Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Diskuse: vyplatí se šetřit na pneumatikách?

602 komentářů

😉 no já vám nevím, šetřit se dá na všem. Ale na čem nikdy nešetřím je dobré jídlo a dobré auto 😁D a k dobrému auto patří dobré pneu. Akurát se pořád zmátám mezi nákupem v kamennem nebo online obchode.. z online mam zkusenost s Pneumatiky.cz - a dobrou (malá reklama pro www.pnematiky.cz) - mohli by mi za to dam priste slevu 😉
Tak to je hustýýýý :yes: 😉
Je to tady !!!!!Všechny rekordy padly!!!!! >😁 >😁 >😁
zjistil co znamená >😁
Asi se mu ta přezdívka/zkratka přestala líbit >😁
Jaktože už si neříkáš HAE?????????????
Musím říct, že občas žasnu, co dokážeš vypustit z klávesnice. Guma jako guma? To zrovna nesvědčí o tvé kompetenci vyjadřovat se ke všemu, co se motorizmu týká. :no: A za sebe tři typy na pneu, které nezklamou a na které se vyplatí ušetřit: Bridge S03 Pole Position, Pirelli P Zero Nero a Goodyear Eagle F1. Střezte se Michelinu a kolem Conti taky opatrně. Ale co to budu říkat těm, kterým stačí Sava nebo Kléber, že...
Nesouhlasim, samozrejme ze zalezi na vyrobci a na konkretni pneu. V soucasnosti pouzivam Barum Bravuris (195/50R15) a mohu rict, ze zdaleka nejsou tak dobre (na suchu) jako Michelinky (nepamatuju si uz typ). Rozdil byl pri rozjezdu a brzdeni. Barumky dokazu protocit i zablokovat s Michlinkama se mi to nikdy nepovedlo. A neni to prehustenyma Barumkama nebo neci takovym. Podobne to bylo pri prujezdu zatackou (testovano na parkovisti 😉 ), ale tam je to vice subjektivni. Tim samozrejme nechci rict, ze vse od Michelinu je lepsi. Jen nesouhlasim s tim, ze nejsou mezi pneumatikami rozdily - jsou a znatelne. Clovek nemusi byt pilot F1, aby je poznal. Pokud si uvedomim, ze tech pet metru, o kterych zastavim driv, se muze hodit, mam jasno a budu setsakra vybirat, nez koupim dalsi pneu.
až na to, že tohle je můj třetí nick, chodil jsem sem sporadicky, prvně jako anonym, pak pod svým křestním jménem a tzeď mám asi od konce května tamina, před nedávnem jsem ho facelftoval na Tamina a jsem spokojenej......
a pro koho je.Tyhle "hity" tyhle diskuze neprzdněj, tak se radši vrať odkud si přišel, já moc dobře pochopil cos tím myslel.......
To jsi špatně pochopil ty "Hity" {teď to myslím bez jakýchkoli bočních smyslů). To nebylo myšleno jako "Hitovky", ale jako přístupy na server. Kdybyste si chlapci zřídily nějakou literární diskuzi a neprznili tématické diskuze, tak bych třeba na návštěvu nejezdil.
Příběh: Tak jel H.E. na výlet za L.Z. se svou čtyřletou kamarádkou (že by fenkou Iris?). Stavily se nejdřív v L... na ulici D... 9. Podvětev 1: Nikde ho tam tam však neviděl tak zkusil jet ještě do Z... na ulici Z... 8. Konec podvětve. Tam ho zahlédl a dal se s ním do řeči. Povídaly si i o Iris. Pak mohli zavolat i kamarádům z klubu a vykládali si o Iris až do aleluja. P.S. Zřejmě to pro tebe nebude srozumitelné.
Ta markyza, to byl film na Markýze "The Insider", takže to byl příměr k ději toho filmu (podle mě velice dobrého). No já nevím jestli jsem někoho urazil. Já jsem jenom řekl O ČLÁNKU, že je to ***ina, což si myslím do teď. Nevím jestli slovo ***ina, jako tvar významově podobný slovu hloupost, někoho urazila. Kdybych byl autorem článku, tak se ozvu, jak to udělal dotyčný, a bylo to celý. Pak přišel GTI a už to jelo! A krom toho, že tě GTI nenapadal, když si s ním nesouhlasil, se mi z dosavadní diskuze nechce věřit {Viz třeba MiB). Ale stejně se mi nelíbí, jak se tady zvyšuje návštěvnost. To by měl někdo vědět.
Píšu, na rozdíl od Vaší party hic, když mám CO říct . Já jen, že když se se registroval jako MiB jako nick, tak ty si ještě cumlal Nutrilon, Tamine.
Proc zrovna Barum - ze by vlastenectvi? Sem se pred par lety nechal ukecat a dal sem k dispozici auto znamemu na cosi co se jmenuje \"ve stope valasske zimy\". Vsichni co chteli vyhrat prijeli na specialnich zimnich zavodnich pneumatikach na snich a led, ja ta mel uplne obycejne Hankooky a borec neuznal za vhodne to prezout. Asi proto jsme byli az druzi a porazili i profiky v zavodnich autech se silnejsimi motory a hewland prevodovkou. Trochu vic nam to klouzalo, ale kdo umi umi - kdo neumi at si radeji koupi co nejlepsi pneumatiky a hlavne je vcas meni, 2mm vzorku nestaci ...
Tak napisem to este raz asi ti to uslo " som sa s niektorymi z GTI a spol. uz pochytil a nie raz. Ale naozaj si nepametam zeby som zacal nadavat a urazat." Chcel som tym povedat ze slovna prestrelka tu uz bola a nie raz a urcite nie naposledy. GTI ma este sproste nenapadol to je pravda. Ja totizto inym nenadavam a neurazam takze nieje dovod aby mna niekto sproste napadol. A mimochodom GTI je na tomto serveri asi tak od januara takze mazakom by som ho nenazval. A ta "markyza vcera" to som nejako nepochopil alebo mi vcera nieco uslo.
k tomu jen dodat" HOWG"
souhlas, jen bych doplnil-přesně nevím jestli v autě první startuju nebo zapínám cédo ale fakt je to- že jistej basální hluk maj gumy na svědomí, pak je rozdíl jen v tom, jak musíš nastavit volume ale vzhledem k tomu, že pouštím AC/DC,či moje oblébené CD od Green day-tak to není zas až tak marný čím více tím lépe-
jak se zdá ty si tuhle diskuzi nějak moc hlídáš.Já jsem dřív chodil na AUTOREVUE.CZ a pak jsem emigroval sem.Tady to žije!A jestli ti ty "hity" vadí tak změň lokál frajere(to je z nějakýho filmu).Jestli si tady čekal nudný a nezáživný tlachání o enginech tak ses holt mílil.Klidně napiš nějaký story a přísahám , že GTI,ZZ,Já(Tamin),Lonestarstate,Micek a další ti na to udělaj nezaujatou recenzi.Podmínka je , aby ten příběh byl o autech nebo prostě měl něco společnýho s tímhle servrem.
Ty neustále podsouváš své nízké intelektuální zázemí typu: "Tyhle nesmysly zabíraj prej večer na klepadle za barákem. Tak to tam na holky rozbal." nebo "¨..že kámoši v hospodě tvrděj, že jsou tutový." všem ostatním. Nech si to jen pro vaši skupinku. Já si dovedu živě představit, jak děláš na holky za barákem a na kámoše v hospodě dojem s odrbaným golfem.
Na debaty na autorevue jsou velice nudné diskuze, do kterých zasahují i autoři článků a to je pak pro blbce nuda. Tady je sranda a "Hity" se množí.
A ještě malé rejpnutí. Proč se vám pozdává VW, když nejste testovací jezdci, tak rozdíl nepoznáte.
No v tom je právě ten problém. Já jsem myslel že si "náhodný" čtenář a ty si už "zasloužilý insider" (viz markýza včera). Taky tvůj tón byl slušný, to mě (po ránu) zmátlo. Já nebudu počítat jaký nick tu co psal, asi tě GTI sprostě nenapad nebo si jen zklopil uši a nepouštěl jsi se do slovní přestřelky s místníma mazákama. Za to už jseš GTI agent. Možná že se tady ti hlídači servru nudí a píšou bláboly, aby si zkrátily čas. Taky to má zjevně efekt na "hity" na server a to se jistě Liborovi a spol. líbí. Asi ho zajedu navštívit, adresu mám.
teď si mě rozesmál.ZZmu se povedlo vymyslet suprovou stěrku
že se nestydíš ZZ!Chceš po chudákovi HAE , aby četl!Měj s lidmi soucit...Oprava s HAE měj soucit...
další chytrák co sem napíše něco za uherskej rok a je z toho udělanej.Zajdi si na AUTOREVUE.CZ kde jsou debaty úplně nudný.Pak možná budeš spokojenej.
No skus si precitat moje prispevky od cca januara odkedy tu chodim a vsimol by si si ze som sa s niektorymi z GTI a spol. uz pochytil a nie raz. Ale naozaj si nepametam zeby som zacal nadavat a urazat. Clanky by som aj napisal keby som mal "basnicke crevo". Za GTI agenta som oznaceny preto lebo mne sa znacka VW pozdava (ako GTImu) a zvyknem ju tu obhajovat. Ale to by si tiez vedel keby si ma mal precitaneho.
Ano, bohuzel je to tak a ty lidi takove pneu vubec nepotrebuji a pritom zbytecne odsuzuji znacku barum...budou naprosto spokojeni a nepoznaji prakticky rozdil...tech s 911 apod. tu asi nepise moc lidi ja jsem teda na svojem GTAcku barum nezkousel, tak nevim jaky by to byl rozdil..ale jak jsem psal na muj vuz nevyrabi pozadovany typ...
GTI
Správně jsi to napsal. 95% jede na Barumu k plné spokojenosti. Já to už píši nahoře - ten horní kraj - 911 a spol, ti musí koukat, co je veze. Ano, s tím souhlasím. Kolik myslíš, že tu píše těch s 911. Je smutné, že největší zastánci "pořádnejch" gum, je vlastně vůbec nepotřebují....
mas pravdu, pro 95% vozu v CR bohate staci kvalitni pneu Barum... ale pokud chces opravdu spickove zazitky v spickovem voze, zatim jsme zadny na pneu barum nevidel...ale mozna, ze jim krivdim..ale na muj vuz treba vubec muj tyo, ktery mam predepsany nevyrabi...z toho mi vyplyva, ze v teto kategorii asi barum zatim nekonkuruje znackam bridgestone, michelin atd...
GTI
Pěkne ses rozjel... - napíši ti větu, kterou když si zapamatuješ, tisíckrát si na mě vzpomeneš - cizí gumy kupuješ jen proto, že kámoši v hospodě tvrděj, že jsou tutový. A když koupíš Barum, budeš mezi kámošema za blba, ale na silnici absolutně spokojenej. Tak zapamatuj... Něco o tom vím.
Hmm, a já myslej, že jsou to normální ychtylové s zastydlou pubertou . Ale to se asi nevylučuje
MiBe, místní hoši jsou ze Zlína/Otrokovic.
Já bych ti doporučil něco z Vulkanu Hrádek ( nevím, jestli v něm nemá taky Conti podíl) a někam se s tím schovat na záchod u plakátu Apoštola. Někdo chce diskutovato gumách , tak mu to neber a nedělej ze sebe nad-diskutéra, kterj byl všude dvakrát a všechno ví sám nebo to ví někdo z dalších zpřátelených vypečených nicků .

Nikdo nic neřekl o zázračných gumách , tak si odpusť alibisticko-nihilistický kydy o tom, že vše je stejný. Proč rovnou neřekneš : kup si Mondeo, Lagunu nebo Vectru místo Apoštola f dehtu, protože jsou to taky supr trůpr značky a jezdí to všechno stejně, teda když nejseš pilot F1 , abys ten rozdíl rozeznal ?

Pls, netlač sem furt ty laciný příspěvky do počtu. Je tady 95% příspěvků (naprostýho balastu) od zhruba pěti lidí. Příspěvků bez obsahu , plnejch šumu, entropie . Poradím Vám, dojděte si na chat, založte si zamčenou místnost , a tam si prosím vylejvejte svý sebestředný beletrie a smajlíky do naprostý extáze o sebedokonalosti a nadliství v kyberprostoru. Rozhodně nemyslím, že jsem ve svým pocitu z obsahu fóra na auto.cz sám.
Tak to jsem se učet já. Já nemyslím, že mám smůlu. Mě přesila nevadí. Ale ty máš předpoklad se stát dobrým členem. Stačí lézt GTI a spol. do zadku, a časem se dostaneš k napsání článku. To Tamin, ten se snaží (ještě mu neplatí). ZZovy možná platí, akorát si měl zvolit lepší nick.
Je vidět, že jsi pozorně nečetl celou diskuzi. Více infa v příspěvku "o😜 ZZ datum: 21. 08. 2005 12:04"
No budu se vyjadřovat jednodušeji. Musíš opustit propagandu, kterou ses učil ve škole.
..jo jo.. to je ještě lepší...
to víš, však taky rostou
Když už tak: cílem projíždí jako první s markantním náskokem Juan Pablo Montoya se svým licenčním SsangYongem na pneumatikách Kleber...
..cílem projíždí jako první s markantním náskokem Juan Pablo Montoya se svým McLarenem na pneumatikách Kleber... Skvělá taktika skvěle zvolená směs a pneumatiky pro náročný okruh v Indianapoilis....
..nic jinýho mě z hlavy hned nenapadlo... ale i ta licence je tam vidět..
V hlučnosti pneumatik jsou celkem velké rozdíly (některá auta jsou slyšet v otevřený krajině i kilometr dopředu - nejdřív pneu, pak až motor). Jaký podíl má na tom špatné huštění netuším, protože skákat jim pod kola k ventilkům nebudu. Ale jestli chceš můžes provést průzkum. Pneumatiky jsou konstrukčně složité (hlavně z hlediska návrhu ale ani výroba není sranda) a potom, co jsem viděl termosnímek dvou pneumatik, které se lišily jen v rychlostní specifikaci při stejné rychlosti a rozdíly v rozložení teplot byly markantní, nevěřím, že by byly všechny pneu stejný. Taky mám pocit, že další vliv má i kombinace aut👋pneu.
všem jezdcům formule jedna s dálniční známkou z třetí ruky, přilepenou přes film z indulony... Kup Barum a budeš nadšenej. Cenou, kvalitou, jízdními vlastnostmi... Hospodský kecy o zázračnejch gumách nech proletět jako Grippena kolem sebe bez pohnutí.
Zappa mi vypráví taky Jasně, že jsou rozdíly v hlučnosti... Takřka neznatelné... nepředpokládám tedy, že kolega nahoře valí Maybacha.
Mates to pochopil, jak jsi to napsal! Jen reju, znas me
Kleber je Michelin v licenci...
Slyšel jsem už mnohem lepší výmluvy
je těžký říct přímo jednu.. nebo výrobce.. já jsem spokojenej s těma Pirellkama.. jo jo... maj pěknej kalendář... ale je taky otázka kolik chceš investovat... zřejmě ne 10.000, ale za 4 - 5000 tis máš docela výběr.. ty nejlepší se sice v tomto rozměru téměř nevyskytují, ale jetli jsi spokojenej s Pirelli tak zkus jít o třídu výš.. myslím že třeba se P0 nedělají v 15".. ale alternativou za super cenu může být letošní P6 nebo lepší... každopádně rychlý.. tzn. minimálně H a zatížení.. to je podle váhy auta.. poradí ti v pneu servise ale např 91... Takže když zvolíš cenou hladinu a nějaký fakta s cenou kolem 5000 tak ti určitě dají na výběr.. asi bych upustil od pneu jako Kleber a podné... ale fakt těžko radit naslepo...
pneu je prvni a posledni vec co te udrzi na silnici!!!!
Hihi
paráda
Mě už taky ty gumy docela dosluhujou, tak lehce přemýšlím co nového obout. Tohle léto už asi nedojezdím, takže to začíná bejt aktuální. A abych se přiznal v pneu se až tolik nevyznám (asi ani nechci) tak mi zkus, prosím, poradit na co to obout. BMW 528i, jezdím svižně. Dík za případnou radu
Jo, latinu jsem se vážně učil
..jo jo.. četli jsme.. ...ach ty německý periodika...
..čeče... jasně.. já teda Led Zep nemám.. nicméně ta hlučnost... hmm.. asi máš tak hlučný auto, že ti to nepřijde.. ale tiché auto, kde jen slyšiš jemné proudění vzduchu a pneu.. tam bys asi mluvil jinak... Jasně se nebavím o 20cm papučích se vzorkem jak na teréní motorku v Defenderu... tam tě nezachrání ani Frank Zappa...
..spíš bych to viděl, že na takový auto máš nevhodný pneu... myslím, že 7000 není ono.. já mám auto pro mladyho bejka.. ..ne... úplně normální auťák a mám tam letošní Pirellky o 2 třídy výš... nemají chybu a pozvolna teda rozhodně nejezdím a docela mi drží... Taky je rozdíl jestli na tom kruháku ty pneu mají držet odstředivou sílu 1.25 tuny nebo 1.75 tuny... (stejně jako liťáky nebo ocel..) Jo a rozměr máme zhruba stejnej... aspoň myslím.. .. nicméně bych zvolil do budoucna alespoň P6 (2005)... cenově vyjdou skvěle a mají dobrý vlastnosti... s Pirelli jsem nadmíru spokojenej.. po nějakejch 15tis km.. je prohodím vpřed/vzad a vyvážím a docela mi drží... .. ale tohle jednoznačně volá po P0...!!!!
Mam Steptronic a ASR, takže "hrabačky u Mekáče" opravdu nehrozej. Dlouhodobou spotřebu mám 10.9L převážně po městě. Uznávám, občas na mokru projedu nějakej ten kruhák bokem, ale já už asi jinej nebudu. Mezi "kolegy" nekraluji, ale uznávám, že jezdím ostřeji než ostatní. Destičky jsem měnil kdysi dávno i s kotoučema, ale je to pěkně dávno, určitě tak 40tis km. Ale určitě si na nic u tohohle auta nemůžu stěžovat, takže do pojízdný rakve, totiž do Getze, nejdu
Hlučnost gumy je evergreen k ničemu. Už jsi někdy jel a slyšel gumu? Já ne. Jak sednu do auta a nastartuju, tak mi začnou Led Zeppelin vyprávět své příběhy. A guma je tatam. Zajímavé je, jak se tu chce každý poučit... To je k smíchu. Kdo jako tě má poučovat? Ty chodíš do zvláštní školy? Ty nemáš v gumách jasno? Přece ti musí být jasné, co se tu dočteš. Jednak absolutistické názory - tahle a tahle guma je jediná možná - směšné. Jednak relativistické názory - všechny gumy jsou výborné (a nejsou?) Pak jsou tu ti, co se chtěj poučit - směšné. No a pak jsou tu ti, o nichž nikdo neví, proč píší, neboť jen uráží. Ti jsou sice nejsměšnější, ale dá dost práce jim to vysvětlit. Tak klid Leo.
Možná to chce se soustředit víc na jízdu. 30 je moc málo. Koneckonců, to by tu mnoho lidí měnilo gumu 2x ročně. Já pod 60 nejdu od revoluce. Před tím jsem jezdíval 30-40 na Barum OR6. Samozřejmě, když to před Mekáčem dvakrát tejdně protočíš, nemůžeš najet mnoho. Navíc máš zadní náhon, tek všechno neodnáší předek. je to prostě jen v noze. Mrkni jakou máš spotřebu a zeptej se kolegů - podle mně budeš se spotřebou kralovat... to znamená ostré starty a ostré průjezdy zatáček a razantní brždění - jak ti dlouho vydrží destičky? Ovšem pozor - s BMW přece nemůžeš jezdit jak s Trabantem. Tak jestli ti to vadí, prodej ho a jdi do Getze
čtu tady už nějakých pár dní,nejsem pisálek, spíš jsem se chtěl poučit, ale diskuse zašly spíše někam do osobních sporů.
zkuste se vrátit k předávání informací a zkušeností.
zkusím začít.Jezdím jen průměrně, většinou pijánko, občas k rozptýlení nějaká RZ(v blízkosti máme závodní trať, kde se jezdí závody do vrchu).
Můj názor je ten,že rozdíly, které je schopen normální řidič poznat mezi jednotlivými pneumatikami,stejných rozměrů existují.Každá z Vás mi dá za pravdu, že minimálně otázka hlučnosti a komfortu je parametrem, který srovná každý(nepatří to jistě k tomu hlavnímu),co se týže parametrů jako je brzdění na suchu, na mokru, stopa v zatáčce- tak tady si myslím, že pro běžného řidiče to má význam jen ten- že mu to může pomoci, pokud se dostane do mezní situace, jinak ne.
tedy zkusme se smířit s tím, že volba obutí je kompromisem mezi cenou,parametry a jistě i osobním pocitem konkrétního člověka, zkusmě to respektovat(slyším všechny námitky-jako"pokud má člověk vyletět ze silnice, tak mu v tom žádná guma nepomůže"),mají jistě svůj díl pravdy,
pro mě osobně-vyzkoušel jsem různé druhy pneu v různých rozměrech na 5 ti autech,(nejvetší zklamání-Bravura 195/60 v myslím l5 tce, nevím přesně- brzdění na mokru, největši překvapení, na golfu, rozměr už nevím- zimní protektor vraník za směšnou cenu se super přilnavostí.
