Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dakar: Loprais si polepšil, je čtvrtý

18 komentářů

GO GO GO :yes:
Je 11:00 prec a IRITRACK na stranke dakar.com negeneruje poziciu Lopraisovej Tatry . 😒 ..A vsetky konkurencne kamiony su uz minimalne na starte specialu, ak nie v nom... Zabudli si to zapnut? satelitny vysielac ma poruchu? Alebo sa deje nieco horsie ...?
Mozna by nebylo od veci, kdyby se ve vysledkovem servisu objevil i Katrinak. Cesi i slovaci k sobe meli vzdy velmi blizko a tak mi to nepripada zrovna neprirozene. Fakt je ale ten, ze Kastanovi ke dnesku dava nejakych 35 mist.
Ono to je asi tym, ze moc ludi nevie, ze Jaro Katrinak ide Dakar. A drviva vacsina novinarov zvacsa pracuje iba z agenturnym servisom a nedohlada si iniciativne nic sama ;-\ A Jarove meno sa pri poslednej uzavierke 20.11. tusim ani neobjavilo medzi startujucimi, takze to naozaj muselo byt na poslednu chvilu... Ja som to tiez zachytil az pred startom..a to rallye sledujem, pretoze som sa okolo dakaru v minulosti tocil cca. 12 rokov
š,arjá ten čagin zase jede jako hovado takovejhle náskok tak rychle
Cagin je fakt hovado. On je ten gruzovik schopny zas ustavat. Teraz by male skor zaujimalo co je s Lopraisom.. Btw. kabirov vcera vraj isiel bez oleja tak v noci menil turbo. De Azevedo zas na tatrovke menil prevodovku 😒
Su tam :-! Celkovo to vyzera na 2 miesto!
Já si naopak myslím, že Čagin je velmi dobrý pilot, řekl bych že i nejlepším v kategorii. Jasně že to přeji Lopraisovi, ale ten už hodně dlouho vůbec nic zvláštního nepředvedl. Je jednoduše starý, to není ostuda. Jen by měl posadit za volant někoho mladšího.
Ja Cagina poznam, este z cias ked som sa "motal" okolo Tatra teamu. A jeho sposob jazdy je fakt likvidacny. On ide hlava-nehlava, max. rychlostou a celkovo stylom: bud to autak vydrzi, alebo nie. Vsetko, alebo nic. // Ja nemyslim, ze je Loprais do stareho zeleza. Skor ho tlaci k zemi nizka podpora zo strany Tatry (Terexu), slabe sponzorkse portfolio a celkovo katastrofalny marketing. On je fakt dobry jazdec - ale veci okolo nezvlada ani on, ani nikto z teamu. Nevie sa vobec predat..
Můj názor je, že závod je od toho, aby člověk získal z techniky co nejvíce a po průjezdu cílem se mu auto rozsypalo na prach. "Průjezd cílem" beru jako limit daný pravidly. Ať už to jsou třítýdenní maratony, nebo dvě GP pro motory F1. A to přesně Čagin poslední roky dělá. Navíc je velmi vidět, jak Čagin jezdecky dospěl. Kabirov je mnohem větší rozbíječ a srovnej jeho výsledky s Čaginem.
Je fakt, ze posledne roky kamazy drzia pokope a ta strategia sa im vyplaca. A je fakt, ze Cagin (aj Kabirov) uz su asi niekde inde (jazdecky) ako boli za "mojich cias". V tom mas pravdu. Nesuhlasim ale s tym, ze by sa malo ist na rychlost. A to oni robia. Pri maratonoch by malo ist o vydrz, umenie v navigacii, spolocne s dostatocnou rychlostou. Dakar uz nie je to co byval, aj kvoli tomu, ze z neho stal zavod viac rychlostny, ako vytrvalostny... (Ale to mozno suvisi aj s posunom v kvalite techniky a konstrukcie vseobecne - takze asi to bol nezvratny vyvoj).
Jak jsem psal, onen "průjezd cílem" beru jako limit daný pravidly. Do cíle se tedy dojet musí, avšak v nejrychlejším možném čase. Rychlost je relativní pojem. Ale pak by se auto mělo rozsypat. Pokud se v cíli nerozsype (tohle ber prosím s nadsázkou), nedokázal z něj řidič dostat všechno, tedy mohl být ještě lepší.
OK...no dobre >😁 😉
Micinka to nezvladl😒 A to vcera vyhrozoval, jak mu pichne kolo😉
Aha, takze vinnika by sme uz mali! >😁 Teraz je otazka co s nim?!
Vsak to znas, kdyz se neco poser.e , tak prvni co je, musis vedet, na koho to hodit😉 Co s nim? Dostane jako trest cestu do Moskvy a zadny holzgas, ale pekne se svihakem v jeho Muranu >😒] >😒]
>😁
Tož brácho to je mazec, což. Dnešní večerní výsledky v "osobních" autech hlásají že na jest 1. + 2. + 3. místě jedna a ta samá značka = Vokswagen :yes: Gdyby se jim to tak povidlo dovézti do cíle, to by asi nebylo špatný, žejo. A pak hned vlítnout na trh s Marakešíkem a ogaři ve Vlkohradu nebudou stíhat montovat. Let's go VW :yes: