Novinky
Dobrý den,
musím říci, se služebním Golfem 190 km/h (víc to nedalo). Samozřejmě jen na přehledných úsecích. Jinak si myslím, že v některých pasážích D1 je sebevražda jet více jak 150 km/h (malé poloměry zatáček, nepřehledné úseky, značný provoz). Proto bych se spíše přikláněl k názoru na D1 limit 130 km/h zachovat. To naopak taková D5 by byla pro zvýšení rychlosti příhodnější.
musím říci, se služebním Golfem 190 km/h (víc to nedalo). Samozřejmě jen na přehledných úsecích. Jinak si myslím, že v některých pasážích D1 je sebevražda jet více jak 150 km/h (malé poloměry zatáček, nepřehledné úseky, značný provoz). Proto bych se spíše přikláněl k názoru na D1 limit 130 km/h zachovat. To naopak taková D5 by byla pro zvýšení rychlosti příhodnější.
Bohužel, pro mnohé řidiče je maximální povolená rychlost zároveň i doporučenou rychlostí, kterou se snaží za všech okolností jet. Mnohým chybí jim jakákoliv soudnost a schopnost přizpůsobit se podmínkám. Mám podezření, že často jde o ty samé řidiče, kteří za slunečného dne na skoro prázdné dálnici si libují v jízdě v levém pruhu, ze kterého se odmítají hnout (přece jedou 130 a nikdo je nemá co předjíždět) a kteří pak naprosto stejnou rychlostí všechny předjíždí za hustého deště, sněhu, mlhy... Pokud těmhle ***ům bez mozku v hlavě někdo zvýší maximální rychlost třeba na 160, zabijí se během prvního měsíce (což mi až tak nevadí, ale horší je, že sebou vezmou i některé zcela nevinné oběti...).
Ja k nim teda nepatrim, ale mnohem vic me rozcilujou namachrovany frajeri, ktery se za dobrejch podminek zenou 200 a jak spadne par kapek, tak maj nasrano a vlecou se 80. Ja jezdim po dalnici kolem 150ti, kdyz zacne prset, zpomalim na dostacujicich 130. Nikdy sem neboral a kdyz se nekdo za deste vlece po dalnici 80, muze urcite spis zpusobit nehodu. Jinak ten limit bych zvysil pouze v prehlednych usecich s kvalitni silnici. Tech je ale v CR par, tak to snad ani nema smysl.
Jestli je pro vás standardem "dostačujících 130" za deště, pak si tedy upřímně gratulujte, že jste zatím nikdy neboural. Jen až za levou zatáčkou doženete v dešti stojící kolonu, buďte prosím tak ohleduplný, a vyjeďte rovnou pryč ze silnice a nepoukoušejte se brzdit, abyste kromě sebe nepozabíjel ještě několik nevinných lidí. A co nejdřív uzavřete výhodnou životní pojistku.
😄 :yes:
Tak,tak,plne souhlasim!Takovyhle magori,jako ridic profesional mi ta 130-ka nic nerika,kamiony muzou prece jen porad 80 km/h,ale kdyz potkam nejakou Avii nebo V3S tesne pred smrti,tak tyhle brzdy,jsou prece jen na obtiz,k tomu kdyz jedu osobakem,se radeji vyjadrovat nebudu.Muselo by to byt cenzorovano
D1 neni dalnice, aspon ne podle norem. Ma dost vyjimek na to aby mohla byt nazyvana dalnici. Takze zrovna u tehle dalnice bych limit nezvysoval. 130 km/h je imho idealni rychlost. Sam jezdim se svym autem 120 km/h vic se obavam a neni to moc prijemne. S jinymi (ktere jedou) se take snazim jet kolem 140 km/h (tachometrovych) - podle me idealni rychlost. Zadna brzda provozu a pokud se objevi nekdo pomalejsi staci sundat nohu z plynu a ne prudce brzdit. Ze skusenosti vim ze rozdil drzeni napr 170 a 140 v normalnim provozu dava pouze max. 5 minutovy rozdil na 100 km dalnice, takze kam u nas spechat.
ať počítám jak počítám, vychází mi to na minut 8 ...
Jezdím po dálnici často a dvakrát do měsíce Olomouc-Plzeň a zpět (cca 65000 km ročně ) a přikláněl bych se pro zvýšení limitu na 160 . Ať si někdo vyzkouší jet 4hodiny 130 , veškerá pozornost je pryč , obvzlášť v moderních autech ve kterých Vám při této rychlosti připadá že jedete tak 80 . Vyzkoušel jsem si všechny polohy jízdy ,jak na předepsaném limitu tak ,na hraně 200 . Rychlost kolem 150 je snesitelná a myslím , že nikoho neohrožuje . V obci bych zachoval 50 a mimo obec by 110 taky nebylo špatných . Jsou to všechno jenom přání a moc nevěřím , že by nám to naši legislativci schválii , oni mají přece svoje majáky , tak co je jim po nás 😄 .
jsem řidič náklaďáku, ano právě ten který Vám na dálnici jistě tak překáží,jezdím dle předpisů(jinak to nejde), ale když musím předjet pomaleji jedoucí vozidlo,tak díky Vám co jezdíte 150km.,je to veliký risk.
Pak máte plnou pusu řečí jak náklaďáky zničeho nic vybočí z pruhu, ale jinak to nejde, si to zkuste a uvidíte.
Pak máte plnou pusu řečí jak náklaďáky zničeho nic vybočí z pruhu, ale jinak to nejde, si to zkuste a uvidíte.
Hmm, pěkné kecy a co nákladáky které evidentne čekají až se přiblížím cca na 100m a prdne to doleva i přesto že za mnou ani předemnou nikdo dlooouho nejede (v noci). :no: Blbost! Nevím čeho dosáhneš tím že pojedeš o cca 1,5km/h rychleji než druhý náklaďák!? :no:
nakladakum by meli zakazat pouzivat levy pruh vsude!! vam to musi vyt jedno zdali jedete 80 nebo 85. nemate se co predbihat. *....
já sice s kamionem nejezdím,ale to se lehko řekne zákaz předjíždění ,to by znamenalo v praxi třeba kolonu 100 kamionu za sebou jen k vuli tomu že v předu jede nějaká avie ,která jede o 20km/h pomalejí a to bych byl zvědavý ják bys sjel s dálnice
a ještě to předjíždění ,třeba v kopci ,když jede nějaká stará herka a má co dělat aby tu 90 udržela a když ji dožene new kamion ,kterej nemá problem kopec vyjed ,tak se přece za ní nepotáhne jak šnek
a ještě to předjíždění ,třeba v kopci ,když jede nějaká stará herka a má co dělat aby tu 90 udržela a když ji dožene new kamion ,kterej nemá problem kopec vyjed ,tak se přece za ní nepotáhne jak šnek
Zajímavé, argumentujete nachlup stejně, jako všichni odpůrci zákazu předjíždění, včetně šéfa ČESMADu. Generální a jediný argument zní, že se budou tvořit nekonečné kolony za avií. Tak za prvé - kdy jste naposledy na dálnici potkal avii? Já jezdím po D1 Praha - Kroměříž několikrát týdně a nevybavuju si, že bych letos nějakou potkal. Za druhé, kamiony mají jezdit osmdesátkou, to že je jezdí v praxi všichni 90, není normální stav, ale porušování předpisů, které ústí ve známé tříkilometrové předjíždění dvou kamionů, protože ten předjíždějící nechce mít na tachografu víc než 90,5 km/h. Za třetí - kamiony jedoucí za sebou jsou POVINNÉ nechávat mezi sebou rozestupy pro předjíždějící auta. Za čtvrté - pokud kamiony přeci jen nějaké pomalé auto dojedou - jakkoliv se to na českých dálnicích v poslední době reálně už téměř nestává - můžou si ve stoupání počkat na pomalý pruh, kterých je na kopcovité D1 dostatek.
dobrá avia ne ,ale liasky a many ty pořád jezdí a to hodně pomali
a stou 90 se omlouvám ,máš pravdu
a ty rozestupi sice musí dodržovat jako osobáky ,ale v praxi to dodržuje málo kdo
a otym předjíždění a okolonách něco pravdy bude ,když jsou schopni se navzájem dojed a předjed
a to předjížděni se realně stává,jde vidět ,že si asi nejel po d1 s kamionem,
a stou 90 se omlouvám ,máš pravdu
a ty rozestupi sice musí dodržovat jako osobáky ,ale v praxi to dodržuje málo kdo
a otym předjíždění a okolonách něco pravdy bude ,když jsou schopni se navzájem dojed a předjed
a to předjížděni se realně stává,jde vidět ,že si asi nejel po d1 s kamionem,
Musím říct, že někteří řidiči kamionů mě občas taky štvou, ale trochu asertivity by neškodilo. :no: Říkat o někom že je *... Abych řekl pravdu tak víc než předjíždění kamionů na dálnici mě štve, že když jedu ve městě po čtyřproudovce, kde je padesátka 60 km/h, tak se najdou i takové typy kamioňáků, že jsou schopni ještě kličkovat provozem, cpát se mezi osobáky a předjíždět takovým způsobem, žebych si to nedovolil ani v osobáku. A to je reálná situace. Proto říkám v obci jednoznačně 50, jen místy, kde nejsou obydlí ani jiný možný pohyb chodců ve vozovce, tak těch 70. Naopak třeba u škol a nemocnic 40.
Minimalne 80% vsetkych nebezpecnych situacii na D1 sposobuju ***i v nakladakoch - vlastna skusenost ;-\
Skus jet po dálnici 80 a odhadnout jen v zrcátku, jestli to auto jede 110, 130 nebo 200. Předpokládám že dlouho nepřežiješ.
Sice pisem o niecom inom ale nevadi. To, o com hovoris ty je pravda, ale problem je, ze prave tymto si pani kamionisti hlavu pravdepodobne vobec ale vobec nelamu. Ved naco aj, ved su podstatne vacsi, maju prives tak im je u *, co sa stane 15 metrov daleko za a 2 nizsie pod ich zadkom :-!
to vůbec odhadovat,že?prostě to tam vohnu a ať si všichni trhnou ne?já přece nepojedu o 2 kiláky za hoďku pomalejc!!!!ta dálnice patří větším,teda kamionům.TROCHU ROZUMU BY NEŠKODILO!!!
no jezdil jsem už všude možně a musím přiznat, že v čechách se jezdí nejhůř 😒 bohužel je mi to trochu líto ale je to pravda....jsou země kde když si kamion blikne, že půjde předjíždět tak ho osobní auta pouštějí!!! a nikde nikdo nenadává nebrzdí nebliká....to je krása jak se tam jezdí ( nejsem kamioňák ) ale ono to, že ten kamion pustíte nepomůže jenom tomu kamionu ale hlavně vám, protože budete mít jistotu, že vám tam neskočí kdy chce, portože bude vědět, že ho někdo pustí, když to bude potřebovat.... btw k té rychlosti, ono je to těžké, dá se 130 všici jezdí 150 , dá se 150ka a všichni budou jezdit 170.....já bych dal neomezeně...sám jezdím tolik, kolik jezdí nejvíce aut v levém pruhu...občsně je to 120 většinou mezi 140 - 150, někdy 170 a myslím že tak je to nejlepší, protože všichni jedou zhruba stejně....
Nazývat něco, co se nápadně podobá dvacet let neudržovaný horský dráze, je poněkud nemístný. Když si uvědomím, kolik peněz dávám vládě na každým litru benzínu, je mi do pláče. A to nepočítám dálniční známky, peníze vybraný na pokutách a další příležitosti, při kterejch stát sahá do kapes řidičů. V tomto ohledu je maximální povolená rychlost v některých úsecích našich "dálnic" až výsměch. Tak rychle totiž pojede jen ten, co už opravdu nemá co ztratit. No a na těch pár kilometrech asfaltu u nás, co opravdu dovolí překročit 130km/h? Je třeba si uvědomit, že větší rychlost zdaleka neznamená větší plynulost. Osobně bych zvýšil rychlostní limit, zároveň bych však zostřil postihy za nehody způsobené nepřiměřenou rychlostí a tvrdší trestání vážných přestupků na dálnicích. A to už je při fungování naší vlády a policejního aparátu u nás trochu utopie, že? ;-\
Záleží to na provozu a taky vozidle.Není problém v noci jet s dobrým autem rychlostí 200-220, pokud někdo nevjede do jízdní dráhy. Přes den je to horší.Rychlost 130 je málo, souhlasím ale, že při zvýšení limitu by se měly zvýšit i postihy za nehody ve vysoké rychlosti.
A největší *na tom všem je, že je na D1 3km rovnej úsek navrženej jen za účelem nouzového přistání letadla>😁>😁>😁, to když sem zjistil, tak sem se málem rozplakal😄
Mám Škodu Felicii takže moc rychle po dálnici nejezdím - většinou se do těch 130 km/hod vejdu. Těm co jezdí rychleji se snažím nepřekážet a zezadu se na nikoho "nelepím". Pokud se takto budou chovat i ostatní účastníci silničního provozu, pak si myslím, že je možné rychlostní limit na našich dálnicích zvýšit cca o 20 - 30km/hod což by se mohlo týkat třeba jen těch úseků dálnic jejichž kvalita tomu odpovídá. V případě D1 bych byl s navyšováním limitu velmi opatrný. Celou D1 projedu zhruba 2x - 3x do roka a nutno říci, že i když vyjíždím většinou před východem slunce kolena se mi klepou ještě dlouho po jeho západu a přítelkyni stojí bradavky do následujícího rána. Tak asi v takovém stavu tato rádoby dálnice je, nehledě na to, že některé její úseky jsou vyloženě nebezpečné, ale to nechť soudí jiní tzv. odborníci. Škodovkářům zdar.
Na D1 vyjedu tak jednou za rok a už týden předtím mám z toho průjem. Jelikož mám pomalejší vůz (Megane 1,9D) tak se taky snažím nepřekážet. Tím se jízda stává trhavá bo furt někoho dojedu musím čekat až bude volný levý pruh předjet ho a valit dál. A to monotónní bušení panelových spojů (???) do podvozku to je teda na Opavu. A lepší to brzy asi nebude. Ámen s nami.
130 a max zvednout na 150 km/h.
obec 50 a silnice 90.
Howgh
obec 50 a silnice 90.
Howgh
Osobně si myslím, že komplexně zvyšovat maximální rychlost je opravdu hloupost. Jasně, jsou místa, kde s klidem 160 jet můžete, třeba výše zmiňovaná D5. Ale D1 tak mozná od Benešova na Prahu a v podstatě dost. Tedy ještě mě napadá jeden úsek rychlostní silnice na Mladou Boleslav. Ale o to tady nejde. Dokážete si predstavit, jak to nejakej *, kterej videl reklamu na pneumatiky good year, jak seděj i pul metru ve vode a nic se nedeje, smaží za velmi husteho deste 160? A 110 na okreskách mi prijde taky jako blbost. A opet to same, nekde to jde, ale tezko si predstavim 3. tridu ve 110. a takovejch tupcu, co by tak opravdu jeli by se naslo dost. Rekl bych, ze v praxi je to trochu jinak. ve 150 vas stehjne policajti nechaj. spis bych videl problem ve zbytecnych omezenich. napr. chlumecka ulice v praze. ta padina je opravdu mimoradne trapna. A tak se da pokracovat dal a dal...
Dobrý den, můj názor je ten, že pokud mám na to auto můžu jet výrazně více. Například si myslím že auto, které má brzdové kotouče velikosti kol od favorita, zastaví i z 90KM dříve než leckterý běžný auto z 50tky takže jsem proti striktně předepsaným limitům na silnici ...
Já 130km/h nedodržuji protože touhle šnečí rychlostí bych se nikam nedostal, 110-140km/h je na kvalitnější silnici mimo obec rozumná rychlost ... 180-250Km/h je na kvalitnější nezacpané dálnici za optimálních podmínek taky si ymslím pro některá uata rozumné ... a tedy tím se řídím ... jedu jen to, na co mám a na co má mé auto, i když zvládně jet mnohem více jak 250Km/h, nejezdím tak, protože je to nebezpečné okolí a ani všechny ty elektronické vymoženosti by mi nepomáhali 😄 Takže já sem určitě pro doporučených 130-160km/h
Já 130km/h nedodržuji protože touhle šnečí rychlostí bych se nikam nedostal, 110-140km/h je na kvalitnější silnici mimo obec rozumná rychlost ... 180-250Km/h je na kvalitnější nezacpané dálnici za optimálních podmínek taky si ymslím pro některá uata rozumné ... a tedy tím se řídím ... jedu jen to, na co mám a na co má mé auto, i když zvládně jet mnohem více jak 250Km/h, nejezdím tak, protože je to nebezpečné okolí a ani všechny ty elektronické vymoženosti by mi nepomáhali 😄 Takže já sem určitě pro doporučených 130-160km/h
ve 250 ti nepomuze ani Buh..natoz elektronika >😒]
Ale ... jezdit rychle a bezpečně se dá zároveň ...
Chce to jen😒br />
1, mít správné auto
2, používat všechny dostupné bezpečnostní systémy tj nedělat frajera a jezdit s vypnutýma el. pomocníkama
3, jezdit hlavou, jezdit tam kam vidim
4, dodržovat bezpečnou vzdálenost
5, netelefonovat, nekouřit nešmatat za jízdy po rádiu atd. atd.
6, přemýšlet dopředu
pak si těch 250km prostě dovolit můžu, bohužel hodně řidičů si zde nemůže dovolit do auta sednout vůbec ... když mě tůhle nějaká škodovka 130R s 3 děckama na zadnim předjížděla 110km/h ťukal jsem si na čelo tihle řidiči jsou nebezpeční .... ne ti v těch nových silných rychlých ale bezpečných autech ... samozřejmě posledním pravidlem je nejezdit na limit takže když auto jede max 210 nepojedu 190 ale jen 160-170 , když zvládně 250 pojedu 200-200 když zvládně víc tak si těch 250 prostě troufnu ale na max to nehodim protože na 290 a víc je tu závodní okruh a letiště atd. 😉
Chce to jen😒br />
1, mít správné auto
2, používat všechny dostupné bezpečnostní systémy tj nedělat frajera a jezdit s vypnutýma el. pomocníkama
3, jezdit hlavou, jezdit tam kam vidim
4, dodržovat bezpečnou vzdálenost
5, netelefonovat, nekouřit nešmatat za jízdy po rádiu atd. atd.
6, přemýšlet dopředu
pak si těch 250km prostě dovolit můžu, bohužel hodně řidičů si zde nemůže dovolit do auta sednout vůbec ... když mě tůhle nějaká škodovka 130R s 3 děckama na zadnim předjížděla 110km/h ťukal jsem si na čelo tihle řidiči jsou nebezpeční .... ne ti v těch nových silných rychlých ale bezpečných autech ... samozřejmě posledním pravidlem je nejezdit na limit takže když auto jede max 210 nepojedu 190 ale jen 160-170 , když zvládně 250 pojedu 200-200 když zvládně víc tak si těch 250 prostě troufnu ale na max to nehodim protože na 290 a víc je tu závodní okruh a letiště atd. 😉
jasny a kdyz auto zvlada 400 tak pojednu jen 300...mas dost zvraceny predstavy o tom co je bezpecny...predvidat je pekny, ale kdyz ti tam nekdo vjede a ty mas na tachaci nejakejch 250...tak za 1) veskery predvidani ti je k * 2) nedobrzdis 3) ano nejel si na limitu auta, ale to je ti taky k prdu....o nebezpecnosti te ktere skupiny ridicu uz se napovidalo hodne...a jak se rika...na kazdym sprochu pravdy trochu....tzn nejni pravda, ze kdyz jedes rychle a mas na to auto tak je to v podstate bezpecny...mimochodem...podle toho co a jak pises..tak se moc spolehas na elektroniku...ta ti v tehle rychlostech nepomuze.....nepomuze ti vyhnout se, nerozsiri ti dalnici o dalsi pruh kdyz se potrebujes vyhnout a ani ti neuhne stromem, nebo pilirem od mostu kdyz to proste nezvladnes.....mimochodem...novy, silny, bezpecny..to zni hezky...ale ve vyssich rychlostech platej jen prvni 2 slova....jo je pravda, ze kdyz to nekam narves tak se auto zmacka jak papir, ale prosto pro ridice je "relativne" nedotknutej, jenze si to chce uvedomit to , ze lidsky telo ma svoje limity.....ty si navenek muzes treba jen zlomit ruku, ale vevnitr to bude podstatne horsi...takova urvana slezina je zuzo...aby jsi me spatne nepochopil, nejsem moralista, sam obcas jedu rychle, ale neda se o tom tvrdit, ze i kdyz na to mam auto, dodrzuju vzdalenost a plne se venuju rizeni tak je to bezpecny..to proste nejni uz jen proto ze muzou nastat situace, se kterejma nic neudelas......staci jeden blbej dedek kterej tam vjede, protoze proste nema odhad, nebo jeden clovicek, kterej zapomene, ze nez vyjede z pruhu tak se ma kouknout do zrcatka...a to se deje dost casto
Jo souhlas, i pro pekna auta plati fyzikalni zakony.
Zkoušel jsem jedniou Porsche 911, jel jsem slabě přes 260 na D5 (byla prázdná) a na poslední chvíli jsem si vzpoměl že musím sjet. I přes max brzdy jsem neodbočil ale jel dal, nedalo se to ubrzdit. Z 260 i porsche brzdi fakt blbe.
Na dalnicích bych dal nemomezeně jako v D a omezoval to značkami kde jsou úseky naprd.
Důležité by ale bylo omezit kamiony v předjiždění alespoň značkama kde můžou a nemůžou předjíždět aby to vůbec k něčemu bylo. Ale chtít tohle od Police ČR je asi nesmysl, umí jenom vybírat na rovném přehledném úseku kde s schovají do křoví.
Zkoušel jsem jedniou Porsche 911, jel jsem slabě přes 260 na D5 (byla prázdná) a na poslední chvíli jsem si vzpoměl že musím sjet. I přes max brzdy jsem neodbočil ale jel dal, nedalo se to ubrzdit. Z 260 i porsche brzdi fakt blbe.
Na dalnicích bych dal nemomezeně jako v D a omezoval to značkami kde jsou úseky naprd.
Důležité by ale bylo omezit kamiony v předjiždění alespoň značkama kde můžou a nemůžou předjíždět aby to vůbec k něčemu bylo. Ale chtít tohle od Police ČR je asi nesmysl, umí jenom vybírat na rovném přehledném úseku kde s schovají do křoví.
Odstehoval jsem se z Cz za doby kdy nejrychlejsi auto na nasich dalnicich byla asi Volha. Ted vlastnim auto, ktere jede vic nez 200km/h. Prijel jsem do Cz a jedu po D1 tak okolo 140-150km/h. Nalepi se za me machyrek v nabrousenym BMW. Ridil jednou rukou a v druhy drzel u ucha telefon. Byl tak pul metru za mym zadnim naraznikem. Asi ho to omrzelo a konecne me predjel. Kdyz se zaradil zpatky do praveho pruhu, malem me urazil levy predni blinkr. Takze jako pri vecernicku: chlapci a devcatka, chcete zvysit rychlost, naucte se nejdriv ridit opatrne a nemachrujte. Jsem pro zvyseni rychlosti na ceskych dalnicich na 140km/h. S tim ale, ze pokuty se budou vypocitavat podle prijmu.
aaaaa nejspis dalsi zakomplexovanej skodovkar. Nejspis s elektronikou zadny zkusenosti nemas a soudis ji. Treba takovy novy Ferrari nebo Mercedesy by bez elektronickejch vymozenosti byly uplny *.
... neprecenuj elektroniku .. neoklame fiz. zakony .... jazdit 250 je moc .. do tej 200 je to celkom v poho .. netvrdim ze vzdy bezpecne ale v poho .... tych 250 .. je trosku problem .. lebo sa to nezda je to iba o 50 vacej ... ale brzdna draha narasta geomrtrickym radom ... na moc metrov .... a potazmo si vyzaduje tato jazda tvoje 100 perc. sustredenie .... a ttm sa cela dialnica prejst neda .. ano chvilkovo je to mozno bezpecne ciastocne ..ale ne celu dobu .... a este k tym el. vymozenostiam .... ze by ferrari boli upne * bez toho to by som nepovedal .. lebo ak si chces naozaj zajazdit ta kmusis elektroniku vypnut alebo obnedzit lebo tato elektronika ta vlastne brzdi ... ciastocne samozrejme a niektore el systemi hlavne v skutocnych sportakoch maju nastaveny lilit el vysoko ... ale ajtak .... ja tvrdim ze na ceste ju mat treba zapnutu ale ak si fakt dobry tak to vyriesis za elektroniku lepsie .. ale zase 100 perc sustredenost ... ktora sa neda drzat stale ... ale je fakt ze rychlost treba zvysit .... aj ked sa mnohym zda ze 200 je rychlost obrovsaka ... treba si uvedomit moznosti auta a ciastocne pripustne riziko .... koncom 19 storocia sa ludom zdala rychlost 40 kmh vo vlaku astronomicka .. a nebezpecna .... >😁
Ano, je pravda ze 250 se neda jet porad, ale taky tu nikdo netvrdi ze je nejlepsi jet porad na maximum. Je pravda ze u vetsiny aut se da ta elektronika vypnout a pak je s tim autem vetsi zabava, ale nastesti treba ABS se nevypina. Nebo treba novy mercedesy nebo bmw sou elektronikou tak prospikovany elektronikou, ze by te ani nenapadlo co vsechno v tom aute na ni zavisi. A vypnout jdou jen nektere elektronicke systemy, urcite ne nikdy vsechno
... ja som to nemyslel tak ze by sme to mali secko povypinat ... iba som reagoval na to ze bez toho by boli ferarri a podobne auta sracka .... lebo si to nemyslim .. len to znich robi .. auta ktore sa daju pouzit v podtate denne ... inac ABS je niekedy [na nasich hrbolatych cestach} na skodu ne ze by bolo zbytocne ale v nizsich richlostiach sposobuje na hrboloch pred krizovatkou trosku problemy pri prudsom brzdeni .. inac su to vsetko vyborne pomocky ... mam ich niekolko v aute ... mnohy tu aj poukazuju na brzdne drahy a musim povedat ze moje auto .. a to teda nema niake brzdy ala Ferarri ... porsche ... EVO .... atd. brzdi zo 160 urcite ucinnejsie a stabylnejsie v interakcii so stabilizacu a brzdnymi asistentami a rozkladanim brzdnej sily a ... bla bla bla .. ako niake herky zo 100kmh .... takze ja som za zvysenie max rychlosti .. ajtak totiz jazdim a vela ludi somnou richlejcie .. skoej by som urobil nieco s kamionmi a s minimalnou r. na dalnici
Si kamikadze...Zmen svoje zmyslanie,lebo to nedopadne dobre.aj keby si mal kotuce velkosti favorita...
Len dufam, ze Teba na ceste NIKDY ale NIKDY nestretnem. Myslim, ze to nemas v hlave celkom v poriadku! :-!
Tak tyhle namachrovaný magory s drahýma autama opravdu miluju..pak nemá být tolik mrtvých 8-s :no:
Tihle namachrovaní magoři se vyhýbají silnému provozu a jezdí raději třeba i v noci.A když je hodně čechů pohromadě, nechají se raději předjet.
s tema drahejma autama nezpusobujou vetsinou nehody tolik a kdyz nahodu jo, tak prave oni pri nich neumiraj 😄
Já osobně si myslím že rychlost 130km/h na dálnici je dostatečná a většina řidičů jí stejně porušuje takže není co řešit.90km/h mimo obec taky dobrý.Jediný co bych změnil je padesátka v obci, tahle rychlost je strašně nebezpečná protože má člověk pocit že stojí a tím pádem nedává moc pozor a nevěnuje se řízení.vrátil bych to zpátky na 60km/h ... a taky bych zrušil některé nesmyslné třicítky například třicítka 200m před kruhovým objezdem mě fakt dokáže * :no:
V době kdy se u nás dánice začali stavět bylo pro tehdejší vozi 130 magickou hranicí a rychleji to tenkrát sice jelo ale s dávkou odvahy a co dnešní auta osbně jezdím novou octávii 2,0 TDI a popravdě 130 moc často nejezdím věčinou 150 vic moc taky ne ale někdy v noci když je slabej provoz tak tomu trochu dám ale těch 130 je na dnešní techniku docela málo byl bych tak pro 150KM/h v obci je 50KM/h naprosto v pořádku a na te bych nic neměnil a na okreskách bych dal aspoň 100Km/h
koukám, že moc nemyslíš na bezpečnost, je pravda, že technika jde dopředu. Dneska když půjdeš koupit auto, tak málokterý jezdí pod 200 km/hod. Je třeba se ale zamyslet také nad tím, jak se auto chová.. na dnešních (dálnicích) já osobně si nedovolím překročit 130. Sice mám auto, který umí i 250, ale na co... :-!
Ty jsi asi úplnej *. Proč sis koupil auto, který jezdí 300 km/h, když si nedovolíš překročit povolenou rychlost? Tebe fakt nechápu. :no: >😒]
No neviem kto je tu * kamo!?!? Mozno jeho auto vie 0-100 za 6sec, 60-90 za 2sec, ci 80-120 3sec ... to su rozhodne parametre, ktore sa na nasich cestach hodia viac ako maximalka 250! Kua mysli trochu! :-!
