Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes: pohon všech kol pro E280 CDI a E320 CDI

49 komentářů

Jasne, priklad VW Passat je nezpochybnitelny. Mercedes tedy konecne pomalu dospeje v auto uz nebude jezdeni na vode, snehu a naledi o strach. Nicmene ja radeji zustanu u VW, kde dostanu vicemene totez a navic nebudu vypadat jako nekdo, kdo si hraje na neco, co ve skutecnosti neni.
Pokud tím ale ve skutečnosti nejsi, že???
mám rozumět?nebudu vypadat jako nekdo, kdo si hraje na neco, co ve skutecnosti neni.?
Nech to běžet.....on si mysli, že Mercedes si kupují jenom ti, kteří ze sebe chcou něco udělat. 2 Ada: Sorry, ale kdyz si kupujes Mercedes (teď myslim nejaky ten co stojí přes 1,5 mega), tak to znamená, že těch 1,5 mega na to auto máš a to zase znamená, že nejsi jenom tak někdo....rozumíš??? Protože 98% lidí na takové auto nemá a asi ani nikdy mít nebude....
Kdyz se rozhodnu utratit 1,5mega za auto, tak mam lepsi tipy, nez metrcedes . Treba VW Touareg.
VW taktéž není špatná volba.....je to o vlastním vkusu, o vlastním stylu. Jestli jsi vrcholový manager, tak volíš limuzínu....pokud vlstníš nějakou menší společnost, tak si koupíš něco, kde si odečteš DPH.........Záleží to na každém znás
Tak třeba za Touareg bych 1,5 mega určitě nedal, nenapadá mě auto, ve kterém budeš vypadat více jako někdo, kdo si hraje na něco, co ve skutečnosti neni
GTI
Každý si může hrát jen na to co není. Nejen proto, že to má logiku, ale i proto, že hrát si na to je, není v mnoha případech záviděníhodné. Občas se najdou lidé, kteří podlehnou sebeklamu a domnívají se, že si nemusí už hrát na něco co nejsou, ale že si mohou hrát na něco co byli. Neboť - jsou komedie při nichž si člověk uvědomí, že v nich nevědomky hraje hlavní roli až tehdy, když mu opona spadne při klanění na záda.... Tyhle úvahy ale vůbec nepatří k článku o pohonu MB. Nějak mi doteď nesklaplo, proč bych si v Passatu, Apoštolu krás neměl hrát na něco co nejsem a v MB ano. Pohon na 4 je v 99 procentech nepotřebný. Měli bychom spíše protestovat proti přednímu pohonu obecně, neboť to je kompromis vnucený výrobci. Nejdou s tím projíždět zatáčky, a když už ti to v ní ustřelí, nemáš prakticky šanci. Auta by měla mít zásadně zadní pohon. To ví u MB, BMW a ješte pár dalších... Čtyřkolky jsou u limuzíny jen luxusní daň, kterou vlastně v 99% člověk nevyužije. Po dvou vnějších už se zatáčky neprojíždí dávno a údržba silnic (alespoň na západ od ráje) je na takové úrovni, že o náledí nazavadíš. A kdo má MB, má určitě i na Jeepa, aby mohl zdolávat zimní Alpy... Takže já bych Ečko se 4 nebral.
to je sice hezky.ja osobne mam teda zazito ke kazdy znace urcity pohon,kterym je pro me specificka.takze je logivek ze MB,BMW zadek.jinak to snad ani nejde.ale dokazal by sis treba predsavit Audi bez quattra nebo Subaru bez AWD??? ja teda rozhodne ne.
GTI
Na AUDI čtyřkolce (že to už nezní tak vznešeně) je cenný ten geniální název - Q... jinak si to představit umím. Koneckonců 99% AUDI na cestě nejsou Q. U Subaru by to šlo těžko, protože ti by čtyřkolku udělali i z motorky Jinak - ideál je suchá vozovka, BMW 3 a zadní (samozřejmě) náhon. Tady není co řešit. To ví i Hondanadšenci a proto u článků o BMW raději nepíší
Hi,hi. Takovymu metrcedesu se zadnim nahonem to na zasnezene okresce napraska i Trabant.
zajimalo by me,jaks prisel na to,ze 99% audi neni quattro.muj nazor je teda opacny.ja mam proste spjato audi=quattro.jinak to proste nejde.to bych radeji jezdil ve stary 120 nez v audi bez quattra...
