Novinky
tuhle mrdku moje fábka rozcupuje jak tygr pudla. Bude to mít naprd krouťák a omezený rozsah použitelných otáček. Prostě mrdka z krtka
No to sou věci. Je vůbec auto s turbínou schválený k normálnímu silničnímu provozu. Nebo je to jen nějakej výsřelek pro použití na solný jezero????
Auto (supersport) s pohonem turbínou je můj sen.. a to myslím vážně, takže proč ne.. za to Bugattiho Výron je tak trochu přemrštěný auto, který si myslím, že moc velký prodeje nemá.. je ale třeba říct, že turbína má taky řadu nevýhod, zejména nevhodnost do městského provozu, což by nemusel být pro supersport až takový problém, a odvod rychleproudících a velmi horkých spalin... ale o typu turbíny se zatím nehovoří, takže zatím nelze soudit
To je to auto od Maura Forghieriho z mojej poviedky! Co som s nim cestoval v case!
však ty by si cestoval i tim pick-pem ze seríálu Skippy - SK
Cestoval v čase? Buď som niečo prešvihol alebo si to prehnal s halucinogénmi, Marko
to né, ale pí. doktorka mu zase předepsala burisony nebo arizonky se Sereďe a tak už má mžitky před očima
Poviedka...tu som sem raz napisal niekedy v 3/05 (to si sa tu este nevyskytoval ). takze Ti to utioeklo. Bola to cesta na poslednu predvojnovu GrandPrix na pozvanie Mercedesu.... So vsetkymi dobovymi realiami. Btw. kazdy faktograficky detail zodpovedal pravde. (...som si dal fakt zalezat)
Vyskytoval, ale len som pasívne čučal na články, diskusie išli mimo mňa (predpokladal som, že budú na rovnakej úrovni ako na formule1.auto.cz , ale milo som sa prekvapil) Mimochodom, rád by som si to prečítal. Nemáš to niekde?
já myslím, že to bylo na mě, ale protože jsem zde taky nebyl, tak se připojuji k tvé žádosti
musim teraz prec, takze vam to pohladam az vecer....
Až večer? Tak to si prečítam až zajtra, dnes večer sa pokúsim spraviť Nordschleife pod 8 minut
s.k.TM som nezrazil...a stihol som to aj skor ako vecer. Tak som sa preklikal o pol roka nazad, tazke: 1.diel bol tu: [odkaz] ///////2.diel bol tu: [odkaz] //// 3.diel bol tu: [odkaz]
!!!!!!!!!!!!!!!! Marko!!! Ako píše GTI v reakcii na tretí diel: MRÁZ PO ZÁDECH! Naposledy ma písaný príbeh takto "chytil", keď som ako pätnásťročný čítal Catch XXII!!! Tie Tvoje kecy typu "naposledy", "nejde mi to" a tak podobne si nechaj pre seba a láskavo sa tejto oblasti venuj! Človeče, toto nie je žiadne béčko!
To nie su kecy Ja sa na to fakt necitim. Okrem toho, napisat takyto pribeh chce cas (aspon u mna). A tolko casu zs nemam. To tu radsej venujem cas hlavnemu obsahu - autam. (v tom sa citim predsa len viac doma).
To, že sa na to necítiš ešte vôbec neznamená, že na to nemáš Ale fakt by si mohol niečo napísať, tak raz za pol roka (minimálne) Najúžasnejšie na tom sú práve tie verné fakty, tie tomu dávajú punc dôverihodnosti. Jednoducho - ide Ti to. Či sa Ti to páči alebo nie
...no dufam, ze poviedku za tento polrok mozem vynahradit reportazou z Frankfurtu - tam sa zameriam na libreta jednotlivych automobiliek (aranzma ich e😜ozicie), ochotu poskytovat info, resp. kvalitu materialov, a mozno aj hostesky . Ale inak som rad ze sa ti poviedka pacila.
...a kdo by mel dat svetu neco podobneho, kdyz ne Italie??? Forghieri neni Andersen...
...aj ja si myslim, ze ten projekt 1221 fakt existuje (aj ked pripustam, ze turbina je trochu "inovativny" napad.) Len ma trosku zmiatla prva sprava (btw. tie informacie su vyputane kazdy mesiac), v ktorej sa hovorilo, ze auto sa bude ucastnit v specialnej verzii aj rallye Paris-Dakar. (? ) Tak som zvedavy co za perpetum-mobile to bude....
no, to ale není špatnej nápad... tam může pouštět žhavý spaliny skoro přímo ven, páč tam maj stejně 50 ve stínu a se zastavováním jako ve městě taky nebude problém..