Nyní jezdím již druhou sadu continental premium contakt 205/55 v l6- super, problém je jen velká kaluž ve větší rychlosti (dálnice),souvisí s typem vzorku, příští léto zkusím mich pilot exalto, a na zimu jsem spokojen s dunlop wintersport M III, ale co se týče zimních gum, myslím si, že jsem uspokojil hlavně své ego-dobrá guma v testech, drahá- stejnou službu udělají i domácí výrobky
pokud jste dočetli až do konce- jste dobří
[odkaz]
Máte někdo zkušenosti s rozměrem 225/60/15? (BMW E39) Jezdím na Pirelli P 7000 a jsem s nima naprosto spokojenej. Je asi pravda, že když si koupím jakoukoliv novou kvalitní pneumatiku tak budu spokojenej. Subjektivně možná budu cítit rozdíly mezi značkama, ale nijak závažný. Toť můj názor. Zásada je na léto letní a na zimu zimní pneu. Ale nějak se mi nedaří na jskýchkoliv pneu najezdit víc jak cca 30tis Km. Tak nechápu ty povídačky o 60 - 80 tis Km na jedněch pneu. Ale možná že jen nejsem k těm pneu moc ohleduplnej. Jinak bohužel i mě se zdá ve zdejších diskusích 80% balastu a málo příspěvků k diskusi. Někdy je to vaše "tlachání" tady (bez urážky) zábavný, ale většinou je spíš na obtíž. Toť můj názor. Howgh
Jaaak GTIho. Jaaak agent. Jaaak prekvapive. Tusim mam v tychto diskusiach zle meno. Ale to v zahranici a rozumny nazor plati.
No myslel som to presne tak ako som to napisal. V dobrom. Mates to pochopil tak ako som chcel aby to vsetci pochopili. Este mi napis ako si to pochopil ty. Nehladaj v tom ziadne konspiracne teorie.
Nevím jestli si to pochopil zprávně, matesy, zkus přemýšlet.
Na to, ze jsi GTI agent v zahranici, tak mas prekvapive rozumny nazor!!!!!
Ako tak sledujem tak HAE ma smolu. Raz sa prekecne 10 dalsich sa donho pusti vracia im to naspat oni jemu a je tu hned 250 urazlivych prispevkov. Co takto zabudnut na to co kto napisal ? Hmm.
600gum? To uz je jako na vysoke skole ve Vyskove
máš tam pěkné kousky XJC je můj sen - je to krasavec
Já vím, už je to trapné, ale neprolupkáme si prsty a nebudem psát až do šestiset???
V letadle říká pilot cestujícím😒br /> "Bohužel nám přestal fungovat jeden z motorů, abychom mohli znova nabrat
výšku, musíme letadlu trochu odlehčit, zavazadlový prostor je již
vyprázdněn,
nyní Vás žádám o to, abyste dali také všechna příruční zavazadla do
uliček..."
Letušky vyhodí zavazadla z letadla a letadlo se vznese opět do výšky..... Po nějaké době se ozve znovu pilot: " Bohužel jsme motor stále nenahodili a znovu klesáme, tentokrát bude třeba obětovat někoho z cestujících...." V letadle se začnou pasažéři rozhlížet dívat jeden na druhého a ozývá se nesouhlasný šum...."
Rád bych Vás trochu uklidnil..." pokračuje pilot" nejsme žádní rasisté a tak začneme hezky pěkně podle abecedy.......takže Arabi, ***i, cikáni, černoši...."
Hlavolam? Musíš opustit latinu, kterou ses učil ve škole.
Tohle neklapne. Zkus to jinak.
Malá nápověda: hledej malé "t".
O tom silně pochybuju.
Konečně jsme se shodli
A co že bych jak měl chápat? PROSÍM, vysvětli mi to
Opravdu jiná intelektuální úroveň.
Ne, vážně jsem tě nepochopil a nestydím se za to. To slovo jsi použil, protože jsi tápal, jaké I/Y se píše ve slově "kapesník"?
Vážení pánové, právě jsem dostal zprávu z výzkumného střediska naší laboratoře. Tým specialistů od včerejšího večera pracoval na psychodiagnostickém profilu "přispěvovatele" HAE. V uvozovkách je to úmyslně, a tímto se omlouvám skutečným přispěvovatelům. Rozboru byly podrobeny všechny zde publikované výlevy tohoto nicku. Bohužel nebylo možné sledovat nonverbální projevy, ani přesnou emocionální křivku tohoto jedince. Ale i přes to se specialistům podařilo rozlušit onu zkratku, která vskutku vypovídá za vše a já se přestal divit! Snad to pomůže i Vám, mým virtuálním přátelům a známým. Nebudu to dále protahovat s mně typickou francouzskou povahou a slavnostně Vám, se sklenkou v ruce a douškem lahodného moku na jazyku, sděluji, že.......... HAE..... znamená......... homosexuální analfabetní embryo!
Ty jsi to asi čistonosoplene nepochopil!
Překlep by to byl, kdybys napsal místo "s" písmeno "q, w, e, a, d, y, x, c" ale ne že místo "s" napíše "z". Vrať se na základku, odkud si evidentně pamatuješ jen ten fťyp "Co napsal Jirásek?" "Temno" a následuje přetažení čepice přes hlavu. Hochu, tady jsi v jiné společnosti. My si narozdíl od čepic už umíme přetahovat i něco jiného a víme, kde se píše S, Z, I, Y atd. To že neumíš rodný jazyk ničím neokecáš a potvrzují se slova, že nejsi nic jiného, než obyčejný niemand, mlíčňák. Tak už běž do pr.ele, nikdo tu o tvoje zastydlé plky nestojí, mátoho
Tak to bych netvrdil.
Ty člověče kromě těch vašich výplachů asi nic nečteš nebo to asi nedokážeš pochopit.
Alespoň, že to máte vy gramaticky zprávně. To se můžete zařadit mezi české spisovatele jako Jirásek a pod. V hlavě temno, hlavně pravopis. PS: Vy taky děláte překlepy, takže to kvůli * po sobě opravovat nebudu!
Jezdím s firemním vozem a mění mi ho po 100tis km (ročně jezdím asi 40tis).U jednoho auta tak zvládnu max. 1 výměnu letních a jedny zimní....Obdivuji všechny, kteří si jsou schopni zapamatovat jak se jejich vůz choval s předešlou sadou pneumatik....Mě díky změnám vozů a pneu (letní/zimní, nové modely každý rok) přijde vše +- stejně kvalitní (pneu vybírá provozovatel operativního leasingu)
Souhlas, ja mam ted Pirelli a mam na nich uz 79tis km. A jeste maji tak cca 2mm vzorku. Je to o stylu jizdy!!!
a plný. na můj vkus.
Konečně guma, kterou si nekoupím.
Když už jsme u těch čísel, tak mám pocit, že jich je 10% a dalších 15% si na ně hraje
No jistěěěěěěěěěěěěě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to dáme ještě dnes
Kolik jsi to říkal? 780?
GTI
Tady už nenapíšu ani slovo P.S. Ach jo.
Teda pánové! Chvilku Vás tu nechám o samotě (byl jsem nakupovat proviant) a Vy tu uděláte takovejhle bordel JDU OTEVŘÍT DALŠÍ LÁHEV
Super polička. Na můj vkus jsou ty lahvičky moc malinkatý
hmm, jsi dobry!!! ja najel 7tisic a gumy mam bez vzorku, vymenil jsem prevodovku i spojku... sakra, asi jezdim jako prasatko )
dík za upozornění
GTI
Časem poznáš, že žádnou pneu-alchimii nepotřebuješ. Pokud jezdíš běžnou masovku, nemusíš si dělat starosti do čeho ji obout. Cokoliv z hvězdnýho nebe výrobců koupíš, tě bohatě naplní... Dík za poklonu mému psaní. Naposledy tu píši - rozdíl mezi první a poslední gumou v testu nemáš vůbec šanci rozeznat. Až tohle pochopíš, napiš, štastný luku.
je to tady!!!!!!!!!
ale má vlohy chlapec
Jsem poctěn tím "nejzajímavější". Ovšem přirovnání k hmotnému stavení pokulhává. Tady je dost místa pro kohokoliv. A dost pochybuju, že by naše přítomnost snižovala počet návštěvníků auto.cz nebo dokonce počet přispěvatelů do diskusí. Chodil jsem sem čas od času v dobách před GTI a bylo tu jen pár zoufalců, kteří se navzájem uráželi obdobně jako se tomu stává dodnes na 90% internetových fór.
Pokud se dobře pamatuju, tak se jmenovaly Viktoria. Ale jako všechno z Rumunska byly i gumy značně proměnné kvality.
Nic proti, ale jestli nakupujes dle toho, ze maji napsano nad vraty pneuservis a tim koncis, beres to jako hotovou vec, tak, prosim, je to Tva svobodna volba a brat Ti ji nemohu. A kdyz, jak muzes vedet, koho mam na mysli (me zname, treba jsou mezi nimi prave lidi co maji pneuservis). Dle meho nazoru je rozdil mezi vyrobci pneu a nevim, proc bych nemohl duverovat testu, ktery z jiste casti objektivni bude, to ze, jsi zde psal neco ve smyslu, ze je jedno co koupis, nesdilim tento nazor, kazda pneu se chova jinak, tudiz nekomu se treba povede dobra pneu na vodu a kdyz pozaduji prave duraz na mokro, tak jdu do ni, je jasny, ze nebude mit uplne stejny vlastnosti jako pri testech, ale podobne. A jinak, mel bys radeji psat knizky, romany Ti jdou dobre.
Kdybys mrknul o neco nize, pridal jsem tam prispevek k tematu..
Po letech akorát tak vohluchneš a valivý hluk se paradoxně zmenší
S tema 6% mas asi pravdu Ale at si kazdy dela co chce! Je to jejich vec!
Apoštole GTI , rozdíl poznám. Nevím jak ty, ale troufám si tvrdit, že rozhodně dobrá třetina řidičů to pozná. Na 90km sjezdu z D1 je krásná vracečka. Ve šrotech z Matadoru ji projedu v 65 a pak mně začíná předbíhat zadek, na Bridgestonech si to mohu troufnout kolem 75. Celou hodinku pak poslouchám šílený hučení a nadskočení na kažý nerovnosti sportovnícho šípového vzorku Aquilly oproti měkčí gumě z Japonska. Japonec má měkčí boky , je cítit, jak se v nich pohne, Matador je tvrdej jak mantinel, buď drží nebo rovnou klouže. Stačí ? Netvrdím, že mi zavážou oči a poznám , do čeho je auto obutý, ale tvrdím, že ty rozdíly mezi gumama jsou cítit v chování auta. Anebo jinak, buď rád, že poznáš alespoň rozdíl mezi Durexem a holínkou z Hrádku nad Nisou Anebo ani to ne ?
to né, v Blitzu (já ho do toho tahat nechtěl) jezdí jen postavy, co z něj vyskakují.. při různých příležitostech, Opel Blitz prostě jede a když je příležitost, tak zastaví, vyskáčou z něj postavy a pomůžou té věci, která se na místě děje
to máš recht..
to mates: [odkaz]
to je fakt, bohužel moderní typy v 1:18 jen od Maisto, což nesahá kvalitou ani ke zpracování skutečného.. (doplň si značku auta, které je podle tebe mizerně zpracované)... angličáků taky moc není... .. takhle vypadá můj kus automobilovýho světa
presne to sedí - sady leto,zima značka L - Kumho, Z Matador,92000 km,Z ešte vydržia,L treba vymeniť - 60-65 000
Ano suhlasim s tebou. Dnes na trhu skutocne zlu novu pneumatiku nekupis (protektor do tejto skupiny nepatri a skutocne nikomu protektor nedoporucujem). Treba sa orientovat na domacu vyrobu ako je Matador alebo Barum a tak aspon podporit cesky a slovensky priemysel.
hele tak to já ti nepovím, poněvadž je to tak 5 let, ale tuším že se dělali jen jeden typ... fakt nevim...
Dovolím si jen poznamenat, že Matchbox byly sice pěkné, ale méně známější Schuco byly provedené s větším důrazem na detail a hlavně držely jednotné měřítko HO.
No já bych se v tom asi taky moc nevyžil....nevim, něco je mi na těch homolidech nesympatického!!! A mám takový pocit, že už jich je 6%, ale nevím to jistě...
Tobě by největší radost udělalo, kdyby řekl, že jezdí v Opelu Blitz, co?
Třeba myslel hlavu
Jediný pořádný angličáci jsou, nebo spíš byli, Matchbox! Pamatuju, jaxme je kupovali v Tuzexu za bony.
já matesovi nic nebudu holit , natož pak peršana, je to koneckonců bojový plemeno a navíc tahá za správnej provaz (mates, peršan možná taky..)
Mas tam chybu Barum+Rubena+Matador
Není pilot jako pilot a tak není ani Michelin Pilot jako Michelin Pilot. Mrknul jsem na první eshop a Michelin Pilot tam mají 4 druhy. Napiš, jaký Piloty máš na mysli. Takhle je to informace na nic
To by nebylo ono! Je fakt, ze i tech anglicaku je zalostne malo
To je spravne! Az bude GTI chtit, tak to povi. Ale jak ho znam, tak chtit nebude
I ty jeden.... Uz Tibby tady ventiloval nektere svoje libustky. Ty mi byly dokonce sympaticke, ale tohle smrdi 4%
Myslim ze je dulezite ci kilometr stoji 0.20kc nebo 0.30kc. Nevim ci ti nekdo penize dava nebo je nachazis na chodniku, ale musim ti povedet nesledovni. Domaci vyrobci jako Barum nebo Matador vyrabi pneumatiky ktere jsou uznavani v celem svete a jsou na ne vynikajici recenze. Vystridal jsem mnoho aut a najezdil vic nez cca. 2ste tis.kilometru. Ale proc vyhazovat na drahe pneumatiky ako Bridgestony nebo Dunlopy tolke penize kdyz ty vedce nespoznas rozdil mezi Barumkami, Matadorkama nebo Bridgestone a Dunlop. Kdyz koupis vyrobek vyroben v ceske nebo slovenske republice podporujes sve lidi.
Vsak u pickupu to vadit nebude
to je peršan ... teda mě by to taky zajímalo, ale dokud mi to sám GTI neřekne, tak ho k tomu nutit ani přemlouvat nebudu
Já bych mu oholil uplně něco jiného, ale to asi až po dvaadvacáté
odvážný řešení... já bych na apoštolovi hlavně změnil tu nakoplou perdel.. tenhle trend mě vůbec nebere..
mno... kdyby jsme tak na tom byli i "my"
Hele Micheliny Piloty jsem už taky měl sice na jiným autě a v Rozměru 205/50 R15, jsou super, ale ta cena je fakt přehnaná. Ty Bravurisy mám už na druhým autě a fakt dobrý, jak na suchu tak na mokru, jen jsou hlučnější....
Micek ti bude chtít oholit angoráka, jestli to nepovíš
+50 anglicaku v kazdem sourumu a 10 na kazde benzince a uz se dostavate na slusny cisla
...GTI jede v Chivasu... a pořádně...!!!
Ja jo, ale nereknu!))
Apostola zachrani uz jen verze pickup s V8 benzin a zvysenym podvozkem Na masku bych dal VW logo o prumeru cca 70cm z litiny, ktrey bude slouzit zaroven jako naraznik
To víme už dávno. V Seatu
Díky moc! Nečekal jsem, že dostanu vůbec nějakou odpověď!! Opravdu dík! A ví už konečně někdo, v čem jezdí GTI???
Nic tak dramatickeho, jak vyhlasuje GTI X-type 3.0 V6
V čem jezdíš??? Já su zvědavý!!!! A myslím, že nejsu sám!!
No nevim, na barumky moc kladny refernce nemam. v tomhle rozmeru jsem jezdil Michelin Pilot SX GT (jeste je mam a jsou na prodej) a to byla bomba, pak jsem koupil sestnactky ale Pilot Primacy a neni to ono.
Zkusim Pirelli Zero Nero, ty fungujou velmi dobre
ach ty koncernové počty
Jestli jsi tuhle "diskuzi" nečetl celou, tak nahoře jsme právě měli takovou malou bajkerskou odbočku
..docela jo.. na asfaltu skuhrám, ale v mokrým a mimo zpevněný jsem král... skvěle zvládá šikmý svahy a zatáčky...
To neokecáš
Teď jsem na to koukal - Apoštol 440, ovšem GTIčko (pozor na to) 340, to znamená 780. To je číslo.
Taky na to koukám Teď apoštola nezachrání ani verze combi
Promiň, přehlédl jsem tvůj nick. Opravuji na - pupu.
445 příspěvků... Apoštol má natrhlej kufr
Marnej, pepe, jsi těď ty. Kolega nahoře zatratil Pirelli. Porsche obouvá zpravidla Pirelli. Proto píši, aby to oznámil do Porsche, že tam nerozumí gumám, když to připravujou na e😜edici. Já snad ignoruju profil gumy? Vždyť tu někde o tom píši. Ano všechny (od světovejch výrobců) jsou dobré a uspokojí tě. Rozdíli jsou pro běžnou jízdu zanedbatelné. to se snaž pochopit. P.S. já se s odpovědí netrápím. mě psát (jako i jezdit) problémy něčiní.
Jo dneska v tom dešti se mi to zas osvědčilo, a že jsem nejel pomalu 😄
tak taky co jinýho pro Ko***, než Michelin vítej zpět...
2,3" to už je traktor
já si skočím na oběd a něco taky dělám a koukám, že se to tu šíří jak mor ve středověku... je to dráždění kobry bosou nohou, ale já myslim že apoštol nám odskočil na druhou příčku
Jo. jde to.
Jasně. Těch 45 je také dobrej výkon. Pravda je, že jezdím většinou sám.
no jo to je těžký... já se rád bavim a tak by to bylo lepší, kdyby to bylo formou chatu... holt moc kecám.. ale seš frajer, že si se vůbec dokopal to začít počítat
Tak jsem si myslel, že se tu dozvím něco novýho, v týhle diskusi o pneumatikách, ale jak to čtu, tak možná pár prvních reakcí je k něčemu. No já používám ne léto Barumky Bravuris v rozměru 195/50 R 15 a musím říct že jsem s nima dost spokojenej,dobrý vlastnosti na suchu i na vodě, jen jsou malinko hlučnější ale za super cenu a ne za 4000 tis.za kus jako třeba Micheliny. No a na Zimu mám Continentály Wintercontacty.... takže závěrem říkám že se vypaltí vždycky koupit radši nový gumy a všechny 4 a zas tolik peněz to nestojí, určitě vydržej dýl než ojetiny nebo protektory z Baumaxu 😄
Apoštol se může bránit. Začni tam uměle navyšovat počet příspěvků, ať máme konečně pořádný souboj Si všimni, jak i redakce se snaží. Hází tam jeden koncernový špek za druhým, Golf cabrio visí (na špagátu) už pár dní a jen tady to furt jede. Tenhle souboj nemůže VW vyhrát
A hele, další biker
Opravuji 235 Chivas beru! Jako pokani je to rozhodne lepsi nez 20x VWnas
Jsem zpět pročítám tu diskusi a rád bych taky něco napsal.
Mám nejlepší zkušenost s pneu od Pirelli, jmenovitě P7000 a Pzero Nero, nicméně u žádné z prémiových značek nešlápnete vedle. Někdo tu psal, že rozdíl je nerozpoznatelný, já si myslím opak. Jde samozřejmě o to,
co je pro daného uživatele prioritou, např. Pirelky se rychleji sjíždí, což je daň měkčí směsi, ale dostanete za to větší porci přilnavosti. Např. Dunlopy všeobecně používají směs tvrdší, takže mají vyšší kilometrový průběh, ale grip není stejný jako u Pirelek. Něco za něco. Rozdíl je patrný hned v první ostře projeté zatáčce (samozřejmě po zajetí pneu). Zatímco Dunlopy šly bokem, Pirelky držely o poznání více, ale zase na nich najedu do 10 Kkm...
Jezdím na Pirelkách, protože grip je pro mne důležitější než životnost, ale je mi jasné, že pro drtivou většinu je to naopak.
Jo a "okusil" jsem taky jeté pneu pár let zpátky a už nemusím... Přilnavost k ničemu a po měsíci začaly praskat. Tak jsem je zgumoval na dráty a šel do nových Nemá to cenu...
440 je konečná, jinak volám ČEZ aby vypnul elektřinu Pánové... Apoštol je lehce nervozní... tohle je nerovný boj. Král králů, Apoštol se nemůže bránit Takže končíme, dokončete zdrávasy, zpovědi, naposledy poklekněte a hajdy domů P.S. Tohle nepřežiju
V zájmu matesa musím tedy s pravdou ven - mates možná není jezdec formule 1... ale bezpečně vím, že je vyjetej, zkušenej. To auto, který řídívá... no auto... to je spíš pro většinu nedostižnej sen... tak ten sen-auto... tam jezdec matesových kvalit rozezná nuance mezi pneumatikami různých výrobců. Matesovi to totiž končí na 250ti. Omezovačem. Ne že by měl lehkou nohu. Takže tam je obezřetnost na místě. P.S. Červenou kartu nedostaneš, ale láhev chivasu tě to bude stát.
..jo jo.. ty odbory.. ty táhnou...
..tak já mám na kole zdvih 100mm a plášť vepředu Tioga Yellow Kirin 2.3.. a vzadu Blue Dragon 2.1 na ráfkách WTB Laser disc... moc se v tom nevyznám, ale šel jsem málem na hubu a vzadu ho mám už docela sjetej...
mates se vrátil
tyhle mám z Lidlu, tak nevim nevim..
Naletěl jsi na podlý tah agenta VW
Nejdelší věta na auto.cz špica. Ty tlumiče - já každejch 50 zajedu do Barumky a za 2 minuty vím, zda mohu jezdit dál v klidu. Jinak krásné čtení... P.S. přečtu si to ještě jednou
ac se pocitam k tem "z pen klubu", tak musim nesouhlasit s GTIm To co ted napisu berte, prosim, jako subjektivni hodnoceni a ne jako jedinou a svatou pravdu. Na vyrobci pneu ZALEZI! Osobne jsem na svem soucasnem aute mel Pirelli, Michelin a Continental. A i kdyz nejsem jezdec F1, tak ten rozdil vnimam. Dle meho osobniho dojmu mam nejlepsi zkusenosti s Michelinem - drzi na vsech druzich povrchu, je tichy, ale rychle se ojede. Jako dalsi bych si ja vybral Pirelli - podobne jako Michelin dobre chovani, ale vyrazne hlucnejsi. Continental je tech trech asi nejhorsi. Tim nemyslim, ze by byl propastny rozdil mezi tema trema gumama a nedalo se na vsech v pohode jezdit, ale rozdil tam ja vnimam! Diskuzi jsem neprocetl celou, ale nejak jsem nezaznamenal, ze by nekdo take zminil, jak dulezity je rafek, na kterem je ta guma obuta. Pro me je dane pravidlo: kvalitni rafek + kvalitni pneu + profi servis a na cenu koukat jako na posledni! A posledni dodatek, nehodnotil bych pneu, ktere dostaneme pri koupi noveho auta. Vetsina vyrobcu obouva kompromis cena/vykon a to spis ve prospech te ceny. Tak jen doufam, ze nedostanu cervenou katru od pen klubu
2Lones: Po vikendu s "all season" mam vytvoreny velmi vyhraneny nazor na tyto pneu vic v mailu
...hmm.. tak v tom dešti jsem viděl jen samá paraplíčka.. tak jsem se hned vrátil...
..jen jestli máš dobrý gumy...
ty tu diskuzi rozšiřuješ nejvíc, že ty chceš ještě dneska prubnout tu pětistovku
tak pendrek mám zrovna vepředu
Napiš ještě 30x že končíme Nějak to nemůžu pochopit
Škoda že se kus té diskuze přesunul pod Seata. To už by bylo apoštolových 440 pod drnem
Pneu je na konci systému výška těžiště, momenty vozidla Mx, My, Mz, zdvih pérování, vlastní frekvence pružin, rychlostní charakteristika tlumiče pérování. Technická poznámka: v následujícím neuvažujeme srovnávat závodní pneu s koeficientem tření 0,9 a větším s běžnou komerční pneu, zůstávéme u běžné komerce. Když tedy například při zdvihu pružin 140 mm je vlastní frekvence pružin cca 50 až 70 Hz, tak úměrně tomu je při deformaci boku pneumatiky o 10 mm její vlastní frenkvence 700 Hz a hodně výše z důvodu výrazně progresivní změny tuhosti pneu. Z toho plyne, že pokud si představíme charakteristiku pružení jako čáru tvaru sinusovky, tak se na ní vliv pneumatiky projeví jako malé kolísání pod úrovní této čáry, nikoliv jako změna tvaru této čáry. Jinými slovy řečeno, pneumatika má jen malý vliv na kmitočet odpérované hmoty. Pokud tedy vyjdeme ze vztahu, že složení směsi pneu ovlivňuje koeficient tření a její huštění vlastní frekvenci pneu a styčnou plochu se silnicí, tak vliv funkce tlumičů udržet pneu na zemi aby se vůbec dalo brdit, je vícekrát větší. Viz efekt ABS na dlažbě. Takže, jedna a ta samá pneu vykazuje na různých autech lišících výškou těžiště, momenty vozidla Mx, My, Mz, zdvihem pérování, vlastní frekvencí pružin a rychlostní charakteristikou tlumiče pérování, větší rozdíly v délce brzdné dráhy, než by odpovídalo vlivu směsi a huštění. Dále lehce podhuštěná bude mít při stejném koeficientu tření větší styčnou plochu s vozovkou, než mírně přehuštěná, tudíž přenese větší brzdnou sílu. Závěr je: ano jsou vlivem směsi, tuhosti kostry pneu a tvaru desénu naměřitelné rozdíly mezi různými pneu na jednom a tom samém autě, za předpokladu jeho dobrého technického stavu. Daleko větší rozdíly jsou ale na jedné a té samé pneumatice a jednom a tom samém autě při porovnávání vlivu stavu tlumičů. Pokud se navíc provede neodborný zásah do pružin, tlumičů a zálisu ráfku, tak v krajním případě může nastat i situace, že auto po úpravě bude mít delší brzdnou dráhu, než sériové provedení a to i přes pozitivní vliv širšího a nižšího pneu.
Pánové, mějte rozum, tohle já nemůžu dopustit. Zahoďte klávesnice, vyražte do ulic, chodí tam pěkný výstřihy Takže jo, koncovka výborná, pokračujem u Seatu Pa pa, zejtra v podchodu na Můstku
To se ti zas něco povedlo
Teď jsi mě srazil ze židle
No niet divu ze atakujeme apostola ked pises za dvoch - za GTI a za anonyma.
tak já mám vepředu peprmintky a vzady pendrek...
nebo rovnou 5000!Ať je sranda...
Škoda že tu není ten smilík se svatozáří
Marná snaha, milý brachu
To jsem zase já....
Apoštol... král králů... to dohnal ke 440 chivasům. Takže pánové, je mi líto, poslední výhybka, vozovna a končíme. Sbalte si kuličky, konečná, vystupovat. Bylo to krásné, ale všechno jednou končí.
..jo jo.. to bude velký... Jeden účet přes kterej se praly hodně velky a špinavý prachy se jmenoval právě po tom pití... !! takže jestli tam něco zbylo tak to bude velký...
jedním přispěju: vepředu mám dunlop a vzadu semperity a na zimu 1 sezonu jetý barum polaris II.
bouchnul se šampus a polil si klávesnici jak jsem z toho hotovej.Dem to s kámošem někam oslavit a vožerem se jak prasata.400 400 400 HEJ HEJ HEJ .Kdo neskáče není Čech, ale Gay!
Odpověď - Známýho, testy a časopisy k tomu, aby sis koupil gumu nepotřebuješ. Potřebuješ prachy. Nic víc. Pokud si večer doma na papírek napíšeš výrobcem určenej rozměr, váhovou nosnost a rychlostní limit, a pokud rozeznáš, jestli je léto nebo zima, pak gumu koupíš v každém pneuservisu za 2 minuty a za následnou půlhodinku ti je namontujou. Nenech se vyvádět z rovnováhy testama (nebo snad jezdíš 911ku?) a už vůbec ne doporučení známejch... to miluju, ptát se kámoše, jaký si mám koupit ponožky. Jdi tam, kde ti poraděj. Pneuservis, to je tvůj Cíl. Přitom zásadně bych volil gumu od světoznámejch výrobců. To je všechno. Co koupíš, bude dobře jezdit. A ještě jednu větu, kterou tu už píšu po desátý - rozdíl mezi první a poslední gumou v testu se tě vůbec nemusí dotýkat. Tohle je mimo záběr. I když pokud takhle vybíráš i auta, tak bych se s tebou v tom dělu jednou chtěl svézt
YES Sláva! Jdu bouchnout Moëta!
Milujte se a množte se!!! 400 příspěvků!!!
to bylo k těm 379 příspěvkům
Tak já píši 72 příspěvek.
A8 2,8 quattro, Dunlop SP Sport 2000, 225 R17, 65 tisic
no a ještě musí doufat, když napíše nějakej příspěvek, že tady bude někdo kdo jeho dotazu rozumí.Jsme jen lidé a neznáme odpověď na vše
..no průser asi je v tom, že ty jsi nic neřekl a jen lamentuješ.. tak se pak nediv, že když to udělá 10 lidí 2x nebo 3x a ostatní se do toho navezou, tak už je to skoro třetina příspěvků... a nadávají tady většinou právě ti co přijdou a mají nadávkový off topic příspěvek.. tak se na něco zkus zeptat a věř, že se ti dostane reakce jakou si zasloužíš.... A ještě.. nikdo nechce přispívat... Na tvůj typ příspěvku se ani moc nedivím... Tak se zkus nedívat na přispěvatele a hodnotit je, ale buď věcný ve smyslu článku...
já tě radši uklidním abys neumrz a měl dobrý spaní .Kámoš ty pneu koupil od borca co nakupoval nový a větší kola ,najel na nich 5000km, tak mu to nechal za polovic a bylo po ptákách.Jinak byly úplně v pohodě.
Ty se ale umíš zabavit
přece bych nelhal
Hlavně přes léto Kamarád ho má, jednou jsme jeli přes les, v noci. S baterkama a Defenderem. Síla
Osobne vyber resim napr. dle doporuceni znamych a nasledne pomoci testu, ktere delaji firmy, casopisy zabyvajici se touto problematikou, rozhodne bych nehledel jen na znacku,ale na srovnani konkretniho typu a rozmeru, o ktery mam zajem.
Fakt jsi to počítal?
Zdravim panove..

Chci podekovat za dost naucnych/poucnych prispevku, ktere jsou zde vystaveny, nehodlam se nejak zastavat HAE, ale v jednom ma pravdu, ze z vetsiny procent jsou prispevky "mimo misu", kliknul jsem na auto.cz na odkaz prave sem, abych se dozvedel vice info, ale zde se clovek dozvi spise nadavky, urazky apod., ani se nedivim, ze sem nikdo jiny neprispiva , protoze kdyz to vidi...
..to máš jako se stříkačkama... taky jsou na jedno použití a jeden by se divil...
proč nehovoříš k tematu GTI ? Vytahuješ nějaky porsche etc. (to je podobna otazka jako proč nejezdí f na michelinach ?)Vubec nechapu jak muzes ignorovat směs, profil pneumatiky atd atd. Řikaš tedy, že všechny jsou dobre, vsechny jsou stejne a hovoř jen za SEBE, neodpovidej mnoznym číslem atd. Evidentně jsi hloupej, i kdyz mas najezdeno. Netrap se s odpovedi, ani pro tebe vtipnou. Jsi marnej.
toho na kterej navlíká latexovou pláštěnku Pepino asi nemyslels
Dnesk sem si říkal, že bude určitě zajímavý vědět kdo sem napsal kolik příspěvků.Nejprve jsem si říkal , že asi GTI, tak jsem to začal počítat když zde bylo 379 příspěvků.K mému velkému úžasu vyhrál Micek se 72 příspěvky, na druhém místě je těsně za Micekem GTI s 71 příspěvky, na třetím Tamin se 60 příspěvky(překonal jsem se , protože můj odhad byl kolem 40),na čtvrtým ZZ s 58 příspěvky.Dál už se mi počítat nechtělo , protože sem musel u některejch znovu.Jen dodám , že Lonestarstate přidal svou troškou do mlýna 15 příspěvky, HAE jich napsal 30 , pokud se nemýlím.
To bychom se toho moc nedozvěděli. Ostatně jako z jeho všech "konkrétních" a "přesných" příspěvků. Ale ono se dá těžko psát něco přesného, když nejsou zkušenosti. Možná bychom se dozvěděli něco o tahání kačera (teď jde o to kterého)
Co já se tu všechno nedozvím... Teda mrkám, že je možný koupit ojetý (myšleno zároveň neprotektorovaný) gumy. Tak z toho mi lehce mrazí... Jak to přijde, ža někdo prodává jetý gumy?... to si ani neumím představit. P.S. Land Roverem je výborný jezdit i přes léto
Kdepak, nevlastnil jsem žádnou Ladu. Já dokonce i řídil pouze jednu, když jsem si ve dvaceti (po sedmi letech černoty ) dělal řidičák Chudál pan instruktor... Jednou řekl "sakra, tady jsme měli zahnout doprava" no a já Ladu (1.7 kombík) hezky zhoupnul, opřel o levé přední a vykroužil jsem kolem patníku hezký 90° oblouk Byl tak vyveden z míry, že uplně zapoměl na svou sadu pedálů Řval jak smyslů zbavený, rudej jak vlajka CCCP Málem mě tehdy vyhodil z kurzu Nějaký řeči, že jezdím více-méně sedm let ho nezajímali. A právem. To víš, byl jsem mladej a blbej Teď už zase tak mladej nejsem
Ano na felicii a vis proc jsem zvolil felicii? Protoze ji tu zna kazdej a kazdej s tim autem jel(prevazna vetsina lidi vi jakej to je pekac ). Pokud nepoznas na vobycejnym aute rozdil v pneu tak asi nemas takovej cit, tezko rici, ja ten rozdil poznal a byl citelny. Osobne sem Porsche neridil tak nemuzu soudit jak na k Porsche Pirelli sedi. O ostatnich pneu sem nereferoval zkusenosti z Felicie. Sou auta, kterym vyhovuje jina charakteristika smesi pneumatiky a jejich stavba. Typ zaveseni, tvrdost podvozku, svetla vyska - to jsou vsechno veci ktere hraji velikou roli v tom jak ktera pneumatika uspeje.
já sem přesvěfčen
já vím, ale o tobě jsem to bezpečně věděl.. P.S. ty si měl před tím 4 Lady?
on je asi z latexu jak se zdá.Ten nám o tom ukájení může někdy poreferovat , když je takovek odborník.
Věřím tomu!
Kdepak, nevypadá Je to spíš o tom, že Lexus je dokonalým protikladem Lady Dokonce i politicky A nejsem jediný, komu se líbí Lexus
dneska ta 400 padne
tak jo jezdím taky celkem umírněně ale takovou porci mně gumi nevydrží tak 45tisíc a jdou do kytek, ona je taky rozhodující váha vozu a jak často s ím člověk jezdí sam a plně naložený
já nevím, v příspěvku od Lonese 21. 08. 2005 13:27 (pro orientaci - asi tak první třetina stránky) to tak vypadá
Ví někdo na kolik hustit nízkoprofilové pneu(Mám Seat Toledo 1.9TDI do roku 9😄? Ty tabulky v servisech jsou pro obrovský profily, 55 a víc. Hustím na předek na 2.9 a zadek na 2.5. Nevím jestli je to úplně správně. Řekl bych že ano, má někdo jinej názor a proč?
Tam, kde Apoštolové končí, tam MY teprve začínáme! Já bych řekl, že na rekord tady rozhodně máme!
Myslíš, že by byl tak vysmátej, kdybych byl?
...no s tím Lonesem... nahoře jsem se na to ptal, ale on mi neodpověděl... Ty jsi jeho tchán?
no, však já myslím, že dotyčný už má v hlavě jak tam ty 8" naroubuje
Já myslím, že vždy je to o tom kde a jak jezdíš... Jezdíš dálnici..?? tak rozhodně nešetřit.. Město a nákupy? tam se lehce dá spekulovat. Jenže pokud jezdíš hodně a i rychle.. (130 je rychle), tak bych hleděl na renomovaného výrobce minimálně středně vyšší ceny.. Každej pneu servis ti řekne rozdíl mezi Pirelli P6 a P0.. od toho se můžeš odpíchnout.. a jde i o to, že v těch rychlostech je potřeba dobrej odvod vody a vzduchu aby tě nerozhodila malinká kaluž v levým vedle kamionu.. v tomto případě se vyplatí trochu nastudovat testy.. nebrat je jako modlu ale sbírat informace a cenou bych šel minimálně na 4000/kus Opravdu se to vyplatí.. a každopádně nový kola mají záruku.. ojetý už ne a je to velikej risk... Jsou ti k ničemu airbagy a podobný když tě zradí to jediný čím si můžeš pomoci nebo naopak čím se můžeš dostat do průseru... 200koní je skvělejch, ale pokud nemáš pořádnou stabilitu.. jsou to koně, který tě ženou do záhuby... Je to přesně to místo na kterým by se nemělo šetřit... A v zimě..?? každopádně ne široký stylový papuče.. užší a zimní..!! no... ani pneumatiky tě v zimě nespasí.. a proto je lepší jezdit Land Roverem....
ach jo.. a to jako znamená, že by to apoštol nevydejchal, jednou to přece přijít musí...
Pánové, končíme. Začínáme pomalu atakovat čtyřstovku... a to by těžko APOŠTOL vydejchal Pozor na slupky od banánů, kravince, a vyhozený plastový láhve. Tam ti nepomůže ani drapák vykousanej pomocí vlastní protézy. Tak konečná... zatahujem, vozovna je za zatáčkou, zapněte si poklopce, vystupujem. Kolem letí svět. Jozki už to vaří pod SEATEM
Kdybys věděl, čím vším se ukájíme, tak by sis dal auto.cz do složky "Oblíbené". Z tvých příspěvků ale cítím, že v příspěvcích nedokážeš, nebo neumíš nalézt jádro. Další z mých ra😜 čti pořádně. A čtením nemyslím jen zvládnutí převedení grafických znaků do smysluplné podoby, nýbrž hledání obsahu, sdělení, myšlenky. A doufám, že zbytek života prožiji pod dohledem statného ošetřovatele. Tvé příspěvky ale nadále shledávám jako typickou náplň výrobků tvého nicku.
Jo, to je dobrý.
Pěkně jsi to napsal. Ovšem na Felicii... tak tam nemůžeš už z principu poznat nic. Tu story o Pirelli pošli do Porsche, aby sezvali celej svět k výměně za tvé oblíbené. Ten to dopracoval, ten Porsche... ani gumám nerozumí...
Tibby je asociální, agresivní extrémista, který se může díky nedostatečné legislativě volně pohybovat mezi normálním lidem
ZZ má opět slovní průjem. Hae se mi líbí čím dál víc. Všechno, co napsal, je totiž pravda.
Jsem rád, hoši, že jste přiznali, že tady jde o uzavřenou společnost. Podle toho, jak si spolu pěkně notujete v posledních dnech je vidět, že nad svými pocity někdy i slintáte, připomínám jen nadšení nad tím, jak vám kamarád zcela inkoherentně k tématu popisoval svoji jízdu Nissanem Infinity.
Zvenčí to tady vypadá jak skupina psychopatů, kteří se ukájí vlastní chytrostí. Kdybyste si přivzali psychiatra, možná by z vás něco udělal. Kromě ZZ, ten potřebuje vychovatele, aby ho odnaučil urážet a arogantně poučovat lidi s jinými názory.
Doufám, že se nad tím alspoň zamyslíte.
To by si chudák Lones pomohl, mít mě za tchána
Mohli bychom se (ohledně pneumatik) shodnout na tom, že nejlepší je zajít si do pneuservisu, který pneu NEPRODÁVÁ (narušuje to objektivitu), zeptat se na jejich zkušenosti a pak vybírat. Co myslíš?
To jsem nevěděl.
Na jeho příspěvcích bych vypsal červenou fixu
chtělo to víc vykrojit blatník nebo dát menší kola.