2 neran: Tak to máš spjato špatně. Zadní náhon v Š120 na vodě nebo sněhu je taky paráda Povinně bych to nechal jako auto v autoškolách. Aspoň by se ti lidé naučili trochu řídit...
to ja mam spjato dobre.ale asi sem se spatne vyjadril.proste bych za zadnou cenu nechtel Audi bez quattra...
Čtyřkolky jsou u limuzíny jen luxusní daň, kterou vlastně v 99% člověk nevyužije.??Dovolím si nesouhlasit.Jelikož nejsme směrem na ( západ )tak bych to viděl na 60%!
S tím bych si dovolil značně nesouhlasit. Vlastím několik vozidel, bez pohonu i s pohonem 4 kol. Pohonu např. AUDI se třeba jen za hustého deště nevyrovná žádné jednonápravové auto, ani auto s přiřaditelným pohonem spojkou Haldex - Škoda,VW, Honda apod.Ten rozdíl v rychlosti a bezpečnosti jízdy je neoddiskutovatelný.
GTI
Zdánlivě neprorazitelný názor. Jenže. Se 4kolkou jedeš jistě jen do té doby, než se utrhne... a pak ji zvládnout je moc těžké. Zadní náhon, tam jsi o fous pomalejší, ale když ti ustřelí, máš čas na kontra. Předokolka je asi nejhorší. Řekl bych, že (paradoxně) se 4 kolkou se musí umět jezdit, tedy vyžaduje zkušenost, zejména v odhadu správné rychlosti při vjezdu do zatáčky. A pak ano, pak je to paráda. Jenže, existuje to jenže. Takže já bych pro limuzínu volil zásadně zadní náhon. Pro teréňáčka je to jasné, tam nejde o to proletět zatáčku, ale vyjet neschůdný terén.
No, mily GTI, tentokrat s tebou castecne souhlasim. Se ctyrkolkou se skutecne ridit musi umet. A neni ctyrkolka jako ctyrkolka. Proto taky mam v aute mezinapravovy diferak Torsen.
Ovsem to, co rikas o prednim a zadnim nahonu je nesmysl a je videt, ze jsi jeste mlady ridic. Moderni auto s prednim nahonem je na ceste mnohem stabilnejsi a tim padem taky bezpecnejsi, nez dvoukolka se zadnim nahonem. Tam jsi nejen pomalejsi, ale navic kdyz se to v zatacce utrhne treba na vode, tekouci pres silnici (to uz ani nemluvim o teplotach okolo a pod nulou) tak se z takoveho auta v rukou bezneho ridice stava vrazedna zbran. Apropo - ze tech dvoukolek se zadnim nahonem jezdi treba v Rallye WRC hodne co Dvoukolka se zadnim nahonem je auto pro dedky a pekne pocasi. Typicky predstavitelem je prave metrcedes. Cest vyjimkam, ktere sice nejsou pro dedky, ale take jsou urceny vyhradne na suchou silnici. Toz tak. Pro me totiz neni auto prodlouzenim peni*u, ale bezne kazdodenni naradi. A jsem rad, pokud s tim spolehlive a pohodlne dojedu vsude, kam dojet potrebuju. A moc to pritom nestoji. Az jako ja najezdis ctyrkolkou (ne SUV) prvnich 250 tis km po predchozi zkusenosti 1 milionu km jizdy se vsim moznym, co ma ctyri kola a v kazdem pocasi, prijd nam tady povidat, jak preferujes dvoukolku se zadnim nahonem. Jestli v ty dobe jeste nejaky cestovni auta s nahonem jen na zadni kola jeste budou existovat
Souhlasim s Adou: To, co pise GTI o zadokolce, ze je lepsi nez predokolka, plati za dobrych adheznich podminek. Jenze za dobrych adheznich podminek je podle meho skromneho nazoru dostacujici i predokolka. Zbyvaji tedy horsi a spatne adhezni podminky [tj. ty, kde vznika mnozstvi problemu] a tady opet nesouhlasim s GTI, ze ctyrkolka je uzitecna v 1% jizdnich situaci. Tedy mozna ano, pokud clovek bydli v Praze a autem se pohybuje jen tam, to snad nemusi mit ani zimni pneu [tech par dni metrem kazdej prezije]. Jenze kdyz bydlis nekde za mestem, 5km jedes na okresku po 3. tride, tak ctyrkolka ti preci jen prida jistoty. Navic neni tu jen snih [vcera jsem jel z Dolomit za nepretrziteho husteho deste - na dalnici prumerne jedna nehoda na 150-200km, evidentne vzdy smyk] a o tom, co GTI pise o naledi... to byl spis vtip, nebo mu nemuzu uverit, co mi psal o poctu najetych km.
