Novinky
0
Nejsou ty facelifty u 9-5 nějak často?
0
No buďmě za ně rádi.. Ten čumák na tý single fotce je dost povedenej a to řešení světel je na dnešní dobu dost originální :yes: :yes: Fandím, dobrá práce u Saabu. :yes:
0
To nepopírám. Originality na rozdávání. 😉 Jen asi jak je tu Saabu bohužel málo vidět, tak mi přijde ten facelift hrozně brzo. Taky to asi bude tím, že design Saabu je nadčasový a pořád vypadá skvěle! :yes:
0
já myslím, že ten facelift prodejům pomůže... 😄
0
A co by se prcali s vývojem novýho auta když stačí jen upravovat a upravovat, v praxi se to již osvědčilo viz.>😁acia, Lada, Polski Fiat, Škoda , Tatra, Moskvič , Volha , Trabant , Wartburg atd.
0
Zapomněl si na folxvágen >😁
0
ten taky dělal Holzgas >😁
0
dělal se i Holzgas Škoda. mají ho tam. nejlepší je, že tehdy ještě Škoda nepatřila pod žádný koncern a sdílela technologie 😄 .. teda vlastně jo ten koncern se jmenoval (dritte) Reich
0
myslím, že se tak ale děje u všech značek...
0
jo já jenom si řekl jak dlouho se ty auta vyráběli a akorát se pozměňovali.Trabant od 1964 do 1991, Wartburg 1964 až 1991,Škoda 1976 až 1990, pokud bereš v úvahu, že se od roku 1964 dělalo do 1990 na skoro stejným podvozku a používal se stejnej motor,Dacia myslím 1972 až 2005, Lada 1970 až 2004 na základě Fiatu 124 , kterej se dělal od roku 1964.No a další....
0
jenže tady to je trochu o něčem jiným.. to auto funguje řadu let na vysoké úrovni o které se nezdá ani současným výrobcům... takže není potřeba to razantně předělávat.. S čím přijde novej modej jsem velice zvědav a jestli to bude podobnej skok jak u 9-3 tak se máme sakra na co těšit... :yes: 😉 A k tomuto re-designu.. moc dobrej.. předek hodně originální až jakoby nebyl z tohodle světa... :yes: :yes:
0
však já to myslel ironicky 😉 :yes:
0
byl jsem nejistej.. >😁 tak jsem zvolil to horší variantu.. "neironickou"... >😁 😄 takže tak... :yes:
0
no dnes jsem se shodnul s tvým velkým okem 😉 , já mám sice malý, ale zato dvě.. >😁
0
To je všechno pouze včerejší chleba ve srovnání s 911 😉 Ta vypadá stejně (náfherně) už 41 let. Ano, vevnitř se jí toho hodně změnilo, ale třeba koncepte RR zůstává zachováná, navzdory zdravému selskému rozumu. A díky za to! 😉 A k tomu faceliftu 9-5...mě se nelíbí 😄 Ale na to jste si už tady mohli zvyknout 😉
0
911 je stejná ikona jako XJ... na neodfláknuté koncepci se nic měnit nemusí.. 😄
0
..no jo.. jiný automobilky jsou nuceny vyměnit model, protože přestává fungovat... a po cca 8 letech provozu toto auto prošlo nyní druhým faceliftem... :yes: to by člověk neřekl co..?!? že je to bezmála 10let starej kousek... a jak funguje..!!! :yes: 😉
0
No vidíš, a mě to přijde, že těch faceliftů bylo už víc a častěji. 😉 Saab holt umí :yes:
0
Jestli to spis neni tak, ze Saab nema tak dobre cisla, aby si mohl dovolit novy model, tak se snazi aspon faceliftovat a zkusit, jestli z toho jeste neco nevytriska ... kazdopadne Saab, ac je mi to nemile, jde posledni dobou hodne dolu s celou evropskou divizi GM.