Jo, to ovravdu vrchol hnusu je. Prosím tě, ty tam, kde já relativizuji, absolutizuješ. Nedávej srdceryvné příklady, to je vůči mě přece trochu nefér. Já píši, že NEOPOZNÁŠ (tedy subjektivně) jestli jedeš na barum nebo GY - to je to, co tady na diskuzi nejvíc vadí. Kolegové by chtěli číst, že nejlepší je koupit tu a tu gumu, protože to je neskonalé dělo a všechno ostatní je nanic, přito to dělo, že poznáš už na jedničklu při rozjezdu. Jakoby guma na silnice nebyla výsledkem kompromisu mezi přilnavostí a trvanlivostí. Jo, kup směs jak na f1 a neutrhnese ti, ale v Brně už budeš muset přezouvat... Objektivně vzato samozřejmě zastaví jedna sada dříve než druhá. Nerozebírejme teď kvalitu brzd ani to, že ty bys musel koupit 911 s keramickejma brzdama, abys něměl výčitky a Lones měl kam platit alimenty... Mimochodem každému doporučuju vyzkoušet jak umí brzdit Porsche (a asi i obdobná děla). Když si přečteš diskuzi, tak je tu pár lidí, co pár sad sjeli a mnoho lidí, co je teprve snad v budoucnu sjíždět budou, ovšem tihle, ti maj zpravidla vyhraněný názor. Čtu tu o hlučnosti - a nikdo nenapíše, že hlučnost se projeví tak po ujetí 10tisíc, když ti tlumiče, který samozřejmě ani nikdo nepřeměřuje vymlátěj na gumách plošky. Jedinej Ciello (a pár dalších, včetně tebe), zkušenej jezdec napíše o gumě a ne o snu.
no vždyť... já věděl, že se ti bude líbit
já si jen přihodím.. Zpravedlivě se píše v našich končinách se S
Vidím, že na Tebe všichni se*ou.. Našel jsem Ti tohle, přečti si názory uživatelů (je to v angličtině)..[odkaz]
a zapomněls na šoféry, který v zimě šetřej style, že na hnanou nápravu daj zimní a na nehnaný zůstanou letní.Jinak taky když se na jaře nasazujou znova letní(co sme měli minulej rok na autě) tak by se měli křižovat.To znamená levý přední kolo si vymění místo se zadním pravým a pravý přední kolo s levým zadním.A taky pneumatiky by neměli být moc sjetý a už vůbec by neměl bejt sjetej řidič.
Tejden dobře začal. Pátek bude passátní P.S. jdu si nahustit gumy. Hustím dusíkem a zásadně hubou. Nabouchám takhle dvěapůl atm., ale jak se dostanu nad dvě, povoluju si pásek u jeansů. Vždycky se mi u toho motá hlava. Bertoňák zvládne jednu za půl hodiny, ale po třetí vrhne... no, je to facha.
BARUM=BAťa+RUbena+Mitas.Já to sem napsal jen , aby ostatní věděli ,pokud neví, co tenhle název znamená.Jen doplním , že když se museli za komančů sjednocovat podniky a když sjednotili továrnu na výrobu pneumatik, tak se zeptali Elišky Junkový jak by se ta fanrika měla jmenovat a ta to tak hezky spojila dohromady.Jinak neodsuzujte Barumky.
Hezky se to rozjelo.. Co se pnemumatik pro osobní automobily týče je možné a dokonce pradvěpodobné, že běžný řidič rozdíly v brzdní dráze, přilnavosti, v záběru na sněhu nebo směrovou stabilitu třeba u aquaplaningu nepozná. Od toho tady jsou ty specializované testy, v kterých to lidi od novin a různých více či méně důvěryhodných autoklubů (viz. ADAC vs. Logan) změří. Faktem ale zůstává (tohle říkám všem, ale hlavně Tobě, GTI), že slabá nebo žádná subjektivní rozeznatelnost za běžného provozu NIKTERAK nesnižuje DŮLEŽITOST těchto parametrů. Příklad? Ale jistě. Maminka s kočárkem si to špacíruje na červenou. Krizová situace, nouzové brždění. Na tom jednom metru, o který je v brždení jedna pneumatika lepší nebo horší než ta druhá a který nemáme možnost na silnici registrovat za běžného provozu záleží život matky s dítětem v kočárku. Klidně to může být moje dítě. Nebo Lonesovo - na tom nesejde. Ano, důležitou roli hrají okolnosti. Technický stav vozidla, kvalita silnice a podmínky. Ale ten rozdíl tam je nelze ho ignorovat. Já osobně auto nemám (a ta Honda, co jsem měl už domluvenou, skončila minulý týden na střeše (majitel z toho naštěstí vyvázl), takže ani tak skoro mít nebudu), ale jsem toho názoru, že lidé by měli věnovat hodinku-dvě i těmhle testům. Kromě toho, samozřejmě, mít dvě sady. Jednu na zimní a jedno na letní období. Případně tři - na okruh, speciálky. A hledět si vzorku. Když měnit pneu, tak všechny najednou. Vyvažovat. Správně hustit. A nechat si poradit od těch, kteří tu kterou pneumatiku mají. A ze dvou parametrově a vlastnostně stejných nebo hodně podobných pneumatik zvolit tu, která má nižší hlučnost, třebaže stojí na kusu o tři stovky víc. Nebo o pět. Myslim si, že se to vyplatí. A pro tunery.. Jistě, dělejte to. Klidně na CRXo (jedno z nejlepších aut pro řidiče z kategorie těch dostupných) širší gumy, ale proboha NIKDY NE ŠIRŠÍ RÁFEK NEŽ JE STYČNÁ ŠÍŘKA PNEU SE SILNICÍ. To je vrchol hnusu.
Hlučnost se projeví až po letech? Tvoje kára bude asi rychlejší než zvuk.
..Barum... jo už vím.. vzpomínám si... to je ta, co ještě za dob minulých měla nadvládu... jo tak ta je špička.. teda pamatuju se jen na duši z traktora u nás v kapřáku.. v rybníku za barákem... .. vyškrábat se na ni z vody byla práce.. ale užili jsme zabávy... Barum vážně hodnotit nemůžu, protože nevím,.. nemám s ní zkušenost, ale od vlastnictví Continentalem, jestli někdo přemýšlí Conti nebo něco jiného, klidně může jít do Barum... něbál bych se kvality.. Gumy umíme i na moravě i v Poděbradech...
Já se pískání zbavil tak, že jsem brzdové špalky usadil tak aby netlačili rovnoměrně ale dosedala nejdříve přední část a musím zaklepat je ticho
Neměl náhodou raketoplán problémy s gumou?
Bertoňák umí počítat do 35 (plná nádrž). Jarda taky, tak dohromady zvládaj 70. Ale křičí mi tu přes rameno, že neví co je diskuze, tak že nehodnotí, no známe ho.
Říkáš to hezky. Škoda jen žes ještě s několika, včetně mně, osamocen v názoru. Protože prej se pozná po čuchu dobrá guma a většinou se vyrábí zmetky.... a hlavně tady. Ta dobrá, zpravidla je ta, kterou zrovna ten kterej jede, tak se nemůžem shodnout. Takže je to tak, že vždycky jedna guma je dobrá a ty všechny na celém světě jsou špatný - to jsem nevěděl. Já bych řekl - guma jako guma, nesmí se tí v letu sesmeknout P.S. Já věděl, že Ciello to shrne geniálně do jedný věty. Prosím tě, napiš ještě něco o Barum. Aby si tu ostatní nemysleli, že zahraniční značka udělá z jejich auta raketoplán.
Nejspis jsem rozeny testovaci jezdec ... Panove opravdu rozdil v pneumatikach nepoznate? Uvedu jeden priklad za vsechny ... rozdil mezi standardne dodavanymi pneu na Skoda Felicie (snad kazdej zde toto auto ridil). Pokud si spravne pamatuji tak se dodavali nejdrive Barum a nasledne Matador. Bohuzel si nepamatuji oznaceni (muze nekdo doplnit?). Rozdil mezi temito pneu byl tak propastny, ze pri stejnem stylu jizdy to bylo na Matadorkach o holy zivot. Dalsi veci je pocit za volantem. Napriklad Bridgestone RE040 jsou super ve vedeni smeru a reaguji uzasne na kazdy pohyb volantem temer okamzite. Pricemz Toyo jsou nesrovnatelne linejsi v tomto parametru - zase jsou lepsi na mokru. Prah bezpecneho brzdeni na mokre vozovce je jeden z parametru, ktery snad kazdy slusny ridic musi poznat (treba na referencni draze: rozumej "cesta do prace"). Moje dosavadni zkusenosti s pneumatikami rikaji jasne ze neni guma jako guma. A hodne zalezi na preferencich ridice. Ridil jsem snad vsechny bezne typy pneu co se davali na skodovky Matador/Barum - na suchu dobry, ale jakmile je trosku chladno a nedej boze chladneji a mokro tak je to konecna (nemluvim o chladu, kdy jsou teploty zrale na zimni pneu). Dojezd na ruznych pneu je taky hodne rozdilny znacka od znacky. Napriklad Bridgestone jsou tvrdsi pneu a vetsinou vydrzi o 10 000 vic nez napriklad Dunlopky nebo Pirelli. Michelin jsou kapitola sama o sobe - proste co guma to jina charakteristika - tam fakt clovek musi trosku riskovat a dat na zkusenosti jinych. A pokud jde o zimni pneumatiky tak tam je to teprve NEBE A DUDY. Takhle by se dalo pokracovat do nekonecna.

Suma sumarum > Muj nazor je, ze rozdil mezi znackami pneumatik ve stejnem rozmeru je opravdu znacny a projevuje se predevsim v krizovych situacich a situacich kdy je mokro.

PS: zkusenosti meho otce jsou obdobne - pirelli nebrat dunlop ok continetal ok (Opel omega - posledni dva modely, BMW 530d)
já to mám patentovaný už dlouho vymyslel jsem to na jedenoho maníka , kterej mi svým vyjadřováním připomíná HAEho.
Tak tohle je snad ta nejvěrší diskuzní bitka co jsem ještě viděl.Jestli to bude pokračovat tahle ještě zítra tak přestřelíme i 500 příspěvků.GTI řekni Bértoňákovi ať se koukne jak teda ta bitka vypadá , aby to mohl zhodnotit.
s tím musím souhlasit...na hlučnost sem úplně zapomněl, ale to se spíš projeví až po letech.
Restartovanej je špičkovej výraz. To se taminovi teda povedlo.
no mě se hned zdál ten rukopis hned povědomej mě už se to taky stalo...
....je a bohužel bude....
PS: Toho zZajíčka si beru osobně
Rozdil poznas, kdyz uz v nicem, tak aspon v hlucnosti, pokud teda motorovy nebo aerodynamicky hluk neprevysi hluk pneumatik. Jestli je lepsi Continental nebo Good Year ale jednoznacne rict nejde ... jednu radu muze mit lepsi jeden a jinou ten druhy ...
Ehhh... to jsem zase já... Nějak mi to zlobí.
GTI se zase zapomněl podepsat Zatracenej počítač v práci
Restartovanej je fakt dobrý slovo Já myslím, že není hloupej, jen se neumí chovat. Je to sprosťák. Časem tu hlavu začne používat jinak. Napadat všechny a všude je možná zajímavá politika, ale velmi krátkozraká. Evidentně už nasral všechny svoje kámoše, tak už mu ani nevolají, když jdou na pivko. Holka s ním žádná taky nevydrží a z oblíbené restaurace ho vyhodili za flígr. Teď už jen sedí doma a obráží internetové diskuze. Je jich hodně, tak mu to pár let vydrží... Za chvíli mu ale začne vadit, že je sám a začne přemýšlet, možná. Takových pseudointelektuálů už bylo... pche
Óóó´, tak to je píseň, Roy. Také jsem četl Hvízdavého Dana Ovšem správně dovozuješ, že ten pistolník toho moc nedokázal. Dokázat se tady dá něco jen myšlénkou. Ale teď vážně - teď mlátíš kladivem vedle té pověstné hlavičky. Věc je průzračná - Tamin napsal svou story. Normální člověk ji buď pochválí (jako třeba já) nebo ji nečte a mlčky přejde, neboť, nabit myšlénkou o pneumatikách chce se s ní podělit s kolegy. Takže, pokud někdo napíše první neurvalou zprávu v níž opravdu velice nevhodně "odstřelí" evidentně poctivě myšlený příspěvek, přijde mi to velice podivné. Jestli si tu tedy někdo chtěl včera osobit to, kdo rozhoduje o obsahu příspěvků, nebyl to nikdo jiný, než ten HAE. A to se tedy ve slušné společnosti netrpí. Nikoliv proto, že tu píší veteráni i zajíčci, ale proto, že je to nepřijatelná norma - vede totiž k záhubě diskuze. Mnohokrát jsme tu zažili obdobné snahy, a čas od času se každý někomu omluvíme, to se stává i v té tvé hospodě. Ovšem arogance, připojování plivanců k příspěvkům (navíc gramaticky neskutečně zaostalých), to asi ten příklad vzbuzující přístup nebude. Já nahoře jsem to napsal - je podrážděný, premiéra se mu nazdařila... a to všechno se dá pochopit. Pokud to tedy není hajzlík. I takoví jsou ve společnosti a tedy mohou být i tady. Hajzlík, ve smyslu slova jako jen plivač, primitiv, bez charakteru. Takový zaslouží opravdu jen opovržení. Ale to já o HAEm nevím. Pokud bude psát, tak se to dozvíme všichni. Je to složitější, než by člověk chtěl. Já tu vyznávám zásadu, že co napíši musím být schopen i adresátovi říci i do očí. Kolegové, s nimiž jsem se osobně sešel by ti potvrdili, že tuto zásadu dodržuji. A jsem přesvědčen o tom, že nejen já, táková je tu opravdu ta zdrcující většina. Napsat totiž blbost tu může každý. Když by jich tu člověk napsal víc, vyobcoval by se sám. To jsme tu také zažili. P.S. Roy, nasaď ty správné akordy... tady to není o boji, tady to je o komunikaci chytrých. Možná.
pneumatika je jidiný co tě drží při zemi.. teda na zemi .. takže určitě žadnou ojetou.. jestli ojetou.. tak si dej bacha, že ta pneu (třeba dovezená z venku) může vypadat skvěle, malo jeta atd.. jenže to není rozhodující ... podívej na čísla v rámečku jak je stará.. víc jak 3 roku haž bokem a ani o tom nepřemýšlej.. a starší sebelepší nebo neježděny..?? vyhodit... nevíš kde tak dlouhy a jak ležely.. co je tam za problém, hlavně jsou starý a jejich struktura jde taky do háje... Co se týká pneu a auta, který umí a docela často jezdí rychleji.. bych rozhodně nešetřil.. vlastnosti jsou samozřejmě spojený s diskem s profilem pneu a celkovým autem.. A určitě ne celoroční... to není nic.. a je na prd..! Takže na tvou otázku co je lepší jestli Year nebo Con.. tak říkám Pirelli...
jen napadá a pak se uráží jak malej.
no podle toho co on napsal tak řidičák má , ale je dlouhodobě restartovanej.
Mně se nejvíc líbí tvoje smysluplné příspěvky o něčem... Napsal jsi vůbec něco k tématu, nebo jen napadáš ostatní?
Mě zajímá, jak se ta Vaše komunita tupanů navzájem podporuje a jak plevel ničí vše smysluplné. To je pro mě nový úkaz.
Tak s Viperem jsem to taky nezkousel, bohuzel... Styl jizdy mame podle tveho prispevku podobnej, a najedu na gumach na hnaci naprave tak 30, pak je hazim dozadu (jo, vim, ze se to nema delat.... mimochodem, proc?) Jinak k tem prispevkum dole... Mozna ze nepoznas rozdil za jizdy levnou a drahou gumou, ale ta draha vetsinou vydrzi vetsi porci km - prosim nepausalizovat...
tohle neřeš, podívej můj kamarád si sehnal ojetý pneumatiky s asi najetejma 5000 za polovic a byl spokojenej.Jinak když sem se ptal zkušenejch řidičů tak oni vždycky říkali , že je jedno na jakejch jedeš.Při normálním ježdění to nepoznáš.Zaleží na spoustě věcí než jen na pneumatikách, například rozměry kola a jeho celková váha a taky styl jízdy.No a jestli se na silnici chováš zodpovědně a nejezdíš jak závodník tak rozdíl nepoznáš.
To víš, nadprůměrně "yntelygentní" jedinec Podívej se, jak na dálku poznal, že jsem retard bez řidičáku. Hlavně nechápu, když ho tak strašně prudíme, že to pořád čte. Strašně se mi líbí, jak jsme ho "zapálili" a neustále reaguje
No chlapci, podle Vašich zájmů a intelektuální níže bych řekl, že nemáte řidičák, ale nejspíš budete jen retardovaní.
Hi lidi, co byste řekli že je lepší pneumatika Goodyear nebo Conti?????Cest
on sám je čtyřletej, to se jen špatně vyjádřil, jen by mě zajímalo kde se naučil ve svým věku psát.
nezačínej zas, ano!
Chudáčku, já ti vezmu nějakou reklamní kšiltovku, když ji máš 4letou...
Vzal bych raději 4letou baselbolku.
Když příjdeš do hospody a sedneš si ke stolu kde už jakou dobu seděj zdejší štamgasti, nemůžeš očekávat , že tě vezmou hned za svého a musíš brát jejich komunitu tak jak je, nebudou měnit zaběhlý pravidla diskuze jen kvůli tomu , že nováčkům se to nelíbí.Každej nováček si tím prošel, i já,než mě konečně začali nějak brát ti štamgasti mezi sebe tak to trvalo.Nikdo tady nebráni nikomu se svobodně vyjádřit , ale když někdo příjde někam , kde ještě nebyl, měl by si zjistit(pokud možno dlouhodobým pozorováním) jak to chodí a nesnažit se měnit společnost jen pro sebe.Jinak omluvu přímám a nechci už dál rozebírat kdo se začal a nezačal navážet.Piš své názory k tématu nebo prostě co chceš.
Já jsem rád, že jsi svým nepochybně velmi kvalitním příspěvkem přispěl do diskuze o pneumatikách. Konečně tu zazněl příspěvek, který se dotknul tématu a není to jen 80% blábolů, dohadů, kritik a navážení se do ostatních. Ty jsi ještě nepoužil ani to Pepino, viď?
Další divnej s intelektem.
Beru neprůstřelnou vestu, kdyby se objevil HAE a svou pětačtyřicítku (ženu ani přítelkyni na mysli nemám) a už startuju svůj francouzský kočár
Hezky napsáno. Tak jsem zvědavej, jak budeš na tu svou kytaru brnkat, Royi
dobrej příspěvek
tohle je 300 příspěvek.Nepudem to někam oslavitz?
další co nezná zdejší poměry...
Bylo jednou jedno klidne mestecko na stredovychode a v nem krasny hostinec. Byl vzdy bastou dopravnich odborniku a fungoval tak vlastne jako studnice vedeni v tomto oboru. Pak se ale neco stalo, v hostinci se ubytoval podivny muz - nechal si rikat bejk nebo taky GTI. Prvni prezdivka byla spis jen zboznym pranim, nez skutecnosti, protoze tomuto chlapkovi se nepostavil, ikdyby se mu po kline prohanely vsechny sestricky z Motola. Druhou prezdivku pak mel nejspis podle sveho mobilniho telefonu. U hostince parkoval sveho 15 let stareho passata, kteremu rikal apostol, ale nikdo jej nikdy nevidel jet, protoze porad sedel uvnitr a ustrkaval kavu. Jak cas plynul prisedavali si k nemu dalsi a dalsi. Nejzajimavejsi byl asi ten Lones - mlady kluk, vecne v triku s podobiznou americkeho prezidenta, do hostince dojizdel na kole Sobi 20 - s polepama Caddy a podivne vytazenym zadnim blatnikem. Jak tak pribyvali, prestavalo uz jen jit o strkani kavy ci piva, ale zacali si na hostinec delat narok. Hostinsky nebyl sice nadsen, ze se vytraci puvodni duch, ale byl z nich docela dobre ziv a tak drzel basu, dokonce je obcas pohostil nejakou malou pozornosti. Cim vice se tento gang roztahoval, tim vice puvodnich lidi do lokalu prestalo chodit - ale proc? Vzdyt to byl jejich lokal. To se nelibilo mistnimu pistolnikovi, nejakej HAE, ale nesel nato moc chytre - niceho nedosahl, akorat dostal gang do varu a hostinskemu zvedl zisky. Vypadalo to bidne. Pak se vsak objevil Roy, ktery vesel do lokalu se svou kytarou, a panecku ten na ni umel hrat ... od te doby byl v lokale zase poradek a vratil se ke svemu puvodnimu stylu.
GTI
a co má přispěvatelů. Sletěli se jak vosy na ho*no. To je fajn. Škoda, že většinou nepíší o pneumatikách. Ono, co taky o tom psát. Kup si 4 gumy a jeď. Neměř teplotu přead tunelem, neměř brzdnou dráhu u brodu. Jezdi předpisově, nehraj si na závodníka, kterým tedy opravdu, opravdu nejsi - na to nemáš. Nauč se jakž takž řadit a brzdit. Nauč se předvídat a buď velkorysý k začátečníkům. Nekupuj si širší gumy, než máš v TP, v lété jezdi letní, v zimě zimní. Obráceně to není ono. Respektuj, že tohle není Kalifornie a že tu v zimě mrzne. Ale hlavně, až budeš mít na tachometru devadesát a v očích odhodlání předjet i Porsche, věz, že na silnicích panuje už dlouho hierarchie, jako ostatně ve společnosti obecně. A tak na silnici potkáš hodně těch, co by tolik chtěli a nemůžou a málo těch co ani moc nechtěj ale můžou hodně... Tak klid. Usiluj o to mít dobré gumy, pružnej mozek a tvrdej... úder. Neboť NEJLEPŠÍ GUMA JE TA, KTERÁ TĚ DOVEZE DO CÍLE.
