Novinky
0
Hele hochu, tady v Evropě to nebudeš mít lehký. Jeden Boxer dneska nestačí.Že máš výhody?? No jasně..sedum gaučů, skvělej motor a samozřejmě si Subaru!! Ale co z toho, když se nejspíš nebudeš líbit. No hochu, tvůj původ je znát. RX 300 s Muranem se nebojí...ale já věřím, že ty jim ukážeš!! 😉 Hrdě do Evropy! Přeju ti úspěch. :yes: BRAVO :yes:
Vnitrek vypada velmi povedene, zato z venku ... to by si snad nekoupil ani Alessio ;-\.
No joo no ;-\
Ale ani ten vnitřek např. proti Muranu nic moc. ;-\
Som "Subaru - positive" no ten interiér mi pripadá až veľmi hmm, ako to nazvať, módny? Nemôžem si pomôcť, predok mi pripomína Daewoo Tacuma, tiesvetlá umiestnené vysoko nad maskou.... 😒
Myslím že i toto Subaru bude přece jen pro užší počet zákazníků (otázka je jestli se tem pravověrným bude líbit 😄 ). Ale obecně ..
Včera jsem shodou okolností jel v novém Foresterovi s motorizaci 2,5 ... (0-100 km/h za 6.0 s - max 221) - ten motor ve spojení s manuální převodovkou a subarackou 4x4 ... to si chce prožít - prubněte - třeba přestanete být (tak jako já) proti krabicím zaujatí
Včera jsem shodou okolností jel v novém Foresterovi s motorizaci 2,5 ... (0-100 km/h za 6.0 s - max 221) - ten motor ve spojení s manuální převodovkou a subarackou 4x4 ... to si chce prožít - prubněte - třeba přestanete být (tak jako já) proti krabicím zaujatí
Ano,ano Subaru není o řečech ,ale o jízdě.Měl jsem Imprezu Combi,kdo ji viděl říkal no nic moc za ty prachy,co ty šedivý plasty,na kombi malej kufr atd. Ale když napadl sníh nebo když byla depka a vzal jsem ji mimo silnici,každej valil bulvy a měl zaťatý prsty do přístrojové desky...A já ji pak prodal a koupil za to plastvá okna do baráku.... Aúúú ta potupa :no: 😒
Ukazovali teď v sobotu na Primě, jak to na sjezdovce koulí Impreza do kopce... za ní jela Octavia 4M... Oba dva jeli úplně stejně... nezaříkávej se něčím, co tu s technikou jednadvacátého století cpou do běžnýho auta a nikdo kolem toho netančí samurajský tance... P.S. Normálně jsem zíral na ty záběry - OCTAVIA (tedy každej s Haldexe, abych byl přesnej) je dokonalej konkurent ve 4x4 SUBARU... sám bych čekal býval drtivé vítězství Subaru... leč... hřebínek spadl... Je úplně jedno, jestli tu valíš 4M s Haldexem, nebo 4x4 Subaru... co vyjede jeden, vyjede s přehledem druhej...
jo, taky jsem na to civěl...jenže tyto dva systémy se chovají diametrálně odlišně hlavně na silnici...na tom zasněženém kopečku není až tak velkým překvapením, že se oktávka dostala stejně vysoko... 😄
Zužovat kvalitu jízdních vlastností na vyjetí kopce, je přesně ten způsob marketingu Haldexe, kterým lze dostat laika. Ale, že by i Vás, GTI?
No, cize obe auta vedie vyst rovnaky kopec, plus haldex vie menit prenos sily na kolesa, co je plus na ceste. Fakt neviem v com je subi lepsi (samozrejme okrem spominanych rally).
>😁 Jako komická vložka, dobrý. Jako názor, sice k respektování, ale jinak k pláči. 😒
Subaru som nesiel, to dedukujem. V com je teda lepsi subaru? Nejde mi o pocit z riadenia, o dake sportove zazitky, to je jasne ze subaru je subaru. Ale bezpecnost, praktickost, jazdne vlastnosti pocas celeho roka.
Ved aj rozdelovanie sily v ramci jednej napravy vyuzivas 99% casu, tak preco je take smiesne ked to chces mat rozdelovane medzi napravy?
Ved aj rozdelovanie sily v ramci jednej napravy vyuzivas 99% casu, tak preco je take smiesne ked to chces mat rozdelovane medzi napravy?
Moc otázek najednou, na spoustu z nich je odpověď v jiných příspěvcích. Jen zkratkovitě, poloha těžiště, způsob rozdělení hnacích sil na kolech a tomu odpovídající rezerva smykových sil kol, danné koncepcí boxeru a symetrického AWD, udělují Subům nesrovnatelně větší aktivní bezpečnost než velikostí a hmotností srovnatelným autům se stojatým motorem a Haldexem. Člověk nemusí závodit, může klidně plynout s davem. A tam kde dav vytvoří problémy, třeba s nedáním přednosti, brzděním před skrumáží, stačí pohnout volantem a všemu se v klidu vyhnout. Jednoduše řečeno, kde končí fyzikální hranice možnosti ovládání konfekce, začíná teprve hranice, od které se konečně v Subu pozná, že nestojí, nýbrž jede. Napřed to ale vyzkoušejte na vlastní kůži, protože zkušenosti jsou bohužel nepřenositelné. :yes:
no myslim ze si nic nepochopil .. ty pocity pri rizeni imprezy a oktavky jsou uplne jine. Pokud jedes po normalni ceste chova se oktavka jako predokolka u imprezy zabira vic zadek, proto tak kdyz jeli bez tech retezu ten zadek docela ujizdel a zboural nejaky kuzel. Nevim proc by oktavka nemela ten kopecek vyjet, to samozrejme vyjede i Panda 4x4. A nedelej se, ze nevis ze technika je usubaru uplne jina. Mas vic moznosti ukazat co umis a samozrejme taky vic moznosti se zabit 😄
Doporučuji si přečíst Auto tip č.2/2006 - 6 kombi 4x4 na sněhu, kde se hrabe Subaru, Chrysler, tolik opěvované BMV na AUDI a MB ! Do kopce na sjezdovce jedeš 1 x za život, pokud auto nepoužíváš jako lyžař, ale pokud jezdíš a chceš bezpečí, tak - léto- mokrý asvalt, zima- uježděný sníh, příp. led. Škoda - poměr cena výsledek -docela dobrý.
Uz jsem Tribecu parkrat videl a muzu rict, ze ,ac velky zastance Subaru a to i co se vzhledu tyce, tomuhle jsem nemohl uverit. Panove, je to kybl hnusu.
je fakt umění... 😄 >😁 >😒]
S Passatem Lin Gyu za zády, bych se na tak tenký led, s tak hluboce filosofickou myšlenkou, a navíc, do tak vyhraněných vod Suba, vydával jen velmi obezřetně. >😁 :yes:
No, už od začátku se mi exteriér nelíbí. Ani nyní se na tomto nic nemění. Poprvé však vidím interiér. Je hodně zajímavý. Zejména mě fascinuje ta fotka, kde je pohled kolmo z místa druhé řady sedadel. Krásný optický klam, jak palubka pokračuje dále do dveří a "rozšiřuje" tak celé auto. :yes: Je to ale dost "pokroucené" a moc "plastově stříbrné"...
Subaru jako malovyrobce (v porovnani s ostatnimi "konkurenty"), ktery si za par desetileti vybudoval renome jako hrom a pokud chce nekdo srovnavat novou ctyrkolku, vzdy pribere konkurenci v podobe Subaru. Z toho vyplyva, ze si muze razit cestu jakou samo uzna za vhodnou. design je svebytny a me, priznam se se docela libi, rozhodne nejde o primarne osklive auto. Ono delat sice hezke, ale nezajimave tvary je dnes modou, je ovsem stale dost velka skupina lidi, ktera sazi na znacku a schopnosti garantovane kvality skryvajici se pod ni. S timto vedomim byl kuprikladu i u BMW akceptovan Bangle direction. Kdo jde do Subaru, nechce dvojce Audi, chce neco jasne identifikovatelneho se svou tcari a v pohode prekousne i odlisny tvar, nebot vi, co si kupuje. srovnani s haldexem neni uplne na miste, jelikoz trvaly pohon vsech kol funguje po celou dobu a nemusite se obavat skokove zmeny jizdnich vlastnosti. klip a test na prime vyzniva opravdu zkreslene, jelikoz byly srovnavany vozy, ktere po celou dobu diky podminkam mely aktivovany pohon vsech kol...rozdily by se projevily ve chvili testu na promennem povrchu, kde by podle me muselo mit Subaru jasne navrch. I Tribecu posuzujme jako Subaru, ne jako konkurenci k Touranu, Passatu 4 motion apod. Ti totiz opravdovymi konkurenty v ocich zakaznika Sub nejsou!!!
Preskakaly se mi pismenka, omlouvam se, byl jsem rozohnen a deprimovan nahledem nekterych! >😁 Souhlasim s Jirkou, kdyby to snad nebylo patrne! 😉
:yes: To sedí. Jen se obávám, že popisovat rozdíly mezi Subem a Haldexem, někomu, kdo s tím moc nenajezdil, je jako vysvětlovat hluchému, co to je koncert... 😉
Ve chvili, kdy i nekteri novinari tvrdi, ze pohon vsech ctyr kol je v nasich zemepisnych sirkach zbytecny a jedina srovnani se odehravaji na snehu, neni pochyb, ze nekteri konzumenti se s tim ztotoznuji! Bohuzel! Proc testy Subaru nejsou pachany ve srovnani s ostatnimi take v lete na zmokle okresce??? Mam jeden prima tip se zanovnim kobercem s temer hladkou obrusnou vrstvou, kde predni nahon na vode klouze i v lete jako na lede a tento technologicky novy material (tusim Mastix, nebo tak nejak, kdyz tak mne opravte) je v CR stale pouzivanejsi. Z toho vyplyva jasna aktivni bezpecnost po cely rok...
V celku súhlas, akurát ten Touran... >😁 asi si chcel napísať Touareg nebo ne?? :-!
Proc? Nekdo Tribecu posuzuje jako MPV... 😉
Coroner chcel naznacit ze Touran sa ako 4Motion nerobi. 😉
Touran by sa nemal robit vubec😉
Kuš. 😉 To aby sa nerobil vobec to si zela len konkurencia. >😁
Kdepak, to si zela, kazdy kdo ma rad auta! Touran jen kazi dojem z tohoto typu aut😉
Ja mam auta rad a Touran se mi libi. Mel by mit Haldexovou ctyrkolku. I kdyz Touareg je lepsi 😄
K tomu Subaru: technika je to pekna. Chybi tomu rozumny diesel, protoze SUV bez dieselu je v Evrope prakticky neprodejne. A ty tvary by mely byt mene prastene. Pokud by byl tenhle Subaru konzervativnejsi ve stylu VW a jezdil na naftu, urcite by mel vetsi prodejni uspech. Takhle je to jenom extravagantni a predrazena hracka.
K tomu Subaru: technika je to pekna. Chybi tomu rozumny diesel, protoze SUV bez dieselu je v Evrope prakticky neprodejne. A ty tvary by mely byt mene prastene. Pokud by byl tenhle Subaru konzervativnejsi ve stylu VW a jezdil na naftu, urcite by mel vetsi prodejni uspech. Takhle je to jenom extravagantni a predrazena hracka.
Tribecu jsem videl loni zacatkem zari, neni to tak hrozny, jak na fotkach, ale my cup of cake 😄 to neni.
To jako šálek koláče...? >😁
>😁 :yes: 😉
Nebudu říkat, že to je hnus apod. Ale předek vozu je celkem nezvyklý, zadek je přerostlá AR147 a interiér je parádní!!! Casem si SNAD na ten vzhled zvyknem, jinak se mi to libi :yes:
Ano. Už je tady. Přijíždí na skvělém podvozku a se skvělým motorem. Interiér? Chlape, bojíš se snad, že by to tvůj chorej mozek nezvlád? Kovbojové ho berou. Hlavní je, že je to sůba. Proč? Když se řekne subaru: Vynikající pohon všech kol, nízké těžiště díky motoru, motor boxer s tichým chodem a bez vibrací, zato s krásnou zvukovou kulisou při sešlápnutí plynu. A v neposlední řadě vysoká kvalita, kterou ukazují všechny testy spolehlivosti. A to já od partnera (byť plechového) vyžaduji. Kdo ne, prosím. Co je výsledkem všech těch věcí, které jsem napsal? Vynikající zážitek z jízdy!
Takže až zase někdo bude házet špínu na SymmetricalAWD s tím, že Hladex vyjede sněhovej kopeček...to se můžu zbláznit. Proč? Protože to píší lidé, kterí v životě nejeli na mokrém asfaltu v subaru, jsou to lidé, kteří jen závidí. Abych netlachal jako oni, dál příkla😜 V zatáčce se odlehčuje vnitřní hnané kolo. Tím pádem z pohonu přeních kol máme pohon jednoho kola - jednohoňka. myslím, že jen úplný fyzikální diletant bude mít námitky, že se to s "tříhoňkou" v podobě subaru v tomhle příkladě, nedá srovnat. A o tom to je. neusálá kontrola nad autem kdykoli, kdekoli. i v Delvitě. SUBARU Think, Feel,Drive ! :yes:
Tribecu potkávám docela pravidelně. Nevím - asi individuální dovoz. A musím říct, že na mě zatím působí velice kladně. Jasně - oproti třeba Foresteru je to jiná liga a můžem polemizovat, jestli tohle je právě to hřiště, kde bychom chtěli Subaru vidět. Ale nazíráno čistě optikou marketingu je tohle jasně pozitivní krok pro automobilku a myslím, že v konkurenci Murana a Lexu se Tribeca rozhodně neztratí. Kromě osobitýho vzhledu totiž přináší jedno VELKÝ plus, který jiní výrobci prostě nenabízejí - absolutně funkční pohon 4x4. Porovnávat s ním elektronické pomocníčky ostatních, případně Haldex, je asi jako srovnání plážový lopatky na píseček s rypadlem bagru. Tím nechci říct, že je Haldex nefunkční - ostatně ve zmíněném šotu na Primě jasně dokázal svý schopnosti. Jen prostě hraje jinou ligu - se všemi přednostmi a zápory s tím spojenými. Otázka interiéru, která byla výše přetřásána, je podle mýho velkou záležitostí vkusu. Mně přijde originální a docela vkusnej, vzhledem k příslušný třídě vozu. Někomu nemusí. OK. Co je ale myslím mnohem podstatnější, je fakt, že se jedná na první pohled o interiér z kvalitních materiálů se zpracováním, za který by se nemuseli stydět ani (dejme tomu) v Německu. Na něco takového jsme dřívu Subaru, pravda, zvyklí moc nebyli a já to vnímám jako jasnej krok směrem k vrcholu. Takže celkový resumé - Tribeca je auto, který se vymyká dosavadní produkci Subaru jak zaměřením, tak designem a celkovým zpracováním. Udržuje si však jasnej odkaz Subaru - pohon a jízdní vlastnosti. Celkově vzato komplexní auto, který má jasný předpoklady k tomu, aby fungovalo. A pokud se vám nelíbí vizuálně, je to jen váš problém. Mně se taky nelíbí nová S-Klasse. Ale že je to elita ve svý třídě prostě uznat musím. Takže BRAVO Tribeca! :yes:
Tak je to zase tady... pro rohlíky do Delvity se tu jezdí zádadně driftem 😄 :yes: rally kovboj... co sice trne, jestli přes tejden vydělá na půl nádrže, v sobotu jezdí zásadně k tchýni s meziplynem 😄 :yes: :yes: a normálního šoféra, abys pohledal. Tak pánové klid. Až dostanu divokou kartu na rally Monte Carlo, vlezu do Subaru a pojedu, jak namydlenej. Jo,jo, vyspělá technika, 4x4 na šotolině, plná čtyři a plná pět... házím to pravá, levá, jak při twistu... prostě jedna báseň. Až pak vyfásnu věnec, hodím ho do kufru, sednu si do normálního auta... třeba do Volva a s tím (a s Haldexem) pojedu báječnou jízdu domů... budu sice cestou potkávat vyšokovaný Subaru-driftaře... co na mě budo ukazovat čtyři vztyčený prsty, jako že sem nýmand, nula... ale já, vědom si cíle... pojedu krásnou, jistou, a úchvatnou cestu... s Haldexem pod zadkem. P.S. Víš kolik prstů vztyčím já, brácho - dva. Dva jako Vé... jako... vítězství :yes:
Kvalita jizdnich vlastnosti Subaru je nezpochybnitelná, ale taktéž bych chtěl odhodit kousek špíny od Haldexu. Kromě profesionálního využítí, nikde Haldex oproti full 4x4 neztrácí. A tim profesionálním využitím nemyslim odvest zedniky na Sněžku, ale vykroužit ve stopadesáti zatáčku s přilepenym uchem na bocnim okenku 😄 (pro GTIho v MONTE CARLU... pro Alessia ZA DEŠTĚ)
Na rally... odhaduju... 😉 tu z přisvěvatelů maj možná dva 😄 a z nezávodníků neprojedem ve stopadesáti tu zatáčku na mokru ani jeden >😁 Subaru nesubaru, haldex nehaldex. Tak klid... P.S. Souhlas... Haldex je haldex... :yes:
O vyhodach na mokru jsem psal a tvrdit o permanentu, ze je v normalnim provozu nevyuzitelny, je jako zpochybnovat lepsi brzdy (nejezdim prece rychle), ABS (umi brzdit za vsech okolnosti lepe) atp. Proc asi Audi pouziva Quattro? Hosi jste vedle jak ta jedle!!! 😉
jakto? Vždyť Haldex se 99,9% času, kdy auto jede neprojevuje. Tak jaképak srovnatelné vlastnosti? To, co haldex řeší jako krizovku v zatáčce (a ty nemůžeš tušit, jestli se ti zachová přetáčivě nebo nedotáčivě), tak k tomu se permanent (tady je hrozně důležité to slůvko permanent) čtyřkolka asi nepřiblíží - po lopatě dvě kola kloužou a elektonika to řeší, čtyři kola stále bezpečně jedou. Vždy. i v té GTIho Delvitě. A kdyby mi to mělo jednou zachránit krk můj nebo někoho blízkého, koho povezu, tak mi to za to stojí.
