Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes: nový osmiválec 420 CDI

18 komentářů

a navzdory oznaceni ma objem 4,0
a preco ho nedaju aj do CLS????
aby mohli machrovat ze je o neco vys ne 400 cdi
Najlepsi je ajtak M-B. PRECO?
Lebo oni robia najlepsie najkrajsie a najusporivejsie auta + aj
S 600 biturbo kde je spotreba okolo 16-18 litrov na sto kilometer
hmmm zajmavé ... jsem zvědavej na pružný zrychlení .... jinak stále čekám která firmaudělá první diesel v12 ...
Ked vezmu s tahaca SCANIA agregat a rachnu ho do SAABa.
A od kdy mají tahače dvanáctiválce?
SCANIA má maximálně V8 16l 480HP.
od roku 2000.Jestli pujde do serie težko říct ale když ho testujou??
je naplánovaný do nové eSklasse. Ale tam asi stejně nebude dřív než rok po uvedení..
To takhle tenhle motor vrazit do 300C v kombíku s kitem od Startechu a vůbec bych si nestěžoval...
s 260ps je velmi rychlý vůz natož 314 ps!! už se těším
Mercedes-Benz E 420 CDI*

Acceleration 0–100 km/h
6.1 s

Acceleration 60–120 km/h
5.4 s

Top speed
250 km/h*

Fuel consumption (combined)
9.3 l/100 km
CL 420 CDI super povoz za rozumnej provoz
CL a SL s CDI? Tak to uz je vazna katastrofa. Ma to sice vykon a aj jazdne vlstnosti by boli OK. Ale keby som ho nastartoval a zacalo by to chrochtat jak taky traktor... no neviem ale dost trapne sa mi to zda. K tomu motoru mam len jednu vyhradu. Sorry, ale tych 9,3l/100km je fakt vela. Naposledy som mal moznost ten slavny 745d jazdit, teda 740d lebo je pred faceliftom. Fakt je to raketa, no mestska spotreba(to som jazdil riadne po meste a nie 2 kolecka okolo bloku) sa hybe na urovni 16l/100km. Mimo cca. tych 9-10 spravi. Neviem ci to neprehanaju ty vyrobcovia. Ja som si totiz vzdy myslel ze v diesel verziach ide v prvom rae o spotrebu. No ked vam poviem ze V8 v tejto objemovej kategorii sa pohybuju v rozmedzi 10-13 kombinacia(udaje vyrobcu tak ako tych 9.3) tak pouvazujem nad tym, nevoriac o tom ze to spravia uz aj take "lenive" a "nenazrate" ameriky, potom je to fakt na zamyslenie. A k tomu v niektorych krajinach su dane a poistky na diesel stejne vyssie tak ma to neoslovuje. Ja som mozno "stara skola" ale urcite preferujem benzin. Ak by som mal brat diesel tak ten 270 CDI alebo 220CDI u Mercedesu, alebo 525d a 320d u BMW.
Nm.a tím je opotstatněný jeho použití i v takovych autech typu CL,SL,CLS,SLK.
tak ted je to komplet.
:no: