Profi
Už mě to ani nijak nezajímá. Pracovní místa dobrá, ale "automobilka" jako taková je už pro mě mrtvá 😒
a od kdy ? od tý doby kdy to komunisti sebrali Sodomkovi ? ty jsi asi pamětník 😉
nebo jsi naopak levicový ultras a nezajíma tě to od doby kdy byl národní podnik Karosa zprivatizován ?
nebo jsi naopak levicový ultras a nezajíma tě to od doby kdy byl národní podnik Karosa zprivatizován ?
To jsem přesně čekal, ale motáš jablka s hruškama. Ve Vysokym Mýtu už je prakticky jen montovna Iveca...
říká se ve Vysokém Mýtě, ale to jen na okraj. A co myslíš, že dělá to oddělení konstrukce - mimochodem největší v koncernu a ta vývojová dílna a zkušebna ? Jako myslíš, že tam jsou jen na okrasu ?
Aktuální výrobní řada (stěžejní program koncernu Irisbus)a její mutace - (LE apod) byly a jsou i dále vyvíjeny v konstrukci ve VM. Rovněž svařovnu podvozků, lakovnu, čalounu apod. nepovažuji jen za montovnu...
Tak jsem si dovolil jen ti doplnit informace, které nemáš k dispozici.
Aktuální výrobní řada (stěžejní program koncernu Irisbus)a její mutace - (LE apod) byly a jsou i dále vyvíjeny v konstrukci ve VM. Rovněž svařovnu podvozků, lakovnu, čalounu apod. nepovažuji jen za montovnu...
Tak jsem si dovolil jen ti doplnit informace, které nemáš k dispozici.
Zajímavý, jak se rozdělují názory na české automobilky. Zatímco každý druhý pláca o tom, že Škoda-Auto je německá montovna, což je mimo jiné blbost, jelikož kromě vlastníka se nezměnilo prakticky nic, tak pro další tábor je Iveco CR česká firma. Autobusy už jsou plně identické s Ivecem, z řady 9 nezbylo vůbec nic a nakonec už ani ten název namají... jen pár chytrých českých hlav (aspoň něco) co se podílí na vývoji cizích autobusů. Bohužel to už je jen montovna/výrobna, nic víc 😒
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ve Francii a v Itállii. Ve VM probíha jen kompletace. Ale v letošním roce se pravděpodobně rozjede výroba Citelisu ve VM - což by mělo mít hlavně vliv na lepší kvalitu vozu.
Brať prácu Francúzom sa predsa "nepatrí" ...
- bývalá Karosa patří Italům a i když je Berlusconi taky číslo, tak takovej * jak Šerkézi to zas není
- Karosa byla sice privatzizována Renaultem, ale existovala tady dávno před tím, tudíž žádnou investici ve Francii neomezila, pokud by ten šašek chtěl podobně argumentovat jako v případě Clia či obecně frnacouzských aut vyráběných v západní Evropě, má smůlu - nemuseli tu fungující a komplexní fabriku kupovat
- kdyby se čistě náhodou měly tyhle autobusy vyrábět ve Francii, stály by daňového poplatníka nějmíň dvakrát tolik a s ohledem, že slouží hlavně jako školní autobusy, mělo by to dopad hlavně do státního rozpočtu
- je sranda, jak si tebhle kryptonapoleon vyskakuje a nepřizná, že ony nové automobilky ve "východní" Evropě nikdo rušit nebude, protože ve Francii speciálně nedosáhne zdaleka takové kvality a produktivity práce
- paradoxně, automobilky vybudované ve "východní" Evropě jsou nejmodernější, například nejmodernější fabrika GM je Gliwicích, nejmodernější PSA v Trnavě a společně s Toyotou v Kolíně, fabriky zrovna ve Francii jsou už letité a to má vliv jak na onu kvalitu tak na produktivitu práce - v Gliwicích vyrobí menší počet lidí vícenásobek aut, než v oné nyní tak často zmiňované Belgii (argumentace v tomto případě belgických odborářů by se Šerkézimu líbila, je tam značná spřízněnost)
No a na závěr k tvé poznámce (last but not least..), Francouzi nechtějí práci, chtějí prachy, to je celý ten problém, ono s šesti týdny dovolené, kupou svátků a 35 hodinovým pracovním týdnem o práci snad už ani nemluvme.
Ale politika má inú "logiku" ...