Já Vás varoval včas. Tady házíme bláto na plácgumy kolama a ne rukama. Jinak obecně k vítězství na MC, kohokoliv ze zde diskutujících, jsem značně skeptický, protože trénovat na vítěznou jízdu, chce o trochu víc, než si tu nezávazně potlachávat. Ale teď vážně, se zlehčováním jízdních vlastností Suba jste skutečně mimo mísu, a je lhostejno, jestli máte na mysli, jak jezdí má žena pro rohlíky, nebo zeťák za tchyní. Až jednou konečně do Suba dospějete, bude Vám samotnému Vašich úsměšků líto. Zatím s Vámi cítím a držím palce, aby ta zkušenost přišla dřív, než stáří. :yes:
On ten problém bude asi v tom, že VW nevyrábí ŽÁDNÝ permanent, co? >😁 😉
Ale tak to přece není... Píše to správně paja. Subaru je malovýrobce... a vyrábí klasické čtyřkolky... to je vše. Je úspěšnej tvůrce závodních aut. Takovejch je víc... třeba i v tvé Francii. Nerad bych, aby to tu vypadalo tak, že Haldex je zralej na bankrot. Pravdou je, že Haldex je o trochu lepší, než klasika... k tomu, k čemu se užívá... tj. k té cestě pro rohlíky a na lyže do Pece. Permanent je asi lepší pro jezdce rally... všude jinde je přece výhodnější proměnlivý účinek poměru pohonu. Koneckonců (s tím se subaráci nevytahujou) i WRX STI má čudlík, kterým měníš poměry mezi přední a zadní nápravou... To v Haldexu ti to maká automaticky a v návaznosti na prokluz...
A Audi velmi dobre vi, proc ho nedava do svych vetsich modelu...prislo by o prestiz a jistotu zakaznika, ze za vsech okolnosti...vsak vy vite. Subaru mozna nenabizi u standartnich modelu sofistikovanost Haldexu, jde na to jednoduse, primocare a hlavne za vsech okolnosti spolehlive, jednoduse to jde porad! :-!
Proboha, GTI, proč chcete zrovna dneska, páchat harakiri na svém image, exkurzemi do fyziky? Mějte se mnou soucit. Ani nevíte jak trpím nad Vašimi axiomy. 😒 😒 😒
Zdravím.. zapajam sa asi neskoro😄 Ale skuste tomu gti mudrlantovy vysvetlit ze je rozdiel ci ide auto na 4 hraby PRED POCAS A DOKONCA AJ PO krizovej situacii ako ked zahrabnu vsetky 4 uz ked je auto na polceste do priekopy.. Schvalne som to zjednodusil ale inak mu to asi nevysvetlite.. To viete gti asi nemal s s matiky a fyziky štatnice😃))
navrhoval bych popsat výhody pohonu všech kol u Subaru... OK..? napíšete v čem je lepší a nedostižné..?? Já si třeba nemyslím, že je Haldex lepší nebo Subaru jediná automobilka s dobrým pohonem 4x4 a ani jedovatej zastánce nedostižnýho a jedinečnýho Land Rovera >😒] ... 😉 Tak to někdo vysvětlete když to neudělala redakce... 😉 :yes:
Haldex je téměř tak dobrej jako pernament pokud chceš projet, prostě přiřadit zadní kola a jet.
Pokud chceš aktivní bezpečnost, je tento systém téměř na H. Když vjedeš se čtyřkolkou příliš rychle do zatáčky, prostě si cukneš volantem kontra a protáhneš auto řízeným přetáčivým smykem.
U haldexu pojedeš v zatáčce rovně ze zatáčky - nedotáčivý smyk ti nedovolí zatočit, ty točíš volantem do zatáčky jako blb, a když se elektronika vzpamatuje (vyhodnotí situaci jako potřebu zadního náhonu), připojí s kopnutím zadek, což způsobí těžko kontrolovatelný přetáčivý smyk a budeš mít co dělat udržet auto na silnici.
a to ignoruju fakt, že lepším rozložením hmotnosti, kinematikou náprav a nižším těžištěm bude ta nebezpečná rychlost ve čtyřkolce výrazně vyšší.
A MÁŠ TO TADY ....
Pokud chceš aktivní bezpečnost, je tento systém téměř na H. Když vjedeš se čtyřkolkou příliš rychle do zatáčky, prostě si cukneš volantem kontra a protáhneš auto řízeným přetáčivým smykem.
U haldexu pojedeš v zatáčce rovně ze zatáčky - nedotáčivý smyk ti nedovolí zatočit, ty točíš volantem do zatáčky jako blb, a když se elektronika vzpamatuje (vyhodnotí situaci jako potřebu zadního náhonu), připojí s kopnutím zadek, což způsobí těžko kontrolovatelný přetáčivý smyk a budeš mít co dělat udržet auto na silnici.
a to ignoruju fakt, že lepším rozložením hmotnosti, kinematikou náprav a nižším těžištěm bude ta nebezpečná rychlost ve čtyřkolce výrazně vyšší.
A MÁŠ TO TADY ....
Svatá pravda-je třeba si to opravdu zkusit,nechci dělat chytrýho,ale taky jsem na Subaru koukal zkrz prsty a když jsem si to zkusit na vlastní pařát -je to voheň,ale je pravda že to srdce lezlo trochu do peněz,ale každá sranda něco stojí. Až budu starej ,hluchej,malej důchod koupim si Golfíka f Tdíčku,sundám si ponožku,abych mohl tvdit že v poho jezdim za 4,4/100 a budu slepě zpívat ody jak jsou to dobrý auta a tichý,vždyť ten nafták skoro neslyším... >😁 >😁
Jo, čteš správně. Výlet. Jedeš s haldexem na výlet. Pěkně pomalu. jenže pak ti tam nějakej hoch vběhne. nečekals to. Otočíš volantem a sešlápneš plyn. Vteřiny utíkají. Kluk se blíží. Klouže to. On uvidí tvůj výraz v očích a ztuhne. Nevidí tam jistotu, vidí tam marný boj. Srazíš ho. nemohl jsi nic dělat, ESP a haldex ti nedovolily vyhýbací manévr smykem. Možná, že teď změníš názor...zrovna jde do krámů nová Tribeca...
Bodejt bys ho nesrazil, kdyz jedes plnou parou vpred 😉 A čím víc budeš šlapat na plyn, tím víc se kluk bude blížit 😒 >😁
Sakra, hned od prvních slov jsem napsal, že Subaru nezpochybnuji ani vterinu (pro jirku) ale pouze mi vadí, jak každej haldex kritizuje, nic víc :no:
Sakra, hned od prvních slov jsem napsal, že Subaru nezpochybnuji ani vterinu (pro jirku) ale pouze mi vadí, jak každej haldex kritizuje, nic víc :no:
Tak přátelé, tady mi nezbývý, než reagovat. Nové Subaru na evropském trhu je vždy tak trochu svátkem. Subaru si udělalo po celém světě svými technickými, jízdními vlastnostmi, kvalitou a spolehlivostí velice dobrou pověst. Proto nebudu tohle auto hodnotit z těhle pohledů. Nepochybuji o tom, že Tribeca bude dokonalá, ale zatím jsem neměl tu čest projet si jí. Takže se omezím na design. A ten je přinejmenším kontroverzní. Exteriér vozu se mi jednoznačně nelíbí 8-s Auto působí, obzláště svou přední partií dost hrozně. Paralela s Daewoo Tacuma je více než zřejmá a pokud mi bude někdo tvrdit, že ne, měl by si pořídit brejle. Prostě vnější design tohoto vozu považuju za nepodařený. Platí to bohužel celkově o nové tváři Subaru. Impreza však přeci jen působí lépe naživo, než na fotkách. I tak musím říci, že ta předešlá (2005)vypadala mnohem líp. Jednoduše jsem těm subím křídlům nepřišel na chuť. Co se zadku auta týče, opět musím konstatovat, že nestojí za nic. Po tak krásných autech jako je Legacy anebo i lesník, mi Tribeca přijde jako docela slušná obluda 8-s Na druhou stranu interiér je klasa. Super zpracování a materiály (ostatně u Subaru samozřejmost) a emotivní náboj k tomu. Introš je nádherný 😄 :yes: :yes: . Posledním mínusem tohodle auta je velice chudá nabídka motorů. Jeden byť velice vydařený boxer Tribece cestu k úspěchu na evropském trhu určitě neprorazí. Mám obavu, že z Tribecy se i přes její nesporné kvality stane SUV exot, který si zakoupí jen ti skuteční fandové a fajnšmekři, kteří upřednostní funkčnost a kvalitu před designem. A těch bohužel moc nebývá... 😒 I tak ale přeju nové Tribece hodně zdaru a úspěchů. Howgh. 😉
A myslím, že chytré kecy o kovbojích a bejcích to taky nezachrání. Typickej městskej kovboj si tuhle káru jednoduše nekoupí. Babu na to nesbalí a jeho stará bude mít z tohodle auta nepravidelnej cyklus. Nebude z nejlevnějších a jak říkám, vnější design spíš odradí, než přitáhne. Tady maj bohužel Infinity, Nissan, Lexus o dost navrch. A dnes je bohužel především líbivý design tou devizou, která prodává auta. Ale třeba se pletu - čas ukáže 😉
Na davnejsie poziadanie 😉 : SUBARU: G3X JUSTY: nijake nove info. Po majetkovom vstupe Toyoty do Subaru, ale zacali u Subaru vyvoj maleho auta, ktore by sa malo v horizonte 2-3 rokov zacat predavat na trhu v USA ako Toyota. Nie je vylucene, ze by sa mohlo neskor objavit aj na EU trhoch ako zakladny model znacky Subaru. (???) ///
IMPREZA: nastupca sucasneho modelu bude predstaveny v Jap. v 2007. Na rozdiel od sucasnej gen. bude nastupca Imprezy ponukany v EU od 2008 (aj) ako hatchback. V ponuke budu neskor aj verzie kombi a coupe. ///
LEGACY: nova generacia bude predstavena az v 2009. Este pred tym sa ale dockame v r. 2007 vacsieho faceliftu sucasneho modelu. ///
ROADSTER: na baze buducej Imprezy vznikne kompaktny roadster ako konkurent Mazdy MX-5. Pravdepodobne vyuzije designove prvky konceptu B9 Scrambler. Uvedenie seriovej verzie je planovane na koniec roka 2008, alebo prvu polovicu 2009. ///
MPV: nove, 7-miestne kompaktne MPV by malo byt postavene na platforme buducej gen Imprezy. Premiera planovana na rok 2008. ///
FORESTER: premiera nastupcu je planovana na 2008 ///
TRIBECA: SUV v ponuke pre EU cca. od polovice 2006
IMPREZA: nastupca sucasneho modelu bude predstaveny v Jap. v 2007. Na rozdiel od sucasnej gen. bude nastupca Imprezy ponukany v EU od 2008 (aj) ako hatchback. V ponuke budu neskor aj verzie kombi a coupe. ///
LEGACY: nova generacia bude predstavena az v 2009. Este pred tym sa ale dockame v r. 2007 vacsieho faceliftu sucasneho modelu. ///
ROADSTER: na baze buducej Imprezy vznikne kompaktny roadster ako konkurent Mazdy MX-5. Pravdepodobne vyuzije designove prvky konceptu B9 Scrambler. Uvedenie seriovej verzie je planovane na koniec roka 2008, alebo prvu polovicu 2009. ///
MPV: nove, 7-miestne kompaktne MPV by malo byt postavene na platforme buducej gen Imprezy. Premiera planovana na rok 2008. ///
FORESTER: premiera nastupcu je planovana na 2008 ///
TRIBECA: SUV v ponuke pre EU cca. od polovice 2006
Dlouho jsi tu nebyl... :yes: P.S. Co Marrakesch? 😉 Víš něco? Jsem nadrženej jak Haldex na klouzačku. 😄
Pamatas sa na tu diskusiu o najlepsej farbe na auto? Ako som sa pytal na farbu lesteneho hlinika s odrazom ako sklo? V tej otazke bolo nieco medzi riadkami - a to nieco teraz "zije". Bol som to uviest do zivota. Preto ta absencia. A Marrakesch /Bedouin? Zaklad si uz videl. Zaklad je v koncepte Concept A (btw. BRAVO VW!!!). Seriove auto samozrejme pouzije iba niektore designove prvky - urcite tam nebude klesajuca zadna strecha, a ani celkovy profil auta nebude ten, aky je na studii (pekne je mimochodom to, ze to rozpracuva myslienku povodneho konceptu Audi Steppenwolf). Seriova verzia bude tak do 1 roka. Btw. mam info o buducnosti Seatu, mam info o nstupcovy Arnage, mam info ...vsak vies. A pod Lanciou je "moja" predpremiera konceptu od Saabu. 😉
Brácho, probuď se... Haldex je dokonalost jednadvacátého století. Možná umíš na šotolině ocenit klasiku 4x4... určitě 4x4 oceníš na každé rally, ale měl by ses na využití svýho auta podívat reálnejma očima. Ideál je motor před zadní nápravou a zadní pohon. My, co jsme prožili staletí s motorem za zadní a zadním Š110L pohonem... víme o tom své, co je nejlepší. Ví to i u Porsche... proto dělaj taky dvoukolky. Je ovšem výhodnější jak pro výrobce, tak pro uživatele vyrábět auta se vším vpředu. (velkej kufr, technika jen vpředu) Pak jsou ti, co maj motor vpředu a poháněj s ním zadek... Dokonalé na suchu. Existujou požadavky na eleiminování zhoršených jízdních podmínek. A když se tu rozhodnou výrobci aut pro Haldex... ví moc dobře k čemu je dobrej a proč zrovna tento systém. Mimochodem u nového Apoštola ti Haldex pustí i 99% na zadek... tak klid. Takže pro to, k čemu sis koupil auto... tedy k pochybnostem, že sis měl koupit jiný 😄 a hlavně k tomu, že jednou za tejden jedeš do tý Delvity... ti tam daj jako luxus Haldex. Vyjedeš VŠECHNO, jo, všechno úplně stejně jako s 4x4... všude stejně projedeš, všude si budeš stejně jistej. Rozdíl oproti 4x4 (myslím negativní) je jen ten, že se musíš umět naučit s tím jezdit v tom směru, že ti Haldex v určité chvíli pošle část výkonu dozadu... takže vůz se z nedotáčivého stává přetáčivým. Není to ale tak, jak by subaristi chtěli... 😄 prostě, nevyrazíš si přitom přední zuby... Závěr: zpěv subaristů... je zpěv z musu. Co jim zbejvá... vždyť si to představ - např. rozjíždění: přední jsou na ledu, zadní na asfaltu - předek proklouzne, Haldex vystřelí mžikově plnej výkon na zadek, rozjedeš se, jakmile jsou zadní na tom ledu, Haldex pálí všechno na předek a jedeš dál... na tomhle krachuje klasika 4x4... tak se nenech zbláznit... Máš v OCTAVII II 4M o trochu (píšu - o TROCHU) lepší systém, než třeba v Subaru... ale za to ty se určitě subarákům nebudeš vysmívat. Každej jezdí s tím, s čím chce... BRAVO HALDEX :yes: :yes:
😄 Ježkovi oči, Vy ale umíte dát fyzice na frak!!! >😁
😄 Jirko, na frak tu dává hlavně Haldex... 😉 :yes: Nahoře píši o přejetí ledového pásu... na kterém si permanent vyláme zuby. Ty asi budeš psát teď o jednom prokluzujícím kole. Na to se těším... 😉
Ach jo, GTI, připomínáš mi starou, vykloktanou vrbu. promiň, ale kdybys alespoň něco věděl o Haldexu, tak víš, že ti na zadne nepustí víc jak 50% výkonu. To je přesně ta masáž od PR...nejedná se o absolutní moment, ale o moment přenositelný na vozovku. tam mimochodem umí subaru 100 a ne 99%. Jinak, čtyřkolka je neutrální, po přidání plynu přetáčivá. Seděl jsi v ní někdy? Sliboval jsi, že se svezeš..je vidět, že sliby chyby 😒
A proč vám 4x4 kovbojům vadí, že Haldex je výhodnější? To je snad přirozené, že vývoj jde dopředu.