WRC se podle meho jezdi jen se ctyrkolkama, ale mas pravdu, spousta jinych rallye, kde pokud jsou vozy s pohanenou jednou napravou, bude to urcite predni.
S čím se jezdí WRC není vůbec důležité. Já také neargumentuji náhonev v F1. A kdyby - tak jsem nahoře, Zdendo, psal, že 4kolka je zrádná a musí se umět. Odpovídám teď tobě a Adovi jen proto, že se to sluší. Jinak, samozřejmě diskuze o tom, co je "lepší" zda náhon na předek či zadek je bezpředmětná. Již jsme to tu několikrát probrali, dnes poprvé se ozval někdo, kdo má názor jiný, podle mně kuriozní. P.S. Ty kilometry, co jsem ti napsal sedí.
No, dobre, ze jsi tu F1 zminil, to je prave krasny priklad maximalni adheze. Myslim, ze diskuse predokolka /zadokolka je analogicka diskusi diesel/benzin. Tj. pro civilni caste jezdeni, alespon podle meho skromneho nazoru, je (o neco) lepsi diesel a (o neco vic) predokolka. Ale kdyz chces za sucha litat serpentinama a jde ti o vteriny, urcite zvolis zadokolku v benzinu (nebo snad GTI?)
A napis mi jeste jednou, jak jsi to myslel s tim naledim, protoze jestli je neco kuriozni, tak to je tvuj nazor na udrzbu vozovek, ale nahon na predni kola, ktery vyuziva hrubym odhadem 97% produkce (4x4 nepocitaje), to asi nebude.
4kolka zradna urcite je, ale urcite se utrhne az mnohem pozdeji nez cokoliv jineho, ze, ale vetsine lidi jde spis o bezpecnou jizdu, nez o zavodeni. Za jeji hlavni zradu bych ale povazoval, ze pri nesrovnatelne lepsi trakci brzdi stejne jako dvoukolka, na to ne uplne kazdy mysli...
Ada dnes asi není ve své kůži (v jeho kůži jsem ho teda tady zatím neviděl... ). Samozřejmě, že máš pravdu a to ve všem, co jsi k tomuto tématu napsal. Áda asi jezdil jen se Š120, kde zadní pohon není to pravé ořechové Cením si toho "bránění" o to více, že pochází z úst (prstů) VW fanouška (toho největšího ). GTI
No, milý Ado, napsat větu, že zadokolka je jen pro dědky... to by ti prošlo někde jinde, ale tady těžko... Nějak se v tvém penisu nevyznám... tak snad jen na závěr... je hezké, jak dovozuješ na základě preference náhonu věk přispěvatele. U mně ti to ale nevyšlo. I když bych byl rád věčně mladý... P.S. Probuď se ze svého čtyřkolového snu...
chtel bych te teda videt,jak bys jel v zime presnasi vysocinu s nejakou limzinou,treba MB S,nebo Maybach,jen se zadkem.asi to tu moc neznas.pri te frekvenci silnicicaru je vsude tolik snehu,ze bys nevyjel ani z garaze! letos sem videl new BMW 5 jak zustala stat pod malym kopeckem na vjezdu ke sjezdovce a ani se nehnula.nemela sanci.borec to tam malem zahrabal,uz sem videl jak ho tahaji zpet!pak to vzdal.nejlepsi bylo,ze snehu napadlo malo,ale byl mokrej,ujezdenej.ale ostatni auta predky a 4x4 okolo nej jezdili uplne v poho.dokonce i jeden borec se 120 se tam vyhrabal!!! a pak ze je zadek nejlepsi...jedine tak na suchej okruh...
