Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Diskuse: jak neusnout za volantem?

58 komentářů

GTI
Za volantem, brácho... to musíš bejt jako ostříž... jako puma na lovu... Když si dáš moravký brabce a nabudíš je sklenicí coly, nediv se, že po pár kilometrech začínáš vzpomínat na večerníčka... Jak to na tebe leze, zastav, okamžitě zastav, a zkus to, jaký by to bylo, kdybys musel domů auto tlačit... stačí deset metrů... pak si začneš vážit jak motoru, tak svýho života. A moc si v zimě netop... to si raději sundej palčáky... neposlouchej ukolébavky a jezdi na Led Zeppelin... Plant, ten ti spát nedá šanci. Aspoň jednou za rok si umej skla zevnitř... budeš se divit, co je kolem tebe najednou světla... Povzbuzující prostředky zásadně jen do postele... neboť tam, když selžeš, máš šanci svůj majstrštyk střihnout znovu. V autě to končí jinak, proto do auta lez jen, pokud na to máš bez těch, co dávaj křídla... A pak, brácho... jedno je jistý... nejlepší jsi už byl... na to nezapomínej... V padesáti budeš usínat i u televize... ačkoliv by ses ve dvaceti sázel, že tobě se to nikdy stát nemůže. Tak bacha - Terminátor seš jen do 40, pak už si na něj jen hraješ 😄
>😁 >😁 >😁 :yes: To je dokonalý, chtěl jsem něco napsat, ale teď je jakejkoliv další příspěvek zbytečnej... :yes: :yes:
GTI
😉 :yes:
GTI! máš stoprocentní pravdu! Rozepsal bych se víc, ale jedu do němec a potřebuju se ještě pořádně nadlábnout... 😉
GTI
Nepřepínej se :yes:
Psst. Nerušit. Usínám. >😁
GTI
Zastav a tlač 😄
Tlačit nebudu. Nemám ZZho hnědý oblečení. >😒] 😉
Plant, ten mi spát dá... Je to jenom vokalista. Ale Bonham za bicími, nebo Page se smyčcem za kytarou... To je teprve nakopávačka. Nebo se lze poučit u bratrů tuzerů, narvat do kufru pořádnej basák a jet to nejhorší vesnický techno... To nespíte vy ani nikdo v okolí 2 km...
:yes: jeden smajlík je málo mysli si, že jsou tam tak tři prsty nahoru.........
GTI
:yes:
To dramatizuješ. Stačí držet celou cestu rychlost okolo 200 a víc a neusneš (alespoň já už kvůli hluku nemám šanci a můžu hrát klidně ukolébavky a přikusovat hamburgry). 😄
Do 150ti máš šanci s tím něco udělat... Pokud jezdíš 200 tak ses svěřil jen do rukou osudu... To by mi bylo vlastně jedno... jen bych nerad ten osud sdílel s tebou, až bys dostal někde kopanec od zajíce... ve 200 je to asi jako polibek od Al kajdy. Věř, že jezdit 200 je nesmysl. To jde maximálně tak chvilinku... jako se vytáhnout... někde v dlouhým táhlým...ale pak hned to sundej a přes 160 nechoď... P.S. já psával ve 200 esemesky... jak jde čas uvědomíš si, že takhle se to dělat nemá. Už to nedělám.
Jo, musím uznat že není mít v autě přetopeno v zimě. Podle mě je dobrá věc žvýkačka, také vás nenechá usnout. Samo nějaká hudba, i když nechce to poslouchat nějaký ploužáky... Ale nejlepší je vyděšenej spolujezdec, který Vás ze strachu o svůj život vůbec nenechá na pokoji a kecá a kecá s váni😁
GTI
Žvejkačka - :yes: P.S. Pozor na bubliny... ty až na parkovišti.