To Krux : ... hochu, jediný * jsi tady TY! ..Je mi srdečne jedno jestli se zabiješ ve drahým fáru co dá max 300, ale pak buď tak hodný strhni volant někam pryč ze silnice ať nesrazíš další...protože umřít kvůli takovýmu pitomci by bylo jen na zlost!!!!
ses nakej zakomplexovanej skodovkar, kterymu to proste rychle nejede ikdyby sebe vic chtel a lecis si komplexy tim ze odszuzujes svizny ridice ve sviznejch autech, ne?
Svižný řidič ve svižném autě patří na závodní okruh a ne na silnici mezi normální řidiče. Vždyť ono vás volů ubude, až vám budou od června sbírat řidičáky.
Jen tak mimochodem... nemám škodu.. a komplexy už vůbec ne...ale mám zdravý rozum, který hodně řidičům chybí. Tak nad tím uvažuj... za kolik jsi ochotný obětovat svůj život a životy druhých !!!!!!!!!!!!!!!!
* určitě ne!!! To se jen málokdy vidí, když člověk který má takové auto, jezdí zodpovědně. Klobouk dolů!!! To si zaslouží obdiv. Označení slovem "*" se hodí spíše na takové, kteří mají starou šunku ověšenou levnejma plastama značky "TESCOTuning", kterým ani pořádně nefungujou brzdy (pač na jejich údržbu jim už nezbyli peníze) a s výfukem který je slyšet do sousední obce, snaží se dokázat jací jsou to "frajeři" tím, že předjedou starého dědu v trabantu (i za cenu života, bohužel nejenom toho svého), i na takovém místě, na kterém by to nenapadlo ani toho největšího vola. Ano, to tak jsou u mě "*" Silnice není závodní dráha, a málokdo to chápe. Tady jde opravdu o životy... Uvědomit si to až když je člověk naprosto bezvládný na invalidním vozíčku a na svědomí má několik nevinejch životů, je už opravdu pozdě...
Jsem pro zvýšení rychlostních limitů, ale až poté, co se řidiči přestanou chovat jako prasata (omluva, chudáci zvířátka za to nemůžou...). Když jedete v zimě po namrzlý dálnici 100 a předjede vás nesmrtelnej machr v 5-bmw jedoucí tak 150 v zmrzlým neprojetým levým pruhu a jede, jakoby se nechumelilo, tak to je napováženou. O stavu dálnic ani nemluvě. Dokud se tedy nezmění chování (některých) českých řidičů a stav silnic a dálnic, bude zvýšení max. rychlosti pouze lukrativní změnou pro funebráky.
já byl funebrák a z D1 a jinejch jsem sbíral,ale až na vyjímky to jsou * co přebíhaj mezi pumpama!to jsou ty * který ohrožujou všechny okolo a to že jedete 130 nepomůže výsledek je stejný jako ve 230,tedy pro přebíhajícího.pro mě je víc kusů na posbírání - do igelitového pytle.i octavia v 80 a strom vás zabijou a i felicia umí 180 a NIC se nemusí stát!Tady chybí vzdělání!!!!kolikrát jste za autoškolu jeli po dálnici?já nikdy.taky je to o soudnosti někdy to jde a někdy ne,chce to zkušenosti odhad a ŘÍDIT ne jen sedět za volantem!
Presne tak ... jeden z hlavnich problemu je system autoskol, kerej maskombinatnim zpusobem produkuje "ridice" ... taky sem za celou dobu kurzu nebyl na dalnici, dokonce ani v nejakym velkym meste (nase ma 35000ob.) ... staci mi podivat se na my spoluzacky, kery dostaly ridicak a rodice jim hnedka poridili novy auto a nechaj je v tom jezdit samotny ... vyzkouset si nouzovy brzdeni, prujezd mokrou zatackou a takovydle veci by mel bejt zaklad ... a co se tyce silnic ... az je zacnou stavet lidi, kerejm nejde jen o to, aby si co nejrychlejc poridili novej bazen ke svy vile kousek za Prahou, tak by se tady treba mohlo i neco zlepsit
myslím si, že 130 je tak akorát. Na zabití to stačí a když vidíte některý řidiče, co předvádějí, tak se kolikrát i bojím na dálnici vyjet.
Rychlostni limity neberou zretel na vyvoj automobilu. Jak dlouho plati - 10,20 let? A jsou auta stale stejna? Nejsou. Ja osobne jezdim podle okolnosti, moznosti auta, moznosti silnice, pocasi...atd. Myslim,ze tam, kde je moznost jet rychle bez zvyseni rizika pro ostatni, by mela byt povolena rychlost navysena.
Naprosto s vami souhlasim. Kazdy by mel jezdit "na co ma" a to ve vsech ohledech, tedy schopnosti,vybaveni,pocasi, atd...Ja osobne znam lidi,co jsou schopni ve 250 jet bezpecneji nez vetsina populace v 50. Proc tedy branit nekomu, kdo nikoho bezprostredne neohrozuje a ma na to dostatecne automobilove vybaveni? Pro me jsou daleko nebezpecnejsi ridici skodovek, napr. 120, coz jsou auta,ktera na dnesni silnice uz davno nepatri. Pocinaje proto,ze vylucuju prumerne 16x vice emisi nez automobil patrici do normy Euro 3. Nekdy je striktni dodrzovani povolenych rychlosti na usecich s vetsim potencialem naopak nebezpecnejsi nez kdybychom jezdili rychleji. Nemluve o tom,ze 130 na dalnici je skvely zakusek pro chamtivou policii, jejichz zastupci ochotne vybiraji na pokutach za rychlost namisto aby se starali o skutecne problemi,jakymi jsou napriklad pretizenost kamionu ( ktere pak zpusobi na silnicich skody az tisickrat vetsi nez osobni automobil!!!) nebo skutecne piratstvi silnic jakym je napriklad 100 v obci a podobne...Jinak,je rozdil jet 130 ve favoritu,jet 130 v octavce a jet 130 napriklad ve Volvu nebo jakemkoliv aute vyssi stredni tridy + . Napriklad ve zminem Volvu,konkretne S60 2.5T , je 130 kmh asi jako 200 v oktavce. Rychlost je sice stejna v obou autech,ale schopnosti aut se znacne lisi,nemluve o tom,jak se lisi volva a podobna auta od favoritu,felicii, atd...Brzdna draha,bezpecnost pri narazu. Vse jen tezko srovnatelne. Pravidla jsou od toho,aby platila pro vsechny, ne aby omezovala ty,co "maji na vic". Proto kdyz je dnes "zakon" 130 a stejne vic jak pulka lidi jezdi pres 150 a spousta i vic, neni spatne neco jineho nez rychlost na tachometru obcanu? Proc si pak politici jezdi 250? I proto,ze jim to ze statni pokladny placene,predrazene,prevybavene AUDI A8 4.2 ci 6.0 nebo BMW
750iL a podobne vozy dovoli. Takze zaverem - vzdy bude nekdo, kdo porusuje pravidla,at se o tom mluvi nebo nemluvi, ale je treba rozlisit, kdy je vhodna doba pro zmenu dopravnich paradigmat ze zastaralych na vzhledem k nove dobe relevantni. Navic, kdo z nas nekdy nevidel na vlastni oci i samotne policisty porusovat dopravni zakony? Takovych bude malo...
Jenze v 250 mas podstatne kratsi reakcni cas a extremne delsi brzdnou drahu. Takle muzou vznikat situace, ktery normalni clovek, ac treba bezne jezdi 250 bezpecne, nezvladne resit a bude pavdepodobne nasledovat neci smrt. Asi se to nedeje moc casto, ale ani pri nejlepsich ridicich nejake nahode nikdy nezabranis. A ted jde o to, jestli tolerovat vyssi rychlost na ukor nejakych tragickych havarii cas od casu (srazky rychle a pomalu jedoucich - nelze dalnici rezervovat jen tem jedoucim nad 200). Ale mne se stejne zda nejbezpecnejsi ta 130 v pripade, ze by ji dodorzovali uplne vsichni 😉 Na dobre useky dat 160 a prekroceni tvrde postihovat. To je dle me idealni reseni.
Jinak politici jezdi 250, protoze to jsou arogantni *(pikantni spojeni zakonodarce, co zamerne porusuje vlastni legislativu).
Jinak politici jezdi 250, protoze to jsou arogantni *(pikantni spojeni zakonodarce, co zamerne porusuje vlastni legislativu).
jo, je to krasna myslenka, ale vysvetli cechovi, ze je lepsi vyjet na silnici a v zadnem pripade se nebat o svuj zivot a nikam nepospichat, nez z te jizdy neco mit, kdyz uz mas to auto a platis si ten benzin... cesi nejsou vzorni rakusane, nejsme germani, na bezpecny rizeni asi nikdy nebudem tak dobry, i kdyz by vsichni dodrzovali rychlosti, spousta ridicu si neodpusti zpusobit nejakou vyhrocenou situaci, a ty se daj dělat i v 50ce
Nevím proč jsi si vybral jako příklad zrovna Škodu 120, ale dejme tomu... Je fakt, že řidiči jedoucí pomalu na dálnici ohrožují provoz, ale stejně tak ho ohrožují ty, kteří jezdí rychle. Myslím tím 150 a více. musíš myslet taky na to, na jakej vzdálenosti jsi schopen auto zastavit, co s ním, když ti třeba ve dvoustovce prdne guma a podobně...
Naprostej souhlas. Nejbezpecnejsi dalnice jsou ve Nemecku, kde rychlost v bezpecnejch pasazich nemozujou vubec...
uvedomte si ze doba stodvacitek jiz skoncila......i kdyz ne tak docela,ale ja bych byl pro zvyseni.......uprime receno nekterym ridicum bych zakazal jezdit i tech 130 >😁
Jezdím po dálnici 180km jel jsem i 220km,ale na našich dálnicích to nejde.Protože v levém pruhu už jezdí každý blb a vůbec nekouká do zrcátek.Jinak jezdím tech 140km 150km 160km.
Doporučoval bych limity: 50/100/160.
Naopak na nebezpečných místech rychlost aktuálně omezit a kontrolovat její dodržování. Ne měřit na přehledných úsecích a řidiče buzerovat!
Naopak na nebezpečných místech rychlost aktuálně omezit a kontrolovat její dodržování. Ne měřit na přehledných úsecích a řidiče buzerovat!
presne. prehledne useky jsou jako byste postavili policajta do cukrarny. Jen si ukaze, ktery bonbonek chce...
osobne jezdim hlavne v noci, protoze hodne obchodne cestuji po evrope a mohu rict, ze jedine v noci jsou snad nase dalnice srovnatelne s evropskymi. Protoze cim min clovek vidi,tim lepe 😄 Nedavno jsem s kolegou z "BRD" jel kolem pulnoci z Rozvadova do Prahy v jeho novem mercedesu. Kdyz jsem mu ze sedadla spolujezdce sdeloval, jak me ta nova auta ohromuji tim, ze jsou tak klidna i ve vysokych rychlostech (to proto,ze z kolem ubihajici krajiny jsem mel pocit, ze musime jet kolem 200 km/h), rekl mi na to, ze V Nemecku je to normalni (mysleno v zapadnim Nemecku). Vetsina nemcu ma tzv. nova auta a to spojene s faktem,ze v Nemecku se jiz dlouha leta na spouste useku jezdi neomezenou rychlosti utvari "zvlastni" jev a to sice, ze spouta Nemcu uz se zkratka na dalnicich nediva na rychlomer, ale soustredi se spis na sledovani provozu. Kdezdo Cech se boji, aby neprekrocil 130tku, protoze za vyjezdem muze cekat na pokutu nateseny policajt. A to do hlav Cechu za ta leta vryto tak silne, ze kdyz pak nekdo rekne, ze jel 200, vzbudi u vetsiny pohorseni. Dalsi vec, co me prekvapila, kdyz jsem se pozdeji natahl, abych si prohledl nadherne svitici budiky byla, ze rychlomer svitil rychlosti 305 kmh. Jel jsem nejrychleji v zivote a ani bych o tom byl byval nevedel...
Tak sem asi Němec 😄 Taky koukám jenom na silnici a na provoz...jezdím tak kolem 150-160 (LBC-Praha). A to ze dvou důvodů - spotřeba je asi o 1l vyšší (zanedbatelné) a při 130 se mi zavíraj oči, protože se nepotřebuju tolik soustředit. A policajtů se nebojim, všechny nás chytit nemůžou a většinou se o víkendech najdou tak 3-4 piloti, co mě předjedou 😄
Musím tě zklamat, ale asi jsi to trochu nafouknul. První pochybnost je v tom, že CLS 65AMG se ještě nevyrábí, zatím je v rámci příprav. Touto specifikací disponuje poze třída S a CL.
jasně ! 😉 největší buzerace je na konci obce, kde široko daleko nikde nikdo, dlouhá rovinka a jen schovanej radar co měří...
vyvynuli ho v usa. jmenuje se stealth. spec povrch kterej zabraňuje odrazu paprsků od radrů.ale na laser to bude asi krátký >😁
u nas policajti meri prakticky jenom radarama ramer-7, par dalsich se pouziva jen zkusebne, laserovy pistole maj snad jenom mestsky, na oboje vyzraje jedno zarizeni od belu, myslim, ze rx65, pak existuje jeste laserovej oslepovac, nebo jak to prelozit, ale to a) u nas prakticky nevyuzijes, b) i u nas je to zakazany a pak jeste to radio, jak si muzes povidat s ridicema kamionu
mas naprostou pravdu, dulezitejsi nez obecne limity jsou lokalni snizeni rychlosti, leckde sou zatacky, ktery se nedaj jet rychlejc jak ve padesatce a nikde zadna znacka, v noci to muze dopadnout leckdy tragicky, to samy na dalnici... at mi nikdo nerika ze je dalnice jako dalnice, asi bych v tomhle volil mnohem racionalnejsi znaceni, dukazem toho, jak se setri na znackach, sou podle me doporuceny rychlosti, ty sou podle me proto, ze kdyz by tam byla prikazana rychlost, tak sou potreba dve znacky (zacatek, konec), samozrejme sou ale lepsi doporuceny rychlosti nez nic
Prosim vás si to tady přečtěte- je tady pár rozumnejch lidí, kteří vědí, že na našich "dálnicích" je prostě 130 maximum a vy se tady trumfujete, kdo z vás jel větší rychlostí?? 😄 paráda a kvůli takovejm bezmozkům sou denně mrtví- já to zvládnu- já mmám silný bezpečný auto- já mám nejlepší technologie!! ...........ale v tom autě sedí člověk a ne technologie, magoři!
Když říkáš že že kvůli tomu jsou denně mrtví, měl by ses zajímat o statistiky detailněji. Jasně za hodně nehod může nepřiměřená rychlost - ale zbývá k té rychlosti něco dodat. Nebýt zastaralého vozového parku, svátečních řidičů, alkoholiků za volantem, kamioňáků kteří nedodržují bezpečností přestávky a usnou za volantem, ale taky hromady stromů kolem silnic, kdyby bylo více dálnic a na hlavních tazích všude obchvaty a silnice široký, aby se tam aspoň 3 auta vedle sebe vešla, taky lépe osvětlený přechody na čtyřproudovkách ostrůvky... tak ubyde tolik smrtelných zranění co žádný bodový systém neudělá... pak není důvod nepovolit takové rychlosti jako v Německu či Rakousku...
To vykladas, jak se ti to hodi. Nejvic nehod ma primou pricinu v neprimerene rychlosti, zastaraly vozovy park a stav silnic je sotva desetina.
Jinak souhlasim s tim, ze kdyby se opravdu chtelo neco udelat, tak prostor ke stavebnim upravam je vsude. Ale nez ty silnice a prechody budou k necemu vypadat, tak se bude muset jezdit ohleduplne, jinak se tady pozabijime.
Jinak souhlasim s tim, ze kdyby se opravdu chtelo neco udelat, tak prostor ke stavebnim upravam je vsude. Ale nez ty silnice a prechody budou k necemu vypadat, tak se bude muset jezdit ohleduplne, jinak se tady pozabijime.
Denně jsou na našich silnicích a dálnicích mrtví spíše kvůli * co chlastaj a pak si dou řídit!!! Na dálnicích jezdím těch 140-150, v obci 50-60, mimo obec 100-110... jsem pro limity 50/100/150 nebo bych dal vsude doporuceny rychlosti a kdyz nekdo udela nehodu a pojede rychleji nez je doporucena rychlost dostane vetsi postih!!! jako to je v Nemecku na dalnicich 😉
No konečně někdo normální...Souhlasím s Tebou. Proč není více lidí jako Ty!!!.... jak by bylo krásně na světě...!!!
Dát 160 všude na dálnicích není dobré. Ale postupoval bych jak v Rakousku, na šestiproudé dálnici není problém povolit 160. Třeba na D1 z Prahy do Mirošovic by to bylo ideální... tam stejně 130 jedou jen starší auta a starší dodávky 😄 a na rozdíl od Rakušáků bych to povolil v noci a kladl bych větší důraz na osvětlení aut - některým náklaďákům staršího data ty světla skoro nesvítí a noci je snadno přehlédnete! A 90 mimo obec bych zvýšil jen na silnicích I. třídy na 100 je to dostačující a na rovných dlouhých úsecích povolit 120 nebo 130 jako je to v Německu a Rakousku. Je nesmysl se plýžit 90 na široké dlouhé silnici...
Přátelé, kdaž tak čtu některé příspěvky, víte co si myslím ? Zvýšit či nezvýšit ? Navrhuji vůbec po dálnici nejzdit.
Příspěvky typu máme lepší auta než dříve, dříve to zabrzdí, má to bezpečnostní prvky.......
1) Pokud se již v rychlosti nad 100 km střetnete s pevnou překážkou (stojící vozidlo, srnka či jiná zvěř) vaše šance na přežití jsou velmi malé - nepomůžou bezpečnostní pásy ani airbagy, protože zpomalení bude tak výrazné, že vy sice zústane pohodlně sedět v sedadle, ale vaše vnitřní orgány odcestují vesele z místa svého určení.
2) Jak chcete při rychlostech dejme tomu blížících se 200 km/h pohotově reagovat na nenadálé situace. V takové rychlosti ujedete takovou dráhu, že už ani nebudete stačit si uvědomit co se děje.
3) Nezapomeńte že po dálnici se pohybují i vozidla, které jsou schopná jet max. 90 km/h - kamiony. Copak asi udělá kamioňák, když ve zpětném zrcátku v dáli na horizontu uvidí nějakého človíčka, který si to šine třeba těch 220 ? Samozřejmě začne předjíždět, neboť ani netuší jakou rychlostí se k němu jeho kolega řidič blíží.
4) 1000x to může vyjít ale jednou něco nevyjde a v tak vysokých rychlostech už nikdo nemá šanci něco ovlivnit. Stojí to zato přijet z Prahy do Brna třeba o 20 min. později ale v pořádku, nebo o 20 min. dříve, ale s obrovským rizikem, že do toho Brna přijedete dříve nebo o hodně později v černém voze 1203.
Přátelé zkuste se nad tím zamyslet. Je paráda fičet si to 200 a více km/h..... je to skvělá věc...myslím ale že vynaložené riziko nemůže vyvážit zisk v podobě ušetřeného času.
130-ce zdar !
Příspěvky typu máme lepší auta než dříve, dříve to zabrzdí, má to bezpečnostní prvky.......
1) Pokud se již v rychlosti nad 100 km střetnete s pevnou překážkou (stojící vozidlo, srnka či jiná zvěř) vaše šance na přežití jsou velmi malé - nepomůžou bezpečnostní pásy ani airbagy, protože zpomalení bude tak výrazné, že vy sice zústane pohodlně sedět v sedadle, ale vaše vnitřní orgány odcestují vesele z místa svého určení.
2) Jak chcete při rychlostech dejme tomu blížících se 200 km/h pohotově reagovat na nenadálé situace. V takové rychlosti ujedete takovou dráhu, že už ani nebudete stačit si uvědomit co se děje.
3) Nezapomeńte že po dálnici se pohybují i vozidla, které jsou schopná jet max. 90 km/h - kamiony. Copak asi udělá kamioňák, když ve zpětném zrcátku v dáli na horizontu uvidí nějakého človíčka, který si to šine třeba těch 220 ? Samozřejmě začne předjíždět, neboť ani netuší jakou rychlostí se k němu jeho kolega řidič blíží.
4) 1000x to může vyjít ale jednou něco nevyjde a v tak vysokých rychlostech už nikdo nemá šanci něco ovlivnit. Stojí to zato přijet z Prahy do Brna třeba o 20 min. později ale v pořádku, nebo o 20 min. dříve, ale s obrovským rizikem, že do toho Brna přijedete dříve nebo o hodně později v černém voze 1203.
Přátelé zkuste se nad tím zamyslet. Je paráda fičet si to 200 a více km/h..... je to skvělá věc...myslím ale že vynaložené riziko nemůže vyvážit zisk v podobě ušetřeného času.
130-ce zdar !
no máš pravdu, ale proč trestat slušný řidiče, kteří občas se projedou po dálnici 200, když je sucho a ví že to zvládnou... borce co to ženou 200 ať se děje co se děje bych trestal... hodilo by se zavést Kobru 11 - neboť jedině tak dosáhneme výsledku - trestat ty co jezdí jako prasata a ne ty co jedou slušně i když rychle...
Jo klidně Proč nejet 200 km/h a více ale muselo by to být v postatě za lobaratorních podmínek kdy víš, že 100 % nenasatne neočekávaná situace a to v žádném případě nelze v silničním provozu zaručit. Proto pokud opravdu člověk nechce spáchat sebevraždu, je v jeho zájmu jet tak aby minimalizovat riziko - když to vezmu absurdně nulové riziko v silničním provozu hrozí tomu, kdo na tu silnici vůbec nevyjede - což je samozřejmě irelevantní, protože se tu bavíme o silničním provozu. Tím chci říci, že riziko nehody a příp. smrti účastníka silničního provozu roste s rostoucí rychlostí geometrickou řadou. Řekněme při 100 km/h bude riziko r=1, při 150 R=10, při 200 r=1000, 250 r=1000000 - přesná čísla by nám samozřejmě dalo nějaké exaktní měření nějakého okruhu dobrovolníků, kteří by cestovali různými rychlosti po D1 na úseku Praha-Brno resp. Brno-Praha. Apropo .... nevím čím to je, ale nezdá se vám, že úsek Praha-Brno je více nebezpečný než trasa zpět ?
Tedy za 1.: nezávidím. Ale jsem si vědom toho, že lidské smysly a lidský mozek jsou zkonstruovány na vnímání a ovládání dějů, dějících se rychlostí běhu Neandrtálce. Mám auto, co snad jede 200. Jezdím 130, a přemýšlím při tom za ty předjíždějící blbce, co pozoruji v zrcátku, a dělám jim místo před sebou, aby se měli kam zařadit. Myslím, že už jsem jich zachránil hodně.
:yes: tak to Ti gratuluju...kdyby byl každý jako Ty, hnedka by bylo líp!!! Děkuju Ti za ty pitomce které jsi zachránil...protože oni Ti asi nikdy nepoděkují...! ..Ty jsi jeden z těch kteří si právem smí říkat machři !!!!
bohužel už jsem zažil takové, kteří se mi snažili pomoci tím, že skočí na brzdu nebo přidají, zrovna když dělám to samé...to mi moc nepomůže jeden takový pomocník mě málem zabyl...nejezdím nijak rychle ale když někdo vyjede z lesíku když předjíždím na obyčejné silnici tak to zamrzí....Podle mě je většinou lepší, když dotyčný nic nedělá a já si mohu zareagovat jak potřebuji, jelikož když reagují dva stejně, tak sic to ten druhý mohl myslet pěkně, tak by to jednoho z nich mohlo stát život.....i když je pravda, že jsou lidi, kterým když nepomůžeme, tak je to ten život stát bude..........
Pojedu-li 100km průměrnou rychlostí 120km/h-pojedu 50min.-to samé ve 150km/h-40min.-STOJÍ TO ZA TO??
pojede-li praha-brno auto a ujede to za 1hod45minut. tak bych byl nasranej když tam mužu být za 55 minut. To znamená že já dojedu TAM I ZPĚT než ten kdo se plouží! A bohužel ČAS SOU PENÍZE..
210km za 55 minut? Snad ve tři ráno v pozdně červencovou neděli s očima jak sysel a pořádným otřesem těla. To možná...
ježiš ty si hovado...
nechci nikomu nic špatnýho přát, ale tobě bych přál někde Tatru...
a pamatuj si Tatra nezná bratra... a tam ti ani airbagy a ani nějaký třípísmený zkratky elektronickejch kamarádů nepomůžou 😉
nechci nikomu nic špatnýho přát, ale tobě bych přál někde Tatru...
a pamatuj si Tatra nezná bratra... a tam ti ani airbagy a ani nějaký třípísmený zkratky elektronickejch kamarádů nepomůžou 😉
Když se přibližuju k Tatře, nebo kterémukoliv Čechovi, automaticky zpomaluju a zvyšuju pozornost. Před lety jsem zažil při předjíždění kamionu rychlostí 120, že vybočil z dráhy a namáčkl mě na svodidla. Šlo mi o život. Co je teda lepší? Minout ho rychle 200km/hod nebo pomalu 120km/hod?
mno když sem si pročetl všechny příspěvky tak jsem došel k jednoduchému závěru....
pozor utopistická představa: kdyby všichni jezdili rozumem, nehráli si na frajery a neléčili svoje ego tak by se mohli limity zrušit...protože každej by si uvědomil že ve městě chodí lidi a jel by 50 a míň...., na okresce by přizpůsobil rychlost stavu vozovky,počasí,provozu,stavu vozidla....a na dálnici to samí...; bohužel skutečnost je taková že je to přesně naopak....frajeři v silnejch autech jezdí jak prasata, dědulové ve škodovkách jezděj jak když nejezděj, lidi šetří žárovky na horší časy a já nefim co všechno....
pozor utopistická představa: kdyby všichni jezdili rozumem, nehráli si na frajery a neléčili svoje ego tak by se mohli limity zrušit...protože každej by si uvědomil že ve městě chodí lidi a jel by 50 a míň...., na okresce by přizpůsobil rychlost stavu vozovky,počasí,provozu,stavu vozidla....a na dálnici to samí...; bohužel skutečnost je taková že je to přesně naopak....frajeři v silnejch autech jezdí jak prasata, dědulové ve škodovkách jezděj jak když nejezděj, lidi šetří žárovky na horší časy a já nefim co všechno....
frajer,co tam spominal,ze on z 90-ky zabrzdi skorej ako favorit z 50-ky...tak to ma podrz.Ked favorit na prechode zastavi,on zrazi chodca si tak 50-kou.Nikto nepocita s reakcnou dobou.Ta je napr.pri 50 14m,pri stovke 27m pri 200 55m, a pri tej jeho 250 70m.Az po prejdeni tejto vzdialenosti zacne auto brzdit(zo stovky asi 40m,z 200-ky okolo 160m,sucha vozovka).
Hezký den,
nevím zda je D1 zrovna vhodný příklad, myslím jsi že jsou v ČR mnohem lepší dálnice. Určitě jsem pro zvýšení limitu. Dal bych těch 160, je to rychlost kterou se nejčastěji pohybuji. Bohužel nejčastěji jezdím po D1 a musím říct že k dálnici má daleko. Ale za optimálního provozu se tam těch 160 dá jet a na některých úsecích i více. Ale třeba úsek od rozvadova na Plzeň, kde je nová silnice, je přehledná, super povrch a má evropské parametry, dá se tam několik minut udržovat konstantních 200km/h. Ale takových silnic v ČR moc není. Hodně často jezdím do německa, tak je radost jezdit. Dálnice jsou přehledné, široké, prostě super. Tak se těch 200km/h dá jet v pohodě a hlavně lidi jsou na to vzyklí, takže nejezděj zbytečně v levém pruhu, ale mají ho opravdu na předjíždění. A tímto způsobem se tam dá jezdit i v noci za deště, silnice je mokrá to ano, ale bez děr a kaluží a voda se okamžite dostává pod povrchm ne jako u nás. Za deště je D1 naprosto tragická, nedá se tam bezpečně jet víc jak 140km/h lítám z louže do louže.
nevím zda je D1 zrovna vhodný příklad, myslím jsi že jsou v ČR mnohem lepší dálnice. Určitě jsem pro zvýšení limitu. Dal bych těch 160, je to rychlost kterou se nejčastěji pohybuji. Bohužel nejčastěji jezdím po D1 a musím říct že k dálnici má daleko. Ale za optimálního provozu se tam těch 160 dá jet a na některých úsecích i více. Ale třeba úsek od rozvadova na Plzeň, kde je nová silnice, je přehledná, super povrch a má evropské parametry, dá se tam několik minut udržovat konstantních 200km/h. Ale takových silnic v ČR moc není. Hodně často jezdím do německa, tak je radost jezdit. Dálnice jsou přehledné, široké, prostě super. Tak se těch 200km/h dá jet v pohodě a hlavně lidi jsou na to vzyklí, takže nejezděj zbytečně v levém pruhu, ale mají ho opravdu na předjíždění. A tímto způsobem se tam dá jezdit i v noci za deště, silnice je mokrá to ano, ale bez děr a kaluží a voda se okamžite dostává pod povrchm ne jako u nás. Za deště je D1 naprosto tragická, nedá se tam bezpečně jet víc jak 140km/h lítám z louže do louže.