Výhodnější je finančně. A to mi vadí jen trochu 😉 . vyjedeš s ním kopec. Kdybych si kupoval auto VW, tak ho tam budu chtít mít. Ale, proboha, GTI, nechtěj za každou cenu zvítězit. Působí to na mě trochu, jakože si z nás děláš srandu a chválně hraješ habaďůru. Pokud cheš diskutovat o pohonech 4x4, přečti si fórum Subaru. ok? peace?
Haldex... resp. systém připojitélné nápravy je optimální zapojení další nápravy do akce... Permanent je vhodnej tam, kde je to kudla na kudlu... to jest mezi závodníky... Pochop, to co píšeš, jsou pohádky mimo realitu. Jako, že chceš předcházet problémům a nečekat až ti sepne Haldex. Alessio... dobrej fór. 😉
GTI nebudu to ani číst, je to šíleně dlouhý. Jen ti k tomu chci říct jedno: neberu ti že máš rád dvoukolky. Každýmu podle jeho. Stálý pohon všch kol má ale jednu zásadní výhodu. Kroutící moment se dělí na čtyři kola, tzn. každé z nich přenáší menší sílu. To má jeden zásadní přínos bezpečnosti - snižuje to riziku prokluzu jednoho z kol na polovinu. Haldex si s touto situací taky umí poradit ale řeší ji až když rozpozná riziko a to může být někdy pozdě! To se neprojeví jen na rally ale prakticky kdekoliv - když je na silnici zbytek ledu a ty si ho nevšimneš, když je mokro, když silničáři zapomenou po zimě odmést písek (ano i na písku to prokluzuje!), zkrátka kdykoliv, kdy dojde ke ztrátě trakce. A vo tom to je!
Jestliže mě nečteš... tak taky neodpovídej. Píšeš pak nesmysly, že uznávám jen dvoukolky.
Sakra chlapi, ne že tu vznikne odpolední hádka! Apropos jak vlastně má vypadat ten Marakéš???
SEN OÁZY... víc netřeba... musíme pozvolna, jako na Roomstera 😉
Jeho prinos je nezpochybnitelny a jeho rozsireni se netyka pouze vozu koncernu VW, ale take treba Volvo, o tom zadna...Jeste jednou si staci pripomenout, ze v ramci uspory paliva, snizeni mechanickych ztrat apod. je permanentne pohanena pouze jedna naprava, pricemz druha se v pripade prokluzu permanentne hnanych kol zapoji...to vse je jasne, srozumitelne...z toho vyplyva, ze ve chvili zapojeni se vetsi ci mensi cast tociveho momentu a vykonu prenese jinam nez puvodne a z toho vyplyva zmena chovani vozu, ktera muze byt pro nezkuseneho, nebo i zkuseneho, lec nepripraveneho ridice prekvapenim a muze vyvolat nezadouci zasahy do rizeni, prip. brzdeni. A jak vsichni vime ESP dokaze hodne veci, ale obelhat fyzikalni zakony jednoduse neumi a ani umet nebude. Teto neprijemne zkusenosti jste u permanentu usetreni, proto nekteri priznivci aut hledaji znacky jako Subaru, nebo Quattro v puvodnim smyslu slova...
Když ale GTI tvrdí hlouposti...že haldex je na silnici lepší než permanent...ach jo. GTI, když se ti sepne zadek (až to elektonika náležitě vyhodnotí a ty už letíš ven), tak docílíš toho, kde permanent je už od začátku! 50:50! víc ti na zadní nikdy nepůjde...takže ti v haldexu by se podle tvé hypotézy měli bát o zuby. 😄
Setiny vteřiny... to není jako když si pustíš stěrače...
Důležité je to řešení krizové situace. Ty sis nepřečet moje příspěvky? Já raději krizovce předejdu, než abych jí řešil. O tom je permanent. Nehledě na to, že v zatáčkách se ti přece haldex nepřipojí! Chápačka?
Neblázni, prosím tě. V krizový situaci ti nepomůže nic... akorát nepropustný slipy. Už jsi řešil nějakou krizovou situaci? To vypadá, že my, dvoukoláci, to můžem dnes rovnou zbalit 😄 Je to úplně jinak.
je to jinak. je to o limitech různých pohonů předokolka ok, zadokolka super a 4x4 jistota. Já taky nehodnotím váš bejvák, když jsem v něm neseděl...jak víš, co je krizovka ve čtyřkolce? řešil jsem jí jednou. Díky bohu jednou. a vyřešil. A jak dlouho jsi s čtyřkolkou řádil na sněhu? Na ježdění ti stačí stačí 105L. proč pěješ o Passatu? To je to samé, jen v bledě modrém
Nechci bejt rejpavej... ale kolik máš najeto? 😉 Do sto tisíc na silnici nemáš šanci cokoliv vyřešit. Jen se učíš... aby bylo jasno. Myslím z krizovek, v nichž nemít permanent, píšeš dnes z nebe 😉 :yes:
No a vidíš...vyřešil jsem. díky subaru (mlask, vlahá pusa na volant). Díky tomuhle zážitku ti tu budu oporovat jak dlouho chceš. Mě neutaháš tisíci příspěvky stále o tom samém. Permanent mi zachránil v zatáčce zadek...situace byla složitější, ale jen nastíním: ledová louže ve stínu...nebyla vůbec vidět. vylétl jsem asi metr do strany, světe div se, správně zareagoval, nepustil plyn a subko mě zase neomylně vrátilo do kolejí. GTI, řidičák už nemám zelenej, tím mě nedostaneš 😉
Alessio, myslím že nezhoršíme GTIho kvalitu života, když ho necháme dožít v jeho bludu. Je to sice nakažlivé, ale není to smrtelné. :yes:
navrhoval bych popsat výhody pohonu všech kol u Subaru... OK..? napíšete v čem je lepší a nedostižné..?? Já si třeba nemyslím, že je Haldex lepší nebo Subaru jediná automobilka s dobrým pohonem 4x4 a ani jedovatej zastánce nedostižnýho a jedinečnýho Land Rovera ... >😒] :yes: ... Tak to někdo vysvětlete když to neudělala redakce...
😉
😉
Mas to o par prispevku vyse...kovboji 😉
Napsal jsi to hezky... jen bys měl dodat, že uplatnění permanentu má logiku v závodech... tam, kde je kudla na kudle... Alessio žije v pohádkách, že jako letí se Subaru 220 (asi) a projede každou zatáčku s prstem v nose, zatímco haldexovej kovboj se přizabije už při nastupování... a že by se rozjel na ledu, je vyloučené >😁 Ježišmarja. Vypadá to, že tu nikdo nikdy nejel na silnici >😁 HALDEX je přínosnej v úspoře paliva, v LOGICKÉM využití další nápravy... je to systém jednadvacátého století.
Ciello, jde především o to, že obecně každé kolo přenese na vozovku konečně velikou sílu. Po jejím překonání následuje smykové tření. Pokud je schopnost kola přenášet sílu, v zatáčce rozdělena na sílu hnací a sílu bočního vedení kola, tak čím nižší je síla hnací, tím větší může být síla na boční vedení. Dvoukolka má hnací síly rozděleny 50%:50% na dvě kola. Totéž Haldex, do jeho aktivace. Subo má stále jen 25%na každém kole. Tudíž ho může, silou na boční vedení kola, zatížit víc, aniž dojde ke smykovému tření. Laicky řečeno, než se to urve, tak to snese větší vingl ( v případě nouzového vyhýbání), nebo větší kalup ( pro závodnické duše). Zase obecně, čím je nižší těžiště auta, tím je menší jeho klopný moment. To platí nejen pro zatáčky, ale zejména při brzdění, kdy u konfekce dochází k takovému odlehčení zadních kol, že si tam kotouče vozí spíš pro parádu, protože jim do nich omezovač, nebo ABS, pouští oproti předku, jen minimum. A čím víc je vozovka kluzká tím větší je v tomto případě rozdíl mezi využitelností předních a zadních brzd. Koncepce Suba udělala zástavbou plochého motoru maximum, pro snížení těžiště a tudíž i klopného momentu. Rozdíly brzdné dráhy na sněhu a ledu, jsou oproti klasickým dvoukolkám nemalé. A konečně spolehlivost. Nic není, a zejména elektronika, tak spolehlivé, aby to fungovalo vždy. Tudíž, co v autě není, nemůže selhat. AWD Subo je čistě mechanický a navíc symetrický. Závěr tedy je, že jízdní vlastnosti auta využívají jen jeho nízkých momentů setrvačnosti, jejichž hranice překročení fyzikálních zákonů leží tam, kam se s pomocí algorytmů ABS, ASR, EBD a bůhví čeho dalšího, s běžným auty nelze dostat. Ale je jen na řidiči, jestli to využije k bezpečné jízdě, s vědomím převahy v přehledu o situaci na silnici, nebo jestli si bude léčit mindrák na ostatních. :yes:
Pěkně jsi to napsal... jen, Jirko, neodbejvej Haldex větou - "dokud se nechytne" On se chytne. A v tom to právě je. Jinak argument, že co není v autě se nemůže rozbít... je krásná sentence 😉 :yes: ovšem sem myslím nepatří...
Budiž, já to rozmazávat nechtěl, ale když se Haldex chytne, tak to znamená, že se změní působiště sil. Pak už je jen otázkou, jak velký je moment setrvačnosti tělesa, oproti velikosti nově působících sil. V přímé jízdě to je v pohodě. V zatáčkách na to dojela část produkce Audi TT, než dostala ESP. Jinými slovy, čím je auto lehčí a výkonnější, tím je nástup Haldexu v zatáčce choulostivější situace. Nicméně, tady nevedeme diskuzi o Haldexu, ale o tom, že jen laik se upne na parametr, který lze jakž takž porovnávat. Přičemž podstata věci je v rozdílech stavby vozidla, danných odlišným uspořádáním agregátů, a následně jeho momentech setrvačnosti a působištích hnacích sil. To že něco jinak uspořádaného vyjede stejný kopec, ještě neznamená, že má stejně dobré a bezpečné jízdní vlastnosti. A o aktivní bezpečnost jde především. Pět hvězdiček v pasivní, si můžete poté, co jste se nevyhnul Tatře s pískem, nechat vytesat na desku. Nebo začít přemýšlet o fyzice. Volba je vždy. 😉 :yes:
takže z toho vyplývá, že je nejlepší jezdit Land Roverem, kterej ještě určuje rozdělení na jednotlivá kola ne jen 25%... >😁 >😁 a ve výsledku obecně vzato je to tedy dle tvého vysvětlení úplně jedno, protože haldex se snad automaticky aktivuje při záběru (pod plynem) tudíž dedukuju, že tu zatáčku pojedeš ve všech (Subaru, haldex, viskozní sp.) s pohonem všech 4 kol všema autama 😉 ne..? jen je rozdíl jestli ti jinej systém pustí na jedno kolo nebo nápravu víc pokud potřebuje... ;-\ :yes: >😁 😉
Je mi líto, že jste se na základě tak malého pochopení, pustil do tak velkých dedukcí. Už jsem četl mnohé, ale tohle aspiruje do Zlatého fondu rádia Jerevan. >😁 :yes:
to bylo s nadhledem.. to pro nepochopení.. protože mně je to vcelku úplně jedno.. ale naprosto... protože pokud to nemusím manuálně připojit, tak je to ve své podstatě vážně jedno.. pokud se budeme bavit o ježdění na hranici... tak pak možná... Já jen chtěl abyste tu hodili pár moudrostí nad jedinešností pohonu všech kol u Subaru, když to tak vypěvujete do nebes..!! 😉 jest pochopeno..? 😉 :yes: LAND ROVER RULEZZ..!!!!! :yes: :yes:
>😁 Nakonec, vono, nejlepší bude JUMBO >😁 jako letadlo, tam nepotřebuješ nic... jen knipl >😒] P.S. Nikdy bych nevěřil, jaká je fuška projet normální zatáčku se SUBARU >😁 >😁 :yes:
Před několika měsíci jsem sledoval v bedně test Octavie 4x4 (Haldex2) a pri rychlosti nad 140km/h je pohanena pouze zadni naprava (alespon mi to z obrazovky do oci tvrdili) A ted se v tom vyznejte 😉
Teda, tys to teď pěkně zamotal 😄 Budem se k tomu muset vrátit.
"Ideál je motor před zadní nápravou a zadní pohon" tos napsal sám. Haldex je v podsatě dvoukolka, permanent AWD je úplně jiný systém, každý má svoje výhody. Očividně jsi můj příspěvek četl, vztahoval se obecně k tomu co píšeš v celé diskuzi. Zkus se prosím zamyslet i nad argumenty druhých a ne jen neustále opakovat to samé dokola.
To všechno je pěkné. Ale mě životně víc zajímá pravý opak: zkoušel jsi GTI Haldex při sjíždění extrémně prudkých kopců (což já musím v zi mě denně), jak se zachová? Podle mých zkušeností brzdí motorem vždy jen jedna náprava, ta přední a hnaná.
Podle mě je to jen polovina toho, co umí perm.pohon všech 4 kol.
A bez přehánění, tento deficit mě mohl stát život.
Z jiného soudku: vyzkoučel jsem si pohon 😁rive v BMW X3 a 5.
Velmi mě to nadchlo, tyto vozy může řídit i v extrémních letošních podmínkách i kojenec.
Podle mě je to jen polovina toho, co umí perm.pohon všech 4 kol.
A bez přehánění, tento deficit mě mohl stát život.
Z jiného soudku: vyzkoučel jsem si pohon 😁rive v BMW X3 a 5.
Velmi mě to nadchlo, tyto vozy může řídit i v extrémních letošních podmínkách i kojenec.
Pred cca. rokom som avizoval, ze Spyker pripravuje pre Zenevu 2006 SUV, ktore prekona aj Cayenne. A mame to tu, ....teda aspon naznak. Bude to SPYKER D12 PEKING-TO-PARIS: [odkaz]
Náznak ve stylu Q7 8-s
Naznak v style coupe-SUV. Nieco podobne (aj ked asi vyssie) priprevaju BMW. Tento spyker ale dostane techniku od VW... 😉
je Beretta s lejsrovym zaměřovačem v pravačce... co chceš na mě tasit?... dobře zakalenej samurajskej meč s logem 4x4? nemáš šanci... >😁 >😒]
Toto nevyhras. ;-\ Ale nezaskodi precitat si v diskusiach - v Motorcafe temu Ako je to so 4x4. 😉 Ale aby som ta potesil tak jedno info o Haldex v reale. Kamarat teraz jazdi Pasika 4Motion este pred par mesiacmi to bol Pasik predokolka. Aj ked ma 4Motion permanetne na zadku len cca 5-10% je to na ceste citit ako prinos k jazdnym vlastnostiam. Kamarat najazdi za rok okolo 70 000 km takze vie o com hovori. Ale porovnavat ho so Subaru alebo s Quattrom (Torsen) to radsej nie. 😉
Ale ano... vždyť permanent je pro dokonalé jezdce... kteří využijí toho potenciálu. A i když jim to žere o 5 litrů víc, tak ví proč. Pro ty rohlíky do Delvity na kopci ti to vykoumal Haldex dokonale. A v tom to je. To je jako bychom si tu zpívali, že je nutný mít řazení jako v F1... tlačítkem... Úsměvné... P.S. Nejlépe ví, co nabídnout běžnému jezdci u VW... a tak to je :yes:
Haldex v Pasiku zozerie asi o 0,4-0,5 l viac. V B5 zozral asi tak o 0,8-1 l viac. Ale chcel som povedat ze su aj taky pre ktorych je auto viac ako len krabica sluziaca na prevoz telesnej schranky z miesta A (byt) do miesta B (Delvita) ale aj "antistresova suprava". A prave ty tu "ozajstnu" 4x4 vyuziju. Pre ostatnych ak by ten Haldex bol na prd a auto by tak velmi menilo jazdne vlastnosti pri smyku tak dnes by som tu uz nebol. Vcera som isiel s tym kamaratom po poladovici aj som citil ako sme sa smykali (aj v zakrutach) a dosli sme v pohode. Ostatny na ceste plnili ulohu statistov.