0
to máš z části pravdu.. nicméně tento stav si žádá nový model jako sůl... nemyslíš..? a to ne jeden.. rozšířit dolů i nahoru a do cros overů...
0
tu sa zacinaju predavat nove modely 9-2 a 9-7, co by mohlo posilnit znacku ako taku. len neviem, ci sa dostanu aj do eu. bola by skoda tejto znacky, keby mala zaniknut. mas pravdu v tom, ze by to chcelo este minimalne dva modely. jeden dole a druhy trosku nad 9-5, nieco ako klasicku limuzinu lebo 9-5 sice tuto rolu ma, ale chcelo by to nieco ine. nevieem, ci sa rozumieme, ale saab ma na to, aby urobil trosku repre model auta.
0
..jo doba se mění a tyto limuzíny ve srovnání S klasse A8 a 7er už prostě nestačí.. ;-\
0
Nepřidávej, spíš E-Klasse a 5er...
0
znacka nezanikne.. podla tlacovej spravy gm.
0
jojo, zase. cozpak, v tom problem nevidim, ale tahle zmena opravdu neni povedena. auto je v principu vynikajici, ale tenhle predek bych jako prezident saabu nikdy nepustil ani jako spionazni snimek. saabu je mi lito, takova dobra auta, ale dnes je tezka doba. design byl moc neutralni, technika je skvela, ale cena vysoka. 9-3 vypada moc dobre a touto cestou meli jit, ne tenhle pokus o vtip. pod GM se jim moc dobre nevede, 9-2 (=subaru) a 9-7 (=chevrolet) radeji at nevozi do EU, to uz stari saabisti neprezijou. to radsi mohli pro saab vyvinout novej autak jako je XC 90 a ne tu americkou plechovku.
Mě to přijde jako kombinace nějakýho Daewoo (pardon - dnes Chevrolet) a vectry. Chudák Saab, takový to bejvaly pěkný auta 😒
jen jsem čekal kdy někdo přijde s něčím podobným... A v čem ti to přijde nakombinovaný...????
Můžeš se snažit sebevíc. Mračítka, dusítka a basáky, všechno na nic. Protože kolem tebe projede tenhle boxer a ty pochopíš, žes opravdu jen mušší váha. To je dokonalej, sebejistej, severským tichem mrazivejch rán nadopovanej boxer. Tohle je auto pro chlapa. :yes: :yes:
Jedni mají peněz na vývoj habaděj a chrlí jeden model za druhým a novou a novou generaci. Přitom jednotlivé generace vypadají seřadíme-li je vedle sebe jako roztržité hopkání sem a tam bez cíle. Zato Saab má problémy. GM neví, kam ho v rámci koncernu situovat. GM toho neví víc. Ale tady to dělá vážně neplechu. Ale i přes ty problémy a přes to, že peníze na úplně nový a vlastní model nejsou, Saab exceluje. Obzvláště skóruje v bezpečnosti a v designu. :yes:
:yes: to jo.. škoda... jen mám strach, že tohoto se zase ti odvážlivci z řad "usedlého designu staré 9-5" budou bát jako příliš vyjímečného řvavého... ;-\ Mně se ta agrese v tom výrazu moc líbí.. tohle je dle mého pro velice silné osobnosti.. myslím tím hodně kvalitní osobnost..! Já bych do něj hned šel... >😁 Vážně.. jsem zvědavej jak to bude v černé a v reale... aby tam nebyla celková disharmonie... No jo.. škoda celýho vedení GM.. jako by mi připadli zhulení... 😒
gm ma saab jasne zaradeny. premium segment..
V nějakém oficiálním vyjádření je všechno určitě krásně vysvětleno. Ale realita? Proč dávno netěží Saab ze spolupráce s Cadillacem? Cadillac těží ze Saabu, co se dá, ale naopak to nevidím. Na základě skvělého podvozku Sigma mohli dávno postavit úplně nového nástupce 9-5. A podobné věci mám na mysli.