Esemeskuje se rok 2010. Náhražky dobyly svět. 1.říjen je každoročně oslavován jako Den vzájemné lidské plastovosti. Jdu si koupit kožené rukavice. Včera jsem viděl poslední u nás za rohem ve výloze za 5 000. Prodavačka se na mě tajemně zaculí a vytahuje z pod pultu ohavné gumové jako na umývání záchoda. Stojí 6 500. Přišel jsem pozdě. Obličej se mi protáhne zklamáním tolik, že mi vypadne blue-tooth z ucha. Jedu radši do práce, než někomu ublížím. Vybírám moderátory pro nový motoristický televizní pořad. Vítězí zřejmí favorité. Holka, která má koksem vyleptanou nosní přepážku. Dokáže čuchat k výfuku dieselu a usmívat se přitom. Vzácná vlastnost. Hned jak jsem jí viděl, věděl jsem, že jí moje show potřebuje. Druhý nebyl jasný úplně od začátku. Takový bledý skrček. Do 16let vyrůstal spoutaný v rakvi. Rodiče byli satanisti. Když ho posadím na zadní sedadla minivozu, nadšeně kope nohama centimetr sem tam a piští opojením z místa. Jen trochu ujíždí na výsuvný držáky na nápoje. To bývá problém. Ale z auta ho vyženu i tak snadno. Hned jak otevřu střešní okno, uteče pod podvozek. Na propagaci malých aut s dieselem jsem nemohl chtít lepší machry. Moje show musí být úspěšná. Jinak mě zruinují astronomické daně ze dřeva, které musím platit. Dřevěný okna, dveře, nábytek, interiér v autě, držák deštníku a já nevím co všechno ještě. Úředník už posledně tušil, že jsem v koncích. Nabízel, že mi daň zmírní subvencí z Bruselu, když mu dovolím psací stůl nebo aspoň volič automatické převodovky v autě napustit látkou E945. Málem jsem mu jednu fláknul. Prý mně to pomůže proti červotočům a k sociálnímu smíru. Já ale vím, co se stalo sousedovi po aplikaci týhle látky do nočního stolku. Viděl jsem ho, než ho odvezli do Čáslavi (tam máme novou centrálu chemického boje). Já nechci, aby mi taky narotly prsa a pod nehtama chlupy. No co. Vracím se z práce domů a rychle mířím do ložnice ke kyslíkovýmu baru. Inhaluju a přitom pozoruju rybičky v akváriu. Čekají na krmení a nervózně plavou sem tam. Jedna z nich najednou narazí do stěny akvária. Zacouvá a narazí znovu. A znovu. Pak se teprv otočí a plave zpátky. To já už ale držím v ruce síťku a vytáhnu jí ven dřív než se stihne začlenit zpátky do hejna. Sleduju, kdo zbyl: Amálie, Hromnice, Justýna, Igorka. Sakra, kde je Alfička? (přezdívku nezískala podle značky auta, jak by se mohlo zdát, ale protože pokousala matesovu bojovou angorskou kočku, když jí zkoušela packou vylovit a jak známo Alf měl na kočky taky velký apetit). Beru rybku do ruky a trhám vejpůl. Ven se sype polystyren a elektronické součástky. Všechno vyhazuju do koše. Hned poté nechávám Taminovi vzkaz na záznamníku: „Rybí oko tě sleduje.“
tedy asi jsem málo vyjádřil své nadšení, ale je to čím dál temnější, ty tvé příběhy, a krtek jen v náznaku
Pane bože já mám strach rybí oko ,jen to né!!Jinak , ale trochu děsivá vize budoucnosti.P.S.:Krtka už sem přečet , ale strašně mě pálej oči od monitoru , dám si máčko a snad to bude v poho
Teraz ale neviem ci alebo . A Lones Dobu plastovu I az IV mozes hodit na svoju stranku . Priznam sa nechce sa mi hladat prve tri diely.
Přiznám se, že první díl ani sám už nemám. Vzniknul kdysi v zápalu s hádky s někým, kdo dost padle na hlavu hodnotil kvalitu plastů a interiérů v jednotlivých vozech. Od té doby jsem každým dalším dílem pokračoval trochu jiným směrem.
Možná se daní za dřevo dočkáme ještě my, naše generace
vedle jak ta.. jedle?!? Chyba tibby, my se jich už nedočkáme, protože nebude co danit.. tak jedině hanit... vždyť se dnes plastem napodobuje i hliník..
Ale jo, stromy budou. Spíš ten plast.. Pokud se nepletu, tak na začátku životního příběhu PET lahve stojí ropa.
no a jsou v perdeli jak loňskej sníh a já zas konečně budu mít na výběr ze sklenějch minerálek...