GTI
Já opravdu vídám tyhle Hondy takhle zprzněný. Většinou ještě k tomu v šílené zelené metalíze, nebo v černočervený kombinaci. GTIčka se moc netuněj, tuní se především TDI. A že jich je dost... no asi proto, že se vyrábí přes 30 let.
Zdá se, že je zdejší komunita velice populární.
GTI
Rozdíl nepoznáš MIBe. Buď k sobě, a teď i k nám upřímný. Pokud tedy nejsi testovací jezdec.
GTI
Několikrát, ale nestačí to Musíš přidat.
Opravuji "použil". Ž je nahoře uprostřed.
GTI
Anonym? Prosím tě a čímpak mě nahoře bimbo utřel... tím, že tu jezdí hodne tuněnejch GTIček? Asi každý jezdíme po jinejch silnicích... Tomu tvému egu nerozumím. Co sleduješ nebo nesleduješ plyne z tvého rozhodnutí, co já s tím? Já si vlastní testy nedělal. Já si koupím gumu a sjedu jí. Záběr na sněhu pozná tvá babička? A cos tím chtěl říci? Že zimní gumy zabíraj na sněhu. Jo to zabíraj. To vím. Ty ne? Nerozumím tvému závěru... Proč sem motáš VW?
Ypsilon jsem pouěil několikrát, vypadá takhle: "y".
GTI
Ypsilon (tvrdé y) najdeš vlevo dole na klávesnici, pokud jsi tedy takto nechtěl naznačit, že nejsi natvrdlej
GTI
GTI
Ale to se nemusíš ostýchat. Piš. Názory. Zatím jsi na ně skoupý. Asi jsi sem dnes spadl na závěr a neznáš kontuniutu příspěvků. P.S. Také na mně působíš dojmem burana a ***a. Ale to neznamená, že budu hodnotit tvé příspěvky.
GTI
Ach ta kola to przní...
GTI
Hosi vy ste ale ***i, uz me oba pekne serete jak zahnojite kazdou diskuzi blbejma kecama, clovek si chce precist diskuzi od pneumatikach a misto toho z 80% cte vase blaboly a dohady, kritiku a navazeni se do ostatnich . Ja sem k tematu radeji ani neprispivam protoze byste jen vyvraceli muj nazor. Nevim kdo ste a jaci ste, ale zde se chovate jako burani.
Přáspěvek je dobrý. Ale chybí mě v něm: "Jo a GTI a spol. ať jde do háje (HAE ani jiní diskutéři se neuráží).
Máte tady pěknou komunitu . Dále Vám nebudu kazit tu vzájemnou (také bouřkovou) sounáležitost. Musím uznat, že jsem se, přiznám najivně domníval, že se zde budou v diskuzi "Vyplatí se šetřit na pneumatikách?" diskutovat zkušenosti a názory na výběr pneumatik. Děkuji ZZ, že mi osvětlil, jak to tady dlouhodobě spolu válíte, a že kdo sem přijde a má tyto najivní očekávaní, musí mít úctu k zaběhlím přispivatelům. Toho jsem si doposud nevšiml a když jsem se díval do diskuzí, které mě zajímali, tak jsem tyhle litrární skvosty zřejmě přehlédl. Měli byste to zkusit prodávat jako sebrané spisy, aby jste i jiným nechápavím jedincům otevřeli oči. Dále bych se rád omluvil přispivateli, jehož přispěvek jsem označil za ***inu a neadekvátně reagoval na mé zpravedlivé nařčení (směšný nýmande apod.), které jsem bez jakékoli úcty opětoval. Doufám chlapci, že jsme ještě neztratil naději, že se mnou budou kamarádit takoví esa, jako vy. Doufám, že po tom, co jsem dnes přečetl v této diskuzi, ještě na servru news.auto.cz diskuze budou probíhat, a že si postupně ukonejším tyto simpatické mazáky.
vole
Předem děkuji za přínosný příspěvek. [odkaz] zkusím. Jasně že je to jen jedna z informací. Ale to platí u všech zmiňovaných zdrojů, přičemž testy se dělají za komparativních podmínek a mají exaktní výstup (naměřené data), ve kterých se dá porovnávat. Ostatně od zkušeností některých účastníků diskuze bych toho moc nečekal.
tohle je zvlášť pro GTIho, snad bude mít radost [odkaz] přiučit se můžete i ostatní, takhle tedy ne...
Nevím jak jsem se dostal k tomuto rozměru, ale celkem se na to moje žďorbo hodí. Pravda je taková, že guma netypická rovná se vyší cena v tomto rozměru cca od 2 tis do cca 4 -4,5 tis. Přičemž na internetu je cena lepší a v nedaleké cizině bývá taky nižší. A pak simůžu dovolit koupit GY F1 za kterou chce místní pneuservis 4 100 a zdarma to obuje (když joupím celou sadu nebo jí můžete koupit za 2600 na internetu a to už je lepší koupit tuto než neznámeho výrobce za 2 tis. Jo a Hae ať jde do háje (GTI ani jiní diskutéři se neuráží).
Škoda, že si tenhle slogan neprodal nějakému výrobci ochraných pomůcek ... mohl si být za vodou.... v passátním ráji, kde vše hrdě nese logo VW
Odpovídám, že tenhle příspěvek mi neušel...
už aby tu byl mates..
óó, jak francouzské
Hmm, úžasné... Barumky mají stejné jízdní vlastností jako Pirelli P6000!!!! Co tady je za magory, proboha!!!!????
Mate nekdo zkusenosti s pneu Falken ZE 512 v rozmerech kolem 205/50 R15? Podelte se, nikde jsem je v testech nevidel.
Jenom mala oprava
Nemas zac,o o kosatosti a bohatosti tvych prispevku si psal sam... No par tvych prispevku sem precetl....jen jsem si myslel,ze jses lepsi...treba nekde na zacatku tehle diskuze s tebou pomerne dobre zamet bimbo-na jeho argumenty jsi nebyl schopny relevatne odpovedet,a pak jsi neodpovedel vubec,to jsi me dost zklamal....a hlavne si nemusis porad masirovat to svoje ego,chvilema to je uz trapne A k tem gumam,proste jen zase plkas...zaber v zime na snehu nebo ledu pozna i moje babicka,co sedi vedle me Jinak auto moto,vw ani wc ani nic podobnyho nesleduju,ze zahranicnich veci sleduju akorat torque,jestli ti to neco rika.... a u nas si koupim speed nebo autocar...a k tem testum,nevim jestli konkretne na Pirelli nebo Bridgestonech zastavis o metr driv nez na Barumkach,ale ty testy nelzou....ovsem ty vsevedouci VW ulrafan sis zrejme delal vlastni testy a mereni,podle nich si zjistil,ze sou vsechny gumy stejny...proto automobilky montujou na auta pri vyrobe pneu znacky Barum,Sava,Debica apod.
Poznám rozdíl mezi Matadorem Aquilla a Bridgestone Ponteza. Kdykoliv na mém autě a na cestě, kterou znám. Kecy , že gumy jsou všechny +- stejný jsou naprostá blbost. I prémiová značka udělá občas s nějakým dezénem a směsí chybu, naopak výjměčně i guma od Avonu zazáří. testy ADACu a spol. beru jen jako jakýsi přehled trhu , větší váhu pro mne mají testy spokojenosti uživatelů [odkaz] vlastní rozum a doporučení toho, kdo danej dezén jezdí a jsem mu schopen věřit. Samo, že i suprová guma není odolná proti blbosti uživatele, kterej si nekoupí 4 stejný, nemá v cajku geometrii, huštění, vyvážení nebo má křivý elektrony, popřípadě si nepřezuje na zimní včas
nahodou corrado vr6 bylo taky pěkné letadýlko
GTI
Nejlepší je jezdit na ráfkách, ty vydržej nejvíc Jinak jsem překvapen tím tvým kilometrovým průběhem na gumu a smekám. To je výkon Klasa. Musíš umět jezdit a o gumu náležitě pečuješ. Jezdím různejma (kvalitníma) značkama a vždy kolem 60, resp udělám se sadou zima a léto 100 tisíc už roky. Třeba s Dunlop jsem v zimě lítal na vymražený dálnici kolem 200. To samé s Pirelli. O Michelin se vždy tvrdilo, že dobře sedí a tedy logicky méně vydrží. Žena má na Michelin 50 a stále OK. Zažil jsem kámoše, co na 911 sjel gumy za sezónu. Můj poznatek - Kvalitní výrobce - a je jedno co koupíš, vše je dobré. P.S. Ten kvalitní výrobce je i Barum... já jen aby bylo jasno.
ten ti ho bez boje nedá
Máš mail.
pěkně napsáno jinak jsme stejnýho názoru , že když jsem sem začal chodit tak sem nechápal o čem Krtek je , ale nic sem k němu nepsal, až jsem pochopil o co go tak jsem začal něco psát.Jinak nevím jak to bude s MeKeiserem, chtěl jsem ho napsat už dnes , ale nebylo kam a navíc mám hlavu jako střep.No a taky už tu dlouho nebyl Krtek.
GTI
Jsi přespříliš pohnutý, HAE. Kopeš kolem sebe hlava nehlava. Chápu tě. Uvidíš, že se to zlepší.
Ty jako filozof určitě dobře víš, co jsem tou uzavřeností myslel Sociologický pohled na skupinu - určitá uzavřenost, která zajišťuje její soudržnost a fungování...
Cau lidi mate tu zajimavou diskuzi. Ale celkem by mozna nebylo od veci taky poro¨vnat gumy podlo toho kolik se na nich da nalitat. Ja osobne sti nemam moc kusenost ale jezdim na Michelinech a bez problemu 85-90tis Km ( jsou celorocni). Pri normalnich jizdach ( ne gumovani a tak) Prave jsem slysel ze takovi barum, matador aj. vydrzi mene KM. Tak by zajimalo co je natom pravdy. Zda se vyplati priplati za Michelin nebo Pirelky a nebo staci treba ty matador, debiky aj. protoze jsou o dost levnejsi.
Jen bych se možná ohradil proti té "uzavřenosti". A hned demonstrativně otevírám okno. Mám rád, když prší.
Myslím, že taková půlstovka ještě v pondělí přibude. Až se začtou diskutéři s připojením z práce.
a gumy co to tu rozvyřujou.Jinak taky sem se dneska zasekl když sem viděl kolik tu je příspěvků.Hotovej diskuzní marathon.
GTI
Fakt jsme byli ve stejném rozpoložení... Stylová práce
GTI
GTI
250 příspěvků... tohle horko těžko uděláme i na geteíčku. Tak já zavírám výtrysk svých myšlének ne téma pneumatika, a totiž, že: JSOU GUMY, S KTEREJMA SE DOBŘE PÍCHÁ. Přitom to nemusí být zrovna radiálky.
Tak ti nevím, jestli je to tou bouřkou, ale zdá se, že jsme teď měli hodně podobné myšlenky
Když čtu příspěvky od Ing. HAE Csc. a nebo Pepina (lubrikant), tak se tý lidský debilitě musím smát a děkovat "Bohu", že existují lidé jako mates, Lonerstarstate, GTI, Micek, Marko, Tibby, Tamin atd., se kterými je radost diskutovat a ikdyž se naše názory rozcházejí, tak je to diskuze na úrovni. Omlouvám se dalším, na které jsem zapomněl. Navíc je zajímavé sledovat tu komunitu přispěvovatelů na auto.cz, která je relativně uzavřená. Nejdřív jsem to nechápal. Dříve jsem diskuzi jen četl a povídky o krtkovi apod. mi připadaly taky debilní a zdržovaly mě. Taky jsem je párkrát napadal. Pak jsem začal číst více, našel souvislosti, začal si utvářet "obrazy" přispěvovatelů a samozřejmě jsem se začal i víc zapojovat do diskuze. Dříve jsem psal do pár publikací a vím, jak je těžké napsat článek, fejeton, recenzi. A vím, jak jednoduché je pomlouvat a vím, jak těžké je konstruktivně kritizovat. Pozorný čtenář tohle chápe a když ne, tak snad časem pochopí. V dnešní době, kdy k internetu má přístup každá uklízečka (tím nesnižuji tuto práci), se i sem dostávají čtenáři rozumu mdlého. Kolem aut se jich točí spousty. Poznal jsem už x automechaniků a lidí, kteří se kolem aut aktivně točí. Nerad bych teď hodnotil, že jsou hloupí, ale je jasné, že mít ruce celý den zaprasené od šmíru a oleje, může dělat radost jen malému procentu z nich. Jsem ale za ně rád, protože jsou to doktoři mých aut a bezesporu své práci rozumí. Tak je to ve všech profesích. Pak je určité procento lidí, kteří mají k autům blízko, resp. o nich mluví, vyjadřují se k nim, diskutují atd. To procento je dost velké a jedná se většinou o muže. To jsme my, co se zde setkáváme. Ale holt jak má tato skupina široký záběr v populaci, tak jsou i lidé zde různí. Proto se už vůbec nedivím (a dříve jsem se divil), že "vůdci" této skupiny usměrňují nováčky, dávají jim cenné rady a nějakou dobu trvá, než nováčka přijmou za svého. V každé skupině to takhle je. Abych se vrátil k začátku mého příspěvku. S Pepinem jsem dnes vedl ostřejší přestřelku a bavil jsem se (nebylo to s ním poprvé a těším se na jeho další "logické" a "objektivní" příspěvky). HAE volí dost hrubé zrno. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Chápu, že tě to vytočilo a když nahoře zpětně čtu, co je schopen napsat, tak se ti vůbec nedivím. Je to nevychovaný hulvát a je jen na něm, jak bude dál pokračovat. Obrázek na něj každý máme. Neztrácej čas a svou energii na reagování na něj. Nemůžu se dočkat dalšího pokračování McKeisera, jedné ze sérií, která tyto diskuze posouvá dál, než jen na holé tlachání o autech
GTI
Všichni víme co bude: Lones bude geniálně vařit krtka a nahánet nám do sítě Corvetty, Marko bude psát zprávy, které nám rozšíří obzory, Mates bude krásně vařit zelenej čaj. Ciello to na nás stylově vybalí se svým příznačným okem, Míčkovi neujde vůbec nic, tamin bude psát své milé story, Yaroukh do toho vletí svejma krátkejma a výstižnejma větama, radio se občas přihlásí se 159 špagetama (jeho slogan), Paja nepřestane se svým Vw sarkasmem, King nás čas od času bude přemlouvat na Civica (kvalitně), Jozki přinese pozdravy ze Slovenska, Rasto z veliké, veliké dálky, ZZ bude psát tak, jak dobře to umí a spoluvytvářet to parádní klima tady, GTImu se možná zalibí i Apoštol a další a další kolegové, které nemohu všechny vyjmenovat ale o ta s věštším očekáváním je vždy čtu, budou neúnavně mlátit do klávesnice, abychom se tu dílem zasmáli, dílem poučili. Čas od času tu proletí ucho. Pardon - UFO, v podobě HAE... a zase odletí. Pravda je, že takhle neurvalé ufo tu dlouho nebylo... ale nic... my, veteráni pojedem dál.
ty nemáš co rozhodovat jestli sem ten příspěvek patří nebo ne.A nebuď jak malej nebo tě pošlu do *a bude.
Já jsem se navážet nezačal!!! Jen jsem reagoval na článek, kterej sem nepatří a začali jste se navážet vy (GTI, Tamin a spol.). Nevím kdo by si mě pamatoval, ale já to rozhodně přežiju.
Jen když nám ZZ přijdeš za svědka !
tohle si napsal nade mnou GTImu:Tvé příspěvky, které by toho řekli mnoho o pneumatikách jsem nečetl.Tak a teď mluv!!!
táhni smrade!!!!!!!
Zkoušel jsem to www.placamblbosti.cz a bohužel to nefunguje. Za to je velmi zajímavé www.hae.com
ty seš moc velkej srandysta.Takovejch jako ty tu potřebujeme víc.
nechceš se radši chovat už normálně!GTI má pravdu , že máš tu nejhorší premiéru na AUTO.CZ, sice si tě budou lidi pamatovat , ale jen v tom špatným.Nechceš začít znova a bez navážení do a urážení?
Chlapci téma diskuze zní "Vyplatí se šetřit na pneumatikách?". Vy asi máte nějaké potíže se orientovat. Opakuji: zkuste server www.placamblbosti.cz.
Ona přehuštěná guma taky není super A o komfortu už nemluvím vůbec. Uváděné hodnoty huštění jsou pro plně naložené auto (pokud nejsou uvedeny hodnoty dvě), takže klidně může být o jednu dvě desetinky méně...
Proč si to nedáte na nějaký neutrální půdě? Navrhuji sedmý dok v jižním přístavu dnes o půlnoci.
Tak nám to chytrolín zhrnul!
Dej mi adresu ty, já za tebou přijedu!
GTI
Ty jsi teda důkaz, že i s prázdnou hlavou se může najezdit statisíce kilometrů. Já nemám obecně proti zedníkům a ani nádražákům nic, i když se zedníkam mám jako zákazník praktickou zkušenost . Ty si pakoš (i když z tvého úzkého pohledu můžeš být génius), který se naveze do nádražáků a pak se rozčiluje nad zedníkama.
"restarte"
Co může být horšího než blitzofil? Flákni to sem.
GTI
Nezačal štastně a neumí to uznat. To formát umí. Nechme ho. Anonymita sice dává křídla, ale chce-li psát častěji a nebýt za blba, nezbude mu, než začít místo nadávek formulovat myšlénky. Popravdě nepamatuju tak nešťastnou premiéru na auto.cz.
Já jsem četl příspěvky (nad většinou jsem promarnil čas) dobře. ale už se jenom vyjádřím k tomu "teoretiku". Nevím jestli chápeš zprávně slovo teorie. Teoreticky můžeš odvodit jaké by měla mít daná pneumatika vlastnosti z nějakých výpočtů. Testy jsou ze své podstaty praktické. Testuje se na jednom autě za stejných podmínek... Zkus si nějaký test přečíst a věz, že údaj "Brzdná dráha 37,5 m" není teorie! Argumentace scela evidentně blbce provokuje.
Tu úchylku si rád poslechnu.. jestli ji nebudeš psát sem, tak mi ji hoď na mejl, pls
to se mi ulevilo..
já taky nejezdím mezi autama.. dokonce jsem nedávno objevil jednu svojí úchylku. .. ale to bych zde rozpoutal hotový peklo, takže radši mlčím... no já bych kolo sice taky rád hodil do Blitzu, ale to bych nějakej musel napřed mít..
GTI
Vím to přesně - sada leto a zima mi vydrží vždycky cca 100tisíc. Dvě sezóny. Někde tu píši že jezdím lehce sportovně, ale žádnej blázen. Nehrabu, nepískám, ABS vlastně nepotřebuju... tak 3x do roka. Protiprokluz jen na vodě nebo na sněhu. Destičky mám tak 110 tisíc, spojku jsem nikdy neměnil. Najedu 150tisíc a pryč. Ovšem nesmím to tu psát Někdo mě tu napadl, že jsem pózista. tomu nerozumím, ale mám zkušenost, že nejlepší je 3 roky a dost. Hustím plynem a lehce nad doporučení, resp. jako že jedu plnej. Mám radši tvrdší jízdu. Pozor na podhuštování, to je mor na gumu.
na HAE ,ty seš v pohodě
Ale čím jsem starší, tak mi na tom kole pořád víc a víc vadí jedna věc... musí se na něm šlapat
on ani neví , že se tu v šedesátýmosmým něco dělo , protože jemu těch šest tříd bohatě stačí.No mě by nevadil tady na diskuzích , každej má právo napsat co si myslí , ale rozumně a neurážet systematicky.Nijak mi nevadí , že napsal o mým příběhu , že to je ***ina(ona to do jistý míry ***ina je), ale že to nečet a hned dělá závěry tak to mě podrž.....
Já se mezi auty na silnici dost bojím. Stačí mi, když jako řidič vidím, co kolem jezdí za hovada. Takže kolo hodím do auta, odvezu se někam k lesu a tam se vyřádim...
jo, začínám na tom být podobně... a byl jsem na tom stejně
Naprosta pravda..... nekdy se divim, vidim fabii 1,2 a na ni pneu s rychlostnim indexem do 250, velkou nalepkou NO FEAR, a levnou koncovku vyfuku, nejspise koupenou u Aralu hahahaha, Jak jsi zde rekl GTI, mnoho lidi opovrhuje Barum, ale ani netusi ze treba barum bravuris 185ky maji stejne jizdni vlastnosti jako Pirelli P 6000 stejnych rozmeru, co se tyce ovladetelnosti... domnivam se pokud u barum nastane aquaplaning v 70 a u pireůlli v 71,5 km/h tak to zas tak markantni rozdil neni no nic, kazdy at si obuje sveho milacka do ceho chce, ja osobne pouzivam krome jinych i Barum, a jsem nadmiru spokojen.