Ne všechny dálnice v Německu jsou stavěné na 200-ku. Třeba spojka Amberk - Norimberk, přes nový koberec, má řadu ostrých a nepřehledných zatáček, které mi nedávají šanci na reakci. Zdejší řidiči to asi chápou a ve ve většině přizpůsobí rychlost. - I v Německu jsem narazil na pár ukázkových pitomců, co drží levý pruh, ale asi je jich opravdu výrazně méně než u nás.
Ano jsem pro zvíšení limitu
😉 😉 😉 😉 jo a ještě jeden podmět k zamyšlení!!!!!
Co třeba my, co chceme jezdit rychleji než je dovoleno, co kdybychom třeba platili větší povinné ručení, nebo silniční daň, nebo pojistku???!!! Rád bych si připlatil pár stovek nebo tisíc korun ročně za to že budu moci jezdit třeba o 30 nebo 40km/h na dálnici více než ti co platit nebudou. V tom celkovém paušálu který by se od těchto lidí vybral by se to vyplatilo. Samozřejmě, alkohol v jakémkoliv množství netoleruju a ty lidi bych okamžitě zavíral za hromadné ohrožení!!! Ale proč mám s autem co jezdí přes 200 jezdit pořád 130??? A pokud by někdo z těch co si platí víc aby mohl jezdit rychleji, dal bych kim i přísnější tresty aby se to vyrovnalo........HMMM co vy na to???
Co třeba my, co chceme jezdit rychleji než je dovoleno, co kdybychom třeba platili větší povinné ručení, nebo silniční daň, nebo pojistku???!!! Rád bych si připlatil pár stovek nebo tisíc korun ročně za to že budu moci jezdit třeba o 30 nebo 40km/h na dálnici více než ti co platit nebudou. V tom celkovém paušálu který by se od těchto lidí vybral by se to vyplatilo. Samozřejmě, alkohol v jakémkoliv množství netoleruju a ty lidi bych okamžitě zavíral za hromadné ohrožení!!! Ale proč mám s autem co jezdí přes 200 jezdit pořád 130??? A pokud by někdo z těch co si platí víc aby mohl jezdit rychleji, dal bych kim i přísnější tresty aby se to vyrovnalo........HMMM co vy na to???
A někteří bychom si mohli připlatit, my co na to máme, že nemusíme stavět na červenou (stejně tam zrovna nikdo nejede), že nemusíme zdravit sousedy (jsou blbí), a že umělou ledvinu nebo náhradní nohu dostaneme přednostně. Co vy na to?
Tak váženy Ferdo2,
pokud na to jdete takto, domnívám se že jste buď svázován minulým řežimem, vztah k autům prostě nemáte. Tím Vás nechci nijak urazit, ale jestli jste si přečetl mé příspěvky pozorně, psal jsem že alkohol za volant nepatří a zavíral bych za to. A abych pravdu řekl jízdu na červenou nesnáším!!!! Naopak se snažím se na zelenou rozjet co nejrychlejí a trošku potrápit ty debílky co to na červenou projíždějí. Takže mě nemoralizujte, trávím ročně v autě něco kolem 50 000 km, vím o čem mluvím. Jezdím hodně mimo ČR a úroveň ježdění je tam úplně jinde a na dálnicích se jezdí hodně rychle. A jak jsem četl Vaše příspěvky, mám pocit že jste spasil tisíce životů, ridičů které jste někam pustil. Klid, spasitel nejste a lidi nezměníte. Ale proč nenechat jezdit rychle ty, co jsou ochotni něco navíc zaplatit a mají na to vůz?? A třeba podstoupí nějaký zvláštní kurz rychlé bezpečné jízdy?? Hele pokud budu mít blbí sousedy, tak je prostě zdravit nebudu, nevím proč se přetvařovat, nemám někoho rád, tak si ho nevšímám. A co se ledviny táče, to jste zašel trochu daleko a v tom s vámi souhlasím. Ale řekněme si pravdu, myslíte že to tak bohužel nefunguje??? hmmm??!!
Šlo mi jen o tu rychlost, a jak jsem psal, pokud budu mít vyjímku a pojedu ještě rychlejí než mi dovoluje, dostanu větší postih než ten co ji némá, to je fér ne??? Přeji hezký prodloužený víkend
pokud na to jdete takto, domnívám se že jste buď svázován minulým řežimem, vztah k autům prostě nemáte. Tím Vás nechci nijak urazit, ale jestli jste si přečetl mé příspěvky pozorně, psal jsem že alkohol za volant nepatří a zavíral bych za to. A abych pravdu řekl jízdu na červenou nesnáším!!!! Naopak se snažím se na zelenou rozjet co nejrychlejí a trošku potrápit ty debílky co to na červenou projíždějí. Takže mě nemoralizujte, trávím ročně v autě něco kolem 50 000 km, vím o čem mluvím. Jezdím hodně mimo ČR a úroveň ježdění je tam úplně jinde a na dálnicích se jezdí hodně rychle. A jak jsem četl Vaše příspěvky, mám pocit že jste spasil tisíce životů, ridičů které jste někam pustil. Klid, spasitel nejste a lidi nezměníte. Ale proč nenechat jezdit rychle ty, co jsou ochotni něco navíc zaplatit a mají na to vůz?? A třeba podstoupí nějaký zvláštní kurz rychlé bezpečné jízdy?? Hele pokud budu mít blbí sousedy, tak je prostě zdravit nebudu, nevím proč se přetvařovat, nemám někoho rád, tak si ho nevšímám. A co se ledviny táče, to jste zašel trochu daleko a v tom s vámi souhlasím. Ale řekněme si pravdu, myslíte že to tak bohužel nefunguje??? hmmm??!!
Šlo mi jen o tu rychlost, a jak jsem psal, pokud budu mít vyjímku a pojedu ještě rychlejí než mi dovoluje, dostanu větší postih než ten co ji némá, to je fér ne??? Přeji hezký prodloužený víkend
Svázán s bývalým režimem jsem asi tak, jako všichni, kdo v něm žili. Vztah k autům mám, mám už ani nevím kolikáté a to první v 60 tých létech minulého století jsem si vlastníma rukama sestavil ze dvou. Také jsem jezdil s autobusem u DP v Praze a u ČSAD. Životů jsem nespasil tisíce, ale několik určitě. Na otázku "myslíte, že to tak nefunguje?" odpovídám ano, funguje to tak, vím o tom.
A to je právě to. Ono se to prolíná, jaký kdo je v životě, ve vztahu k lidem, k práci (..atd...), tak i řídí. A když se někdo někdo cítí předurčen k privilegiím životním, chce je i na silnici. No ale vraťme se k Vašemu návrhu - má to praktický háček. V tom případě, až si zaplatíte, proděláte kurz atd., atp., by Vaše vozidlo mělo být nějak označeno. Abych rozeznal, vyjíždím-li kupř. z odpočívadla zpátky na dálnici, že zleva nejede obyčejný čičmunda 130, ale nadčlověk 260.
A to je právě to. Ono se to prolíná, jaký kdo je v životě, ve vztahu k lidem, k práci (..atd...), tak i řídí. A když se někdo někdo cítí předurčen k privilegiím životním, chce je i na silnici. No ale vraťme se k Vašemu návrhu - má to praktický háček. V tom případě, až si zaplatíte, proděláte kurz atd., atp., by Vaše vozidlo mělo být nějak označeno. Abych rozeznal, vyjíždím-li kupř. z odpočívadla zpátky na dálnici, že zleva nejede obyčejný čičmunda 130, ale nadčlověk 260.
vidíte, já s minulým režimeme svázaný nejsem. Nezažil jsem ho, tedy ano, ale to mě to jako dítěti bylo jedno. Je mi 24. To že jste si sám sestavil auto, je uctihodné a obdivuji to, já jsem v tomto směru antitalent. To že jste jezdil s autobusem bych jako kladné ani neviděl, víme své jak se chovají autobusáci a tiráci dnes, tím nechci říct že jste takový. Ale nemáte pravdu v jednom. Že by se vztah k životu, práci a lidem odrážel ve způsobu jízdy. Jak už jsem mockrát řekl, nemyslím si že bych někoho na silnici ohrožoval svoji rychlou jízdou. Naopak. Když něco dělám, tak se tomu věnuji na 100% a tak je to i v autě. Myslím za ostatní, snažím se předvídat a ono to funguje. Kdybychom se takto chovali všichni, byla by to paráda. Tím že jedu 170 a ne předepsaných 130 ohrožuju hlavně sebe. A taky takto nejezdím v hustém provozu, ale tam kde si to mohu dovolit. Neškatulkujte mě mezi všechny ty magory a piráty silnic, to se mě dotýká. Ale řekněte mi, proč nás legislativa stále více svazuje ve všech směrech, nejen na silnici. Proč pánové Paroubek a spol umí jen zakazovat, přikazovat a vybírat??? Co to udělat opačným systémem??? HMM?? Zaákáz nebo příkaz má opačný efekt, proč?? Protože lidi rádi porušijí to co se nemá porušovat. Proč?? Protože jim tady bylo 40 let něco zakazováno a byl to "národní sport." Co třeba to povolit, nemělo by to taky takový efekt?? Už by to ty lidi nebavilo. A takhle je to se vším. Třeba daně, stále se vzyšují, takže lidi stále řeší jak to obejít. Pojdmě je snížit a zjednodušit a tisíce lidí zaplatí. Tak to prostě je. A vrátím se k tématu, proč bych proboha v neděli ráno, když jedu po dálnici a na 100 km potkám 20 aut, nemohl jet 170?? Byl jste poslední dobou v německu? Jak se tam jezdí, pouze doporučených 130, většina aut jede kolem 150 a pár nadšenců jede 200 a víc. Proč tam kamiony jezděj všechny kolem 100km a ne jako tydy že funěj 50 do kopce a předjíždějí se?? protože nejsou přeložený. Ono souvysí všechno se vší a dostávám se úplně jinam. Jo a za nadčlověka se neoznačuju, ale ve svých 24 letech, jsem svým vzděláním a postavením v práci a v životě dosáhl vysokého nadstandartu který tady v ČR je, a jsem a to hrdej. Vydřel jsem si to, nikdo mi nedal nic zadarmo, tak proč bych si nemohl užívat?? Ano, nad některé lidi se budu vždycky povišovat, každý začínáme na stejné startovací čáře a je na každém aby vrámci svých možností dosáhl maxima. O to se snažím a posouvám své možnosti. Vím co to stojí, není to sranda. A proto mám určitá privilegia v životě. A chtěl bych další, nechci být škatulkovám do jednoho pytle ať už s čičmundama nebo pirátama silnic.
A na konec, když budete najíždět z odpočívadla, musí dát přednost i kdyby tam jelo něco 300Km. V německu je odpočívadel jak u nás, a taky se u každého nesnižuje rychlost.
A na konec, když budete najíždět z odpočívadla, musí dát přednost i kdyby tam jelo něco 300Km. V německu je odpočívadel jak u nás, a taky se u každého nesnižuje rychlost.
Milý Michale. Chápu tě a v mnohém s tebou souhlasím. Jen jednu radu do života. Máš pocit, že dokonale ovládáš své auto? Jestli ano, tak bacha.Znám to z vlastní zkušenosti. Jezdím 25 let co nejrychleji to jde za daných okolností.Dlouhá léta jezdím 80 tisíc ročně.A čím dál víc si uvědomuju, co všechno ještě v autě nedokážu.A na minulý režim se vykašli. Co to tvrdí politici a média stejně není úplná pravda. Je to vždy poplatné dané politické situaci. Žij budoucností.Ahoj.
pane nezalezi na tom ako dlho jazdite ... samozrejme skusenosti su vyborne .. ale kolko krat ste musek zvladnut smyk ... napr nudzove brzdenie .. atd. ... 20-30-40 kkrat za tych 25 rokv ... ja jazdim 10 rokov ... a zvladol som tychto situacii snad 1000 ... a na ceste v premavke ich bolo ale minimum ... skuste navstivit skolu smyku .. trenovat v zime na parkovisku... jazdit na okruhu ... na motokarach .... trening ... keby bola v autoskole povinna aspon skola smyku ... nech maju ludia ason sajnu co >TO< uroby ... samotna sice na cvyk nestaci treba si to skusat individualne { to parkovisko} .. lebo taktiez ste mozno hraval futbal 25 rokov .. ale Ronaldo zvas neni ... nestaci len jazdt ..... nebezpecie je v tom ze to posuva vase limity vyzsie ... a treba sa k jazdeniu postavit zodpovedne .... :yes:
Milý pane. Jezdím 25 let. Pravidelně se zdokonaluji na okruzích a školách smyků -Brno, Sosnová.Moje auta mají okolo 300 koní.Myslím si, že se mi podařilo už mnohé znalosti osvojit. Přesto si na rozdíl od Vás nemyslím, že umím v autě všechno.
ja sy teez nemyslim ze viem o autech vsechno ....
a okrem toho aj moje auto ma 300 koni ... ale halvne netvrdim ze treba jazdit bez rozmyslu a na plne gule vzdy stale a vsade ... aj pri sportovej jazde .. v minimalnej premavke si treba nechat rezervu .... a pri beznej jazde 99 percent casu za volantom si treba vediet uvedimit vsetko co viem ale hlavne vsetko co este neviem .... a prisposobit svoju jazdu podmienkam okolo seba ..... nechcel som vas napadnut ze jazdit neviete ...ale skorej sa snazim apelovat na vodicov ,povazova som vas za jedneho znich, ktory svoje auto ,okrem odbocenia do lava prava a jazdy dopredu, NEOVLADAJU
Myslím že rychlost na dálnicích by nemusela být vůbec omezena.. V klidu by stačilo aby kamiony jezdily v pravém pruhu, ti co jedou kolem té stovky tak jeli taky v pravo, ale to nikdo nechce pač se vymlouvá na vyjeté koleje! Což je směšné! Pak aby ti co jezdí do těch 140/150 využívali pruh prostřední. A řidiči jejichž vozidla A PŘEDEVŠÍM jejich řidičské schopnoti stačí pro rychlou jízdu jezdilu v pruhu levém. Myslím že kolem 190 se jet dá. Naše dálnice stejně za víc nestojí krom dálnice na Plzeň. Na které se dá jet i těch 250 ale to je myslím jediná silnice u nás.
:no: :no: :no: První kámen úrazu je v tom, že velká část řidičů si bude myslet, že právě oni mají ty schopnosti jet v levém pruhu... A za druhé kamionu v pravém pruhu prdne pneumatika, vyjede přes šířku dálnice a postaví se do cesty tomu kdo pojede 220... to jsou taky nápady... ;-\
sice máš pravdu, ale pokud se něco takovýho stane, nepomůže ti nic ani když jedeš 130.. a taky záleží, kdy se to stane.. pokud někdy těsně , když míjíš takovej náklaďák, pak ti vyšší rychlost pomůže snáz uniknout..
To je pravda, ve vysi rychlosti ten kamion totiz rovnou preskocis jako v Kobre 11, takze neni se ceho bat 😄 :yes:
misto striktniho vyzadovani max 130 km/h. Osobne jezdim po dalnici cca 140 km/h (tachometr) svym vozem a co to da sluzebnim vozem (max 210 km/h). Tu doporucenou rychlost bych zavedl vsude, nejen na dalnici. Pokud nekdo potrebuje jet, at jede, pokud zbusobi nehodu, bude jeho situace o to horsi.
koukám, že tady hafo lidí plete jablka a hrušky dohromady.. co sem si stačil přečíst, tak u nikoho sem neviděl, že by bránil magory co maj nějakej starej škopek a za každou cenu se chtějí porovnávat s novým auty.. je mi 25 a nikdy sem neměl potřebu řítit se někde vysokou rychlostí, abych zaujal nějakou holku jako to dělá spousta mých vrstevníků.. současné limity co platí, jsou podle mého žalostně málo na současná auta.. jediné co bych nechal je 50 v obci.. současné rychlosti akorát řidiče nudí a rozptylují a tak místo toho, aby se věnoval řízení, kouká po krajinkách.. to, že někdo nejezdí podle předpisů neznamená hned, že je to vrah silnic, sám nikdy 90 nejezdim, protože bych za volantem usnul.. na dálnici jezdim 140, ale to spíš kvůli tomu, kdyby mě náhodou čapli poliši.. podle mě zvýšení rychlostního limitu na dálnici je správný krok.. už třeba jen z matematického hlediska.. když sečtu rychlosti mimo obec, dostanu 180km/h, tak proč nepovolit na dálnici 150 nebo 160? pořád je to bezpečnější.. i když jen v uvozovkách, rozhodně ten dotyčný řidič pak dává větší pozor na to co se děje před ním.. a souhlasim, že policajti chytaj na přehledných místech, kde prakticky nic nehrozí a akorát buuzerujou řidiče.. vzpomínám si na hlášku nějaký policejního ředitele, kterej vykládal jak v Ústí nad Labem na nově opravený dvouproudovce, která je přehledná a nikdy sem tam nehodu neviděl, nebudou řidiče chytat, v klidu se na ní dá jet 70, ale je to v obci, tak můžete maximálně 50.. nikdo to tam nedodržuje a tak si ***i mastěj kapsy :no:
Švýcarský vozový park se s naším nedá srovnat(nejvýkonější v Evropě), i dálnice jsou nesrovnatelně kvalitnější, přesto tam platí limit 120km/h. Proč by na těch našich tankodromech měla být neomezená rychlost nebo třeba 160km/h? Aby fabiátoři drželi na svých HTP dno a vylítaný šunky ohrožovaly ostatní víc než teď a navíc legálně? Navíc toho, kdo má na auto za 3 míle nějáká tisícovka nerozhodí. Chci-li jet rychleji než můžu holt počítám s tím, že budu platit pokuty...
severské země mají třeba jen 90 km/h že 😄 a byl si někdy ve Švýcarsku? 😉 kdyby šlo jen o pokuty, tak asi není co řešit..
a o co tam teda de jinyho? Teda je fakt ze ty lidi sou tam mnohem slusnejsi a ohleduplnejsi celkove a tak, ale to si asi nemyslel ne?
Pokud vim od stryce co tam bydli tak jde prave o ty vysoky pokuty
nn, nemyslel sem pokuty ve Švýcarsku, tam věřim, že sou tak vysoký, že si málokdo dovolí to tam překročit.. já myslel pokuty u nás.. prase psal, krom jiného : Chci-li jet rychleji než můžu holt počítám s tím, že budu platit pokuty... to byla reakce na tuhle část, kdyby šlo jen o pokutu, tak jedu rychle a holt to zaplatim, ale teď za to budou body a o řidičák chce přijít asi málokdo
Hovoří se zde o zvýšení rychlostního limitu,ale dříve by bylo dobré postavit tu dálnici na které se rychlost zvýší.Považuje li někdo D1 za dálnici ,není pravděpodobně při smyslech.Tato dvouproudová ,neustále rozkopaná ,hrbolatá polní cesta má k dálnici velmi daleko.
návrh na další diskuzi, teda pokud tu už nebyla.. DÁVALI BYSTE POKUTY ŘIDIČŮM, CO JEZDÍ POD MAXIMÁLNÍ POVOLENOU RYCHLOST? de facto brzdí plynulost..
??? Zkus použít mozek: maximální povolená rychlost se to jmenuje proto, protože to je MAXIMÁLNÍ POVOLENÁ RYCHLOST! Víc se jet nesmí (nemá) ale míň se jezdit má! (pokud to není dáno jinak) Říká ti vůbec něco slovo autoškola?
co to je autoškola?? eeee... 😲 si to vůbec nepochopil.. ale míň se jezdit má? to asi ne.. spíš míň se jezdit může, když už.. když je někde povolená 90, je tam plná a ten dotyčnej jede třeba 30.. to ti přijde okey?
pokud tam není silnice ale tankodrom nebo se na to řidič prostě necítí třeba z nedostatku zkošeností je to mnohem lepší než když se bude řítit 190km/h a někoho tím zabije. "ale míň se jezdit má? to asi ne" - přiznej se, ty nemáš řidičák, co?? Když máš rychlost mimo město 90Km/h znamená to, že můžeš jet MAXIMÁLNĚ těch 90!!! (slovo maximálně znamená víc už ne, míň jo)
To mi přijde, že to je *, ten co jede 30, máš pravdu. Pravděpodobně má na hlavě klobouk, na ty bacha, co říděj auto v klobouku.
Nedavno jsem na jednom krasnem asi 20km useku nasich silnic mimo obce jel prumer 55km za h a byl jsem nucen 7x skoro zastavit jake tam byly diry. Tyden na to cestu mezi Holesovem a Hulinem radeji uzavreli a cesty kolem Frystaku "opravili" - ti co jezdi na Zlinasku vedi... Nasli se i taci inteligenti co me pres ty diry na tom tankodromu predjizdeli - mel bych dostat pokutu protoze nejsem vymasteny jako oni??? Jsi blazen hochu! Maximalni rychost se de jure nesmi prekracovat a jde o maximum - ne doporucenou rychlost!!!
Ta otázka je logicky špatně položená, měla by znít ...co jezdí pod minimální přikázanou rychlost. Ale taková značka neexistuje. Odpověď - nedával. Protože v životě každého, i v životě supersamce a superpilota z VŠE se může přihodit něco, co ho rozhodí, třeba nastupující chřipka. Nebo je utahaný z přenášení kufříků s miliony. A pak je nesmysl ho nutit, aby jel např. 120.
Takže předně, jsem pro zachování 130km/h. Myslím si, že kromě diskuze o rychlosti by měl každý přispěvovatel dodat i svůj věk, aby jsme tak věděli, jestli píše kluk co sedí vedle táty v BMW 745i nebo postarší pán řídící dobře zajetou Felicii. Já se přiznám, bez mučení, že je mi 20 let. A řadim se mezi ty slušné, ohleduplné, tolerantní řidiče, co jezdí s rozumem. Nevím jestli je to kilometrama který už mám za sebou, velkou řádkou nehod, které na silnici potkávám, nevím, ale když vidím jak tady u nás na městě na 30 se mladí kluci předháněj kdo dá víc...! Tak se až divim že se místní policajti staraj občas o to jestli maj důchodci platnou STK na 120L ...... A když si pak představím, jak ti samí se předháněj na dálnici...... no prostě 130 Km/h,... jinak je tu spoustu příspěvků s kterými se souhlasit dá a spoustu které jsou o ničem, snad tam taky nezabřednu ... hodně kilometrů bez nehod .. :yes:
PS: Když jsem jel naposled s Pajerem po dálnici (130km/h jak jinak), našlo se spousta machrů, která mě předjela jen prot aby se ujistili že na nový téréňák od Mitsubishi jejich popelnice stačí, samosřejmě následoval dojezd a předjíždění v kopci, v horším případě mě pouze blbec předjel a dobrzdil si okamžitě na svoji cestovní rychlost, což vedlo k nutnosti ho předjíždět.... no co by jste dělali Vy.? Já mu to prostě musel ukázat.... >😒]
PS: Když jsem jel naposled s Pajerem po dálnici (130km/h jak jinak), našlo se spousta machrů, která mě předjela jen prot aby se ujistili že na nový téréňák od Mitsubishi jejich popelnice stačí, samosřejmě následoval dojezd a předjíždění v kopci, v horším případě mě pouze blbec předjel a dobrzdil si okamžitě na svoji cestovní rychlost, což vedlo k nutnosti ho předjíždět.... no co by jste dělali Vy.? Já mu to prostě musel ukázat.... >😒]
Je mi 59, kousek výš jsem pár věcí napsal a Vám, mladý muži, děkuji.
Je ještě horší situace: předjede Vás, dobrzdí na svoji cestovní rychlost, a vzápětí odbočí vpravo.
Je ještě horší situace: předjede Vás, dobrzdí na svoji cestovní rychlost, a vzápětí odbočí vpravo.
Ridicsky prukaz mam teprve rok ale za tech 16000km co uz jsem najezdil si myslim ze jsem se dost naucil ikdyz priznavam se ze povolene rychlostni limity prekrazuji ale vetsinou ne o vic jak 20%. Behem toho roku co ridicak mam jsem projel snad vsechny "dalnice" v republice a musim priznat ze ackoliv mam nove auto nekdy jsem se dost bal protoze technicky stav vozovek je ve velke mire ve velmi spatne kvalite. Mladi ridici jsou plni radosti ze maji ridicak ale silnice neznaji a proto jezdi jako prasata - proto bych byl pro snizeni rychlosti osobam ktere vlastni ridicak mene nez jeden rok na 100 km/h vim ze jim to prijde pomale ale jezdit rychle umi kazdej *** ale ovladat sve auto malokdo-tak at maji cas se to naucit.Naopak pro osoby ktere jezdi uz dele nez 10 let a nemeli zadnou dopravni nehodu jsem pro zvyzeni rychlosti na 150 ale ty starsi varuji ze je to maximalni a ne doporucena rychlost proto by meli prizpusobit svou jizdu svemu zdravotnimu stavu i psychicke pohody, stavu vozidla, vozovky a take povetrnostnim podminkam. P.S. pro ministerstvo dopravy za benzin, dalnicni znamky atd jsem vam prispel uz mnoho tisic Kc a ostatni ridici taky meli by jste je tedy pouzit na opravu silnic a bezpecnostnich systemu ktere zrychli odstraneni nehody na silnich ty cloveka brzdi vic nez rucicka tachometru. DEKUJI
130 na poloprázdný dálnici je málo,ale při větším provozu je to tak akorát,jenže když se před vámy náhle objeví kamion tak je to dost velká rychlost.Já bych byl na jednu stranu rád kdyby byla rychlost 150-160,ale když vidím jak někteří jezdí tak bude lepší když to zůstane tak jak to je.Nehledě na to,že než se člověk rozjede tak už musí zas brzdit,protože se dálnice stahuje do jednoho pruhu.Takže jsem pro 130km/h.Lepší jed pomaleji a dojed,než jed rychleji a nedojed.
Jen mě napadlo ještě, taky se Vám zdá, že je to rok od roku horší..? Tím myslím čím dál víc mladých machrů.? Většinou v autech typu Fiat Tipo Opel Kadet, Škoda Favorit, těsně před rozpadnutím,... "šťastlivci" si můžou od maminky půjčit "nákupní tašku" >Renault Cli👋Thalia, Toyota Yaris.... to se pak divím co ty auta vydržej ,...
Odstehoval jsem se z Cz za doby kdy nejrychlejsi auto na nasich dalnicich byla asi Volha. Ted vlastnim auto, ktere jede vic nez 200km/h. Prijel jsem do Cz a jedu po D1 tak okolo 140-150km/h. Nalepi se za me machyrek v nabrousenym BMW. Ridil jednou rukou a v druhy drzel u ucha telefon. Byl tak pul metru za mym zadnim naraznikem. Asi ho to omrzelo a konecne me predjel. Kdyz se zaradil zpatky do praveho pruhu, malem me urazil levy predni blinkr. Takze jako pri vecernicku: chlapci a devcatka, chcete zvysit rychlost, naucte se nejdriv ridit opatrne a nemachrujte. Jsem pro zvyseni rychlosti na ceskych dalnicich na 140km/h. S tim ale, ze pokuty se budou vypocitavat podle prijmu.
a co znacky menici se podle sjiznosti. Jsou a dobre fungujou v rade zemi. Tak, ze za dobreho pocasi by se jezdilo 140km/h a za spatneho (silny dest, snih, mlha)tak 120km/h.
Urcite jsem pro zvyseni rychlosti na dalnici i na silnici mimo obec. V obci je 50 dostacujici a akorat. Dalnice: 130kmh dodrzuju velmi malo, ale treba na omezeni rychlosti rychlost prizpusobim znackam. Na silnici jedu urcite vic nez 90. S bavorakovym dvoulitrem to ani jinak nejde. Kdybych mel jet 90, tak bych asi usnul. Ale jakmile vjedu do obce, tak se drzim do 60kmh, ale spis tam mam tech predepsanych 50kmh. Je to prece jen bezpecnejsi, kdyz jedu pomalu. Stejne si myslim, ze nezalezi az tak na dopravnich predpisech, jako na mentalite ridicu. Kdyz me ted v obci predjizdi nejaky auto, tak co si o nem asi myslim ;-\ . Ale napr. Nemci uz dospeli k tomu, ze proste predpisy dodrzujou a u nas se toho taky dockame. Jenze oni nemeli 40 let totalitu a tak jsou holt o tech 40 let dal nez my...
Uvažovat o zvýšení rychlosti půjde, až😒br />
1) budou všude min. 3 pruhy,
2) bude technický stav "dálnice" odpovídat svému názvu,
3) se nebudou kamiony smět předjíždět tam, kde pro ostatní nezbudou min. 2 volné pruhy.
2) bude technický stav "dálnice" odpovídat svému názvu,
3) se nebudou kamiony smět předjíždět tam, kde pro ostatní nezbudou min. 2 volné pruhy.
rozhodne bych zvysil rychlosti. v obci klidne nechat 50 ale mimo tak 110km/h popripade kdyby to neslo tak omezit znackou , a na dalnici klidne 180km/h a urcite useky omezovat znackami nebo aktivnimi tabulemi podle pocasi a provozu. to by ridil nejaky dispecink.
ale na druhou stranu bych toto zavedl jen u aut vyrobenych napriklad az po roce 1990. Protoze takova škodárna 105(120) atd. to jako je rachot uz v 70km/h natoz vic... nebo u nakladaku bych to nechal popripade zvysil jen tem kteri na to maj technicky (coz napriklad treba nebudou stary avie atd...)...
ale na druhou stranu bych toto zavedl jen u aut vyrobenych napriklad az po roce 1990. Protoze takova škodárna 105(120) atd. to jako je rachot uz v 70km/h natoz vic... nebo u nakladaku bych to nechal popripade zvysil jen tem kteri na to maj technicky (coz napriklad treba nebudou stary avie atd...)...