GTI
Nejlepsi je za volant nesedat, pak tam nemuzes usnout 😄
ja keď som unavený otovrím si okno a pustím dnu čerstvý vzduch. hlavne teraz v zime je to veľmi účinné pretože keď je v aute 5 stupňov namiesto 22 tak to už preberie každého. potom keď je už vnútri veľká zima okno zavriem a neskor keď som opäť unavený ho otvorím. a takto to opakujem až kým neprídem kam mám.
dobrou muziku,nejaký žvejky nebo gumový medvedy :yes: a letím s větrem o závod
K té hudbě, úplně nejlepší jsou divadelní hry od Cimrmanů. Človek se pořád směje, narozdíl od třeba Manowar ho to nenutí ject agresivně.. Doporučuju >😁
Na zimu nesázej, pamatuj na Hanče a Vrbatu.😄
Ject rychle. Po Nemecku neusinam nikdy, po Rakousku vzdy.
Tak zkus dát 2000km a pak jet rychle... Já tě ale seškrabávat nejdu. :no:
Prave pri jizde na 2000km je rychlost velmi podstatna.
Pri vyssi hladine adrenalinu je daleko mensi riziko usnuti, ktere je pri dlouhe trase opravdu vysoke.
Navic rychlou jizdou ridic zkracuje svuj pobyt na silnici, cimz dale snizuje pravdepodobnost problemu.
Pokud si po par stech kilometrech nastavim v Rakousku na tempomatu stotricitku, za chvili spim jako nemluvne. Pokud jedu po Nemecku stale naplno, nepripada nejake usnuti vubec v uvahu.
Nehlede k tomu, ze rozdil mezi stotricitkou a rychlostmi nad 200km/h zkrati dobu stravenou za volantem o HODINY - a to je z hlediska unavy zcela zasadni. Samozrejme to chce auto, ktere ma nejake jizdni vlastnosti, brzdy, atd...
Tvoje argumentace "čím rychleji pojedu, tím budu méně na silnici = menší pravděpodobnost problému" je dost hloupá. Sám mám rád rychlou jízdu, ale takovouhle stupiditu je fakt unikátní vypustit do světa mezi lidi... Souhlasím, že při krátké vzdálenosti (např. pod 500km) je rychlost a adrenalin dobrý stimulant. Na delší vzdálenost to je už na úkor soustředění. Resp. něco jsem se najezdil trasu Pha - Košice (750km) za časy hraničící s trestností >😒] ale taky jsem pak po dojetí byl vykoukanej jako sova a na usnutí si musel dát panáka(y). A železe nemluvíme, to je jasný, že musí být odpovídající...
Inu je to tak a musim rict ze to delam stejne. Nerad rikam, ze "musim" jezdit rychle, ale ja to jinak proste neumim. A potom, na 850 km je rychla jizda pres Nemecko na case opravdu znat (na spotrebe sice taky...) a v tom ma Leoardo proste pravdu. Udrzim proste dyl pozornost. Kolem 200 km/h drzim volant zuby nehty a koakam kolem sebe jak ostriz. Ale samozrejme, ze jak to uderi, tak jdu na odpocivadlo, zamknu se a spim ... jinak to proste nejde 😄
Pro me je optimalni cestovni rychlost tak 160 az 180/200, jizda rychlosti nad 200 je naopak dost unavujici. Je potreba se na ni 100% soustredit, s pohodovym cestovanim to nema moc spolecnyho...
Přesně tak, není to pohoda, soustředíš se, vyflusá Tě to, ale NEUSNEŠ. Jednou jsem zkusil po nějaké pokutě držet 130. Pospal jsem si za volantem (žádný mikrospánek) a nenaboural jen díky zatáčce, která mne navedla do levého pruhu a tak jsem ve spánku předjel auto před sebou, následně se vzbudil pruhem pro spáče u svodidel a mohl pokračovat v jízdě bez bouračky...
A co nějaký drogy? Pervitin? >😒]
To záleží kam jedeš a kolik "zarobíš" >😁 >😁 Na krátký vzdálenosti a pro maloobjemáře a/nebo dízlaře doporučuju pervitin. Je levnější!! Pro velkoobjemáře a nešetřily pak kokain, Enzo + kokain = Veyron ve zpětným zrcátku >😒]
Ovšem stejnou kombinaci jako Enzo + kokain můžete nahradit i kombinací Š105 + LSD nebo TuzGolf I + PCP >😒] >😒]
A pro otrlé Trabant + holotropní dýchání >😒] >😒] >😒]
Ale je fakt že na trabika a holotropní dýchání to nemá😄
pervitin?já si myslím, že nejlepší je ganja, ale pak máš hlad a nezbyde ti nic jinýho než zastavit a dát si moravskýho brabce s kofolou....
Mě bylo po tom zelenym svinstvu vždycky tak nějak divně, takže bych se ani nevodvážil řídit... Das ist nichts gut!
ja woll mein Führer........
No jo Ganja nevím když zahulím ve 4 ráno po celodnení práci a mám jet 300km domů tak to mi moc nepřidá ba naopak. No pervitin nebrat to je svinstvo to kokain je lepsí bohužel moc dlouho nevydrží. Viděl bych to na speed to je pak mazec pěkně 24 hodin čilý na nožkách pak stačí pár hodin spánku a jedem dále jako by se nic nedělo. A hlavně ta cena vím kde v zahraničí to mají za 300kč gram😄 neuvěřitelné!
Ne vážně. Zkoušel někdo z vás Guanamu? V kombinaci se Semtexem jsem se do 20 min. ***, že jsem myslel, že nedoběhnu, ale pak jsem byl celou noc jako ostříž a ráno nemohl usnout... Ale v autě jsem to netestoval. Na hodně dálkovou trasu (přes 1000km) nějaký energy drink určitě pomůže. A to prospání je taky dobrá věc. Nejlepší je ovšam odpadnout na místo spolujezdce, který to může vzít na chvilku za vás. Stačí pár minut klibnout a pak se dá zase řídit dál...
Jak psal Ozzy moc netopit muzika co nenudí a s tím oknem to moc nepomáhá aspoń dle mých zkušeností...a jak cítím unavu a vím že už stím nic nenadělám zastavuji a dávám si oddych na půl hodky spánek páč už 3x mě budily naštěsií! krajnice na dálnici a ty někdo osvícený nechal ošetřit tak že začne pneumatika drnčet což mi 3x zachránilo minimálně auto možná i život...Díky Ti! No ale každej by měl jet tak jak se cítí ale opravdu se nepřeceňovat kdyžtak nechat řídit spolujezdce když se tak bojí ať mi ukáže co v něm je😄
a ja som myslel, ze clovek iduci jednym kolesom po krajnici moze byt jedine slovak, ktory take nieco doma nema >😁
ale mame to aj mi slovaci, ty kade chodis po polnych cestach?>😁
Znám člověka, který to jako první začal používat/prosazovat v Čechách. Vyřídím mu tvůj pozdrav a děkování 😉
Jo díky možná bych tu už nepsal....
najvacsi stimulant je manzelka, ako v aute, tak i mimo neho... >😁
protrepat a vypit nasledujicich 8 hodit se da delat cokoliv vcetne rizeni
Vyzkouseno s redbullem a kamikadzem.
Vikous99
Já jsem si do auta koupil krabičku X-espeed, cenově to vyšlo lépe, než tady tato kombinace a řídí se s tím taky na pohodu. Nejsem fanouškem tohohle přepínání organismu, ale někdy prostě musíš.
GTI
Pánové, jede to tu na silnicích fakt na úrovni... valím to dnes po teplický dálnici a začínám předjíždět tahače s naloženejma osmi osobákama... všechny parádně ohořelý... tak to se budou kšefty hejbat... Do bazaru s pořádným nosem... jak ucejtíš spáleninu... pryč od toho.
To vypadá na auta pro doklady 😒 takže bacha na čory
Je to tak. Včera u Thomayerky jsem viděl ohořelou Octávku. Všude bylo "sněhu"... No a dnes už je tam sníh normální :no: ;-\
Podle mě je nejlepší lék na únavu za volantem to, že si člověk užije každou zatáčku a bere jízdu jako zábavu. 😄
to ano, ale na dialnici si clovek nema velmi co uzivat.. pokial nejde 170+
Dobrý, ale finančně nákladné řešení je koupit si nějaký auto s pořádnym zvukem. Nebo třeba motorku, tam jentak někdo neusne.
1.KOFOLA,NE KOLA,KAFE ANI REDBULY,
2.TOPENÍ DO 20 Ć,JA DAVÁM I 18 V EXTRÉMU.
3.FOUKAT JEN NA NOHY,POKUD NEHROZÍ MLŽENÍ SKEL.VZDUCH PROUDÍCÍ KOLEM HLAVY USPÁVÁ
4.OKNO DOLŮ=REVMA! ZASTAVTE A KONTROLA OLEJE NAPŘ..
5.POHYB OČÍ,RÁDIO,TACHO,SILNICE... NEJHORŠÍ JE MÍT OČI NA ŠTOPKÁCH
6.ŽÁDNÝ TEMPOMAT
7.PŘEMÝŠLET=POČÍTAT,ATD
8.ŽVÝKAČKA
9.KOMUNIKACE PŘES CB ČI JINÉ VYSÍLÁNÍ,I GSM HF DOPORUČUJI,POKUD NA TO MÁTE ZVYK A NEODPOUTÁVÁ VÁS TO.
10.ZDŘÍMNOUT.10MIN=LEPŠÍ NEŽ NEMOCNICE
Kofola? Ty budeš z Brna, co? >😁
Ad. 7 - počítat třeba ovečky neni úplně dobrej nápad 😄
Na delsi viceset km streky, ktere se nejedou cele za jasneho bileho dne, je podle mych zkusenosti dost dulezite nepremahat oci premirou podnetu, nez je nutne. Cim vice musi oci nervozne tekat a preostrovat, tim drive se unavi. Takze nemyslim, ze je univerzalni pravidlo o vyssi rychlosti jako spasne reseni. Stejne tak rada za jizdy o necem premyslet. To ma mozna vyznam za cileho bdeleho stavu, ale pokud je clovek uz unavou nacnuty, je premysleni "o necem" zpusob, jak zvratit unavou oci vsloup a klapky nekontrolovane zavrit.
Co mi prijde jako tema k zamysleni, je vymezeni vhodne doby pouzivani protislunecnich (v pripade nutnosti dioptrickych) bryli. Na sobe mam vysledovane, ze nizsi hladina svetla me ma tendenci rychleji uspavat. Takze mozna vcas prehodit zpet na cira skla. Na druhou stranu mam z posledni dlouhe streky ze zapadu Francie do Cech trochu komicky zazitek. Vyjizdel jsem pred polednem, za slunicka, se slunecnimi brylemi a pri jedne ze zastavek v 22hod v noci jsem zaregistroval, ze mi vnitrni osvetleni sviti mene, nez jsem zvykly. Chytrejsim napovidat nemusim .. 😄 .. ano, jel jsem celou tu dobu nevedome se slunecnimi brylemi. 😃 Ovsem diky tomu jsem zjistil jiny, pozitivni prinos. Protoze mnou projizdene silnice meli kvalitni znaceni bilymi carami a patniky, nemel jsem pocit nejistoty i pres nizsi hladinu svetla a jelo se mi jiste a prijemne. A predevsim, vubec me neskrabaly a nepalily oci kvuli reflektorum protijedoucich a za mnou jedoucich aut! Oci byly i po 10 hodinach za volantem v pohode. Kdyz jsem prehodil na cira skla, behem nemnoha minut jsem zacal vnimat neprijemnou unavu oci. Jak jste na tom Vy s jezdenim ve slunecnich brylich za tmy? 😉
bohatě stačí si koupit polarizační brýle - se světlými skly. Oči jsou pak daleko víc v klidu, mám poměrně ciltivé šmejdy v očních jamkách a z vlastní zkušenosti dávám bod výrobcům! Možná své zapříčiní i fakt, že okolní vzduch plný prachu nejde z ventilace rovnou do oka...