Tak s tím si hlavu nelámu. V mokru mě to už nějak na kole nebere. Ale byly doby, kdy mi stříkající bahno do tváře a mokrá záda dávaly skutečné hardcoreové zážitky
já jsem postupem doby zjistil, že mě vlastně mnohem víc baví jezdit po asfaltu..
GTI
Lepší na bicyklu, než na chodníku
GTI
HAE má problém. Necháme ho vydechnout. Nastoupil sem prvně a razantně jak Steeve McQueen, myšlenkově neoslnil, přisprostlá slova užívá... to známe všichni co jsme se tu dostali do víru pravdy. Tak ho nechme vydechnout. Třeba se včlení. Slušně. P.S. napadnout kolegu za připomenutí výročí okupace... no to snad si mimo HAe těžko může dovolit někdo z Česka i Slovenska. Zírám. Možná komouš.
na koho to bylo?? snad né na mě..
Ale kdež.. normální XC.. sjezd je taková adrenalinová odměna za vyšlápnutý kopec (a taky jedinej důvod, proč do toho kopce funím) Mám takový oblíbený sjezd po stezce horských koz, kde se drolí břidlice, jsou kořeny a jde to trochu bokem dolů. Moc se na tý břidlici brzdit nedá
....asi půjdu někoho zabít.Dneska si mě HAE pěkně vytočil, nechceš mi dát adresu , že bych se zastavil za tebou pokecat.Jen já, ty a moje lopata!!!
GTI
Proč bys měl pochybovat o tom, kolik najezdím tomu nerozumím. Co se týče těch testů... nebuď bláhový. Nějak se nemúžeš najít, já nechci dělat chytrého. Píši ze života, z těch statisíců, co jsem najel vlastníma rukama. Ža jseš nádražák ? No tak to jsem teda asi genius, viď. To je jako vyhrát první ve sportce. Já to vypálil od boku, a takhle se strefit. Tak to ti muselo udělat radost. Ovšem v mém případě tak úspěšný nejsi. Do zedníka mám daleko. to je práce, kterou neošulíš. tu musí dělat machři. a za toho se opravdu nepovažuji. P.S.- O pneumatikách toho vím ovšem dost. Jo, a nebuď sprostý. Zedník je ok... sice chybí pointa, ale beru. Ta ostatní sprostá slova tě tu vyřazují z oběhu.
zase, zase se navážíš do GTIho.Dneska sis ho vybral za obět a jen nadáváš a nadáváš.Tebe by bylo třeba vzít lopatou po hlavě.
Tu reklamu jsem viděl zatím jen dvakrát (F1 mě moc nebere). Ale je skvělá. Jen škoda, že nepřebírají víc reklam z USA. Obzvlášť "Party Crasher" na Cadillac STS by byla prča.
takže teď si mě rozesmál navážíš se sprostě do GTI a přitom jeho příspěvky ani nečteš.Seš normální?To je přesně to co sem říkal nemáš ani páru o tom o co go , ale seš chytrej jak sviňa.Všechno co víš je jen z nějakýho srovnávacího testu z Autobildu a tady poučuješ.Vrať se odkud si přišel ty teoretiku!!!!!
no jo.. sjezdaři
Hahahaha
ach tuzingové tlumiče..
nechcu se tě dotknout ale jseš si jistej že to bylo 60tisic?
To je hodnotak ktrá je od reálu hodně vzdálená
Já taky nejsem brutální, ale ty kopce, který sjíždím jsou
no a já furt šlapu na bicyklu
GTI
Řekl bych, že tohle mimo téma není a nebude nikdy...
M2 taky drs+n8ku !
já nejsem tak brutální, tak mě zatím RS slouží dobře...
GTI
Je to jasný. Opět se potvrzuje, že jsme národ jezdců formule 1. Vlastně každej, jak žjišťuju parkuje před panelákem Astona, nebo alespoň 911ku. Takovej Barum, byť by patřil do Conti... tak ten nemá šanci. Kolega nahoře vyhazuje při brzdění z okna měřící pásmo (asi bejvalej námořník) a zjistil, že s Pirelli zastavil o 19 cm blíž. Gratuluju. Dobrá míra Je tu jeden příspěvek nahoře - od kolegy, co má v rukách hodně koní, a ten (jak píšu i já) oceňuje určitou značku... jo, hrana života žádá super gumu. Takže pro těch zbylejch, počítám tak 15 šoférů v republice, co říděj ty normální plečky do 200 koní píši - nebojte se koupit si Barumky. Ty ostatní to kolem nás všechno na těch svejch Dunlopkách a Firestonkách ubrzděj, a my, co máme ten odpad, my prostě už se nějak tou skrumáží prokličkujem. Jen mě tak napadá... když tu všichni valíme nutně ty Dunlop 9000 SP Sport, jestli taky máme v šusu tlumiče... Nemyslím vejfuku.
snad takováhle "vícepráce" není nutná i u Caddyho ty musíš bejt v sedmým nebi, když ti o nedělním "závodním" odpoledni pustěj Caddyho co vcucne "bordel" skrz tunel... Americká legenda na kolech konečně v Čechách
Zase jsi mimo téma GTI.
No, spíš to NĚCO vydrží. Jsou sice těší, ale je to poctivá práce, co snese trošku brutálnější zacházení, což se o Rock Shoxu říct nedá. Marzocchi vyrábí vidle i pro motokros...
Kurňa ty si ale bourák ! Ty si prostě típek, který toho možná hodně najezdí (o čemž pochybuju), ale nepozná rozdíl. Tak prostě napiš do odpovědi. "Najel jsem na Pireli ats. tolik tolik a rozdíl jsem nepoznal a najel jsem s nima stejný počet kilometrů, takže...". Ty jsi ale hňup, který nic neví a asi nikdy nečetl žádný srovnávací test penumatik, který dělají i prestižní autokluby (ADAC...). Takže rozdíly v pneumatikách jsou v brzdné dráze apod. (to jsem do svého příspěvku nedával, protože jsem předpokládal, že to diskutující, kteří jsou v obraze znají). Tvé příspěvky, které by toho řekli mnoho o pneumatikách jsem nečetl, třeba byly v diskuzi o bezpečnostních pásech? Když chcešˇdělat chytrýho, tak uváděj argumenty a netlachej. A co se toho nádražáka týká, nádražáci kupují levné gumy podobně jako GTI zedníci!
já mám na myslí to mokro, hrozně mě to štve... jinak brzdy mám seřízený dobře, vertikálně i horizontálně.. prostě úplně
no upřímně, radši bych to napřed vyzkoušel na svém Blitzu, než na kole..
hmm, Marzocchi dycky dělávali vidle zejména pro sjezd a nějakej freestyle zkrátka to mělo dlouhou "dráhu"
Myslíš, že to Micek používá jako tuzingový doplněk svého dvoukoláku?
stačí ocelovej kartáč.
Jestli myslíte takovýto pískání, resp. spíš vrzání, tak to taky dost často dělají špatně seřízené brzdy (špalík vůči ráfku). Na mokru je to pak normální jev.
A upozorňuju, že jsem neradil ty gumový brzdy pilkou uříznout! Aby si mě pak nežaloval až skončíš v nemocnici. Jen jsem je trochu zdrsnil. Proč přemýšlet? Hop do práce. Nebo....přiznej se, že se ti líbí, když se za tebou všichni otáčí.
no to se mu ty dráty na kolech musely pěkně prohýbat.. přeci jen X5 je docela cvalík i oproti supermarketovým kolům
Jo, mám marcošku (Marzocchi) EXR a je fakt super Hlavně jsem jí dost výhodně koupil. Jako rok starý model šla z 11t na 7t! Kola ze supermarketu koupí stejnej magor, jako si tam koupí pneumatiky na auto, nebo boty. Nějak mě už život naučil, že na levných věcech se fakt neušetří...
Už mě HAE pěkně vytočil tím jak se chová.Takže se omlouvám všem za mý vulgární nadávky.Ale už mi cuká v oku a svrbí mě pěst.
tak nevím, jestli mám začít pilovat, nebo před tím trochu popřemýšlet...
GTI
Nahoře jsem ti napsal, že s kolem zkušenost nemám a že to risknu, tak jo, je to na kole asi k poznání. OK. Děkuju za mou - nevšednost ,košatost, bohatost a "originální" obraty. Těší mě, že mě podrobně čtěš... včetně toho passátního větru , tak tímhle jsi mě opravdu potěšil. K těm gumám a tvým případům - to je přesně to, co nepoznáš. Třeba brzdnou dráhu. Tedy jako, že si myslíš, že na Pirelli zastavíš o metr dřív... jo,jo, koukám, že poctivě čteš nejen mně na auto.cz, ale i všechny testy v (jak píše Lones) Auto motor und VW P.S. Nebuď bláhový...
aha, teď jsem kouk na strukturu, tak rozumím Tobě se líbí, že na "americkým" kole je "vadná" japonská součástka P.S. ona není ani tak vadná, ale spíš patří do nižší cenový kategorie, než spolupracující části a tak zkrátka nestačí..
tak ty seš zralej na ranu.Mě se omlouvat nemusíš , ale neznamená , že když víš * vo co běží, tak se do toho nasereš s hubou plnou keců.sám seš tupan kterýmu už *** v palici!!!!
Ti říkám, že mám US rám na kole a taky US Maxxis na něm BTW Maxxis jsem viděl i na BMW X5.
Píská uhlazenej povrch. Můj Author Mystic pískal jak blázen. Tak jsem plochu těch gumových tentononců, co brzdí o kolo zdrsnil jemnou pilkou. Takový moje "doma dodělej". Od tý doby nepískám a už se za mnou nikdo neotáčí.
tak děkuju
Já jsem tady neviděl TÉMĚŘ žádný článek k tématu, přičemž jeden byl ode mě, na nějž reagovali nějací hoši, jejichž příspěvky by se daly schrnout do nadpisu "Mám v hlavě nasráno, ale něco napíšu!". Taminovi se neomluvím, protože není za co. Jeho článek byl dlouhý a evideňtně se nedržel tématu diskuze. Slova gradují, protože mudrující tupani mě lezou krkem!
no však já jsem se "politicky" s Lonesem přel taky.. ale pochválit by měl i tebe, máš US rám a dokonce gumy!.. to já ne..
Jo, směřovala právě na Miceka. Ovšem pokud se dá ZZ na pokání a poběží si hned koupit americký auto na amerických gumách, budu chválit klidně týden.
hmm, tak to máš Marzzochi asi? tu vidlici.. já mám RockShox, v tu dobu to byl takovej hit.. dneska by se mi asi spíš líbil Manitou.. já nemám ty brzdy Shimana, ale Dia Compe.. nemá to ještě paralelní vední špalíku na ráfek.. jak říkám, brzdí dobře, akorát to pískání mě štve.. myslím, že to byla taky jedna ze snah M-systemu.. jako odstranit to pískání myslim.. no a kola ze supermarketu jsou kapitola sama pro sebe ...je mi líto i těch, co neměli tolik prostředků a koupili takovou věc.. hlavně mě dostávaj ty děcka na těch těžkejch ocelovejch celo"odpruženejch" Ypsilonech, které kolem r. 2000 Trek nabízel z karbonu OCLV za bratru 139kolíků..
U letních pneu ne , u zimních to poznáš moc dobře.
Myslím, že ta pochvala směřovala právě na tebe Mě Lones pochválit nemůže po naší politické debatě
GTI
Moc dobře víš, že za nýmanda jsem tě označil pro tvůj neurvalý vstup sem. Tamin ti napsal, že na tvou omluvu již nečeká - tuhle šanci jsi neuchopil... Škoda.
on je guma sám o sobě!
GTI
Myslím, že se přestáváš kontrolovat. O pneumatikách jsi tady toho zatím moc nenapsal... Ale ono... kvalita člověka se opravdu pozná, když se musí soustředit. Tak ti děkuji za to, že ses tu před všemi pěkně odhalil.
no myslím, že na latex už tu odborník byl (Pepino)
Já z těch Japonců mám jen ty brzdy. Kupoval jsem je tenkrát jako novinku "M-system". Stály jako dneska končí ceny kol v hypermarketech Jinak vidlici mám italskou. Když nad tím přemýšlím, tak mám velmi internacionální kolo a jsem spokojen. Kéž by takhlo šlo sestavit i ideální auto!!!!
hmm, to se ti líbí.. já mám taky US rám a některý komponenty z US a to nepochválíš
škoda , že tě nemůžu někde potkat.Urážíš tady GTIho!Tak se uklidni ty restarte!!
Jen ve zkratce...zrejme nejses vsevedouci,protoze si me moc neodhadnul,ale to nevadi a to co tady tvrdis jsou vazne pekny kecy...ja na kole docela jezdim a tam je ten rozdil jeste markantnejsi,zkus si vyjet do blata na nejaky slupce od Rubeny,a pak to zkus na treba jiz zminovanych Maxxisech."Demagogicka berle"-aah opet jeden z tvych nevsednich,kosatych,bohatych a velmi "originalnich" obratu,ze kterych tady ma mozna nekdo passatni vitr v kalhotech,ale ja urcite ne... A kdyz uz chces,abych psal presne,tak by si mel mozna taky...tak,abych ti udelal radost-mezi pneumatikami Barum a Pirelli pozna rozdil i obycejny ridic,jestli ti neco rikaji pojmy brzdna draha,aguaplaning,nebo treba zaber na snehu..!? Tak tam ten rozdil poznat je,treba je to jen metr rozdil v brzdny draze,ale prave ten metrovy rozdil,muze stat tebe,me nebo nekoho jinyho zivot.A to je jen jeden priklad....
No, čti příspěvky, já jsem nikoho osobně neurazil, pokud neurazil osobně on mě, takže si zapni mozek nebo jděte s GTI na škopek, ty * (za hovado).
Jestli to nebude ňákej levnej dovoz z Asie
Občas dokážeš napsat přímo špičkově.
no já mám US rám, IRC (gumy) to nevim co je, asi taky asie, a s japonskejma součástma nemám jinak problém, ani zlou zkušenost.. problém bych spíš viděl v tom, že když jsem to kolo kupoval, resp. vybíral si, tak jsem podlehl image a myslel, že to bude vpoho... Ale ukázalo se, že americký "inženýři" to tentokrát prokoučovali a smíchali několik značek dohromady, že je to skoro nemožný seřídit a po chvíli se to musí seštelovat.. nebo to neumim, ale už jsem si s tim hrál tolikrát, že v tom bych problém neviděl.. brzdy mam taky japonce, ale vyjma toho, že ta směs je na mokru ještě pískavá, tak jsou bez problému...
No ona otázka není za 4 500,- nebo za 2 800,-, ale třeba za 3 500,- nebo za 2 800,- které jsou lepší, i když ne poměrem cen.
ty si ale hovado, co?Co tady držkuješ?To si nezvykaj.Ty si zrovna do huby nevidíš co říkaš, seš asi hodně drsnej když přídeš a navážíš se do lidí , kteří narozdíl od tebe sem chodí už dloho a mají tady respekt, teď myslím GTIho.Tak nech toho kecání a urážení.
hmm, čekal jsem, že EU normy to zlepší, ale jsou to spíše AU normy ..
Hele, já mám taky US rám, US gumy, pár detailů evidentně z Asie, ale ty japonské součásti, co píšeš, tak ty jsem z principu nechtěl. Takže to mám osazený SACHSem a nikdy žádný problém. Když jsem pak měnil brzdy, tak jsem pořídil ty od Japonců a musím říct, že je to kvalitka dobrá
Tak si dej taky gumy z Čajky a máš to na věčné časy .. jinak díky za info.
Hlavně se to pak blbě reklamuje
a některý nevydržej ani suvnou dráhu několika metrů... zmetky jedny latexový...
Tvého koleguu jsem neomaleně neurazil, jen jsem vyjádřil svůj názor na jeho příspěvek. Podle mě takové články do této diskuze nepatří, zkuste www.placamhovadiny.cz.

Od blbečka, který mě v předchozím intelektupustém přízpěvku označil za "nýmanda" si nechám poradit o slušnosti ty vymatlané GTI hlavo.
PS. to kolo už mam taky 7 let , a i když je to amerika, tak problém mam akorát s japonskou součástí
Jo jo, gumy jsou dneska drahý
já mam dokonce za to, že jsem viděl i přímo značku Continental jako kologumu..
jo něco se dělalo, protože kamarád měl na autě nějaký pneumatiky z Čajky na Cadillacu (mají bílé boky - tak proto) a říkal, že ta pneumatika byla příšerně těžká a měla děsně tvrdý bočnice, ale stejně se prý blbě vyvažovala. Takže něco se samozřejmě vyrábělo. To máte jako s Asiatama, každej se divně kouká na pneumatiky Hankook a podobně, jenže tyhle firmy vyrábějí 10x více plášťů ročně než Barum, takže to špatné pneumatiky taky nebudou když na tom jezdí celá Asie.

Jinak osobně jsme vždy dával jinou značku pneumatik abych je prostě vyzkoušel a s definitivně jsem ukončil výběr u Pirelli P zero Rosso, všechny pneumatiky jsou + - stejné tak do 200 km/h. Ale jak se Rosso chová při 260 v dálniční zatáčce (pochopitelně v Německu) je úplně někde jinde než Dunlop Maxx, či Conti SC 2. K tomu mají překvapivě největší výdrž, Maxxky jsem zabil za 20 tis, SC 2 za 25 a Pirellkama u kterých jsem učekával něco kolem 20, tak vydrží 30 tis km, z mého pohledu famozní pneumatika a pro velkou spokojenost mám již 2x sadu.

Jinak Michelin si myslím na to, že je nejdražší, tak není zdaleka nejlepší.
no jo, jako každá lepší guma, tak i ta na kolo stojí slušnej peníz..
Taky si za ně nechají řádně zaplatit
tak toho si pamatuju už akorát na kusy v přímým přenosu
P.S. myslím, že kola se dají sehnat od různých výrobců automobilů, ale Michelin jako gumy na kolo jsou dobrý, samozřejmě záleží na modelu..
mam horala, gumy mám pořád původní, protože toho moc nenajezdim, ale hlavně vzorek rasim na asfaltu i když jsou to poctivý 2,1"... jsou to IRC MythosXC
Barum na kolo vyrábí pod značkou Rubena (a ta zse patří pod Continental), sortiment pokrývá (v levnější cenové kategorii)všechny myslitelné rozměry, od dětského kola po silničku. Celkem slušný jsou od nich pláště s aramidovou patkou, bohužel se dělají jen v 1,9".Pokud vím tak Pirelli pro cyklistiku gumy nedělá, alespoň ne pod svoji značkou..
GTI
Jo.
Definice je dobrá A moje zkušenost s gumou na kole je stejné jako bych říkal, že na 8 let starým autě jsem vyměnil gumy za funglovky a byl jsem mile překvapen. Já si to uvědomuji a i tím jsem chtěl demonstrovat tu "rozdílnost" gum. Přesně jak tu někdo psal (možná jsi to byl ty), že je buřt, která z gum to je, pokud se jedná o moderní značkové pneu a ta guma je nová datem výroby. Ale jako je to se vším, každý má své oblíbené a neoblíbené značky...
GTI
Jo. Psal jsem, že s kolem moc zkušeností nemám. Se čtyřma o trochu víc. Tak ti tvrdím, že když tě posadím do auta a budu ti měnit gumy - kavalitu za kvalitu, nepoznáš nic. Ale hlavně - nepozná nikdo tady, mimo zkušebních a soutěžáků rozdíl mezi tou gumou co v testu vyhraje první místo a pak osmý. Každej normální člověk, když leje nejede přes 120. Zatáčku zpravidla projedu po všech 4. Přečti si tu sice gramaticky nedokonalou ale o to upřímnější výpověď dole - kolega miluje Cotninental. Proč myslíš. Ne proto, že by byly nejlepší - protože mu to řekl třeba kámoš v hodpodě, tak na nich jezdí Tedy definice. NEJLEPŠÍ GUMY JSOU TY, KTERÝ ZROVNA VALÍM Přesně těmhle hláškám jsem se tu chtěl vyvarovat - a jak vidíš, tak řada kolegů na nich založí svůj pneupostoj. Ale je to pochopitelné... o čem si maj chlapi vyprávět na tuning srazech - o tom, že právě ta jejich guma je nejlepší...
