Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa Romeo Brera: první dojmy + české ceny

175 komentářů

Vyborne! Uz se tesim.
kryt, pokryt financovani je uplne bezny ustaleny vyraz. Kdybys cetl neco jineho nez Blesk, tak bys to mozna vedel. Jinak slovo "pokryt" je slovo polysemni, takze jednim z jeho vyznamu, krom jineho, je i oplodnit feny. To bys mozna vedel, kdybys vzdelani neukoncil 5. obecnou. S blby se bavit nemusim. Mej se hezky. Ciao
No comment
ALFA ROMEO LEDEN 2006 EVROPSKÝ TRH + ZEMĚ EFTA

podíl na trhu 2005/2006 1%/1%
prodané kusy 2005/2006 11700/12430
změna +6.2%

a za leden-únor v !Německu! +36.5%

ještě zkusím najít 159
Na co ten Alfista cekaa nedostane. Naopak hodne Alfistuu se odvraatii a puujde k BMW, kde najdou malyy sedan s pohonem zadniich kol a silnyymi motory a jeste k tomu, ehmmmm jak bych to rekl, je duch znacky BMW neustaale jasne videt, kdezto u Alfy je uz daavno rozmazanyy. Udelalo se spoustu chyb, pak se spalo a tezilo se z hloupyych zaakonuu v Italii, zapomelo se uuplne, ze je potreba daavat pozor i na konkurenci ve vlastnii zemi. Ta totiz leeta nebyla, kvuuli premrstenyym cluum na cizii........Pak se vymstil zaakon o zdanenii obsahuu vetsiich nez 2L a co jaa viim co jeste meli za nacionaalnii zvyyhodnenii.
Bohuzel, firmy puujdou k passatum, privat k BMW, Alfa se svyymi Tezkotonaazniiky uspokojuje jen nejakee zaparenee Individuum a ne taatu sportovce, kteryy snii o limuziine pro vsednii den a v nedeli na Nuerburgringu : Jaaaa vaaam ukaazu !!
(sice jen sen, ale to se snad smii zejo)

156 mela tu krehkost a lehkost (teda designu)a tiim smerem to melo jiit daal, pak jeste jedna sportovnii verze s motorem podeel a zadnii pohon, to aby bylo dosazeno tee opravdovee symetrie. To kdyz otevres tu kapotu a vidiis to, je to radost pro oko kazdeeho kdo maa raad techniku .....
GTI
[odkaz] 😒
Je fajn cist rozumy od lidi, kteri videli JTDcko na obrazku motoristickyho casopisu a slyseli sousedovic TDI. Zkus se nekdy svezt s petivalcovym JTD a pak prestanes jalove plkat.
p.p.s.: kryt motoru z plastu 😒
P.s.: sporťák to rozhodně není, "pouze" rychlé auto ... můj názor 😉
Tak jsem měl dnes možnost tu mrchu projet (3.2V6 4x4) 😄, a moje závěry v bodech: slušný podvozek, hezký design, hezký interiér, motor má skutečně mizernou odezvu na sešlápnutí plynu, převodovka synchronizuje spíš podprůměrně jinak prima. Celkově jsem se nudil, auto je těžký a nevýrazný motor s ním má až příliš práce. Při pružném zrychlení jsem čekal, kdy mi motor řekne, že dává 191kW, ale najednou tu byl omezovač a zrychlení na úrovni laděného dvoulitru (Civic TypeR, Golf GTI ...) je u takového auta prostě málo. Buď měli ubrat na váze a nebo posílit motor, i když vzhledem k určení by asi bylo nejlepší posílit motor, majitel by asi těžko oželil VŠE v elektrice, ale tím myslim fakt vše 😉. Na dálnici budete zářit, na okresce se trápit 😉.
Redakční test bude v pondělí. Pokud nám Brerinka nezapadá sněhem.
Pokud hodláš diskutovat na úrovni bači na pastvě... pak tady moc úspěchů nesklidíš :no:
Co bych tobe ja mohl zavidet...ty blaboly a fikci? Ne to ne. Jen mi vadi typy jako jsi ty...na anonymnim foru predhazuji sve skvele majetkove pomery a mysli si, ze vsechny prevalcovali....ALE seredne se myli, z jejich prispevku je jasne patrne, ze o svete, rekneme "bohatych", vedi jen to, co si prectou ve Forbesu (a to je jeste ten lepsi pripad) 😄
Pak se klidne vymluvi na prirovnani >😁 a nebo dokonce zavist >😁 >😁
a mindraky >😁 >😁 >😁 Jestli jsi "zvykly na zavist", tak ten tvuj svet je lepsi fakt sledovat z uctive vzdalenosti.P.S.: "pokryte" muzes mit fenky a ne financovani, dalsi tvuj blabol....ono je to taky od f...vid 😉
To je kravina, tak postav vedle sebe golfa, passata, polo atd.
Na to aby se alfa odlišila už má nachystaný 8c competizione 😉
Beh O prirovnani nemas ani paru, vid. Samozrejme ze nedrzim mego nekde doma ve slamniku! Osobne mam k hotovosti docela odpor. Kdyz nekdo rekne ze neco muze zfleku zplatit cash, tak to bezne znamena, ze ma pokryte financovani... Tot vse. Klidne se skodolibe smej. Myslim ze mas nejake mindraky mozna z toho za svet ve kterem ja ziju sledujes z uctive vzdalenosti. Ja nevim, ale uprimne me to pranic nezjima. Klidne si zavid, jestli ti to dela dobre. Ja jsem zvykly.
No jo GTI primitiv, tve nazory sou ubohy!!! Je logicky ze znacka ktera prodava 150.000 ks aut rocne do jiste miry standardizuje, ale aspon standardizuje hezky, drave a emotivne!!
Ne jako ubohy VW kde packy blinkru skoro stejne se nachazeji v polo a phaetonu....
Cena BRERY je slusna, presne jaka ma byt, asi te stve ze jich budes potkavat par i tady!!! A zapis si za usi, ze jedna bude moje!!
Zase ten GTI!!!!!!Jo ja uz potkal 159!!!!!!Scusa,ale Gt pokud se vyznas v italskych autech,tak vypada uplne jinak nez Brera,ale ty si zaslepenej germanskou hnusotou,takze tomu nerozumis,ja vim
Jaa dnes nezastaavaam zaadnyy koncern ani zaadnee jmeeno. Driive tomu tak moznaa bylo, ale dnes se ze vseho vytratil nejakyy ten duch tee znacky a vse je podriizeno jen komerci (asi to jinak nejde). Takze se bud podiivaam do minulosti a nebo se musiim podiivat tem konstrukciim viic na ten zoubek.
Pak kdyz jedes s prasklou zaarovkou do servisu a zjistiis, ze se na to musii sundat celyy naarazniik a celaa ta proceduura trvaa dve hodiny a stojii (ale braacha na to maa to je jasnyy) co jaa viim kolik, tak pak se ptaas jestli napr. Audi A6 a nebo Fiat Stilo opravdu jsou dobraa auta .Moznaa pro koncerny a servisy a moznaa taky, se u vaas za humny brzo objevii novaa fabrika na vyyrobu zaarovek........

Joooo a do kteryych tech novin ze piisou ty zidozednaari ? Mohl bys to jen tak nejak naznacit, jaa bych raad znal jejich naazory a posoudil podle sveeho jak oni ovlivnujii ten svet . Diik !!
Ano VW udelal dokonalyho phaetona a namlatil si cumak, chtel si hrat na neco vic nez v realu je. Alfa si nehraje, ma z ceho cerpat a neni to jen DeSilvova zasluha. Pochop konecne ze Brera dovrsila radu modelu 159, neslo o to udelat coupe ktery se bude lisit.
VW je masový produkt, nikdo z něj nedělá boha. Dělá dokonalá auta za malý peníz. Na nic si nehraje. Vy tu všichni děláte z Alfy ikonu designu... a přitom má unifikované předky, o tom píši. Je to stejná masovka jako VW... bohužel... co bylo, se nevrátí...
Passat V6 3,2FSI 4-motion DSG je fakt zážitok... :yes: Kto raz skúsil vie o čom je film a to nehovorím o špičkovom spracovaní a použitých materiáloch. VW som v minulosti nemusel no keď si ich človek má možnosť do sýtosti vyskúšať zmení názor.
Precti si to znovu... 😉
Kusok od Londyna. Cize Europa..
Chcel som tym len naznacit, ze onanovat nad passatom len preto, ze na nom jazdi polka GTIho rodnej dediny este nic neznamena.. a len hodinku lietadlom to moze vyzerat uplne inac..
:yes: >😒] :yes:
Ferrari sou superspotry a tam se to nerozlišuje, jinak neznám žádné Ferro, které by vypadalo jako Brera (hatch) 😉
Takže Ferrari je spotovní hatch... >😒] >😒] >😒]
Nejsem z wolfsburgu a tohle porovnávání je o ničem. Většina lidí si koupí Passat, menšina (dle mého soudu, ta duševně svobodnější) 159.
Brera je super auto. Až an ni budu mít ( a třeba i ojetou, je to po Fiatu Coupé další pro mě ideální auto... tečka.
O Golfu ybch se vůbec nebavil... To raději to Stilo (pro šťourali 3D)- 147 bych tak leda snesl srovnání s A3 (když už tam musí být ten koncern). Cenová politika je každého věc. Ani VW není v této oblasti veleśpěšný... Viz prodeje Golfu za "zaváděcí" cenu Hned v úvodu počátků prodeje... Takže asi tak.... nemáme si mi přátele a zastánci koncernu (každý ovem z jiného světa) co vyčítat. Nechme ty žabomyší války, sejděme se s těma našima miláčkama někdy na okruhu a tam se porvěme do krve... Porovnávejme porovnatelené... 1,6 bravu s 1,6 Golfem IV, Stilo s Golfem 5 atd atd... Pak diskutuzjme... A klidně u toho mějme šupleru a stopky v ruce... Možná se budeme divit. Obojí..Každý z jiného tábora...
Prefabrikovaný předek >😁 >😒] Tak teď sis pěkně nasral do krku. Když se tak podívu na Vw od pola po passat, co mě napadne"ty auta mají uplně stejnou masku. Audi to samé, snad ještě horší protože rozeznat a6 od a8 může byt někdy problém, protože ty auta sou totožné.
Coupe od vw >😁. SICKBAGS IN STAND BY
...linie BMW,MB,Pazout mne znacne prekvapuje... 😄
...te vidim, jak sazis u dealera AR meldu cashem...a potom uz jen cvak...dobry den, my jsme z utvaru pro odhalovani....a rychly odvoz, ale ne domu...Opet je videt, ze o transakcich takovych castek nemas ani PONETI.To se pak tezko usina pri pohadce o sluzebnim Maserati...cha...chacha. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
koukám spolehlivě zafungovala a sliny už se sbíhají na roztrhaní vlka z nejvlkovatějších, wolfa z Wolfsburgu. Zasutá (post)pubertální snaha o vydávání jiného za lepší a vzdor proti establishmentu (čti: fosilové a tága v prasátech, voe) už se zase derou na povrch. Chlapci, četl jsem testy a Alfy byly jen (uvozovky?) jiné, ne LEPŠÍ než konkurence a nebylo to v plátcích ovládaných židozednářkou pangermánskou konspirací. Nicméně děkuji Alfě za snahu a rozšíření nabídky a přeji Breře mnoho úspěchů 😉
Vsechny auta Fiat Group jsou v CR nejlevnejsi v Evrope. Je to dedictvi z minulych dob a plod spatne marketingove strategie Fiat CR. Mozna mam proste jiny uhel pohledu: pro me je 147 lepsi alternativa ke Golfu a neomezuju se na pohled z ceske kotliny (to ale nijak nekritizuju, pokud ma nekdo rozhled omezeny na CR)... Napriklad v italii koupis Octavku levneji nez u nas - proc? Nema tam zadne renome. Ital ve skodovce je exot. Stejne jako cech ve fiatu je povazovan za blazna. Auta jsou samozrejme porad stejna...
Já mám služební jen Quattroporte, podmínkou byly 4 dveře😡 P.S. Nepoužívej prosím druhou osobu v plurálu, mně Apoštol zrovna nebere a s Brerou bych ho nikdy nesrovnával.
Vidíš, já to bral spíše z pozitivní stránky- Golf je pro lidi různě dobrý (spíše více), ovšem vícémeně ordinérní rodinný hatchback. Verze GTI už je lákavější, ovšem vzhledem k tomu, že nevypadá jinak než základní 1.4ka, žádná exotika. Na druhou stranu Alfu má řada lidí, řekl bych, za poloviční Ferarri, což je myslím urážka pro obě značky. Italské, rychlé, exotické, nedostupné (to je myslím velmi důležitý atribut), Cuore Sportivo v základní výbavě (nejlépe Cuore JTD), žádná tuctovka od 399 995,-. Je to tedy logicky spolehlivá vábnička pro procvičení podmíněných reflexu ve stylu Pavlovovy misky. Je ovšem otázka, jestli plakátoví le*** a hospodští/internetoví filozofové jsou pro Alfu jako značku ideální klientela. Jinak auto jako takové nezpochybňuji.
Predek ma takovej jakej ma. Peknej. O prefabrikaci bych zvlast u koncernu VW pomlcel drzel H.ubu a krok, podivej se na nabidku motoru napric vsema znackama, jediny co ma punc originality je fádní Audi. Jinak to je vsechno na jedno kopyto. To ze si dovoli udelat v MB octavii za takovyhle prachy je jejich drzost, to ze stoji alfa kolem 1 mil me nezarazi, Fiat coupe byl v obdobny sestave za podobny penize... :yes:
Aha, takze u VW nenajdes stejne soucastku v interieru od pola az po prassat, od Golfu az po Phaeton, vid? Prefabrikovany predek a interier
? Vzdyt alfa nikdy nepredstirala, ze bu 159 a Brera nebyly konstrukcne a designove spriznene! Prave naopak, Brera byla vzdy "coupe" od 159... Beh, Brera v plne plabe stoji asi 1,4 mega a ma V6 a 4X4, jestli chces jit vys, tak asi vis kam bych te poslal...
AR jiste pri tvorbe cenocve politiky nemela otevren katalog Octavie, vedela co chce, tudiz je pod cenou BMW 3 Coupe, M-B C Coupe a srovnatelna s P407 Coupe...o to ji slo. Demagogu! 😉
Cenu už tu nestanovuje státní plánovací komise, nýbrž jen trh... a ta tady činí jak u Apoštola tak u Brery konkrétní částku... Lidé opravdu na Golfa nemají... asi žiješ někde v oblacích... Většinou se tu prodávají malé vozy - POLO apod. A Golf JE ikona nižší střední. GURU :yes:
Fabii, me a moji pozioci si zamestnavatel ceni tak, ze me nafas sluzebnim Maserati GT. Neuveritelne? Nechcete-li verit, neverte. Chtel jsem jenom rict, ze holt pro vsechny ty vasi "aposotolove" apostoly nejsou, tot vse...
Tobe dnes zase jede vyridilka...ze ty mas zname u taxikaru a zlodeju aut >😁 Bohudik, bohudik pravdu nemas...Proda se cca 70.000ks/rok 159 (predpoklad), takze jestli nejakych 100ks/rok v CR tak to bude uspech, lide u nas berou AR jako nespolehlivou krasavici, coz take jiz bohudik tak neni. AR ma jeden problem, ktery se jmenuje MARKETING. Bez nej neprodas bohuzel vubec nic! Reklamy na AR 159 visely jiz pocatkem lonskeho roku a s nabehem prodeje zadne zmizely, to pochopi jen lajdak na hlavu!
"A k Breře- je to nízké, červené, italské, dvoudveřové, nadupané a pro většinu smrtelníků (alespoň tady v ČR) proklatě nedostupné, divíte se, že je chválena více než Golf?" Podporuje to predsudek, ze lide nemaji radi Golf, potazmo cele VW pro to, ze si jej sice nemuzou kopit, ale ze ho straasne chteji a ze kdyby meli prislusny obnos, tak ze by se v zadnem pripade nerozhodli jinak nez prave pro VW... Neboli BLUDY ktere tady siri GTI. Zkuste se trochu zamyslet, proc proste nekteri lide nemaji Produkty VW radi a nehledejte hned vysvetleni v zavisti! Brera taky neni urcena pro kazdeho! Me prave prijde cena Brery pod mega, a hlavne cena verze V6 jako velice ferova nabidka, hlavne vzhledem ke kvalitam vozu a vybave velice ferova. Ale ne, rika modlitbicka je to alfa, ital, smejd. Za to prece nemuzou to mego chtit, ale za prassata, to je jina!
Protože pak už to není kupé. 😉 Podívej se na např. BMW 3 kupé...tak to má vypadat..
Seden, apoštol, asi nemusí být nutně o emocích. Dělo, a od Alfy zejména... to by mělo zasáhnout srdce... ovšem ne prafabrikovaným předkem a vnitřkem... Nemám předsudky. Ostatně podívej, za kolik Breru prodávaj... Za cenu dobře vybavené Octavie... a to je hodně výmluvné... nikoliv o ceně Octavie... ale o tom, na co Alfa sama Breru cení...
Pokud jezdíš většinu času sám nedivím se, že ti služební fábka stačí. Já ze stejného důvodu též stále nevyměnil své Deawoo za M5ku. P.S. Ta pasáž s "ALE NECHCI" má šťávu, poslechni 😉