Překrucuješ má slova - 99% jízdy nepotřebuješ řetězy, sněžné frézy a napalm. Na ten zbytek ano. Přece nemůžeš argumentovat u pohonů kopcem u vás za barákem. OBECNĚ je ideál motor před zadní nápravou a zadní pohon. Zeptej se u Porsche. Daň praktičnosti je náhon přední. Ten je samozřejmě vhodný také na 99% jízdy. To jedno % - to je ta krása smyku se zadokolkou či kopec u vás za barákem pro čtyřkolku. Jistě, že u vás na kopci je v zimě lepší 4kolka, ale o tom nepíši. Z tvého pohledu je nejlepší pásák, ne? Kdyby se náhodou sesouvala půda, že bys hrábnul a přebrodil Vltavu...
Musím se zastat GTI. S tou poháněnou zadní nápravou má pravdu. Argumentace, že někdo nevyjel zasněženej kopec s BMW je trochu vedle. Taky možná záleží na řidiči. Já osobně se svojí 528 E39 jezdím v zimě na hory úplně v poho. Stačí mít pořádný pneumatiky. (205/65R15) a ne frajerský 245/45/R18. S těma se toho opravdu moc vyjet nedá, ale to není otázka poháněné nápravy, ale zvolených pneu. Pravda taky je, že se čtyřkolkou se musí umět mnohem víc. Smyk v zadohrabu, po chvilce učení, zvládne skoro každej, ale když už se utrhne čtyřkolka (specielně Subaru) jde do tuhýho. A věta nakonec. Nedám dopustit na hustej déšť. Krása. Vezmu moji M3 a jdu se projet. Těch smyků... Ten adrenalin... A o tolik míň to žere pneumatiky, než suchej asfalt
GTI
Konečně. Já už myslel, že se tady nenajde nikdo, kdo se ohradí proti těm zcestnejm názorům, ža zadokolka je pro dědky... Bože.
Zadokolka je naopak pro ty, kteří se nebojí nějakého toho přetáčivého smyku, ale občas ho i vyvolají. (teda alespoň BMW, Mercedes asi moc ne) Zrovna teď jsem jel do banky a protože tady v Pardubicích sprchlo, kejvnul jsem na kostkách i tu bečku 528. To by jste neveřili, jak mi to zlepší náladu na půl dne Hned se mi líp jednalo s těma chytrákama v bance
Taky to občas někde pošlu bokem (a můžu potvrdit, že to náladu určitě zlepší ), jde to i na suchu, ale gumy brečí...
Bohužel s 528 mi to na suchu nejde. 193 PS Steptronic, ale hlavně bez samosvoru. To je pro mě s tímhle autem na suchu marná snaha. A hlavně tohle není auto na blbnutí, ale znáš to, člověk se občas neudrží...
Mě s manuálem a 330 to jde, ale nedělám to často, gumy nejsou z nejlevnějších Na mokru je s vypnutým protiprokluzem a ESP větší sranda
S mánuálem a 295 PS a hóóódně zataženým samosvorem mi to jde taky jako víno. Ale M3 je hrozná slečínka, tu bych netýral tím, že s ní pojedu jen do města a nazpátek. Ale včera večer jsem s ní zase pozlobil
Mel bys lepe cist, nez se tady nafukovat jako holub. Napsal jsem o par odstavcu vyse: "Dvoukolka se zadnim nahonem je auto pro dedky a pekne pocasi.... Cest vyjimkam, ktere sice nejsou pro dedky, ale take jsou urceny vyhradne na suchou silnici."
Pokud jsi tedy docetl az sem, vidis, ze pripoustim, ze jsou i auta se zadnim nahonem, ktera nejsou jen pro dedky. Nicmene technicky spravnym resenim zustava je predni nahon. Ostatne, kone se take nezaprahaji za vuz, ze.
Dovolím si nesouhlasit. Předohrab je asi, možná, snad (avšak, ikdyž, nýbrž, jelikož, protože, jestliže... Dobrá už nebudu pít ) lepší pro obyčejné řidiče, přepravující se z A do B. Ale ještě jsem neslyšel o autě, které by bylo vyrobeno "výhradně na suchou silnici". Ukaž mi nějaké takové, prosím. Porovnání s koňským povozej je zábavné, ale tak trochu mimo. A věta: "Nicméně technicky správným řešením zůstává jen přední náhon." To snad nemůžeš myslet vážně. Nebo jo? Někdo tu zmiňoval WRC jako zástupce 4x4, dovol tedy, abych zmíníl všechny mě známé vozy GT, Porsche, Ferrari, Maserati, Aston, RR, Caterham, 99,9%US produkce.... Ti všichni to dělají špatně? Sakra sakra, třeba mi dají nějaký prachy, když jim to prozradím a oni ušetří zbytečné náklady na vývoj technicky nesprávného řešení.