Je to jedna z nejdůležitějších věcí na autě a drží vás to na silnici. Proto na nich nešetřím a snažím se kupovat to nejlepší na trhu. navíc se tyto gumy většinou zaplatí i svojí životností. Foukám dusíkem a proto tlak v pneu téměř od jara do podzimu a v zimních od podzimu do jara není potřeba kontrolovat. Tlak drží super a navíc to není tak závislé na teplotě. nafoukání celého auta vyjde na 100Kč a dofukování je zadarmo.
Ale udělal, viz. můj jiný příspěvek. Michelin gumy na kola dělá, stejně jako Peugeot vyrábí kola. Jsou to ale imo takové imageovky. Na jakém typu kola jezdíš?
GTI
To už si nevybavím. V hlavě mi zní - Čaušescu - ale ty byla jiná "guma"
pneumatiky sou potreba dobry protoze je to jedina vec mezi autem a silnici pouzivam prevazne continental dobra stabylita a nejsou hlucne a maji dobrou zivotnost
Mám asi 7 let starý kolo a když jsem ho kupoval, tak mi tam dali BARUMky. V té době neměla ta firma evidentně dost zkušeností s výrobou pneu pro horská kola. Předloni jsem ty starý gumy vyměnil za MAXXIS Mofo XC (vzadu a vepředu jiná) a ten rozdíl byl neuvěřitelný. Při stejném huštění je to měkčí, lépe to vede stopu a i záběr to má lepší. Rozdíly mezi gumama určitě jsou. A nesouhlasím s tebou, že se nedají poznat. Ale tvrdit, že jedny jsou supermegahyperdokonalý a druhý jsou na starou bačkoru, je kravina. Mám teď nově vyzkoušené asymetrické pneu (Michelin Pilot Primacy a Dunlop SP Sport 01) a jsem jimi vážně mile překvapen. Skvěle drží stopu na suchu i na mokru, jsou komfortní a cena dobrá. Možná že ty Pilot Primacy jsou o fous lepší = můj subjektivní názor. Ovšem na vodě mám nejlepší zkušenosti s Bridgestone Potenza (jenže typ si už nepametám) a nejhorší s Continental Sport Contact 1. Jenže tohle všechno nezávisí jen na gumách, ale ke každýmu autu jde něco jinýho, pak v tom hrajou roli ty rozměry, huštění, kvalita a typ povrchu, velikost vzorku a hlavně ruce a nohy řidiče. Teď například koukám na F1 a už po4. odešla pravá zadní guma u Williamsu. Na základě toho by Pepino řekl, že Michelin jsou gumy na * Je strašně jednoduchý napsat, že Barum je na levačku, protože v 60 km/h jsem s nima udělal hodiny, kdežto Gůdjír je supr, že ten v tý samý zatáčce drží jak přilepenej. Jenže se "zapomnělo" říct, že Barumky byly nasazený na Trabantovi, vzorek byl 1mm a lilo jako z konve a ty kostky fakt kloužou, kdežto GY byly na O2, byly zajetý a mezitím tu zatáčku udělaly asfaltovou Fakt řeči o ničem. Pokud ty gumy nezkouším na stejném autě a za stejných podmínek, tak nemůžu dokonale hodnotit. Hospodskejm řečem zdar!
No vida... právě to mě napadlo, přece ty ruský autotanky musely na něčem sjíždět z pásu a to že se na ně u nás daly třeba už Barumky je jiná věc... a jak se ten rumunskej skvost jmenoval, pamatuješ-li?...
já osobně nemám tu čest, ale myslím, že Barum žádnou pneumatiku na kolo neudělal, Pirelli myslím ano.. Michelin dělá gumy i na kola, ale jinak ve světě cyklistiky panují jiné značky...
jméno vtipné, příběh smutný, ale bohužel trefný ... ale já to myslel s tou otázkou vážně... přece sověti museli mít i nějakej podnik co vyráběl pneumatiky..
GTI
Nepozná to nikdo... vyjma zkušebních jezdců.
GTI
Abych se přiznal, slyším-li o SSSR, vidím rudě , o gumárně nemám páru. Ale na gumách sem Vohy chodily, tak tam něco vyrábět museli. Znám gumy z Rumunska z před 20 lety. Nedoporučuju používat ani jako záchranej kruh
GTI
Na kole tolik zkušeností nemám. Ale vsadím se (risknu to) že na kole to nepoznáš taky P.S. Musíš psát přesně - Mezi Barum a Pirelli je rozdíl. Tedy i v poměřitelnejch rozměrech. Ten rozdíl ovšem nepoznáš. Takhle to je přesně. Těší mě, že ses rozhýbal a napsal - napiš něco o gumách. Řekl bych že ta tvá závorka je taková demagogická berle, tak tě uklidním - nikdy jsem tu ještě nekecal. Tedy teď trochu odhaduji, co myslíš tím výrazem - kecat. Nekteří lidé (neznám tě) mají život redukovaný na dvě slova - ano a ne. Přitom většinou užívají z opatrnosti to - ne. O bohatosti, košatosti komunikace nemají ani páru.
smutnej příběh
Mate nekdo zkusenosti s pneu Falken ZE 512 v rozmerech kolem 205/50 R15? Podelte se, nikde jsem je v testech nevidel.
Čarodejnice! Upálit!
Každý přece ví, že pneumatika je ruský vynález. Vynalezl ji Ivan Pneumatikovič. Pracoval i na celogumovém automobilu, ale nedokončil ho, protože carští důstojníci mu zabili obě pětileté dcery a proto prozřel a bojoval za proletářskoiu revoluci se zbraní v ruce. Hrdinně padl.
Ja vim,ze tohle je verejna diskuze a kazdej sem muze psat,co chce,proto nebudu komentovat,to co tady predvadis... Ale kdyz uz jsi takovej chytrak se svoji passatni virou a podobnejma uzastnostma....kdyz tvrdis,ze si vyzkousel pneumatiky prakticky od vsech znamych vyrobcu,a ze neni rozdil mezi Barumkou a Pirellkou,nebo ze ho normalni clovek nepozna,tak bud pekne kecas(nebylo by to poprve),nebo jezdis tak mozna akorat na kole...
V SSSR se vyrábělo všechno a když ne, tak se to za sovětské stejně vydávalo
Vyráběli-li se v tehdejším SSSR nějaké gumy, jak se jmenovaly? Chtěl bych to vědět pro zajímavost, tak jestli třeba někdo víte, tak napište.. třeba než začne F1.. Dík
Škoda že na můj Opel jsou k dostání gumy jen na zimu a nebo na zimu v SSSR...
tvůj tchán je Tibby??
GTI
Vyrábí se zimní gumy. Ty, kupodivu je nejlepší jezdit v zimě. Zima, to je to, když máš hejla. Pak se dělaj gumy letní. Ty kupodivu je vhodné jezdit přes léto. Léto, to je něco jinýho než zima. Je ti teplo i tam, kde je ti často horko. Pak se dělaj gumy celoroční. Ty nejezdím. Zrovna tak jako nemám jen jedny sandále. Sandále mám dvoje - na léto a na zimu. Ale v zimě ty na zimu je nenosim. To nosim taky ty na léto. Ale s tlustejma ponožkama. Ty na zimu mi jsou totiž malý. Pak se vyrábí gumy bez vzorku - ty jezdí dva druhy šoférů - jezdci formule jedna a jezdci formule smrt. Těch je u nás na silnici poměrně dost. Teda ne těch formule 1. Škoda. I pro ně. Mohli si to tu taky přečíst. Kdyby měli letní obutí... Se vzorkem .
Pokud nejezdis jak z hnojem,tak ten rozdil pozna kazdej * napr.pri brzdeni nebo v zatacce na mokru
GTI ty jsi takový staršina .. Byla v tehdejším SSSR nějaká známá gumárna??
GTI
jo... já to taky tak nepochopil
GTI
néé, to tak Lones určitě nemyslel... doufám jen, že si to přečetlo co nejvíc lidí
To jsem opravdu nemyslel.
GTI
Dobrej nápad- třeba u těch tvejch by mohlo být uvedeno - nutno číst, neboť oblaží ducha.
Všechno smažme. Zde například má být jen: Vyplatí/Nevyplatí. Obzvláště literárně nadaní jedinci smí napsat "Ze 70% vyplatí" a podobné excesy. ps: Barum rulezzz (podobné bezobsažné výkřiky tu nikdy nikoho nepobouřily) Nebo taky: "Měl jsem 4 Lady a vždycky jsem s nima byl spokojenej. Pak mě tchán přemluvil ke koupi Lexusu a od tý doby jsem v servisu."
já se jen pro sichr ujišťuju
GTI
.. vypadlo mi - v různejch rozměrech.
GTI
Na všech autech co jsem po revoluci jezdil v rozměrech jsem vždycky najel nejméně 60 na gumu. Z Viperem jsem to nezkoušel - vím, že se na tom daj svižnou (hodně svižnou) jízdou oddělat gumy za jedno leto. Jezdím běžnou jízdu. Nehrabu, nepískám v zatáčkách, ale nijak to nešetřím, přesto tak nějak přirozeně jezdím s citem. O ABS vlastně ani nevím, že ho mám. Za rok mi ABS sepne tak 3x. Protiprokluz mi bliká vlastně jen na ledu, nebo když v kopci v děšti vletím do vyjetejch kolejí.
Myslím, že to Lones fakt nemyslel
nemyslíš snad moji reakci na Micekův Čtěte! v diskuzi Audi Q7 striptýz končí.Kde sem zareagoval Nečtěte to!, to bylo myšleno ze srandy a snad to tak vyznělo.
no a né snad??
a já miluju paradoxy
no jistě, "mé" postavy vyskakující při různých příležitostech z Oplu Blitz jsou skoro legendární... ale to že se jich bojím a zároveň s nimi přijedu je opravdu paradoxní
GTI
V podzemních parkovištích v Kotvě... tam jsem se něco napískal... P.S. Dobré úvahy.
jak se zdá ty neumíš nic jiného než kritizovat a urážet.Pokud je tu něco o čem nemáš ani páru hned to zkritizuješ.Jak se zdá tak sem moc nechodíš , takže nemáš páru o čem se tu píše , zkritizoval si McKeisera a klokaní syndrom(by Tamin) a zkritizoval bys i Krtka(by Lones),Dobu plastovou(by Lones) nebo Bertoňáka(by GTI) a další příběhy co sem píší lidé na těchto diskuzích.Když sem poprvé vstoupil na tenhle server a četl si diskuze a objevil Krtka , tak sem nechápal o co jde nebo jaký to má smysl, bavil sem se a časem sem pochopil o co tu běží.Nekritizoval sem,že tomu nerozumím a ani nenadával,protože sem nevěděl o co go a tak jak říká Bertoňák:Nevím tak nehodnotím."Tak pro příště nehodnoť když tomu nerozumíš a nenapadej tady každýho kdo nemá tvůj názor.Omlouvat se mi nemusíš a ani kvůli tomu to sem nepíši , ale chovej se zde podle kodexu slušnýho chování.P.S.:jestli je tu někdo zastydlej puberťák tak si to tak možná ty, ty inteligente.
GTI
HAE se velice nezpůsobně dotkl příspěvku Tamina. Jako prase... Tak já čekám, že se mu omluví. To se dělá i hospodách, kde čepujou do povoskovanejch kelímků. To že nemá jasno v pneumatikách mi nevadí. Já jen píši to co píši proto, že tu je poměrně slušná společnost a neurvalost co tu odprezentoval HAE jako svůj první příspěvek sem rozhodně nepatří.
Jó, světoví četníci. Daleko jsme to dotáhli. Ale teď vážně. V životě bych se neopovážil pod jakýkoliv (to jakýkoliv podtrhuju) příspěvek napsat: tohle nečtěte, je to ztráta času. Ani pod tříslovnou vulgární urážku. Má v sobě hodně cenných informací o vychování a intelektu pisatele. Stejně jako i ten nejprimitivnější televizní pořad má velkou psychologickou hodnotu (rádoby antikomerčák nadává, ale psycholog nad některýma čerstvýma pořadama musí mlaskat blahem ). Samozřejmě všeho s mírou. Prostě nevěnovat tomu příliš času. Celosvětový rozhled se nezískává jen sledováním "nezávislého filmu" nebo snobským večeřením kaviáru. A teď ke gumám. Extrémně šetřit na pneumatikách je asi tak rozumné jako šetřit na laně, když chceš skákat bungee jumping. Někdo tu má nutkání napsat že jedna značka je výtečná a prostě jede jako v kolejích. Asi si nějak získala jeho nezměrnou loyalitu jako třeba mě si absolutně koupil ČEZ, když jsem kdysi coby děcko školou povinné dostal zcela zdarma tlustý barevný diář se skřítkama enerama. No a něco je zase "nezměrný šmejd". Tou pneumatikou mu asi někdo přejel psa a on si pak podle vzorku dohledal, co to bylo za výrobce. Sobotní diskuse jsou jen sobotní diskuse. Pokud někdo čeká, že jsem kolem pneumatik běhal s teploměrem a policejní výbavičkou měřil délku brzdné dráhy, tak ho zklamu. Jednu zajímavou informaci ale mám. Americký celoroční pneumatiky krásně pískají v podzemních garážích. Všichni se pak otáčí a skáčou za sloupy s tím, že "ten magor jede nejmíň stovkou a chce je přejet."
to byl úmysl ty si tady párkrat napsal o postavách vystupujících z Opelu Blitz.No a přišel mi to jako dobrej paradox
no to by tak ještě hrálo
smutná to doba kdy do naší země vtrhli naši "přátele" z pěti zemí varšavské smlouvy a zhatili naše iluze na nový a krásný život.Byla to doba nadějí, uvolnění.Vzpomeňme ,ač se to do této diskuze nehodí ,na Palacha,Zajíce,Dubčeka,Kryla a další.Svět je krutý a k naší zemi až moc.
asi tak, moc levně vypadajícího plastu... a tuze málo kůže... no jo, však ho taky nevyrábějí v Coventry.. bohužel..
jo, vždyť já se nezlobím...
to neva, ale jen nechápu, proč se zde bojím těch postav, co z Blitzu vyskakují, když jsem v něm sám přijel... měl by si ten scénář trochu promyslet
Ad Pendolino: levný plasty na oliz a málo kůže?
klid... představ si, jak pluješ v DSce P.S. Pendolino má mizerný interiér, co se týká zpracování..
jediná "výhoda" té doby bylo to, že většina lidí stejně mohla mít jen takové auto, že si myslím, že ty pneumatiky tak akorát dostačovaly technické vyspělosti těch vozů.. i když do čeho se "obouvala" Volha nebo Čikulik, tak to netuším... existovala vůbec nějaká sovětská "gumáreň" ?
Dovolil bych si opravit to PS na: P.S. HAE, můžeš pustit semafor, Pepino to valý na třetí kolej
Ano, kolega se snazi, vymysli, ale pak to umisti sem ... toto nejsou stranky nejakeho penclubu - bohuzel, navstevnici AUTO.CZ se uz museli smirit s tim, ze pod clanky najdou jen nejakych 10% prispevku k clanku, ale aby si je mohli precist, musi se prokousavat 90% balastu. Docela by me potesilo, kdyby redakce umistila vedle tlacitek zobrazit vybrane a zobrazit vse i tlacitko zobrazit vse krom penclubu .
musím se zastat HAE. Toto je privátní server, kde můžou psát jen vyvolení, nikdo jiný, třeba jen 3x za rok?
Za poslední dny opakovaně vidím, že je zde několik machrů, všeználků, kteří "zasvěceně" diskutují o čemkoliv od ventilků až po výfuk. Podle jejich reakcí, zejména na jiné čtenáře, soudím, že všude byli a všechno znají. Na jiných serverech mají lidé často odlišné názory, ale to není nikdy důvod k tomu, aby byli napadáni a zesměšňováni.
Nafoukanost a neomylnost je neklamná známka hlupáka.
Je to tak... zejména bych vypíchl "Prosím nezapomínejme..."
GTI
GTI
Jo, je to 37 světelnejch let, kdy to jedno srpnový ráno hlásil rozlas - bratříčku v polotkách, zavírej vrátka... přijeli vojáci v železnejch maringotkách... bratříčku... zavírej vrátka. Jo, přijeli, nevím tedy na jakejch pneumatikách, bylo jich ale dost, co přijeli na železnejch pasech a stříleli od Můstku přes hlavu Svatého Václava!!! do Národního musea... ty stopy po kulkách jsou tam dodnes... tak, jako stopy na duši těch, co to tu museli prožít a dál pak přežít... Lidi stáli v ulicích němí nepochopením, z oken se dolů valila hymna a lidi stáli a plakali... Naštěstí Svatý Václav stojí dodnes, zacelily se vrypy po kulích, obrnily se naše duše a my dnes svobodní a s celým světem v dlaních... Prosím nezapomínejme... není to tak vzdálená minulost, kdy jsme fakt (slovy Karla Kryla) ryli držkou v zemi.
Ty 205ky byly urcite na tom Velorexu .Jinak souhlasim a podepisuju v plnym rozsahu
Já ti fakt děkuji, protože už mě dlouho nikdo tak nerozesmál svoji stupiditou jako ty. Hezky jsi to stočil od tématu pomocí vytrhování věcí z kontextu, ale pořád jsi mi nesdělil ty konkrétní typy a rozměry pneumatik... Do školy se vrátit nemůžu, v žádné jsem nikdy nebyl. (teď čekám na tvou drtící smeč) Prostě píšeš obecné věci a když tě někdo požádá, ať to konkretizuješ, tak se k tomu máš jak lačnej k vyměšování
člověče, ty jsi tak skvělý diagnostik, že by ses tím mohl živit. Ale musíš se naučit číst a používat mozek, jestli nějaký máš. Minule jsem psal o tom, že mi na Citroenu 2x odešel brzdový systém a tys mi s chytrostí sobě vlastní napsal, ať si nekupuji laciné brzdové destičky.
Dát to do souvislosti jistě vyžaduje genialitu. Rovněž k tomu, že Japonci myslí logicky, totiž že auto má sloužit k přesunu z místa A do místa B, jsi mi napsal, ať sem nepletu jing a jang.
Prosím tě, nemachruj a vrať se do školy.
GTI
že tu budou psát lidi převážně se zkušenostma na silnici. Ale někteří kolegové - zejména Pepino, kterej má výborné (blíže nespecifikované)zážitky s Pirelli (objektivně ti přiznávám, že za komančů byly velké rozdíly mezi Púchovem a Otr.) a HAE (to je talentík ) si to asi spletli s diskuzí o gumách na gumování špatně vymalovanejch omalovánek. Tohle snad je server pro toho, kdo má alespoň anung. Jak je potom možné tu psát o gumách z Konga? Copak tady se neví, že gumu musíš koupit z časové aktuální výroby, že se musí jednat o světovou značku a že na protektorech jezdí sebevrah? Jakoukoliv gumu od Barum po Dunloup budeš jezdit nadšeně. Jednu navíc nerozeznáš od druhé. Okraj trhu - 911 a spol, tedy lítači nad 245km/hod ti musí vybírat. A víte mezi čím? Mezi tou Barumkou a spol. Ježišmarjá, tady píšou nuly, co maj zkušenosti s gumou na takové úrovni, že rozeznaj na přímé cestě tikot volantu vyvolaný příčnejma drážkama a ragistrujou i muldu vytvořenou přejetou vosou. Vraťte se na zem, jezdci formule jedna. Mezi gumou za 3 a za 9 je rozdíl tak zanedbatelnej, že namáme šanci to vůbec rozeznat. Tedy pokud jezdíme v autech. Chápu, že pokud je HAE nádražák, pak setkání s pneumatikou je pro něj asi jako pro mně večeře s Karolinou Kurkovou. Mám za sebou Pirelli, Dunlop, Firestone, Bridgesrone,GY, Barum, od 145 po 205. od levných po gumu za 7. Všechno je to jedno - nic nepoznáš, všechny překrásně vedou stopu, na sněhu jedeš suveréně, prostě moderní gumy je malej zázrak. Hlavně si nějakou kup. Sjetý jsou ti na nic. To je jako když si sjetej sám, taky na nic... A chceš-li neplavat, tak si čti o poměru mezi šířkou a výškou gumy... tam je zakopanej pes plavání, ne v jednotlivejch značkách. P.S. HAE, můžeš pustit semafor, Pendolino to valý na třetí kolej
Urcite si to levny stesti uziju a jeste mi zbyde dost na benzin.Tak Ti dam jeden malej priklad.Nevim,proc bych mel kupovat treba Dunlopu za 4.500,-,kdyz v tom samym rozmeru budu mit Matadorku za 2.800,- srovnatelny kvality. .Jestli si myslis,ze poznas rozdil,tak si teda kapacita a nebo testovaci jezdec .
