Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Íránská Dacia Logan v ohrožení

116 komentářů

A stres v zamestnani? Aj v USA, ako vsade inde, existuje stres a aj v USA, ako vsade inde existuju ludia, co sa nestresuju...
Svedsko je krajina v ktorej jej vlastny milionary zit nechcu, lebo je to socializmus s ludskou tvarou a vyslo by ich to prilis draho. OK, aj mne sa paci Svajciarko, ale oni su turisticka krajina. Aj v USA je vela pekneho, ale nie tolko na km2. Pred niekolkymi rokmi som pocul, ze v Bratislave je na pocet obyvatelov podstatne viac kriminality ako v new yorku. A asi tomu verim. Ludia "zeru" americke blbe akcne filmy (ja nie 😄 ), pritom sa z nich smeju ale zaroven cez nich vnimaju ameriku. Amerika, to je aj slusny policajt na kazdom rohu...
Nestaci ti co otevrene hlasa jejich prezident? Nestaci ti transparenty na jejich raketach na vojenskych prehlidkach? :no:
Já se osobně domnívám že k ráji má blíže Švédsko, Švýcarsko, Kanada - rozhodně více než USA. V USA jsou na tom možná nejlépe materiálně, ale to není jediná veličina ovlivňující "ráj na zemi" jak si ho představuju - co třeba míra kriminality, stresu v zaměstnání, nezaměstnanost - to jsou pojmy které se měří hůř než HDP na hlavu.
Švýcarsko 😉 Ještě nějaký dotaz?
Napisal som "vacsinou menej inteligentnymi" ludmi a som presvedceny, ze je to tak. Vacsinou znamena vacsinou. Vedel som, ze slovo "raj" tu poburi viacej ludi, ale je to fakt. Aj USA ma nedostatky a problemy, ale vazia si tam slobodu viac ako kdekolvek na svete a maju najvyssiu zivotnu uroven. Neexistuje lepsia krajina pre zivot. Ak ano, ktora? Ale objektivne! Dakujem.
Ta inteligencia, ktora USA kritizuje, nikdy nezazila totalitny rezim a ak ano, tak na mieste, ktory ho zivil.
:yes:
Vidím, ze mne pocítáte mezi "menej inteligentných ludí". Nu coz, nejak to preziju. A muzu Vás ujistit, ze tech vedomostí z "nie tak dávnej historie" mám dost. Ale jsem proste méne inteligentní a proto z techto vedomostí neumím vyvodit jedine správné závery. Ale tvrdit, ze amerika má nejblíz k ráji, to je dost silné kafe. Ve Vasem fanatizmu Vás asi nenapadlo, ze také Amerika se mení, bohuzel k horsímu. Co se týce mého odmítavého postoje ke stylu soucasné US administrativy, tak ten sdílí dost inteligentních lidí vcetne mých známých z ruzných zemí sveta. Jsou mezi nimi novinári, manazeri, ucitelé, lidé mluvící nekolika jazyky, lidé kterí zcestovali kus sveta. Pokud tyto oznacujete jako méne inteligentní, tak Vás musím ujistit, ze rád k temto podle Vás spís prihloupejsím exemplárum lidstva patrím.
>😁 >😁 >😁 >😁 "Nie, amerika nie je raj, ale ma k nemu najblizsie." >😁 >😁 :yes:
Hmmm, ostre a skoro presvedcive...Ze se v Iraku naslo spousty zbrani hromadneho niceni, ze se boje vyhybaly civilnimu obyvatelstvu...ze USA na propagandu vyclenovaly a vyclenovat budou zcela jiste nejvetsi pomernou castku pro obhajeni? Proc se nerealizuji v chudych castech Afriky??? Nazoru je hodne, ale pouze TY zacnes oslovenim ostravskeho dlazdice!
NIE JE PRAVDA, ZE MEDIA SITUACIU V IRANE PODAVAJU HORSIE! MEDIA SA BOHUZIAL RANOM ZAOBERAJU LEN V POLITICKYCH SUVISLOSTIACH A TEDA PODSTATNE MENEJ, NEZ STACI NA AKE-TAKE VYKRESLENIE ZIVOTA V IRANE.
NAPR.: VIETE, ZE MNOHO LUDI TAM PRIDE "LEGALNE" O ZIVOT UKAMENOVANIM?
