Novinky
Je pěknej a asi bude zase jezdit dost dlouho. Ale koukal jsem se na ty webovky co tam někdo uvádí otom volkswagenu a lek sem se že sem si myslel že to bude smrt ale nebyl jsem od toho daleko. >😒] >😒] >😒] >😒]
Vlastníme stávající generaci MB Sprinter 216 CDI (2,7 l 115 kW). Za pět let stále krásný, na dodávku i pěkná přístrojová deska. Na silnici (opět myšleno v kontextu dodávky) drak. Ovšem spolehlivost spíše nespolehlivost ve spojení se servisy MB u nás je katastrofální. Dodnes má najeto cca 140 tis. km a servis už přišel na cca Kč 1,5 bez DPH na každý ujetý km! :no: Od "blbostí", že nejde centrální zamykání ze všech stran, že zamrzají boční posuvné dveře, prasklo přední listové pero, vyměněná část výfuku....až po prasklou hlavu válců a její "odbornou" výměnu ve firmě RENE v Hradci Králové. Dnes je to přes rok a motůrek hamá cca 1 l oleje každých 2,5 až 3 tis. km. Čeká nás znovu servis, ovšem už ne značkový a dalších 25.000,--....
Já s tím souhlasím. Ač jsem na těhle stránkách nenáviděn, pro práci kupuju Renaulty Master L3 H3. Oceňuju jejich spolehlivost a hlavně přední pohon. Dokonce ( a nechci to zakřiknout) jsem nezaznamenal ani žádnou nehodu svých asistentů, ale s pohonem na zadek se staršíma sprinterama a s Hyundai H100 long jich pár bylo. Sprinter je krásná a pohodlná dodávka, ale musí se s ní umět. A o tom oleji, jéje! Sprinter snad na olej jezdí! Honysek je člověk, kterej má větší zkušenosti než já, asi stejně doufá, že se MB zlepší. Hepčík!
Lidi existuje někde fórum majitelů či řidičů sprinterů,kde by se člověk podělil o zkušenosti nebo případně nějaké získal? plíz
( jinak je škoda že tam byly jen of. dovozci resp. of. dovozci který si na ně hrají a nebyl dán prostor pro indi vindi dovozce kteří by tam mohli velmi výrazně rozšířit sortiment nabízených aut )