Novinky
Doufám,že oddělovat se bude betonovymi bariérami, protože se najde plno chytráků včetně policie a silničářů, kteří se tam budou otáčet. Známe z celé D1!
To problém nevyřeší - když tak jen na chvíli. Známe z Anglie. Krásná osmiproudová dálnice a všichni stojí.
..tak zkus hodit návrh, co podle tebe by mohlo pomoct...
Asi mě začnete kamenovat, ale můj návrh, co by mohlo trochu pomoct je následující: nejezdit autem zbytečně... Nebýt pohodlný a tam kde to jde využívat hromadnou dopravu atd... Sám řídím auto velmi rád, ale jako pražák jsem rád, že jsem se odnaučil tomu pitomému zvyku ráno sednout do auta a "pohodlně" se za 50 minut doplazit zácpou do práce, když "sockoua pěškobusem" to stihnu za 35... Uznávám, že u dálničního provozu jde trochu o něco jiného, ale přesto... nejezděme zbytečně a zvlášť solo!
sice jsem jeden z těch který se bez auta nikam nehne,ale něco na tom je,nejezdit zbytečně sám.Ani není to taková blbost,když to funguje například v Miami kde jsou speciální jízdní pruhy určené pro auta s více pasažéry.Jenže to bysme tu museli mít třeba i těch pět pruhů v jednom směru jako tam
..ale sám víš, že prostě někdo to nelze... já např. jsem jezdil z domu do práce mhd něco málo přes hodinu... a autem jsem tam byl za 20 minut... A za další... vadí mi že v mhd jezdí samý smradlavý prasata.. a to když tam stojím v kvádru... úroveň mhd tu zatím není tak jak by měla být.. je to ale o přístupu lidí... (tzn. taky někdy jedu když vím, že si tím pomůžu).. Ale to neřeší dálnici... Ano... a´t jezdí Pendolino Brno-Praha (a velký města)... ale ať ten vlak jede z centra do centra ne déle než 1.5 hodiny... pak raději pojedu vlakem než autem.... jenže autem když to není moc tragický.. tak jedu z centra do centra rovný 2 hodiny... takže nevím co bych zabil v metru atd...
nie je to vsak aj tym ze stat nepodporuje prevoz kamionov vlakmi? keby premier povedal: teraz dame 10mld na vybudovanie nakladacich/vykladacich stanic na zeleznici a je povinnost kazdeho tranzitneho prepravcu pouzit vlak, tak by to aj ryzhlo zacalo fungovat