Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ženeva živě: Ford S-MAX a Galaxy (první dojmy)

33 komentářů

Ja vim, ze nepatri uplne do stejne kategorie aut, ale oba "hraji" na prostor - tak proc soudruzi u Roomsteru nechali udelat tu udesnou nakladaci hranu :no: Ja to proste nerozdejcham 😐
Přepišme dějiny přátelé, přichází nová doba MPV 😉 Takovouhle parádní nabídku v tomhle segmentu nemá ani jeden z evropských výrobců. Ford se zas ukázal jako jednička mezi mainstreemy :yes: BRAVO C-MAX, BRAVO S-MAX, BRAVO GALAXY, BRAVISSIMO FORD! Jen tak dál. Takovouhle nadílku novinek nebude mít letos žádná z evropskejch značek. GO FORD GO GO!! :yes: :yes: 😉
Na co zabíráš... na velký řasy... na velký prsa, na velkou zadnici? Brácho, svět není o povrchní kráse... tu pravou krásu musíš najít uvnitř. Uvnitř sebe... uvnitř auta... ve svém srdci. Auto nesmí bejt načančaný... vyfintěný... auto musí bejt drzá ošklivka... s obrovským šarmem... co si jí zamiluješ po spoustě letmejch pohledů... pochop... to, co se ti líbí... to o tobě vypovídá zrovna tak, jako to, co se ti nelíbí... kapišto? Máš ještě rezervy, jak vidím... ještě nevíš, co je hladit drsnou kůru staletejch stromů... zatím vnímáš jen zářivé barvy svýho pimprlovýho divadla života... tak až se jednou vzbudíš a pochopíš svět... zabouchej tu na vrata a něco napiš... Napiš třeba o tiché kráse Tourana... napiš o tom, cos našel v sobě... v něm... je to tvá jediná naděje... jinak zůstaneš jen odsouzencem na povrchu dějů... spálen sluncem kýče...
Teda o tiche krase ceho? Tou... co? Ale notak... touran neni krasny, je osklive funkcni. Pokud pujde S-MAX cestou jinych modelu Fordu - podvozek spicka, motor prumer - najdeme tam skrytou dusi, pohlazeni po muzskem egu.
Skorokýč... Touran tu byl, je a bude... silnej, tichej, věrnej... je jako ty... žádný kroužky v obočí...
Ne ne bráško, tady s tebou prostě nemohu souhlasit. Na tichou krásu Tourana mne ani omylem nedostaneš. Z Tourana dýchá praktično a solidnost. Z těhle Fordů navíc i elegance a sportovní šmrnc. Takže má volba v MPV je jasná - FORD. Ale nechme polemik - oba máme přece tu svojí značku co kámo?? 😉 Jinak se tě chci zeptat, nechystáš se do Ženevy, popř. do Lipska na salon??
Do Ženevy pojede Jarda s Bertoňákem. U mě připadá tedy jen Lipsko.
A chystáš??
Možná jo.
Se můžem dohodnout. Já jedu určitě. Jelo by vás víc??
Ještě nevím... máme nato měsíc.
No dej vědět. Jestli bys měl zájem, můžem se tam vypravit spolu, popř. přibrat ještě někoho rozumnýho odsud.
GTI
Díky... :yes:
Tak to se vsadím, že tě tam v tom davu poznám 😉
Jsem zvědavej jak se vytáhnou ve Vlkohradu s novym Sharanem, pak tu můžem srovnávat srovnatelné 😉
Už předem víme oba, že nástupce Sharanu to tu předurčí na dalších 7 let...
Povídali, že nám hráli.... 😉 No nechme se překvapit. Jestli mě novej Šaran přesvědčí, rád ti dám za pravdu. Tušíš nějaký datum kdy??
Marko zjistí.
Apropos, viděls už Roomstera na živo??
Neviděl.
No čoveče, já jo. Jak jsem už psal ke článku o Roomsteru. Potkal jsem ho na boleslavský dálnici kousek od Boleslavi. Předjížděl jsem ho a dal si záležet hodně dlouho. A prohlédl si co šlo stihnout. Byl v černé metalíze se světlým interiérem. Na živo vypadá podstatně lépe, než na obrázkách. Ale stejně jsem se z boku neubránil dojmu, že předjíždím veterinární pohřebáček >😁 Ale jinak z předu a koneckonců i ze zadu milej auťáček. 😉
😄 Jsem na něho moc zvědavý.
Mozna podoba: [odkaz]
GTI
😄 😉 Ty asi neznáš ten slogan z jedné písně od Suchéh👋Šlitra... zpívá se tam - Co nenajdeš v hlavě, najdeš v lexikonu - tady v Česku to je slogan minulýho století... tak já musím napsat... co nenajdeš v hlavě najdeš u Marka v lexikonu... 😄 😉 :yes:
jestli bude stejne kvalitni jako ten predchozi tak bude spis na dalsich 7 let predurcovat ty nejhorsi mista v prehledu spolehlivosti 😄
Nemůžu se nepozastavit nad "tichou krásou Tourana".
Ta je tak tichá, že takřka není slyšet. Jistěže existují různé stupně designové podbízivosti, bohužel Touran je natolik blízký pouhému geometrickému kvádru s čumáčkem, že mluvit v tomto případě o designu skoro nejde.Nikomu neberu jeho vkus, ale i když GTI zabalí svůj SUBJEKTIVNÍ názor do hromady pseudopoetických rádobymetafor, které si zapamatoval z hodiny slohu Citově zabarvený popis, nulovou nápaditost a designovovou prázdnotu VW v případě Tourana neomluví, kdyby stavěl čerpadlo na trysku. Jinak GTI, mohl bys svůj sloh ještě ozvláštnit přechodníky-např. GTI hloubaje nad tím, jak se státi zajímavým na chatu, neuvědomil si, že zůstal odsouzencem na povrchu vlastní domýšlivosti spálen sluncem svého ega. Zdar!
Pardon za to, že jsem se nepodepsal-Mrňous pseudojméno mé.
Na autorevue je foto přídě s podobným nárazníkem a grilem jako mělo SAV. Nevíte, jestli to bude možné dokoupit i k sériovce? Děkuji
tak, tak... auto mě musí uspokojit i po estetické stránce 😄 Co na tom když ta tvoje čarodejnice (třeba Touran 😉 ) dobře vaří ale nemůžeš se k ní s obdivem přitulit. Co na tom že je z modré krve- když je bachratá a plná bradavic. Proto Galaxy musí existovat, právě proto...
Taky jsem zvědavej, co na tohle řeknou hošani z klubu 😉 😄 >😁
😒 Škoda, už mám koupený C-Max a na S-max se budu muset aspoň dva roky jen mlsně koukat... Dle mého názoru nádhera, jsem zvědavý na víc info - jízda, podvozek atd... Zatím jenom statické předvedení... Podvozek C-maxu je super a tohle bude ještě lepší :yes:
doufám že u nových typů Ford zajistí taky pořádnou kvalitu a ne jen lákavý desing
Ten S-MAX v Zeneve bol s nepriehladnymi sklami a zamknuty ? Kde su fotky z interieru? Nenasiel som nic ani na webe. Nerozumiem. Galaxy nafoteny bol, tak preco nie S-MAX ?