A vy chcete este pisat, ze media to podavaju horsie? Vy neviete o Irane nic. Ja a par tych, co tu vyjadrili svoj nazor, ktory nie je v rozpore s moralnymi hodnotami, vieme malo. Ale to "malo" uplne staci, aby sme videli, aky je Iran. A par historickych faktov staci na to, aby si charakterny clovek utvoril nazor, za ake hodnoty americania nasadzuju svoje zivoty kdekolvek na svete. Nie, amerika nie je raj, ale ma k nemu najblizsie. Stalo sa modou kydat na USA. Ale vacsinou len menej inteligentnymi ludmi. Ludi bez pamate, ci stipkou vedomosti z nie tak davnej historie.
No, i tohle jsem mel o kousek vyse na mysli 😉
GTI
Já myslel, žes dnes psal ze sekretariátu vaší komunostrany, nebo to už schůzujete v hospodě?... i když podle úrovně tvejch příspěvků bych soudil, žes dneska z tý hospody psal opravdu 😉 >😁 >😒]
Mě už děti tahaj z hospody, že prej má jít tatínek domů nebo co. Tak ještě šláftruňk a můžu vyrazit plnit rodinné povinnosti >😒] Dobrou hoši 😉
*** chlapi, ze vas to bavi... 😉
GTI
Jo, fajn... (Přečti nahoře, co jsem tím "typičtí frantíci" měl na mysli...).
Dobrá, tak jeste jednou o Iránu a o autech. Nekde nahore Marek kritizoval Renault za spolupráci s Iránem a GTI napsal "typictí Francouzi". Takze tady je seznam svetových výrobcu motorových vozidel kterí s Iránem spolupracují nebo takovou spolupráci konkrétne pripravují (mám na mysli licence, montáze, dodávky podvozku pro autobusy atd.): DaimlerChrysler, Fiat, Hyundai, Iveco, Kia, Mitsubishi, MAN, Nissan, Proton, PSA Peugeot Citroen, Renault, Scania, SsangYong, Suzuki, VDL (autobusy), Volkswagen (ano GTI, dkonce i VW), Volv👋Renault (nákladní automobily a autobusy). Doufám, ze jsem na nic nezapomnel.
GTI
Pěkně to tu kastuješ... všichni jsou ovce, nahoře kolega je dle tebe nejakej divnej... vypadá to, že nejlepší jsi tu ty, viď. No, hlavně aby si to mimo tebe myslel ještě někdo. Když tak se zeptej. 😉 ale ne mě >😒]
V jedné íránské automobilce se i vyrábí Citroën Xantia Berline 2.0i... Takže tohle není první ani poslední krok francouzského průmyslu do Íránu 😉
GTI
Tu fotku nedávej do souvislosti s tou válkou. Spíš bys mohl vědět, na které straně barikády stála komunostrana tady, to je, tedy bylo v Československu... Izrael neviňátko není... neb ani nemůže. Myslím, že kolega MadPete to dobře odhad, když zavelel k návratu k plechovejm miláčkům. Nechme toho... Máme rozdílné postoje. Nerad bych se dostal do řečí, že komunikuju v diskuzi, v níž Zajíček chápe myšlenkové pochody Hitlera...
Tezko ríct. V Iránu zrejme vládne urcitá neduvera k zahranicním investicím. Drívejsím "národním automobilem" Iránu byl Paykan, vuz na bázi britského Hillmanu Hunter z 60tých let. Výroba Paykanu skoncila v roce 2005 a iránský Logan by se mel stát novým národním automobilem. I kdyz byl Paykan v podstate anglické auto a k tomu zastaralé, byl z pohledu nekterý Iráncu "nás", to znamená vyrábet iránskou firmou témer výhradne z iránských komponentu. V prípade Loganu se jedná o spolupráci se zahranicním partnerem a nekteré politické síly si zrejme myslí ze kontrakt není pro iránskou stranu dostatecne výhodný. Podle me je to projekt dobrý (výroba 300.000 vozu ve dvou iránských automobilkách, vysoký podíl domácích dílu vcetne lokální výroby motoru a prevodovek, e😜ort na trhy regionu). Existují ale evidentne snahy donutit Renault, aby to bylo pro Irán jeste výhodnejsí. Iránce je nekdy tezko pochopit. Tak treba ve firme Iran Khodro momentálne nabíhá výroba vozu Peugeot 206 SD, coz je model 206 se stupnovitou zádí, kterým byl poprvé ukázán na IAA 2005 ve Frankfurtu. Výrobcem je Iran Khodro za technické asistence Peugeot, a Peugeot chce tento vuz prodávat ve své síte v cástech východní Evropy (napr. Rusko, Ukrajina), v Asis a Africe. Zároven ale Iran Khodro v lonském roce zacalo vyvázet "normální" Peugeot 206 do Ruska. Pritom podle smlouvy nesmí normální 206ku e😜ortovat bez souhlasu Peugeotu. Takze Iran Khodro ve stejné chvíli rozjízdí s Peugeotem nový zajímavý projekt sedanu,a zároven provokuje svého partnera prodejem normální 206ky v Rusku. To je proste asi jejich mentalita.