Pasik 4 motion B5 a B6 ma opravdu stale hnana vsechna kola, byt jde na zadek mene, ale B7 uz je stejna jako OII.
z rally snu. Permanent, brácho, ocení vyježděnej, dokonalej a talentovanej jezdec. Doufám že chápeš, že to ty určitě nejsi. Ty nemáš šanci cokoliv z permanentu zažít. Ploužíš se tu po okreskách a hraješ si na Laudu... A to je všechno. Ani haldex, ani 4x4... Jen tvý ruce. Až složíš jezdeckou maturitu... někam vlez a něco si kup... uvidíš... jednou ti někdo stejně předvede, jak se taky dá jezdit... tehdy pochopíš, že i Pandou tě značně přecenili, že prostě neumíš a umět nebudeš.... Tak klid. probuď se z bludu, že oceníš 4x4. P.S. Už jsem mejloval do Mercedesu, ať to sbalej. Že bez 4ax4, co sepne a nepustí nemá vlastně cenu vyrábět auta. 😄 ZÁVĚR - Je pár autokomplexů, který žijou a žijou - KOMPLEX SUBARU (tedy jen permanent), KOMPLEX CITROEN (tedy - houpi houpi houpi), KOMPLEX "NAFTOVEJ KOVBOJ" (jako, že není nad naftu) a konečně KOMPLEX "BAZAROVEJ KOVBOJ" (nemusím nic psát...). Tyhle komplexy tu můžem úspěšně vyléčit. 😉 :yes: Ale bude to, jak vidím, fuška. 😉
Jediný komplex máš ty, ale já už to nebudu řešit, protože moje argumenty jsou neomylně umláceny dalšími a dalšími tvými články bez odpovědí. Jirko, asi to fakt balíme, i když je mi to líto, GTI píše dobře a je v pohodě (většinou), ale neumí uznat kvalitu permanentního pohonu všech kol. toho jsem se od tebe nenadál. Nu což, věz, že mě to mrzí.
... cokoliv jiného, co on neuznává, nebo nechápe... :no:
Já nemám problém s permanentem. Permanentáři maj problém s Haldexem. Rozumíš... mužeš řadit ve Ferru těma křidýlkama... a my si tu píšeme, že kdo má řadičku u pravýho kolene, je nula. Není... jsou různé systémy. Pro různé situace výhodnější. A pro běžný provoz je ideál Haldex. Závod, šotolina, krev na krev... jo, permanent. Dost to žere... ale závod bys vyhrál. Ty závodíš? Já ne 😄 😉
viz. Suzbaru, viz. Honda, viz. Citroen, viz. nafta, viz. bazar, viz. Korea, ... mám pokračovat? PS: Co je ideál pro tebe a podle tebe, nemusí být ideál pro druhé. Začíná to být ovšem stejně "plodná" debata jako 90% "debat" s tebou... ;-\
jezdíš pořád rovně? Asi jo... ;-\
Křivdíš mi. Já přece uznávám jak Haldex :yes: , tak permanent :yes: Ano, permanent je dokonalej... ale pro koho... pro dokonalýho jezdce, kterýmu to sice žere o 5 litrů víc, ale potřebuje sbírat sekundy... To ty nepotřebuješ určitě... 😉 Takže HALDEX - dokonalost jednadvacátého století pro 99,9 řidičů. Pro jezdce formule risk - PERMANENT á la SUBARU či AUDI... P.S. Ani jeden argument pro permanent jste tu nenapsali. Ani jeden - vyjma toho, že řešítě nějaký záhadné krizové situace...
...ze ty mas problem se ctenim??? >😒] Zahadna krizova situace=mokra vozovka???
A co jako? Ty děláš, že si asi dnes budeš montovat dozadu pohon na gumu z trenýrek... Na mokré vozovce ti pomůže permanent i haldex... tihle budou mít výhodu proti dvoukolákům. Ale není to tak, že permanent je král a Haldex kulhá v závěsu... Haldex je dokonalej produkt moderní techniky. Permanent také. A tak to je. jsou to rovnocenné produkty. každý má klad trochu jinde a každý má trochu jinde zápor. To jen KOMPLEX SUBARU... vyvolává tyhle modlitby absolutna...
Ne. je to jistotě, o bezpečnosti. O posunutí limitu o kousek dál. Jestli toho budu využívat nebo ne je moje věc. Ale aktivní bezpečnost je věc, kterou porazit ani tisícovkou přispěvků nemůžeš. Rád bych ti křivdil, ale vypadá to, že ty to myslíš vážně... 😒 . Přijeď a já tě svezu. Už mě to nebaví. jakmile bude sněžit, nakopni oktávku a ať seš tady 😄
Alessio... nepiš o svejch limitech... 😄 nebo me rozpláčeš... Kdyby ty limity znali v SUBARU, namontujou ti tam setrvačník z plechovýho autíčka 😄 Mě ovšem také... aby nám bylo jasno... 😉 Tak klid. Srgumentuj věcně - V čem je permenant SUBARU výhodnější než Haldex - PROSÍM.
Oceňuji, že dokážeš napsat, že jsi mizerný řidič. Podle čeho posuzuješ limity Alessia mi ale fakt není jasné 😐
Jsem přesně tak mizernej, ...jako asi ty. Nezískávej tu laciné body farizejstvím. Uvidíš, že Alessio potvrdí, že můj odhad našich řidičskějch schopností byl správnej. Ale tématem nejsou ani jeho, ani moje a už vůbec ne tvoje (přiskakovači) ponožky. ;-\ >😁
Moje limity jsou určitě žalostné...stejně, jako limity 99,999% ostatních řidičů. Protojsem rád, že se mohu spolehnout na bezpečné vedení auta v zákrutě. jak tio to nahoře píše Jirka a ty sis vybral jednu větu z celého článku. GTI, v čem nechápeš "Haldex řeší krizi, permanent jí předchází" ? Odpověz, prosím, nebo nemá cenu s tebou diskutovat
Cením, žes smetl ZZ... pěknej farizej tenhle diskutér :no: Já jsem na tom podobně jako ty a myslím, že ostatní plusmínus také. Takže Alessio - jestli se mi tu něco dnes líbilo, pak je to tvá věta, že "permanent krizi předchází a Haldex ji jaksi řeší". Já volám, BRAVO :yes: Super. A navíc je to názor z praxe Subaráka 😉 :yes: a toho si cením ještě víc. :yes:
Žádnej "permanentní" argument. Nahoře Jirka parádně popsal funkci čtyřkolek... ale nedotáhl to... musel by přiznat, že jsou to rovnocenné systémy. Nevadí. Smutné je, že opět se ukázalo, jak KOMPLEX SUBARU vládne diskuzi. Doufám, že jsme si tu dnes trochu osvětlili, že jak permanentní čtyřkolky, tak Haldex vedle sebe mohou existovat. Haldex uspokojí běžného jezdce vrchovatě. Píšící, dočasně uvolnění rally jezdci, ceněj, jak vidno, záááásadně permanent. Tak já jim přeji ty drifty před Delvitou, ať oni nám zas přejí klidnou jízdu zasněženou krajinou s Haldexem pod zadkem. BRAVO HALDEX :yes: P.S. Že se nenajde jedinej argument pro 4x4... to bych si na počátku diskuze netip´. Jo, jeden argument tu vlastně zazněl. Permanent má větší spotřebu... hmmm :yes:
GTI, ty jsi opravdu odmítl všechny argumenty premanentu, podané jirkou, mnou, Jozkim, ZZ...? Pro ZZ: škoda, že to tenhle víkend nevyšlo...mohli jsme GTImu poslat video 😉
Ono to vyšlo. Ale tys tam nebyl... >😒] Hned jak bude video sestříhané, tak ti dám vědět, kde je 😉 Ale i fotky vypadají náramně. A co je hlavní! Skvěle jsme si to užili. :yes: :yes:
GTI, chlape, obcas bych se zachoval jako svihak a pretahnul te heverem (z auta, ne tim svym) ;-\ Copak to nechapes? Nikdo nerika o Haldexu, ze je na nic. Jen ze 4X4 by Subaru je proste lepsi. Haldex ti vyhovi, splni 95% toho co od toho cekam, mozna i vic, ale 4x4 od Subaru to proste neni. Je to analogicky jako bys tvrdil, ze je zbytecne mit V6 nebo V8. Na co, kdyz to stejne bude mit omezovac, na dalnici to rozjedes stejne jako R4 a jeste to vic zere. Je to proste jiny, je to proste lepsi. Takhle by se dalo polemizovat o vsem. Je to jednoduchy VW a dalsi z main streamu delaji Haldex, protoze jejim zakaznikum staci a je to cenove prijetelny. Subaru dela svoje 4x4 a taky pro sve zakazniky. BMW ma 😁rive a ten ma taky svoje kouzlo. Ja mam Traction4, coz je "neco jako" 😁rive a taky mi to vyhovuje a staci. Haldex a 4x4 od Subaru nejsou souperi. Kazdy je o necem jinem a jsou paralelne vedle sebe. Ani jeden nezaslouzi vynaseni do nebes, ani jeden nezaslouzi zatraceni. Proc se do stejne valky nepustis proti Quatru od OOOO? Subaru je japonsky, no a co? V kazdym stadu i stadu chromajzlu se najde neco, co stoji za to. Tak uz nedelej vlny a MYSLI😉Proc myslis, ze kazdy, kdo ma nejaky pohon vsech kol se srovnava se Subaru? Protoze je Subaru na ho\/no?
díky :yes: . Už mi docházejí síly...a navíc je hokej 😉
No, já právě nezatracuju ani Subaru 4x4, ani Audi... já tu ten Haldex naopak bráním... rozumíš. Já bojuji proti těm tézím, že haldex je na nic. Já s tebou souhlasím.
Prosim te, aspon me usetri tyhle demagogie. Branis Haldex? Proti cemu? Nevsimnul jsem si, ze by tu nekdo psal neco jinyho nez ja. Odsoudil jsi 4x4 od Subaru jao exota, ktery neni v beznem provozu na nic. Pritom prave tohle 4x4 je etalonem pohonu vsech kol. Na tvym miste bych udelal nejaky politicky korektni shrnuti a sel od toho!
To dnes neuniklo pozornému čtenáři. Tak to je skandální odhalení... >😁
Ty to opravdu nechápeš? Haldex ti právě pomůže jen do toho kopce-respektive musíš ho sepnout protočením kol. Ale u Subi to máš k dispozici pořád,ať je mokro nebo sníh jedeš jak po kolejích. Chceš vášeň -adrenalin? Došlápneš to,krááásně ti uteče zadek,dáš kontrra-držíš to plynem dveřma napřed-prostě paráda a hlavně to máš super pod kontrolou. Jestli tohle nebereš,tak nechápu jak můžeš psát o srdci,vášni a pocitech a tím pádem si musím myslet, že jsi nic jiného než tupé vozy z vlkohrádku nezkusil a je mi tě opravdu líto 8-s
Vysvetlete mi prosim, proc si myslite, ze pohon 4x4 od Subaru je lepsi nez quattro od Audi...bez kecu o nizsim tezisti a ulozeni motoru, protoze to bysme mohli zacit porovnavat rozvory, previsy atd....jde mi jen o pohon kol.
Myslim, ze tohle nebylo tema. Tady byl na paskalu Haldex vs 4x4 od Subaru. Tusim, ze OOOO tady bylo vzpomenuto jako neco srovnatelne se Subaru=dobre😉
😉 To jsem rad...ja totiz radim do takove nejake prvni ligy pohonu 4x4 Audi, Land Rover i Subaru, protoze vsichni vychazeji z mechaniky a teprve potom pripadne pridavaji elektroniku. 😉
Ted si to u tebe asi poseru, ale me pri zkusebnich jizdach sedel daleko vic 😁rive nez quatro. Ono se asi neda rict, co je nejlepsi, dost zalezi i na ridici, co mu vice vyhovuje.
Nemam vyznamnou zkusenost s 😁rivem, ale prave proto, ze stavi na elektronice, ktera se (i u BMW) obcas kousne, nemam takovou duveru. To je jako prirazeni redukce knoflikem...az mi ten cudlik v nejakym korejci upadne...kde budu...uprostred lesa...s cudlikem v *. :😉
Elektronice se uz dneska tezko ubranis. Ber to jako muj ryze subjektivni dojem z jednoho dne jezdeni stridave s OOOO a BMW. Kdybych ihned nepresedal z jednoho auta do druhyho, tak to asi nevnimam, ale takhle to bylo znat. Cudlik v *, a je jedno jestli korejskej nebo nemeckej, je rozhodne zla vec. Teda Krem by byl asi horsi, ale i tak neni o co stat😄
opravdu myslíš, že pro stabilitu v zatáčce(jízdní vlastnosti) není důležité těžiště? A který ze systémů Subaru máš na mysli? Continuous, Active, Active VDC,Active DCCD? Všechny mají klady, zvláště aktivní diferenciál DCCD je dneska asi nejlepší systém do auta (sportovního), který je k dostání v řekněme běžné cenové hladině
Tajně jsem doufal, že Subaru v Ženevě představí svůj naftový boxer, na který bych byl opravdu zvědav a který by k Tribece pasoval. Stále se píše, že se na vývoji horečně pracuje a zatím nic. Prodejnost by to určitě zvedlo. Tribecu budou dodávat zřejmě jen s automatem,reálnou spotřebu odhaduji okolo 15 litrů...
Tak jsme si pěkně zadriftovali. Alessio si šel odpojit zadní nápravu, aby konečně zažil, co je kontrolovanej všema 5 (včetně rezervy) 😉 :yes: Jirka nám tu udělal přednášku... ža až teď zahučím do svý židle u volantu... budou se mi v zatáčce třást kolena, jak ratlíkovi v bordelu 😉 :yes: No, není nás tu moc, co v tom máme jasno... Ciella nesundáš z Lanďáka, ani kdyby místo soli sypala správa silnic zlatý nugety. Ani Ciello, ani Lowkick... a ani já... jsme se tu vlastně nedozvěděli, co je lepší, zda Haldex, Subaru či AUDI... Mates sem sice vnesl určitou noblesu postoje... leč ani genius neudělá z radvance Lambo... a tak zůstává jen soupis komplexů - KOMPLEX SUBARU (tedy jen permanent), KOMPLEX CITROEN (tedy - houpi houpi houpi), KOMPLEX "NAFTOVEJ KOVBOJ" (jako, že není nad naftu) a konečně KOMPLEX "BAZAROVEJ KOVBOJ" (nemusím nic psát...), jako soupis ústředních témat diskuzí, kde se teda určitě neshodnem, ale aspoň sundáme pár houpavejch, naftovejch, permanentních, vylítanejch brejlí :yes: Tak končíme, zatahujeme, pozor na klouzačky, nezapomeň palčáky a okovaný kopyta. Haldex máš doufám pod slipama v pořádku... protože, jak ti to tam ustřelí... Amen s tebou, brácho >😁 :yes: :yes:
dovětek - k tomuhle doskuZZnímu hajZZlíkovi. Prostitut vět, co nenapíše nic k článku a jen tupě přiskakuje v diskuzi k diskutujícím a napadá jejich slova. Dnes slova má, včera pod Roomsterem neskutečně primitivně a hnusně slova Jirky... tam tedy vě mě hrklo. Už jsem to tu o něm psal několikrát. Je to morální ZZrůdička... co ve mně vZZbuZZuje jen lehké opovržení... neboť víc ZZájmu si neZZaslouží. Jo, to jsou tihle ZZoufalci dnů... a ZZevlouni nocí... hadi diskuZZí... prostě takové diskuZZní... ZZmije. P.S. Ten Haldex je stejně dobrej 😉 😄 :yes:
Koukám, že zatímco sem tu nebyl, se nic nezměnilo. >😁 ps: máš mail pps: to navážení se do houpavosti si někdy vyřídímě ručně >😒]
:no: :no: :no: :no: :no: :no: Tohle bylo zbytecny, navic, nepatricny a na urovni o ktery pises 😒
Nebylo. Až se naučí chovat, může ode mě čekat lepší příspěvky. Zatím je to jen GráZZlík (zejména s akcentem na včerejšího Jirku... ty o tom víš dost).
Prave ze o tom dost vim😒 Nemas pravdu a navic te to neni dustojne!
Víš moc dobře, že se mu vysmál za cituplný příspěvek... o předávání aut v jeho rodině. ZZ je neskutečnej voool. Já když jsem si to o Jirkovi přečetl, tak mít ho u ruky... už by tu ZZ nenapsal ani řádek. Oba víme, že se čas od času neovládá... tady to ovšem není o neovládání... já ho vychovám, neboj. Je nevychovanej, zlej, pro mě prostě - zzmije.