8-s logický názor - ta stodvacítka asi víc jak 100 nepojede, takže nemá smysl dávat nějakou max. rychlost... hmm a ještě od roku výroby - a to třeba s poršákem r.v. 1985 se mám plahočit 80?? :no:
podle me sou nejaky auta vyrobeny pred rokem 1990 mnohem lepsi nez 5 let stary felcky a octavie. Treba takovej Saab 9000, kam se na nej hrabou ty novy cesky skopky. Nemyslim si ze by mel bejt diskriminovanej jenom kvuli tomu ze je starsi nez naka nova ceska popelnice.
HAHAHAHA!!! SAAB9000 VS OCTAVIA fakt haha.ps😲pravdu nemám octavii ale tohle porovnání je kravina.saab by prohrál všechno...
se ti zdalo ne?! vis co to je Saab 9000? Octavia je z 80% 20 let zastaraly auto. Saab uz v ty dobe kdy se zacal vyrabet byl o nekolik let dopredu pred skodovkou, volkswagenem atd. A co se tyce bezpecnosti tak je na tom ten saab taky lip. A nemluve o kvalite motoru a turba. Saab vyrabi jedny z nejkvalitnejsich turbodmychadel na svete! Svez se v nem a poznas co to je. Je teda fakt, ze Octavie je vzhledove hezci, ale to je stejne vec nazoru. Octavka ma jediny vyhody ze je novejsi a sou na ni trochu levnejsi dily, ale je taky mnohem poruchovejsi
ano toto me nenapadlo... sam jsem mel tu cest se svezt v tomhle aute (SAAB 9000 turbo) a jako uz tehdy sem malem brecel. Ma to vse co octavka a jelo to jak z praku. Ale jak jinak nez na stari muzem rozdelit ty rychlostni limity ? jedine ze by se auta roztridily do dvou skupin. Pro ty starsi a mene technicky vyspele (skoda 105,120, embasa, varťasy, atd.) by zustali rychlostni limity stejne (mozna ze i by se zmensili a pro ostatni auta splnujici nejakou normu by se mohl rychlostni limit mimo obec a na dalnici zvysit ne ?
docela vostra myslenka, jako ze by se na stary auta davali cedulky s nejvyssi povolenou rychlosti na normalni silnici a na dalnici podobne jako na kamiony nebo autobusy 😃, je ale fakt, ze by se to mozna neminulo ucinkem, akorat by to ale zbytecne akcentovalo socialni rozdily
proč ne? .... klidně mužeme zvýšit limit vždycky se najdou tací co ho překročí, jedni s rozumem a druzi bez něj (frajeři co na to nemaj). ale jiná otázka je zda by zvýšení limitu vedlo k zlepšení provozu na dálnici, protože co si budem řikat jet 130(a více) po naší a (třeba) něměcké čí rakouské je docela znatelný rozdíl a pak mluvme o zvýšení limitu když budete muset jet tak abyste přizbůsobil jízdu stavu vozovce, protože nedej bože aby se Vam něco stalo a znate ty blby kecy od policajtu ;-\"nepřizbůs… jste jízdu stavu vozovce" a pojiš'tovna se na Vas vys...
Tak jsem si bleskově přečetl vaše reakce a tady je můj názor😒br />
- na dálnici bych byl pro zvýšení na 150km/h za dobrých podmínek (bylo by to zobrazováno na světelných tabulích tak jako v Německu)
- mimo obec 100
- v obci MAXIMÁLNĚ 50
Našel jsem velmi zajímavou stránku. Je sice v angličtině, ale dovolím si několik bodů zmínit😒br />
- každé zvýšení rychlosti o 5 km/h nad 60km/h znamená zdvojnásobení pravděpodobnosti úmrtí chodce nebo cyklisty při srážce
- státy s limitem v obci 50km/h mají o 30% nižší úmrtnost než státy s limitem 60km/h při srážce s chodcem nebo cyklistou
- pravděpodobnost úmrtí se rapidně zvyšuje při překročení 40km/h (viz graf [odkaz]
- v 50km/h má chodec 60% šanci na přežití, v 60km/h jen něco kolem 23%
Rozhodně z toho tedy pro mě vyplívá, že v obci budu dodržovat 50 (nikdy nevíte kdo vám tam vlítne a i kdyby to nebyla moje vina zkuste si žít s pocitem, že jste někoho "sejmuli" nebo dokonce i zabili).
Žiju ve Stuttgartu a musím říct že je zde mnohem více zón s 30km limitem a myslím že i to má svoje opodstatnění.
Zastávám názor, že situace tady v Německu je lepší než v ČR a na silnicích je bezpečněji. V obcích se dodržuje 30 nebo 50 a na dálnicích jezdí každý dle svých možností. Je pravda že v noci tady na dálnici narazíte na porsche jedoucí 250 docela často, ale pokud je to v noci a není provoz, je jen na řidičovi, že ohrožuje sám sebe.
Hlavně jsem chtěl ale zdůraznit důležitost 50 v obci. I když je mi 19 a řidičák mam rok a půl, nejsem ten typ co jezdí obcí 90 jen aby se "předvedl". Nejvíc mě pak vytočí když jedu v obci tachometrových 50-55 a za mnou si to jede medour nebo BMW a může se ublikat.
P.S. Pro ty co si chtějí přečíst originál: [odkaz]
- mimo obec 100
- v obci MAXIMÁLNĚ 50
Našel jsem velmi zajímavou stránku. Je sice v angličtině, ale dovolím si několik bodů zmínit😒br />
- každé zvýšení rychlosti o 5 km/h nad 60km/h znamená zdvojnásobení pravděpodobnosti úmrtí chodce nebo cyklisty při srážce
- státy s limitem v obci 50km/h mají o 30% nižší úmrtnost než státy s limitem 60km/h při srážce s chodcem nebo cyklistou
- pravděpodobnost úmrtí se rapidně zvyšuje při překročení 40km/h (viz graf [odkaz]
- v 50km/h má chodec 60% šanci na přežití, v 60km/h jen něco kolem 23%
Rozhodně z toho tedy pro mě vyplívá, že v obci budu dodržovat 50 (nikdy nevíte kdo vám tam vlítne a i kdyby to nebyla moje vina zkuste si žít s pocitem, že jste někoho "sejmuli" nebo dokonce i zabili).
Žiju ve Stuttgartu a musím říct že je zde mnohem více zón s 30km limitem a myslím že i to má svoje opodstatnění.
Zastávám názor, že situace tady v Německu je lepší než v ČR a na silnicích je bezpečněji. V obcích se dodržuje 30 nebo 50 a na dálnicích jezdí každý dle svých možností. Je pravda že v noci tady na dálnici narazíte na porsche jedoucí 250 docela často, ale pokud je to v noci a není provoz, je jen na řidičovi, že ohrožuje sám sebe.
Hlavně jsem chtěl ale zdůraznit důležitost 50 v obci. I když je mi 19 a řidičák mam rok a půl, nejsem ten typ co jezdí obcí 90 jen aby se "předvedl". Nejvíc mě pak vytočí když jedu v obci tachometrových 50-55 a za mnou si to jede medour nebo BMW a může se ublikat.
P.S. Pro ty co si chtějí přečíst originál: [odkaz]
Taky bych byl pro zvýšení rychlostního limitu na dálnici, ale obávám se, že řada řidičů není ještě zralá ani na těch 130km/h. Doporučoval bych všem řidičům dálniční praxi v Německu nebo i v jiných zemích. Když jedu z Francie jsem v klidu a v pohodě až do Rozvadova. Potom si už připadám jako při leteckém útoku. Neustále ve střehu a bojím se sestřelení.....
no tak to je taky fakt.Všude jinde si člověk u řízení odpočine,ale tady rozhodně ne.V cizině jedu 1000 km v poho a tady 100 km a jsem ztrhanej jak kdybych jel 2000 km.
Absolutní souhlas. Svého času jsem jezdil pravidelně do Mnichova a mohu potvrdit. Totéž v Rakousku.
Onehdá jsem v Německu vyjel ze silnice na takový ten vyjetý plácek, abych se pokochal pohledem na Dunaj. Než jsem při tom vykouřil cigáro, 2 x u mně zastavili místní a ptali se mě, jestli něco potřebuji. To jsem tedy zíral...
Onehdá jsem v Německu vyjel ze silnice na takový ten vyjetý plácek, abych se pokochal pohledem na Dunaj. Než jsem při tom vykouřil cigáro, 2 x u mně zastavili místní a ptali se mě, jestli něco potřebuji. To jsem tedy zíral...
no a jaká je oficiálně povolená rychlost na dálnicích ve F? 130 že? a to jsou ty dálnice trošku kvalitnější než naše rolety. A žádný mektání - zvyšte rychlost na 130 v obci/250 mim👋350 na dálnici...protože já na to mám auto a 130 je šnečí rychlost. Trošku absurdní, aby mezi dvě země s neomezenou rychlostí na dálnici v Evropě patřila země s asi pár km dálnic v kvalitě 4C. Nejvíc je to ovšem právě o zmiňované zralosti řidičů...
nevím proč tu třeba někdo nadává stará nebo nevýkoná auta. Člověk přece s nimi může jet bezpečně. Mně nejvíc vaděj ty mladý blbečci, který musej vytřískat z těch svejch aut uplny maximum ať je to nový auto nebo stará herka.(mně je 17 takže jezdim pouze na motorce a někdy je to fakt o život)
Tak ty radsi nic nepiš je ti 17 takže mas tak zkušenosti s ježdením s angličákama po koberci
2 ondrazig: Ty jsi ale vymasteny *. To ze je mu 17 neznamena ze ma spatny nazor na vec... Jeho prispevek byl rozumnejsi nez 80% všech ostatnich. A treba ja jsem mel v 17 najeto na motorce po nasich cestach vic, nez nekteri duchodci v trabantu za cely zivot... Proto nechapu jak muzes nekoho pomerovat jen podle veku.
2 chmemi: Souhlasim.
2 chmemi: Souhlasim.
Jezdim po D5.Pred vstupem do EU jsem po ni jezdil tak 160-170.Za 5 let mne ani jednou nezmerili a myslim si,ze to byla bezpecna rychlost,v ty dobe byla dalnice temer prazdna.
Ted co vsude jezdi ty neskutecne ignorantni ridici kamionu,tak se obcas pristihnu,ze kolem kamijonu jedu tak 100 km/h,protoze jejich ignorance v predjizdeni je opravdu nebetycna.
Takze bez kamionu klidne 160 km/h, s nima i 130 km/h je moc nebo chcete skoncit v zadni naprave nejakyho rumuna?Ja ne.
Ted co vsude jezdi ty neskutecne ignorantni ridici kamionu,tak se obcas pristihnu,ze kolem kamijonu jedu tak 100 km/h,protoze jejich ignorance v predjizdeni je opravdu nebetycna.
Takze bez kamionu klidne 160 km/h, s nima i 130 km/h je moc nebo chcete skoncit v zadni naprave nejakyho rumuna?Ja ne.
nazdárek, v obci bych nechal 50, tam je riziko, že tam někdo vběhne do silnice mnohem vyšší a ve městě toho stejně moc člověk nenachvátá, zvlášť se stoupajícím počtem aut. Mimo obec těch 110 by bylo fajn, některý silnice jsou už v dobrým stavu takže by to nebyl problém, ale zase záleží na řidiči a autu co má.Dálnice - tam by bylo ideální 150 - já jezdim 135 a připadám si fakt jak šnek většinou. Celkově najezdim těch 30000 ročně, z toho 10000 po D1, takže vim, že je to fakt o zuby a hubu tam šlapat autu na krk. Bohužel e😜ertů je jak máku, takže stejně potkáš dědu s embasem co nějak zapomněl na blinkry a že auta už jezdí rošku jinak a je vymalováno 8-s
ale 130 na tu nasi polnacku D1 je akorat, a stejne nejde mnohdy jet vic, kdyz si tam hraji unuzeni ridici kaminou na honicku 8-s
D1 se neda srovnat s zadnou z rakouskych dalnic.Pridal bych jeden pruh(v pravo) a ti vlevim at si jedou jak chteji
moje rec ! kdyz sou 3 pruhy tak proste neni problem predjet kamion ani auta. A hlavne kdyz jedete v cizine rychle tak se proste zaradite do toho tretiho krajniho pruhu vlevo a jedete klidne tech 180... kdyz chcete jen normalne jedete ve prostred a kdyz na to nemate vy (viz. starsi lidi) nebo vase auto (viz. trabose atd.) tak proste jedete vpravo ...
Jo a samozrejme pak sem si uvedomil jaky to je na okreskach kdyz jedu nasi mazdou 6 a pak vystridam za deduv jednickouvej golf... To je nebe a dudy. S novym autem (viz. mazda) muzete jet po okresce 130 a kdyz je volno ani vam neprijde ze tak jedete. ale kdyz jedete s tim golfem tak pri 100 se mi to zda jako až až. A to ani nechci mluvit jaky to je kdyz jedete s nejakou skodarnou nebo varťasem...
Jo a samozrejme pak sem si uvedomil jaky to je na okreskach kdyz jedu nasi mazdou 6 a pak vystridam za deduv jednickouvej golf... To je nebe a dudy. S novym autem (viz. mazda) muzete jet po okresce 130 a kdyz je volno ani vam neprijde ze tak jedete. ale kdyz jedete s tim golfem tak pri 100 se mi to zda jako až až. A to ani nechci mluvit jaky to je kdyz jedete s nejakou skodarnou nebo varťasem...
Myslim si, že rychlost úplně stačí, protože největší bordel na silnicích, dělají namyšlení frajírci v slabých Octávkách a kdyby nebylo kamionů, tak se tam se navzájem pozabíjí a ti je aspoň trochu zbrzdí a zachrání jim kůži.
No je vidět, že po zavedení bodového systému většina z nás přijde o řidičský průkaz (pokud mezitím nezkolabuje doprava - neboť nesmyslné trvání na všech pravidlech silničního provozu ani jinak to nemůže skončit), neboť 12 bodů lze nazbírat hodně rychle. Zrovna jsem ve čtvrtek jel z Českých Budějovic do Liberce a zpátky (velká část cesty absence dálnice, ještě bez obchvatů obcí)... Ráno byl docela hustý provoz, zpátky už byla tma a tak jsem si zkoušel počítat body na každým měřitelným úseku - tj. každá obec 1x radar, každá dlouhá rovinka taky jeden radar (cca po 2 km)... Byl to takový hokus pokus kolik se dá nasbírat bodů, ALE ZÁROVEŇ, ABY ČLOVĚK JEL BEZPEČNĚ A NIKOHO NEOHROŽOVAL, to jest, žádný pirát silnic, žádný blázen co předjíždí do zatáčky nebo jede 250 po dálnici, prostě svižná rychlá jízda s ohledem na svoji i cizí bezpečnost. Vím že to je nesmysl, že by třeba po každým 2km byla policejní hlídka, ale dejme tomu že ano. Mimo obec jsem jel přibližně 110 - maximálka nebyla vyšší než 140. Na dálnicích s průměrnou 160 mě hodně lidí předjelo, maximálně jsem jel 180 i když auto by sneslo i více. Ve městech a centrech obcí jsem dodržoval 50, v obcích na hlavních tazích, kde chybí obchvaty je to těžký, tam jsem jel v menší řadě aut a abych nebrzdil provoz, jel jsem jejich rychlostí (cca 70-80), ke konci obce (kde většinou chytaj) nebo v noci maximálně 100 - to jsou ale ty krátké malé obce kde nemaj ani přechod a je tam přehledně vidět. Vždy jsem na křižovatce zastavil na červenou a všechny STOPKY a všechny základní pravidla jsem dodržel. Během cesty mě předjelo dosti aut. Hlavně v obcích nebo na plnou čáru i dvojitou (já plnou čáru přejel 4x - což bylo předjetí pomalu jedoucích aut, kteří mne evidentně pustily). Rozhodně jsem nepatřil mezi nejrychlejší... Takže celková statistika s vozem Škoda Octavia 2.0 TDI: na přibližně 500km je možné nasbírat cca 950 bodů, což představuje 79x přijít o řidičský průkaz během jednodenní služební cesty - kdy člověk nejede na výlet ale pracovat. Podotýkám, že jsem nepřekročil 140 mimo obec a 180 na dálnici a ke konci obce maximálně 100 (jeden týpek mě v noci předjížděl v obci asi 140 - ale nezazlýval bych mu to, neohrozil mě ani nikoho dalšího a chodci tam evidentně už nebyli).
Jezdím pravidelně trasu Praha - Brno - UH. Většinou v pátek odpoledne z Prahy a v neděli večer do Prahy a řekl bych, že se v pátek odpoledne nedá jet plynule ani těch 130km/h, protože je tam tolik aut a kamionů, že musím pořád přejíždět z pravého do levého pruhu. Udržovat bezpečnou vzdálenost se taky nedá, protože jakmile před sebou nechám větší mezeru najede tam nějaké auto. V neděli večer je to zase o hodně lepší, místy se dá jet těch 150 km/h, ale hlavně se jede plynule a pořád aspoň těch 130km/h. Rychlost v obci bych nechal na 50km/h a mimo obec na 90km/h. Co se týče měření rychlosti souhlasím s tím, aby policie chytala tam, kde je to potřeba a ne tam, kde je to pro ně nejpohodlnější, a kde nehrozí nebezpečí...Jinak s tou rycholostí souvisí ještě jedna věc a to ta, že se spousta lidí zapomene podívat do zrcátka, když přejíždí z pomalého do rychlého pruhu a spousta lidí taky nedokáže odhadnout rychlost auta, které v zrcátku vidí. Jinak předjíždění kamionů v místech, kde je dvouproudá silnice mě zas tak nevadí, ale když vidím, že v místech, kde je navíc stoupací pruh předjíždí kamion kamion a toho ještě jede kamion, tak mě to fakt .
50 v obci je jediná možnost, jak se nevymlátit navzájem. 90 na silnici je optimum. Mužeš to valit s ručkou kolem 100 bez pokuty a to je ta správná rychlost, kterou zvládneš, až ti do cesty vskočí nadrženej kanec. 130 na dálnici je tak akorát, abys dokázal zvládnout vše, co ti jízda nadělí. Pokud jsi prožil nějakej kilák ve stopětce při stotřiceti, víš co jsou pocity kosmonautů při startu Apolla 11... Pokud máš premiovku v segmentu nad střední třídou... víš, že kolem 180 ti to jen lehce ševelí... bohužel, limit je nastaven nikoliv na sedmičkovýho bavora, ale spíše na tu prorezlou stopětku... a hlavně - na naše mozkové limity... nezapomínejme, že na silnici to valí nejen dvacetiletej adept na příštího mistra formule jedna, ale i sedmdesátiletej stařec, kterej si zaslouží náš obdiv a toleranci. Takže - dodržujme limity, občas si někde mimo provoz zkusme, jak krásný by to bylo, nebýt omezení... a pak se zase zařadme do šňůry a valme tu svou káru vstříc budoucnosti. Těžkej absťák můžeš řešit na německejch dálnicích... máš to kousek... rozhodně blíž, než fandové z USA, co to dělaj zrovna tak... P.S. jen dlouhej táhlej... bodík nebodík... tam prostě já musím... to snad chápeš, ne? 😉 :yes:
Už jsem myslel, že strávím víkend s neznámými tvářemi... Nějak Tě tu postrádám, rozumbrado 😉
Moc pěkný. Úplně s tebou souhlasím. Na jedný diskuzi, která nedávno proběhla ohledně bodovýho systému, jsem psal, že 100 je optimum na běžný silnici. Čili rychlost ,za kterou tě nikdo stavět nebude a zdržovat taky rozhodně nebudeš. Ale pár lidí to prostě nechápalo. Někomu to dojde později, ale někdo už to nestihne. ;-\
:yes: Gti dnes, dnes poprve s tebou souhlasim na 100%, zasnu ale je to tak, 50 v obci je akorat, lepsi nez v obci zvedat rychlost by bylo naucit ty lidi konecne pouzivat kruhovy objezd a ne kruhove stani, ktere se tu u nas praktikuje a taky ze na zelenou se jede a na cervenou se stoji, ne ze se na zelenou rozjizdi a na cervenou dojizdi takze to stihne vzdy max. 5 aut. co s t yka rychlosti 90 mimo obec, bydlim na vysocine a 90 na jakekoliv silnici konstatne stejne vetsina z vas ani nahodou neda, a neda to ani vase cara. na rovny prehledny silnici 1.tridy sice uz ano, ale zase je tu spoustu ale... a 130 na dalnici, nevim osobne 130 opravdu jezdim protoze ritit se 200 za passatem s octavii v zadech mi ne klidu moc neprida, kdyby u nas nejezdili po dalnici kamiony vedle sebe a clovek mohl opravdu jet porad konstannich 130 bylo by to uplne akorat
mozno som trochu mimo temu, ale dnes som si za 1000,- nechal zmerat rychlost... (C4 1,6) pri tempomatovych 150 to realne ide 148... 8-s inac chodim vacsinou predpisovych 130-140, to je pohodka, klidek... inac ked sa ponahlam tak 150-170... 😉
...jsem mel tu moznost jet po D1.sice jen kousek (od 9 Krizu do Brna),ale i tak mi to na infarkt stacilo.takovych magoru (poravdu uz to nejde rici jinak) jsem jeste nevidel.proste si jeden kamionista usmyslel,ikdyz v zractku videl,ze ostatni auta jsou blizko,ze dokopce predjede dalsi 3 kamiony stylem: on 100 km/h, oni 98 km/h.vim,ze topic je o necem jinem,ale mozna i s timto dost souvisi,nebot si myslim,ze na D1 to staci kvuli jeji pretizenosti.jinak jinde by klidne mohlo byt 150.vice ne,protoze,znate to,povolite 150 a stejne kazdy druhy pojede minimalne 160... 8-s
Zdravím všechny, upřímně si myslím, že bych rychlostní limity v obci a mimo obec nechal jak jsou, aspoň 50 km/h bych neměnil. Co se týče dalnic, tak jezdím průmerně tak 150 km/h což je príjemná cestovní rychlost a tím padem jsem pro zvýšení aspoň na těch 150 km/h. Zvýší se plynulost, ale přímoúměrně k tomu by se stát měl postarat o to, aby se zvyšovala kvalita dálnic.
Jako takto ja bych to zvedl na 160 nejmíň na 150. Protože mam mitsubishi evo 8 a nemam ho kde hnat těch 130 je fakt málo , ale hodně málo
To je ale pekne zbytocna tema!!! Kazdy, kto sa aspon raz previezol po D1 vie, ze ked ide 130km/h tak sa citi, ze brzdi premavku. Bohuzial je to tak a mne sa to vobec nepaci. Vodici su proste nepoucitelne hovada ... hovorim z vlastnych skusenosti, kedze po D1 jazdim velmi casto. :-!
Zil som par rokov v Australii. Jazdi sa tam na podstatne silnejsich autach ako tu! Vzdialenosti su tiez neporovnatelne vacsie. POZOR: Maximalna povolena rychlost na dialnici je 110km/h !!! A nikto to neriesi a nestazuje sa. Proste pohodicka :-! Co viac mam dodat? Tu sa ludia budu stazovat, ze musia absolvovat par kilometrov "len" max 130km/h ... NO COMMENT! ;-\
To není pravda.Štve je to. Zavinili to přistěhovalci.
Naozaj??? Mozes mi prosim povedat, kto okrem aborigonalcov su domaci? 😉 Pristahovalci su tam totiz VSETCI!!! Ale vazne, mam tam vela priatelov "domacich" a nikomu to nevadi, prave naopak!
Mluvíš mi z duše. Strávil jsem taky nějaký čas v Austrálii a opravdu jsem obdivoval tamní disciplinovanost na cestách, vstřícnost (dáš blinkr a oni udělají místo, nikdo tě nezasklí) tady ta zamindrákovaná paka vůbec netuší, že je možno ujet 1000 km a nepotkat jedinou nehodu. Ono to bude společenským postojem k bezohledným řidičům, tam sdělením že jezdíš 150 se kvalifikuješ jako větší hovado, než kdyby jsi oznámil, že se meješ jednou za tři neděle
😄Nerikam ze je to dobre kdyz lidi jezdi 200 km/h ale mohlo by se u nas tou 160 klidne jezdit. Kdyz si lidi vezmou ze v nemecku je rychlost neomezena,ne zas vsude,tak je to u nas docela prisne. Nechame to na nich prece jen zakon je zakon a s tim nic neudelame. Urcitou vyhodu to take urcite ma. 😉
IMHO nie je problem ako rychlo sa jazdi ale po com sa jazdi. staci vybudovat 4-prudove dialnice durch celu republiku, kvalitne /najlepsie svetelne tabule s moznostou rychlej zmeny znacenia/, zakazat kamionom cpat so do dvoch najrychlejsich pruhov, dbat na dopravnu vychovu uz pri mladsich rocnikoch, zväcsit postihy za dopravne priestupky,... celo to povedie k plynulej preprave a odpadne dovod sa ponahlat, lebo takato dialnica sa len tak lahko neupcha /ano, ked spravi cisterna s naftou kotrmelec je v pr*eli obytny blok, nie len dialnica.../...ano, ano, ja viem...utopia, sny, nesplnitelne predstavy...
Myslim že je to vážně jen na řidiči, jak je dobrý... Někdo kdo je vážně zkušený, tak prostě jede 180-200km/h (na D1 jezdíme 160-180km/h poměrně běžně...) a auto je velmi klidné a prostě to má v ruce... A ani pomalu člověk necítí že jede... díky té plynulosti...
a pak taký může bejt nějakej machýrek co jede 140 ale jako prase...
a pak taký může bejt nějakej machýrek co jede 140 ale jako prase...
Někdy v r. 1981 jsem s MB1000 jel Praha-Č.Lípa za 56 min.Teď mám 340 koní a nezajedu to rychlejc.Mimochodem ani nevím, kolik mám max. protože to nemám kde zkusit-Německem projíždím ve dne a dostal jsem se na 280 a u nás?Z D1 se mi klepou kolena 2 dny předem a jedu 130-150 (pravda, taky jednou v neděli ráno cca 220 >😒] ).Podstatné ale asi je, že papíry má každej, aut je jak much a silnice stojej za hov... V USA jsou takový limity, protože jezděj 90 letý babičky a ty by asi 200 jezdit neměly..
Chtělo by to zvednout aspon na 170 protoze 130 je dost málo. Občas na delsich usecich jezdim i 250 ale jezdim takhle porad protoze me jeste ani jednou nechytli protoze nez ti blbci nahlasi tou vysilackou jake auto maji vzit tak ja uz kolem nich davno projedu 😄
Drive hard, party harder :yes: Gumball ruleZZ >😒] :yes: PS: No pain, no game 😉 >😒] :yes: PS 2 Police: Catch me if you can >😒]
Povolil bych minimálně 300 km/h.. Nesnáším vlaky, ale asi začnu jezdit Prdolínem.. ;-\
Na dálnici si myslím že 150/160 by byla ideální rychlost. V diskuzi jsem viděl že spousta pisatelů je pro navýšení rychlosti zpět na 60km/h. Také jsem si všiml příspěvků, kde všude se ta rychlost dodržuje víc než v ČR. Ono to má také co dělat s tím, že třeba v německu je okolo obcí spousta obchvatů, takže řidič obcemi projíždí jen minimálně. Když vyjedu z Prahy domů, jedu prakticky pořád obcemi a těch 50 je fakt problém. Mnohdy je tam ještě méně. Místo toho aby samospráva stavěla obchvaty, staví radary a kasíruje. Pokud možno ještě sníží tu 50ku aby se kasírovalo ještě víc.
Až se naučí všichni frajírci řídit jako slušní lidi a brát ohledy na ostatní, tak si jezděte klidně 500...pokud tam budete sami.
Na dialnici neomezene na vybranych usekoch, mimo mesta 90 km/h - na vybranych usekoch /viditelnost, kvalita vozovky/ 120 km/h, v obci jednoznacne 50 km/h, v uzsom centre max. 30 km/h + som za zavedenie mytneho pri vjazde do uzsieho centra mesta po tom ako sa vyriesia obchadzky.
Vážnost zranění chodce při dopravní nehodě e😜onenciálně roste v závislosti na rychlosti vozidla při střetu (Limpert, 1994). Při nárazu v rychlosti 15 mil/hod. zemře 3,5 % chodců, při 31 mil/hod. 37 % a při 44 mil/hod. je úmrtnost 83 %.
1 mile = 1,6 km, tj> 15 mil/h = 24 km/h 31 mil/h = 49,6 km/h 44 mil/hod. = 70,4 km/h
Vážnost zranění chodce při dopravní nehodě e😜onenciálně roste v závislosti na rychlosti vozidla při střetu (Limpert, 1994). Při nárazu v rychlosti 15 mil/hod. zemře 3,5 % chodců, při 31 mil/hod. 37 % a při 44 mil/hod. je úmrtnost 83 %.