To jsem zvědavej, co na to Lones vygůgluje >😁 >😁
Za prvé: Delás, jako by USA byly proti Iránu teprve od nastoupení nynejsího prezidenta. Ve skutecnosti USA bojkotují Irán od islámské revoluce v roce 1979, to je víc jak ctvrtstoletí. Zádný útol Iránu na Izrael se za tu dobu nekonal.
Za druhé: V prasácké, útocné válce Iráku proti Iránu v 80tých letech byly USA na strane agresora, nastestí existuje fotka z té doby jak si Rumsfeld potrásá rukou se Sadamem, jiz tehdy diktátorem ale zároven jeste kamarádíckem USA.
Za tretí: Sadám byl diktátor, bez diskuze, a není ho skoda. Ale argumenty a dukazy, kterými USA zduvodnovaly útok na Irák, nebyly pravidvé. To je známo jiz dnes.
Za ctvrté: Izrael není zádné nevinátko. Izraelci a Palestinci si nemají co vycítat. Metoda, podle které pokud nekdo zaútocí proti Izraeli, tak se mu (a jeho rodine) zbourá dum, je odkoukaná z Lidic.
GTI
mává opět rudým praporem... naštěstí sám 😄 Ostatně nám to všem zase pěkně vysvětlil - všichni (tedy mimo něho, to je jasné) jsme ovce, neschopni rozpoznat krásu krás v totalitních zřízeních... Koneckonců, nahoře ZZajíček chápe myšlenkové pochody Hitlera :no:, opovrhuje Amerikou... prostě je znát, že má vyzrálej světonázor 😄... a to s tím Hitlerem... to už je pánové na vteřinové zastavení... co je to ten ZZajíček za zoufalce? Nechme ho být... Čtěme ho (posílí to pohled na nás samotné), sledujme jeho stavy (menstruuje v týdenní periodě) a tak když je v dobré náladě, viz. dnes, hází ovcema kolem sebe, jako předseda kolchozu. No, tak ti, ZZajíčku, držím palce... Vidím, že tě čeká ještě dlouhá cesta... k pravdě.
Myslel jsi správně. Rozlouskl jsi to 😉
To je velice jednoduché. Saudská Arábie je nejméne tolerantní islámská zeme an svete. Horsí byl jen Afgánistán v dobe Talibanu. Postavení zen je v Saudské Arábii horsí nez v jiných islámských zemích vcetne Iránu. Absolutní nedostatek tolerance k lidem jiného vyznání. V iránském parlamentu má zidovská mensina garantované jedno poslanecké kreslo - neco takového je v Saudské Arábii nemyslitelné. Pokud v Saudské Arábii zemre clovek jiného vyznání, nesmí být pohrben na území Saudské Arábie. Pokud pri dopravní nehode (a jsme u aut) dojde k úmrtí a rodine mrtvého je vyplaceno neco jako bolestné, tak má nemuslim o hodne mensí "cenu" nez muslim. I v tom jsou ovsem rozdíly - za mrtvého krestana rodina dostane víc nez treba za mrtvého Inda. Atd atd. Samozrejme teroristi napadají saudskoarabské vládní jednotky. Saudstí vahabisté se prohlasují za centrum a vzor islámu. Sama rozvetvená královská rodina se vsak podle techto zásad nechová (alkohol atd.) a je proto napadána príznivci pravé víry. Clenové královské rodiny si jsou vedomi rozporu mezi vlastními slovy a ciny a snazí se "vykoupit" podporou ruzných teroristických aktivit. Zrejme kazdá zeme na Blízkém Východu udrzuje nejaké kontakty k extremistickým skupinám, ale ani Irán, ani Irák za Sadama nepatrí/nepatrili k hlavním podporovatelum terorismu. 9/11 bylo hlavne dílo Saudu a Egyptanu (tím nemám na mysli stát).