Vytrhavat veci z kontextu a ucelove je pouzivat je vec, kterou ti nezazlivam. Konec koncu na to mas jiste pravo a zivi te to, ale sem to nepatri. Nikoho nevychovavej! Za 1)co nestihli rodice ty nezachranis, za 2)nemas k tomu zadny mandat. ZZ umi napsat ostre, ale to i jini (ciello, Lones ...). Nechavas za sebe psat negativni emoce a negativni postoje vuci ZZmu. To sem nepatri. Kde kdo by mohl stejnym zpusobem psat o tobe a vytykat ti stejne veci a take te chtit vychovavat. Cituplnost prispevku bych neresil uz vubec. Pokud je dle tveho ZZ takovy pacholek, tak ho nekarej, ale dej mu svym pozitivnim pristupem priklad, jaky by mel byt. Nechame toho. Oba vime, ktera bije a nebudeme ostatni obtezovat resenim hovadin.
>😁 😄 To jsou silácký řeči >😁 GTI, odpověz mi na email a napiš místo a termín. Pak tě možná tyhle vychovávací tendence přejdou, ty chudáčku nevyžitej. 😉
Ze se na to taky nevyseres ;-\ To se chcete predhanet, kdo je vetsi pako?😒
Jak silácké řeči? Já opravdu napsal, co si o tobě myslím, jak tu působíš, jak se tu ***říš. Jo, nahoře popisuju i tvé fáze - kritik Krtka, pak šťastnej, žes dostal v krtkovi roli, pak poučovač ostatních, jak to tu chodí, dnes prostitut, přiskakovač... copak ty si neuvědomuješ tyhle své pobytové fáze na auto.cz Někde ti píšu, žes nepochybně mladý a nezkušený. Mládí ti mohu jen závidět... té nezkušenosti, než politovat. P.S. Koncentruji proto svůj názor na tebe do dvou slov - sliZZská ZZmije. Podle mne je to dokonalý popis tvé osoby. Budu tě tu po očku sledovat. Věřím, že to zlepšíš, ty slizzská zzmije.
:yes: :yes: :yes: Krásně ses tu snížil >😁 Ubožák všech ubožáků. Textový znalec života. Papírový odborník. Milovník VW, co valí Oktáfku. Účelový lhář. Jo, tak tohle všechno jsi ty. Tak si s tím žij, ty vychovávači 😄
Škoda, že nemůžeš nahlížet do chorobopisů, taky bys to tu vytáh? 8-s 😐 ;-\ :no:
Co máš přesně na mysli? Tu Octavii?
Bystrý jako liška. Ale mě tvoje blížící se okecávačky nezajímají, to říkám předem. Tak nějak je mi jedno, kdo jezdí třeba s náhonem na levý přední a pravý zadní kolo. Nicméně jsou určité příspěvky, které nejsou přijatelné. Kdyby někdo napsal: "Hlavně, že už víme, čím jezdí ZZ >😁 " Tenhle druh smíchu mi připadá za hranicí veškeré slušnosti. Výsměch který nemá opodstatnění a sám bych ho nechtěl zažít. Mám-li to vyrovnat na obě strany, abys mě neobvinil ze stranickosti, stejně hodnotím GTIho novotvar "Citrozoufalec" tvým směrem. V tomhle případě mám navíc pocit (možná to tak není, už několik dní to tu nemám čas pečlivě všechno číst), že si použil "inside informaci". Jo, už vidím, jak napíšeš, žes nebyl v téhle diskusi první. Ale ono oba moc dobře víme, že někdo jí tu mimoděk utrousil a tys jí zvednul vysoko nad hlavu a nadšeně tu s ní máváš. Nemám pravdu? Neber to jako snahu vychovávat. Tohle napsal správně Mates, o tom marném vychovávání. Já čistě z osobních důvodů sonduju terén případnýho budoucího setkání. Abych se pak po prvním hádce s tebou nedočetl třeba detaily o tom, že vypadám v obličeji jako obraz od Pabla Picassa. >😁 Ne že bych tak vážně vypadal. To byl příklad.
No vidíš, že s bystrostí na tom nejsi taky na štíru :yes: Zároveň sis ve svém příspěvku i odpověděl. Takže skutečně. Inside informace to možná byla... Někdo jí možná "mimoděk utrousil". A já jí zvednul. Až do tohoto momentu s tebou souhlasím. Nepodsouvej mi ale laskavě to, že bych ji tu uveřejnil a tak o "kolegovi" napsal něco, co ještě nebylo napsáno, resp. co by sám nechtěl zveřejnit, resp. nepoužil volně dostupnou informaci. Protože tohle se nestalo a nestane. V tom trošku přibrzdi a nemíchej dvě ODLIŠNÉ věci, aby ses náhodou sám nedostal, byť možná omylem či nepochopením, za tu hranici slušnosti! Děkuji ti.
Zcela překvapivě s tebou souhlasím jen do toho okamžiku kdy se mnou souhlasíš ty. >😒] K té druhé půlce...já jen abych se pak nedočetl, že jelikož nenosím na hlavě kuklu, má tvář přiřazená k nicku je volně dostupnou informací. A hlavně (!), pokud je to volně dostupná informace, proč sám považuješ za podstatné obtesat své prohlášené trojicema vykřičníků a tvojí tezi popírajícím popiskem "skandální odhalení"??? Navíc zprvu bez vyřčení konkrétna, jako by sis sám byl vědom, že už stojíš na hraně...A další krok učiníš až...že by po osmělení? A k tomu konci: podsouvat mi neslušnost, ha ha ha.
Lonesi, slovíčkaříme už. Ty to víš, já to vím. Myslím, že nám je oběma jasné, co jsme si chtěli sdělit, nebo ne? Chceš dál pokračovat ve hře se slovíčky?
Já si vůbec nemyslím, že by můj předchozí příspěvek byl slovíčkařením. Vyslovuju vážnou obavu nad některýma tvýma praktikama, jak zacházíš s informacema. A vyslovím ho při každém tvém dalším "skandálním odhalení". Pokračovat momentálně už opravdu nemá smysl.
Buď od té dobroty a přečti si ještě jednou příspěvek z 19:25. Asi jsi povolil v bystrosti. Jestli ti něco není jasné, tak se zeptej. Zkusím ti to vysvětlit ještě jednou. Pokud to ovšem budeš chtít chápat.
Těžko se dá chápat styl diskuze - gigolo. I když ten má proti tobě charakteru, že bys ho neunes´ :no: Jsi než zzmije. Až tě naučej se chovat, můžeš se přihlásit. Zatím toho umíš hodně málo. Pro mne osobně, jako člověk, takřka nic. Tvůj nástup zde spočíval v tom, žes napadl Lonese, ať jde s Krtkem do háje. Za měsíc jsi by přešťastnej, když ti svěřil roli... v Krtkovi... už to by obrátilo žaludek leckomu. Tobě ne. Dostal ses do druhé fáze - Poučovač - poučoval jsi kolegy, jak to chodí na auto,cz. Tak ZZmije - na auto.cz to nechodí nijak. Tady se diskutuje. Teď jsi ve třetí své fázi, to je prostitut, hajzzlík - přiskakovač k příspěvkům - nejraději píšeš večer, když diskuze utichne a ty připojiješ své věty k ukončeným diskuzím... jako třeba pod Roomstrem k diskuzi mezi matesem a Jirkou... jsi na politování. jak píši prostitut diskuze, taková slizská ZZmije. Tak na sobě tvrdě zapracuj. Asi tě doma moc hejčkali, občas potřebuješ pořádně vymáchat hubu ve vlastních výkalech. Jsi nepochybně mladý a značně nezkušený. Za věk nemůžeš... to, žes nepopsanej jak hajzzlpapír... za to si můžeš sám.
S tím časem bacha, třeba má čas až večer. To jde pochopit ne? Ostatně zrovna dneska jsem měl až večer čas i já.
Ach jo, jak se původní docela rozumná debata opět zvrhla ve vzájemné napadání a víceméně hádku. Není to škoda, zabíjet tu čas tímhle?? Pojďme raději debatovat o autech, nebo o ženskejch a *se na tyhle žabomyší války, co vy na to gentlemans??
Vraťme se raději k ikonám, dlouhejm táhlejm, anebo třeba ke kafírně pro ženský s obsluhou dole bez! Anebo se na to vybodněte, vemte si Leo anebo Extázi a můžete sjíždět haldexy na 4x4 doma pod duchnou... :-!
Souhlas... jen je dobře vědět... že tu diskutujem celej den o 4x4... a přiběhne jeden vool, kterej nenapíše ani čárku k diskuzi a jen přiskakuje a vrtá... Na tohle musí mít člověk snad speciální vzdělání >😁 Já teď musím odjet... večer mrknu. Prosím tě napiš něco pěknýho o ženskejch 😉 :yes:
Pokud tím "voolem" mám být já, tak ty jsi mimo jiné LHÁŘ. Viz. příspěvek "o😜 ZZ 62.24.71.x datum: 21.02. 06 09:53" K ostatnímu se nevyjadřuji. Reaguješ zaujatě, mystifikuješ, jednáš podpásově. Už jsem ti to jednou psal a dnes ses tu opět projevil: OPOVRHUJI UBOŽÁKAMA JAKO JSI TY.
Hlavně, slizzská zzmije opovrhuj svým charakterem... a zapracuj na něm.
To víš, že jo, ty levnej lháři.
Nikdy jsem tu nelhal... napsal jsem tu tisíce slov... před svědky... a vždycky mě vedla jen cesta upřímnosti. Tedy cesta o níž tobě se ani nezdá... :no: Už toho nech, odstřelil ses tu sám.
Jistě, lháři, že jsi lhal a ještě to popíráš. :no: Každý si to může nahoru vyrollovat. ;-\ Tuto "diskuzi" končím. S lhářem nemá cenu se bavit...
Čím víc diskusí o autech a ženskejch, tím víc hádek. >😒] Už to vidím. Haldex hadr. Budem diskutovat o ideálních ženských mírách a skončí to u "anorektiček" a "tlustoprdek". >😁 Dneska tu citelně chyběl jen VWfil Ada a jeho nazor, že nejlepší je předokolka a se zadokolkou se nedá v zimě vůbec vyjet. Spektrum extrémních názorů na způsob náhonu by pak bylo kompletní. 😄
Je to tak. GTI má rád rohlíky z Delvity >😒] No, ale tady šlo o to, že stálý pohon všech kol je lepší pro pocit absolutního bezpečí(neberme v úvahu fyzikální zákony) a Haldexse musí nejdřív připojit = časová prodleva, a to se nelíbí zastáncům 4krát4, a popravdě řečeno, ani mě ne, protože bych raději měj absolutní pocit jistoty a klidu, že mám stále hnaná všechna kola. Jo a pro neználky o Haldexu je tu video se Š OII 4*4, kde je přímo ukázkově předveden Haldex, jak pracuje. Nevýhoda v tomto případě je víc než patrná, ostatně se podívejte😒odkaz] Může se toto stát 4*4? NEMůŽE!!!
Další věc: GTI prostě nepřesvědčíš. Vynáší do nebe vždy jen jeden systém, a to u všeho, ale objektivita nikde. Na to jsem si už zvykl a mávám nad tím rukou. Původně jsem tuto diskuzi nechtěl číst, ale jakmile jsem se podíval na nadpisy příspěvků, nemohl jsem si to nechat ujít ( to kdybys zase do mě ryl, jak si skvělej, jak tě všichni čtou a že to je hlavní na diskuzi. Je, máš pravdu, ale všichni tu musíme číst tvé připitomnělé příspěvky, abychom mohli oponovat, chápeš? Snad jsem ti nevyléčil nějaký komplex). Myslím, že bys měl radši 4*4 než haldex (stálý pohon všech kol je nesporně lepší než přiřaditelný, byť se jedná o desetiny sekundy. To je jako kdybych tu říkal, že moje Octávka v garáži je lepší než sousedův Mercedes jen proto, že ji mám já), ale to tu asi nepřiznáš, ostatně každý má rád něco jiného. Každopádně tvůj názor (to že Haldex vystačí bez problému na běžné ježdění) beru.
KONEČNĚ: Vše má své PRO A PROTI. VŠE!!!
Další věc: GTI prostě nepřesvědčíš. Vynáší do nebe vždy jen jeden systém, a to u všeho, ale objektivita nikde. Na to jsem si už zvykl a mávám nad tím rukou. Původně jsem tuto diskuzi nechtěl číst, ale jakmile jsem se podíval na nadpisy příspěvků, nemohl jsem si to nechat ujít ( to kdybys zase do mě ryl, jak si skvělej, jak tě všichni čtou a že to je hlavní na diskuzi. Je, máš pravdu, ale všichni tu musíme číst tvé připitomnělé příspěvky, abychom mohli oponovat, chápeš? Snad jsem ti nevyléčil nějaký komplex). Myslím, že bys měl radši 4*4 než haldex (stálý pohon všech kol je nesporně lepší než přiřaditelný, byť se jedná o desetiny sekundy. To je jako kdybych tu říkal, že moje Octávka v garáži je lepší než sousedův Mercedes jen proto, že ji mám já), ale to tu asi nepřiznáš, ostatně každý má rád něco jiného. Každopádně tvůj názor (to že Haldex vystačí bez problému na běžné ježdění) beru.
KONEČNĚ: Vše má své PRO A PROTI. VŠE!!!
Já vám něco povím. Jestli je lepší to nebo to je úplně jedno. Ať mám přední pohon nebo čtyřkolku, pravidelně bourám každých 20000km. Fakt. Ne moc, ale bourám. Prostě mě to najednou vypne, a do něčeho napálím. A to už mě tak sere. A koukejte už zlepšit náladu. ZZ, mám pro tebe ty hliníkový koberečky! 😉
Ty wole, to se sebou neco delej😄 Jsi strasne nebezpecnej😄 Ty koberecky byly pro me!!!!! PS: Vypne ti neco v aute nebo v hlave?
Nejde vypnout tempomat? >😒]
Čumím po ženskejch, prásk! Jedu na ledě, prásk! Couvam, prásk! Všechny ty couvací senzory, couvací kamery jsou mi na nic. Jedinej Avantime je netknutej, asi proto, že s ním moc nejezdím. Matesi, omlouvám se, já s těma koberečkama zapoměl! 😲
Je to jasné, GTI šel na šichtu. >😁 >😒]
Asi dělá nočního hlídače v Delvitě. Zítra nám to všem ukáže, protože bude v práci studovat PR materiály, co mu včera mamka přinesla o Haldexu. :yes: :yes: :yes:
Asi dělá nočního hlídače v Delvitě. Zítra nám to všem ukáže, protože bude v práci studovat PR materiály, co mu včera mamka přinesla o Haldexu. :yes: :yes: :yes:
Zapominas, ze v Delvite maji stojany s casopisy😉
Nemyslím si že je GTI hlídač. Zkus ho dostat diskuzí, ne zesměšňováním. Jak říkaval japonskej stihač Saburo Sakai frajerům z letky: "Sundej jedinýho mustanga, pak budeš frajer, dřív ne." A GTI je mustang. Toho nesundáš....
.. občas se sundá sám.. jako třeba dnes ;-\ :no:
nebo se pustí do bitvy bez kerosenu...a pak to udělá paf,paf,paf a je po zdatném diskutérovi. Škoda. Ale tohle byla předem prohraná bitva i s jeho bojovejma maskáčovejma tangama 😄
Dnes, ty slizzská zzmije se tu hlavně sundal ty... :no:
Places hezky, ale na spatnym hrobe! Zrovna ja s GTIm diskutuju a neurazim ho. A ne vsechno, co ma velky bricho a invazni pruhy je Mustang, taky to muze byt treba Waco (kluzak)😉
Šviháku, víš co říkal generál Patlaj po bitvě u Vyšných Salašárů? Bitvu som presral, ale dobre som sa vyspal! 😉
GTI je Franta Blábol a o racionální argumenty se tady předtím snažil třeba Alessio, nebo Jirka. Ovšem bylo to marné. 😒
Už se děsím až se GTI vrátí ze šichty, kde si na stojanech, jak poznamenal Mates, přečte nějaký skvostný motoristický časopis a poučí nás o významu Haldexu v dějinách. >😁 >😁 >😁
GTI je Franta Blábol a o racionální argumenty se tady předtím snažil třeba Alessio, nebo Jirka. Ovšem bylo to marné. 😒
Už se děsím až se GTI vrátí ze šichty, kde si na stojanech, jak poznamenal Mates, přečte nějaký skvostný motoristický časopis a poučí nás o významu Haldexu v dějinách. >😁 >😁 >😁
Pěknej příspěvek. :yes: 2mates: švihák určitě mluvil spíš k Hugovi než na tebe, i když možná mimo logiku vlákna diskuse.