1 mile = 1,6 km, tj> 15 mil/h = 24 km/h 31 mil/h = 49,6 km/h 44 mil/hod. = 70,4 km/h
Je to sice trosicku mimo, ale nemuzu si odpustit reagovat na kritiku predjizdeni mezi kamiony - jen by me zajimalo, kolik lidi, co tady kritizuji, uz nekdy v nejakem kamionu jelo. Ono kazdy si asi mysli, ze je to jako jizda v nejakem osobacku, dostatek koniku pod kapotou - soupnout tam jedna, dve, tri, ctyri, pet a jedu, ale ono to s tim ctyricetitunovym obrem neni az tak jednoduche. Zvlaste, kdyz na vas dispeceri tlaci a mate limity na doruceni, ktere nejde splnit, ale musite. Ale abych byl taky objektivni - dneska dostane ridicak na kamion kde kdo a mnohdy to bohuzel taky podle toho vypada. A stejne to je vlastne i s temi rychlostmi na dalnici - proste nejde tak jednoduse zobecnovat a kdyz si jedete v klidu tech 120 km/h v pravem pruhu (proc spechat) a vas predjizdi borci v radoby namakenem aute - jeden zprava v odstavnem pruhu a druhy zleva a vy je pak stejne za dvacet kilaku dojedete - tak proste nemuzu byt pro zvyseni rychlosti. Joo kdyby nekteri lidi na te ceste obcas premysleli, tak by se dalo i hovorit a zvyseni rychlostnich limitu, ale takhle...
Ja si myslim, ze o zvyseni limitu se neda mluvit. Proc? Podivejte se v jakym stavu je nase slavna D1 a nase okolni silnice...
Az se udelaj silnice, po kterych se da jezdit 100km/h, dejte mi vedet...
Az se udelaj silnice, po kterych se da jezdit 100km/h, dejte mi vedet...
Jo a jeste aby o nejakem zvyseni rychlosti stalo za to mluvit, tak by pro ne musely byt vhodne silnice - a to D1 se svymi dvema pruhy v jednom smeru a spoustou dalsich spatnosti rozhodne neni.
Zdravím všechny. Já osobně si myslím, že rychlost 130 km|h je vzhledem k strašném technickému stavu D1 naprosto dostačující. Připadá mi, že na některých úsecích "řítit se" 130 km|h je naprostá vražda. Dovedete si představit, že byste jeli ještě více? Já tedy skoro ne. I když rozhodně jezdím ráda rychle, tak ale ne na D1 - to je o život. Ale na takové pěkné německé dálnici, proč ne.
Až rozšíří někdo naše dálnice na 3 pruhy, až budou silnice ve stavu jako v Nemecku, francii, rakousku, tak sem proto aby to bylo tak na 180, protože tam potom není důvod obávat se toho,že vletíte do neaké díry v silnici, a když sou 3 pruhy,tak se tam vejde více aut a vsichni se vedle sebe pekne vejdou.
rozhodne pro zvýšeni.
rozhodne pro zvýšeni.
Na dálnicích rychlost zvíšit na 160km/h a lokálně jí upravovat. Stejně starý Avie pudou do šrotu. Na okreskách 110 s lokálními úpravami a v obci padesát.
Vzhledem k tomu, že nyní je zákonem dáno 50 / 90 / 130 km/h, a všichni jedou 60 / 120 / 160, tak mám husí kůži z toho, co by se dělo po případném zvýšení rychlostí :😉
Milí přátelé, ve městě jsem pro zachování padesátky, jinak je mi úplně jedno, jak rychle kdo mimo město jezdí, ale musí na to mít zkušenosti, předvídavost, slušnost a ohleduplnost vůči ostatním a samozřejmě auto v odpovídajícím stavu. Jsem cyklista a na kole strávím na českých silnicích možná i víc času, než někteří z vás v autech. A v rychlosti aut nevidím zdaleka takový problém, jako spíše v ohleduplnosti vůči ostatním. Za vše mluví můj dnešní zážitek. Na patnáctikilometrovém úseku silnice první třídy jsem s kamarády potkal asi 20 aut, z toho 3 řidiči bezdůvodně troubili a od jednoho z nich jako prémie přiletěl půlkilový jogurt... Co se týká dálnice, rychlost bych tam omezoval jen v úsecích, kde je k tomu důvod, rozumný řidič sám pozná, jaká rychlost je adekvátní, hlupák na jakákoliv omezení nebere ohled, ať je povoleno 130 nebo 160.
Je to jen můj názor, ale na většině silnicích I. třídy by neměli chodci a cyklisti co dělat! Zmíněný jogurt je samozřejmě extrém, ale v případě úzké silnice, kde se všichni ženou okolo 100km/h a musí se vyhýbat pomalu jedoucímu cyklistovi by ani u mě nezůstal klakson klidným 😉
jak na to tak koukám, tak rpo někteří jedinci sou uplný chudáci- já mám evo 8, já mám 40 koní, já mám bmw 745i , mě to jede 280, jednou sem jel 280, já...,já,....já,já... ste ubožáci, když se timhle chlubíte! Jaké pak je vaše povolání, co?? Jste profesionální jezdec?? tak si běžte na okruh a jestli ne, tak nepotřebuješ jezdit víc jak 150- nemáš to v povolání. Nazdar :no:
taky by mi to takhle vyhovovalo. i kdyz jezdim casto rychleji. nicmene na nekterych usecich dalnice bych nechal 130. na tech opravenych bych rychlost zvysil. myslim ze vysoka nehodovost v CR je zpusobena predevsim pretizenou silnicni siti. kdyby radeji udelali neco z cestami, melo by to urcite lepsi vysledek nez akce typu krystof. rekl bych ze je irelevantni srovnavat nehodovost u nas s nehodovosti v evrope, kdyz tam uz maji dalno daleko lepsi silnicni sit!
Zdravím! Dvě věci.
- Největší neplechu přeci dělají řidiči, kteří jedou JINAK než ostatní. To znamená buď příliš rychle, nebo příliš pomalu. (Skutečnost, že stařičké Avie a jiná historická vozidla již dnes již nestíhají je smutné, ale rozhodně to není omluva.)
- Často se setkávám s řidiči, kteří na dálnici de facto zdržují se svými 120km/h, poté sjedou na státní silnici, po které ale jedou stejných 120km/h. Nechápu to. Přeci jen dálnice a běžná silnice mají docela odlišný charakter a myslím, že bychom jej měli respektovat. (Nehledě na aktuálně platné rychlostní limity tam či onde.)
Jsem docela přesvědčen, že české dopravní předpisy jsou konstruovány velmi neštastně, zejména pak všelijaké místí doúpravy v podobě různých značek. Jednoznačných důkazem pro toto tvrzení je, že tyto předpisy nerespektují ani jejich tvůrci, ani ti, kteří je mají vymáhat (zákonodárci, politici a městská i státní policie). hauk.
- Největší neplechu přeci dělají řidiči, kteří jedou JINAK než ostatní. To znamená buď příliš rychle, nebo příliš pomalu. (Skutečnost, že stařičké Avie a jiná historická vozidla již dnes již nestíhají je smutné, ale rozhodně to není omluva.)
- Často se setkávám s řidiči, kteří na dálnici de facto zdržují se svými 120km/h, poté sjedou na státní silnici, po které ale jedou stejných 120km/h. Nechápu to. Přeci jen dálnice a běžná silnice mají docela odlišný charakter a myslím, že bychom jej měli respektovat. (Nehledě na aktuálně platné rychlostní limity tam či onde.)
Jsem docela přesvědčen, že české dopravní předpisy jsou konstruovány velmi neštastně, zejména pak všelijaké místí doúpravy v podobě různých značek. Jednoznačných důkazem pro toto tvrzení je, že tyto předpisy nerespektují ani jejich tvůrci, ani ti, kteří je mají vymáhat (zákonodárci, politici a městská i státní policie). hauk.
v obci bych tachoval 50, mimo obec 100 (bezpečně se leckde dá i 120, i více), dálnice 130 - 150km/h.
Tak v první řadě opravit silnice a dálnice... nemyslím jenom zaplácat díry za studena lopatou jak to na většině silnic je... ale zkusil bych treba natáhnout nový koberce, zpřísnit pokutování přetížených kamionů a pak začít uvažovat o vyšších limitech 😉 stejně když bude maximální rychlost na dálnici třeba 150km/h bude většina lidí jezdit 170... Podle mě se každej bojí policajtů a jezdí maximálně o 20km/h více... toť můj názor 😄
V obci určitě nechat 50. Sám z vlastní zkušenosti vím jak se vzdálenosti zkracují, když vám ze vrat domu vybehne za míčem dítě. Tenkrát jsem 50 jel a díky tomu taky dobrzdil. Kdybych jel víc, pravděpodobně by to skončilo hůř. Na druhou stranu si myslím, že 100 - 110 mimo obec a 140 - 150 na dálnici by bylo akorát. Samozřejmě, každý by měl taky trochu používat hlavu a nemyslet si, že musí jet až na samotném horním limitu rychlosti. Je to limit a každý ať si přizpůsobí dle svého auta a svých schopností. Faktem, ale je, že stávající rychlostní limity byly stanoveny pro úplně jiná auta...
>😁 já bych uzakonil maximálku na 80 možná 90km. hod ,ale museli by jsme mít všicni na hlavách čepice , plnovous a na zadnim okýnku vejce to by se pak jezdilo HA HA HA
Myslím, že to je vždycky o silnici po které jedete. Mně stačí limity které jsou teď. Vůbec mi nevadí když jedu 120 v pravém pruhu. Bohužel, když je pravý pruh plný kamionů, tak mezi ně vjed není sranda. Pak mě štve když se mi při 130 lepí na zadek blbeček, který chce jed o 10km/h více. Auto mi klidně jede i 200, ale fakt je rozdíl brzdit z 200 a 130. Když jsou 3 pruhy tak ať si jezdí lidi v levém pruhu klidně 180. Byl bych ale rád kdyby jako v případě D1 při 2 pruzích (v 1 kamiony) byli rychlíci ohleduplní k těm, kterým limity stačí.
Nechme to tak! Stejně to všichni překračují, tak o 20 km/h! Co když by to samé dělali aj po tom?! Jinak je pravda, že dobré auto může jet bezpečně o něco rychleji! A jen tak na okraj: dobré auto není nutně auto 21. století, jak psal jeden magor! Auta schopna jet a brzdit rychle se vyráběla už dávno a stejně tak dneska se vyrábí šunky do města.
Myslím, že o změně limitu se dá přemýšlet teprve tehdy, co všichni řidiči projdou zkouškou mentálních schopností a ovládání agresivity. Do té doby je i 130 příliš, protože pro většinu tydýtů na dálnici je to stejně nezávazný limit.
Ja osobne bych cely system od zakladu zmenil. Rychlostni limity bych udelal tak 70/120/160 a lokalne bych rychlost snizoval. Treba nekde ve meste je i 40 moc, ale na druhou stranu pokud se chcete i po obycejne silnici nekam dostat, 50 proste dodrzovat nejde. Pokud cesta prochazi kratkou vesnickou v rovnem, naprosto prehlednem useku, pak je 70 naprosto primerena rychlost, ne-li mala. Zvlast, pokud je takovych vesnicek tak 20 za sebou, tak proste nejde porad zpomalovat na 50, protoze pak by clovek jel 20km usek 2 hodiny... Dal bych na noc znovu zavedl v obci 100, protoze ti, co by se chteli nekam dostat rychle tak by jeli v noci a neohrozovali ve dne...
Myslim si, ze limity by se mely bud zmenit na vyse uvedenych 70/120/160, nebo by se mely zrusit uplne a vsude by mela byt rychlost resena podle tamejsich dopravnich podminek (stav vozovky, prehlednost, prechody, atd). Pak by byla doprava podstatne plynulejsi.
Myslim si, ze limity by se mely bud zmenit na vyse uvedenych 70/120/160, nebo by se mely zrusit uplne a vsude by mela byt rychlost resena podle tamejsich dopravnich podminek (stav vozovky, prehlednost, prechody, atd). Pak by byla doprava podstatne plynulejsi.
70 v obci je prilis, ale je pravda, ze nektere obce jsou poznat jen podle znacek na ceste a tam se opravdu muze zdat 50 docela malo - mozna by slo zavest neco jako v Polsku - tam nazev obce neznamena povinnost snizit rychlost, ale maji tam jeste jedny znacky - neco jako zacatek a konec zastavene oblasti a tam se teprve musi dodrzovat rychlosti, jako u nas v obci. Ty polske znacky se casto vyskytuji s nazvem obce, ale neni to pravidlo a muzou byt ruzne posunute - podle potreby.
Stejně to nakonec všechnio závisí jen na zkušenostech řidiče a jeho zdravém úsudku! Pokud mám například, naprosto přehledný úsek silnice klidně i druhé až třetí třídy! Pokud vidím, že silnice je zrovna naprosto prázdná, mohu s klidem atakovat rychlost 150 km/h, a riskuju na nejvýš to, že přecením svoje schopnosti a někde v zatáčce se odporoučím do pole! Pokud vidím, že na stejném úseku nejsem sám, je bezpečná rychlost sotva poloviční! Na dálnici je to obdobné! Je nutné přisbůsobit rychlost aktuání situaci! Proto se nestarejme o limity, ale o to, aby naše jízda byla bezpečná vůči ostatním účastníkům provozu!
Rozhodně jsem pro zvýšení rychlosti.Pro moderní auto je 130 jako nic.
Šestý rychostí stupeň se v podstatě nedá aní využít.
Šestý rychostí stupeň se v podstatě nedá aní využít.
Ne ja jezdi skoro vzdy 200km/h
ale porad jezdim 140km/h nekdy i vice!!!!!!!!
nejvic jedu po D1 220km/h
ale porad jezdim 140km/h nekdy i vice!!!!!!!!
nejvic jedu po D1 220km/h
nastesti nejezdivam ve spicce, vetsinou takovejch 180-200 podle tachometru... zvyseni rychlosti na 160? proc ne? oesterich rules
hele Ty frajere...až někoho sejmeš pak si o těch 180-200 promluvíme ještě jednou ju??
podobny rychlosti tu pise skoro kazdej, navic mam overeny podle gpsky, ze kdyz mam na tachometru 180, tak jedu spis kolem tech 160... jediny, u koho hrozi, ze bych ho sejmul, je hovado, ktery si vjede do levyho aniz by se podivalo do zrcatka nebo to dobre odhadlo...
Nejsem proti zvýšení...ale má to svoje podmínky... tak za 1)nejdříve se řidiči musí naučit základním pravidlům slušného chování!!! (protože když v některých příspěvcích srovnáváte max rychlost v ČR s Rakouskem, tak taky nezapoměňte porovnat jejich toleranci, která u většiny rakouských řidičů 100 násobně převyšuje tu naši!!!) 2) stav vozovek ..přiznejme si to... není nic moc!!! ... až se tohle splní si klidně zvyšujte jak chcete!! zatím jsem pro 50, 90, 130 !!!!
Musím přiznat,že místy na dálnici dosahuji rychlosti kolem 250 km/h (auto by dalo ještě o dost víc),ale tato jízda netrvá moc dlouho,protože na naších teréních dálnicích není moc úseků,kde se dá takovou rychlostí pohybovat.Přestože mám rád rychlou jízdu,zvýšení limitu nad 130 km/h bych nedoporučoval.Jednak již z výše uvedeného důvodu - velmi špatný stav dálnic,jednak z důvodu toho,že je na cestách stále hodně blbců,kteří v osumdesátce to pošlou do levého pruhu,kde se * auto,které jede minimálně 2x tak rychle,a vůbec jim to nevadí,to je myslím největší hrozba na našich dálnicích... :no:
Limit v obci 50 km/h pokládám za rozumný kompromis a neměnil bych ho.
Limit na běžné komunikaci mimo obec bych zvýšil na 120 km/h a na dálnici na 160 km/h. Jsem přesvědčen, že by se tím zvýšila plynulost provozu (proč nejet rychle a bezpečně tam, kde to jde bez sledování tachometru či míst, kde by mohl být ukryt radar). Sám jezdím s vozem BMW 330 dlouhá léta bez nehod a nemám pocit, že jezdit v běžném provozu i více jak 200 km/h při zachování rozumné míry předvídavosti je neúnosné riziko. Rychlou a bezpečnou jízdu si vždy užívám cestou přes Německo, tak proč bychom se to nemohli naučit i u nás doma???
Limit na běžné komunikaci mimo obec bych zvýšil na 120 km/h a na dálnici na 160 km/h. Jsem přesvědčen, že by se tím zvýšila plynulost provozu (proč nejet rychle a bezpečně tam, kde to jde bez sledování tachometru či míst, kde by mohl být ukryt radar). Sám jezdím s vozem BMW 330 dlouhá léta bez nehod a nemám pocit, že jezdit v běžném provozu i více jak 200 km/h při zachování rozumné míry předvídavosti je neúnosné riziko. Rychlou a bezpečnou jízdu si vždy užívám cestou přes Německo, tak proč bychom se to nemohli naučit i u nás doma???
Pohoda je do 200km/h, stačí čumět na cestu a za optimálních podmínek. Stačí doporučená rychlost jako v Německu. Pokud je husto, tak je 130 tak akorát, takže pokud nejsou lidi magoři, tak je to volné. Pokud tě zmrzačí * to letí 80tkou, tam kde má jet 40, tak je to přece úplně jedno, že nejsi na dálnici, míru musíme znát všude...Proč jsou všichni opruzení z dálnice??? Už dávno měla být dálnice z Hradce do Olomouce a byl by svatej pokoj....
Je tady toho napsáno do alelujá, ale moje zkušenost je taková, že třeba na I/6 pokud jedete v pracovní den tak nemá zcela žádnou cenu chvátat a předjíždět jak o život. Většinou totiž letce nechám předjet a pak se dalších 20-30 kochám jak se táhnou za stejným kamionem v koloně jako já.
Druhá zkušenost je, že většinou ani tak nejde o to letět po dálnici 150 což zrovna u mého auta je nejúspornější/efektivnější rychlost protože dříve nebo později se objeví něco (dvoupruhová silnice, opravovaný úsek, pomalý kamion, kolona) co vám náskok nabraný dejme tomu na 50km sebere natotata. Třeba minulý týden se za mnou dotírala bílá fabie s nějakou reklamou (už nevím přesně) jel jsem 120 a bylo mu to málo tak jsem uhnul a uháněl o dost rychleji. Byl čtvrtek a docela špička tak jsem jel 80-100 po jižní spojce většinou v pravém nebo středním pruhu a kolona na Barrandovský most začínala u výjezdu na Krč u Aralky. Tak jsem začal popojíždět v koloně a najednou jsem si všiml závodníka z radiály jak ho míjím mířil k D5 jako já, ale celou kolonu jsem byl předním a na R1 jsem mu ujel a opět mě předjel až na D5 u Loděnice tam jsem jel asi 140-150 >😁
Druhá zkušenost je, že většinou ani tak nejde o to letět po dálnici 150 což zrovna u mého auta je nejúspornější/efektivnější rychlost protože dříve nebo později se objeví něco (dvoupruhová silnice, opravovaný úsek, pomalý kamion, kolona) co vám náskok nabraný dejme tomu na 50km sebere natotata. Třeba minulý týden se za mnou dotírala bílá fabie s nějakou reklamou (už nevím přesně) jel jsem 120 a bylo mu to málo tak jsem uhnul a uháněl o dost rychleji. Byl čtvrtek a docela špička tak jsem jel 80-100 po jižní spojce většinou v pravém nebo středním pruhu a kolona na Barrandovský most začínala u výjezdu na Krč u Aralky. Tak jsem začal popojíždět v koloně a najednou jsem si všiml závodníka z radiály jak ho míjím mířil k D5 jako já, ale celou kolonu jsem byl předním a na R1 jsem mu ujel a opět mě předjel až na D5 u Loděnice tam jsem jel asi 140-150 >😁
No muj otec tam jezdi na motorce max. 309km/h
vo motorkach mi ani nemluv, dneska jedu na horni magistrale jak sou tam dva agipy na proti sobe obvyklych 150, ani se nenadeju a klickou se vedle me vyhne motorka, za nim jede dalsi pitomec a ten si veze navic slecnu, oba nehorazne klickovali, proste hruza ... jinak bych chtel, aby u nas byli tri pruhy, doporucuju shlidnout cely video z [odkaz] ... tohle je sice z minulyho roku, ale nevim, proc tady nekdo neudelal aktualni sekci na reportaze z gumballu nebo neco podobnyho... mozna proto, ze to nejsou slusni ridici a tak je lepsi o nich mlcet
Zajimavy je, ze v Nemecku maj neomezenou rychlost na dalnicich a presto je tam mnohem min bouracek nez u nas. Urcite je to z casti taky tim, ze tam maj kvalitni auta a ne ty nase cesky srac*y. Proste tam nejsou lidi, ktery se ze svejch Favoritu 135l a Felicii LXI snazej vytahnout za kazdou cenu 150 ikdyz se cely auto terese div nevzlitne, nebo mu neupadnou ty hubenoucky kolecka. Ono jet 200 v 15 let starym mercedesu je bezpecnejsi nez jet 160 v 7 let stary Felcce
Ty jsi ale *, víš to??!! ... Tak dej každýmu milion ať si koupí nový auto...a pak drž hubu, ty chytráku!!!
Promin, ale 15 let starej mercedes neni drazsi nez felcka. Cesky auta sou vseobecne predrazeny. Cesi si je kupujou ne proto ze by byli levny (to by se dalo pochopit, kdyby to tak bylo), ale protoze je to proste cesky. Dneska neni problem sehnat felicii i za 120 - 150 000 a to auto se absolutne neda srovnat se stejne drahou Audi A4, Alfou 156, Lancii Kappou, Mazdou xedos 9 atd... a pritom je to v bazaru stejne drahy a spousta lidi to kupuje. Takze to neni o tom ze by nemeli na lepsi
Pokud by se všichni řidiči řídily ostatními předpisy, nemusel by na dálnicích být žádný limit. Vždyť je v pravidlech psáno: Řidíč musí přizpůsobit jízdu svým schopnostem, stavu vozidla a vozovky.
Jezdím po D1 každý den a jsem toho názoru že rychlost 130 je ideální. Nějaké zvyšování je stejně bezpředmětné protože si většina řidičů bude jezdit stejně jak doteď a ta navýšená rychlost jim dává akorát klid že nemusí platit případné pokuty, které jim hrozí teď. Navíc je třeba si uvědomit, že dálnice D1 je stará skoro 40 a byla navržena na rychlost 120KM/h, navíc povrch není ideální, takže nějaké řeči o nových silných, bezpečných autech co zabrzdí na "metru" jsou k ničemu, pač přilnavost při těch rychlostech okolo 180 určitě není taková jako u sosedů v Německu.
kazdej vi ze 130 je malo, takze 160 by bylo optimum
Nesmysl , i těch 130 je pro většinu našich řidičů moc , jezdějí tolik jen proto , že to umí jejich auto , ale ne proto že to umí oni sami , viz statistika nehod pro nepřiměřenou rychlost . Neumí ovládat auto při zaparkování natož při vyších rychlostech ! :no:
Nevím jak Vy,ale ve městě 50 jako maximum,s tím že je spousta úseků kde by se mělo jezdit ještě míň.Chytrákům co v obytné zoně nedodržují rychlost bych hned napařil podmínku a veřejně prospěšné práce.Machrům co řídí s jednou rukou na volantu,sedadlo mají snížené málem až pod podlahu a z opěradla mají málem lůžkovou úpravu,hudbu mají na plno machrují jak se jim točí gumy a jezdí po městě přes 100 (a ne jen jim) bych zvedl minimální limit pokuty na 20 tis. na místě.Nemáš?Zabavit auto,do týdne zaplatit jinak mu prodat auto v aukci,asi by se jich dost hned zklidnilo.Za vjezd do centra jakéhokoliv města bych vybíral poplatky,udělal více místa pro cyklisty,chodce a bruslaře.Mimo město bohatě stačí 90,jezdím často jen 70,protože se koukám po okolí,zajímá mě krajina a když budu někde o 15 minut později tak se z toho neposeru 😄 Když někde spěchám tak vyjedu dřív a co se týče dálnice (i když to není dálnice) tak těch 130 je až až.A těm chytrákům co tady melou o tom jak jsou vozy se systémem Quattro a jinýma vymoženostma bezpečnější tak si sežeňte fotky z havárek takových luxusních aut.Ono je totiž při rychlosti nad těch cca 100km/hod úplně jedno v čem sedíte a kolik tam máte airbagů,protože po čelním střetu,nárazu do stromu,svodidel atp. z toho zůstane jen hromádka plechů a je jedno jestli to je škoda 120 nebo Audi A8.Viděl už jsem takhle sešrotované Audi A3,A6,A8,BMW 5,Fabie,Oktávie,Seaty a mnohé další.Rychlost byla u všech cca 110-160 a bylo jim úplně k ničemu jaké měli auta a co všechno v nich bylo.A ještě jedna věc,už se těším až bude moct začít vybírat pokuty město a městská policie,věřím že jich bude co nejvíce a doufám že budou vybírat denně.Spoustě těch řidičů i lidem dnes obecně dnes záleží jen na penězích,tak by jim je měl někdo pravidelně brát.Chceš jezdit rychle?Tak si jezdi,ale plať třeba 100 tis. měsíčně na pokutách.Zajímali by mne Vaše reakce.Kolik z Vás by i dále překračovalo rychlostní limit,pokud by to pro Vás znamenalo dát ještě třeba min. 100 tis. měsíčně na pokuty a ještě benzín,opravy auta,parkování,vjezdy do centra,dálniční poplatky.Moc by Vás asi machři nebylo co? 😁 K případným rejpalům,jezdím denně po městě,velmi často i po dálnici a jinde po republice,občas do zahraničí, jsem mladý člověk (žádný typ s kloboukem nebo autem oplácaným spojlery) ,jsem na tom slušně a miliony nepotřebuju,mám už toho hodně naježděno,bez havárky (spoustě jsem se na poslední chvíli vyhnul),platím řádně všechny poplatky a nejsem žádný komouš co nesnese když má někdo něco dražšího než já.
tak mám pocit že podle tebe by bylo asi lepší auta sešrotovat a chodit pěšky a platit mýtný i za to komouš asi nejsi ,ale máš asi stejný názory jako ZELENÝ taky všechno zdražit!!!!!!!!!!? Jednoho šoféra co se kochal krajinou sem znal(podivej se na film Vesničko má středisková)taky jezdil skoro bez nehod 8-s
co příspěvek to nazor, všechno je to o celkové výchově ve společnosti a následné toleranci mezi lidmi... Připadá mi, že po plno lidí na silnicích (i mimo ní) není schopno přijmout názor a myšlení někoho jiného. Tak jak žijeme i řídíme a to co denně vidím na silnicích je na zažívací sodu. Arogance některých řidičů je nekonečná! Všíchni se budeme muset postupně naučit ohleduplnosti a přemýšlet trochu i za druhé, piráti silnic (patřím k nim, ale používám rozum) řídiči kamionu, starší lidi a po rychlosti prahnoucí mladíci, až se k tomuto dostaneme a ja pevně věřím že ano, pak se dá zvýšit rychlostní limit na dálnicích. Zamyslet by se měl každý mince má vždy rub i líc. Ještě pak pár "maličkostí", jako opravit silnice, postavit podél dálnice plot proti zvěři, rozšíření, atd... Souhlasím i se zvýšením postihů za způsobené nehody a to razantně!
mno zvyseni pokut za zpusobene nehody budiz, ale s prihlednutim k okolnostem....coz je tady jen dalsi zpusob jak rozsirit moznost uplatit policajty. Nezlob se na me, ale pausalne zvednout pokuty za zpusobene nehody je dost blbos. Kdyz zpusobi nehodu chodec tak vetsinou odejde a odsere to ten co naboural do auta pred sebou...jasny, neprizpusobena rychlost stavu a povaze vozovky, nedostatecny odstup atd......mno je to pekny kdyz tohle poslouchas od policajtu, ale kdyz chodec absolutne nerespektuje to ze se ma rozhlednout a nejdriv jako testik posle cokla do silnice a az se to vsechno posrazi tak vitezoslavne projde jakoby nic tak by mel dostat pokutu v prvni rade on a platit skodu...minimalne spoluucast...to bylo kecu, ze se budou hlidat prechody a jakmile nekdo pujde mimo tak budou pokuty....osobni zkusenost z Chlumecky (Praha)..nekolikrat mi tam pred autem prebihal nejakej pomatenec a kvuli takovejm mam dostat vetsi pokutu?....ani me nehne...to se pak rovnou necham zavrit za vrazdu
Ty jsi fakt nehorazny vul. S tvymi nazory se neshodnu ani v jedinem bode! Takove debilni kecy si radsi nech pro sebe!!!
