Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota Auris 2010: Facelift po třech letech

40 komentářů

letanovce
striedmy , dizajn ala VW....podla mna to pomoze v predaji hlavne v europe....... :yes:
marozKO
zeby konecne odchazela moda tech hnusnych "zakazdoucenukulatych" svetel?.. huraaa!! 😄 mam radost
Klaudius
čo tým myslíš?
rohYpnol
to začíná vypadat alespoň trochu jako auto. Pokud předělali i ten podle mě příšerný interiér, pak lze vzkázat Toyotě - vítej v nižší střední třídě :-!
Loptos
No ja ti nevim, mne ten sa interier lubi. Prijemne radenie. Samozrejme neriesim kvalitu
rohYpnol
Někdo má rád holky, někdo zase vdolky 😉
Ricardo
Když se vezme to nejlepší z Aurisu a z Avensisu, tak z toho zákonitě muselo vyjít na poměry Toyoty moc pěkné auto :yes:
peter_ko
z predu sa mi viac paci terajsi auris , nafuknutemu zadku nepomoze ani trapny akozedifuzor...
twistedTSD
jo vypada lip, zadku sice nepomuze ani 10 liftu, ale i tak se mi celkem libi
_Teddy_
Som zvedavy najma na tu "vyssiu vnimanu kvalitu interieru". To co ma Auris teraz je hnus, velebnosti! A to ani nevravim, ze prakticky v kazdom aurise ta prapodivna vzdusna konzola vrzga snad uz ked vychadza z autosalonu. Predosla Corolla mala ovela kvalitnejsi interier, ale Aurisom sa Toyota jednoznacne pohla k lacnym materialom na palubke aj stredovom paneli...
Klaudius
Keby Auris dostal interiér Corolly to by bol gól, a keby aj zvonka prebral jej výraové prvky, tak ešte väčší...Golf by dostal podstatne vyrovnanejšieho súpera.
jurajos
S tou konzolou je to podľa mňa hlúposť. Nevrzgala ani na dvoch predvádzačkách (1.4 a 1.4D), ani na tej mojej ešte nevydala hlások. Zato stredová schránka vyhráva ostošesť. Nevraviac o tom že na zvýšená poloha radiacej páky je prudko návyková, presadnutie do klasiky vyvolová dojem že radíš odkialsi zo suterénu.
Klaudius
To posledné by ani tak nevadilo, šaltpáka pekne poruke pár cm od volantu je fajn vec.
ryman
[odkaz]

rip corolla
Gratulujem, konecne design lahodiaci oku europana :yes: Mam suseda, ktory ma doma Auris....najazdil s tym uz viac ako 100 000 km a nic sa nepokazilo, nic nemenil! Len 3x garancna v perfektnej cene. Bol s tym na prehliadke a teste tlmicov a vsetko je oppotrebovane na cca 50%. Brzdy, kotuce, tlmice bude mozno meniot pri 150 000km! Jeho znamy, ktory byva o 3 domy dalej ma Golfa (kupovali ich v rozpati 2 mesiacov) a ten uz bol 2x odtiahnuty a 1x musel prist do servisu kvoli dalsej poruche.

Na zaciatku som Auris nemusel, bol doslova hnusny. Dnes si ce tiez jeho design nemusim, ale ta spolahlivost, ktoru mala Corolla sa potvrdila aj v Aurise. Skutocne je to auto, ktore nic nepotrebuje, len jazdi, jazdi a jazdi :yes: :yes😒br />
Este jedna vec:
obcas ten znamy pride Aurisom a vezie ma (chodime spolu na tenis) a pozoroval som tie kritizovane plasty. Su tvrde a na pohlad odpudzuju, ale....ale nikde ziadny pazvuk, vrzanie. Preto sa divim borcom, ktory pozru na nejaky novy model v clanku a z fotiek usudia, ze ten interier je podpriemerny. Podla mna by sa mali hodnotit interiery po 100 000km! To by polovica "idealov" prepadla!
J4K
...už se probuď, auris je tureckej paskvil, kterýmu nepomůže nic než kompletní výměna za nový zgruntu jiný model. A ty kecy že známej známýho...je spokojenej a nic mu nevrže...ha ha. Vrže to v palubce jak ***, jen co se zapne topení a ze sedaček se dělají hemoroidy - jestli o něj tolik stojíš, dám ti spojení na svýho bratra, rád se ho zbaví. Je to sice jen 1,4 ka benzin, ale má prd najeto. (po lehké havárce na výměnu předního nárazníku čekal přes měsíc).
Tvoje kecy nic nezmenia na tom, ze je to najspolahlivejsie vozidlo v mojom okoli. A dakujem, nepotrebujem rozlmatene sunky. Aj tak planujem tento rok kupit nieco z produkcie😒br /> Toyota, Mazda, Honda - ovsem strednu triedu (Avensis, Accord, 6)