A jezdit v autě, kterým tě nafás´tvůj zaměstnavatel, aby tě moh´odírat... to považuješ za důstojné? Essesante... až si půjdeš pro Breru, napiš, pak ti budu věřit. Nikdy by sis ji nekoupil... víš to moc dobře... vždycky bys skončil jinde. Tisíce lidí tu nemá problém jezdit s Apoštolem, naopak. Tak mrknem za čas na to, kolik lidí tu bude lítat v Breře... a započítávej, prosím, férově i ty bohatý rodiče... modelové portfolio VW doufám nehodláš konfrontovat s Alfou... Aby až vyjede nové coupe od VW, jsi se nerozbrečel někde u pangejtu.
Jakých předsudcích, můžeš je prosím specifikovat? Subjektivní názor na design za předsudek opravdu nepovažuji.
Tak podobne utvrzovani se v predsudcich jsem jeste nevidel. BRAVO PANOVE!!!! Bezte do hospody a rikejte si jak jste dobri a pak nam to tady zase pekne vylicte! Uz se na to nemuzu dockat!
a passatem se nacham ovivat. Ale jako auto muzu s klidnym srdcem rict: nikdy. Nevidim jediny duvod. Brera je skvele auta a mohl bych jit zfleku k dealerovi a vysazet jim tam cenu klidne cash. Zatim nove auto nepotrebuju - sluzebni mi staci. Nevim na co bych si koupil obludnou 5metrovou A6, vzdyt stejne vetsinou jezdim sam. Navic ANI jedno z tebou jmenovanych aut se mi vubec nelibi, nijak me neinspiruje. Tak nevim jestli tu chces vsem vsugerovat ty tve "apostoly", ale na me jejich "kouzlo" neplati. A pritom bych si je klidne koupit mohl ALE NECHCI. Diky bohu vsichni nevidi svet pres VW bryle a pro ne je krom jineho i Brera. Alfa je legendou Stylu a Sportovniho srdce. VW je jen legendou masovosti... PS: Tve vylevy o detech bohatych rodicu nekomentuju - snad by ses nad sebou mel zamyslet sam. Anebo jinak: Delalo by se mi blivno jezdit v tom, v cem me okrada prazsky taxikar cili v prassatu.
Jdu na dvojitýho panáka skotský a kopnu ho tam na tvé zdraví 😉 :yes: BRAVO MadPete 😄 :yes:
GTI má recht (bože, vážně jsem to napsal?!), designově není Alfa poslední dobou až tak skvělá jak jí někteří líčí. Vedle VW, kterážto značka je programově spíše konzervativní a místo revolucí sazí na evoluci, jistě vypadají alfa výrazněji, dravěji. Ale alfa vedle alfy, to už tak slavné není. Přijde mi to vše na jedno kopyto, skutečně jen rozvíjení de Silvova, dle mého názoru vpravdě geniálního, návrhu (mně tedy Silva přijde dosti monotematický, to jen na okraj). 156>159- typický příklad, nic nového, xichtlift, Alfa 156 service pack 2. Samozřejmě uznávám, že laťka byla nastavena převysoko a její pouhé dorovnání by bylo velký úspěch. Ale já myslím, že ten příliš nenastal. A k Breře- je to nízké, červené, italské, dvoudveřové, nadupané a pro většinu smrtelníků (alespoň tady v ČR) proklatě nedostupné, divíte se, že je chválena více než Golf? 😉
Děkuju, že mě čteš :yes: No, patříš k těm vyvoleným (bez dvojsmyslů 😉 ) kteří nejsou limitováni vlastní peněženkou. Tak z tohoto pohledu se jistě obzory otevírají do velkých dálek... Byli bychom dobrá dvojka na tom parkovišti - ty bys odjel Brerou, já tou Z4kou 😄 :yes: P.S. souhlasím, že nejde o to za jak dlouho do dotáhne člověk na stovku... teda, ale limit je tak 30 vteřin, jo 😉 😄 :yes:
GTi, vzdy si ctu tve prispevky se zaujetim a nekdy se i zasmeji. prispivam do fora sporadicky. spise vubec. poprve si me prinutil neco napsat. nesouhlasim s tebou, ze si koupis golfa nebo a6. mozna ty. mam to stesti, ze pri koupi vozu nejsem limitovan temer zadnou castkou a prave proto bych si nikdy nekoupil a6, bmw5 atd. proste ne. nejsou to spatna auta, ale ma je kazdy, kdo ma trochu penez. nerad zapadam do davu. bmw5, a6 atd. jsou pro me proste tuctovky. alfa sice nevyrabi podobny sedan (166 nepocitam 😃. ale jinak radeji sahnu vzdy po ni. a brera? nevim, ale kdyz jak jsi psal postavis tu Z4 a Breru vedle sebe, tak ja odjedu brerou. proste me to vice bere. 😄 jak rikam, bmw, audi nejsou spatna auta, ale nic mi nerikaji. a jestli to ma zrychleni o pul vteriny na 100 km lepsi nebo horsi je naprosto marginalni. ten udaj nic moc nerika. v zasade ty auta budou vyrovnana na silnici.
159
2X sTRIBRNA A 1X CERNA
Jedna z tech stribnejch me dala na najezdu na dalsnici od podebrad na prahu, tak sem se za ni povesil, ale nasi 156 2.0 dosel po par stech metrech dech, jinak nemela znacku , jen papir za oknem. Pak v praze 2x z tramvaje jednou stribrna jednou cerna.
To ne... AUDI nastolilo novej styl... komplet změnilo vizáž. O následovníku A6 to asi budeme moci říci, pokud zachovají markanty, ale A6 stará a nová, to není jen generační, nýbrž i revoluční výměna.
to samé ale můžeš říct třeba o audi, ta je taky od audi 100 jen "dobře aktualizovaná"
Klid brácho... Brara je ideální jako modýlek na skříň... Burago, angličák atd... Tak se tu také o ní nahoře píší ta oslavná slova... nebo ty snad myslíš, že ti vzývači si jí půjdou koupit?... Ty sám by sis ji nikdy nekoupil... Buďto si koupíš Golfa nebo Apoštola. a když vyděláš balík, Najdem tě v A6ce... a tak to je... těch pár kousků Brer, co se tu prodá bohatejm lidem pro jejich děti... ty ani nemusíme počítat...
Špatně to vnímáš... Apoštol je revoluce. 159 je jen aktualozovanej de Silva. Dobře aktualizovanej.
:yes: 😉 Jenze ted se to tady kvuli Tobe zvrhne ve vwvalku >😒] Maji Te zaskatulkovaneho uz naporad 😄 :yes:
ANO, souhlasim s tim "jeste ze zijou firmy jako ALFA ROMEO!!!!" 😉 Nejsme prece fanatici, ze?! 😄
GTI nevím proč v každém druhém příspěvku zminujes "liftingovaný silva" Prostě silva dal Alfám(156) novou image která se povedla a byla dobře přijata. Tak nevidím důvod proč by alfa nemohla touto cestou pokračovat. Myslím si že rozdíl v designu mezi 156-159 je větší než mazi posledníma passatama jejichž design není vůbec světoborný a nový passat má z hlediska designu co dělat s facelifotvaným mondeem
Sorry GTI ale ses uplne nimo...., VW slovy klasika NUDA NUDA SED SED. Typicka masovka vzor sluzebni auto! Uznavam ze je to uspech byt sluzebni auto cislo jedna ale plni lidem a ja jsem jednim z nich to nestaci. Jeste ze zijou firmy jako ALFA ROMEO!!!! a autoa jako 159 a BRERA!
Ale to možná bude tím, že ti to dnes nepíše a nechápe... nevím, snad to zlepšíš. Zatím jsi mě pobavil a to není málo. Ovšem, čekal bych od tebe také občas přínosnější příspěvky... 😄
K BMW a MB - AUDI... jak mi tohle mohlo vypadnout? 😄
kde žiješ???? žes ještě neviděl novy prasat. Zajeď do prahy na anděl a tam parkuhje celá flotila, která posléze brázdí evropskou
Velmi trefné... s těmi rejžotvary :yes: A nastoleno dobré téma. Německý design má většinou zásadní negativum... v Česku... málokdo si ho totiž může dovolit 😄 Jinak samozřejmě je nutno vědět, že jsou stálice, které i kdyby udělaly rykšu taženou veverkama, je to stále ikona. Takže zejména Mercedes a BMW... to je dokonalost tvarů a dokonalost techniky. Oni ta auta prostě umí. Zrovna tak umí auta (v levnějším provedení) koncern VW. Vizuální kvalitu umí ještě VOLVO a SAAB. Ti zejména s akcentem nadčasovosti. V cenově přístupné hladině bych ještě zmínil Jaguar. To všechno jsou výrobci dokonalých tvarů. Ti ostatní se o dokonalé tvary snaží. Občas úspěšně. U auta je důležité, aby bylo stylotvorné a aby nebylo okoukatelné. Ve velkoseriové výrobě a u velkého počtu svých modelů to umí jen německé značky. P.S. Jen porovnej minulé Punto a minulé POLO...
Opravdu nevim, na co bych mel reagovat...snad na narazky typu "Možná si toho neumíš všimnout..." nebo "Němci prostě nemají cit, nemají smysl pro logiku..." ??? Dekuji, radeji NE! Vubec jsi nepochopil nebo nechtel pochopit muj prispevek. Skoda 😒 Ja nejsem dealer zadne (ani nemecke) znacky, nepotrebuji fanaticky obhajovat jednu znacku/zemi a hadat se. Snazim se byt objektivni v celem prispevku, ne jen v prvni vete... 😉
abych neplácal nekonkrétně tak těmi nedodělky myslím😒br /> Například u BMW (předchozí) řady 3 naprosto nesmyslně udělaný zrcátka, který se zasírají neskutečným způsobem jen při malém deštíčku i za jízdy, například u předchozí řady 5 nevím jak se jim to zadařilo, ale když si vzadu položíš ruku u okna na tapecírunk, tak ti v zimě i když topíš málem u mrzne, dále ty neskutečně geniální blikátka ve zpětných zrcátkách u Golfu či Octávie, které tě tak nádherně za vlahých večerů oslňují, že je pak raději řidiči na okreskách při změně směru jízdy raději nepoužívají (kupodivu Mercedes byl první a u něj to funguje bez oslňování) a vzpoměl bych si na další (jako například úžsný středový tunel v Golfu, u kterýho mě za chvilinku začne z boku bolet koleno atd...) bohužel tyto technické nedodělky prostě z Italských aut enznám, i když taky není vše vždycky naprosto 100% ( a to není u žádného stoje, což auto je)... Takže asi tak...
Lowkick, v podstatě s tebou souhlasím...ale je potřeba taky občas trefovat do vlastních řad...
A to jest... Je to co se prodává jak housky na krámě a líbí se většině opravdu to nejlepší a jediné správné, se ptám?????

