Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

BMW M: nejistý osud M1, potenciál pro X5 a X3

34 komentářů

m1 (e87) je podla mna mrtve. neviem si predstavit, aky motor by tam montovali, nakolko uz maju bmw 130. osobne ma to mrzi, tesil som sa na m1, no budem si musiet pockat
Divize M je ikona. Tak opatrně, ať z toho neudělají masovku a nezkazí si jméno. BMW není Mercedes, nepotřebuje hardcore verzi od všeho. M5 Touring už tu byla, za tu se přimlouvám. Ale XM5, MX5 nebo X5M to bych asi nemusel. X5 mám rád, řídil jsem ji a je to super, ale pořád to bude "gazik" a né sporťák. Navíc se vyrábí X5 4,8IS. Takže se budu opakovat, ale nechte "gaziky" napokoji a věnujte se 3 a 5 řadě. Audi už vytáhlo novou RS4 a chystají se ji srovnávat s M3. Tak šup šup, ať nemachrujou, že pojeli BMW M3. Dokonce ani M7 si neumím představit. Vždyť od toho je tu Alpina. (další ikona, ale to už tak u BMW bývá)
naprostej souhlas
máš recht..ale M1 a M5 Touring bych ještě zkousl,ale to je tak všechno a navíc X3 je fakt hnus auto..samý plast.¨No fuj.
podle mě pokud bude M-ková verze od X5 a X3 tak je to odpověď BMW na AMG od Mercedesu a možná trochu i na Cayenne. Určitě nejde (a nepůjde) o supersprtovní verze, ale o luxus podpořený výkonným motorem a možná sníženým podvozkem určeným převážně na silnice než nějaké polní cesty a o terénu bych už vůbec nemluvil. pokud bude BMW 130 tak potom asi nemá smysl vytvářet ještě M1, jedině, že by dostala třílitr s turbem.
Ale podle mě nemá BMW zapotřebí odpovídat AMG (X5M vs ML 55AMG) BMW si až doteď (a snad i nadále) uvědomovalo, že z gazika závodničku neudělá.
A to ani milionem koní. Mercedes to ještě pořád nepochopil a proto si dává vlastní goly v podobě verzí 65AMG. A luxus podpořený velkým motorem už vyrábí: víše citovaná X5 4,8IS. Zkrátka a dobře: ševče drž se svého kopita (a zdravého rozumu). K čemu je 500PS v off roadu, když se v první zatáčce převrátí na střechu? Jakýkoliv 300 PS sporťák bude v zatáčce rychlejší. A rychlost na rovince snad majitele BMW nezajímá. (Alespoň mě teda ne) Takoví lidé si koupí právě Mercedes. A M1? Ta to bude mít vedle 130i těžké. Nechce se mi věřit, že by Mko bylo přeplňované. Proti tomu klidně podepíšu petici
Ty jsi asi nepochopil smysl mého příspěvku. Pokud by BMW přišlo s takovým autem (55AMG má 476kW/700Nm a nevím o tom že je 65 jinde než v SL a Cayenne Turbo je na tom podobně) tak by to bylo z marketingových důvodů, protže X5 4,8IS prostě nemá parametry jako konkurence a je tady určitá skupina zákazníků, která právě tyhle auta chce. Takový lidi nezajímá, že se ten výkon nedá prakticky využít (u M5 to je podobný tu normální člověk využije maximálně z 50% a taky se prodává) na sportovní jízdu bude určitě lepší třeba 6-ka a když bude chtít do terénu tak si určitě vybere taky něco jinýho. Racionálním myšlením nikdy nedospěješ k závěru proč si takvý auto koupit. Podívwej se třeba na Porsche. Je to podle tebe výrobce terénních a nebo sportovních aut? Asi si myslíš že je to blbá otázka, ale Cayenne se prodává víc než všechny ostatní modely dohormady a ještě před pěti lety kdyby mi někdo řekl že nejprodávanější Porsche bude SUV bych si myslel že si dělá nemístný vtipy. jsou prostě případy, kdy je na prvním místzě marketing a prodej a až potom to ostatní jako je technika.
Ale teď mě napadlo, že by ty X5 a X3 mohla taky třeba dělat Alpina místo M-Power
Tak nějak jsem to myslel. S tím racionálním smýšlením máš samozřejmě pravdu, to je mi jasný. Běžnej řidič může využít naplno auto tak do 300PS, ale to je na dalekosáhlej rozbor. 65AMG se dělá jen v S, CL a SL. S tím Porschem je to taky pravda. Je to vidět i na ulicích. Jsem z Pardubic a jezděj tady asi 4 911 ale 3xCayenne Turbo a asi 5xCayenne S. Marketing asi bude vítězit vždycky, protože jde o prachy, to chápu. A právhned na začátku jsem říkal, že přemotorování takovejch aut jako X5, X3, a 7 bych přenechal Alpině.(to jsem říkal hned na začátku)
Tak teď se omlouvám, tu Alpinu jsem v tom prvním příspěvku přehlédl. Jinak jsem se díval přímo na stránky AMG a máš pravdu v tom že se dělají všechny tři verze. Ale CL(SL)65AMG se dělá jen na zvláštní přání a v omezený serii a tak mě překvapilo, že je má náš Mercedes normálně v nabídce zatímco Německej má v nabídce jen S65AMG a CL(SL)55AMG jako vrcholový modely