Tady se to, koukám, pěkně rozjelo... Omlouvám se, že jsem nečetl všechny příspěvky, ale: Dneska jsem si, po napsání svého prvního příspěvku, speciálně obešel novou Tribecu a můžu říct dvě věci. Zaprvý - to auto má velký charisma. Jeho vnější design je bez hluchejch míst a jsem si jistej, že spousta odpůrců změní názor, až ho uvidí naživo. Věřte mi, je to moc hezký auto. Zadruhý - interiér je jednoduše libovej. Něco takovýho bych ani omylem nehledal u Subaru. I tady platí, že realita je mnohem zajímavější než fotky. Ostatně přesvědčíte se o tom sami. Já mám jasno. K debatě ohledně Haldexu. Nechci se stavět do pozice odpůrce nebo zastánce. Subaru má jasnou koncepci, která stoprocentně funguje. Jde jinou cestou než Haldex a tím si určuje výhody i nevýhody. Na druhou stranu je nutno poznamenat, že není Haldex jako Haldex. Systém, který se standardně montuje například do Octavie, je určitě jinej než ten, co přenáší 750koní v rallycrossovém speciálu. Tím chci říct, že Haldex jako takový je rozhodně systém velkých možností. Otázka je, kolik ze svého potenciálu nabízí v sériový produkci... Mně osobně je bližší mechanická čtyřkolka. Volba je na každým z nás. Klady a zápory jsou jasný. Nebo ne?
Mě taky. MEchanická čtyřkolka je jednoznačně nej. Teda pro mě. Meine Meinung :-!
Optimalizace mezinapravoveho diferencialu je otazkou toho, jak je dane vozidlo prevazne vyuzivano, jakou ma hmotnost, jake rozdeleni hmotnosti mezi napravy, jaky motor, teziste, atd, atd...
Reci o tom, jak je Haldex (svedsky vyrobek, ne od VW) bezcenny, jsou smesne. Jeste usmevnejsi jsou reci o tom, ze Subaru ma mechanicky prevod, zatimco VW ne. Mezinapravova spojka u Suba je viskozni, mechanicke spojeni je naopak v Haldexu. Vse ma sve vyhody a nevyhody. Zatimco Subaru umi jen jeden druh ctyrkolky, VW umi vsechny tri - VW transporter 4x4 ma viskozni spojku, Passaty 4motion mely do nedavna Torsen, tedy zcela mechanicky snekovy mezinapravovy diferak (ten se dodnes dodava u VW do Sharanu 4motion), jine vozy - lehci, s vetsimi naroky na ekonomiku provozu maji Haldex. Kdo jste takovy odbornik, abyste rekli co je pro jake uziti spatne a co dobre? 😐
Tohle Subaru se mi nelibi. A nema diesel. Touareg :yes:
Reci o tom, jak je Haldex (svedsky vyrobek, ne od VW) bezcenny, jsou smesne. Jeste usmevnejsi jsou reci o tom, ze Subaru ma mechanicky prevod, zatimco VW ne. Mezinapravova spojka u Suba je viskozni, mechanicke spojeni je naopak v Haldexu. Vse ma sve vyhody a nevyhody. Zatimco Subaru umi jen jeden druh ctyrkolky, VW umi vsechny tri - VW transporter 4x4 ma viskozni spojku, Passaty 4motion mely do nedavna Torsen, tedy zcela mechanicky snekovy mezinapravovy diferak (ten se dodnes dodava u VW do Sharanu 4motion), jine vozy - lehci, s vetsimi naroky na ekonomiku provozu maji Haldex. Kdo jste takovy odbornik, abyste rekli co je pro jake uziti spatne a co dobre? 😐
Tohle Subaru se mi nelibi. A nema diesel. Touareg :yes:
Subaru má systémy čtyři, v současné době. A jak jsi přišel na to, že Haldex je mechanika a AWD od subaru ne??? Koukni se na obrázek, zadní i přední kola jsou poháněna přímo (železem), uzávěrka (!) diferenciálu je viskózní, což znamená, že na ledu (např) se uzavře tím, že se změní viskozita (ale jen omezeně - LSD (limited slip differencial), aby jsi mohl jezdit např. rychle v zatáčkách, kde by mechanická napevno špéra dostávala zabrat (vlivem odlišných otáček předních a zadních kol - štorcovalo by se to). U haldexu to je tak, že čerpadlo napumpuje olej a ten připojí zadní nápravu s přední (což samosebou kopne). A to ještě po povelu elektroniky (při prokluzu kol - např i při razantním rozjezdu, opět kopanec a srovnání s permanentem by co do rychlosti prohrál...ten na nic nečeká a zabírá již od potenciálně neškodných momentech)
Tak jsem rád, že se to opět vrátilo, do těch správnejch kolejí... Mlčící většína stále mlčí a jak odejdu na noční 😉 už jeden přispěchá s překvapivým zjištěním, že neumím ani upíct rohlík 😄 :yes: Tak to miluju. V diskuzi, pokud trvá dlouho se vždycky odhalí podstata věci... ovšem pozor i podstata diskutujících... tedy včetně ZZmijí... ty byly jsou a budou a nejlepší je takovou ZZmiji příšlápnout blízko za hlavičkou a zakroutit ji krkem... 😃 Podle mě je ZZ zlej člověk, grázzlík... tak ho tu budu jedním okem sledovat, a jak se nebude moci udržet (má periody jako ***ú, hned jednu chytí po hubě. Beru si ZZmiji jako svůj spy-case 😃 Takže, sice už víme, kde dělám, co pěču, čím jezdím po sjezdovkách >😁 ale pořád tu nikdo přesvědčivě nevysvětlil, proč, že ten VW, Volvo, případně další nejedou na licenci Subaru 😉 Já prostě nemohu přijmout výkřyky, že se s tím pěkně driftuje... protože nedriftuju >😁 Já nemohu přijmout tézi, že je to nejlepší na světě, aniž by se o to nervali všichni další výrobci... prostě stále je to pro mne jen lehkej submindrák... jestli mi tedy rozumíte. Je tu někdo, kdo dokáže normálnímu šoférovi s velkým... srdcem jednoduše vysvětlit, proč je lepší si koupit 4x4 Subaru, a když, tak co je lepší, Q od AUDI nebo 4x4 od SUBARU. Děkuju předem za snahu... :yes: Podotýkám, že můj názor koncentruji do tohoto postoje - Haldex je dokonalý, technologický produkt jednadvacátého století, který takřka nemá konkurenci v pohonu osobních aut.
Vysvětlím Ti to jasně: Nechceš-li mít Škodu, tak si kup Subaru >😁 >😁 >😁
Ale já tu Škodovku tam nahoře dal záměrně... Autosalon jednoduše předvedl ty rozdíly... Octavia II a Impreza... žádnej rozdíl nebyl. A teď se ptám a zas nic... Nahoře jsi vymyslel zajímavej slogan pro SUBARU :yes: tohle navrhnout by si nedovolilo ani jejich PR oddělení 😉 ale skutek utek, viď.
Nevšiml jsi si, že Octávka (skoro4x4) se v Autosalonu objevuje jaksi častěji??? Co za to asi soudruzi ze Škodovky čekají???? 😉
V prvním záběru byly auta 4, pak už se testu účastnily jenom 3...
Možná by na bylo vhodné, kdyby jsme viděli celou a nesestříhanou reportáž... Ten lopata řidič, který se zasekl s Imprezou je opravdový umělec, komu čest, tomu čest! :yes: :yes: :yes:
V prvním záběru byly auta 4, pak už se testu účastnily jenom 3...
Možná by na bylo vhodné, kdyby jsme viděli celou a nesestříhanou reportáž... Ten lopata řidič, který se zasekl s Imprezou je opravdový umělec, komu čest, tomu čest! :yes: :yes: :yes:
Je to pořád to samý, GTI. Nechci se navážet, ale začínáš se opakovat. Stejně jako většina ostatních. Místo abyste komentovali daný předmět článku, vedete tu žabomyší osobní války. A když ne osobní, tak podobně nesmyslné VW proti zbytku světa, Evropa proti Asii, Evropa proti celýmu světu. Nuda. A hlavně - jste sami proti sobě. Já říkám - pojďmě se seriózně bavit o Tribece. Zapomeň na Haldex. Je nakonec přece úplně jedno, co tam to auto má, hlavně že to funguje, jak má. O Subaru snad nepochybuješ. Umí to. Tečka. A teď je tu nová Tribeca. Pojďme se chvíli bavit o ní bez osobních přívažků...
Počkej přece... O Tribece jsme psali nahoře a pak se to (asi logicky, ne) zhouplo k 4x4. Na tom nic špatného nevidím. Já jsem poslední, kdo by tu chtěl někoho napadat. Proti ZZmiji se jen bráním a bráním i diskuzi na auzo cz... vždyť ZZmije je regulerní diskuzní gigolo. Souhlas. Pišme o Tribece... (jen mi dovol - 4x4 tu zatím nikdo čestně neobhájil proti Haldexu... nějaké driftování... vždyť to je směšné...). Tak teď k Tribece... začínáš 😉 :yes:
Deset bodů z deseti za vytrvalost se ti nedá upřít. 😉 Ale pořád jsme se nedostali k těm ženskejm, i když.... když neodvoláš to proklínání houpavý jízdy, vytáhnu na tebe skandální odhalení o SS a KK. >😁 >😒] >😁
Tys to asi nahoře nečetl podrobně... to houpání... tím jsem měl na mysli citromindrák 😉
A znova do práce. GTI se neučil fyziku na základce a ted nás tady deptá 😄 . GTI, znovu a snad naposledy: permanent ti dává v každý okamžik sílu na všechna kola, což zvyšuje aktivní bezpečnost, posouvá hranici adheze o něco dál a to je hlavní výhoda. Kopec rovně na sněhu ti vyjede i haldex. V zatáčce ti dokonce tvoje auto žene jen jedno kolo - a když to přepískneš nebo nečekaně najedeš na led jdeš po tečně. Permanent je stále pevně na silnici a přenáší hnací sílu motoru kontinuálně, takže s tím můžeš něco dělat, v lepším případě tě ten led ani nerozhodí. Auto s haldexem rozhodí a to je pak otázka, co s tím ten haldex udělá. Ale to já už jsem dávno v suchu. PS: díky dopingové aféře rakušanů se už provinilci povozili v novém Foresteru i Impreze italské policie...sakra, kde mám ty jehly, vyrážím di itálie (sledujte to v TV, maj pěkný stříbrný a na tom obligátní Carabinieri, asi...)
Čtu o podvozku murána, a přijde mi to nějak složitý. Diferenciál s omezenou svorností (LSD). ALL-MODE 4x4.
To bude perpetum mobile 😉 Nevím, jak to má Murano... Ale jak koukám, tak jsem jeden z mála, co o tom chce diskutovat...
no, ja to chapem takto: all mode 4x4 vie rozdelit silu medzi prednu a zadnu napravu od 100:0 az 57:43. Automaticky. Da sa to aj "loknut" a potom to bude tych 57:43, ale tusim len do rychlosti 20 alebo 30 kmh, cize do tazkeho terenu. Ked sa to pripoji, vodic o tom ani nevie. Ma to 3 nastavenia:2wd, auto, a lock. 2wd asi chapete😄 zvysok som uz vysvetlil. LSD zase rozdeluje silu medzi kolesa v ramci napravy. potom to ma VDC, vehicle dynamic control, kontroluje vsetky kolesa a ako sa medzi ne rozdeluje sila ale aj brzdovy tlak. Potom to ma TCS, co je kontrola trakcie (rozbiehanie) a ta zasahuje do vykonu motora ale aj brzd. Ma to aj xtrail a aj americke infiniti maju tiez, aj ked mozno modifikovane. Mame v rodine xtrail...funguje to perfektne.
Takže něco jako Haldex, ale s možností připojit to napevno? Automaticky těžko, protože to nemá aktivní diferenciál (ten mají STI nebo Evo). Ale žádné mezistupně (pominu li fázi připojování).
Myslel jsem automatikcy jakože to porovná trakci pod předníma a pod zadníma a dá to např. 70😁0. To umí jen aktivní diferenciály a ty to mají převážně proto, aby se dala dát větší síla na zadek pro větší potěchu na šotolině (STI např. 41:59, volitelně podle nálady řidiče nebo automatický režim (mění to lehce poměr před a po vrcholu zatáčky: rychlejší průjezdy zatáček). Ale nevím, jestli tady na fóru všichni rozumí tomu, že AWD a seplý haldex dávají 50:50 a je tedy volovina jakékoliv 0:100 z letáků. těch 0:100 je když je pod přední led a autem pohybují jen zadní - čili opravdu 0:100 relativně, absolutně 100% z 50%, což je zase 50%.
no, neviem ako myslis ty ze porovna trakciu, ale z toho co som napisal je uplne jasne ze ked je to v mode auto, tak to podla svojej logiky deleguje vykon medzi predne a zadne od pomeru 100:0 (predne:zadne) az do 57:43. Takze hej, porovnava. Ci to ma aktivny neviem a presne ako to pracuje tiez, ale pracuje to tak jak som povedal. Infiniti funguje opacne, tj by default je zadokolka a ak potrebuje, tak priradi az do 50% na predne. Takze: normalne je pohanana jedna naprava, a ak treba, priradi sa aj druha. Potom sa podla potreby distribuuje sila, az do priblizne 50:50.
Vypadá to podobně jako Continuous AWD od Subaru...jaký je poměr do začátku? 50:50?
Hale, to z toho prospektu nevyčtu, to je nějak složitý. Ale hlavně že to pěkně jezdí. Jestli to není to Buraggo! :-!
Myslím, že je čas na exkurzi do estetična. K dnešní přednášce použijeme dva figuranty: Jaguar S-type a Subaru Tribeca. Oba dva mají vejcovitý nasávací otvor. Zatímco S-type ukazuje vyváženost, návrat ke kořenům, vkus a šarm, denně to do něj šijou automobiloví novináři. Kupodivu nejostřeji ti angličtí. Od vulgarismů jako "řitní otvor vpředu" po nedávné carauťácké "kříženec mezi veteránem a Kiou Opirus". Tak všem těmhle angličanům vzkazuju "Zahradníku, když neuklízíš hrábě a pak si o ně vyrazíš obě oči, tak pak nehodnoť vzhled lordova kočáru!" Protože S-type je noblesa nebes, lev ve skoku, klasik okamžiku. Pokud chcete používat svoje vulgarismy, přišijte na ně t_r_i_b_e_c_a. Ta se minula galaxií, minula se věkem a minula se rozměrem. Je to designový omyl.
Já ji viděl naživo. A Ty? Je dost dobře možný, že se Tribeca míjí Tvým vkusem. OK. To je Tvoje právo a to je to, co rozhoduje, když stojíš s kasičkou před výlohou. Ale - myslím, že musíš uznat, jak moc je Tribeca před současnou produkcí Subaru, co se kvality a zpracování týče. A už tím by si měla Tribeca zasloužit pochvalu. Nemyslíš?
Neviděl. Ale dost pochybuju, že dojem z reálu bude nějak diametrálně odlišný. To se mi stalo jen u výtvorů velmistra Ch. Bangleho. To neměl být útok na Subaru jako celek. Jednou sem tu psal, že Legacy je nejhezčí kombík. Od prolisů na kapotě, jakoby pod ní běžely dvě výztuhy až po interesantní zadní lampy je to přitažlivé dílo. Pokud mám naznačit svoje priority, tak spolehlivost je určitě důležitá moc, ale s tou nemělo Subaru nikdy problémy, právě naopak, takže Tribeca nemá co měnit. Slícování je mi skoro ukradený, pokud nic není přišroubovaný nakřivo, netrpím audirexií. A přiznávám, že vzhled považuju za velmi důležitej. Je to tzv. první síto. Nejdřív se mi auto musí moc líbit. Pak mezi těma hezkejma vybírám dál. A nejen u aut. >😁
Lonesi...to jsi vymyslel sám? Tvrdit o něčem, že je designový omyl, to chce alespoň diplom a před jménem Ing. arch. Komu se nelíbí, ten si jí nekoupí. Komu ano (vnitřek mě jo, z venku si časem zvyknu - je tam jistá rafinovanost), ten si jí koupí.
Vnitřek tribeky je krásnej, je to něco na co jsem zvyklej, prostě ufointeriér. Ke vzhledu se vyjádřím, až si ji pěkně obejdu. Musí být mohutná, majestátní, rozhodně vybočuje z řady. Mě se to SUV hodně líbí. Tady hodnotíme obrázky. A superb na obrázku vypadal líp, tady to bude třeba naopak...
