někdo jásá nad tím, že japonskej výrobce má úspěchy v Americe... tak z toho mi jde šiška kolem >😁 Jsem evropan, znám svý modly a vím, že nikdo nikde v sourhnu nevyrábí tak dokonalá auta jako zde. Jo, mě to vyhovuje. Mě prostě uklídní pohled do vočí trojkovýho bavoráčka, i pětkovýho, i šestkovýho, mě prostě postačuje k radosti Z4 coupe, Apoštol, Mondeo, Laguna, Octaviia a mnoho a mnoho dalších evropskejch ikon. Mě je v podstatě úplně jedno, jestli logan frčí v Texasu nebo na Javě... mě zajímá to, jestli mám pod kopcem dokonalé stroje... a já je dokonalé mám... Třeba PORSCHE :yes: Tak se tu neumasturbujte a najděte cestu domů... bývá to ta nejdelší... neb vyžaduje mnoho času a mnoho zrání...
Jedna věc je fakt úsměvná.. VW a GTi jsme Ti tady postupně totálně "rozbili", tak ses musel začít schovávat za BMW >😒] :no: Proč čísla z USA? Jsou důležitá - ani pro japíky ani pro Evropany to ní domácí trh, navíc Američané jsou více racionální (na rozdíl od Evropy, i když časy se mění i zde).. US trh není dokonalým, ale v rámci možností je nejlepší možným, indikátorem toho, jak jsou která auta opravdu úspěšná.. český trh je malý, bezvýznamný, navíc ovlivněný tím, že jsme blízko Německa.. navíc tu zatím stále mnoho lidí má vlčí mlhu před očima a neumí se rozhlédnout kolem sebe.. US trh je nejdůležitějším a trhem na světě, uspět dokážou jen Ti nejlepší - Ti, kteří nabízejí nejlepší auta, Ti, kteří dokáží vycházet vstříc požadavkům zákazníků.. PR nemají takovou váhu, lidé se rozhodují racionálně.. Golf patří v Evropě k nejprodávanějším (ale přesto nenaplňuje očekávání VW), jenže mimo Evropu je to propadák, průser, problém.. Corolla, Civic - úspěch mají všude: v Evropě, v USA, v Asii.. nevypovídá to náhodou něco o Evropanech? 😉
GTI
Pochop, pro mne tohle není téma... Můj svět je zde... kolik Coroll sežvejkjal malajci mě nechává zcela bez zájmu. Mě zajímá trh v Česku a ...řekněme... Evropskej region... Jestli v Americe kdokoliv prodá cokoliv... tak to tam prodá... Ovšem pozor - jakmile bych zmerčil, že někdo vyrábí (kdekoliv) auto, které mě zaujme, pak zpozorním... Corolla ani Avensis, ani Aygo nejsou opravdu ve středu mého zájmu. odpovědně ti píšu, že ta vyjmenovaná auta mě opravdu nezajímaj ani co by se za nehet vešlo. Registruji jen IS, jako pokus o proniknutí na trh Evropy v milém segmentu (střední třída... co víc bys moh´chtít, to je tak akorát), Ale snaž se pochopit, že i když ocením techniku, cenu, spolehlivost třeba toho IS... se mnou (se mnou Tome) to nic nedělá... mám své srdeční vztahy budované desetiletí Věř, že o nich takřka nic nevíš.... Nesmíš na věci nahlížet povrchně, letmo, impulzivně... Upřímně... copak je možné řešit dilema, zda BMW3 či Lexus? To u mě nepadá vůbec do úvahy. Já respektuji vlastníka Lexe a vím, proč ausgerechnet tady si někdo vybere toho BMW... a to je všechno. To není o tvých rádoby jízlivostech... to je o životě. A jestli se prodá ve Státech víc Lexů než bavoráků... jsi padlej, či co? není to jedno? Mě tedy jo, ale koukám, že tebe už zas válcujou čísla jak mravenci jetel...
Čísla tu používá kdekdo.. rozhodně jsme s tím nezačal 😉 koukni pod Mergla 😉
BMW3 a Lexus IS - to vazne neni o cem, ale BMW7 a Lexus LS - tam uz je to minimalne na stejne.(ja bych mezi malejma volil BMW3 a mezi velkejma LS)
Netřeba nic dodávat :yes:
Tobě už ten palec musí pěkně smrdět hovínkama 😄
Třeba ne.. jen Bůh a GTI ví, co tam strká >😒] 😉
😉 :yes:
GTI
Velmi nízké a velmi primitivní... :no:
GTI
No, no.
tak tomuto sa hovorí spravne fotky na promo akciu... klobuk dolu...