Dovolil bych si podotknout, že např. PORSCHE bude zanedlouho vyrábět sedan s pohonem 4 kol.Nesmysl jsou řeči o nějakém utržení čtyřkolky. V kritické situaci auto srovná ESP.Pokud s autem jakéhokoliv pohonu za špatných podmínek porušíte fyzikální zákony, končíte mimo silnici. Tam kde dostaneš se zadním pohonem smyk, se čtyřkolkou normálně projedeš. Smyk je samozřejmě adrenalin, se čtyřkolkou to ale jde taky.
V kritické situaci nesrovná ESP nic. V kritické situaci půjdeš se 4 kolou ven ve velké rychlosti a ty ani ESP s tím nic neuděláte. Budeš sice rychlejší než třeba já se zadokolou, ale pokud se mi utrhne zadek, jediným kontra ho srovnám. V tom tkví "bezpečnost" zadního náhonu a "nebezpečnost" pohonu všech 4. Pokud nejsi "drak", tak tu 4kolu třeba nikdy neutrhneš, ale pokud ano, bude to celé hodně rychlé a...amen s tebou...
Doporučoval bych vše si vyzkoušet na okruzích, např. Brno a Sosnová. Např v Sosnové podobná akce probíhá pravidelně. Zde je možné vidět jízdu těch, kteří to opravdu umí, a natrénovat to trošku sám sám.Jezdí se s ESP i bez něj.Sucho, mokro, simulace náledí.My Čěši máme sklon k papouškování toho co jsme někde zahlédli, a jsme přesvědčeni že jsme nejlepší, všemu rozumíme, všude jsme byli- zkrátka zlatoručáci, brouci pytlíci.Pohled ostatních na nás je ale naprosto odlišný, realita je někde jinde.Zkuste si to, a pad mluvte o nějakém utrhávání a vyrovnávání smyků. Do určité meze se dá auto zvládnot s jakýmkoliv pohonem, potom už se dají jenom srovnávat kosti.Chápu, že mnozí z nás na své miláčky nedají dopustit za žádnou cenu.Nemůžeme ale být nekriticky adorativní.
Já hovořím z praxe na silnici, ne na okruhu, každý ví, že okruh je trochu něco jiného než realita, že? Kamarád se v Subaru přizabil, asi 2 týdny po tom co ho koupil. Já osobně jezdím na zadokolkách asi 7 let a smyků jsem zažil dost a dost. Myslím, že ke smykům mám co říci narozdíl od Vás. Nevíte totiž, o čem mluvíte.
Znovu bych si dovolil nesouhlasit, ale už naposledy. Na okruhu v Sosonové se simulují podmínky normálního provozu, a dá se tam vyzkoušet každá hranice stability. Znovu opakuji, je potřeba to vyzkoušet. Neberu Vám zkušenosti se zadním pohonem, ani ho nijak nezpochybňuji. Podotýkám, že osobně považuji za nejvyváženější auta BMW.Ale pohon Subaru a AUDI je v extreémních podmínkách nejlepší, a ta auta se opravdu nechovají záludně a pokud někdo vyletěl ze silnice, tak znovu opakuji, že musel porušit fyzikální zákony, platící pro všechna vozidla, nebo to prostě momentálně nezvládl.V současné době jsem si koupil 12- té auto v životě. S každým najezdím zhruba 70-150000 km, podle toho , jak se mi líbí.Co jsem zažil za volantem, nemá cenu rozvádět.