Věřte mi, že jsem si dal dneska opravdu záležet a můžu zasvěceně tvrdit, že fotky hodně klamou. Tohle auto je velký jako Murano a působí hodně jako SUV. Kompaktně, luxusně, se sportovním střihem. Navíc jeho linie jsou hodně zajímavý, což se vážně projeví až v reálu. Kdybych to auto neviděl, asi bych ho taky odepsal. Takže jsem k těmhle soudům shovívavej. Uvidíte sami pánové. A otázka interiéru je víceméně to samý. Na fotkách vlnobití, UFO a co já vím co ještě. V reálu originální, přesto velice střízlivá palubka. Na mě působil interiér velice přitažlivým, luxusním dojmem. Já dávám Tribece tři palce vzhůru. :yes: :yes: :yes:
Jo, úplně sám, ani mi nikdo nekoukal přes rameno. Podívej nejsem ani Ing. ani architekt, ale to snad proboha s tím nemá co dělat. Pokud se tobě ta vizáž rypouše sloního líbí, tak jsi šťastný muž, že se tvá oblíbená značka znovu trefila do tvého vkusu. Pokud nelíbí a hájíš jí protože, je z tvojí stáje....ps: proti interiéru sem neřekl ani ťuk.
Souhlasim. :yes: Ja videl Tribecu na zivo i v pohybu a opravdu se mi nelibi...spis bych rekl, ze je to hnusny...opravdu...zadni partie...ty svetla vysoko...pod nima masa plechu...zepredu obracena tlamicka od Seatu...fakt divny. To teda se mi forester libi asi vic, ale nejsem odbornik na Subaru. Tenhle design v myslenkovem proudu noveho Civicu mi nesedi...speje prilis rychle aerodynamickym tunelem k jednotnemu dokonalemu tvaru budoucnosti...snad se toho nedoziju. Nekdy i krok zpatky muze byt pozitivni. 😉
Neber to jako útok na tvou osobu, řekl bych, že máme velmi podobný náhled na auta, ale já nemám rád věty typu "Roomster je hnus". Znovu opakuji: Není to věc, která by mi vyrvala srdce - ale mít větší rodinu.... PS: Nová impreza mi srdce taky hned nevyrvala...asi po měsíci a živém setkání. 😉
Tak to taky ber s lehkostí. Představ si, že mě třeba baví pozorovat SsangYong Rodius. Když všude čtu stonásobně se opakující "hnus", skoro se to stydím přiznat. Ne že by se mi přímo líbil, ale prostě mě baví ho sledovat. Taková exotika. Něco jako slon s takovým tím stanem na hřbetě. >😁 ps: Slovo hnus sem myslím nepoužil, to nemám rád. Podle mě je to omyl. K Impreze mám komplikovaný vztah.... kulatá světla i ta po nich jsem musel vstřebávat asi měsíc nebo dva, pak se mi líbila. Ta současná mi přijdou zajímavá míň než dvě poslední verze.
Abych dostal slusnosti a vyjadril se k puvodnimu tematu diskuse....Tribeca se mi vubec nelibi, je to hnus...ani mpv ani suv...fakt leda ufo ;-\ Tot muj subjektivni pohled a v nem take pokracuji dale. 😉
Pro GTIho...ja to vidim ohledne permanentniho 4x4 presne opacne...ja ROZHODNE nejsem zavodnik ani dokonaly ridic a prave proto ocenim staly 4X4, ktery za me vyresi "krizove" situace, o kterych se ja diky nemu ani nedozvim.Rozdil ve spotrebe bude model od modelu asi jiny, ale nemyslim, ze by byl vyssi nez 2l/100km (i u vyssi stredni vzhledem k vyssi vaze).Opotrebeni pneu je vetsi, ale jen proto, ze auto dovoli ridici vyrazne vic.Zrychleni bude pomalejsi, pokud neberu v uvahu sportaky s obrovskym kroutakem, ktere budou diky lepsimu prenosu naopak rychlejsi.
Nemyslim, ze Subaru ma patent na nejlepsi 4x4, ale cenove je :yes: Ja bych si ho ovsem nikdy (?) nekoupil. Pro mne je idealni kombinace Audi a Land Rover...dalnice a okresky+teren...i kdyz Range Rover urcite zvladne i tu dalnici jako v bavlnce. :yes: 😉
Pro GTIho...ja to vidim ohledne permanentniho 4x4 presne opacne...ja ROZHODNE nejsem zavodnik ani dokonaly ridic a prave proto ocenim staly 4X4, ktery za me vyresi "krizove" situace, o kterych se ja diky nemu ani nedozvim.Rozdil ve spotrebe bude model od modelu asi jiny, ale nemyslim, ze by byl vyssi nez 2l/100km (i u vyssi stredni vzhledem k vyssi vaze).Opotrebeni pneu je vetsi, ale jen proto, ze auto dovoli ridici vyrazne vic.Zrychleni bude pomalejsi, pokud neberu v uvahu sportaky s obrovskym kroutakem, ktere budou diky lepsimu prenosu naopak rychlejsi.
Nemyslim, ze Subaru ma patent na nejlepsi 4x4, ale cenove je :yes: Ja bych si ho ovsem nikdy (?) nekoupil. Pro mne je idealni kombinace Audi a Land Rover...dalnice a okresky+teren...i kdyz Range Rover urcite zvladne i tu dalnici jako v bavlnce. :yes: 😉
pod tohle se ti podepíšu. jen dvě výhrady: Haldex ti roztáčí kardan až dozadu, takže rozdíl s permanent bude někde okolo 0,5l/100km. druhá: subaru cenově je ok, ale je ok i v jízdních vlastnostech (těžiště,AWD,váha...) a v bezpečnosti (Legacy dosáhlo nejlepšího výsledku v historii crash-testů v Austrálii). je to ETALON 😉
no pro me je etalon bezpecnosti spojene s lehkosti a rychlosti AUDI A8, ale kazdy mame svuj etalon 😉
Však já bych taky raději boural v tanku než ve střední třídě...PS: A8 a lehká váha? Někde jsem četl, že je s váhou na štíru (?)
ASF...audi space frame z hliniku??? to myslim ze ne, 4.2TDI Quattro ma 1945kg, ale BMW 745d 2100.
Moment, skusím vyhledat ve štosu zdroj...
Zdroj ponechán v Dejvicích, takže nic. Byla tam srovnávačka Jaguar+A8+S klasse a A8 to prohrála m.j. kvůli váze...je to možné?
Ja nasel u S klasse 1985kg...to je o 40kg vic nez A8, ovsem s petistovkou, ale zase benzin, cili zhruba nastejno s 4.2TDI...predpokladam, ze v tom testu vsechno byly ctyrkolky...ale nevim...nevidel jsem. :😉
Jinak ja proti vaze v zasade nic nemam,predevsim u SUV. K tomu jsem se vyjadril v diskusi o (ne)bezpecnosti lehkych/tezkych aut pri srazce. 😉
Jinak ja proti vaze v zasade nic nemam,predevsim u SUV. K tomu jsem se vyjadril v diskusi o (ne)bezpecnosti lehkych/tezkych aut pri srazce. 😉
Ja to časem přečtu znova...asi si to špatně pamatuju. No nic, pro dnešek končím debatu. Hrách na zdi se asi neudržel a větrné mlýny jsou neporaženy. A o perlách se ani nezmiňuji... 😄 . Tak dobrou!
No ja se jeste porozhlednu...kdo kde hani quattro :-! Dobrou! 😉
Koukám, že zaleháváš se slepicema 😉 Děkuju za výklad nahoře k 4x4. :yes:
Dej pokoj se slepicema...bojim se ptaci chripky >😁 Ja to (4x4)fakt vidim jako pomucku pro mne...nedokonaleho ridice. 😉
😄Kdybych dnes nenapsal nic... tak to tu Subaru kovbojové převálcujou a zatratěj Haldex. A Haldex prostě není na zatracení. Souhlasím, že 4x4 je velmi životný systém (doufám, ža alessio už spí... takovou radost mu zas udělat nechci, pacholkovi 😄 😉 :yes: )
Píšu ti to u NIC,NIC,NIC (resp. VŠE,VŠE,VŠE). je to tady volaké zmetené...
Jeste k tomu quattru...pred casem jsem cetl, ze v D si koupi u modelu A4 system quattro jen asi 17% kupcu...u A6 ten podil bude urcite mnohem vyssi, ale neznam ho. Taky jsem cetl, ze pri srovnani jizdnich vlastnosti (i na mokru) to dopadalo hodne podobne. Takze je neco pravdy na tom, ze 4x4 u silnicnich aut je hodne o "100%" pocitu bezpeci vzhledem k pred👋zadokolkam nebo haldexum, ale v realu to clovek jako ja...nezavodnik...vyuzije (na silnici) parkrat za rok. No a co?! Ja chci mit jistotu, ze mam to nejlepsi (bez urazky) v oblasti aktivni i pasivni bezpecnosti, co si muzu dovolit. Haldex je taky dobry, ale spis bych ho videl u lehkych SUV nez u silnicnich aut.P.S.😡nazil jsem se byt objektivni 😉
Jo, to se zdařilo... Já to vidím tak, že to "párkrát za rok" je také důležité... přičemž bych nebyl ortodoxní příznivce ani jednoho ze systémů. Je tu Haldex a permanent. Oba ti v běžném provozu poskytnout velkou míru bezpečí... To s těma lehkejma SUV... to se mi líbí 😉 :yes:
Je to o prioritách. AWD ti něco dává (pohon všech kol se všemi svými klady) ale i bere(pořizovací cena,spotřeba o něco stoupne). Haldex ti dává i bere míň. Tak to vidím já. Souhlas? 😉
Souhlasim s vami obema...vidim tady paralelu se sportaky. Tam taky za kazdou 0.1s zrychleni platis neskutecne prachy, protoze ta absolutni hranice, za kterou jiz nelze jit, je uz hrozne blizko...No a prece se vsichni predhaneji a lide kupuji a kupuji...pisou se poradniky. V tom 4x4 je taky permanentni pohon drazsi, protoze je bliz k dokonalosti. 😉
Za lepší pneu dáš taky velký prachy - proč? Posunuješ hranice adheze - to je to, co nás drží na silnici. AWD je jistota. Ne jako Vokoun v bráně >😁
Hele o pneumatikách jsme tu už psali... cca 550 příspěvků... nevím, zda jsi už u toho byl... Tak dnešní boj je proti tehdejšímu pneumatikovýmu, cvrnkání kuliček... 😄 :yes:
Jakpak by to dopadlo jinak...na mokru při mírných rychlostech skutečně rozdíl nepoznáš. Stačí větší déšť,sníh,mokré listí, písek na vozovce, odkloněné zatáčky (velké chytáky na řidiče!) a ten rozdíl je markantní. Je to o tom, že posouvám limity. Pořád to opakuju, je mi to líto, ale co se dá dělat. Je to fakt. A taky trakce...rozjezdy na sněhu atd. To jsou němci opravdu takoví "mumie", že nepoznají rozdíl? No, na dálnici asi ne, i když i tam je rozdíl ve stabilitě směrového vedení ve vyších rychlostech. Ale aby GTI zase nevyskakoval: Při normální jízdě na suchu bez nemilých překvapení na cestě je AWD zbytečné. Ale co kdyby? taky si beru pásy, kdyby něco. S AWD vím, že mě v zatáčce (v souladu se zákony fyziky) nezklame.
V tom se mi libila marketingove/cenova politika Audi od zacatku prodeje nove A6...totiz ze v 3.0TDI a automatu to slo jedine v Quattru. Ted uz jsou dalsi motory a verze, tak uz je to jinak, ale urcite tim rozsirili pocet bezpecnejsich ctyrkolek na nasich silnicich. :yes:
ZZ, si dovolí napsat, že lžu. Asi mě nezná. Asi neví, co je svět, asi se pohybuje někde jinde, ta slizzká zzmije, ten dokonalej hajzzl diskuze. Takže abychom věděli, jeho éra na auto.cz začala tím, že napadl Lonese ať zmizí s Krtkem. Dostal ji tehdy ode mě přímo na hubu. Srovnal se a za pár tejdnů se tu naparoval, když mu Lones svěřil v krtkovi roli. Jo, jsou i takoví prostituti. Jinejm by se z té změny postoje zvedl žaludek. Za pár tejdnů se ZZ dostal do zajímavé euforie, když tu začal poučovat nové kolegy, jak to tu chodí... že prej se musí snažit o přijetí do nějakého tvrdého jádra... takovej ZZ táta hub. Tak to jsme tu zírali po druhé. V poslední době si natrénoval nový způsob komunikace - vpisuje po večerech své výplody do ukončených diskuzí. Naposledy pod Roomsterem napadl velmi velmi neuctivě citový příspěvek od Jirky... Tak tam jsem opravdu lapal. Tohle může dělat jen duševní mrzzák, Jenže navíc, tenhle grázzlík neví co je čest, neví co je rovnej boj. On napíše, že já lžu..., dokonce, že lžu v této diskuzi, tak v tomhle světě jsem se zatím nikdy neocitl. Ty grázzle, ty morální mrzzáku, ty hajzzlíku, ty neskonalej ubožáku... kde bereš tu odvahu tu vůbec něco napsat o lži... Probuď se ze svýho těžkýho snu. Jo, jsi to ty, ta slizzská zmije. P.S. Nikdy o nikom netvrď, že lže... tohle máš z blbejch filmů. Z hodně blbejch filmů. Nebo možná ze svýho života. Možná že lhaní je tvá přirozená forma bytí. Já žiju už hodně dlouho v jiné morální dimenzi, ty grázzle. :no:
"Ten mě nasral. A teď vám všem napíšu, jakej je ve skutečnosti!" Jojo, to znám. Naposledy ve třetí třídě na základce :no:
:yes:
Buď prosím rozvážnější... při práci s palci 😉 Ta zzmije nenapsala včera ani jeden příspěvek k diskuzi. Všichni mimo něj tu diskutujem o Haldexu vers. 4x4. On ne. On jen tradičně píše o někom (včera o mě)... navíc slova, která nemohou zůstat bez odezvy. Hlavně mě nepoučuj, že mám být nad věcí. Nad věcí jsem. Včera jsi ho ty sám krotil a sám víš, že neukrotil. Cením tvou snahu po vykormidlování diskuze do klidných vod. Kormidluj prosím zejména ZZmiji. Možná pak pochopí, že není tak úplně od věci psát k tématu diskuze...
GTI, prosim te, nemas aspon vzdaleny pribuzny v rodu Kolowratu? Myslim, ze jsi si zase vybral to, co jsi potreboval a zbytek ignorujes😒 Jestli te muzu poprosit, tak uz se na to VYSER!!!!
Jinak to nejde, s těmahle zzmijema... slizzskejma. Člověk má mít standardní a pokud možno vyrovnané postoje. Lítat od zdi ke zdi, brát si do úst slova o lži... to je silné téma... za to se dříve stínaly hlavy... Tak pokud se dnes už nestínají... neznamená to, že budou mít zelenou neskuteční prostituti. :no:
Lhář zůstane lhářem. Jsi lhář a žádné hanlivé příspěvky na tom nic nezmění. Včera jsi tu lhal. Každý si to může přečíst. Jsi nula, když tu evidentně lžeš a pak to ještě popíráš. :no: Užij si kydání hnoje, když tě to baví a potřebuješ si dokazovat veřejně svou ubohost. Jsi vskutku velkým zoufalcem života... TÍMTO S TEBOU KONČÍM KOMUNIKACI.