Chro chro cherokee jde překousnout. Co by nešlo překousnout - americká limuzína s dieselem. A jarní ztráty domácích výrobců jsou v USA skoro tradicí. Na podzim se karta zase obrátí. Tomu věřte. Teď GM a Ford vyrukovali se spoustou novinek a dealeři mnohdy nechtějí jít pod MSRP cenovku. Na podzim budou vyprodávat sklady a to je čas pro příznivce amerik k nákupu! Jo a ještě k těm dieselům: v USA teď vzniká jedna palírna bioethanolu za druhou. Brzo to bude tak laciný palivo, že se nafta a uhlí může jít klouzat. A pak kde budou ti příznivci CRD? >😁
GTI
Myslím, že to tak dopadne. Bioethanol... do tohio se napřou... jako ve Švédsku.
Ty procenta vyjadřovali meziroční srovnání (květen vs květen) 😉 Důsledek propadu bych viděl v poměrně zásadním nárůstu cen PHM.. zákaznící přesouvají pozornost k vozům s menší spotřebou, což hraje do karet zejména Toyotě a Hondě
Meziroční...sypu si popel na hlavu. 😉
Až si jednou zajezdíš ve VW Touareg 5L V10 "chrochťák" tak pochopíš, že nafta má něco do sebe....
Jediny diesel ktory ma zmysel je Lupo 3L TDI. Tam je auticko svizne lahko sa parkuje a ma skutocne spotrebu okolo 4l/100km v meste. Inak ja VW nemusim a male auta vobec. Co sa tyka V10 traktor, nie je to zle ale ta spotreba velmi neprezradza diesel pod kapotou, napr. Cadillac SRX V8 alebo Cayene S s podobnym vykonom dosahuju aj podobne spotreby(alebo aj nizsie), takze to nema zmyzel. A ten zvuk je taky akoby si jazdil kamion a nie voz.
1. srovnáváš nesrovnatelný - Touareg má krouťák 750 Nm a tomu se nic nevyrovná
2. mohu porovnat Cayenne a Tuareg - rozdíl ve spotřebě je min. 10 litrů, pokud bereš průměr a ne jízdu na tempomat po dálnici 😄
Absolutne nie, bereme li oficialne udaje, Touraeg V10 - 313k, 750Nm, od VW) 12,8l/100km, mesto 17l/100km, dialnica 9.8l/100km, 2,4mil. Kc Porsche Cayenne S(info z auto.cz) 14,9l/100km, mesto 20.9, dialnica 11,2l/100km. Cayene ma len 420Nm ale 240k. Ma o nieco mensi motor a cenu o 200 000Kc nizsiu.Neviem co ty povazujes za priemer. V Touragu som sa viezol kratko, ale majitel horoil o cislach v meste vyssich ako 20, t.j. to zvladne aj Escalade byt tak "skromny". A spotreba V10 TDi vs. Konkurencia je v najlepsom o 2 litre lespia ak jazdis podobne s oboma autami, 10l? To mozno to Lupo vs. Cayenne. Co viem presnejsie porovnat je BMW 740i(starejj a obe som jazdil a majitel je blizka rodina. Mesto benzin-23, diesel(podobna jazda)- 19 az 22, dialnica benzin 11, diesel 8.8 mimo mesto(Slovernske cesty) benzin 13, diesel 10. N atych cestach bol rozdiel navacsi, skratka odporucam nejazdit s velkym motorom po zapchadchal lebo aj keby bol na vodu je to drahe, moj pribuzny jazdil skoro stale vonku takze mestska jazda boal velmi vinimocny jav(5% z celkovych km) A ten rozdiel je skutocne minimalny, je to len v hlavach ludi a citlivosti ich penazenky, ale ta taka citliva na 2l benzinu alebo nafty pri tychto autach urcite nie je.
Já jsem s oběma auty nemůžeš srovnávat tabulkové spotřeby, protože u dieselu v podstatě sedí a u benzínu jsou nedosažitelné.U Cayenne se ve městě nelze dostat pod 20, ale můžeš jezdit za 30 i 35 (vlastní zkušenost), kdežto u Touaregu je 20 město maximum.Benzín je daleko citlivější na způsob jízdy, kdežto dieselu je to v podstatě jedno. Co se týče amerik, měl jsem granda V8 a pod 30 ve městě jsem se nemoh dostat.BMW 740i 11/100km dálnice?Ano,ale s tempomatem a stovkou!Další auto ve firmě mám MB 320CDI při 250km/hod spotřeba benzín bude žrát okolo 40!!
Hele jezdim s Grandem 4.7 V8 a spoteba ve městě je 20 až 25 (hodně velká zácpa), kombinovaná + popjížďky za 15 a delší trasy za 13. Je to sice dost, ale neni to rachotící turbodehet.