Tak tohle je největší blb této diskuze....tohle je ta brzda provozu. Kamaráde jestli se chceš kochat okolím, tak jezdi autobusem. TY jsi ten nejhoší. Kvůli takovým kochačům okolí jsou havárie.
ty si *** ktory by mohol zit v totalitnom rezim e a vobec by ti to nevadilo .. a je sice jedno v com seds pri 100 kmh .. ale musis si uvedomit .. ze so vsetkymi sistemami a hovadinami co hovoris sa nedostanes do tak nebezpenej situacie pri 200 kmh ako vo felde alebo skodovienke 120 pri riclosti 100 kmh ... ja som zacinal pri skodovke 105 cez feldu peugeot 1.1 .. az k lepsim utam .. a ty ty blbecku si v nicom lepsom ako je megane 1.2 si asi nesedel .. a nic ti system quatro ci spickovy podvozok a brzdy .. systemy el. charakteru kvalitne gumi .. atd nic nehovoria .. nedokazes si predstavit aky je to rozdiel ... apropo ... v tej audine pri trebars naaze v 80 kmh pravdepodobne prezijes ale v skode 120 si na sracky uz v 40 kmh ... neni totiz dolezite kolko ides pred narazom ale aku mas richlost v case narazu .... ja dobrzdim ty ne.... komunisto ... lebo zato ze si mlady neznamena ze komunista nejsi .... :no: :no: :no: :no: :no:
myslím že tato debata nemá smysl, když každý stejně jezdí jak chce a policie vidět není. Já osobně nastavím na dálnici na tempomatu 130 a je to. Chtěl bych touto cestou všem těm magorům co rychlost nedodržují vzkázat, 6e jim přeji velice bolestivou SMRT.
já dodržuju předpisy, parkování,předjíždějí, odbočování. Rychlost je trošku jinde, pokud jedu po prázdné dálnici, tka je to věttšinou kolem 150km/hod. obedc většinou 40-70 km/hod, podle situace... Kolem škol, nemnocnic a v sídlišťích... pomalu, na otevřenější silnici rychleji. Co bych řekl že je mnohem závažnějšáí problém technický stav vozidel, komunikací a v neposlední řadě alkohol a jiní omamné látky...
KAŽDÝ SVÉHO ŠTĚSTÍ STRŮJCE
KAŽDÝ SVÉHO ŠTĚSTÍ STRŮJCE
Přeješ někomu SMRT? TAK TO SEŠ NA HLAVU A MNĚL BY SI SE LÉČIT MAGORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… 😄
Jedu, co to dá, brzdí mne omezovač na 250km/h a spousty kamionů, kvůli nimž doháním touto rychlostí časové skluzy. Jsem rozhodně pro zvýšení limitu nad 130km/h. Mám naježděny stotisíce km na německých dálnicich, na nichž není rychlost omezena. není na nich takový zmatek a taková nehodovost. Řekl bych tedy, že rychlost nemá ten rozhodující vliv na vznik havárie. Často zažívám situace, které jsou vyhrocené spíš příliš opatrnými a nejistými řidiči, kteří i jedou kolem 120km/h a určitě bezohlednými řidiči TIR.
Jsem přesvědčen, že řidiči TIR dělají speciální testy a kdo má IQ větší než 50, toho nevemou!
Jsem přesvědčen, že řidiči TIR dělají speciální testy a kdo má IQ větší než 50, toho nevemou!
Po mnoha stovkách kilometrů ujetých na dálnicích v SRN mohu vřele doporučit zvýšení rychlostního limitu, pokud se ovšem kvalita D1
zlepší. Jezdím téměř výhradně v levém pruhu (v úseku Brno - Humpolec), neboť si nehodlám zničit auto. Kvalita pravého pruhu zvýšení rychlostního limitu bohužel neumožňuje.
zlepší. Jezdím téměř výhradně v levém pruhu (v úseku Brno - Humpolec), neboť si nehodlám zničit auto. Kvalita pravého pruhu zvýšení rychlostního limitu bohužel neumožňuje.
160km klidně i víc jen když kamionáci a ty pomalí budou čumnět do zrcátek,mám takovej pocit ,že některý řidiči ani nevjedi ,že je maj!!!!!!!!!!! >😒]
Jezdim po dalnici asi 1-2x mesicne a myslim si, ze 130 je pro nizsi stredni tridu aut maximalni rychlost, kterou jsou schopny ridit. Mimo obec je tech 90 obcas nedostacujicich. Ve meste je 50km/h vysmech. 60-tka byla naprosto optimalni rychlost.
...,jak říkal už děda, je přímo úměrná velikosti pindíka a nepřímo, velikosti mašinkvéru. Kdo ve zdraví přežil zkušenost, jak to vypadá na dálnici, když se odvalování nechtěně změní na smykové tření, tomu je zbytečné stavět rychlostní limity. Ví už své. Reklamní masáž automobilek o bezpečnosti jejich aut, ale generuje další dobrovolníky k tomuto zážitku. Nepochybuji, že na šestiproudé, suché, osvětlené a poloprázdné dálnici, je technicky možné, jezdit co to dá. Zrovna tak, ale nepochybujte vy, že stačí jeden právě upadlý zadní nárazník kamionu, aby vznikla hromada šrotu, plná sténajících lidí. A je kupodivu zcela lhostejné, kdo o něj prorazil gumy ve 130 nebo ve 200 km/h. Na prázdných kolech, to nebrzdilo nikomu. Jenže z těch rychlejších, v lepších mašinkvérech, šli rovnou do igelitu a už to tu nemůžou napsat. Z tohoto úhlu pohledu, mi potom diskuze, jaká rychlost má být povolená, přijde spíš tak trochu o té velikosti pindíka, než o skutečné nutnosti, jezdit hodně rychle. 😉
V cizích zemích chápu zvyšování rychlosti. Tam je to vcelku normální. Ale kdyby chtěl někdo u nás zvyšovat rychlost na dálnici, tak Bohnice by pro něj byly slabé léčení. Vždyť se podívejme na naše dálnice ve srovnání s německými. To je prostě nebe a dudy. U nás je taková optimální rychlost 110 km/h, když chcete šetřit tlumiče. Ve 130 kilometrové rychlosti prostě nedokáže nikdo zareagovat na výmol, nebo nějakou nerovnost. Do Německa jezdím často a s takouvouhle kvalitnou dálnice se tam nesetkáte. A taky by mohl být problém v Českých řidičích, ale to je zase jiná pohádka.
Se služební dodávkou jedu po dálnici okolo 150-160.Když jedu s osobákem tak se ručička pohybuje okolo 200.Tak že ve městě s 50 souhlasím ale na dálnici by to chtělo alespoň 160 a mimo obec 100-110.
škoda octavia II combi.. 2.0TDi 3500ot/min, 6rychlostní stupen, 210km/h.. asi bych to zvýšil >😒]
Ty jsi ale blbec. Jede mi to rychleji a bez sazí, ale rozhodně bych rychlostní limit spíš snížil na 120 km/h.
Ano, takychto dementov stretavam na cestach casto. Potom ich aj casto vidim vecer v spravach ako zabili nevynnych ludi. 😒
jdi si jezdit na slovensko ty magore čobolskej.... mám novýho passata, jezdí mi to taky dvě kila, nikoho sem nezabil a kolikrát ste nebezpečnější vy s těma vašema popelnicema.. nazdar
Si sa pekne ukazal! Ta moja popelnica by to tvoje nove prasa, ci co si si to kupil strcila do zadku. Ale vysvetlovat to niekomu, kto sa chvali, ze si kupil noveho passat je asi zbytocne. Tvoje nacionalisticke zvasty ignorujem, lebo poznam aj velmi vela slusnych Cechov, ktori by Ta za taketo keci sami najradsej do *nakopali. Ty "mam novyho passata" :-!
tak k tomu nakpani se pridavam i ja >😁..."mam novyho passata jede mi to tak dve kila"..krasna veta.. a proto to bude jezdit vzdy a za kazdy situace...ten kdo ma auto horsi je u nej povl, nezaslouzi si jezdit a tudiz je nejlepsi se mu prilepit za naraznik a blikat a blikat.......jupi jou....mno prichazi mi na mysl jeste par dalsich poznamek ale to uz prechazi hranici slusnosti tak radsi nic
takovýhle mi nevadí, když jedou aniž by za mnou blikali a troubili......když se češi naučí včas vyhazovat BLNINKRY tak to bude ok....navíc daleko více mi vadí, takový jako jsem potkal včera. Jede mimo obec 65km/h, (mám vw polo 44 kw, s tím se to moc hezky nepředbíhá ) a tak ho jdu předběhnout. šlápne na to co to dá, ve 100 toho nechávám...znova zbrzdí na 65...na 4 proudovce jsem ho nakonec předběhnul, nejelo mu to 170 ale co s někým takovým.....bohužel jsem musel jet 170 pokud bych nechtěl jet víc než 220 km vzálenost 65km/hod.....nemám auto abych se s takovýma i.....pral o to komu to dá víc.....a ani náladu..
Na DéJedničce na některých úsecích jezdím i 200 km/h, ale ta rychlost se vykonpenzuje, když je tam nějaká bouračka nebo se tam něco opravuje, tak pěšky by to rychlejšííííí. Zvýšit rychlost jasně, ale ta dálnice by musela vypadat nějak jinak, protože si při vysokých rychlostech nechci zničit podvozek..... :-!
Vážení,diskutovat o rychlosti je sice pěkné,ale co se týče silnic a hlavně dálnic podívejte se kolik km dálnic je u nás a kolik třeba v Německu nebo Rakousku,přitom u nás je na sto obyvatel počet automobilů vyšší jak vtěchto zemích.dnes je úplně jedno jestli jedete po D1 ve dne nebo v noci je to úplně stejné.Taky rád jezdím rychle,ale beru ohled na ostatní,dokážete si představit svátečního řidiče,který jede v neděli na návštěvu a * se třeba po D1 200km/h já teda ne!!!!
Jezdím tam kotel a budu ho jezdit i nadále, jen bych byl rád, aby se
rychlá jízda nehodnotila jako pirátství, myslím, že nedání přednosti v jízdě je u nás daleko palčivější problém a to nejenom na dálnici.
rychlá jízda nehodnotila jako pirátství, myslím, že nedání přednosti v jízdě je u nás daleko palčivější problém a to nejenom na dálnici.
Rychlostní limity jsou vpořádku, nemá smysl s nimi něco dělat. V obci je padesátka až moc rychlá na to, aby člověk stihl zastavit. Kdyby se povolila kdekoliv mimo obec vyšší rychlost, tak nám zase pěkně stoupne nehodovost. Spousta lidí "umí" jezdit rychle na rovných úsecích s vyloučením mimořádných událostí. Občas se mi ježila srst když jsem četl příspěvky některých "kropičů", kteří v příspěvku udělají několik pravopisných chyb. Mám obavy, zda jsou schopni aspoň přečíst "sliniční zákon". Mám sice auto, které dokáže jet přes 210 km/h, ale radši se krotím. Pár nehezkých situací na silnicích mi stačilo.
Pouzivam sluzebni A6 quattro, jezdim po 1/2 Evropy. Pravdou je, ze na D1 nejedu vic, jak 160 a snazim se dodrzovat maximalni odstup. D1 neni stavena na rychlou jizdu v plnem provozu. Ani ne v poloprazdnem. Nenadavam na lidi, kteri jedou rychle nebo pomalu. Stejne jako vetsina ridicu se snazim prizpusobit jizdu stavu situace... vsichni ti, co nadavji na skodovkare a ostatni poslouchejte : NAUCTE SE PODLE ZBUSOBU JIZDY RIDICE PRED VAMI ODHADNOUT JEHO ZKUSENOSTI A POTE MUZETE PREDPOKLADAT, JAK SE BUDE NA SILNICI CHOVAT. TOHLE BOHUZEL NEJDE, KDYZ SE VY VOLOVE K NEMU RITITE 220. NA SILNICI JE KAZDY SAM ZA SEBE. A PAMATUJTE, ZE NEJLEPSI JE JEZDIT TAK, JAKO BYSTE VEZLI AUTOBUS SKOLAKU.
mesto 60 mimo 100 dalnice 150
mesto 60 mimo 100 dalnice 150
jsem pro 160. je to pro moderní auta naprosto bezpečná rychlost a pokud se pár lidí nebude chovat jako hovada a kouknou se do zrcátka při přejíždění do levého pruhu bude to v pohodě. 100 mimo obec by se také dala bez problémů. ale tady je to jako ve všem, raději všem vše zakážeme, co kdyby to někdo zneužil. to se týká všeho od daní po dopravní předpisy. nedej bože aby si tu někdo myslel, že má svobodu volby (viz suchý zákon) z historie víme jak to dopadlo s prohibicí, jediné co z toho vzniklo byla mafie a tu tady máme taky. jsou to policajti spřažený se soudci a politiky. tak si tu svobodu užijte, možná po volbách bude hůř a budou to třešničky.
V obci a na okreskach bych rychlost rozhodně nezvyšoval no a na dálnici, toť otázka. Je fakt, že většina jezdí stejně rychleji, takže by se tím vyřešilo jenom to, že by policajti nedávali pokuty třeba za stopadesátku. Myslím si, že je jedno, jaký má kdo auto, ale pokud je člověk trochu soudnej, tak se do rychlostí nad 150 na našich silnicích moc nepouští. 130-150 je podle mě dostatečná cestovní rychlost, aby se člověk neplazil, ale taky nestrávil na cestách věčnost. Kolikrát pokud máte kolonu za zatáčkou třeba kvůli nehodě, tak při brždění ze 130 se taky člověk dost zapotí.
Další věc je ta, že teď nám připadá člověk, kterej si to šine po dálnici stovkou pomalej. Ale pokud bude možnost jezdit třeba až 150, tak se nám bude zdát pomalej i ten, kdo pojede 120 nebo 130.
Nedávno jsem jel z Brna do Vyškova, šinu si to asi 140 (sucho,slunečno,dobrá viditelnost ) a dojel jsem černej mercedes S320 CDI teď už předposlední generace. Ten chlapík měl tempomat na 130, obě ruce na volantu a bylo vidět, že si něco prozpěvuje! Klobouk dolů! Musel jsem se pousmát, když jsem si představil všechny ty maníky v kadetech, favoritech a felckách, jak se snaží vymáčknout ze svýho auta maximum a jak se jim udělá "dobře" když předjedou mercedes. Nebo naopak takový ty typy, co mají silnou káru nejlépe německé výroby a nepřenesou přes srdce, že by je předjela "vytuněná" felcka. Ten týpek v tom mercedesu tohle všechno neřešil. Užíval si jízdu při 130 i když pro mnohé z vás by to bylo naprosto uspávající (jak jsem se dočetl výše). Já jsem v tu chvíli tomu chlápkovi záviděl tu pohodu.
Jinak mi je 22 a po dálnici jezdím 110-150 podle nálady a podmínek. Používám rodinýho Escorta (r.v.97 1,6 16v), komfort cestování se nad 130 citelně zhoršuje (o spotřebě ani nemluvě), takže nějaký závodění nemá smysl. 😄
Další věc je ta, že teď nám připadá člověk, kterej si to šine po dálnici stovkou pomalej. Ale pokud bude možnost jezdit třeba až 150, tak se nám bude zdát pomalej i ten, kdo pojede 120 nebo 130.
Nedávno jsem jel z Brna do Vyškova, šinu si to asi 140 (sucho,slunečno,dobrá viditelnost ) a dojel jsem černej mercedes S320 CDI teď už předposlední generace. Ten chlapík měl tempomat na 130, obě ruce na volantu a bylo vidět, že si něco prozpěvuje! Klobouk dolů! Musel jsem se pousmát, když jsem si představil všechny ty maníky v kadetech, favoritech a felckách, jak se snaží vymáčknout ze svýho auta maximum a jak se jim udělá "dobře" když předjedou mercedes. Nebo naopak takový ty typy, co mají silnou káru nejlépe německé výroby a nepřenesou přes srdce, že by je předjela "vytuněná" felcka. Ten týpek v tom mercedesu tohle všechno neřešil. Užíval si jízdu při 130 i když pro mnohé z vás by to bylo naprosto uspávající (jak jsem se dočetl výše). Já jsem v tu chvíli tomu chlápkovi záviděl tu pohodu.
Jinak mi je 22 a po dálnici jezdím 110-150 podle nálady a podmínek. Používám rodinýho Escorta (r.v.97 1,6 16v), komfort cestování se nad 130 citelně zhoršuje (o spotřebě ani nemluvě), takže nějaký závodění nemá smysl. 😄
Ja by som zvysil minimalnu rychlost na dialnici z 50 na 70, maximalnu zo 130 na 140km/hod a miestami 160 km/hod. Dialnicu v meste z 80km/hod na 90 km/hod.
Blbe je, ze vsetko je relativne. Na starej skodovke je 120km/hod sialena a nebezpecna rychlost na oktavke je 160 km/hod pohodova a na dialnici pri vhodnych podmienkach bezpecna. Na cestach 3 triedy je niekedy aj 80ka privysoka rychlost a zase na cestach 1 triedy v 120 uplne v poho. Pre stare auta je 120km/hod primoc a pre moderne silne kubatury s 6 stupnovou prevodovkou je 140 skor dolna cestovna hranica.
Blbe je, ze vo vyhlaske nemoze byt milion podmienok a milion rychlosti pre kazdu skupinu zvlast ale su tam fixne limity, ktore platia plosne na celom uzemi.
Preto plati, rychlost treba prisposobit svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostnym podmienkam a stavu vozovky.
Clovek je od toho clovekom, ze tieto veci musi vediet triezvo zvazit a to plati aj pre policajtov.
Nech meraju v centre mesta, v blizkosti skol alebo v dedinkach s neprehladnymi uzkymi klukatymi cestami a nech su nekompromisni. Ale naco vedome cihat na miestach, kde je jedinym ucelom len vyber pokut a nie bezpecnost premavky.
Ked velmi chcu nech meraju aj tam ale nech si stanovia vlastnu internu toleraciu vzhladom na miesto kde meraju napr. je tam 60ka a kedze je to rovny prehladny usek bez krizovatiek, bez prechodov pre chodcov atd. nech zastavuju a pokutuju vodicov nad 80km/hod a nie buzerovat niekoho kto tam ide 70.
Policajti niekedy bud nechapu alebo nechcu chapat svoju ulohu.
Takze by som privital ako zaklad 60/100/140 a miestne upravy znackami nahor aj nadol.
Blbe je, ze vsetko je relativne. Na starej skodovke je 120km/hod sialena a nebezpecna rychlost na oktavke je 160 km/hod pohodova a na dialnici pri vhodnych podmienkach bezpecna. Na cestach 3 triedy je niekedy aj 80ka privysoka rychlost a zase na cestach 1 triedy v 120 uplne v poho. Pre stare auta je 120km/hod primoc a pre moderne silne kubatury s 6 stupnovou prevodovkou je 140 skor dolna cestovna hranica.
Blbe je, ze vo vyhlaske nemoze byt milion podmienok a milion rychlosti pre kazdu skupinu zvlast ale su tam fixne limity, ktore platia plosne na celom uzemi.
Preto plati, rychlost treba prisposobit svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostnym podmienkam a stavu vozovky.
Clovek je od toho clovekom, ze tieto veci musi vediet triezvo zvazit a to plati aj pre policajtov.
Nech meraju v centre mesta, v blizkosti skol alebo v dedinkach s neprehladnymi uzkymi klukatymi cestami a nech su nekompromisni. Ale naco vedome cihat na miestach, kde je jedinym ucelom len vyber pokut a nie bezpecnost premavky.
Ked velmi chcu nech meraju aj tam ale nech si stanovia vlastnu internu toleraciu vzhladom na miesto kde meraju napr. je tam 60ka a kedze je to rovny prehladny usek bez krizovatiek, bez prechodov pre chodcov atd. nech zastavuju a pokutuju vodicov nad 80km/hod a nie buzerovat niekoho kto tam ide 70.
Policajti niekedy bud nechapu alebo nechcu chapat svoju ulohu.
Takze by som privital ako zaklad 60/100/140 a miestne upravy znackami nahor aj nadol.
:yes: Ahoj Tomas ... ano moze byt. Ale bacha, je tu jeden, hovori si "francin", ktory Ta za Tvoju slovencinu posle jazdit na Slovensko, nazve Ta magorom cobolackym a bude sa Ti vyhrazat svojim novym passatom >😁 >😁 >😁 lebo je presvedceny, ze vsetci Slovaci jazdia na popelniciach! Bohuzial, aj taki maju vodicaky :-!
:-! Jezdím den-noc, domů dojíždím i 3x za měsíc okolo 800 kiláků.
Už by bylo na čase nechat rychlostní silnici opravdu aspoň o pár kiláků rychlejší. Většina zabitých je právě těch opatrných a pomalých jací zabíjejí i nevinné !!! Tak nám pomožte a dupněte si taky, bucete jezdit líp a opatrněji při vyšší rychlosti, to je úměra a pomáhá to neunavit se na dlouhý cestě. Na únavu jedině prcka, protože i statistika říká: "7%" opilých bourá, tak těch zbylých 93% nechci být já !!! MÁM SE RÁD I SVOJI RODINU, tak raději popiju.
Už by bylo na čase nechat rychlostní silnici opravdu aspoň o pár kiláků rychlejší. Většina zabitých je právě těch opatrných a pomalých jací zabíjejí i nevinné !!! Tak nám pomožte a dupněte si taky, bucete jezdit líp a opatrněji při vyšší rychlosti, to je úměra a pomáhá to neunavit se na dlouhý cestě. Na únavu jedině prcka, protože i statistika říká: "7%" opilých bourá, tak těch zbylých 93% nechci být já !!! MÁM SE RÁD I SVOJI RODINU, tak raději popiju.
Jezdit na D1 vic nez 120 je strasne ne kvuli provozu ale kvuli tomu ze to vic pripomina lesni cestu.Ja mam sportovni auto kterej dokaze mnohem vic nez 130 ale tam se neda jet vic nez tolik a je to stejne nebezbecni a nici mi to auto
Ve městě 50km/h s tím plně souhlasím. Mimo město bych to zvýšil na
100-110km/h, a dálnice okolo 160km/h. Ale k čemu bude zvýšení rychlosti, když po silnicích mimo obec jezdí lidi sedumdesátkou (rovinka, skvělý povrch silnice, krásná viditelnost a byl to člověk s tak dva roky starým autem) to pak člověku jde rozum kolem. Spoustu řidičů by to chtělo vyhnat zpátky do autoškoly
100-110km/h, a dálnice okolo 160km/h. Ale k čemu bude zvýšení rychlosti, když po silnicích mimo obec jezdí lidi sedumdesátkou (rovinka, skvělý povrch silnice, krásná viditelnost a byl to člověk s tak dva roky starým autem) to pak člověku jde rozum kolem. Spoustu řidičů by to chtělo vyhnat zpátky do autoškoly
V obci bych opravdu těch 50km/h nechal, ale o zvýšení rychlosti mimo obec a na dálnicích se dá uvažovat, ale není to jednoduché. Zastávám názor, že mnohem větším nebezpečím je pomalu jedoucí sváteční řidič v rachotině než rychle jedoucí zkušený ROZUMNÝ řidič v novém autě. Všechny slova lze celkem přesně definovat krom slova ROZUMNÝ. Podle mě je to takový řidič, který odhadne, kdy si může dovolit sešlápnout plyn, kdy má přibrzdit a kdy může bezpečně předjet, aniž by kdykoliv riskoval a ohrožoval sebe či druhé.Takový řidič s moderním autem není na silnicích nebezpečný i v případech, že překračuje rychlostní limity. Jenže velká část řidičů(=muži i ženy) není rozumná, další menší část řidičů nemá dostatečně výkonná auta a ještě menší část řidičů se bojí vyšších rychlostí. Tudíž v současné době bych nedoporučoval cokoliv měnit, už teď jsou stará osobní i nákladní auta brzdou provozu a vytvářejí nebezpečné situace.
sem pro max rychlost 160 km/h ale sem aji pro to aby se udelal dalsi pruh na dalnici pro bezohledne ridice a tam by mela byt max rychlost 60 km/h , dalsi vec je ta ze ta nase dalnice taky neni v nijak dobrem stavu !!! cely zbourat a postavit znova a nebo udelat novej koberec na dalnici - jenze gde na to vzit penize !!!!! zacarovanej kruch budeme jezdit cim dal pomaleji a dalnice bude cim dal tim v horsim stavu
Na D1 se da jezdit bud 90 v pravem pruhu nebo 150 v levem pruhu - kdo tam jezdi, vi, ze jina moznost prakticky neni...
...Víte ony ty max rychlosti nejsou jen tak vycucaný z prstu...
oni totiž pořád platí jisté fyzikální zákony a těm jsou ty rychlosti podřízený... na ně se ty silnice taky navrhují -pro jednotlivý rychlosti platí (a jsou spočítaný) rozhledový vzdálenosti - rozhledová vzdálenost pro zastavení, ozhledová vzdálenost pro předjetí...
Námítněte, že na rovných usecích se dá jezdit rychleji, ale při dnešní hustotě provozu to nemá cenu.
Tak šťastnou cestu a sposty km bez nehod.
oni totiž pořád platí jisté fyzikální zákony a těm jsou ty rychlosti podřízený... na ně se ty silnice taky navrhují -pro jednotlivý rychlosti platí (a jsou spočítaný) rozhledový vzdálenosti - rozhledová vzdálenost pro zastavení, ozhledová vzdálenost pro předjetí...
Námítněte, že na rovných usecích se dá jezdit rychleji, ale při dnešní hustotě provozu to nemá cenu.
Tak šťastnou cestu a sposty km bez nehod.
Rozhodně by se zvíšit měla , nejvyšší povolená rychlost by měla být smysluplným ohraničením horní meze rychlosti a ne jakýmsi středem. Pak vzniká rozpor mezi dodržovaným a povoleným. Osobně bych zavedl doporučenou rychlost 130km/h na dobrých dálnicích (např. na rozvadov) a na těch horších rychlost okolo 145km/h. Rozhodně jsem taky pro zvýšení počtu jízdních pruhů !!! a to hlavně na D1
Když jedu po dálnici, tak bývá často levý pruh zacpaný a naopak pravý je poloprázdný. Navrhuji stanovit pravý pruh jako rychlý, protože všechna pomalá auta se stejně cpou do levého.
Návrh je sice nadsázka, ale ostatní je bohužel pravda.
Návrh je sice nadsázka, ale ostatní je bohužel pravda.
Já si to objykle šinu po dálnici kolem 140-160 km/h je to optimální rychlost a spotřeba je také ok
Ja si myslim, ze hlavni je koukat na cestu a ne porad na tachometr, protoze mne to odvadi pozornost, hihi a ted vazne...pro bezpecnost provozu je dulezite jezdit s rozumem, predvidat a byt ohleduplny k ostatnima hlavne mit auto v perfektnim technickem stavu, coz je obcas velky problem u spousty lidi...na dalnici se da cestovat mnohnasobne rychleji...bohuzel k tomu nemame vsichni stejne podminky, pokazde se najde nekdo kdo toho zneuziva atd... takze asi bohuzel stale budem muset jezdit vsichni 130 po dalnici a proste stale se bude porusovat rychlost...muj osobni nazor je, zrusit uplne omezenou rychlost a pokud nekdo zpusobi nehodu z duvodu vysoke rychlosti, tak tvrde a nekompromisne trestat a hlavne vsechny bez vyjimek, jen v obci ponechat 50ku, to je rozumne, ale vim, ze se tak nikdy nestane, tak o tom budu jen snit a snit 😄
tak jsem si pracne po 2 hodinach precetl uplne vsechny prispevky a dospel jsem k zaveru ze je tadle debata je zbatecna ti co chtej jezdit rychle tak tak rychle jezdit budou ani si na sve zalibe neuberou a pak tu mame dale lidy zakomplexovani rezimem a tim ze maj stary auta pak jsou tu jeste ti co si stezujou proc to neni jak v nemecku protoze jim nedochazi ze tam nejsme ale nikdo poradne nebere v potaz lidsky ŽIVOT mame jen jeden a ja bych o nej nerad prisel diky nejakymu blbeckovy kdyz si ale zavinim svou rychlou jizdou smrt sam pak jsem byl ten blbecek ja rekl bych ze ceske silnice jsou plne bezohlednosti jak ti co maji rychla auta tak i ti co maji pomala ci nemaji dostatecne zkusenosti tak i ti co honi zamestanavatel aby byli vcas ze zasilkou
Ano, naprosto souhlasim nejsme kocky co maj 9 zivotu ale lidi jen s jednim takze panove, nejsem svatousek a tu 130 taky nekdy prekrocim, a vim ze jsem tim mohl nekoho ohrozit, ale alespon si to uvedomuju a rychle rychlost zase srovnam. Takze jestli vas muzu poprosit nechci byt jeden z tech co doplati na vasi rychlost. Verte ze vam nepreju nic spatnyho ale je logicky ze cim rychleji pojedete tim vic riskujete - verte ze uz anatomicky nebylo lidske telo prizpusobeno k vysokym rychlostem a vase smysli i pri plne koncentraci vas snadno osali, takze nejezdete pomalu kvuli sobe ale kvuli me a me podobnym nechci ve svem veku zkoncit na hrbitove jen kvuli tomu ze jste chteli zamachrovat na svou pritelkyni.
Jak si to tu tak procitam tak obecne jste pro rychlost 150km na dalnicich. Nevim jestli otom vite ale to ze pojedete o 20 km rychleji nez muzete ted vam na ceste z Prahy do Brna zkrati cestu o 10 minut. Tak co myslite si ze se to vyplati. Podle me nas na cestach nezdrzuje rychlost ale plynulost dopravy no priznejte si samy kdy jste naposled dokazali projet celou D1 rychlosti 130 km/h nejde to vzdy je tam nejaka nehoda a vy pak stojite v kolone i nekolik hodin a to teda me zdrzuje vic nez tech 10 min co bych usetril pri vetsi rychlosti. Takze vzajmu bezpecnosti na nasich "dalnicich" jsem pro zachovani rychlosti. Ale jelikoz si myslim ze penez na opravy silnic davame dost tak jsem pro polozeni novych kobercu na silnicich a hlavne pro odklaneci svodidla diky kterym nestravim v kolonach sva nejlepsi leta zivota.