A já budu mít konečně opět jahodovej jogurt v lahvičce, ne v těch hnusnejch kelímcích bez duše
A s hlinikovou folii co jde sundat jen tak, ze do ni vrazis palec A pribinak bude zase v papirovym kelimku (teda to snad jeste nezrusili)
... tak Čáslav... kdo by to řekl... P.S. pozor na nosní přepážky... my z uhelnejch skladů o tom víme svý
Perska ne angorska, ale jinak je to OK Uz ji cvicim na obrazku Micka, zatim se jeji agresivita utesene zvysuje. Doufam, ze ho jednou nacapam u myho baraku s fotakem
nezapomeň, že přitáhnu plyšovýho krtka z VW šourůmu.. ona si jistě správně vybere, koho má rozcupovat ... hlavně aby dřív neprošel okolo někdo v passátních brýlých - třeba legrační Bangle - a nezaútočila na něj
Mno..pokud to bude Bangle...žádná výrazná škoda bevznikne
*nevznikne*
Proc se navazite do Banglea? Dal BMW to co mu do teto chvile chybelo...prekombinovanost, nesourodost, ale hlavne boleni hlavy fanousku znacky, jakze bude vypadat novy model...
Perská nebo angorská. Já se v tom moc nevyznám. Jen bacha na Alfičku. Ještě jí možná znovuobjevím. A když si kočka nedá pozor, stáhne jí do akvárka a pokouše.
Nebud hnusnej! Zviratka se netrapej! Navic jestli je Alficka z polystyrenu a cinskych polovodicu, tak je to nehodny konkurent Takovej cvicenej americkej sumecek, to by byl dustojny souper
Alfička je z masa a kostí, ale byla unesena. Její místa zaujala ta náhražka/štěnice. V dalším díle bych se jí měl asi pokusit osvobodit. A nejsem hnusnej. Jen mi přišla komická ta představa, jak akvarijní rybka přepere kočku.
no pokud jsem dosud četl krtka dobře, tak se Alfička objevuje poprvé až teď, ne?
Ja to od Micka vazne chytil Takze jeste dodatek, muj kocour je dost citlivej na svoji identitu a kdybych mu rekl, ze perskej nebo angorskej, ze je to jedno, tak by se urazil a nekomunikoval by aspon den To mas jako by ti nekdo rekl, ze Caddy se dela asi v Mexiku, protoze je to taky v Americe
, ale nevím, co si chytil.. nějak mi to dneska nesepíná
To ze na kazdy druhy prispevek musim odpovidat dvakrat Normalne se mi to nestava, ale ty a Tibby to delate bezne, dokonce reagujete sami na sebe a ja ted pozoruju, ze jsem na tom podobne
....pribeh ako vzdy za 1 , ale niektore tie hlasky v tom su (ako vzdy) este lepsie.
vubec nevidim problem v pouzivani turbiny. Pomer vaha/vykon je rozhodne v dnesni dobe nejlepsi prave u turbiny. Jinak treba prave zde zminovane letadla maji krom hlavnich motoru jeste jednu malou turbinu na konci trupu ktera slouzi k vyrobe elektriky pro cele letadlo a bejva velmi casto zapnuta jeste nez do letadla nastoupeji lide. Turbiny se chytaj i v RC modelech treba aut ci helikopter, takze bych nevidel zadnej duvod proc by neco takoveho nemohlo fungovat v supersportu. Jedinej problem trochu vidim se startem, turbina ma relativne pomaly rozjezd nez nabehne do plnych otacek. Jinak treba tady na tomhle webu sou krasne turbinky do RC modelu ;o) [odkaz]%20Prop/jet_p…
Nebol by to prvy automobil s prudovym motorom, jedna americka znacka pouzila prudovy motor vo svojom aute uz niekedy v 50 rokoch.
Americka armada uz dlhsi cas pouziva uspesne svoj tank Abrams vybaveny turbinou Allison...
Co sa tyka konstrukcie, pani prudovy motor to neznamena len najznamejsi sposob pohonu - prudenim spalin z dyzy. Pozname aj napriklad turbohriadelove motory, ktorych turbina roztaca hriadel a ten cez prevodovku pohana napriklad vrtulu, preco by teda nemohla pohanat kolesa? Moderne turbohriadelove motory maju skutocne nizsiu mernu spotrebu ako mnohe diesle. Krutiaci moment takehoto pohonu je velky, rotujuce casti sa pohybuju velmi rychlostami, otacky turbin, v pripade tohto rozmeru pre auto mozu byt niekde u 70.000 ot/min.
Faktom je, ze pre vykon 1100kW by sa muselo jednat o pomerne velky agregat...