Moje zkušenost je naprosto opačná a mé negativní zkušenosti se vším německým mě v tom naprosto utvrzují. Němci prostě nemají cit, nemají smysl pro logiku. Neříkám, že se jim v dnešním globalizovaném světě nemůže něco povést,ale pro mě MADE IN GERMANY neznačí HA,tady bude asi kvalitní výrobek,ale spíš HA, tady dávej bacha hochu, tady tě čekají problémy s tím, co zase soudruzi z NDééééR vymysleli (a ještě tě to skrz ten nápis bude stát víc, než kdyby ten nápis tam nebyl). Nemyslím to teď zle, ale prostě to tak je... Takže já, když se můžu německým výrobkům vyhnout, tak to dělám... A sem spokojený... A totéž platí u aut... Možná si toho neumíš všimnout,ale ty "nedodělky, co mají německý auta v konstrukci jsou někdy šílený, a odkádací schránky na deštník to prostě nezachrání. Bohužel tuhle zkušenost mám já, ty máš možná jinou...
Já o Breře snad ani nepsal, takže nevím, kde vidíš jakou úpornou snahu, ale ty máš vůbec divný oko, takže jsem vlastně v klidu. Občas ti to krátkodobě sepne, ale o tom už víme. Pochlap se a nebuď dnes tak zapšklej 😉 Pak je s tebou houby legrace 😉
Tohle auto nevypada spatne, ale s tradicnim designem AR se podle mne miji. Myslim, ze Italove sahli po na tomto foru tak casto zatracovanem "tezkopadnem" nemeckem designu. >😒] Kupce v CZ bude hledat tezce, ale asi nebylo navrzeno jako "masovka". A muj prispevek k nekonecne debate o (nemeckem) designu? Tady je: 1.Spousta diskuteru identifikuje VW s nemeckym designem obecne a to je nesmysl...VW neni trznim souperem AR a neni ROZHODNE typickym predstavitelem D designu.2.Jedinec se pasuje na "znalce" designu podle toho,ze se mu libi neobvykle "zprohybane" tvary a linie a to je dalsi nesmysl....pak by totiz vitezil design Hyundai .... predevsim automobilovy design je podrizen mnoha (i protichudnym) pozadavkum a "zajimavy" design muze byt v jistem ohledu nefunkcni.(v teto souvislosti uvedu priklad (podle mne) kvalitniho designu, nad kterym "znalec" ohrne nos...trida G od MB... ale vlastne design MB obecne je velmi rafinovany a pritom funkcni)) 3. Rceni "nemecky design je chladny" ...mozna tak pusobi, ale proc ho za to odsuzovat. Mnoho lidi ocenuje a zamerne vyhledava linie, ktere neunavuji dusi, a naleza je nejen u AUDI, BMW a MB, ale take u Lexusu. V Japonsku k tomuto tematu existuje filozoficky smer. 😉 Nyni odskocim od designu...ubrecene stiznosti na nevkus ceskych kupcu cehokoliv nemeckeho mne uz nebavi...je to jako by si politik po neuspesnych volbach stezoval na nevkus volicu, kteri si neuvedomuji, ze on a jeho strana(znacka) jsou nejlepsi 😲 Zrejme je treba delat neco jinak! 😉
To nebude mnou, já píši stále stejně... to ty jsi aktuálně lehce vztahovačný... přeci jen... těžko se obhajují auta, co maj prodeje v počtech menších než vrtulníky... >😒]
No u nás doma je migréna už týden... A GTI mi přijde že u něj asi už měsíc... nebývá tak Útočný... >😒] :no:
Špatně chápeš má slova... nene, já se královsky bavím tvou úpornou snahou nějak odvést řeč od Brery >😁
Já se kámo nevytahuju, prostě když je třeba, tak funguje. O tom, že jsem mistr světa jsem neřekl nic. PS: jseš dnes nějakej napnutej, že by včera u vás byla migréna ? >😒]
Nepotřebuji vtipnou kaši 😉 ty vem lecitin 😉 P.S. a do trenýrek viagru 😄 tihle vejtahové... ti tvrdívaj, že v létě nejí zmrzliny... víme, víme, musí si šetřit síly >😁 :yes:
>😁
Asi myslíš pod tím TO něco jiného, tak neboj, TO funguje krátko i dlouhodobě, jak je třeba 😉 PS: dej si k obědu vtipnou kaši
Kež by ti to spínalo alespoň krátkodobě 😉
:yes:
Možná jsem drzý, ale nebudeš stár, když již máš jen krátkodobé sepnutí šedé kůry mozkové? >😒]
😄 No, hlavně, jak vidím, spolu nemůžem za ženskejma... poprali bychom se o tu nejhezčí 😉 :yes: Ten bavoráček... pro mne... velmi osobní záležitost... drzoun v malém balení (přesně můj protipól 😉 jinak chápu, také mám oko pro krásné tvary z Itálie... 159 jsem opravdu prožil intenzivně a podrobně jsem ji mapoval... tam poblíž Ikei. Brera je chvilkama také působivá. Ovšem zadní sklo do špice... P.S. díky za to, že mě čteš :yes: také tě čtu. :yes:
Hráči, wolffe, jsou roky stále titíž - BMW, AUDI, MB. V závěsu VOLVO, SAAB. Pak je Alfa... dnes značně ztrácející tím, že nedokázala přijít na dalších cca 8 let s ničím jiným, než s liftingovaným de Silvou... pokud ti není jasné, že Bangle učinil revoluci v designu... pak jo... pak vynášej Alfu do nebes... ale kolik je takovejch nadšenců vidíš nejlíp na počtech prodejů... už aby tu byl ten článek. Tam si to přečteme. 159ku jsem prohlédl... velmi působivá, zejména zvenku... ovšem jen krátkodobě oslnivá... bohužel.
Napadli mne dva mrakodrapy, ale ty už bohužel nestojí. Doufám, že to není alegorie na tebou uvedené vozidla. Ve většině případů s tvými názory, podpořenými zajímavými a jímavými vyjadřovacími schopnostmi mohu jen souhlasit, včetně miss Ženeva, ale v oblasti desingu některých vozů se asi neshodneme. Nejsem typ, který škatulkuje na německou, asijskou produkci atd, hodnotím jednotlivé vozy. Zásadní rozpor s tvým vkusem jsem zaregistroval především u BMW 1. Mně to desingově holt táhne na Apeninský poloostrov. 😄 😄 😄
Objektivně povídajíc... Ano, jako žertík,ačkoliv to auto ty ambice prostě má!!!!!!!!!!
Fakt je ten, že i BMW udělalo kus poctivé práce a pokud se podíváme na kokurenci (t.j. MB), tak ten podle mě ztratil. Takže do budoucna, nechmě horizont 3 let - 5 let, vidím pro Alfu velké ambice a asi i pro BMW. Někdo ale na tom trhu ztratí (musí)... Věci musíš vnímat v kontextu. Před 10 lety bylo postavení MB neotřesitelné. A dnes? Časy se rychle,ale opravdu velmi rychle mění a o úspěchu či neśpěchu rozhodují i maličkosti.
P.S. Mezi nama. Ani tomu tvýmu Apoštolovi se nedaří až tak skvěle... Taky by si asi u VW představovali lepší prodeje, co si budeme nalhávat, že? 😉 >😒]
Uvidíme uvidíme... Ale neporovnávejme prodeje 159 s prodeji s Passtem. Spíše s tou A4, či 3.A tam už takový rozdíl není.

