Novinky
0
Ještě aby nezkrachovala, když jedinou designovou invenci jim ukradla škodovka 😉 (pro ty, co mají bohaté rodiče - ergo delší vedení: dělám si srandu)
0
Tys mi sebral prispevek. No se nedivim, ze to s nema seklo - oni to do vyroby radsi nepustili a kdyz ted vidi, jak s jejich vytvorem Skoda dela rozruch na auto.cz, frustrace dosahla vrcholu >😁 >😁
Moskvič... v padesátejch létech s nim orali a rozorávali přirozené meze našich duší... V sedmdesátejch s nima jezdili okresní přisluhovači kontrolovat ostnatý dráty... kolem tvý hlavy... tak - spasíííbo... a nikagda... Smajlík se za
...bol mojim prvym autom. Ten zlty roadster "monoposto"... :yes: >😁 Akurat sa clovek naslapal do tych pedalov, aby to islo... >😁 Kym som ale vyrastol, nieco sa stalo....takze Moskvic 1:1 mi uz nikto nenautil. Takze ako hovori GTI, spasiiibo (moj zlty Moskvic) a donesvidanija...
Já měl červeného, tak 2-3 roky zpátky jsem ho vytáhl z kůlny, očistil, vyleštil chromy, lak byl ok, pohon taky a malej prcek v pohodě drandí. Jen zrcátko jsem nenašel, asi jsem byl v mládí drak 😉
:yes: Mne do toho sadol obezny kamarat a "sovjetskaja aftomasina neviderzala". Ani neviem kam potom zmizol....
😄 manitou, obdivuju,že věnuješ/věnovals čas takovému autu jako je Moskvič. Dokázal bych si odpočinout při mytí a leštění vozu,třeba s diskama "Zandvoort", "Supersport",anebo něco jiného.Ale jinak bych tuto aktivitu bral asi jako trest. Nechtěl jsem to napsat ironicky,vůbec ne. U této značky všechno jen s úsměvem. Přeji Ti, draku, úpřimně, ...mnoho štastnych "km" ať už pojedeš v čemkoliv :yes:
Ja mel zelenyho. Uz v mladi mi byla barva auta prisouzena😄 >😒] A kdysi jsem chvilicku mel pujcenyho i toho 1:1.... byl to bes, ale ja byl tenkrat rad i za to😉
...uz Ta vidim, ako nan kreslis biele kruhy a do nich cierne cisla 😄 😉 ...a nasledovalo Le Mans z konca ulice na druhy... 😄
S tým Moskvičom 1:1 mám svoju skúsenosť.. 😄 Jeden letný podvečer sme s priateľkou stopovali z Patiniec do Komárna, čo je asi tak 14 kilometrov. Zastavil starší pán s Moskvičom. Asi po troch minutách po štarte mu to zdochlo, uprostred cesty. Ani som sa nestihol zorientovať a už som tu opachu tlačil ku krajnici 😄 A to nebolo nič - zanedlho som už vreckovým nožíkom "opravoval" prechlastaný karburátor! >😁 Ale počkaj - ani toto ešte nebolo všetko 😉 Tých 14 kilometrov nám trvalo asi dve a pol hodiny, karburátor sa totiž za celú cestu prechlastal osemkrát (!). Nehovoriac o tom, že predposledné tri "rozborky a zborky" som robil za asistencie veľmi slabého osvetlenia vreckovej lampy, taktiež ruskej výroby 😄 A keďže 4,5V batéria to vzdala asi 4 kilometre od Komárna, posledný "servisný zásah" som absolvoval úplne naslepo! >😁 A keď sa moskvič zastavil tesne za tabuľkou "Komárno", už som to nevydržal a ďalšiu rozborku prechlastaného karburátoru som odmietol a zbytok cesty sme sa rozhodli prejsť pešky 😄 Ale keďže Moskvič stál na úpätí mosta a ja som bol na odchode, starý pán to vyriešil tak, že tam zaradil spiatočku a "odcúval" asi 50 metrov na vedľajšiu cestu. Pomocou štartéru 😄 Aj mi ho bolo trošku ľúto, ale frustrácia bola silnejšia. Ešte dnes som schopný poslepiačky rozobrať, vyčistiť a zložiť karburátor na Moskviči :-!
>😁 >😁 ...a to si mal nemale stastie, ze pro tej rozborke, nenasledovala zborka z ktorej nie a nie poskladat karburator...zato vzdy z toho bezpecne vyliezol kalasnikov...ako v tom vtipe >😁 >😁 😉
Myslíš ten vtip, ktorého pointa spočívala v tom, ako sa ruský mierový traktor orajúci pri rusko-čínskej hranici vzniesol do vzduchu, opätoval paľbu a po tom odletel späť na základňu? 😉
nieee 😄 ...ten o zenuske, ktora makala cely zivot v tom zavode na vyrobu traktorov, az po zmene politickych pomerov nemala tovaren na vyplaty, tak zacala platit v naturaliach. zenuska prisla domov "po vyplate" ale za svet jej z tych traktorovych suciastok neslo postavit nic ine ako AK-47 😉
sorry, že se vměšuje, ale znal jsem tenhle vtípek, ale bohužel jsem ho pozapomněl, šlo myslím o to, že v ruskejch novinách bylo napsáno jak čínská vojska zahájila útok na ruskej traktor orající u čínských hranic no atd., ale já už to mám popletený.Kdyžtak mi ho napiš, dík...
Tak ostala uz "iba" Lada. A tam sa deju tiez veci! Spolocny podnik, ktory AvtoVAZ zalozil z GM krachuje tiez. Lada vraj dodavala material do spolocneho podniku so stratou. Rozhodnutie zabalit to, prislo po tom, co nad AvtoVAZ ziskal kontrolu rusky statny zbrojarsky koncern Rossobronoe😜ort (kto nevie odkial fuka vietor, nech spomenie na kauzu Yukos.... 😉 ). Btw. verim tomu , ze v realite dnesneho Ruska to dopadne tak, ze par byvalich ruskych manazerov AvtoVAZ, a par byvalich US manazerov GM z Moskvy sa stretne v Monacu na velkej oslave. Ti u GM totiz museli vediet, ze to nepojde za tie ceny donekoncna ...a ti u AvtoVAZ museli uz dlho vediet, ze dodavaju pod cenu. A Rossobronoe😜ort? Ma dost penazi...a spusta naplno vyvoj troch novych modernych radov aut. Na zapade zhana automobilku, ktora by im dodala tri svoje platformi aj s motormi. Vraj zaklopali na dvere aj v Stuttgarte (stvrt Unterturkheim...aby nedoslo k zamene automobiliek)
...aby v Togliatti nevyrabeli opet licencni modely Fiatu...Tempra uz dosluhuje i v Turecku! >😁
Nerikej, ze se Tempra jeste vyrabi... to snad neni mozny
Dodnes vzpomínám, jak Moskvič 1,6 uměl zrychlit. Na dvojku 100 KM/H bylo raz dva.
to bolo len tou odchylkou tachometra... >😒]
...nedavno jsem cetl, myslim na idnes.cz, ze Putin chce tu automobilku reinkarnovat a vyrabet konkurenceschopne a moderni vozy😄...no asi to o par dni prosvihl...
Měli jsme Leninovy saně z osmašedesátého a co se týče odpružení je to dodnes nepřekonatelné auto.Design let 60.,prostě klasika,která bohužel skončila jak naše Tatrovka.