Tady Bertoňák. Jarda tvrdí, že ta technická bylo fiasko. Já ne vim, co je fiasko, tak nehodnotim, znáte mně. Každopádně technickou prošel akorát Jarda. Má novej horní můstek, křenil se tam i na dědka ve vrátnici a tak mu to dali. Dostal nálepku na čelo. Nesmí si mejt vlasy a hubu. Další kontrolu má za dva roky. Snad vydrží. Já dopad hůř, odmítl sem nalehnout na hever, tak mě vyšetřovali vestoje. Emise mám dobrý, tam sem v normě, horší prej je to s pérem. Teda asi s pérama, už si to přesně nepamatuju. Bylo to celý dost náročný, hlavně ty emise. Musel jsem se předklonit. Vylekal mě průměr hadice, zatnul jsem zuby, ale na hever jsem jim nevlez. Nepomohli mi ani papíry, co mám na hlavu. Mám je už dlouho a dlouho taky propadlý. Budu si je muset prodloužit. Jarda říkal, že v mým případě to nebude problém. Nevim, co je problém, tak nehodnotim. Bohužel nejhůř dopad Leon. Najížděl jsem s ním dovnitř a Jarda navigoval. Umí to z depa. Já ne. Dvakrát se nám leon sesmek z heveru. Nakonec jsme je umluvili a prohlídli ho na zemi. Hlavní problém byl, že jsme přijeli jen na třech kolech. Teda problém to byl ne pro Leona, ale pro toho technika. Říkal, že zná akorát Velorex, ale našeho Leona, že v tabulkách nemá. Blb. Jak by mohl, přebouchaná stopětka na Leona. Za nádražácký lampy, sáně, vanu a obrácenej kabrio jsme nakonec dostali body k dobru, ale ty jsme vzápětí ztratili, protože jsme neměli vyběhanej zbroják, na to zákluzný dělo. Prostě pech. Pozvali si nás znovu, až to budem mít všecko v šusu. Bude to hračka. Bertoňák. P.S. Závidím Jardovi tu nálepku na čele. Mě ty emise přilepili pod záda a tam na to nevidim ani já. Škoda. Tuning forever.
Ten Bio-power sa mi naramne paci. Je to ciste, ekologicke a ten motor bude vlastne benzinovy original. t.j. nebude to chrochtat. Inac vo Svedsku vybudovali tie pupmy na bioetanol? Nevadilo by keby sa to stalo aj tu v CR a SR, myslim ze ze to moze mat uspech. Ved budeme mooct olizovat tankovaciu pistol, to znie dobre nie?
To se teda Saabu povedlo. Myslím, že každej fanda značky a pravověrnej saabista si tenhle hnus nikdy nekoupí. Ale třeba se najde pár šílenců třeba z Marsu, co na Saab díky jeho novému stylu přesedlají. Fuj 😒 :no:
Nový design Saabu 9-5 se mi teda vůbec nelíbí :no: , přijde mi jako kdyby předek udělali v Korei u Hyundai, kam se poděla klasická maska Saabu? Stačí se mrknout na 9-3 a je to jasný, to je ten správnej Saab!
Tahle inovace 9-5 není moc povedená, vypadá to jako "noname" tzv. tunerů haha >😁 9-5 přišla o svoji jedinečnost...
Tahle inovace 9-5 není moc povedená, vypadá to jako "noname" tzv. tunerů haha >😁 9-5 přišla o svoji jedinečnost...
..a je zajímavý.. že všichni saabisti říkali, že příchodem nové 9-3 potratil saab svoji tvář a jedinečnost a že už to není Saab... tak co..?!? A ještě.. všichni slintají nad konceptem jaká je to bomba a když přijde něco z konceptu defacto nepředělanýho, tak se to opět většině nelíbí... Tak nevím... Já bych na to řek, že je to hodně odvážný.. a Saab nikdy neseděl v průměru...