Myslím si že 50 v obci je dobrá, je to vopruz, ale je to lepší pro chodce i ciklisty nakonec těch 10 Km/h jak tu někdo navrhuje není o tolik víc. Mimo obec bych tu rychlost na silnicích první třídy zvýšil na 100 - 110 Km/h a na dálnici? No dle stavu našich dálnic bych ji zvýšil tan o 10Km/h na 140 bylo by to svižnější, ale také né tak nebezpečné. Jezdím stále HK - Praha A Brno tak vím co povídám >😁
Cize v provom kroku urobit prieskum
1. Kolko % aut s maximalnou rychlostou do 100 kmh/ (Avie, kamiony, stare skodovky atd), do 130/140 km/h (Favority, Felicie, Fabie a stare zahranicne auta) a povedzme do 180 km/h (Octavie a ine nizsie stredne triedy) a vyssie myslim ze je zanedbatelne percento jazdi po ceskych dialniciach
2. Ku kazdej skupine odhadnut bezpecnu rychlost... napr. auto s maximalkou povedzme 180/190 moze ist dlhodobo bezpecne (cize malo by vediet este rozumne zrychlit alebo spomalit z danej rychlosti) 140-150
3. Urobit nejaky rozumny vazeny priemer z 2. a to by mohla byt maximalna rychlost na dialnici. Ide o to aby nedochadzalo medzi autami iducimi na dialnici k velkym rychlostnym rozdielom.. napr. Avia iduca 90km/h a auto strednej triedy iduce 150/160 km/h co sposobuje najvacsie problemy ak ta Avia zacne odrazu predbiehat dalsiu aviu...
4. Na niektorych usekoch dialnice povolit vyssiu rychlost, priklanal by som sa k tym max 160 km/h. Na tychto miestach ale striktne zabezpecit aby pomalsie auta, nesmeli predbiehat. Zvysenu rychlost by som povolil len na miestach kde dialnica stupa do kopca!
5. Z osobnej skusenosti by som odporucil rychlost 140km/h. Zda sa mi este dostatocne bezpecna aj na riesenie situacii ked Avia nahle skoci do laveho jazdneho pruhu.. vyssie rychlosti 150+ uz predstavuju dost riziko. A taktiez by som kontroloval a pokutoval nedodrzovanie bezpecnej vzdialenosti medzi autami na dialnici, to je velky problem na Cz a Sk dialniciach
1. Kolko % aut s maximalnou rychlostou do 100 kmh/ (Avie, kamiony, stare skodovky atd), do 130/140 km/h (Favority, Felicie, Fabie a stare zahranicne auta) a povedzme do 180 km/h (Octavie a ine nizsie stredne triedy) a vyssie myslim ze je zanedbatelne percento jazdi po ceskych dialniciach
2. Ku kazdej skupine odhadnut bezpecnu rychlost... napr. auto s maximalkou povedzme 180/190 moze ist dlhodobo bezpecne (cize malo by vediet este rozumne zrychlit alebo spomalit z danej rychlosti) 140-150
3. Urobit nejaky rozumny vazeny priemer z 2. a to by mohla byt maximalna rychlost na dialnici. Ide o to aby nedochadzalo medzi autami iducimi na dialnici k velkym rychlostnym rozdielom.. napr. Avia iduca 90km/h a auto strednej triedy iduce 150/160 km/h co sposobuje najvacsie problemy ak ta Avia zacne odrazu predbiehat dalsiu aviu...
4. Na niektorych usekoch dialnice povolit vyssiu rychlost, priklanal by som sa k tym max 160 km/h. Na tychto miestach ale striktne zabezpecit aby pomalsie auta, nesmeli predbiehat. Zvysenu rychlost by som povolil len na miestach kde dialnica stupa do kopca!
5. Z osobnej skusenosti by som odporucil rychlost 140km/h. Zda sa mi este dostatocne bezpecna aj na riesenie situacii ked Avia nahle skoci do laveho jazdneho pruhu.. vyssie rychlosti 150+ uz predstavuju dost riziko. A taktiez by som kontroloval a pokutoval nedodrzovanie bezpecnej vzdialenosti medzi autami na dialnici, to je velky problem na Cz a Sk dialniciach
V současném stavu D1 je nejvyšší bezpečná rychlost maximálně 100 km/h. Jezdím po ní okolo 150 km/h a občas je to celkem adrenalin.
Já jezdím někdy také rychleji, než je povolená rychlost, ale snažím se to nepřehánět. I když mi auto bez problémů jede i 270Km/h! Na dálnici jedu tak od 130 do 160, a to podle toho, jak blízko za sebou jedou kamioňáci a jestli nehrozí že mi odbočí do rychlého pruhu. Takže bych rychlost zachoval! 130 stačí. Blbečkové co se lepí na nárazník a blikají, většinou pouštím velmi rád, protože získají náskok tak 200 metrů do další kolony.
zalezi v jakem jedu aute, kdyz jedu felicii tak radeji 110 a nechapu silence ve feldach, fabiicih a podobnych autickach co vali 140 150, a kdyz jedu passatem, audi tak i ve 150 se citim bezpecne a mam auto pod kontrolou.
Podle méhp by se měla rychlost zvýšit jako v Německu naneomezeno!!!Ale naše silnice snesou sotva těch 130 tak uvažovat o tom je zcelku zbytečné!!!!
Jak jsem se tak probíral některými příspěvky, lze říci, že se v téhle v nejobecnější rovině rekrutují tři skupiny řidičů. 1. Ti by nechali stav na 130 a považují takovou rychlost za dostačující, 2. by chtěli, aby se rychlost v některých úsecích zvýšila na 160, 3. by chtěli neomezenou rychlost s doporučením vhodné rychlosti na daném úseku. Ač nejsem příznivcem přemrštěné regulace, myslím si, že rychlost na dálnicích by přece jenom omezená býtměla. Otázka je, do jaké míry. Druhým problémem je, že pokud už bude rychlost na dálnicích regulována, pak by asi bylo za potřebí, aby ji někdo kontroloval. Na druhou stranu ale musím připomenout, že spousta řidičů, kteří jedou třeba i povolenou rychlostí, mohou být pro své okolí mnohem nebezpečnější, než řidiči jedoucí nepovolenou rychlostí, avšak dodržujíce hlavní zásadu při řízení motorových vozidel: Jezdit ohleduplně!!! To slovo "OHLEDUPLNĚ" myslím mluví samo za sebe a není třeba k němu další komentář. Osobně můžu říct, že se snažím o dodržování předpisů, ale když už se stane a noha na plynu mi sklouzne o malinko níže k podlaze, nedovolil bych si porušit onu zásaduč. 1 "Ohleduplnost"!
Já se zvýšením povolené rychlosti na dálnici souhlasím. Zamysleme se nad tím, kdo tuto rychlost dodržuje, když sami jedete po dálnici. Mnohokrát se mi stane, že i když překročím danou rychlost, objeví se nemálo řidičů, kteří ji překročí také a není to jen o pár km/h.
Těžko odpovědět -samozřejmě záleží na konkrétní situaci, úseku, provou i povaze vozovky .. Nicméně moje cestovní rychlost je cca 180 km/h. Nikomu se nelepím na zadek, snažím se dát prostor i pomaleji jedoucím vozům na předjetí. Jako zásadní problém bych označil často absurdně bezohlednou jízdu kamionu. Asi bych měl podotknout, že můj automobil jezdí bez obtíží 250 km/h, po D1 jezdím cca 3-4 týdně a ročně najedu cca 120.000 km.
se mi libi jak nekteri tady machrujou ze jejich auto jezdi pres 250 a ale oni jezdi max. 240 !takovi lide jsou uplne na palici a nebo jsou to ubozaci. Jet tak velkou rychlosti je fajne ale ne na nasi D1. ;-\
Ahoj, včera jsem si téma "rychlosti" vyzkoušel v praxi: jsou úseky a situace, kdy se dá jet rychle, ale na druhou stranu jsou místa, kdy 130 je až až. Včera jsem jel na otočku do Ostravy - když pominu tankodrom mezi Olomoucí a Příborem, kde se i včera intenzivně pracovalo na nápravě, tak na dálnici jsem si vyzkoušel i maximum svýho auta - Escort kombi 1,8i - tachometrových 210. Bylo to na obchvatu Olomouce - ale na novým asfaltu a s tím, že v úseku cca 500m přede mnou byly max 2 auta. Jinak jezdím tak, abych zvládnul při větší skrumáži aut dobrzdit jen ubráním plynu. A tak se 130ce moc nevzdaluji. Pravda - po dálnici moc rád nejezdím - v týdnu těch kamionů tam bývá až až. Tak jezdím mimo dálnice a pohodovým tempem. Jinak se totiž auto začne měnit na průtok. ohřívač benzínu. Co se týká rychlostí ostatních - v obci 50 stačí, jen tam kde je možnost, zvýšit na 70. Mimo obec by těch 100-110 bylo snesitelných (pokud budou kvalitní silnice)- myšleno siln. I. třídy, jinak těch 90 je akorád.
Ahoj lidičky zdravím všechny co se na této teda spíše tomto úseku dálnice nebojí, mym názorem je ze pokud na D1 nebudou zavedeny tretí pruhy a nebude v náležitém stavu tak by toto zvýšení rychlostního limitu mohlo být doslova vražedné :no: .Vezme me si například jižní sousedy, ale u nich je nastolen pořádek a kázeň což pro naše řidiče je španělská vesnice.Dále si myslím že komentáře není třeba.
Dvě poznámky ... 1) Rakouske - ani nemecke dalnice už dávno nejsou stran kázně řidičů to co před lety ... Když jedu třeba v Nemecku na omezeni 130 km/h předjíždí mne doslova každý.
2) ad vražedné situace -- tady je potřeba si uvědomit že na našich silnicích se tak už dávno jezdí - omezení, neomezení - víte proč má PČR na radarech nastaven filtr +20 km/h nad povolenou ? Protoze by byla pokuta pro 95 procent řidičů osobních automobilů
2) ad vražedné situace -- tady je potřeba si uvědomit že na našich silnicích se tak už dávno jezdí - omezení, neomezení - víte proč má PČR na radarech nastaven filtr +20 km/h nad povolenou ? Protoze by byla pokuta pro 95 procent řidičů osobních automobilů
Dobrý den.Má odpověď je 150-200 (víc mi to nejede) a ano jsem pro zvýšení, rychlostního limitu.Bohužel musím také uznat, že argumenty proti budou brzy převažovat. Je to tím, že náše evropská představa o motorismu, kdy auto měli jen vyvolení a řidič byl něco jako pilot stíhačky se přibližuje s narůstajícím počtem vozidel americkému modelu, kde má auto každý od 16-100 let věku a musí platit přísné limity aby se všichni nepozabíjeli.
Ať se to klidně zvýší, ale nejdřív ať opraví cesty, už tak je to kolikrát o hubu jen v těch 130, a radši si ani nechci představit co to bude při 160
Stale opakuji - na našich silnicích a dálnicích se už NYNÍ jezdí mnohem ! rychleji ...
Nebo máte pocit, že když jedete povolených 130 km/h, že Vás nikdo nepředjíždí ?
Nebo máte pocit, že když jedete povolených 130 km/h, že Vás nikdo nepředjíždí ?
Dlhodoba skusenost.. jazda Bratislava - Praha a spat. Ak idem 140-145 tak ma predbehne maximalne 10 aut na celej ceste!!! Nie viac.. Takze 130 je prijemna cestovna rychlost ked nikoho neobmedzujes..
Zda sa mi ze vacsina aut ide tak 120, asi aby setrili na benzine, co je opodstatnene. Takze ak ides 130+ tak si najrychlejsi...
Zda sa mi ze vacsina aut ide tak 120, asi aby setrili na benzine, co je opodstatnene. Takze ak ides 130+ tak si najrychlejsi...
Tak to asi jezdíme na jiné D1 .. zrovna včera večer jsem jel na otočku do Brna - schválně jsem zkusil nasadit na tempomatu 140 km/h .... do 35 km mne předjelo 39 vozů ... A obecně - musím říci, že tolik nebezpečných situací jako při cestování touto rychlostí jsem už dlouho nezažil. Od závodníků, kteří se mne snažili předjet o 5 km/h rychleji, až po ignorantskou jízdu mnoha kamionu .. Kdepak - u Jihlavy jsem to už nevydržel a trochu jsem sešplánul plyn.
.. takze j asom Z BRATISLAVY .. a jazdim do prahy dost casto .... takze problematyku D poanam dobre ... problem je ... nasledovny .. zvysit maximalku .. ano tak podla mna 150 160 kmh .... ale dialnica by sa mala rozsirit .. preco .. lebo tu je specificky problem ceskeho vodica .. ja sa nechcem cechov dotknut .. ja som napoli cech ale .. valim si to tak 150-160-170-180 ano priznavam je to mimo limit .. som prasa ... ale mam veelmi dobre brzdy vybony podvozok esp asr ... a okrem toho .. absolvoval som mnozstvo smyko a kriz. sit. ... samozrejme cvicnych ..{poctivy trening na parkoviskach okruhoch ... atd }.. aby som sa vratil k problemu .. tak si takto stradujem po D1 a kazdy dement debilny .. ktory ide 90-110-120 ... a nepozna asi zrkadielko .. sa mi tam pichne .. 20 m predomnou ... tak toto sa mi stava najcasejsie na ceskych a rakuskych dialniciach ... nechcem sa dotknut sckych ceskch vodicov .. ale cim vecia herka tym vecsie nebezpecie ... a potom este profici s OKTAFKAMI TDI .... styl ja mam najrychlejsie auto na svete .. sa cpu pred richle auta .. a tym vytvaraju kolony uplne zbytocne .. ja ked vidim rychlejsie auto ... tak sa sakra uhnem .... aj ked musim pribrzdit krucinal .. pre kereho dasa by som o mal brzdit ... TK SA NAUCTE PANI A DAMI JAZDIT .. A MOZEME SECIA JAZDIT AJ 200 A NIC SA NAM NESTANE ... TREBA ZVAZIT HLAVNE SCHOPNOSTI SVOJE A SCHOPNOSTI VASHO AUTA .....
Podle mě by tu lidi měly být vůdči sobě ohleduplnější a pak by se tu i lépe jezdilo. Mám zkušenosti jak z balkánu tak ze západu a i na tom balkáně i když to vypadá jako chaos a zmatek a i červená je orientační tak tam člověk nevidí takové nehody jako u nás. Naučte se toleranci vůdči ostatním a i když je to blbec tak ať radši jede něž se něco stalo.
A zda navýšit u nás limit?? Myslím si že je to zbytečné a zda se to někomu zdá málo tak ať si pak nestěžuje na pomalejší vozidla na silnici.
A zda navýšit u nás limit?? Myslím si že je to zbytečné a zda se to někomu zdá málo tak ať si pak nestěžuje na pomalejší vozidla na silnici.
včera jsem jel s klukama do brna na Suzuki den a před sjezdem na V.Meziříčí jsem vzal za R1 naplno a bliklo mi tam 282, ale šla by i víc >😒] .
Podle me muze byt klidne na nekterych usecich 160 km/h. Jsou useky, kde by to slo, ale rozhodne bych tohle nepovoloval na vsech dalnicich. Rychlost samotna nepovede k vyssi plynulosti. K tomu jsou zapotrebi jeste kvalitni silnice a rozumny provoz a to na nasich dalnicich nemame. Spis bych zavedl lokalni zvyseni maximalni rychlosti na vybranych usecich.
Jo a jeste jednu vec by to chtelo. Zrovna vcera jsem potkal na D1 par typku, co se *120 po prazdny dalnici prostrednim pruhem. Uzasna zabava je, prejet si do uplne leveho pruhu a pak pekne zpatky. Tihle si jezdi bez ohledu na provoz a blokuji casto vic nez kamiony. Nevim jestli je to politickym citenim, ale pro pripad, ze jo, tyhle frajery, co je to tahne doleva pozdravuju.
Hmmm jenomze by to chtelo i zvysit IQ populace nad 100. To by mozna bylo rozumnejsi. Celkem bych *na rychlostni limity. Jestlize by byla dalnice konstruovana pro 160+, pak at klidne je max. rychlost 160km/h. Ono je jedno jestli je limit 80, 100, 130 ..., kdyz matejove v superrychlych Fabiich 1.2, Octaviich TDI a spol si to hrnou v 160km/h 10 cm za naraznikem A6. Co se stane kdyz v Audi uberete jenom plyn? Byl bych pro, aby se stejne jako v Nemecku trestalo nedodrzovani bezpecne vzdalenosti. To je daleko nebezpecnejsi, nez kdyz si to nekdo hrne v dobrym aute 200 a pred/za nim nikdo. V sobotu dopoledne jsem z Prahy vyjizdel cca hodku. Duvod? Thalia to narvala do Octavky. Nikomu se asi nic nestalo, ale kolona na hodku.
vacsina ludi by privitala zvysenie mpr na dialnici,ale kolegovi klucikovi je to jedno,on jazdi len v nedelu do kostola a raz do tyzdna do Tesca a ked uz jazdi-predbieha len traktory...
pardon za to hore 😄
Moja jazda je v obci 60, pri školách a pod. 40-50, mimo obce 100-120 a na dialnici 160. A je to. >😁
Moja jazda je v obci 60, pri školách a pod. 40-50, mimo obce 100-120 a na dialnici 160. A je to. >😁
Rychlost na silnicich bych neomezoval. Bezpecna rychlost zavisi na typu auta, pocasi, pneumatikach, stavu silnice, zkusenostech a schopnostech ridice, jeho mementalni fyzicke i mentalni kondici atd. Maximalne bych stanovil doporucene rychlosti a pri zpusobeni nehody pri vetsi rychlosti bych volil prisnejsi postihy. I v obci je omezeni rychlosti sporne, protoze obec je od znacky po znacku, tedy od ctyrproudove rovne silnice ohrazene z obou stran svodidly az po uzke ulicky propletajici se mestem kde z obou stran parkuji auta. Casto byva v obou pripadech rychlost omezena na 50. Policie pak meriva spise na ctyrproudovce. Tam se auta lepe zastavuji a vice se tam vybere 😄. Argument ohledne moznosti preziti chodce pri narazu beru, ale pridavam k tomu pravdepodobnost stretu s chodcem, vzdalenost na kterou je mozno chodce spatrit a na schopnosti vozidla i ridice rychlost snizit. Mam zkusenosti z Nemecka, kde je na dalnici vetsinou rychlost neomezena a nemci obvykle jezdi s beznymi auty 150 - 160 km (sportaky samozrejme rychleji). Duvod je prosty. Pak uz roste spotreba, hluk a opotrebeni auta. V obci maji 50-ku vetsinou jen v mistech se zastavbou a uzsimi silnicemi, jinak je casta 80-ka. Rychlejsi jizda je na delsi vzdalenosti mene unavna a tim myslim i bezpecnejsi. Za nebezpecnou nepavazuju rychlost, ale jizdni styl, nepozornost a unavu. Stav silnic nepovazuju za tak katastroficky, jak je s oblibou prezentovan. Silnice jsou na mnoha mistech strasne, to je pravda, ale spousta je jich pomerne dobra.
presiel som si takmer celu diskusiu (a ze je toho kurna vela 😄 ) a zasnem, ako dokazete vobec o rychlosti 250 km/h diskutovat?! i 200 je vela... nezabudajte ze nase dialnice su stavane (ako tu uz niekto spomenul) na 120 km/h.. dalej, auta spred 20tich rokov su bohuzial este stale na cestach a mysliet si ze vase BMW, MB ci Volvo je bezpecne a z toho vyvodit ze mozete ist 200 je egoisticke a sebecke.. chudak ten vo fabii HTP (napr) ked to donho napalite, nehovoriac o feliciach kt. vychadzaju z favorita co je uz predpotopne auto. Na dialnici max 150, devla. A tiez by som radsej uvital diskusiu o mestskej prevadzke pac prave takito co prave zliezli z dialnice, kde si to kalili 180, dokazu urobit riadny bordel v meste...
Jsem jednoznačně pro zvýšení rychlosti na dálnici.Svobodný stát pro svobodné lidi.nehody nejsou z valné většiny zaviněny těmi,kdo jezdí rychle,ale těmi,kdo mají špatný technický stav vozidla.Proto jsem pro zvýšení loimitu a přísné kontroly technického stavu vozidel!!
abych si to nevzal osobně Ondro ... vždyť přece víš že můj žiguli je v nejlepším pořádku, no měnit ho zatím rozhodně nebudu, vždyť jezdí i na stolní olej.Jasně, ručka se mi nedávno vytrhla z podlahy ale stejně jsem ji skoro nepoužíval ... možná proto se vytrhla. Po dálnici jezdím jako drak a stále v rámci limitu, no není to super?! Na okresce zažívám adrenalin už v šedesátce ... no měnit auto zatím teda nebudu.
Tak si myslím, že po přečtení této diskuse zůstanu přece jen u svého způsobu ježdění. To je "Rychle a bezpečně". Jak se to dělá? Tak, že i když mám auto, které umí z 0 na 100 za 5 sec. a max. má omezenou na 250, tak se snažím jezdit max. zodpovědně a ohleduplně = přiměřenou rychlostí = přizpůsobím ji okolnostem = všem faktorům, které mají na bezpečnou jízdu vliv tak, abych to já, moje autíčko, případní spolujezdci i náhodně míjení či předjíždění přežili ve zdraví, pohodě a mohli mít dál radost ze života.
Takže: 1. nejezdím tam kam nevidím, 2. nikdy si nemyslím, že mám přednost, 3. do zatáčky vjíždím jako bych tam měl potkat kamión s návěsem.
V obci zastavuji u přechodu, dávám pozor u zastávek BUSů, u školy jedu klidně 20, ale za posledním barákem jedu taky klidně 120 i když ke značce konec obce je 200m. Nehodlám dodržovat tupě předpisy jen proto, že nějaký trouba zapoměl "přesadit značku", když mu zbourali ulici a nebo jen proto, že žijeme jako že v právním státě. Mezi obcemi jedu klidně 160, ale taky 50. Vždy tak abych já řídil auto a ne ono mě. Abych já měl situaci pod kontrolou. Na dálnici (nebo co to u nás ta D1 vlastně je) jedu stejným stylem. Když vyhodnotím, že jsou pro to podmínky, tak taky 230. Za 30 let co mám řidičák (a nejsem profík) jsem najezdil tisíce km a neměl jsem žádnou skutečnou dopravní nehodu. Pokutu jsem platil jednou za špatné parkování. Ne, nemyslím si že jsem vyjímečný machr, nebo jsem měl mimořádnou kliku (přiznávám, že na rychlost mám antiradar) nebo ....Pro mě jezdit rychle je požitek, adrenalin, koníček a to si rozhodně nechci pokazit nějakou havárií. Riskuji ale nehazarduji. Nejezdím sice podle zákona zato se snažím jezdit zodpovědně (jak by měl dospělý člověk) a ohleduplně. S rozumem. Podle mě je to víc než jezdit v křeči, nervózní kde jdou ti s nulovou tolerancí zase schovani aby mě skásli za to, že se neplížím obcí 50 v úseku, který ...Myslím si, že ti co si myslí, že když jezdí důsledně v režimu 50/90/130 jsou vzornými řidiči, správňáky, kteří jezdí bezpečně, se hluboce mýlí, stejně jako ti, kdo jim to zákonem vnutili. Jet rychle není to samé jako nepřiměřeně. Nepřiměřeně není rychlost vyšší než 130. Stejně jako jet pomalu není to samé jako bezpečně. Nepřiměřená může být na dálnici rychlost 20 stejně jako nepřiměřená není rychlost 220. Je to prostě relativní a individuální. Absolutní rychlost 50 nebo 130 má s přiměřeností jen pramálo společného. Předepsaná max. rychlost byla kdysi stanovena? obecně pro faktory průměrného řidiče s průměrnými schopnostmi, s průměrným autem na průměrné silnici... Já jsem a chci být svobodný člověk a nechci být jen max. průměrný. Nechci nic co mě zbytečně omezuje a místo toho, aby se mi jen např. rychlosti doporučovaly, tak se pod sankcemi vymáhají. Vždyť např. D1 x D5?! Dudy a nebe. Tak proč všichni podle jedné šablony. Vždyť proboha jen ty různá auta, pneu, motory, výkony, brzdy, ABS, airbagy....Když to jeden řidič všechno má a má to v pořádku a pak ten co to nemá a nebo to nemá v pořádku. A oba že jedou bezpečně když jedou 130? Kdo tomu ještě věří?. Represe zákonem a policajti na každém km nás za strašné náklady = naše daně sice jako správné stádo do té šablony přivedou, ale také zavedou ještě více naštvané řidiče, kteří budou jednat zkratkovitě, nepřiměřeně. Takže bezpečně? A přitom je řešení tak jednoduché. Zrušit povinné ručení, resp. ho změnit na dobrovolné. Každý bude jezdit na vlastní osobní odpovědnost ne na odpovědnost povinného solidárního pojištění. Škody v plné výši uhradí ON. Ne my. To je motivace aby jezdil nejen s čepicí, ale i s mozkem v hlavě. Za co ručíme? Za těch 10% nezodpovědných, kterým je to jedno, za které škodu pojišťovna = my ostatní zaplatíme. A podle toho pak jezdí.
Nikomu nic neberu a nikomu své názory nevnucuji. Klidně se podřizujte i nesmyslům jen proto, že jsou uzákoněny. Toto ale přece není právní stát proboha Mě nevadí ti, kteří jezdí 50 tam kde platí max. 50 a mohli by, dle mě, jet 90. Jezděte si klidně furt svých 130 ve strachu z policajtů, bodů, pokut. Stejně tak jezdíte jen z tohoto důvodu a ne proto, že je to tak bezpečné. Disciplína je někdy lepší a prý muší bejt. Jsem si jist, že jak změníte auto, tak změníte i názor. Jízda v silných nových autech je opravdu o něčem úplně jiném než ve Škodě 120. Taky jsem s ní jezdil. A proto možná nářky některých z Vás chápu. V takovém autě je rychlost jinak vnímána protože takové auto na silnici opravdu sedí i při těch 230 líp než stará škodovka při 90. Já Vás respektuji, ale vy mě na oplátku neškolte na dálnici tak, že ji s kamionem na 10 km přehradíte (však jedete svých 130). Když tam budete dřív vy já přibrzdím a vy šlápněte na plyn ne na brzdu. Na silnici se má jezdit tak rychle jak to stav silnice, počasí, zkušenosti řidiče a stav jeho auta umožňují a každý řidič by měl být k sobě natolik kritický, aby to dokázal v každém okamžiku správně a zodpovědně vyhodnotit. Jinak by snad neměl být řidičem s oprávněním.
Závěr😒br /> Max. rychlost na silnici je individuální záležitost a stanovit ji jinak než jen jako doporučenou, optimální, platnou pro průměr je, podle mě, nesprávné. Její dodržování považuji za nevynutitelné, nevymahatelné. Stanovení jakési max. nepřekročitelné rychlosti na silnici a její překročení trestat je demagogie, která ve svobodném světě svéprávných lidí nemá co dělat. Je to stejné jako by letadla měla stanovenou max. rychlost 500 jinak, že jsou nebezpečná?!. Jsem pro rychlosti bez omezení maxima na všech silnicích. Je jedno jestli se jedná o obec, neobec, dálnici. Každý si rozhodne sám jestli ji bude….nebo nebude. Pokud ji překročí a nic sobě ani nikomu jinému neprovede neměl by za to být trestán. Pokud ji nepřekročí a provede tak by naopak potrestán být měl.
Na dálnicích naopak zvýšit min. rychlost na 110 km a na ostatních silnicích omezit tonáže na max. 5 tun. Tímto vytlačit kamiónovou a těžkou dopravu ze silnic na železnici, kam patří a vraky s popelnicemi mimo dálnice. Tím se dálnice kapacitně uvolní, doprava rozvrství situace se zklidní a bude možno jezdit a ne se po dálnici s dálniční známkou plížit..
Příkladů proč, jsem uvedl dost. A klidně další přidám. Jak objektivní může být 90 jako max. rychlost na všech silnicích v celé ČR. Tož tak jak jsem donucen jet na některých max 30 abych se... tož tak chci jinde naopak jezdit 120. Tak jak jsem já usoudil na těch 30 tak jsem usoudil na 120. A kdo se osobní odpovědnosti bojí ať jezdí vlakem. Bude tam stejně rychle za míň peněz. Kdo se bojí mě - mé jízdy, svezu ho. Jsem si jist, že Bezpečně a rychle. I když mimo zákon. A jestli ani tak ne tak seďte doma. Doma je taky hezky.
Jezděte zodpovědně a ohleduplně = přiměřenou rychlostí a jsem si jist, že to přežijete a v cíli budete včas. Jezdit rychle neznamená jezdit jako dobytek. Jezdit pomalu neznamená bezpečně. Nenechte si věšet bulíky, že existuje nějaká bezpečná rychlost. Zkuste si sami odpovědět: Je 0 bezpečná rychlost?
Amen.
Takže: 1. nejezdím tam kam nevidím, 2. nikdy si nemyslím, že mám přednost, 3. do zatáčky vjíždím jako bych tam měl potkat kamión s návěsem.