Za volantem jste toho zažil asi víc než já. Mám najeto cca 400-500tis. (hrubý odhad) Ale simulace provozu na okruhu v Sosnové je poměrně úsměvná věc. Byl jste tam? Sáhnul jste si na ten asfalt? To není asfalt na silnice, ale závodní povrch pro motokáry!! Takový povrch není asi na žádné běžné silnici v ČR. Já už jsem pár hodin na okruzích strávil se svojí M3 a stále platí, že na zadní náhon nedám dopustit. Mám s kamarády na zimu na blbnutí starou 325iX, ale stejně radši sednu do klasického zadohrabu. Ale BMW iX má 60% na zadní nápravu, takže se stejně chová víc jako zadokolka, než jako 4x4. A pohon Subaru? Znám spoustu nehod, které nemusely dopadnout tak blbě, jen kdyby řidiči věděli, jak se má se Subaru ve smyku zacházet. Většina lidí automaticky na začátku smyku sundá nohu z plynu (což by částečně pomohlo u zadokolky), ale to je v Impreze ta nejhorší chyba. Naopak se musí plyn přidat, aby vás z toho ta přední náprava vytáhla. (a samozřejmě adekvátně reagovat volantem atd..) U Audi nevím jak to funguje, neb jsem s žádným nejel bokem. Ale nakonec stejně asi uznám, že pro "obyčejného" řidiče je 4x4 malinko lepší. Když pojede stejně rychle(pomalu) jako ze zadokolkou a nebude si říkat: "Já mám 4x4 mě se fyzikální zákony netýkaj." tak asi bude víc v klidu. Ale já jsem blázen, takže není nic lepšího, než pořádnej drift v M3. Howgh, domluvil jsem. Odlítám na dovču. Mějte se tu hezky.
Jo, zkoušel jsem to i v Sosnové. Fakt to stojí za to. Jezdí na 2.-3. stupeň plný plyn, auto je neustále ve smyku. Přeju hezkou dovolenou.
ja jen chtel rict,ze se zadokolkou v zime nemas sanci se nekam dostat.jasne,uzijse si spoustu driftu,ale co z toho,kdyz zustanes pod kazdym druhym kopcem stat???!!! podle meho nazoru z hlediska prakticnosti a i spolehlivosti ohledne zda dojedes ci ne, je nejlepsi 4x4.vy prazaci ani nevite co je to vlastne zima.vam tam nasnezi jednou za zimu 10cm a hned z toho mate kalamitu...
A jen pro úplnost. GTI a posléze já jsme původně obhajovali pohon zadní nápravy u limuzín a nakonec se debata stočila k tomu, kdo někde na Vysočině nebo v Krkonoších zůstane po vánici pod kopcem. To je jako bych tahal 4x4 na okruh. Nesmysl. Každej kdo má takový auto (a zároveň dostatek rozumu) neudělá to co jsem popsal. Limuzína v Peci a Subaru na okruhu, to jsou věci, který se (podle mě) prostě nedělaj.
ja se jen snazil reagovat na to,jak GTI se nam snazil vsugerovat(aspon me to tak pripadalo),ze pro limuziny je proste nej zadokolka.tak sem se snazil vysvetlit,zeby si s poradnou limkou v zime jen na zadek ani neskrt...
Tak v tomhle ale musím víceméně souhlasit s GTI. Mercedes sice dělá 4matic, BMW dělá iX, ale oboje jsou velmi okrajové modely. Řádově bych řekl tak do 5-7%(tipuji) Audi vynechávám tam je to otázka image. Takže drtivá většiná limuzín funguje i v zimě. Jak už jsem řekl, je to spíš otázka správnejch pneumatik než poháněný nápravy.
Ab Juli bietet Mercedes-Benz die neuen Sechszylinder-Diesel E 280 CDI mit 190 PS und den E 320 CDI mit 224 PS in der E-Klasse optional mit einem permanenten Allradantrieb an
taky dobrý,jěště 5 let výzkumu a budem jezdim na listí
Zur IAA präsentiert Mercedes-AMG den neuen ML 63 AMG. Er ist das erste Modell mit dem komplett neuentwickelten AMG-V8-Sauger Triebwerk. Es heißt M156 E 63 und hat 6208cmł. Es leistet 510 PS und 630 NM. Die maximale Drehzahl beträgt 7200 U/min. Der Bankwinkel beträgt 90°. Der 63er AMG wird nach dem ML auch in die S-Klasse, CL, R-Klasse, SL, CLS, E-Klasse, CLK und SLK kommen. Der M156 verfügt wieder über 4 Ventile pro Zylinder. Der größere Bruder M157 hat 6,0 Liter und hat einen Bi-Turbo sowie einen 80° Bankwinkel, damit die Turbos gut untergebracht werden können. Er soll über 600 PS und ca. 800 NM leisten. Er debütiert 2007.
Unterdessen wird der der SLR (C199) demnächst auch in einem Metallic-Grün und Blau angeboten und den schleppenden Absatz anzukurbeln