Neumíš anglicky >😁 tak to sorry. A já myslel, že tohle rozlouskne i batole.
GTI
Silná káva, Zajíčku... Měl by ses víc ovládat...
Ten transparent ti sluší...
Možná si nadskoč, aby ti dotekl i ten zbytek. Pak se zdržíš komentářů o historických znalostech 😉
Když už jsme u oveček, mám tu jednu dost případnou bajku: [odkaz] >😒]
Hitler taky vyhrál demokratické volby. Stejně tak u nás komunisti. Být demokratem neznamená milovat každého, kdo vyhraje demokratické volby. Ale zasáhnout tvrdě proti každému, kdo udělá po svém zvolení v nich všechno proto, aby další volby už demokratické nebyly. A navrch bagatelizuješ fanatika. Slova o vyhlazení shrneš slovy "nemá rád". Fuj.
GTI
Lidé, že jsou ovce? No, přečti si ještě jednou cos napsal...
Napiš v čem konrétně je vláda Saudské Arábie horší co se lidských práv a podpory terorismu týká. Pokud podporuje terorismus, proč teroristi napadají saudskoarabské vládní jednotky?
Tvůj historický přehled je impozantní. Třeba že USA vyhrály ve Vietnamu.... >😁 Korea je půl napůl a každý víme, kde je průmyslová velmoc a kde naopak zuří hladomory a pomatenej šašek si vymáhá při šestistranných jednáních od západu dodávky ropy, jinak že odpálí jadernou bombu. Ale jinak proč nenavšítvit Německo, Kuvajt, Jižní Koreu, Japonsko? Pěkné bohaté země.
Jen bych tě doplnil, že odpor k Izraeli není jen v řadě islámských zemí. Stačí s nima přijít x-krát do styku a člověk začne chápat některé z Hitlerových myšlenkových pochodů 😄 To atakování za jiné názory je tu na denním pořádku... I teď budeš za jíný názor atakován a přinejmenším označen za komouše >😁 8-s :no:
Tak tak, utíkej se napapat, plácáš tu evidentně z hladu 😄 Soudě dle tvých příspěvků máš hlad často, co? 😉
Fakt je, ze tato stránka není o politice, ale zacali jsme Loganem, takze jeste naposled o Iránu. Nikdo netvrdí, ze Irán je super, a ze soucasného prezidenta rozhodne nejsem nadsen. Ale tak cernobíle, jak to lící nase (evropská a merická) media, to ve skutecnosti nevypadá. Píses o islamistickém tyranovi. Jenomze ten byl bohuzel demokraticky zvolen. Odpor proti Izraeli existuje v rade islánských zemí. Príkla😜 USa hlásají demokracii, ale kdyz v Palestine demokraticky vyhraje Hamas, tak je zle. Takze demokracie ano, ale jen pokud nám to pasuje. Co se týce lidských práv, tak se dá sestavit seznam zemí, kde je situace o mnoho horsí, a presto se s nimi USA kamarádí. A co se týce Sáha: Dríve jsem byl jeho príznivcem, ale poté co jsem se tím tématem zabýval podrobneji, tak moje nadsení cástecne odpadlo. Ono to bohuzel za Sáha nebylo tak dobre. Nikdy Vás nenapadlo, ze kdyby Sáh vládl rozumneji, tak mozná vubec nemuselo dojít k islámské revoluci v Iránu? Písete "cím dríve a drtiveji prijde úder na tohoto Hitlera nového tisíciletí, tím lépe". Bravo. Takze atakovat nekoho, kdo nic neudelal. Za slova, za názor. Za to ze nemá rád Izrael. Gratuluji k Vasemu zpusobu chápání demokracie. Zaútocit na nekoho, kdo má jiný názor, protoze by mozná mohl neco udelat. Super.
Jasně. V Iráku se taky našly zbraně hromadného ničení... >😁 Jedno krásné české přísloví říká, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. A pod "vedením" toho sportujícího pokryteckého rádobykřesťana s mdlým rozumem jich Amerika má v rukou více než dosti. Někdo jim to dlabe, někdo ne. Lonesi, už si jen kup zvoneček, přivaž si ho na krk a naučet se bečet. Jsi krásná ovečka :yes:
Presne ta :yes:
GTI
😄 Jo... vždy mějme na paměti... - bratříčku... zavírej vrátka...
