Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První automobil vznikl před 120 lety

15 komentářů

Všechno jde dopředu, nic není jako dřív. Pokrok v automobilovém průmyslu je znát hodně. Jediný co se nezměnilo je princip.
Zdravim vsechny v novem roce! Tak k tematu - Mercedes teda nepatri k mym nejoblibenejsim znackam, nicmene toto byl zasluzny cin - nejlepsi vynalez vsech dob! A co se tyce toho muzea, uz se nemuzu dockat, to soucasne uz jsem parkrat navstivil a je to fakt parada! S trochou stesti navic muzete narazit v jeho okoli i na par maskovanych prototypu. Doporucuju na vikendovy vylet (+ to jeste vzit pres Porsche muzeum a po ceste zpet pres Mnichov 😉 ) To se musi zazit! 😄 :yes:
...takovýhle vozítka už asi dnes neuvidíme v pravidelným provozu. Ještě je otázkou, zda je automobil tříkolka, či ne..
Tak tohle auto maj na prodej v německu v autosalonu singen viz. [odkaz]
Jojo, tenkrát se ještě benzín prodával v lékárnách nebo-li apotékách a rozdíl mezi ním a surovou ropu nebyl nijak velký, svět dopravy ovládala pára a koňský povoz.No a do tohohle světa přišel automobil.Vysmívanej, poruchovej, pomalej a zapáchající.Ale přes jeho veškerý nedostaky přežil dodnes a vytlačil páru i koně.Je tomu už 120 let.Vydržel opravdu dlouho a snad ještě vydrží...........
No páru vytlačil, ale až dojde, tak dojde i na moje slova a pára se vrátí!! >😁 >😁 >😁
Pára? Já myslel, že holzgas 😉
Pokial viem Francuzi mali auto so spalovacim motorom skor,
avsak zrejme doplatili na svoje bordelarstvo,kedze to
nemali zdokumentovane.
Jo jo, ZZ nebude mít radost.. >😁 >😁
8-s
precti si francouzkou wikipedii, ktera sa velmi detajlne zabyva historii aut, z francie pochazelo auto na paru nebo plyn, ale prvni auto na dnesni zpusob, spalovaci motor, benzin (od slova benz) vyvinuli v nemecku. tu je fotka fran. auta. [odkaz]
Mám v živé paměti článek v "ábíčku" o tom že automobilům už je sto let! To to letí... (A to mi je s bídou 32 😒 )
GTI
Brácho poklekni a vzdej hold Karlu Benzovi... ten to načal. Pak běž a poděkuj rodičum. Udělali tě ve správnej čas. Vydělat na káru si ovšem musíš už sám. Koho by před těma stodvaceti roky napadlo, že tu bude kdekdo mít v garáži stádo čítající i sto koní... BRAVO KARLE :yes:
Kárl kdyby jsi viděl dnešní(Benzi) šiška by ti to nebrala.Jsou super a to díky tobě synu.
:yes: 😄