Já mám strach ze slov jako "osvědčený koncept" rozumím tím spíš zastaralý.Saab má nezaslouženě nálepku bezpečný vůz.Jinak by ale byla škoda,kdyby měl Saab končit jako Rover.
... >😁 >😁 ..přihoď ještě nějakej vtip šviháku.... prosím..... 😄 Ale dnes moc sluníčko nesvítí.. takže na úpal to nevidím... >😁
Ty takovej fanda italů a zastáváš se Saaba?Kluku!Tak jo,jeden pro tebe:Kdo ukrad tu hliníkovou střechu,Dežo?Téé,kamokery,to byl uragán!
..já jen že nevím kde jsi nabral takovou zhovadilost ohledně té bezpečnosti... resp. špatné bezpečnosti u Saaba.... můžeš pro srovnání přihodit auto o kterým myslíš, že je na tom lépe... (a nesnaž se lacině sem hodit Volvo..)... 😄 Volvo je Saab pro chudý... 😄
Víš,není důvod nevěřit NCAP,Saab se tam moc nevytáhl,Volvo taky ne.Nejbezpečnější je Renault,všeobecně.A to mě baví jak se ostatní rozčilujou.A může mě naštvat,když partnerka přijde domů s tím,že bezpečný vozy dělaj švédové.Mě se Saab líbí,ale nechci ho,nene.
Partnerka má pravdu... vážně.. :yes: 😉 .. Většinu inovací kterou dnes bereš jako naprostou samozřejmou banalitu přinesli právě švédi... ostatní jim jen paběrkujou... Žiješ totiž značně dezinformován ohledně bezpečnosti vozu.. ať je NCAP jakékoliv... a i přes to žádná automobilka nemá ne svých modelech (na všech) 5 hvězd... včetně cabria... Saab ano. A rozhodně se nerozčiluju nad jinýma argumentama.. těžko se člověk může rozčílit, když druhej to neví... (nikdo nevíme všechno.. 😄 )... Ona partnerka o tom asi ví více než ty.. a ty jsi naštvanej... a ona si řekne.. OK.. je to muj muž, tak to asi ví.. budu mu věřit... a ona chudera pak někde vypustí tuto věc o bezpečnosti co ji namluvíš.. a vypadá pak jako trubka a ty taky... Taky se kolikrát ztrapním... takže v poho.. to je život.. 😉
Tyjo ciello,tady čtu,že mi chrápeš se starou...Není to žena,možná bude.Já trvám na svým😡aguna,Espace,Megane,Megane CC,Scenic,Vel Satis,Modus,Clio-to vše jsou pětihvězdičkový vozy.Výrobce není Saab,ale Renault.No a prodej Saabů ve světě,fňuk fňuk...
ty ale motáš páty přes deváty... hele ty prodeje.. no.. máš akcie?... jdou ti dividendy..?? asi ne co..? protože pak mi jsou prodeje úplně víš kde.. a je potřeba nevěřit jen statistikám... jako zastánce Renaultů asi víš jakou mají pozici v centrální evropě vedle německých sraček... a navíc.. proti Renaultu nic nemám a dokonce sem s ním i jezdil... naštěstí už ne... A o Saabu toho vím poměrně hodně a to hlavně prakticky, takže proto to říkám... Jo a to tvoje fňuk fňuk si schovej pro kámoše do školky... 😉
Věř že mám lepší práci než nějaký akcie,co to je za nesmysl?Saab je v mínusu,to byl i Rover.Psali to v ABC,četl jsem to v té školce...Prostě nějaký oživování mrtvoly nepomůže,Saab potřebuje nový modely,abych s tebou mohl konečně souhlasit.