To jsou ovšem informace, které se na CNN ani v Hospodářských novinách neobjeví. Nezpomínej, že jsou lidé ovce. (viz. tahle diskuze a ti proameričtí naivkové schovávajícíse za maminčinou sukní) 😉
Samozrejme, ze z toho, ze by Irán mel atomovou bombu, nejsem zrovna nadsen. Ale na svete jsou horsí zeme co se týce lidských práv a podpory terorismu, napríklad Saudská Arábie, ale na tu se USA nechystají. Mne jde o to, ze Irán je normálnejsí nez si nekterí myslí. V Iránu se delají auta a jezdí automobilové závody, lyzuje se tam atd. Ale o tom se u nás v Evrope a Severní Americe moc nepíse.
Tak, pustme si Kryla a vratme se od urvanku s rucniky na hlavach k plechovym krasavcum 😉
GTI
Prosím tě, a co třeba tobě brání v tom, svou hlavu užívat také? 😄
>😁 >😁 :yes:
No, Profi, díky za to první slovo. Pomohlo mi snížit se na tvojí mentální úroveň a mohl jsem číst dál. Mám se jet podívat, kde Amíci vyhráli? Vietnam? Korea? Kuvajt? Irák? Safra... tak já raději zůstanu doma >😁 Takovýmu globetroterovi jako jsi ty, bych se stejně nevyrovnal... PS: Americký vlaječky rozdávají v přízemí. 😉
Dobrá. Mluvil o státu. Je mi jasné, že Arabům je Izrael trnem v oku, protože si přivlastnili část jejich území. Ovšem reagovat na tento stav způsobem, jaký oni používají, si myslím, že nás vrací hluboko do minulosti.
Informace o Renaultu jsem komentoval pouze z poznatků čerpaných z článku. Rozhodně mě nenapadlo, že je budou nutit více vyvážet. Nevíte náhodou důvod tohoto "nátlaku"?
😉 :yes: Jo, supr, že tu je víc lidí s mozkem 😉 Někomu holt stačí plivat na ostatní a nablble se usmívat :no:
Bismilla! Stranky Al Djazeery taky dobry priklad objektivity, kdyz uz jsme u toho. Obzvlaste flashove animace doporucuji. Tim koncim k tomuto tematu a jdu obdivovat kubisticke linie Sedmihradske limuziny.
GTI
😄 Dobrou chuť. Je to fakt dobrý svezení :yes: P.S.Za třetí větu by se ti moh´udělit takovej malej Pulitzer >😁 :yes:
Já se jdu najíst. 😄 Logan je dobrej. Nejlepší francouzský auto >😁 Ale teď vážně, za tu cenu je to pěknej kauf. :yes: Snad si v něm zajezdí co nejdřív i motorismu potřební na blízkém východě. Zatím sem v něm ale nejel...podvědomě očekávám něco podobnýho Felicii...až ho okusím na vlastní kůži, dám vědět. 😉
Já si nezačal. Ale pokud tu někdo bude tvrdit, že íránský režim je mírumilovný a ještě to směšně dokazovat na době vládnutí Šáha (budiž mu země lehká), tak se ozvu kdykoliv znovu.
Máš pravdu v tom, že si USA nikdy nepřivlastnily cizí ropné bohatství - oni si nic přivlastňovat nemuseli - nikdo přeci nemůže za to, že nad zásobami americké ropy se nachází nějaký Irák a Irán >😁 >😁 >😁
GTI
Mráz po zádech...
GTI
Teda, pokud nás na diskuzi politika rozděluje, pak Logan nás všechny spojuje. Jestliže totiž volby dopadnou jinak než by dopadnout měly, skončíme v Loganech úplně všichni... a ještě budem muset nahlásit Logana v garáži na finančák. Svýho. Pokud vyhrajou komouši, budem hlásit i sousedovo... P.S. Sssakra, zas ta politika 😄 TAK JINAK - Logan je Logan je Logan. To jde ne? 😉
Íránská státní televize IRINN 14.12.2005, projev presidenta Mahmuda Ahmadinezhada: "...(evropané) stvořili mýtus o masakru židů. Udělali z něj princip nad Bohem, nad náboženstvím a nad proroky. Pokud někdo popírá existenci Boha v jejich zemích, nechají ho. Ale pokud zkusíte popřít mýtus o holocaustu, sionisté ho umlčí. ... křičím z nitra svého srdce: hnusí se mi vaše falešná civilizace (přítomný dav jásá) ... mocnosti světa na nás použijí atomové, biologické a chemické zbraně kdykoliv uznají za vhodné jako je v minulosti použili na bezbranné Japonce a zanechali jich tisíce v prachu a krvi. Nedávno vybavili Baasisticko-sionistický režim v Iráku všemi zbraněmi hromadného ničení do války proti nám. ... Je naším právem vyzbrojit se jadernou technologií (dav křičí Alláh Akbar)"
Ja bych sem politiku netahal, at neskoncime v zumpe ala Novinky.cz ;-\ Hospodske rady, na koho vlitnout a kterejm turbanum pobit drzky jsou podle mne dost mimo, prinejmensim zamereni serveru.