V obci zastavuji u přechodu, dávám pozor u zastávek BUSů, u školy jedu klidně 20, ale za posledním barákem jedu taky klidně 120 i když ke značce konec obce je 200m. Nehodlám dodržovat tupě předpisy jen proto, že nějaký trouba zapoměl "přesadit značku", když mu zbourali ulici a nebo jen proto, že žijeme jako že v právním státě. Mezi obcemi jedu klidně 160, ale taky 50. Vždy tak abych já řídil auto a ne ono mě. Abych já měl situaci pod kontrolou. Na dálnici (nebo co to u nás ta D1 vlastně je) jedu stejným stylem. Když vyhodnotím, že jsou pro to podmínky, tak taky 230. Za 30 let co mám řidičák (a nejsem profík) jsem najezdil tisíce km a neměl jsem žádnou skutečnou dopravní nehodu. Pokutu jsem platil jednou za špatné parkování. Ne, nemyslím si že jsem vyjímečný machr, nebo jsem měl mimořádnou kliku (přiznávám, že na rychlost mám antiradar) nebo ....Pro mě jezdit rychle je požitek, adrenalin, koníček a to si rozhodně nechci pokazit nějakou havárií. Riskuji ale nehazarduji. Nejezdím sice podle zákona zato se snažím jezdit zodpovědně (jak by měl dospělý člověk) a ohleduplně. S rozumem. Podle mě je to víc než jezdit v křeči, nervózní kde jdou ti s nulovou tolerancí zase schovani aby mě skásli za to, že se neplížím obcí 50 v úseku, který ...Myslím si, že ti co si myslí, že když jezdí důsledně v režimu 50/90/130 jsou vzornými řidiči, správňáky, kteří jezdí bezpečně, se hluboce mýlí, stejně jako ti, kdo jim to zákonem vnutili. Jet rychle není to samé jako nepřiměřeně. Nepřiměřeně není rychlost vyšší než 130. Stejně jako jet pomalu není to samé jako bezpečně. Nepřiměřená může být na dálnici rychlost 20 stejně jako nepřiměřená není rychlost 220. Je to prostě relativní a individuální. Absolutní rychlost 50 nebo 130 má s přiměřeností jen pramálo společného. Předepsaná max. rychlost byla kdysi stanovena? obecně pro faktory průměrného řidiče s průměrnými schopnostmi, s průměrným autem na průměrné silnici... Já jsem a chci být svobodný člověk a nechci být jen max. průměrný. Nechci nic co mě zbytečně omezuje a místo toho, aby se mi jen např. rychlosti doporučovaly, tak se pod sankcemi vymáhají. Vždyť např. D1 x D5?! Dudy a nebe. Tak proč všichni podle jedné šablony. Vždyť proboha jen ty různá auta, pneu, motory, výkony, brzdy, ABS, airbagy....Když to jeden řidič všechno má a má to v pořádku a pak ten co to nemá a nebo to nemá v pořádku. A oba že jedou bezpečně když jedou 130? Kdo tomu ještě věří?. Represe zákonem a policajti na každém km nás za strašné náklady = naše daně sice jako správné stádo do té šablony přivedou, ale také zavedou ještě více naštvané řidiče, kteří budou jednat zkratkovitě, nepřiměřeně. Takže bezpečně? A přitom je řešení tak jednoduché. Zrušit povinné ručení, resp. ho změnit na dobrovolné. Každý bude jezdit na vlastní osobní odpovědnost ne na odpovědnost povinného solidárního pojištění. Škody v plné výši uhradí ON. Ne my. To je motivace aby jezdil nejen s čepicí, ale i s mozkem v hlavě. Za co ručíme? Za těch 10% nezodpovědných, kterým je to jedno, za které škodu pojišťovna = my ostatní zaplatíme. A podle toho pak jezdí.
Nikomu nic neberu a nikomu své názory nevnucuji. Klidně se podřizujte i nesmyslům jen proto, že jsou uzákoněny. Toto ale přece není právní stát proboha Mě nevadí ti, kteří jezdí 50 tam kde platí max. 50 a mohli by, dle mě, jet 90. Jezděte si klidně furt svých 130 ve strachu z policajtů, bodů, pokut. Stejně tak jezdíte jen z tohoto důvodu a ne proto, že je to tak bezpečné. Disciplína je někdy lepší a prý muší bejt. Jsem si jist, že jak změníte auto, tak změníte i názor. Jízda v silných nových autech je opravdu o něčem úplně jiném než ve Škodě 120. Taky jsem s ní jezdil. A proto možná nářky některých z Vás chápu. V takovém autě je rychlost jinak vnímána protože takové auto na silnici opravdu sedí i při těch 230 líp než stará škodovka při 90. Já Vás respektuji, ale vy mě na oplátku neškolte na dálnici tak, že ji s kamionem na 10 km přehradíte (však jedete svých 130). Když tam budete dřív vy já přibrzdím a vy šlápněte na plyn ne na brzdu. Na silnici se má jezdit tak rychle jak to stav silnice, počasí, zkušenosti řidiče a stav jeho auta umožňují a každý řidič by měl být k sobě natolik kritický, aby to dokázal v každém okamžiku správně a zodpovědně vyhodnotit. Jinak by snad neměl být řidičem s oprávněním.
Závěr😒br /> Max. rychlost na silnici je individuální záležitost a stanovit ji jinak než jen jako doporučenou, optimální, platnou pro průměr je, podle mě, nesprávné. Její dodržování považuji za nevynutitelné, nevymahatelné. Stanovení jakési max. nepřekročitelné rychlosti na silnici a její překročení trestat je demagogie, která ve svobodném světě svéprávných lidí nemá co dělat. Je to stejné jako by letadla měla stanovenou max. rychlost 500 jinak, že jsou nebezpečná?!. Jsem pro rychlosti bez omezení maxima na všech silnicích. Je jedno jestli se jedná o obec, neobec, dálnici. Každý si rozhodne sám jestli ji bude….nebo nebude. Pokud ji překročí a nic sobě ani nikomu jinému neprovede neměl by za to být trestán. Pokud ji nepřekročí a provede tak by naopak potrestán být měl.
Na dálnicích naopak zvýšit min. rychlost na 110 km a na ostatních silnicích omezit tonáže na max. 5 tun. Tímto vytlačit kamiónovou a těžkou dopravu ze silnic na železnici, kam patří a vraky s popelnicemi mimo dálnice. Tím se dálnice kapacitně uvolní, doprava rozvrství situace se zklidní a bude možno jezdit a ne se po dálnici s dálniční známkou plížit..
Příkladů proč, jsem uvedl dost. A klidně další přidám. Jak objektivní může být 90 jako max. rychlost na všech silnicích v celé ČR. Tož tak jak jsem donucen jet na některých max 30 abych se... tož tak chci jinde naopak jezdit 120. Tak jak jsem já usoudil na těch 30 tak jsem usoudil na 120. A kdo se osobní odpovědnosti bojí ať jezdí vlakem. Bude tam stejně rychle za míň peněz. Kdo se bojí mě - mé jízdy, svezu ho. Jsem si jist, že Bezpečně a rychle. I když mimo zákon. A jestli ani tak ne tak seďte doma. Doma je taky hezky.
Jezděte zodpovědně a ohleduplně = přiměřenou rychlostí a jsem si jist, že to přežijete a v cíli budete včas. Jezdit rychle neznamená jezdit jako dobytek. Jezdit pomalu neznamená bezpečně. Nenechte si věšet bulíky, že existuje nějaká bezpečná rychlost. Zkuste si sami odpovědět: Je 0 bezpečná rychlost?
Amen.
V mnohem musím prostě souhlasit. Nejsem žádný závodník - jezdím opravdu hodně - a jak jsem již psal moje cestovní rychlost na dálnici je zpravidla 180 km/h. ALE - není to dogma - záleží na mnoha okolnostech, provozu, povaze vozovky atd. atd.
Neuvěřitelně stupidní dogma, které se v poslední době vytváří - tzn. jezdit rychle znamená jezdit nebezpečně. Jsem hluboce přesvědčen, že to tak není. Mnoho řidičů kteří dodržují předepsané limity jezdí tak neuvěřitelně nebezpečně a bezohledně až se tají dech.
Neuvěřitelně stupidní dogma, které se v poslední době vytváří - tzn. jezdit rychle znamená jezdit nebezpečně. Jsem hluboce přesvědčen, že to tak není. Mnoho řidičů kteří dodržují předepsané limity jezdí tak neuvěřitelně nebezpečně a bezohledně až se tají dech.
tohle by si měli povinně řidiči přečíst.je to smutný, ale je to tak.
je mi 22(řidičák 4 roky), jezdím rychle a nemám rád, když mě někdo předjede(to pak je někdy i několikakilometrová honička plná zdravého adrenalinu)mám auto, který je vyzkoušený a je 100%fit!a po D1 jezdím denně - To si teď asi většina řekne;-\"no jó, mladej blbeček, kterej má řidičák chvilku v silnym autě se musí předvádět - nejlepší kombinace!"
musím se přiznat, že pár nehod se měl!ale v max. rychlosti 30 km/h, v zimě a jen kvůli nevyhovujícímu stavu pneu! poučil sem se! teď mám vše OK a poslední 2 zimy byly bez nehody!vím, že to neznamená, že už se nemůže nic stát!ale určitě na to nemá vliv, jestli jedu po pěkné státní 120 nebo po dálnici 180!spíš mám strach z řidičů!naučil sem se předvídat(to zachránilo několikrát plechy na mém miláčkovi). Sem určitě lepší řidič,než nějaký starý děda nebo 2 navzájem si radící blondýnky. IQ našich řidičů je na bodu mrazu. Co je větší bezohlednost jet po dálnici 180 nebo vjet do levého pruhu 100, když se tam někdo takhle *?????
jezdite jak rychle míníte,jen si dejte pozor na zmenšující se zorný úhel pohledu při zvyšující se rychlosti a taky na rekční dobu(ve 180km/h auto ujede několik desítek metrů, než vůbec sešlápnete pedál brzdy)až u nás nebudou jezdit ty šroty a řidiči se budou dívat do zrcátek, klidně to zvedněte tak na 150km/h
je mi 22(řidičák 4 roky), jezdím rychle a nemám rád, když mě někdo předjede(to pak je někdy i několikakilometrová honička plná zdravého adrenalinu)mám auto, který je vyzkoušený a je 100%fit!a po D1 jezdím denně - To si teď asi většina řekne;-\"no jó, mladej blbeček, kterej má řidičák chvilku v silnym autě se musí předvádět - nejlepší kombinace!"
musím se přiznat, že pár nehod se měl!ale v max. rychlosti 30 km/h, v zimě a jen kvůli nevyhovujícímu stavu pneu! poučil sem se! teď mám vše OK a poslední 2 zimy byly bez nehody!vím, že to neznamená, že už se nemůže nic stát!ale určitě na to nemá vliv, jestli jedu po pěkné státní 120 nebo po dálnici 180!spíš mám strach z řidičů!naučil sem se předvídat(to zachránilo několikrát plechy na mém miláčkovi). Sem určitě lepší řidič,než nějaký starý děda nebo 2 navzájem si radící blondýnky. IQ našich řidičů je na bodu mrazu. Co je větší bezohlednost jet po dálnici 180 nebo vjet do levého pruhu 100, když se tam někdo takhle *?????
jezdite jak rychle míníte,jen si dejte pozor na zmenšující se zorný úhel pohledu při zvyšující se rychlosti a taky na rekční dobu(ve 180km/h auto ujede několik desítek metrů, než vůbec sešlápnete pedál brzdy)až u nás nebudou jezdit ty šroty a řidiči se budou dívat do zrcátek, klidně to zvedněte tak na 150km/h
Jazdim presne takto aj ja, riadim sa svojim citom pre situaciu a nie ciarami ktore davno nerespektuju napriklad nove rastlinstvo pri ceste cez ktore nevidno, alebo naopak na usekoch kde sa sa prebiehat v pohode je cela ciara, lebo sa tam 2x po sebe vysypali nejaki ***i. Na Slovensku je najnovsia moda vsade davat znacky 40 km/h.
Jediny krat som neplatil pokutu: Predbiehal som cez dvojitu ciaru v uplne prehladnom useku, ale kedze je to dolu kopcom tak je tam ta ciara - ***ske pravidlo. Dolu stali policajti, a zastavili mna aj to auto ktore som predbiehal, aby mali svedka. Ako dovod mojho strasneho zlocinu som uviedol bezdovodne pomalu jazdu auta pred sebou /mimo obce 50 km/h/.
Policajt si to isiel overit k druhemu autu, ktore som predbiehal, ten bol taky zosraty, ze povedal ze isiel iba 60-tkou. Policajt mi vratil doklady a pokracoval som domov. Jazsit treba s citom pre vec, kde sa da aj 200, kde sa neda, aj 30-tkou. Nevadi mi ak ma obehne vodic, ktory to vie. predvidat je lepsie ako neustale sledovat tachometer ci nahodou nejdem viac. Nezastavujem za horizontom a uz vobec na ceste radsej mimo cesty - je to bezpecnejsie. Stojace auto dokaze niekedy vyvolat na ceste velmi nebezpecnu situaciu. Jazdim uz viac ako 22 rokov bez nehody a platim asi tak 5 pokut rocne. vacsinou za rychlost. Som za neobmedzenu rychlost v lavom jazdnom pruhu na dialnici. Naco su nam dialnice, ak sa mame po nich plizit 130 km/h?
Jediny krat som neplatil pokutu: Predbiehal som cez dvojitu ciaru v uplne prehladnom useku, ale kedze je to dolu kopcom tak je tam ta ciara - ***ske pravidlo. Dolu stali policajti, a zastavili mna aj to auto ktore som predbiehal, aby mali svedka. Ako dovod mojho strasneho zlocinu som uviedol bezdovodne pomalu jazdu auta pred sebou /mimo obce 50 km/h/.
Policajt si to isiel overit k druhemu autu, ktore som predbiehal, ten bol taky zosraty, ze povedal ze isiel iba 60-tkou. Policajt mi vratil doklady a pokracoval som domov. Jazsit treba s citom pre vec, kde sa da aj 200, kde sa neda, aj 30-tkou. Nevadi mi ak ma obehne vodic, ktory to vie. predvidat je lepsie ako neustale sledovat tachometer ci nahodou nejdem viac. Nezastavujem za horizontom a uz vobec na ceste radsej mimo cesty - je to bezpecnejsie. Stojace auto dokaze niekedy vyvolat na ceste velmi nebezpecnu situaciu. Jazdim uz viac ako 22 rokov bez nehody a platim asi tak 5 pokut rocne. vacsinou za rychlost. Som za neobmedzenu rychlost v lavom jazdnom pruhu na dialnici. Naco su nam dialnice, ak sa mame po nich plizit 130 km/h?
Po dálnici většinou jezdím tak 150km/h a v obci tak 60km/h.To je tak akorát jsi myslím já.Ahoj Petr 😉
rád jezdím rychle a nedodržuji rychlostní limit(pokud jedu po D1 sám, tak asi 160, do té doby, dokud nechce někdo závodit), trochu by se to teď mohlo zvednout a třeba za 5 let na těch 160km/h.
Ze vsech reakci, ktere jsem si precetl, jsem si odnesl 3 poznatky😒br />
1) Presto ze je u nas prumerny vek auta ca. 14 let, kazdy kdo sem prispel jezdi max. 1 rok starym autem s min. 250 konmi
2) Kazdy kdo se odstehoval do jine zeme, se marne snazi zbavit sveho cechacstvi tim, ze o nasich dalnicich mluvi jako o "vasich" dalnicich
3) Mezi inteligenci ridice a cenou jeho automobilu je prima umera: Cim je auto drazsi, tim dela jeho majitel v prispevcich vice pravopisnych chyb.
Proc k sobe nejsme uprimni alespon v anonymite site? 😄
Vyjimkam se omlouvam...
2) Kazdy kdo se odstehoval do jine zeme, se marne snazi zbavit sveho cechacstvi tim, ze o nasich dalnicich mluvi jako o "vasich" dalnicich
3) Mezi inteligenci ridice a cenou jeho automobilu je prima umera: Cim je auto drazsi, tim dela jeho majitel v prispevcich vice pravopisnych chyb.
Proc k sobe nejsme uprimni alespon v anonymite site? 😄
Vyjimkam se omlouvam...
Bez ohledu na limit má každej právo jezdit svým tempem. Když s Favoritem LPG předjíždím 3 kamiony rychlostí 120 a přižene se blikající Passat rychlostí 180, neposeru se z něho. Nikdo nemá právo nutit ostatní na silnici, aby se přizpůsobovali jeho pohodlí a náladě. Bylo by mu ctí kdyby 5 vteřin počkal. Ale Ti rychlejší jen řvou, aby se pomalý klidil z cesty... ;-\ Stejné je to s míjením v protisměru a v zatáčkách, kdy ten větší *donutí druhého aby uhnul ;-\
Co s tím? Nedat se a bojovat. A když jedu po dálnici v Nissanu, aspoň se pomstím na jiným Passatovi, kterýmu v 235 km/h dojde dech a musí uvolnit levý pruh ...
Co s tím? Nedat se a bojovat. A když jedu po dálnici v Nissanu, aspoň se pomstím na jiným Passatovi, kterýmu v 235 km/h dojde dech a musí uvolnit levý pruh ...
Takže se chováš s Nissanem úplně stejně hloupě jako ten Passat a to co kritizuješ, děláš také ... Jediný rozdíl je tedy vlastně v tom, kdo momentálně sedí za volantem silnějšího vozu ..
Je vazne nutne neco si dokazovat ?
Je vazne nutne neco si dokazovat ?
Patrně zná jen zákony džugle. Oko za oko, zub za zub. Asi toho má moc. Měl by zklidnit hormony. Ale ne na silnici. Ještě že nám neprozradil jak se chová když jede Nissanem a před ním někdo předjíždí, že 3 kamiony, rychlostí 120. Nejspíš bliká, svítí, troubí a významně si klepe na čelo. Moje zkušenosti jsou ale takové, že ti co mají silná, rychlá auta, se na silnici chovají zpravidla mnohem solidárněji, tolerantněji a velkoryseji než naopak. Patrně to souvisí s jejich vyšším sebevědomím, ke kterému mají snad i svůj důvod a tak jsou víc nad věcí.
Nevím, proč se vyjadřuješ ve třetí osobě (Majkle), měl by sis zopáknout pravopis 😉
Závodit chtěl Passat, netlačil jsem se na něj (Petře).
Jste kluci dobří inteligenti - když tady píšu o troubících a blikajících hovadech, tak mezi ně určitě patřím... >😁
Závodit chtěl Passat, netlačil jsem se na něj (Petře).
Jste kluci dobří inteligenti - když tady píšu o troubících a blikajících hovadech, tak mezi ně určitě patřím... >😁
Měl si jít opravdu raději spát než aby ses tady dále ztrapňoval. Vysvětlím: 3. os. proto, protože píši Petrovi o tobě = o 3. osobě. Moje odpověď byla reakcí na Petra, na jeho komentář tvého názoru, tedy psal jsem jemu co si myslím o 3. osobě = tobě a obsahu tvého příspěvku - viz úvodní schéma struktury příspěvků. Pochopil? Takže, kdo že by se to měl vrátit do základky? Myslím, že ty, kluku.
Moje IQ = 142 a tvůj text analyzuji tak, že na silnici jezdíš jako "h....o" vždy, ať sedíš v jakémkoli autě. Tak jsi se popsal TY ve svém příspěvku. Ne já.
Možná jsi v časové tísni, ale rozhodně by tomu prospěla větší péče se kterou bys tvořil, abys nemusel dovysvětlovat - viz kdo chtěl závodit?!. Mysli rychleji než píšeš. Nebo raději nepiš. Myslím to upřímně. Dík. Jinak nic ve zlém, možná jsi chtěl být jen zajímavý a nějak se ti to vymklo z rukou. Nemyslím si ale, že jsi primárně zlý člověk. Nebo chceš mít jen za každou cenu poslední slovo?
Moje IQ = 142 a tvůj text analyzuji tak, že na silnici jezdíš jako "h....o" vždy, ať sedíš v jakémkoli autě. Tak jsi se popsal TY ve svém příspěvku. Ne já.
Možná jsi v časové tísni, ale rozhodně by tomu prospěla větší péče se kterou bys tvořil, abys nemusel dovysvětlovat - viz kdo chtěl závodit?!. Mysli rychleji než píšeš. Nebo raději nepiš. Myslím to upřímně. Dík. Jinak nic ve zlém, možná jsi chtěl být jen zajímavý a nějak se ti to vymklo z rukou. Nemyslím si ale, že jsi primárně zlý člověk. Nebo chceš mít jen za každou cenu poslední slovo?
Doporučuji ti: zajdi si na WC (ať tě nikdo nevidí), tam si dej pár facek a řidičák spláchni. Nepatříš na silnici, tím méně na dálnici. Svá práva využívej, ale nezneužívej! Máš snad i povinnosti, ne? Jsi nevyzrálý, zakomplexovaný jedinec, který si léčí mindráky tím, že za všech okolností dělá potíže, problémy, naschvály. Jen ne se chovat tolerantně, zodpovědně a přiměřeně. Např. tomu v jakém autě zrovna sedíš = nevjížděj tam (přece jsi viděl, že ten Passat přijíždí, ale schválně...., proč ty bys měl ještě sundat nohu z plynu že?...) počkej, uhni mu mezi kamiony (to neumíš?), když jedeš 120 (mě nevadíš ani když pojedeš 50, nevím sice proč se pak vůbec cpeš do levého pruhu?, ale prosím, jak je libo, já osobně počkám až se uspokojíš, protože o nic jiného ti nejde), ty na nikoho neblikej když jedeš 250? se svým Nissanem 200 SX... Své ego si léči v lázních ne na silnici! Jsi přímo prototyp člověka, kterýmu bych já řidičák nikdy nedal. Jen aby mohl nadávat, být na všechny kolem naštvaný, jen záminky k nespokojenosti. Když nejsou tak si je vyprovokuje. A pak ta sladká satisfakce....Pro tebe je konflikt víc, než racionální řešení. Mucholapka na problémy. Jsi nemocný a nevíš o tom nebo si to nechceš přiznat. Prosím tě, kvůli sobě i ostatním: Prodej auta (Favorit ti bere sebevědomí a Nissan ti ho nezdravě dává) a už nejezdi! Opravdu na silnici nepatříš. Stejně jako všichni ti, kteří jezdí stejným stylem a mají stejné názory. Nejvíc bezohlední jsou sami, ale nevědí to. Dřív nebo později zaviní nebo spoluzaviní havárii, tragédii. STOP těmto potížistům za všech okolností, ve všech autech! Na silnice nesmí! Jsou nebezpeční sami sobě i mimo silnici, natož tam.
Milý Majku, chtěl jsem jít spát, protože ráno vstávám do práce, ale teď nelituju, jsem u vytržení z Tvého výplodu. Nejen, že jsi rozený spisovatel a král řidičů, ale dokonce jsi odhalil i mé ubohé sebevědomí a celkově mdlého ducha.
Půjdu a vzdám se policii! Tebe navrhnu na cenu fair-play. Pan Lorenc, gentleman českých silnic, nový Jan Hus, mezi českými řidiči.
Škoda, že drbání na netu mě nebaví (dnes naposled). Sbohem, prďolo!:-!
Zdravím všechny pomalé, tupé a problémové řidiče, kteří se při předjíždění cpou do levého pruhu 😄 Good luck
Téma k diskuzi😒br /> Škoda Favorit LPG v důchodovém věku a stavu (120 km/h) předjíždí tři nákladní soupravy (100 km/h) po dobu x sekund. VW Passat (180 km/h) předjíždí tyto soupravy po dobu y sekund. Je řidič Favoritu při zahájení předjížďecího manévru schopen a povinen(?) kontrolovat situaci za sebou v časovém intervalu x-y?
Majku Ty si to ani nepředstavuj, ať se Ti z těch vzorečků nezamotá hlava >😒]
Půjdu a vzdám se policii! Tebe navrhnu na cenu fair-play. Pan Lorenc, gentleman českých silnic, nový Jan Hus, mezi českými řidiči.
Škoda, že drbání na netu mě nebaví (dnes naposled). Sbohem, prďolo!:-!
Zdravím všechny pomalé, tupé a problémové řidiče, kteří se při předjíždění cpou do levého pruhu 😄 Good luck
Téma k diskuzi😒br /> Škoda Favorit LPG v důchodovém věku a stavu (120 km/h) předjíždí tři nákladní soupravy (100 km/h) po dobu x sekund. VW Passat (180 km/h) předjíždí tyto soupravy po dobu y sekund. Je řidič Favoritu při zahájení předjížďecího manévru schopen a povinen(?) kontrolovat situaci za sebou v časovém intervalu x-y?
Majku Ty si to ani nepředstavuj, ať se Ti z těch vzorečků nezamotá hlava >😒]
A věř tomu, že stejně dobrý jsem v matematice, kybernetice a fyzice. Vždycky je někdo nejlepší. Nobelova cena? Uvidíme. Ani nevíš jak rád bych tě uvítal v prestižním klubu takových řidičů gentlemanů. Ale nevím jestli k tomu kdy dospěješ. Zatím se vzdej té polici. Souhlas. Myslím, že ještě moc nerozumíš sám sobě. Jinak, moji hlavu neřeš, ta mě živí tak dobře, že už jsem dávno "za vodou" a dávno nemusím ráno vstávat do práce (jako třeba ty). A proto se dobře vyspím a mohu si dopřát i ten luxus ztrácet čas a na dálku s tebou polemizovat a počítat si v klidu tvé příklady. Na rozdíl od tebe vím, že čas je v tomto případě parametrem nejen rychlosti, ale i zrychlení a dráhy. Ale není potřeba abys to zadání dál zdokonaloval, protože odpověď je jasná a snadná i bez toho: Řidič Favoritu musí být schopen a je povinen....a kalkulačku k tomu rozhodně nepotřebuje. Stačí mu jen oči (brýle), levé zpětné zrcátko, koncentrace na to co dělá, trochu vycvičený mozek pro správný odhad vzdáleností a svých schopností a ochota nedělat škodolibě naschvály, problémy a dokazovat sobě a všem dokola, že ON má právo...a oni ho nemají...a všem ukáže zač je toho loket. ON té "spravedlnosti" dosáhne. Změň prášky. Vyspi se ať jsi dnes v klídku a pohodě a nehavaruješ (než dojdeš na tu policii). To tobě, sobě i ostatním upřímně a z celého srdce přeji. (Jen pro tvou informaci - ať jsi trochu v obraze; mám Mazdu RX-7 = Wankel, biturbo, z 0 na 100 za 5,3 sec., maximálka omezena na 250). Tak pac a pusu, ty popleto.
Osobně bych zavedl německý systém. Jezdi si kolik chceš, ale připletešli se do bouračky a spočítají ti rychlost nad 130 tak budeš mít spoluvinu ať jsi třeba svatý.Osobně rád přišlápnu plyn a pustím koníčky i na 250 a výš, ale musím na to mít prostor.Jo, a v německu tak rychle jezdí jenom češi, alespoň jiného blázna jsem tam v této rychlosti nepotkal.
priemernej rychlosti na D1 by podstatne viac prospelo pridat treti pruh pre tie mracna kamionov a limit moze kludne zostat 130kmh. je to naozaj o ludoch za volantom + pozrite si statistiky predajnosti OA - ziadne dialnicne e😜resy, ale maloobjemove zalezitosti max. do 100koni, povacsinou tdi. takym autam vyhovuje, ak sa da ist plynulo, jazdna dynamika =0, preto to treba prisposobit.. btw, ak po desiatich rokoch skusite dat limit 150, pripravte sa na viac nez podstatne horsiu smrtelnu statistiku.
Párkrát jsem protáhnul pár modelů od Audi (S4, RS4, S6, RS6, A8 W12) a omezovač rychlosti (deklarovaný na max. 250 km/h) se sepnul až při 287 km/h na tachometru. Periferní vidění šlo samozřemě do naprostého mínusu. To tady samozřejmě nikdo nepovolí, nejsou na to tady dělané a udržované dálnice a hlavně kloboučníci si na něco podobnýho nikdy nezvyknou, protože jejich popelníky posazené na nose holt neumožní tak rychlé zaostření. Kapitolou samu pro sebe jsou bezohlední řidiči kamionů, kteří jedou ve třech pruzích a vzájemně se předjíždějí s rychlostním rozdílem někdy ne větším než 0,5 km/h. Ideální je doporučená rychlost a v případě nehody se bere v úvahu i ono překročení rychlosti. Kdyby se povolila max. rychlost 150 km/h, tak takovou rychlostí s vypětím všech sil jede i Favorit. Pokud ale vyjede zpoza kamionu a dostane facku od větrného poryvu, podvozek nevydrží a auto se ocitne o pár desítek centimetrů mimo původně zamýšlený směr jízdy. Stejné to je i u brždění. Dnešní nové zahraniční modely (neberu v úvahu korejské levné imitace) si s bržděním poradí hravě na mnohem kratší vzdálenosti a to jak na suchu tak i na vodě. Vydatní neviditelní pomocníci jsou i ABS a téměř vždy standardně montovaný stabilizační systém. Spíš by každý měl jet jen tak rychle, na kolik se cítí a čeho je jeho vůz schopen. HOWGH
k rychlosti mimo obec: myslim že 110Km/h by bylo akorát
konečně k dálnici: vetšinou jedu po D1 tak 150, ale někdy se dá i rychleji třeba 180 i víc......ale to jen vyjímečně
Ne vždy rychlost dodržuji a ne vždy ji překračuji - myslím že to hodně záleží na úseku. Jinak bych klidně zvýšil limit mimo obec tak na 100 a na dálnici tak na 140 řekněme