A za další, co se týká A4... no nic dobrého si o ni narozdíl od první generace nemyslím... To už opravdu tu 159 >😒] (i než A6)... když se budeme bavit o kvalitě a duchu...

Na dnešním trhu jsou co se týká kvality a charakteru asi už jen dva opravdoví hráči (jeden úspěšnější a jeden zatím méně úspěšný)...A to BMW a AR... U AR počítám, že se to brzy zlepší (zejména se vstupem na Americký trh). Zatím tak kam se AR vrátila byla přijata celkem vřele (SA, Austrálie), tak není důvod nevěřit, že to nevyjde...

S pozdravem pro GTiho VLK >😒] :yes:
Apoštol je vyjímečně svébytné auto... dokonale nastartoval novej
VW směr... Alfa vaří z de Silvy... stále dokola to samé...
Jaká nuda? Jen se podívej na Golfa, na Apoštola... vždyť ta auta trčí nad ostatní produkcí jako jisté, věrné mrakodrapy... A pokud bys chtěl velké kombi kolem melounu... tak jdeš jenom do Apoštola... to je opravdu dokonalé kombi.
Bezduchej krám?... každý auto je jen plech... obsah mu vtisknou majitelé. Fakt je, že Apoštolů tu jezdí velké množství a 159ek malilinko... A tak to je... jinak... podívej kolik vidíš A4ek či BMW3... To jsou také bezduché herky?... je to jinak... Alfa se tu neprodává v očekávaných počtech... a že by válcovala trojku z Mnichova (ambice Alfy) 😄 no, tak to dnes působí už jako nepovedej žertík.
Prosímtě GTI, když už o něčem píšeš, aspoň bepřestřeluj. Poslední a tragický modely Fiatu (Punto II, Stilo) navrhoval Němec!!! To mluví samo za sebe... Design se rodí skutečně tam kde to umí, Německo to ale není....
Máš naprostou pravdu v tom, že většina provozovatelů služebních vozidel si opravdu nemůže zvolit auto dle svého. Dám příkla😜 dostal jsem podmínky pro manažerské vozidlo: koncern VW, stříbrná metalíza, diesel, velikost Octavia a výše, finanční limit. Jinak mé srdce by mi zvolilo AR 159. Samozřejmě nechci říct, že kvalita koncernových vozů je špatná, naopak, ale nuda!
:yes:
No tak za jednak ti nerozumím a za druhak znám i lidi, co jsou nešťastní z 4-motiona od Passatu...
To třeba v momentě, kdy se jim na dálnici při brždění řufne ABS (a světe div se níkdo neví proč?) a zničí tak všechny 4 gumy na jednou a dalších 500 km z Jihlavy do Ústí jedou 40 místo na kulatých kolech na čtvrečcích (a to nemluvím o tom, že musí zamáčknout bobek, protože před tím brzdili i ušima aby to do toho náklaďáku kvůli zkur.eným brzdám nenaprali a o smíkání z jedné strany na druhou na suchým asfaltu nemluvě)... Jenže je jim to prd platný, dyť nic lepšího než německý produkt za milion není... Takže asi tak. To že tady nějakej bezduchej krám vydáváš za Guru či Apoštola je tvůj problém,ale pořád je to jenom kus plechu vylisovanej kdesi pod vlčím hradem Tureckými pracovníky. Ačkoliv ta 159 nemá toho ducha tolik, na kolik sme jsme u AR zvyklí, furt je na tom líp... (možná pokud VW vyrobí nástupce Corrada, tak možná smeknu)

Jinak s tím kapitálem... Ano ve Vysokém Mýtě taky jezdí AR 156, 166 a 159, ale bohužel to porovnání těch dvou kapitálů je tak trochu mimo mísu. Pak ale nemůžeš dávat jako přítěž AR počty prodaných kusů (u nás), protože je to nefér!!!

