Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota: superdiesel i pro Corollu Verso

21 komentářů

Brutal kvalitka!
Tak tohle bude asi super motor a taky super pojezděníčko
Jestli to narvou i do novyho jarise, tak snad zrusim prestavbu bytu
Kombinovaná spotřeba 8.8 l bude nejspíš chyba autora článku. Jinak moc hezké auto.
na 130kW je spotreba 8.8 velmi dobra
V podstate souhlasim, ale neni lepsi par tech kilowatu a newtonmetru ozelet a jezdit za 5,5 litru? Mam Octavii A5 2.0 TDi 103kW a sahneme si do svedomi... Kdy celej potencial vyuziju? Pri predjizdeni? Ok, ale az pri pomerne riskantnim. Jezdim dlouhodobe za 5,7 a to nejsem louda... Neni snaha mit za kazdou cenu nejvykonejsi turbodiesel (nebo jit s vykonem nahoru na ukor spotreby) kontraproduktivni?
V Octavii mas urcite dobry motor ale tady tomu nesaha ani po kotniky.
Spotrebu uvedl nekdo spatne.
Tento motor neni jen vykonny ale i dokonale propracovany.
Rovnat se snim snad muze jen motor od VW a to az ten nejlepsi
2.0 TDI (125 kW)
turbodiesel, ustavující několik momentálních rekordů v dvoulitrové třídě. Má dva vyvažovací hřídele a vyměnil klasické sdružené vstřikovače za zcela nové s piezoelektricky ovládanými tryskami. Systém pracuje s tlakem 2200 bar a průměrně spotřebuje 6,1 s.
Které rekordy? Motor VW má pouze 340 nebo 360 Nm, Toyota 400 !!! Toyota má kompresní poměr asi 15:1, nejnižší mezi dieselovými motory, zakže chod tohoto motoru VW jasně překonává (má také 2 vyvažovací hřídele a spolu s CommonRailem to motor od VW převálcuje. Zdravím.
Motor VW ma 2.0litre a vykon 17OPS a cca 35ONm.,Toyota o 10% vačšiu kubatúra 2203ccm teda aj výkon a krútak može., mal by byť vačsí teoretický 187PS a 385Nm ale má 400 pri 2000ot.,po vyskúsaní aut len vieme celkovo hodnotit motory prenos síl na cestu.,zrýchlenie a pružnost hlučnost spotreba.,chlapi tieto motory obydve sú moc moc dobré
dnes som mal možnost jazdit LEXUS GS 300-kou.,paráda ticho ticho.,ale vnútorný prirestor a kufor hm.,mám novú OCTAVIU II 2,0 PDI komplett výbava okrem hlučnosti pri prudkom akcelerácii., pri jemnom plyne je hlučnost dobrý.,max s chipom 232km/h priemer za 20.000km 6,3l.,pri svižnom rýchlosti., neni problem aj pod 6 do 130.,Skodovka nemá začo hanbyt pomer cena a ponukaný celkový priestor je až moc dobrý.,predošlá
octávka 240.000km bez porúch...
a
Na stránkách TOYOTY SPRÁVNĚ MÁ BÝT 6,1 l/100km v kombinaci- to je bomba
Foto 2 se mi nějak nepozdává, ale to auto jo. Myslím, že to bude parádní MPV raketa
Taky jsem si vsiml tej druhej fotky. Je to 100% Prius. Jinak peknej Diesel.
Fotka interieru aj ostatne fotky su z Corolly Verso
Tá spotreba sa mi zdá príliš vysoká.
Spotreba je chybne napsana, odhaduji m inimalne 2 litry dolu, jinak by s tim Toyota ani neprisla, ma se jednat o nejlepsi ropu v kategorii okolo 2 litru. Redakce to urcite opravi...
No VW bude mat 170 PS z 2,0 TDI (a teda aj Audi A4) BMW 3 ma 163 PS v 320d takze Toyota bude mat peknu konkurenciu. Aj ked BMW a Audi patria niekde inde ako Toyota.
Tak Toyota se už roky nehoní jen za výkonem a spotřebou, ale hlavně jim jde o ekologii a plnění emisních norem, což u některých současných motorů plní(la) již na roky dopředu...
Spotřeba tohoto Dieslu kombinovaná je 6,3 l/100km. Zdroj www.toyota.de
Na webu byly všechny údaje o tomto motoru, včetne jeho slabší verze 110KW/310Nm. Silnější verze (130KW/400Nm)má dokonce menší spotřebu.
Tyto motory se již v německu dodávaji do Toyoty Avensis.
Před týdnem všechny údaje o tomto motoru z Německého webu zmizely.
Nevím proč. Snažím se to zjisti.
Údaje o motorech jsou normálně k dispozici na webu toyota.cz v podsekci novinky ze Ženevy, 110 kW motor má neuvěřitelně plochou křivku toč. momentu, 130 kW bude řádně drahý motor. Je to pěkné počteníčko.
príliš veľa žerie na diesel, vôbec nové motory posledných rokov na môj
technický vkus majú vysokú spotrebu-to je pokrok? Dnes by mal takýto
motor spáliť asi polovicu paliva, možno príde znovu na pretras spalova-
nie chudobných zmesí z 80-tych rokov, čo robil renault
Tak tak tohle je bomba, super výkonej motor-malá spotřeba= . Já sám mám v Rav4 dvoulitra turbodiesel a spokojenost velká. Jen tak dál !!!