GTI
Čas od času ty vyplave na povrch pěna zoufalství, rudého teroru, tmářství a temna... tu je nutno v zárodku poslat tam, kam patří... zejména tady, v té překrásné zemi, přes kterou se převalily dvě strašné totality... P.S. také píši raději o autech. :yes:
GTI
:yes: :yes: :yes: To je hodně dobrý :yes:
Máme prý používat hlavu. Zkusím to. Záleží při posouzení potenciální agrese na tom, zda předchozích 200let země někoho napadala obzvlášť když tam z 9/10 ještě byl naprosto odlišný režim??? Zastánci současného islamistického tyrana se chvástají dlouhou dobou míru pod vedením Šáhů? Jak směšné. Není mnohem podstatnější přečíst si Ahmadínedžádovi projevy? Nenávistné plivance o vymazávání okolních zemí z mapy světa a brzkém konci světa v Íránské režii? Krvežíznivé zvíře křičící na tribuně, že holocaust je mýtus....Čím dříve a drtivěji přijde úder na tohoto Hitlera nového tisíciletí, tím lépe. Hitler kdysi taky dlouho jen plival jed z tribuny.
Jeste rekni, ze protiizraelske demonstrace v Teheranu inscenuje Bily dum 😉
Muj nazor je, ze na techto strankach bychom se nemeli do politickych rozboru poustet cim mene, tim lepe.
😄 :yes: :yes: Není co dodat.
GTI
Velmi ostré, velmi pravdivé :yes:
GTI
😄 Zajímavá úvaha... 😐
GTI
Koukám, že Irán by mohl bejt takovej náš vzor, co? Že bychom zavrhli všechno to, co tahle civilizace vybudovala a rovnejma nohama vskočili do ráje... tedy do ráje bez svobod... Gilgite, mám pochopení pro černej humor, ale nechal bych to na jinejch... P.S. Vypadá to, že fandíš výrobě atomovejch zbraní v Iránu... věřím, že se mýlím...
*. USA si nikdy neprivlastnili ani 1 cm ciziho uzemi. Ani litr z ciziho ropneho bohatstvi. Nikdy v historii. Ano, 1000x bojovali, to je pravda. Treba v zapadni evrope, v jizni koreii, v japonsku, dokonce osvobodili tretinu CSR. Takze vis co udelej? Seber si tu svoji tlustou *a jed se podivat tam, kde se USA podarilo zvitezit. Pak treba navstiv severni koreu, kubu atd. a porovnej to. Dokud tohle nepochopis, neuvidis ten rozdil, tak se nevracej. Takovy nevdecny * jako ses ty tady totiz nikdo nepotrebuje. Jo a tu propagandisticou pohadku o "valce kvuli rope" bez vypravet treba do Iranu. Tam ti za to jeste zatleskaj.
Ja ti dekuju!!!! Nejen za informace k veci, ale hlavne za pouzivani obsahu hlavy k tomu, k cemu je urcen :yes: :yes:
Íránský prezident nemluvil o národu, ale o státu Izrael, a to je trochu rozdíl. Já bych taky v roce 1948 nebo 1968 byl vdecen za "okupaci" americkou armádou. Co se ale týce momentálních ci mozných budoucích okupacních aktivit Americanu na Blízkém Východe, vypadá situace trochu jinak.
Bohuzel, vetsina prispevatelu tohoto fora má, co se týce Iránu, v hlavne jen oficiální propagandu "západního sveta" a neví o Iránu zhola nic.
Zdá se, ze tomu moc rozumíte. Takze Irán ohrozuje nasi západní civilizaci. Rád bych vedel, kolik toho takoví lidé jako Vy o Iránu vedí (historie, politika, hospodárství).