P.S. Sem klidný 159 i Brera si své zákazníky najde, možná ne hned,ale určitě se ty prodeje časem rozjedou...Msylím, že tomu pomůže právě i příchod 149 a celkové ucelení modelové řady...
No citím v tvém příspěvku jistou disharmonii. Píšeš, že chceš jezdit v čem chceš. Myslíš, že ti co jezdí fasovaného jezdí v čem chtějí ? To nepíši o tom, zda jsou spokojeni s passatem či nikoli. Jinak passat není žádná revoluce, je to jen splácanina stylů, tak aby šokovala (vzorem byl asi Bangle), jenže passat šokuje tou rádobysnahou, kdežto Bangle krásou. 😉
Klid wolffe. nezdá se ti, že to samé mohou dělat italové? Tzn. "předpisovat" v jakém budeš, jako generální řaditel jezdit... Oni to nepochybně dělají také... ovšem holt německý kapitál dosahuje dál... Na tom nehledej nic špatného. Velmi podrobně jsem 159 zázraků prohlédl... Je mi jedno, jestli mám auto jako soused nebo ne... důležité je vnitřní pocit, že jezdím v autě, v jakém chci... To považuji za důležité... A jsem přesvědčen, že ti, co jezdí (byť) fasovaného Apoštola... jsou s ním velmi, velmi spokojeni... Koneckonců... vizuálně nevaří ze 7 let staré koncepce W. de Silvy, a to, co Apoštol vnesl do autosvěta... to je evropská revoluce... zatím jediný, co do sebe vstřebal a přetavil Bagleho... Počkejme na Mondeo... Pokud hodláš srovnávat Guruho se 147kou... pak víš, koho považuji za jedničku.
Nesmíš furt jezdit v těch kolonách taxíků z letiště 😉
tohle auto je bezesporu pekne, ale co se zrychleni a vykonu tyce, tak myslim, ze to bude uplne stejna situace, jako kdyz jsem testoval 159 a nebyli jsme schopni drzet se Octavie RS a to jeste byla v kombiku. Myslim, ze by Alfa mela udelat neco, co by nechavalo Skodovky hodne za sebou. Sice ten nejsilnejsi motor ma zrychleni pod 7 sec, ale to je v dnesni dobe pro sportovni auto takovy obycejny prumer.
Chlape, fakt mě bavíš...
Dyt sme se tady o tom bavili už milionkrát... Na tvé poznámky se dá napsat snad jediné... Myslíš, že s přibývajícími léty a se stučňující se peněženkou člověk ztrácí vkus? Já si to nemyslím... KDyž se podívám na prodeje tvých Apoštolů a Guru, tak ty auta jsou opravdu z 80% firemní. To o něčem vypovidá, vzhledem k tomu, že 80% kapitálu v této zemi je německého.
Podívej, asi takhle... nebudu jmenovat žádné firmy (až na jednu,a by to bylo zřejmější ...)
Kdysi, když sem začínal pracovat, tak sem chtěl dělat pro jednu americkou nejmenovanou firmu co vyrábí zařízení pro vytápění průmyslových hal. Byl sem v Americe, na to, že jsou to Amíci zařízení měli celkem vymakané, rozhodně lepší než třeba německy Schwank (nic proti němu). Ceny sme měli taky lepší, a kvalitu rozhodně taky ruku v ruce s funkčností.
Tak a teď to hlavní... Víš co se v okolí Brna tady staví hal a fabrik? Modřice, sever, i v centu Brna? Strašně moc... Jezdil sem jak Ťula, byli tady i Amíci a nikdo nebyl schopnej pochopit, proč nejsme schopni zrovna u nás tady v tý republice nic prodat.. V Maďarsku to šlo na odbyt jako sviňa, v Turecku, v Polsku, dokonce i v tom z...ném Německu. Jenom tady ne. Odpověď? Všechno musí být Německé!!!! Všechno!!! A takhle je to u nás bohužel i s autama. Už od Bílé hory má náš nejapný národ jednu blbou vlastnost... Říká se ji poturčenec horší Turka. Bohužel to u nás tak funguje téměř na 100%. Takže nesnižuji kvality Guru a ani Apoštola, bohužel jejich prodeje, zejména u nás nemají nic společného s jejich kvalitou a nekvalitou,ale bohužel s něčím úplně jiným... Ti tvoji manageři, i kdyby se jim Guru a Apoštol sral jako právě narozený nemluvně, tak při koupi dalšího auta půjdou zase pro to samé. Ne proto, že se jim to líbí a že se jim s tím dobře jezdí (myslíš, že 159 by jim nedala to co Apoštol?),ale proto, že tam amjí rabat (kterej si myslí, že nikde jinde nedostanou),a le že se taky přiblíží svým německým Guntr kolegům...(ještě si nechat narůst knírky)

Nicméně to nemění nic na faktu, že máš pravdu s tím, že 159 jezdí málo a Brer bude jezdit ještě míň. Ale opět to nemá nic společného se vzhledem a s kvalitou těchto aut, která nemá chybu (snad až na pár detailů - hmotnost a...)
Takže pokud máš peníze a máš vkus, kup si 159. Dostaneš super auto za super peníze, které jen tak kdekdo nemá... Nemusíš kupovat Guru a ani Apoštola, aby si se zařadil do davu...

