Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: vyplatí se šetřit na pneumatikách?

Tomáš Votruba
Diskuze (602)
Pneumatiky jsou jednou z nejdůležitějších součástí vozu. Pneumatiky zajišťují směrovou stabilitu, mají vliv na jízdní komfort a vůbec na celkové jízdní vlastnosti vozu. Jejich nákup se proto nevyplatí podceňovat. Co vy na to?

Pneumatiky jsou jednou z nejdůležitějších součástí vozu. Pneumatiky zajišťují směrovou stabilitu, mají vliv na jízdní komfort a vůbec na celkové jízdní vlastnosti vozu. Jejich nákup se proto nevyplatí podceňovat. Sobotní diskuse je tu, připojte svůj názor k tématu.

Dnešní diskuse je jasná. Jak velký důraz kladete na výběr pneumatik? Používáte pouze pneumatiky určené pro daný typ vozu výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik? Nebo hledíte spíše na cenu? Kontrolujete pravidelně opotřebení a stav pneumatik? S jakým značkami a typy pneumatik máte nejlepší zkušenosti?

Tomáš Votruba
Diskuze (602)
23. 8. 2005 21:36
Re: HAE
Správně jsi to napsal. 95% jede na Barumu k plné spokojenosti. Já to už píši nahoře - ten horní kraj - 911 a spol, ti musí koukat, co je veze. Ano, s tím souhlasím. Kolik myslíš, že tu píše těch s 911. Je smutné, že největší zastánci "pořádnejch" gum, je vlastně vůbec nepotřebují....
23. 8. 2005 20:20
Re: JEDNA DOBRÁ RADA
Pěkne ses rozjel... - napíši ti větu, kterou když si zapamatuješ, tisíckrát si na mě vzpomeneš - cizí gumy kupuješ jen proto, že kámoši v hospodě tvrděj, že jsou tutový. A když koupíš Barum, budeš mezi kámošema za blba, ale na silnici absolutně spokojenej. Tak zapamatuj... Něco o tom vím.
22. 8. 2005 21:08
Re: 500!!!
Tady už nenapíšu ani slovo P.S. Ach jo.
22. 8. 2005 19:37
Re: K pneu...
Časem poznáš, že žádnou pneu-alchimii nepotřebuješ. Pokud jezdíš běžnou masovku, nemusíš si dělat starosti do čeho ji obout. Cokoliv z hvězdnýho nebe výrobců koupíš, tě bohatě naplní... Dík za poklonu mému psaní. Naposledy tu píši - rozdíl mezi první a poslední gumou v testu nemáš vůbec šanci rozeznat. Až tohle pochopíš, napiš, štastný luku.
21. 8. 2005 23:55
TAKOVÁ GUMA
a co má přispěvatelů. Sletěli se jak vosy na ho*no. To je fajn. Škoda, že většinou nepíší o pneumatikách. Ono, co taky o tom psát. Kup si 4 gumy a jeď. Neměř teplotu přead tunelem, neměř brzdnou dráhu u brodu. Jezdi předpisově, nehraj si na závodníka, kterým tedy opravdu, opravdu nejsi - na to nemáš. Nauč se jakž takž řadit a brzdit. Nauč se předvídat a buď velkorysý k začátečníkům. Nekupuj si širší gumy, než máš v TP, v lété jezdi letní, v zimě zimní. Obráceně to není ono. Respektuj, že tohle není Kalifornie a že tu v zimě mrzne. Ale hlavně, až budeš mít na tachometru devadesát a v očích odhodlání předjet i Porsche, věz, že na silnicích panuje už dlouho hierarchie, jako ostatně ve společnosti obecně. A tak na silnici potkáš hodně těch, co by tolik chtěli a nemůžou a málo těch co ani moc nechtěj ale můžou hodně... Tak klid. Usiluj o to mít dobré gumy, pružnej mozek a tvrdej... úder. Neboť NEJLEPŠÍ GUMA JE TA, KTERÁ TĚ DOVEZE DO CÍLE.