Sedacky su daleko lepsie ako v Ochcavii, takze neviem o com kecas.
twistedTSD
a ja uz si delal nadeje ze si to projednou odpustis 😄 ...
promin 😲 ;-\ 😉
1zdavu
Tak ako clovek co vlastnil toyoty ta uvedeim do obrazu o kvalite.
Napriklad co si mozno nepocul, boli problemove motory 1.8VVTi do roku vyroby 2003, ked vdaka ovalite valcov mali nadmernu spotrebu oleja a Toyota to musela riesit.
Diesle mali problemy so zotrvacnikmi, takze vydrzali tak najazd nieco nad 100000km. Potom majitela cakala nie lacna vymena.
Momentalne su diesle toyoty nachylne na kvalitnu naftu, dokonca je odporucanie aku tankovat. Rovnako nie malo majitelov ma vyssiu spotrebu oleja.
Takze asi tolko ku kvalite toyoty. A to ti pisem ako clovek co na toyotach jazdil. Tymto netvrdim, ze su to zle auta, naopak, ale musim sa usmievat ked pocuvam a citam o ich "bezproblemovosti" a kvalite. Kazda znacka ma problemove "nepodarky" bez vynimky.
Lenze pocet "informacii" o kvalite je umerny poctu kusov na cestach. A ked u nas nieco jazdi menej, je mensia pravdepodobnost ze sa to bude vo velkom rozberat "verejne" ako ked je nieco na ceste mraky a je viac uzivatelov co sa "pochvali". Ale ked sa clovek pozrie na specializovane fora jednotlivych znaciek kde sa zgrupuju majitelia, dozvie sa viac ako na vseobecnom webe a informaciach o kvalitach aut od "mojho znameho kona psa".
otazka mimo temu ....cim jazdis teraz?
1zdavu
V sucastnosti Octavia, Cee'd, Corolla, Fabia, Berlingo, Focus. Niektorymi viac, niektorymi menej, Rocny najazd spolu cez cca 40000km.
velitel mesta bugulmy
Chci se zeptat normálních lidí, tj. ne misiaka. Víte snad někdo z vás, nakolik má váš soused opotřebované tlumiče - jestli na 50% nebo víc? Je tohleto normální? Opravdu je možný, že by někdo - kdo má mimochodem projev žáka ZŠ - měl tak detailní znalosti toho, co má známej známýho? Mně to připadá jako typický internetový kecy...
Testy tlmicov si davam robit previdelne kazdy rok. Ak si o tom nepocul, tlmice su najdolezitejsia vec po pneu, ktora prispieva k bezpecnosti a to nie len soferovej. Dobre tlmice zkracuju brzdnu drahu, ak jazdis v meste a vies ako chodci skacu do vozovky mimo prechodov......
Miestna DEKRA nam tu robi kazdy rok tyzden bezplatneho testovania tlmicov a vzdy si tam so susedom zajdeme. Ta posledna navsteva mi zostala v pameti, lebo jemu test vykazal hodnoty okolo 50%, co som komentoval slovami "tisko zavidim, na ten pocet km je to slusne!" Ja som musel obidva predne vymenit, co nebolo prave lacne. Tak len preto to mam tak akosi este v pameti. A ak vies dobre citat, tak to nebol znamy znameho, ale moj sused a velmi dobry kamarat s Aurisom. Jeho sused (cize znamy mojho znameho) ma Golfa. S tym sa ja obcas na ulici pozdravim, nezaujima ma, je to taky nafuknuty, tupy .....vlastne typicky clovek s Golfom. Nikto ho na nasej ulici nemusi a o jeho tlmicoch som nic nepisal. Kapis?