Taky tady jezdila Alpina B10 a tu nahradil prave jeden z tech Cayenu Turbo
Tieto plánu sú trochu v rozpore s nedávnym vyhlásením, podľa ktorých chce divízia M produkovať iba čistokrvné športové modely, a nerobiť z áut len výkonné verzie ako AMG. A ultimatívny športiak sa z SUV alebo ťažkých limuzín nedá spraviť. Preto doteraz nebola M verzia radu 7, alebo doterajšej X5 (tá dostala špeciálnu verziu 4.8is).
...protože oficiálním dovozcem už není. Rozhodně ne v takové podobě, jak by dovozce měl vypadat a co by měl plnit. Pokud dobře vím, tak byla ze strany BMW a.g. dána mnohem větší kompetence jednotlivým prodejcům a role AutTecu zůstala pouze u vyřizování homologací atd. Koneckonců je to jediné rozumné řešení, jak může BMW odstranit ze hry AuTec, který pokazil co mohl avšak drží se své pozice zuby nehty a to díky nešťastné smlouvě, které s ním BMW kdysi uzavřelo. Současně však BMW doposavad nenašlo odvahu a schopnost založit v ČR skutečné vlastní zastoupení, které by konečně mohlo něco pořádného udělat v marketingu, akcích a vztazích se zákazníky. Věty v článcích typu "...řekl nám Petr Buček ze společnosti AuTec Group, která je oficiálním dovozcem vozů BMW do České republiky..." jenom pomáhají tomuto dožívajícímu kolosu vytvářet mlhu!
A bude hur s tim AuTec. Pockej za chvili, az oficialne vyhlasi na co se pasujou jeste k tomu BWM a LL
jo jo všichni zapoiměňte na autec .... budou jen vyřizovat homologace ... to je absolutně nezajmavá činnost jen omezuje prodeje ... si myslím že ještě spousta lidi se na ně rádo obrátí aby jim posvětili přestavbu auta na staré papíry ...
jako M1 by bylo supr malé žihadlo..bylo by to něco jako Audi S3, což je supr malý kanon,ale X5 tak to fakt ne a navíc X3 to je už opravdu hnus. M5 Touring může být supr..bude něco jako Audi RS6, což je žihadlo,ale není řiditelná normálními lidmi, to je větší šance že člověk uřídí Porsche 911 Carrera. Slyšel sem i o M7,ale všeho s mírou..stačí když bude M1,M3,M5 a M5 Touring a pak M6 a stačí...víc raději kdyby už nedělali!!
Ješte bych doplnil M8 kdyby se vrátila, ale M7 bejt nemusí.
M8???...tak to mi nic neříká....pouč..
M8 existovala iba ako prototypova verzia coupe 850i: [odkaz]
když je M6 tak nevidím význam pro M8
Zalezalo by na tom, co zac by bolo nove M8. Resp. jeho civilna verzia 8er-Reihe. Ak by to bolo trebars taketo nieco, preco nie?: [odkaz] To, na co som tu nechal odkaz v predchadzajucom prispevku je ale auto, ktore sa vyrabalo na prelome 80/90. rokov.
mám takový tušení že BMW M8 nikdy neexistovalo. Možná 850CSi by si to označení zasloužilo, ale nikdy to nedostalo. Mělo 380hp a 550Nm. Takže pokud se nepletu tak skoro jako tehdejší M5. Ale jestli se pletu tak děkuji za případný doladění mých info.
Nepleteš, máš správné informace.
Speltl jsem se, byla to jenom 850Csi. potřebova lo by to potrápit CLko.
BMW pripravuje pre Frankfurtsky autosalon 2005 nielen predstavenie spomenutej verzie roadsteru Z4M, ale aj verziu Z4 Coupe! Okrem toho vystavia koncept RFK (crossover kombi a MPV) a pravdepodobnou "bombou" (podla zdroja z automobilky) na stanku "BMW" bude predseriovy koncept "malej" limuziny Rolls-Royce pozicovanej pod Phantomom!
to, ze chystaju malu limuzinu od RR som nevedel. bmw teraz buduje spolocnu platformu pre patku a sedmicku pod oznacenim L6. znamena to, ze to bude zaklad pre "maly RR"?
Sorry, ale technicke detaily som si uz netrufal vyzvedat. Jedine este viem (ale tato info nie je ista, lebo nie je od BMW), ze ten RFK by uz mal mat uplne novy design, ktory by mal byt aplikovany na vsetkych novych modeloch od 1.1.2007 (buduci rok este dobehnu nove X5 a coupe/cabrio 3er podla aktualneho designu).
nova x5 (e70) pride v 2007, o rok neskor by mala nasledovat jej sportova verzia x6? (e71). bmw planuje este jeden model nieco medzi kombi a vanom
Ten model medzi kombi a vanom, to je ten RFK : Premiera konceptu teraz vo Frankfurte, seriovka v 2007. Nova X5 bude mat vraj premieru v Detroite 2006. Mozno neskor, ale urcite v priebehu 2006 (nie az 2007). To co sa oznacuje zatial ako X6 (e71) - tak to mas pravdu, ze bude v 2008.
A tu ste videli? Tvrda jak beton, v tom videu ji ten chlapek honi po okruhu a mazec..))[odkaz]
[odkaz]
heléééé, kde je to fideóóó?? Sem asi slepej
Tak to je opravdu cisty, nefalsovany HNUS