Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Spy Photos: Hyundai připravuje nové MPV, premiéra ještě letos

Jedním ze dvou nástupců letitého Matrixe se ještě letos stane nové pěti- až sedmimístné MPV s délkou 4,5 m.
Zpět na článek
10. 2. 2010 08:06
10. 2. 2010 07:57
Dobrá správa
Vidno, že Kórejci nespia na vavrínoch. Carens a Carnival už potrebujú vymeniť, po uvedení modelu Venga sa dá opäť čakávať priestranný, praktický a dobre vyzerajúci voz. Niečo naznačujú aj zverejnené snímky, aj keď spod plachiet ešte veľa nevidno... :yes:
Rozbalit vlákno
3
10. 2. 2010 13:44
Re: Dobrá správa
Asi čteš špatně.Tady píší HYUNDAI ne Kia.Jedno bude náhrada Matrixe a druhé hezčí bratr Vengy.
10. 2. 2010 15:22
Re: Dobrá správa
Ja čítam správne - a je mi úplne jedno, pod akou značkou vyjdú tie autá prv a s ktorou neskôr. Kia mala (má) doteraz v ponuke kompaktný a väčší van, Hyundai zase menší. Pre zmenu s malým MPV prišla prvá Kia, Hyundai chystá o niečo skôr zase niečo väčšie. Aký problém?
10. 2. 2010 17:42
Re: Dobrá správa
Čistě "klasifikačně", protože to, co píšeš, není přesné: i když Matrix stojí na platformě C-segmentu, konkrétně minulé generace Elantry, spadá délkou karosérie a dalšími parametry do B-segmentu, konkrétně jeho sub-kategorie mini-MPV. V tom smyslu je Venga jeho rodná sestra z B-segmentu, a taky už "správně" stojí na upravené platformě i20. A Matrixu se kromě toho v ledasčem podobá. Čili teprve až Hyundai přijde s náhradou Matrixu, dostane tím Venga automaticky bratříčka. A náhrada Matrixu má přijít až zhruba 2011.
Tento zde vyšpióněný Hyundai HED-5 přichází před ní a patří plnohodnotně do C-segmentu jako malé MPV (small family.../nižší střední), takže je to brácha Kie Carens. A je to vůbec první MPV Hyundaie v segmentu C. Pro Carnival zatím náhradu nevidno a Hyundai, jak známo navíc svůj americký rebadging Carnivalu tiše a rychle stáhnul z vysychajícího trhu a uvidí se až časem, jestli půjde do výroby nějaká podoba konceptu Portico (Trajet už je dávno zapomenutá kapitola). Teď už je ti to určitě dokonale jasné >:D :-O
10. 2. 2010 08:06
Na doplnění
Podle původně zveřejněného harmonogramu Hyundaie má jako první přijít na trh větší (kompaktní) MPV, kterého fotky tady vidíme. Vychází sice z konceptu HED-5 [odkaz] křidýlka ale byla hodně přistřižena. Jeho stylistika má řadu notorických prvků Hyundai designu, spíš původem z Namyangu než Rüsselheimu, ale ty se možná víc uplatní až u plánovaného vyzyvatele Priusu. HED-5 se chystá do produkce způsobně spořádané, jediná extravagance bude nejspíš křivka pod okénkem zadních dveří, na kterou má ale Hyundai nárok z titulu svého současného fluidního designu. Světla, jak je vidět na fotkách, budou asi vycházet z i30, zadní budou vodorovně půlená, jak se teď stává módou. Nejlepší obrázky jsou na Autoblogu, dají se hodně zvětšit tlačítkem "Large" v pravém horním rohu [odkaz] A ještě několik dalších obrázků, kde HED-5 stojí vedle Soulu: [odkaz] Bohužel mizerný fotograf, kdyby zabral pořádně i celý Soul, šlo by lépe porovnat proporce, ale i tak je jasné, že HED-5 je nižší a delší. Bližší povídání o předpokládané technice je třeba tady: [odkaz] ale bral bych to zatím s rezervou.
Rozbalit vlákno
0