Vhledem k tomu, ze se pracovne zabývám iránským automobilovým prumyslem, sleduji také historii a soucasnost Iránu. Je to presne jak to píse briza. Z území Iránu v moderní historii nevysla agrese. Zato iránský ministerský predseda byl v 50tých letech svrzen s pomocí britské a americké tajné sluzby, a útok Iráku proti Iránu se uskutecnil za podpory USA a cásti západní Evropy. A co se týce jaderné bomby - v blízkém ci vzdálenejsím sousedství ji má Rusko, Izrael, Pákistán, Indie a Cína. Jinak, pro informaci, v soucasném sporu mezi Iránem a Renault nejde o to, ze se Iránu nelíbí nekteré plánované e😜ortní trhy, ale naopak: Irán chce, aby se Loganu e😜ortovalo víc, nez Renault plánoval.
ano na silnici jsou dve skupiny ridicu a to itteligentni a pak ti co si koupili neco z koncernu
No vzdyt to rikam. Clovek si usetri spoustu argumentu. A kdyz uz jsme u tech komousu - ti si taky vetsinou vystacili prirazenim nalepky. ;-\
Taky komouš? 8-s :no:
Hlavne najit tu spravnou nalepku pro oponenta. Clovek si pak usetri spoustu argumentu. :no:
Uprimne...ani ja neviem, o co v tom projekte vyroby aut moze ist. Bud je Reverend Moon strasne naivny ked si mysli, ze moze motorizovat Severnu Koreu, alebo Severna Korea potrebuje dalsi dokaz pred obyvatelstvom, ze su priemyselny gigant so spickovym autopriemyslom....
ale třeba je přestaví na jaderný pohon... 8-s
Ten zly Iran ktery udajne "ohrozuje zapadni civilizaci" nenapadl zadnou cizi zemi pres 200 let. Brainwashing macht frei.
>😁 Dost mě to rozhodilo.... teď abych se sám sebe napřed ptal, kam mám přispívat >😒]
No, cosworthe, jestli žiješ v názoru, že auta kupují jen inteligentní lidé... tak jsi na silnici zatím asi moc času netrávil 😉
>😒] Kam mu upadla tužka ve slovníku. >😁 Jak jinak si vysvětlit perly typu: "prispiva jen tam kde se mu to hodi" A já myslel, že tě každý nenávidí za to, že přispíváš všude. Absence interpunkce a kapitálek tomu dodává takový punc autentického myšlenkového toku....asi nějaký "automatický text".
Problém, ZZajíčku je, že tu obhajuješ sice obchod, ovšem z pozice rudého komunoďábla... a v tom tedy jistě nejen já spatřuji tvou názorovou nevyzrálost... vždyť jedno vylučuje druhé... 8-s 😉
>😒] :yes: >😒] P.S. čím jsi ty věty vymyslel >😒] :yes:
:yes: :yes: :yes:
>😁 :no:
Tebe překvapuje jednání o obchodě? Asi jsi trochu mimo, ne? Víš, co je to obchod? Víš, co je cílem výroby? Nějaká infantilní zbožná přání si nech, až půjdeš pro podporu na sociálku. Ad 48&68: ale nějak se ty tvý emerický kámoši na nás vy$rali, co? :no: Někde se to holt otestovat muselo 8-s Tak přestaň plakat a vítej v realitě...
>😒] :yes: 😉
Skutočná pravda je, že Logany sa nedajú prestavať na raketometné vozidlá :-!
:yes: :yes: :yes:
a ja furt odkud prameni tvoje laska k VW a ono je to v ceskem navodu. Ti ostatni to asi prodavali inteligentnim lidem co jim nedela problem si neco precist v cizim jazyce.
Na co tam tak asi budou mit auta, kdyz si je nikdo nebude moct dovolit a navic nemaji do nich poradne co nalit. Ze by opet Potemkinovy vesnice? ;-\
Btw je to totez, jako kdyz koupili z Nemecka vyrazene vagony metra a tam to nasadili do provozu jako novy vyrobek jejich vlastnich tovaren. Ani se nenamahali premalovat grafitti na tech vagonech, komici.
nepremysleli jste nekdy nad tim proc GTI prispiva jen tam kde se mu to hodi... dela ze tu objektivne vsechno hodnoti a pritom nic nesnasim te gti takovy paka jakop ty oznacuji slovem SKODNA, a je skoda ze neni lovna sezona. :-!
