Novinky
0
Střež se pomsty medvídka Pů a Městské policie ;-\ 8-s
Za pomocí známeho vzorce... kde v je rychlost nepřátelského tanku... a vypálím. ALE jak vypálíte? Vypálím z děla, váš mašikvér je na hov.no. >😁 >😁 >😁
Snížení rychlosti možná, ale ani ne v procentech, imho. A snížení nehodovosti? Dovolte abych se zasmál >😁 Zvětší se počet lidí, co se nebudou nebudou plně věnovat dění na silnici - budou zírat na tachometr :no: Kontraproduktivní :no: :no:
Chtějí akorát zvýšit příjem peněz do rozpočtu města, zvýšení bezpečnosti je jim fuk, jinak by ty lokality byly vybírány sakra jinak. Nějak mi není jasné jak na na Jižní spojce ohrožuji chodce, to jsem nepochopil, když to je zrovna avízovaná priorita.
Akorát se zvýší počet bouraček, protože *** přijede k radaru, zahamtne to a druhej to zezadu do něj napálí. A plynulost dopravy to rozhodně sníží 😡
Akorát se zvýší počet bouraček, protože *** přijede k radaru, zahamtne to a druhej to zezadu do něj napálí. A plynulost dopravy to rozhodně sníží 😡
To víš, Městská policie má nůž na krku. Musí si na sebe vydělat. Proto se chovaj jak tschůráci :no: A bude to ještě horší, až nás tyhle šerifové začnou i zastavovat :no: To byl jeden z nejhorších kroků to vůbec zřizovat 8-s ;-\
Nechci se nejak zastavat cestnosti prazskych radnich, ale verim, ze ty penize tentokrat primarni nebyly. Nehoda na Jizni spojce kvuli neprimerene rychlosti je skutecne to, co plynulost dopravy snizi, ne hrozba pokuty. To by se treba v Nemecku nikdo nepohnul, protoze tammaji z policajtu strach primo panicky, a pritom je to presne naopak - prujezdnost srovnatelnych profilu je tam vyssi, prestoze se rychlosti (+- v ramci rozumnych mezi) dodrzuji. Shrnuto podtrzeno - jsem rad, ze ty radary budou a to nejen proto, ze nejsem z Prahy. Kdybych si mel vybrat, jestli chci mit na ceste do prace a zpet jeden radar vedle druhyho nebo jistu pro vsechny, ze tam se nikdy merit nebude, volim prvni. Klidne mi to neverte, ale ja za kostel nespecham. A prekracovani rychlosti ve meste je IMHO zbytecny, stejne se dohromady nic nenaspecha... A argumentovat chodcema neni taky uplne spravny, nejsou jen chodci...
Nu, v Nemecku se omezene rychlosti ± dodrzuji predevsim proto, ze tam policie na mistech, kde je bezpecne jet rychlosti 80kmph nedava znacku 60, nebo rovnou radeji 50 jako u nas. Pokud chce u nas policie (lhostejno ktera) prisne kontrolovat rychlost, musi se proto nejprve nakladne vymenit valna vetsina dopravnich znacek. Teprve potom mohou pomalu ridici zacit mit krok za krokem respekt pred zakonem. Resit relikty bolsevismu a jeho nasledneho obdobi, ve kterem se ucta pred zakonem povazovala za hloupost a podle toho se chovali vsichni - i policiste tim, ze se po republice nainstaluji radary na vsechna mozna i nemozna mista, je jen dalsi nebetycna hloupost, ktera celou situaci v prazske doprave jen zhorsi. Bohuzel to opet zcela zapada do toho vseobecneho marasmu, jakym jsou dnes rizeny veci odborne - namisto, aby je ridili odbornici, jsou veci odborne rizeny ucetnimi a politiky...
obcas v nekterych mestech CR vidim svetelne tabule, kde se ukazuje aktualni rychlost projizdejiciho auta ... rek bych ze je to taky celkem zajimave reseni jak ridice viditelne upozornit ... pokud jim jde opravdu o prevenci tak by meli jit i touto cestou kdy je ridic aktualne upozornen ze jede rychle a ne jen vybiranim pokut z dobre schovanych radaru ... casto se totiz meri na mistech kde clovek sjede z rychlostni komunikace a nahle musi zpomalit treba na 50 ... vsichni sme jen lide a ... podle me je lepsi nejdrive domluva nez rovnou sankce
kdybysme meli tak prisne hodnotit i polityky co nam vymejslej tyhle zakony , tak uz jich tam davno pulka neni 😒 ... fuj hnus 😒
Zajimave reseni maji v Portugalsku, na zacatku vesnice je radar, ktery vas zmeri a pokud jedete rychle, hodi vam na semaforu dale ve vesnici cervenou - akorat je blbe, kdyz vy jedete vzorne, ale nejake pako za vama to napali, pak stojite na semaforu oba.
To je i v Italii, Spanelsku...
A je to i v Praze. 😄
kde? 😲
Třeba v ulici Na Pankráci, přímo před budovou Ředitelství Silnic a Dálnic. Má to opodstatnění, protože je tím chráněn přechod před školou, ale stejně mě pěkně štve tam pokaždé brzdit a pak se zase rozjíždět. Mám totiž pocit, že to tam zpomaluje skoro k zastavení každé auto, nejen to, které jede moc rychle (já tam rychlost dodržuji). A samozřejmě si říkám, když to bude u každého přechodu v Praze, co na to ekologie a plynulost dopravy? Ať se k tomu vyjádří nějaký odborník.
Nebo třeba na mezi Stodůlkama a Motolem na kopci. Sice taky nejezdim úplně podle předpisů, ale co je pro tebe přednější, ekologie a plynulost nebo bezpečnost??? Otázkou je, kde je hranice mezi rozumnou mírou bezepčnosti a plynulosti.... Nám to "stát" stanovil ve městě na 50 kmh, nemusí se nám to líbit, ale víc s tim neuděláme.
No je to fakt, člověk nestačí sledovat všechny dopravní značky jak jsou blízko u sebe a ještě furt zírat na tacháč a kontrolovat rychlost. Hlavně všechny auta např. v tunelu jedou v pomalym pruhu a zdržují tím provoz a zacpávají křižovatky. No ale hlavně že v české republice některá vyvolená auta rychlost dodržovat nemusí. A kdyby to novináři nerozmázli v televizi, celá věc by se zametla pod stůl. No ale hlaně že si za naše peníze koupí radary aby nás pak mohli orgáni fotit a pokutovat. Je mi z toho špatně jak už neví jak by z nás vytáhli peníze, přitom silnice jsou furt rozbitý a křižovatky ucpaný. Doháje !!!