Novinky
0
ano mas pravdu stim parkovanim v petrzalke je to presne tak.. a inac preco setci davate jednicku ja tam dam trebarz aj trojku je to asi len zvyk..
Přejít do diskuze
Na Fabii jsem objevil zajímavou věc, když zaparkuji z kopce dolů a dám jedničku, auto stojí. Pokud dám ale zpátečku (což by mělo větší logiku) a trochu se v autě pohoupu, tak začne přeskakovat zuby a má tendeci tedy sjíždět. Má to nějaký důvod? 😄
Minimálně ta černá věc kolem celýho auta, jako na pouťovym autodromu tam takhle nebude. Klidně se vsadim. 😃) A.
A jeste bych dodal, ze vetsinou plati, ze vecsinovy vkus=nevkus. To nie je specialne na adresu Mini II, ale myslim si, ze kdyby trochu zjednodusili krivky, jako v pripade Beetle, tak to mohlo byt hezci. Proti kulatym svetlam a bile strese nic nemam, ty tam byt musi, to se neda vubec poprit, to by byl hrich, kdyby ne. :yes:
Ty detaily - máš naprostou pravdu ale právě proto se mi nové Mini líbí. Celkově vypadá úplně jinak (větší, kulatější, dokonce úplně jiná koncepce...) ale ty detaily jasně odkazují na přechůdce... otce. Kulatá světla, bílá střecha, čelní maska. Dokonalost. Mimochodem myslím že New Beetle má stejný recept, jenom se tam Käfer promítá daleko víc.
Nu dejme tomu že to je nové MINI, nicméně furt vypadá stejně. A to je dobře. V dnešním světě změn mnohdy překotných jest nám třeba konstant o které jest možno se opříti. Bravo MINI. Tož tak.
Designersky je VW Beetle cistejsi a viac respektuje moderny design, zatial co Mini II. je zakazdu cenu skoro kopiou Mini I a to este design Mini II je o takmer 7 rokov mladsi. Co detail, to snaha o podobnost povodnemu. Ak by Mini II navazoval na Mini I bez toho, aby hranicil s gycom, bol by kratsi a funkcnejsi. Toto je ako ked si nejaky zbohatlik zmysli, ze si chce postavit renesancny zamok. Cert ber cenu, o tu nejde. Ta je vysledkom trhu.
A jaký "lacinější a běžnější" vrstevníci budou mít za xx let větší historickou hodnotu?Chevrolet Spark?Honda Jazz?VW Golf?Povídej,to mě zajímá... >😁 Jo a to že je New Beetle hezčí jak Mini II si možná myslíš ty,ale dle prodejních čísel to vypadá spíš že se lidem líbí Mini! 😉
Go knedlíku,go! :yes:
Go knedlíku,go! :yes:
Čus, osobně také VŽDY zatáhnu brzdu a nechám jedničku, stala se z toho taková samozřejmost, že to ani nevnímám. V kopci pak zcela samozřejmě opačnou rychlost, dle sklonu svahu (jedničku-zpátečku). Mám vzadu kotouče a plus minus doufám, že to nějak ustojí - tedy udrží...😄 Takže nejsi myslím jediný, kdo dává ručku (všichni mí známí to dělají podobně - tedy to parkování😄
Tak je tak. Toto je facelift a problem bude v tom, ze ak niekto nerespektuje navaznost designu, potom si po 40-tich rokoch spomenie na caro designu davneho modelu, urobi retro-model a bodka. Dal ceste nevede.... Mini II. je zaujimave vdaka tomu, ze jeho rysy su podobne ako mal predchadzajuci model a to vsetko v sucasnom designe. Po 40-tich rokoch sa to da, ale po dalsich 5-tich? Problemom je, ze pri tvorbe designu retro-modelu sa designery pozeraju spat a nie dopredu a teda nie je lahke naviazat. Iba ak po tych dalsich mnoho rokoch. Prikladom nech je Porsche 356 a jeho dalsie 4 generacie pod menom 911 (s faceliftom v 2. a dvoma v. 4 generacii). Je to retro, napriek ich nespiatocnosti. Aj M-B, BMW, Jaguar....sa nemaju za co hanbit. Mini II nebude mat nikdy taku historicku hodnotu, ako mnohi jeho lacnejsi a beznejsi rovesnici. VW Beetle bol vzdy krajsi ako Mini II a s nastupcom sa zatial nerata. Vedia preco. PT Cruiser bol pekny, ale viete ako bude vyzerat jeho nastupca? Tipujem, ze krotkejsie. Nemozu sa predsa donekonecna vyrabat auta z prelomu 40-tych, 50-tych, ci 60-tych rokov. To proste nejde!