Pokud se prezident kteréhokoli státu vyjádří k jinému národu v tom smyslu, že nemá právo tu být a žít (a "mele" nějaké nesmysly o vyhlazování apod.), pak si myslím, že podobný člověk a všichni jeho přívrženci by měli být "uklizeni"! Nevím o čem s ním chtějí jednat...?

Pro ZZ: Pokud by v 48. nebo 68. nás přišla "okupovat" americká armáda, byl bych jí za to vděčen...
Tak rika muj slezsko-nemecky dedecek Cechum.
GTI
Nevím, co je Cehun... raději Tomkone...
Jo, a BMW to tisklo na recyklovany papir, co vypadal, jak toaletni papir z Ruska. Ze by tenkrat v Mnichove nemeli kridak pro Cehuny?
GTI
😄
Aha... to mi uniklo...v 1988. Vtedy som cely rok "oslavoval" vitazstvo Tatrovky v Rallye Pariz-Dakar. 😄 😉
Ano, aj som to pred casom cital...aj ine veci. Moc smutne. Kamaratka tam bola pred casom na sportovom "zajazde" a rozpraval mi desive vpribehy. A to aj napriek tomu, ze tam pred nimi hrali to ich okate divadlo o spokojnej a stastnej krajine. 😒
GTI
😄 To je v jejich povaze. Když se tu počátkem devadesátých let začala prodávat jejich auta, tak jedna nejmenovaná značka prodávala půl roku auta a neměli k tomu českej překlad návodu 😄 V té době to VW... ale samozřejmě všichni z Německa tiskli na křídovém papíře...
GTI
Četl jsem ale, že tam člověk nesmí vlastnit auto, jenom kolo a i na to je několikaroční čekací doba... Tak jsou to auta pro papaláše... Maj tam auta a nemaj co jíst... je to hrozné.
GTI
😄 Bylo to někdy kolem 1988 a už se i v tisku zde objevily odvážnější věty, tak jsme četli zpravodajství v Mladém světě a smáli se.
No jasne ze to je Fiat Siena, este tam maju aj Doblo a licencnu verziu nejakeho cinskeho SUV, ktore cinania okopcili z LandCruisera. 😉
Hmmm....to je ukazka toho, ako silu maju (ne)informacie. Akurat sa divim co to za akcie vie Mercedes podporovat. To musel niekto v Stuttgarte chytit velky rapel, ze mladez 😄 und ausgerechnet in Nord Korea 😄... (Keby to nebolo viac smutne 😒 ako smiesne >😁 , tak by som sa aj zasmial >😒] )
:no:
>😁 Vždyť to jsou jihoamerické Fiaty. A jestli ne, tak jejich velmi zdařilá kopie.
GTI
Když byl v osmdesátých létech sraz světové mládeže v Severní Korei, tak tam Mercedes dodal auta, která vozila delegáty z letiště do hotelů. A ti taxikáři na otázku, že maj pěkná auta odpovídali - ano, vždyť je taky sami vyrábíme 😄
Ano typicti francouzi - v dobe kdy se vymysleji sankce pro zemi ohrozujici nasi zapadni civilizaci, tak oni s nimi budou spolupracovat - stale stejne dokola
Severna Korea uz ma svoju vlastnu znacku: Pyeonghwa (teraz vazne!!!). Zalozil je Reverend Sun Myung Moon, aka. Reverend Moon. Kto neveri nech tam bezi: [odkaz] //// [odkaz] ////
[odkaz]
GTI
>😁
GTI
ZZajíčku, Aurora už nepřipluje... naštěstí nikdy... Piš prosím tě raději o autech, u toho se můžu alespoň neveřícně usmívat 😉
>😒]
Stačí íránské revoluční síly ubezpečit, že verze pro e😜ort do Izraele budou mít na viditelném místě davidovu hvězdu, identifikační číslo a terč pro snažší zaměření. Stejně tak Jordánsko, Libanon a další příliš liberální režimy dostanou své symboly, aby si je nikdo nepletl s "čistou" verzí. Pokud ani tohle nevyjde, tak upřímnou soustrast frantíkům. >😁 Síť Alcatel v Afghánistánu rozbombardovaná. Úplatky v Iráku přišli vniveč. A teď ke všemu půjde do kopru Sámand a Logan. Tak snad bude potřebovat něco Severní Korea. >😒]
No, nevím, jestli je zrovna teď vhodná doba investovat do Íránu. Velkej Bratr se už chystá, aby mohl okupovat ropná pole a šířit "svobodu"...