To švihák: obávám se že ciello má tak trochu pravdu. Mícháš dohromady jabka s hruškama. Poměřovat velkosériovýho výrobce a firmu, která nikdy nevyráběla více než 140 tisíc aut za rok (Navíc jednoznačně zaměřenou na úplně jiné trhy a tržní segmenty)? To fakt nejde dohromady. Vykašli se na "fundované" články o saabech v českých médiích (Bohužel také dílo českého dovozce-nedovozce) a zabrouzdej na stránky lidí, kteří se kolem těch aut pár let motaj (možná na některé věci změníš názor - nemyslím ty ofiko- ty jsou samozřejmě kompletně plusový). Ale s tou bezpečností jsi to fakt přehnal. Tady přece nejde o to jestli má nějaký auto 5 hvězdiček v testu, který se dá nasimulovat už při vývoji auta (důkazem je hodně 5 hvězdičkových prcků - nechci vidět reálný náraz v reálném provozu a výsledek pro posádku, i když jsem tu možnost měl), ale o to jaké jsou výsledky a hlavně následky z nehod stovek a tisíců aut. A tady se švédi řídí už několik desítek let mottem real safety a podle toho vyvíjí svá auta ( s dílama od Fordu a GM nebo bez nich). Věř mi bylo mi Tě líto, kdyby Tě v 5-ti hvězdičkovým Méganu napálil pětiletý ( a tehdy jen 4-hvězdičkový) Saab 9-5. Neber to jako snahu zhnusit Ti Renaulty ani Tě uvrtat do saabu a volva, ale spíš o to abys nedal na laciné a mnohdy spíše reklamní články o supebezpečných vozech. Ona fyzika se prostě ukecat nedá ani deseti airbagama. Mrkni na konstrukci 9-5 ky (skelet - použité materiály, tloušťka, pomocný rám motoru atd) a srovnej to třeba s tím Méganem a uvidíš sám. Jinak Renault má docela snahu s tou bezpečností něco dělat (hlavně aby to nebyla jen reklama), ale slogan že dělá nejbezpečnější vozidla na světě je fakt trochu oprsklej.
Matesi,vy melete pátý přes devátý.Nevěříte článkům o bezpečnosti,ale článkům kde pomlouvají nějaký auto ano.Jestli se nějakýmu silničnímu křižníku utrhnou při testu proti zdi sedačky,tak to není bezpečný auto.NCAP uznávají všichni odborníci,Mates je holt svůj.
Jo,a nesrovnávám prodeje vozů mezi sebou,ale koukám na propad prodeje u Saabů,který je dlouhodobý.Je v mínusu.Potřebuje oživit,ne měnit masky.
To švihák: Saab má propad prodejů? A kde prosím Tě? Ve Skandinávii, Británii, Německu nebo v zámoří? Já mám údaje o opaku, jestli máš jiné, dej mi prosím Tě vědět, rád se opravím (jenom mě ušetři údajů o prodeji v Čechách a Mongolsku to jsou fakt okrajový trhy).A peníze nestrká spíše GM jako majitel s tím holt už dneska Saab těžko něco udělá. Jinak proti testům NCAP nemám nic, je vidět že si nic nepochopil. Nejde opravdu o výsledek z testu, ale o výsledek resp. následky z opravdových nehod. O tom byl celý ten příspěvek, ale asi seš spokojenej z toho co se dočteš v časopisech nebo na netu....
Matesi,mluvíš z cesty,ty jsi asi ještě moc mladej,pa,brouku...
to švihák: Když myslíš, já se těšil na věcnou diskuzi, Ty ale na moje příspěvky reaguješ maximálně "dospěle" tedy dětskýma narážkama typu mluvíš z cesty apod. Z toho pro mě vyplývá že i v Tvém případě se jedná o jednoho z těch mindráků, který toho hodně naklafou aby byli zajímavý ale ve skutečnosti o tom co píšou moc nevědí. Takže to Tvý "pa brouku" mě nakonec docela těší, stejně bych na Tvý příspěvky tohodle typu nereagoval. Ale o severských autech opravdu nevíš nic. Čus.