P.S. Já davy nenavídím, nemám rád davové zábavy a ten tvůj Guru je davová zábava. >😒] :no:
... jestli tě zajímá prodej a jsi fanda (já nové alfě držel palce pořádně, já za to nemůžu) asi tě zklame dnešní článek na autorevue ...
videl jsem ji na autosalonu v Brne, sice tehdy jeste nebyla uplne hotova, takze nam neukazali interier, ale z venku vypadala hezky. Doufam, ze zpracovani bude lepsi, nez u 159. Taky jsem z ni byl pekne na vetvi a kdyz jsem ji pak testoval, tak me dost zklamala.
Tak jsem se zase pobavil. Brera je bezesporu krasna, cena nastavena moc dobre, kvalitativne urcite na urovni. Pro toho kdo na ni ma je to urcite horky zelizko v ohni, jestli si vytahne JTD tak panbuh s nim, tohle auto musi vonet benzinem, JTD bych jeste pochopil u 159 sportwagonu ale se zavrenyma ocima a ucpanym nosem a usima >😁 jinac kdo ma na alfu a pred lety o ni snil tak si svuj sen koupi a nepujde si koupit tuctovku od VW kterou jezdi kdejakej rizek z raichu. A i kdyby nekdo nasel tak si vytahne turbochrochtu TDI a rozhodne ne 3,0 benzin. Tu u nas neuvidis, ta se nenosi, sousedi maj TDI tak Fando neblbni a kup si ho taky... Precti si prispevek od Essesanta a pochopis :yes: :yes: :yes:
Minuly tyden jsem byl protahnout Breru V6 v okoli Bresci. Verze s normalni strechou, jinak v plne palbe. Muzu zodpovedne prohlasit, ze je to skvely sportak. Nadherny zvuk - akorat utlumeny v nizsich a strednich otackach, skvele gradujici smerem k cervenemu poli. Motor=klenot: zatah, reakce na zmenu plynu, vykon, sice ne zcela linearni, ale dle me idealni prubeh krouticiho momentu - italska skola: tahne odspodu, ale porad pridava, az dosahne maxima a pak zase pozvolna ochabuje - pocitove skoro jako 4,2 v Maserati GT, ikdyz samozrejme chybi ta premira vykonu - protocit vsechna 4 za jizdy skoro nejde 😉 A ted to nejlepsi: Jizda - podvozek je perfektni kompromis mezi jizdnimi vlastnostmi a komfortem, tedy je velmi sebejisty za kazde situace, ale v zadnem pripade z cloveka nevytluce dusi - to ani nahodou. Pri jizde po normalni silnici podvozek docela ochotne zehli vetsinu nerovnosti. Projevem to ale neni alfa jak jsem zvykly (147, 156, 145, ...) Je mnohem tezsi, robustnejsi a musim napsat i trochu tezkopadnejsi. Je videt, ze ji nekonstruovali jen na okruh, ale predevsim jako GT. Asi 1/2h jsem s ni mohl blbnout na letisti. Popravde se silnicnima 4x4 zase tolik zkusenosti nemam, takze nemam zcela objektivni srovnani. Nicmene podvozek brery je skvely: Bohuzel jsem si s ni mohl pohrat jenom na suchu, na mokru by byl rozdil oproti zadokolce Maserati GT jiste vetsi. S brerou se oblouky daji vykrouzit uchvatnou rychlosti (jiste vydatne pomaha tuha karoserie) Chovani v extremnich situacich pro me, nazvykleho na 4x4, bylo zpocatku necitelne (zadokolka se mi subjektivne kontroluje lip) ale postupem casu jsem se naucil spravne davkovat plyn a sebejisty carving omezeny jen prilnavosti pneumatik byl hrackou. (urcite bych se to ale nejal zkouset na silnici - testovat hranici prujezdu zatackou je pro kamikadze - subjektivne vyssi nez u Maserati GT) Vsechno to zastavujou vynikajici jako britva ostre, a zatracene jedovate brzdy. Tem fakt neni co vytknout. Interier je dobre sestaveny - nevsiml jsem si jedineho vrznuti. Vytkl bych tam 2 veci: dle meho nehezky dil se ctecimi lampickami a ocalouneni a vizualni design prednich sedadel - na bocich se meka kuze trochu vlni (myslim ze je to skoda). Jinak se v nich sedi perfektne. Ocalouneni vyplni dveri je prikladne. Zadni sedadla = nouzovka (v Maserati GT se tam da cestovat, v Brere ne) Po sklopeni nabizi dobre vyuzitelny a na tridu auta velky prostor. Reume: Za ty prachy superskvela bomba! Opravdu zabijacka kara. Myslim, ze GTA bude vykony smele konkurovat soucasnemu Maserati GT. Jine motory jsem zatim nemel moznost vyzkouset, ale nevim jestli 2,2JTS na ni staci. Kazdopadne Brera V6 je skvela. Mate-li nekdo jine zkusenosti tak piste!
No jasne, mozno to co pises niekde plati.. Ale napr. ja som 159 videl asi 3x, zato toho tvojho svateho v poslednej generacii iba 1x (slovami: jeden krat). A to mam desne stastie na Supry, GTO ci Preludy. A len v nasej ulici su 2xElise a 1xExige.
Tak a teraz hadaj v ktorej dedine to byvam 😄
Najväčší európsky výrobca automobilov VW chce podľa informácií z kruhov koncernu uviesť na trhu nový Golf už v roku 2008, teda o rok skôr ako plánoval. Náklady na výrobu sa majú znížiť. V súčasnosti potrebuje VW na výrobu Golfu V 2-násobne dlhý čas ako potrebujú niektorí konkurenti pre porovnateľné autá. Bernhard to chce zmeniť a z hľadiska efektívnosti nasmerovať VW viac na cestu, ktorou ide japonský výrobca Toyota. Toho v automobilovej branži považujú v tomto smere za vzor. Finančný šéf VW Hans Dieter Pötsch: "Bez reštrukturalizácie, obzvlášť tradičných závodov, by schopnosť koncernu VW dlhodobo prežiť v budúcnosti bola nemysliteľná." VW doteraz uvažuje o zrušení 20 000 pracovných miest v západonemeckých fabrikách.
:no: :no: :no: utri si celo, potis hovadiny... :no: :no: :no:
Například i Ferrari nabízelo v 80 letech u 308 buď 3.0 V8 nebo 2.0 V8 Turbo. Zrychlení a maximálka podobná. Ale proč Ferrari to fakt nevim.
To máš fuk. Placatý červený V8... Končím, dobrou.
co máš vůbec zač
Aha...Tak to nic.Asi si budu muset hledat nového servisáka na toho mého itala.Ten pán co mi to vždy dělal je v nemocnici a nevim jestli bude ještě dělat. ;-\ A značkovej servis používám jen na motor...
Mě to teda taky nepřípomíná hatch a to si nemusim dát ani jeden joint... 😉 Proč by nemohlu kupé splývat. 😄
Nikoliv. 😄 Autobazar, kámo... Živí mě to a zároveň je to můj koníček 😄 Jsem fanda všeho, bez rozdílu
Servis nebo garáž?
je to moje tajná láska 😉
Ty děláš italy?
dvoulitry byly 2: čtyřválec TwinSpark a tento Turbo. To se dělalo hlavně kvůli dani v Itálii. Na třílitr se platilo tuším jednou tolik, proto tam bylo tolik 2.0 Turbo...(Croma, Thema, Kappa atd..)Dokonce Maserati Quattroporte mohlo mít taky 2.0 T-ale jen pro Italský trh
No právě, mě totiž hlavně zarazilo proč dělali to turbo na dvoulitru,a hlavně V6 dvoulitru když měli ten třílitr..A dělali ten motor i bez turba?Uplně užasnej je ale ten znak alfy vyřezanejch do kůže v sedačkách...
přesně tento motor měla první 164 ve které jsem jel. A sedadla ve žlutý kůži :yes: Nešla tomu klima, ale na takové hovadiny nebyl čas... >😒] 164 3.0V6 24 SUPER ale bylo opravdové dělo- na to se ani to Turbo nechytalo
Kamarád má 164 2.0 V6 Turbo. Nikde jinde jsem takovej motor neviděl, on tvrdí že je jich 5 v republice. To je zvuk....Jede jak pila. Teda když zrovna jede. To auto je čtyřmístný,čtyři samostatný křesla.Myslim rok 92 nebo tak kolem. Pořád vypadá skvěle. To je alfa....
GTI
Jistě, jsou auta, kam nafta sedí... Alfa je o vůni benzínu :yes:
Já bych se u benzinky styděl... Na jednu stranu dělat drsnáka že jezdim sportákem a pak šetřit na benzinu.... Naftu mám jen v dodávkách.
GTI
Jasně... to je ten problém "milovníků" Alfy...
za JTD by se mělo upalovat 😄 někdy by se středověk hodil >😒]
Ale vsad se že ropák bude nejprodávanější...motor je to teda dobrej, ale do kombiku.
😄 tak nezapomeň: z neutrálu zatlačit, pak doprava a dolů...Cuk 😉
GTI
Souhlas.
Teda víš že já mám italská auta hodně rád ale tohle mi nic neříká.... Když už radši bych si koupil starou GTV, to aspon opravdu sportovně vypadá a ten šestiválec je opravdu alfa a ne GM.... Jo a už vůbec nepochopim jak si to někdo může koupit s tím JTD....
GTI
>😁
GTI
😉
GTI
😄 Jen bych upřesnil... právě, že o Alfě sní... kluci, kteří až dospějí... si půkdou koupit Apoštola... A tak... to doopravdy je... O Apoštolovi se nesní... s Apoštolem se jezdí. 😉
166 v plné kalbě" i s navi jsem viděl v esa za 250tis. Některý sběratelský Buraga jsou dražší >😁
tak ! :yes:
ale ma, tu saltpaku a´la ziguli si si nevsimol ?? :no: s jej presnostou to odhadujem asi tak ako bolo v tom ziguli... 8-s inac vsetko ostatne je nadhera, ten trojliter musi byt lahodka ! 😉 :yes:
Ital design sa moze nepacit len slepcom.Ak bude Alfa spolahlive auticko mozno ma dostane...
Alfa se má čile k světu. Ale u její kolébky stojí ranhojiči a spílají: jeden má starosti s rozvoďákem, druhý přehrabuje faktury za granulát pro přístrojovky, třetímu se zdálo že je to hatch s liščím ohonem na anténě..., kohosi už předjel Escort, všichni se už těší na Burago a celé to zakončuje horoucí sen o Passatu... Český trh patří k nejtvrdším na světě 😄 Ještě že je tu Logan, Golf a Fabia: jinak by zmlsaný našinec ani nemohl ukojit své choutky 😄
GTI
Nevyhýbám 😄
Tak já jsem 159 viděl a už dvakrát jedna byla černá a druhá stříbrná metzalíza a měla český SPZ. Asi málo koukáš a nebo se těm alfám vyhýbáš, protže já jezdím celkem málo (cca 1000 km za měsíc).
ale přiznam se že stejně patřim k tej menšině, která spíše obdivuje ty ladné křivky . . . 😄
nejspíš pak i na MPS 😉
GTI
>😁 Možná dojde i na GURUho 😉 :yes:
AA, narazil sem na ignoranta...no joo, no...s tebou nemá cenu psát do téhle diskuze..
GTI
Jo, pár jich mám. Je fajn, že ceníš to Z4 coupe a Caymana... to jsou opravdová děla pro chlapy.
No, já to myslím tak, že už o tom autě bylo napsané hodně testů a už normálně jezdí i u nás...
GTI
Prosim tě, od kdy dává Burago svý produkty na leasing 😄 Tak pěkné léto v Breře 😄 :yes:
hmm už jsm jednu breru viděl v čr na odtahovce ještě krásnou bez značek ... a co jsem si ji měl možnost ošahat v ženevě tak se mi moc moc líbí ... 😄
GTI
Myslíš jako třeba minulé Punto 😄 Klid... ano, italové maj velkou míru vkusu... třeba boty maj jedinečný... a občas udělaj famozní auto... Jinak, design se rodí tam, kde to umí... tedy i ve Francii, například... a mrkni někdy na Mercedes... abys spatřil dokonalost. To Dánsko... to je tu proč? Máš snad židli u počítače z Dánska?
Jo hochu, nechci se vytahovat ale ver mi ze jednou BRERU si koupim! Penize nemam ted hned, ale brzo budu, nebude to za 10 let... Mam 166 po faceliftu v plny kalbe a az mi skonci leasing - 8 mesicu, je to jasny >😁 MUZES MI GRATULOVAT!
😉 si fakt vtipnej 😄 ale mě se líbí i ty auta co si vypsal . . . jenom nesnášim tu povrchní kritiku znalců teoretiků :no: jinak teda kupovat jí zatim nebudu no 😒 ale s tim buragem to není špatnej nápad. dělaj fakt pěkný modýlky . . .
tak o Apoštolovi už zmínka padla, tak už čekám jenom na Golfa... dneska máš skluz... >😁
GTI
No jo, jenomže peníze nemáš...tak si ji nekoupíš... píši o tom dole... peníze, to je u aut dost podstatná podmínka úspěchu... Tak až je jednou budeš mít... vzpomeň, co si koupíš za auto... bude to VW... vsaď se 😉 P.S. Neporovnávám Apoštola se 159kou... jen píši, že maj porovnatelné ceny a Apoštolů je opravdu mnoho a 159ku jsem nepotkal... Nežij v bludu, že Apoštola si koupí ten, co ho nechce... když by ses posadil do třílitru v benzinu... tak tě z něho nikdo už nedostane...
Ubohy keci GTI, Nemecko a desig.... Kazdej vi ze design se "rodi" ve dvou zemich v Italii a Dansku!
Passat je u me uplne jinej segment v uvozovkach! Passat je auto pro tuctoveho cloveka, kterej je spotrebitel... 159 je auto pro cloveka, kterej ji chce! Ja jsem individualista a passata se nedotknu ani klackem, je to u me nudny, studeny a nemecky auto, dost argumentu pro me!!!! Porovnavat ho se 159 mi prijde zjednoduseni.
Zajed do italie, tam zase nepotkas moc passatu, zajed do svedska, tam nepotkas ani passata ani 159!! Je to podle zemi a narodnich a nadnarodnich znacek.... A mimochodem, pokud bych mel penize, tak si 159 taky nekoupim protoze bych si koupil BRERU!
GTI
Myslím Tomáši, že u Burago ji ještě ani nezačali vyrábět... nemusíš spěchat. O designu toho, jak vidím, moc nevíš, viď... jak to dělaj v Německu... stačí se podívat na Z4 coupe, vyjede A4ka a TT... tam hledej auto...
GTI
Klid, Martine... Ten, kdo by si Breru koupil... ten na ní nikdy mít nebude... a ten co na ní má... ten si jí nekoupí... protože si pořídí Z4 coupe... německou dokonalost.
tak doslovně jsem to nemyslel 😉 Dnes si zahrajem na mateřskou školku, chceš? 😄
GTI
Prodává se od září... to je půl roku... skoro jako Apoštol (za obdobnou cenu...). Jestli jsi z Prahy, tak se to o Apoštolovi po nocích zdá...
klidně tomu můžeš říkat snížený hatch... nic to se mnou neudělalo 😉 😄
A to ti kdo řekl, že ještě nevyjelo??
ty jo číst většinu vašich reakcí je fakt síla 8-s . mít takovej desing auto od západních sousedů tak si stříknete, ale takle vám to nevoní . . . a prej plasty moc nevypadaj . . . fakt znalcí 😉 ale asi to s váma nemá cenu ani řešit 😄 du si jí radši objednat >😒]
Cena po mega...., tak to bude radny argument v prodejich! Tohle auto bude sakra uspesny!!
neni, vypada velmi slusne. jo a 159 sem uz videl nekolik! jsem z prahy...
Jo, treba ta Skodovka zas tak blbaa nebyla, musiis se na to ale podiivat z uuplne jinyyho uuhlu. Kazdopaadne se v MB nikdo o kvalitu nezajiimal a to z toho duuvodu, ze se vsichni zajiimali jen o vec povrchne. Tenhle aspekt jakoby staale nekde preziival .........
Maam ten dojem , ze to co zvlaadli nasi pradedkovee vlastniima rukama, to...........naas ted musii ucit jinii.
I kdyz jaa moc kecat nemuuzu, jaa nejsem MY !
GTI
Seděl jsem ve 159... výborný posaz, řadička moc blízkou u středového panelu... ve tmavé kýč... musí být světlá... jenže zas těžko můžem chtít po ostrým hochovi... aby si z toho dělal registrační místo vážnýho partnerství...
ja sem uz tuhle cervenou breru videl predminulej tejden na zlicine, chvili stala u tesca! v realite je jeste hezci a dokonala. dobry bylo ze se nas tam nahrnulo asi pet. zni dost dobre a vypada jeste lip!
GTI
😄 Jak vidíš... vyrobit auto není jednoduchý... 😄
No jo, no.. ;-\
Krásný sem, ale ted se už probud...toto není kupé!! A nebude, ani kdyby sis dal 42 jointů. Toto je normální lehce snížený hatch. Konec. Jinak Alfa něco do sebe má, ale měli zůstat u tradiční koncepce.
GTI
Interier je ze 159ky... to je smutné...
GTI
Opravdu jsem 159ku ještě na silnici nepotkal... najedu poměrně dost. Netrpělivě čekám na článek o prodejích... tam se to dozvíme. 159ka je nový model... měla by tedy být na silnicích vidět... zmiňuješ VW... ano, Apoštolů je jak maku... v tom s tebou souhlasím. Úspěšní prodávají :yes:
ještě to ani nevyjelo a už se tady mění rozvoďák :no: Rada: dobrý přístup ze všech stran má Škoda 105/120 😉 -můžeme ji tedy zvolit za královnu...
interier je fakt onicom,panel vyzera z veelmi lacneho plastu,no z vonku nadhera
To bys taky musel nekdy na tu silnici vyjet, a ne furt cumet do monitoru a postrikanyho katalogu VW, ty "Jirasku"! :no:
Symetrie u Alfy byla jeste naposled .....hmmmmm, mysliim u Alfy 75. Tam byl motor podeelne a pohon zadniich kol . Brera maa symetrii jen jako, jen pro lidi co se nechtii podiivat pod kapotu. Kdyz by se totiz pod nii podiivali, museli by se divit, kam se najednou ta symetrie vyparila .
Nesmiis to auto miit dlouho, jinak te ranii. U 75ky to jeste slo kdyz jsi musel sem tam vymenit ozubenyy remen rozvoduu, ale uz u 164ky to byla vrazda v parku a nedej boze, kdyby se musela vyndavat u V6 zadnii hlava vaalcuu........ale to se nemusii tak casto a trhliny ve vyyfuku hned za hlavou, ty jsou takee dost fajn. U 75ky to bylo jeste symetrickee, ale tady .......