Máš recht. Také čekám na F1 a zatím mě to bavení s blbem docela baví. Věřím, že jsou k pláči, když sis uvědomil, že na to nemáš. Michelin mi v žaludku neleží, ani okolo nevisí. A jestli mluvíš o těch na autě, tak ty mi neva. Mám Michelin Pilot Primacy 205/60/15. Ještě nějaký dotaz. Moji "osobní agresivitu" se možná psychiatrovi podaří snížit, kdežto nikomu se nepodaří zvýšit tvoje logické myšlení a přirozenou inteligenci...
sice to není nejhorší způsob, jak zabít čas do F1, ale skutečně je pravda, že marnit ho s blbem ho nemusím.
Tvoje příspěvky nejsou ani k zasmání, spíš k pláči.
Akorát nevím, proč ti leží v žaludku michelinky, někdo od nich ti něco udělal?
Ke snížení osobní agresivity doporučuji zvážit opakované návštěvy psychiatra.
děkuju GTI , že mě tu hájíš
Moh´by si mi prosim te napsat, na jakym aute a jakej typ pneu ti vydrzel 60tis km? Dik
GTI
O gumách jsem toho tady napsal už dost (včetně starších článků). Chceš-li diskutovat, budeš se muset napřed omluvit Taminovi. Je slušné chovat se slušně.
A ještě neco k té tuposti. Počty ti asi moc nejdou, poněvadž "dvojité ZZ" by bylo "ZZZZ"... Opravdu si každý utvoří obrázek sám... chacha. Co příspěvek to perla. Dám ti další radu: raději už nepiš, jinak si každý bude myslet, že máš nicka dle značky prezervativů.
GTI
Zvykem je tady, že nepíšeš. A podle tvých tří přiZpěvků, cos sem připojil nepředpokládám, že když v té frekvenci (3x za rok a dost) setrváš, že to tu bude někoho mrzet. Jsi neomalený. Nahoře jsi neurvale a nevychovaně napadl kolegu za jeho story - umíš si představit, že sedí, vymýšlí něco, pak to tu umístí a ty ho odsoudíš v holé větě? Neumíš viď. Musíš být mezi kamarády hodně oblíben. Chybí ti výchova, chybí ti slušnost O pneumatikách tu píšeš blábol, vyzýváš k zamyšlení, zda levné či drahé. Piš, nevyzývej. I když v tvém případě bude lepší nepsat. Jinak bych ti doporučil, aby ses nahoře kolegovi Taminovi omluvil. Nebo snad žiješ jak neomalený prase?
O tom, kdo je vrozeně tupý se mohou přesvědčit skutečně všichni čtenáři. A kdo plácá hrušky s jablkama je zcela evidentní z tvého příspěvku, milý Pepino. Ale chápu tvoje rozhořčení, když ti někdo napíše, že píšeš bláboly. Obrana je přirozený jev... S tou mišelinkou jsem se trefil, co? Když tě to tak rozohnilo... haha
Dvojité ZZ, opět jsi nezklamal. Ve své nejspíše vrozené tuposti a aroganci ti nedochází, že jiní lidé se nevyskytují na světě proto, aby "Vaše vysokoblahorodí" je mohlo poučovat. Zásadně platí, že poučovat může chytřejší hloupějšího, opačně to sice taky jde, ale jen nesmírně vzácně.
Již minule jsi všechny čtenáře ale přesvědčil, že ani neumíš číst, plantáš hrušky s jabkama.
Za posledních několik dní pozoruji, že na auto.cz existuje klub chytráků, kteří mohou diskutovat na jekékoliv téma a poučovat celou zeměkouli. Tvoje výpady mě vedou k otázce, jestli nejsi policajt.
ještě , že je to za náma
já tě tam prostě musel dát to víš poslední dobou čtu o tvý fóbii z blitzu.Tak co bych to tam nehodil?
děkuju
to až v dalším díle, ale jestli bude ještě dnes to nevím
inu každej má svůj názor
Mohl bys laskavě psát konkrétní označení pneumatik od jednotlivých výrobců? To tvoje uvádění je typu Seat je špatnej, ale Škoda super. Ještě jsou různé rozměry (to jsou ty číslíčka na boku) a na tom taky záleží. Tohle tlachání je fakt úplně o ničem. V testech se různě umisťují stejné typy pneumatik, ale v jiných rozměrech. Takže na všem záleží. A srovnávat výrobní postupy komunistického podniku s moderními výrobními procesy celosvětových společností také o něčem svědčí. Piš raději o té své Michelince - na tu si můžeš alespoň šáhnout!
tento postup je docela vpořádku navíc je to levnější, než tam poslat Opel Blitz, ze kterého vyskáčou postavy, co to hnízdo zlikvidují
Dle tvého nicku se tomuto genocidnímu postupu ani nedivím
Na jednu stranu by clovek rekl, ze ty pneu musi byt stejny kdyz jsou pouzity stejny vyrobni postupy, stejny smesy ... ale staci si vzit napr. Barum Brillantis vyrobeny u nas a v Rumunsku.. postavit dva kominy vedle sebe a clovek vidi ten rozdil na prvni pohled..
Už z dob komunismu vím, že na výrobci hodně záleží. Kupř. bývalé OR6 z RŘ Otrokovice a OR z Púchova, to byl nebetyčný rozdíl-otrokovické gumy vydržely na mém voze cca 50tis.km, seděly na silnici jako přibité, zato púchovské jen cca 11tis.km, auto plavalo jak ožralý námořník.
Nyní mám velmi dobré zkušenosti s pneu Pirelli, výtečné jsou podle mého soudu Dunlopky a i Michelinky. Zato Bridgestone nejen mě byly opakovaně zklamáním.
Taky to tak vidím.
Zatím jsou to prázdné řeči.
A propos, já chci mít šajnu o gumách, tak se předveď. Doufám že se nebude argumentovat Tím, že Barumky vyrábí kulturní vzdělanci se zlatejma rukama.
No zatim toho tu k tématu moc není... No já sem byl nejvíc spokojen s pneu od Pirelli. Myslím, že se nedá šlápnout vedle a když člověk najde kvalitního prodejce, nemusí ho dobrá guma stát celé jmění... Jen pozor na nejrůznější rádoby "webové odborníky" nabízející zaručeně NEJLEVNĚJŠÍ pneu, a kdo ví co všechno ještě k tomu. Dodavatele chce fakt proklepnout aby člověk nekoupil pneumatiky sice levné, ale DOT 2001 a podobně... Pro mě osobně bylo překvapením, že v hypermarketech se prodávaly např. GOODYEARy vyráběné Polsku, které zde oficiálně dovozce nenabízel. Prý vzhledem k jejich nízké kvalitě a především jejich určení pro trh jako je Indie apod. No a tady to normálně prodávali v Bauhausu nebo kde... No holt ani s těma pneumatikama to není jednoduchý...
Ale to by se projevilo, jenom pokud bys furt jezdil z jihu na sever, nebo ze severu na jih. V opacnem smeru bys musel letat
Snehove retezy byl spickovy pripravek na vosy. Stacilo striknout trochu do otvoru vosiho hnizda a mohl jsi je v klidu sundat, dat do papiroveho pytliku a zapalit.
Pokecejte si chlapci o rozměrech pneumatik na autech nějakech zastydlech puberťáků. To je evidentně blízké Vašemu intelektu.
No do diskuze se zapojil chytrolín, jak je zde zvykem! Ta otázka k diskuzi má vyzvat k zamyšlení, zda si koupit dražší pneumatiky z lepšími vlastnostmi za (většinou) více peněz, než o kolik jsou lepší. To souvisí s AKTIVNÍ bezpečností a ne se závoděním. A jestli je ti to jedno , tak mě ne!
No užij si to levné štěstí .
No podrobně ?! Na příspěvek jsem reagoval, aby ostatní neztráceli čas.
a také VW samozřejmě..
GTI
no ale myslím, že tvé passátní GTI na tom je snad líp...
GTI
já myslel, že autíčko zůstalo na místě a odlétla ti autodráha ... to můj kamarád pouštěl kdysi křečka po auto dráze... ..moc rychle mu to nejelo, ale stály mu chlupy po celým křečkovi... kdepak, budoucnost patří elektřině
GTI
Tak to jsem nebyl já. To byl Alik
Já myslím, že by zrovna tady VW mělo přitlačit na pilu a místo různejch crossoverů vyrobit něco v tom duchu..
á tak si tak jdu a najednou kolem projede kára co vypadala jako Guru zkřížený s Velorexem
GTI
Kolega nahoře nám to vysvětlí
Taky by stálo za to prodiskutovat vliv Corriolisovy síly na nerovnoměrné sjíždění pneumatik.
GTI
Já čekal, kterej jezdec F1 se tu předvede... Jo, jo, máš pravdu... já taky, kdyz jedu v náklonu jednoho stupňě a dvou a půl (to podtrhuji) minuty v pravotočivý (asfalt z výrobny Čelákovice II - srpen 1996) při teplotě vozovky mezi 11,3 a 12,5 stupňů (teda nesmí tam bejt rozmáslej kravinec), tak cejtim rozdíl mezi předni a zadní gumou. Já je kupoval sice od jednoho výrobce, ale s prodlením ve výrobě 13 minut.... CHa CHa... Nebuď směšnej. Jdi se bodnout nýmande. Ani šajna nemáš o gumách. Když tě posadím do auta a dám ti tam Barumky, přitom ti řeknu, že valíš GY, jednu bratru za 9litrů, budeš v sedmém nebi. Tyhle nesmysly zabíraj prej večer na klepadle za barákem. Tak to tam na holky rozbal. Tady píšou lidi, co nanalízávaj vzorek před jízdou, tady píšou ti, co jezděj.
GTI
Přesně Kdes mě potkal
GTI
Bravo... na to jsem zapomněl - představ si, já to jednou nastříkal na gumy autíčka od autodráhy , bohužel autíčko se nedokázalo odlepit
GTI
Ještě, že ty sis dal alespoň práci to podrobně přečíst
GTI
Jo, jsi všímavej. V minulosti bylo Scirocco velkej trhák... nedokázali na něho navázat.
"VWnáš"
ne!
já taky ne, raději otvírám obálky s pozvánkami do šourůmu
Ani nechci vědět, co takovej blázen jako ty může dělat s brokovnicí v lese.
GTI nemá rád ten nepoměr mezi průměrem a šíří, takže na svůj wagen narouboval pěkný 26" paprskovky z horskýho kola... mě by spíš zajímalo, co má krtek na svým bismarku, ale to je spíš na Lonese, až se vrátí
Osobne znacku gum nejak extra neresim.Koupim tu,co bude nejlevnejsi.Jestli bude o micro hlucnejsi,nebo s ni projedu zatacku o 2km/h pomalejc nez s konkurenci to je mi fakt uplne jedno.Ale neni mi jedno vyhodit zbytecne treba 10.000,-.Nebavim se samozrejme o protektorech!
Na "sněhové řetězy" mi nesahej! Nosil jsem je vždycky v zimě v aktovce a když přišlo opravdové "NÁLEDÍ", tak jsem je nastříkal na podrážky a šel jako pán na zastávku autobusu, zatím co ostatní to zkoušeli "po čtyřech"
To bych se divil,pri Tvem ostrovtipu.Tak dobre,zajimalo by mne,jaky prumer kol jedes?Jestli to teda neni moc intimni
Podle mě je jedno, jestli kilometr stojí 0,20 Kč nebo 0,30 Kč. Takže já vybírám podle poměru cena/užitná hodnota z úspěšných pneumatik ve srovnávacích testech. Tady bych si dovolil poznamenat, aby nebrali lidi na lehkou váhu položku, která subjektivně popisuje chování vozu. Měl jsem pneumatiky ze stejného "cestovního" segmentu: Bridgestony ER20, které by se daly posat jako kolejáky, a Dunlop SP Sport 01, které jsou takové vláčnější, i když jsou vyvójově mladší a mají lepší zpomalení atd.
Já jsem čekal že se tady budou v diskuzi přetřásat zkušenosti s jednotlivejma gumama, a že se něco zajímavého dozvím. Zatím bohužel .
Myslis,ze v CR je dohromady 50 golfu GTI? To je opravdu zajimavej odhad.... A cteni ti taky zrejme moc nejde,psal jsem hondu na 225kach R14...ale to nevadi,stane se...jinak CRX pokud si vzpominam-silnicni motokara s vybornym motorem(1.6 VTEC),napr. na slalomy vynikajici auto uz v zakladu A opravdu nevim,kolik takovych hond CRX jsi ty videl?Ja takovou,jak ji ty popisujes ani jednu,za to golfu.....skoda mluvit A jinak si me mozna zasahnul tak do slechu..a propo nejsem majitel hondy..
je hezký, že v každým příběhu, mám jinou roli
To je ***ina. Kdo čte až reakci na ten blábol nad, tak ať neztráci se čtením čas.
Můj strejda si ji koupil jako auto na "vyřádění" se.. Ale není žádnej tuner a hlavně má vkus a věk, takže úpravy jsou a budou, ale jen lehké.. Tohle auto je náhodou docela dobrý, akorát někteří to přehánějí.. prostě nemají vkus, což se jim ani nedivím, když většina z nich celej den dělá tuc tuc na těch šílenejch stříbroplastovejch věžích.. Existuje však i jakási alternativa CRX v podání VW... Scirocco. A když se hezky potuní, tak je to taky dělo..
GTI
Vášnivě diskutovat s hochama z Klubu nepotřebuji. Není v jejich případě o čem. Golf GTI tu jezdí odhaduji tak v 50ti exemplářích. Pokud jsi neviděl nikdy Hondu (nevím jak se jsmenuje - CRX?) je to asi z přelomu předminulého století, taková šílenost, kterou ti její majitelé vylepšují o příčnou koncovku výfuku přec celej zadek a kola, možna i o velkosti 12 palců vytahují do stran opravdu tak na 225. Něco neskutečně trapného. Jestli jsem tě zasáhl na komoru... tak to nebyl můj úmysl. Opravdu tuhle Hondu považuji na nejhorší estetickej zážitek (tedy v úpravách CZ-tuning) co tu na silnicích zažívám.
Tenhle prispevek me vazne pobavil,hondu na 225kach R14 jsem jeste nevidel,ale za to golfu zvlaste pak GTI...nespocet,takze majitel hondy,kterou jsi videl,zrejme navstevoval skolu estetiky ala VW Treffen apod....Tvoji snahou je zrejme vyvolat vasnivou diskusi s fanouskama hondy,na to jakej mas talent..se ti tohle ale moc nepovedlo...
GTI
Nerozumím.
GTI,prosim Te,prozrad nam prumer
vyborna volba, mam je na aute a na mokruje to fakt super...
GTI
Málem bych zapomněl. Vyvažuj - a proces vyvažování si kontroluj. Jednak mě fascinuje sledovat to, jak se zjistí kam nalepit gram kovu, aby guma neházela, jednak jsem si jistější, když vidím, že jsme to vyvážili na nulu. No, a jak ti kolem 120 v hodině lehce zakvrdlá volant, pak fofruj na převážení. Vyplatí se to.
GTI
Protektorovat.
pěkně napsaný.Pss můj soused je pěkná guma co s tím?
GTI
Třeba nám ti majitelé Hond, které potkávám a žasnu, že je možné jezdit gumy 14 na 225 vysvětlí, kde berou hodiny estetiky...
GTI
Bravo.
GTI
Před 1989 jsi měl na výběr jen množství. Ovšem to jsi musel mít dobrýho známýho v prodejně. Párkrát do roka přišla (dobrá) guma - BARUM OR 6. Volba nebyla - ber a táhni. Disky byly jen plechové. Čas od času někdo sehnal vyřazenej disk ze závodů a tak byla možnost 2 až 3x za rok vidět škodovku na "elektronech"... a to byl zážitek. Ta OR6 se musela každejch cca 10tisíc otáčet na disku, protože se zvenku (Škoda) sjížděla. Max mi vydržela 30tisíc. V zimě byly tzv drapáky - na silnici se s tím dalo jezdit tak do 60ti, pak už odpovědnost přebíral Bůh. Prodávaly se "tekuté" sněhové řetězy. Dodnes jsem nepochopil účel. Sprej se měl nastříkat na plochu gumy a to mělo vyvolat přilnavost (?). V praxi to bylo tak, že sis upatlal všechny prsty, auto klouzalo dál a ty ses přilepil k volantu. Jezdilo se na protektorech. Ty vydržely kolem 15ti tisíc. Tedy, pokud jsi to přežil
Uháněli po dálnici, Lonesovi se zdálo divný , že nějak rychle dochází whisky.„Zastav u benzínky."poručil McKeiserovi a zastavil asi po pěti minutách.Lones vystoupil z auta a všiml si malého vypasence z U.S.A. jak si hraje na Terminátora.Pak si vzpomněl jak se na jedné diskuzi na AUTO.CZ hádali jestli se vejde americký dítě do kufru auta , vzal američánka a cpal ho seč mohl do kufru „Já se vrátím!" křičel terminátor vyroben ze sádla.Lonestarstate cvíli přemýšlel jak ho dostat do kufru , pak se rozhodl , že si dojde pro pilku.V tom u vedlejšího stojanu zastavil Peugeot , aby natankoval naftu , McKeiser se natáhl po brokovnici , aby ulehčil světu od dieslové pakáže„A sakra!" brokovnice pryč, Tamin pryč „Lonesi!Tamin zdrhnul i s mojí brokovnicí!".Tamin utíkal jako klokan do lesa s brokovnicí v tlapkách , Lones zabouchl kufr a utíkali za Taminem.„No a je to v *!Sakra co teď?...Zavolám chlapy z AUTO.CZ!" a jak řekl Lones tak udělal.Jako první přijel GTI stylově v apoštolu , McKeiser si všimnul chromovaného nápisu TDI a zalitoval , že nemá brokovnici „Zdravím chlapci.Tak Tamin zdrhnul jo?"„Jo vzal kramle.Nevyrušili sme tě od něčeho?"řekl McKeiser„Akorát sem zkoušel jestli je lepší GTI nebo OPC a s čistým svědomím můžu říct:Astru nebrat!"Přifrčel Micek stylově oblečen v uniformě Wehrmachtu a vystoupil ze svého Opelu Blitz.„Ich bin hier!Mein Führer!"zahlásil Lonesovi příchod.Přijel i Krtek se svým Bismarkem.Krtek je zde nejdulžitější postava , protože má výborný čich a Tamina určitě najde , dokonce podle čichu zjistil , že na Marsu není voda , ale becherovka.Lonestarstate rozdělil úkoly, krtek půjde po čichu , Micek nachystá past na klokana-ehm-na Tamina, oni povedou pátrání a GTI evakuuje všechny občany jezdící s motory s méně než šestiválci nebo ještě hůře tankující naftu.GTI si radši oblékl neprůstřelnou vestu, nabil do své Lugery sympli clever náboje a od říkal VWnáš. „Krtku myslíš , že ho najdem?" zeptal se vyděšně Lones„Jakobych někdy zklamal."„No právě." zabručel McKeiser„Mein Gott!Postavy vyskakující z Opelu Blitz se blíží."„Ticho tam vzadu!" okřikl krtek vystrašeného Miceka.„Snad ho najdem než něco vyvede."strachoval se zpocený GTI„Bůh ochraňuj VW."modlil se potichu....Poslední díl již zítra....
to zas budou křičet kluci z klubu
GTI
Guma obecně v životě chlapa hraje dost důležitou roli. Je dobře když ti guma nepraskne, a když, tak jen při parkování. Taky je dobré mít gumu rezervní... jeden nikdy neví Co se týče pneumatik, pak: Gumy kupovat a měnit (není-li koupě jedné vynucena okolností) v sadě, teda vždy měnit 4 nejednou. Pozor na slevy - může jít i o staré gumy, ty neberu, tak překentroluj. Protektory jen na traktor, v supermarketu kupovat spíš jen rohlíky. Mám rád ty speciálky - jezdím roky do BARUM - špičkovej servis, spičkový lidi, špičkový rady. V březnu mi nasaděj léto, nafouknou s červenou čepičkou a já lítám. V listopadu nasaděj zimu, červenou čepičku dám i na svou hlavu a kloužu do března. Zásadně značkové gumy. Pokud se jedná o známou značku, tak je jedno co jezdíš, mezi nejlepší a nejhorší pneumatikou (ze známých značek) je rozdíl, který nepoznáš, ani kdyby ses na silnici rozkrájel. Daleko důležitější je mít správně vysoký vzorek, správně foukat a nenarážet do obrubníků. A průběh - letní guma ti musí vydržet nejméně 60tisíc, jinak buď gumuješ, nebo to neumíš. Obojí je špatné. Prodávaj sprej na gumy - umeješ jí, postříkáš bok... a za 5 minut máš překrásnou gumu se sametovým leskem... špica. P.S. Tuningáři by měli vědět to, co evidentně neví - šíře gumy má být v proporcích k průměru, jinak jste za trapáky (zde zejména Hondisti). Potenciální přispěvatele, vynášející do nebe jednu gumu nad druhou odkazuji na své první věty - guma jako guma. Nemáš-li to v rukách a gatích, jsi na odpis.