Kydám tvůj hnůj...Jen nekonkrétní syčení sliZZské ZZmije... :no:
Pánové, musím vám přiznat jedno - zarputilost 😄
😄 na lhaní jsem vysazenej... nakonec... asi tu lžu o Haldexu >😁
to není lhaní, to je nepochopení...a z toho jsem tě doufám alespoň částečně vyvedl, takže to mí vůbec nevadí. Ale ty věty "Haldex je o kousek lepší neš AWD od subaru" mi třeba v hospodě fakt neřikej...pokud neumíš rychle běhat >😁 😉
Ne, Alessio, je to bohužel o lhaní. GTImu jsem to dokonce včera napsal do emailu, o čem lhal. I přes to dál lže. Každý si to může ověřit, že lže. Je to nahoře v této diskuzi. Holt odpornej ubohej lhář, který se snaží mlžit a zatloukat svou lež. Z takovejch chudáků mi je na blití :no:
prosím, kde lže? Je mi to nechutné, ale jestli potřebujete arbitra...pískal jsem párkrát fotbal 😉
Už mě to neba, Jednou jsem to už nahoře psal. Ale když to chceš, tak si přečti: "o😜 GTI 83.208.243.x datum: 21.02. 06 18:14" a pad další reakci, kde je to vysvětleno. Tvrdí tu lži a jen trapně napadá. :no: PS: Přišel ti mail? >😒] 😉
Běž se léčit. To, že celé odpoledne mě napadáš a nenapíšeš ani čárku k Haldexu těžko můžeš udržet odkazem na jeden příspěvek k Tribece. Asi ti nedošlo, že v době, kdy se tu diskutovalo o tom Haldexu jsi psal... ne o něm... o mě. Tak jako jsi se nechutně vyjádři pod roomsterem k Jirkovi, tak jako jsem tě minulej tejden umravňoval u někoho jiného atd. atd. Stále dokola grázzlíku. Pro mne jsi grázzlík diskuzze, zzmršenej morální hajzzlík. Dokonale to vystihuje sousloví - slizská zzmije. :no: Dokud nepochopíš, že takhle se diskutovat nedá, nemůžeš ode mě čekat jiný přístup. :no:
každý reagujete na jiný thread. Buď toho hned oba necháte nebo mě naserete a nebudu s váma mluvit ani s jedním (a GTI to ví - s ním jsem nemluvil dva dny 😄 ). PS: už to sosám. jste d*vky! Já myslel, že se nic nedělo!!! Kdo tam byl? Kuva,to je teda podpás 😒
Víš, včera jsem GTImu psal emaily, že pokud chce pokračovat v tom napadání, ať mi to posílá do mejlu a neotravuje s tím celou diskuzi. Výsledkem jsou jeho příspěvky "TENHLETEN GRÁZZL". Mně to stačí o tom, abych si na toho jedince udělal obrázek. Dlouho ho tu tvoří... Jak jsem řekl. Už na něj reagovat nebudu, protože sám dobře víš, že nejhorší je srážka s blbcem. A GTI je blbec maximální a ještě k tomu nevychovaný a ulhaný. Tím je to pro mě uzavřená věc. ad PS: Já ti psal, ať dáš na sebe kontakt, abychom to mohli domluvit. Nic mi od tebe pak už nepřišlo. Myslel jsem, žes tedy podlehl rodinným povinnostem. ;-\ Dáme příště, neboj 😉 :yes:
Nepiš mi emaily, mažu je bez čtení. Chovej se tu slušně, a pokus se na řetězu držet svůj neskonale ZZmrZZačenej charakter. Zatím jsi pro mě jen - sliZZská ZZmije. Už déle. Těší mě, že ke své genezi na auto.cz mlčíš. ZZoufalý gráZZle. :no:
Jak, že jsem lhal? - tvrdím, že tvůj evergreen je přiskakovat k diskuzím ukončeným a občas i k neukončeným, přičemž zpravidla nepíšeš k tématu, ale napadáš různé kolegy za jejich příspěvky. Včera mě, jindy jiného. To není lež. O tom se tu každý může lehce přesvědčit nahlédnutím do diskuzí. Já tvůj přístup na diskuzi netoleruju proto, že se jedná o projevy zzbabělé, morálně zzmrzzačené... prostě pro mne nepřijatelné. Koneckonců všichni -mimo tebe- jsme tu psali včera o Hladexu. Ty ne. Tys tradičně psal o přispěvateli. Ostatně pokusil se tě brzdit i mates... takže ne lež, píši jen to, co tu zažívám. Tvůj styl je styl slizzské zzmije. :no:
Oficialne materialy😒br />
ALL MODE 4x4 (prej odvodeny od 4x4 v Skyline :yes: :yes: )😒br />
Nissan Murano ponúka unikátnu možnosť meniť rozloženie hnacej sily medzi obe nápravy. Pri bežných podmienkach na ceste si vystačí Murano so 100% pohonom prednej nápravy - režim 2WD, v najťažších podmienkach v teréne systém ALL MODE 4x4 rozloží hnaciu silu v pomere 57:43 medzi prednú a zadnú nápravu. Stačí, aby sa vodič rozhodol pre jeden z troch režimov a prepol ovládač na prístrojovej doske.. V režime AUTO je kvôli hospodárnosti poháňaná predná náprava do okamihu, kým senzory zaregistrujú nebezpečenstvo preklzu. Systém je schopný rozpoznať čo len minimálny rozdiel rýchlosti otáčania oboch náprav a zapojiť pohon zadných kolies. V optimálnom pomere rozdelí hnaciu silu medzi prednú a zadnú nápravu. Režim LOCK v ktorom sa uzamkne medzinápravová spojka v najvyššom pomere 57:43, je určený na jazdu v náročnom teréne///
Active Brake LSD😒br /> V Kombinácii so systémom ESP+ má Murano k dispozícii elektronický "samosvorný" diferenciál AB-LSD (Active Brake Limited Slip Differencial) V prípade preklzu kolesa presmeruje AB-LSD krútiaci moment na opačné koleso nápravy. Výsledkom je úplne presné, okamžité a nezávislé dávkovanie brzdného účinku, alebo krútiaceho momentu na každé koleso, ktoré pomôže vozidlu s výjazdom z problémových situácií a zabezpečí plynulejší a rýchlejší rozjazd.////
VDC (Vehicle Dynamic Control)
Elektronický stabilizačný program ponúka Nissanu Murano maximálnu kontrolu nad vozidlom. Systém pozostáva z rôznych senzorov monitorujúcich správanie sa vozidla a z centrálnej jednotky, ktorá vyhodnocuje získané údaje a elektronicky kontroluje výkon motora a brzdový tlak na jednotlivé kolesá. V Murane sú taktiež použité špeciálne senzory, ktoré kontrolujú vychýlenie a náklon karosérie.////
Systém kontroly trakcie TCS
Tento elektronický systém zabraňuje prešmykovaniu kolies pri akcelerácii a zabezpečuje vodičovi úplnú kontrolu nad vozidlom na mokrej a šmykľavej vozovke. V prípade nutnosti zasahuje do výkonu motora, prípadne dokonca zabrzdí prešmykujúce koleso.
Active Brake LSD😒br /> V Kombinácii so systémom ESP+ má Murano k dispozícii elektronický "samosvorný" diferenciál AB-LSD (Active Brake Limited Slip Differencial) V prípade preklzu kolesa presmeruje AB-LSD krútiaci moment na opačné koleso nápravy. Výsledkom je úplne presné, okamžité a nezávislé dávkovanie brzdného účinku, alebo krútiaceho momentu na každé koleso, ktoré pomôže vozidlu s výjazdom z problémových situácií a zabezpečí plynulejší a rýchlejší rozjazd.////
VDC (Vehicle Dynamic Control)
Elektronický stabilizačný program ponúka Nissanu Murano maximálnu kontrolu nad vozidlom. Systém pozostáva z rôznych senzorov monitorujúcich správanie sa vozidla a z centrálnej jednotky, ktorá vyhodnocuje získané údaje a elektronicky kontroluje výkon motora a brzdový tlak na jednotlivé kolesá. V Murane sú taktiež použité špeciálne senzory, ktoré kontrolujú vychýlenie a náklon karosérie.////
Systém kontroly trakcie TCS
Tento elektronický systém zabraňuje prešmykovaniu kolies pri akcelerácii a zabezpečuje vodičovi úplnú kontrolu nad vozidlom na mokrej a šmykľavej vozovke. V prípade nutnosti zasahuje do výkonu motora, prípadne dokonca zabrzdí prešmykujúce koleso.
milo, máš v tom trochu gulásh. Co je to "přesměrovat moment?" Prostě se uzávěrka uzavře a obě kola se točí stejně rychle. Tím ti zabírá to na asfaltu a to na ledu se to čí pořám, točit se přece nepřestane. Uzávěrka pracuje proti diferenciálu. Tak dál. Z popisu usuzuji, že se jedná o inteligentní haldex, který má přednastavenou hodnotu v diferenciálu (není to haldex, má např LSD jako klasické čtyřkolky se systémem Continuous od Subaru, jenom je jinak udělaný), ale moc by mě zajímal nákres, protože ty zmínky o "automatickém rozdělení síly" buď svědčí o PR masáži (čili skutečně automaticky ti přece zabírají kola na asfaltu a ne na ledu - nic nového) nebo o aktivním diffu (pochybuji). nemáš k tomu obrázek nebo nákres? Nebo jen technický popis v angličtině. Opravdu to vypadá na to, co jsem si myslel - chytrý haldex s možností ho připojit na pevno a nebát se rázů na ledu nebo sněhu.
gulas v tom nemam, lebo to com som tu dal bolo copy/paste z nissan.sk ..teda, ja z toho gulash v hlave akurat ... skusim najst viac info 😜 Ja ten diferak chapem tak, ze ho neuzavrie napevno, cize tocia sa obe, ale nie rovnako.
ješte jsem našel jednu věc u X-trailu: . Výkon motoru se pak dělí mezi obě nápravy automaticky podle okamžitého stavu povrchu cesty, protože elektronické ovládání mezinápravové spojky dokáže zajistit přenos přesně potřebného procenta točivého momentu na každou nápravu. - To je přesně ono! Nic se neděje tak, že by se měnilo např 40:60 na 35:65, ale že ti to dovolí přenést moment na vozovku u všech kol - to je to potřebné procento. Celé je to ale nějaké zabalené do hezkých frází a PR obratů, takže se na první pohled může zdát, že je to nějaké kouzlo
😄
😄
takže je to jasné, tamto byly bohužel PR kecy a na offic. stránkách Nissanu píšou toto: V režimu Auto rozhoduje elektronika sama podle aktuální situace, kdy připojí ke stálému pohonu předních kol ještě i pohon zadních, aby zvýšila stabilitu vozu a zlepšila trakci. A v režimu Lock, používaném v nízkých rychlostech na průjezd obtížnějšími úseky cesty, motor trvale pohání všechna kola. Čili žádný aktivní diff ale pohon kol zhruba filozofie Haldex vylepšený o možnost manuálního přiřazení. Tím se staví jako mezistupeň mezi permanenty a Haldexy (Lock není na rychlou cestu a tak šviháku, radši zapomeň na ostré zákruty pod plynem 😉 )
aktivni diferak ... robi to jeho robotu, ono to tu silu rozdeluje, nielen obmedzuje na prednu napravu. cize ked je napr 90:10 a presmykuju predne, tak to da na 70😁0 z CELKOVEHO vykonu.
je to volaké čudné. Murano to má jinak, teď študuju X-Trail, ale de to pomalu - je to anglicky. tak strpení...
daj link kde to citas ty, pozriem
prokousávám se tím na offic. stránkách Nissanu v USA
aha, tak sorry, uzavierku diferaku v ramci napravy to nema. Ono to len pribrzdi pretacajuce sa koleso a posle vykon na to nepretacajuce sa.
co to znamená "pošle výkon"? Milo,milo...neexistuje běžný diferenciál, který by ti něco posílal. Prostě se může zavřít nebo se tahle funkce supluje bržděním kola na ledu - aby to souhlasilo s otáčkami toho druhého a nešla síla přes diferenciál pryč přes kolo na ledu. Ale nic se nikam nikdy neposílá.
sak to som povedal, teda, ty si to povedal, ja som to tak myslel. to s tym brzdenim... hru na slovicka dneska prosim nie >😒] :-!
nemám rád ty PR demagogie typu "pošle výkon"...ale vím, žes to tak nemyslel, jen jsem tě opravil,abysme si ujasnili pojmy. neva? PS: X-terra je x-trail?
Ani nie. Design je uplne iny (ako si si asi vsimol 😃. Ma poriadny amicky motor..4.0V6 265 hp a hlavne rebrinovy ram. Je to v podstate klasicky offroad s modernou nissanackou technikou, uzamykatelny zadny diferak, uz spominany brzdovy diferak, a poriadne offroad pruziny (v tomto xtrail :no: velmi labilny). Xterra je taky vacsi a viacej cestny wrangler.
mě se tam nezdál ten motor, tak proto se ptám..že by u nás jezdily takové bestie >😁 . Takže je to takhle: není tam aktivní diff v pravém slova smyslu, ale nějakým způsobem to umí cíleně připojovat zadní kola až do 57:43. čili, když to shrnu, něco jako systém Active s VDC od Subaru, ovšem za ním pokulhává zejména v tom poměru (active umí víc síly na zadek) ale hlavně v tom, že to není permanent - to znamená, že v zatáčce ti to jede jako dvoukolka, když se blíží smyk, tak to elektronika řeší přidáním zadku, což změní chování vozidla z hodně nedotáčivého na lehounce nedotáčivé, takže určení je jasné: terén a sněhové cesty . mokrý asfalt nebo sportovní jízda není cíl tohoto systému (jakkoli je lepší než haldex)
Ja by som to povedal trochu inac. Cielom urcite nie je sportova jazda. Mokry asfalt ano, vyskusal som, viem ze to v zakrutach ide lepsie s 4x4 ked je mokro..stabilnejsie, presnejsie, ovladatelnejsie, v nizzsich rychlostiach zase bez smykania. fakt. VDC to ma tiez...asi tak ze all mode je "hardware" pre 4x4, a VDC je to co to cele riadi. Co sa tyka pomeru, pisal som to vyssie, v usa to je naopak, cize 0:100 pre predna:zadna. S tym pokulhavanim je to jasne, zameranie je uplne inde, kedze nissan zacina s 100:0 a subi s (neviem, typnem) 60:40. Ja jazdim v rezime auto vzdy ked nie je sucha cesta. A je tam rozdiel aj v zakrutach, ono VDC vyhodnocuje aj naklananie vozu a neviem co este, cize je mozne ze to zapne aj ked kolesa este nepreklzuju, ale to len tak filozofujem. Samozrejme Subi AWD to nie je, to je uplne jasne.
jistě. Ale jak kola poznají led v zatáčce? Tykadýlka nemají. Jak poznají to či ono? Podložku poznáš až když se ti změní adheze na poháněné nápravě...začne to klouzat. VDC sleduje řadu parametrů a může nebezpečí "vytušit", třeba když vletíš do zatáčky rychle. Ale silnici vidíš jen ty. VDC a přiřaditelný zadek je super věc, permanent to má už od zatáčku a tak je o něco bezpečnější. Ale máš moc dobrý auto,s lepším pohonem než kdokoliv s haldexem 😉 . PS: taky ti smrdí spojka? Dočetl jsem se při hloubkovém studiu X-trailu, že je poddimenzovaná a ráda a hodně smrdí...?
lad...nepoznaju, ale ked mi preklzne predne, zadne uz bude zapojene...spojka mi nesmrdi, ale to auto je cele dost poddimenzovane...ten dvojlitricek v tom velkom motorovom priestore vyzera nanajvys komicky..ramena zadnych kolies vyseraju velmi velmi labilne...par ludi ich uz zlomilo...inac super auto, na univerzaloch som to valil hore zladovatelym kopco...zo strany na stranu ma to hadzalo ale vyslo :-! :-! >😁 (mam to vo firme, doma mam nieco ine >😁 ) S tym permanentom: nemam co dodat, je to uplne jasne ze :yes: :yes:
takze: to 100:0 az 57:43 je pravda, vdaka elektromagnetickej spojke je to bez akychkolvek trhnuti a hlavne je to v "zlomku sekundy", cize takmer bez prodlevy. Xtrail bol tusim prve auto ktore takyto system vobec zacalo pouzivat.
U Murana to je tak jak píšeš. Přece elektromagnetická spojka nemůže mít nějaké mezistupně. Buď je zavřená (57:43) nebo otevřená 100:0. Nevím, jestli to je bez trhnutí. Nejel jsem v tom. Haldex taky "necuká", ale velmi rychle přeneseš moment jinam - na ledu to může být velká dynamická změna v adhezi - trhnutí (nemusí to být led, ale ten dávám všude jako příklad). ještě se podívám na toho X-traila, vrtá mi to hlavou
Urcite to netrha, jazdim tym. A som si na 99% isty, ze to ten vykon skutocne dynamicky prenasa na potrebnu napravu. Ked to uviedli, bol to prvy system svojho druhu, preto som si dost isty ze to naozaj tak funguje.
s tou velmi dynamickou stratou adheze by som to nevidel az tak zle...okamzite ti to priradi zadnu napravu, povezdme 98:2..a potom stale, v priebehu okamzikov ti to podla potreby upravuje ten vykon..neboj, to nie je ze v priebehu stotiny mas z 100:0 57:43.
Nové Lamborghini - nejrychlejší a nejdražší, přichází na svět. Je to odpověď na Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT, MB McLaren a Maseratti MC12.
Bude mít 640 koní, 660 NM.
Byl zde převrtán dvanáctiválec, z 6,2 na 6,5.
Z 0 na 100km/h za 3,4 s
Pro opravdové řidiče...a boháče.
Bude mít 640 koní, 660 NM.
Byl zde převrtán dvanáctiválec, z 6,2 na 6,5.
Z 0 na 100km/h za 3,4 s
Pro opravdové řidiče...a boháče.