No a pak ten sportaak, jaa neviim ,ale to znamenaa asi tak 1700kg sportovnii vaahy a jak to u Alfy znaam, meene to nebude . Takze se muuzes dost blamovat, kdyz te cestou na vrcholek hory Riip najednou v zataacce predjede starej Ford Escort MK1 s 1300ccm.
Ale jaa jsem prece saam proti sobe, sakra uz zase ......
nádhera 😄 :yes: celek je absolutně dokonale sladěn. Interiér nemá chybu. 2 malé připomínky: grafika stupnic připomíná víc Škodovku než AR, a chybí klasický klíček zapalování :no: K motorům by to chtělo ještě nějakou třešničku na dortu >😒] 3.2V6 by byla moje volba. Alfa třílitry vždycky uměla... Kdo se někdy svezl- ví o čem je řeč. Tohle je svalnaté kupé jak má být. A aby se ostatní výrobci taky probudili- tato třída nějak leží ladem...
GTI
Jemnost a symetrie... to jsou synonyma krásné ženy. Auto nemůže bejt vybouchaný do hezka. Auto musí především na silnici sedět. Auto v tobě musí vyvolat hlad po džungli... Sporťák musí bejt přidrzlej. Tři drobná světýlka, zadní okno do špičky... a zadní boční useklé bez potřebné souvislosti... zde boduje opravdu jen cena... Ovšem vyjímečné auto žádá také přimeřenou cenu... takže kdo si koupí "dělo" pod melouna? Vím, tohle prostě není BMW Z4 coupe... tohle není drzek pro dva... Cayman... tvá modla příštích let. P.S. Už někdo potkal na silnici 159ku? Já ještě ne... Tak držím Alfě alespoň palce... bylo by škoda aby nedokázala navázat na 156 zázraků... Jo, a voz sebou katalog... abys na silnici rozetnul uzel, zda tě předjela Brera nebo GT...
zvenku nadherna ale ten interier mohl byt lepsi...