Ja viem, to sa tazko chape cloveku, ktory pozna maximalne tak nejaku vymenu pokazenej suciastky vo vlastnej garazi (aj to najprv zhana dva tyzdne za dobru cenu - kradnutu), garancne prehliadky su pre neho tabu (vsak naco aj na tédeí po 400 000km) a nejake sluzby naviac ako testovanie tlmicov je pre neho totalne tabu 😉

A z tvojich prispevkov som zistil, ze nepises k teme, stale len rypes do tych, ktori uznavaju aj nieco ine ako koncern. Takze tymto sup do hate-listu

o 😉
ryman
misiak s tymto pristupom budes mat v hateliste za chvilu 80% uzivatelov auto.cz >😁 >😒] :yes:
...a tymi normalnymi si myslel "prokoncernorientovani" ??
freeman
Toyota Auris už nie je čo bývala hlavne po stránke kvalita-cena. Toyota má posledné roky maximálne predražené modeli. Aj akcie stoja za prd. Proste Korea je momentálne lepšia voľba.
ano je draha. Ale asi vie preco. Korea nie je zla, ma naozaj prekvapivo dobre hodnotenia. Ale japonec je "zatial" japonec.

Este by som to zhodnotil tak, ze korea bola, je, a bude vzdy lepsia volba ako cokolvek od koncernu.
jurajos
Páni, musím vás poopraviť. Aktuálne je Auris lacnejší než porovnaťeľný Ceed. A to tak že výrazne.
1zdavu
Tak som si teda pozrel cennik a myslim ze sa mylis. Jedine ze by si ma presvedcil o opaku. Ak porovnam zakladne motorizacie a akcny Auris Active s cennikovym neakcnym Cee'd-om EX tak rozdiel je 1000,-EUR v prospech Aurisu ale

Auris nema
- hlavove airbagy
- aktivne opierky hlavy
- predne hmlovky
- ovladanie audia na volante
- nastavovanie bedernych opierok
- elektriku na zadne okna
- kozeny packet (volant + radiaca paka)
- bluetooth
- USB na radio
- 6 reprakov

Cee'd nema
- optitronove pristroje
- polohovatelne zadne sedadla

Takze ano je lacnejsi, ale za cenu kompromisov aj v bezpecnostnej vybave. Nehladiac na to, ze Cee'd uz umoznuje co to dokupit k vybave navyse, s cim ma Auris este stale problem.
Jazdidl som Corollu, mal som Avensis, ale musim zial skonstatovat, ze podla mojho nazoru Auris nebol spravny krok od Toyoty. Dokonca ukoncenim Corolly uz neponuka ani kombik v nizsej strednej triede a za prakticku Corollu Verso pyta neskutocne peniaze.
jurajos
Neviem aké su teraz cenníky...ale môžem porovnávať s tým čo bolo keď som Auris kupoval.(leto 2009)
Auris 1,6 Exclusive Navi...všetko Tebou popisované mám ,až na aktívne hlavové opierky + naviac 16 disky, vyhrievané sedadlá, navigácia, duálna klima, 6-stupňová prevodovka, tempomat, ESP. Cena cca. 15 500 Eur.
Ceed 1,6 EX s týmto všetkým vychádzal na cca. 18 000 Eur.
Takže neviem na aký cenník pozeráš, pretože neverím že by sa za pol roka toho toľko zmenilo.
1zdavu
Pozeram aktualny cennik kratkeho Cee'd-u po facelifte

[odkaz]

s motorom 1.6 stoji vybava EX 14890,-EUR a najvyssia vybava TX stoji 17090,-EUR,-.

Akcny Auris 1.6 Valvematic Active Navi je aktualne podla cennika za 15950,-EUR.