V Brne na sidlisti v Kohoutovicich se takto parkuje ve dvou radach a pak si musis rano odstrkat auta, abys vyjel. Jeste ze tam nebydlim. Navic bych se svym aprijezdama mel problem vejit se i do te druhe rady. Teda ne ze bych prijizdel rozevlate, ale jako posledni😄
>😁 >😁 Ty me vazne bavis. V zivote bych nerekl, ze se muj prispevek da vylozit takhle😄 Ale az jednou budu vazne potrebovat tvoje remeslo, slibuju, ze zavolam tobe jako prvnimu. Nemuzu prohrat😉
Je jedno, jestli jedeš v etalonu nebo v nějaký šunce... já bych prostě nedůvěřoval -jen- té zařazené rychlosti...
Hmmm...to mne nenapadlo, spis jsem myslel, ze na nasi urovni je treba komunikovat s vyssimi sarzemi >😁 Stefanie se pro mne zacina dostavat do let, kdy se mnozstvi nabytych zkusenosti prevysi pres mnozstvi moznosti budoucich. Nebo-li ma toho vic za sebou, nez pred sebou... >😒]
Moje řeč. Ruční brzdu zatahuju jenom v prudším kopci. Doma mi auto neujede a na parkáči v práci nebo u Tesca taky ne - všechno je na rovině, stačí nechat jedničku a je to.
Jasně, každý má svůj grif. My majitelé postarších atletů (tím mým právě lomcuje puberta) si také šetříme lanovody ruční brzdy, které zatím aspoň trochu fungují, na horší časy >😁
každý má holt svůj grif...Já nenechávám ruční brzdu zahálet- tak nemá čas se "přilepit" 😄 Stalo se mi to jenom párkrát- vždycky po delší době třeba v dešti.
To máš pravdu, ale stačí víkend pod širým nebem a je to hotové. Podle mě udělá na rovině zařazená rychlost stejnou službu s menším rizikem.
do diskuzí se většinou nezapojuji, ale tady mi to nedá abych nehodil do placu historku, která se mi stala tak rok zpět: jdu si po ulici, když moji pozornost upoutala proti mně velmi pomalu jedoucí červená laguna s vyhozenými výstražnými světly, normálni světla přes pokročilý večer vypnutá...když mě auto míjelo podíval sem se dovnitř, a k...a, řidič nikde! o kousek dál byla relativně rušná křižovatka, takže sem neváhal a zapřel se do kapoty, s tím, že auto zastavím.. těch 1,5 tuny nabere docela solidní setrvačnost, takže než sem auto s použitím všech sil asi na 20 metrech zastavil, tak se stočilo do protisměru a skončilo stát před supermarketem. aby auto dál nepokračovalo ve své karasojízdě, hodil sem pod přední kolo takovej nízkej stojan na kola, co byl před marketem, rozhlížím se po majiteli a vidím že z hospody asi sto metrů ve směru odkud jelo to auto vyběhl borec a zmateně se rozhlížel, poté se rozběhl směrem ke mně. když doběhl k autu stačil sem mu říct jen něco ve smyslu "příště to zkus zabrzdit", borec bez jedinýho slova skočil do auta a s frajersky vytočenou zpátečkou začal couvat, akorát se mu ten stojan pod kolem zasekl za přední nárazník takže všechny kolemjdoucí oslnil efektním ohňostrojem jisker jak stojan drhl o asfalt, ten zůstal po pár metrech uprostřed silnice, aniž by ho borec zaregistroval....
od té chvíle jsem zásadně pro používání ruční brzdy >😁
od té chvíle jsem zásadně pro používání ruční brzdy >😁
neutrál ředím taky ještě z jednoho důvodu: po přechodu z automatu se stvalo, že jsem při startování nevyšlápl spojku 😄 zní to hloupě, ale je potřeba říct že za x let života s automatem si člověk udělá jiné návyky... Už je to nějakou dobu v pořádku- ale ten neutrál tam pro jistotu dávám >😒]
V době rudého temna se stalo, že nějaká Škodovka, nezabržděná ruční, se se zařazenou jedničkou rozjela a někoho srazila... je to opravdu stará píseň, ale já automaticky tedy tu jedničku či zpátečku stejně (podle sklonu vozovky) řadím, a vždy zatahuji ruční... jsem-li v kopci, stočím vždy kola bezpečně tak, aby, kdyby, mi kára nejela do dáli... Nahoře píše kolega o zamrzlé ruční v zimě... jo, znám to také z historie... ale v současnosti mi nikdy nezamrzla...
dobré téma: já vždy při každém parkování dávám ruční brzdu- a mám v tom takový zvyk že třeba u předchozí "sedmičky" jsem vždycky hrábl do míst kde běžně bývá, přesto že jsem věděl o pedálu >😁 😉 Prostě zvyk. Ruční brzda a neutrál. Kvalt řadím k tomu jen ve svahu.
Slysel jsem, ze na nejakem panelakovem parkovisti v Petrzalce se udajne pri parkovani nedava ani kvalt, ani brzda, z toho duvodu, ze kdyz zaparkuji vsichni bez postrceni souseda neni mozne vyjet! Sam davam povetsinou rychlost, pouze v prudsim kopci rucni brzdu.
Dokaze mi nekdo rici jak poznam stary model od noveho??? ;-\ Jiste bude to opet motokara s kastli a charizmatem, ale nevidim zmeny oproti "staremu" autu! 😉
Už jsem to napsal do minulé diskuze - co s ruční brzdou v zimě? Přimrzlé pakny nejsou moc příjemné a většinou se přilepí ve chvíli, kdy člověk nejvíc spěchá ;-\
Pozdravuj v casinu a nech ty holky na jachtach taky chvili vydechnout😉 Jo a koukejte at uz se to trochu hejba! :yes:
Co je ti potom, jak to delam? Ostatne je to pokazde trochu jiny, zalezi s kym, kde atd.😉 Ale k ty rucce, ja taky rucku temer nepouzivam. Pouze kdyz parkuju v kopci nebo jednou za cas na rozjezd v opravdu prudkem stoupani a semo tamo, kdyz stojim a potrebuju mit nastartovany auto.
Nebudem mat nasledujuce dni cas sa ozvat, ale hodim vam sem jednu zaujimavu spravu. Rano som si v schranke nasiel spravu tohto znenia:
To stay at the top of your game ....
To perform at your best ....
You have to ....... Change the rules...
1. Purpose of the X5: "A mobile communication statement"
2. Making Sense: The purpose of the X3.
3. Design of the X5: Evolutionary design for a revolutionary vehicle
4. Spatial design process: Enhancing the interior of the X5.
5. Reliability and durability: "Travelling the worlds roads to prepare for yours!"
6. The Next Step: The next transition for efficiency
7. Why Legislation does not have to be a burden - Safety aspects of the X5.
8. Enter the age of the "Science fiction" car: Making use of new technologies to keep you on the road (or off)
Wait: 01/06/06
To stay at the top of your game ....
To perform at your best ....
You have to ....... Change the rules...
1. Purpose of the X5: "A mobile communication statement"
2. Making Sense: The purpose of the X3.
3. Design of the X5: Evolutionary design for a revolutionary vehicle
4. Spatial design process: Enhancing the interior of the X5.
5. Reliability and durability: "Travelling the worlds roads to prepare for yours!"
6. The Next Step: The next transition for efficiency
7. Why Legislation does not have to be a burden - Safety aspects of the X5.
8. Enter the age of the "Science fiction" car: Making use of new technologies to keep you on the road (or off)
Wait: 01/06/06
Včera mě kolega Ricardo dost rozhodil příspěvkem, v němž sdělil, že při parkování na rovině nezatahuje ruční brzdu... Já tedy vždy a zásadně zařadím buďto jedničku či zpátečku (jezdím manuál) a také vždy a zásadně zatáhnu ruční brzdu. Výjijmku dělám jen v garáži, kdy zařadím jen tu jedničku... Jak to děláte vy?