Myslim ze cenniky sa aktualne oplati pozerat aj v den "rozhodnutia o nakupe", pretoze sa to aktualne meni velmi casto u vacsiny znaciek. Nevraviac o "bonusoch" pri osobnej navsteve.
jurajos
Pozrel som to aj ja, ale aktuálne na ten auris stráca vo výbave EX v tých diskoch, duálnej klíme, stabilizácii, kolennom airbagu, navigácii a tempomate.
Nech na to pozerám, ako na to pozerám, stále mi vychádze ten Ceed drahší.
O bonusoch sa baviť nebudeme ok? Asi aj Ty uznáš že takúto výbavu naviac by Ti žiaden predajca Kie ako bonus neponúkol.
1zdavu
OK jasne beriem, ak chces bohatsiu vybavu akcny Auris je na to lepsie. Vyjde lacnejsie aj ako vybava TX ktora ma daco navyse ale daco jej aj chyba.
Ak si skromnejsi lepsie je na tom cennikovy Cee'd.
Osobne ked sme polovicke vyberali nove auto v 2007 sme chceli zase Toyotu t.j. Auris, ale po tom co predviedol predajca (a aj servis koncu predvadzal) a v porovnani ceny/vybavy Auris vs zvysok vyberu padlo rozhodnutie zmenit znacku. Aj ked vo vybere bolo viac znaciek, nakoniec Cee'd v suhre vybava/zaruka/cena a hlavne aj vdaka jednaniu a pristupu predajcu vyhral. A zatial je to OK a dufam, ze to tak aj ostane.

😉
jurajos
Inak zaujímalo by ma v čom tá akcia Toyoty vlastne spočíva. Lepšiu výbavu ako predtým neponúkajú a cenu vlastne tiež nie.
S predajcami Toyoty to nie je bohviečo asi všeobecne. Ten náš sa o zľavách nebavil, akurát prihodil blbinky typu sorter do kufra, bezpečnostné matice atď.
Len tak na okraj...ktorý bol ten Tvoj?
nie je bohvieco??? Clovece, Toyota je najpredavanejsia a dlho zostane. Myslis, ze Toyotu zaujima nejaky CS trh? Podla novych statistik si Toyota zase posilnila predaje hlavne v USA a Japonsku. VW mozno (ak prikupi dalsich 5 znaciek) dozenie Toyotu v roku 2015, ale najskor bude musiet zapracovat na mizernej kvalite!
jurajos
Neviem čo Toyotu zaujíma a čo nie, ale mňa ako zákazníka zaujíma ako so mnou jednajú tam, kde nechávam pomerne veľký obnos svojich peňazí. To že Ty si necháš s.r.a.ť na hlavu je Tvoj problém.
1zdavu
Toyota tiez zacina mat problem s kvalitou. Minuly rok robila zvolavacku na 4.3miliona kusov a tento rok zase zacina zvolavackou na 2.3 miliona kusov pre problemy s plynovym pedalom. Konkretne 2009-10 Toyota Rav4, Corolla, Matrix, 2005-2010 Avalon, 2010 Highlander, 2007-2010 Tundra, 2008-2010 Sequoia, 2008-10 Camry
1zdavu
Bol to predajca v NR. A neslo len o zlavu. Za auto ktore nam oni predali, sami servisovali 4 roky nakoniec ponukali na protihodnotu menej ako predajca KIA. Ako bobus "verneho" zakaznika ponukali az metalizu zdarma, ak by sme chceli auto bez metalizy tak nic. Nevraviac o tom ze vybava Auris Terra Cool (mala az 2xairbag, ABS) stala viac ako ako vybava Cee'd EX (6xairbag, ABS, aktivne opierky hlavy, hmlovky atd). Ak by sme brali vybavu Auris Sol tak rozdiel je okolo 100000,-SK a este stale to nemalo vtedy vybavu ako Cee'd EX. Zato predajca KIA ponukol lepsiu cenu na protihodnotu, dal zlavu na novy kus a cele jednanie s nim bolo ako s partnerom a nie stylom "ber alebo neber" ako previedli v Toyote. Asi si boli isti vernym zakaznikom. Hold asi az prilis.
A nedokazali si zratat ze aj na servise zarobia, hlavne ak to predavaju niekomu kto na aute jazdi a nema ho len v garazi na weekendovu jazdu do hypacu. 😉
jurajos
Tak to si ma moc nepotešil. Presne u nich sme aj s otcom auto kupovali.(ja preto že bolo aktuálne najlacnejšie hodnota/cena, otec že sa mu skrátka páčilo)
A musím priznať že z pána predajcu som zrovna dvakrát dobrý pocit nemal.