Testy
0
Taky někdo zaspal Už to měli všichni.
0
A není to jedno? Důležité je jaké dojmy jsme získali ne?
0
I KDYBY TO PRISLO DRIV TAK JE TO JEDNO STEJNE JE TO TYPICKY HNUS OD VW. JEDINY POZITIVNI JE MOTOR. JINAK DESIGN JE FAKT OTRESNEJ. SORRY VSEM VW-AKUM ALE NEMUZU SI POMOCT.
Opet se potvrzuje ze VW umi delat dobre auta s tragickym nedostakem stylu a vkusu... Co k tomu dodat: Zrejme se zase najde spousta lidi, kteri uveri PR kidum ze VW je "Vyjmecny automobil SPECIALNE pro ne" a nebo jim to vubec nevadi. Volks v nazvu znamena "pro reklamou zmanipulovane masy"...
Kdepak, vydržím ještě dva roky a půjdu do trojkové Laguny, plánované na 2007. Tímhle už jsem jel a nepřesvědčilo mě to. Nová Lagu má pobrat design ze studie Fluence, a Renault posledních 10 let ukazuje, že umí.
Hmmm,vytříbený vkus jen co je pravda... Laguna s tím novým faceliftem je strašná a nic novýho od renaultu lepší nebude. Umí zaujmout novým designem,ale brzo se to okouká a pak to vypadá jak starý auto (můj subjektivní názor).Radši stokrát passata... VW má u mě tuhle věc naopak,ze začátku to nemůžu přijmout,ale pak se na to auto dívám častěji a častěji a vidím nový věci co se mi líbí... Renault sucks
V pohodě Nediku. Názor ti neberu, pokud budeš s Passatem spokojený, jdi do něj třeba dvěstěkrát. Alespoň si budeš o to víc užívat situaci, až Laguny na cestě potkáš. Kochej se jimi a nerudni až zjistíš, do čeho si vrazil o čtvrtinu více peněz...
No jsem zvědavej čeho bude jezdit na silnicích víc, zda passatů nebo Lagun. Myslím že Laguny to nebudou
Souhlasím s tím že ten facelift Laguny je fakt úplně strašnej, předchozí verze byla hezčí.
Souhlasím s tím že ten facelift Laguny je fakt úplně strašnej, předchozí verze byla hezčí.
Passat má hodne podobnej design jako nová A4. Urcite to vymysleli u Audi a VW to okopíroval.Je to jedno a to samý auto tak je to jedno
s tým rozdielom, že Audi vyzerá predsa len trochu lepšie a pobralo viac krásy "do lona", ale to je normálne, že Audi si nechá pre seba to lepšie...
A je to tu, držte si pánové pořádně klobouky, horská dráha startuje. Teda musím, prostě musím zde na úvod zmínit, že my tady, tak my máme před redakcí náskok takovejch 14 dnů. Neboť páááááár testíků na tohoto pořeza jsem tu už četl... A teď ovšem tohle. Jistě, jistě, naše redakce - kvalita, o-b-j-e-k-t-i-v-i-t-a (Přečtěte si ten článek laskavě ještě jednou, Radio, Matesi, Lonesi, no ty ne, tys ztracená axistence, Ciello - ty třikrát, Marko). Jsem tomu rád. Konečně mě už nikdy nikdo tady nebude, protože nemůže napadat za tendenčnost. Kde jsou, Radio ty fauvé rohlíky, kde je ta fauvé píár pekárna, kde je ta masáž? Nikde. Jen neokázalá krása tvarů a křivek. Nebo snad někdo pochybuje o nestrannosti redaktora? Passat začíná vanout. Není to jen jakýsi větříček, je to vichr. Pánové, ten Vám přočísne číra. Jo, tohle dokáže jen VW. Jaké PR? JAKÉ PR? Jen vyslov to slovo - PASSAT. A je to tam. Cítíš tu potenci, tu vyváženost, tu jistotu zacílení, ten styl. Já se bál, jo,jo, přiznávám. Bál jsem se, že to, co jsem napsal před nedávnem u Passata, že to smetou dějiny. Jak je vidět nesmetly. A navíc, teď je tu co číst. A hlavně - bude tu co číst. Až pojede kolem Vás, prosím zvolněte, ne že byste mu zrovna měli dávat přednost, postačí zvolnit. A dívejte se na tvary, na křivky, na n-o-v-o-u t-v-á-ř b-u-d-o-u-c-n-o-s-t-i-... Je tu vůbec někdo, kdo cítí Passata jinak? Nevěřím, že se najde.
já se hlásím
Ismo, pozor. Prosím tě, pusť to ven. Pusť nám to sem. Je to třeba v tobě hluboko zasutý. A ten Passat to v tobě otevře. Vnímáš to hrobový ticho? Radio, ten vypnul raději PC, Ciello šel na ryby, to je logická rezignace před tou šlehou. Tak jim prosím tě jdi příkladem, a napiš.
já už v něm jezdil. A jediné otevření které jsem od něj kvitoval, byla možnost předních dveří, když jsem jízdu dokončil. Ne, vážně, hlásím se k opozici, auto mne skutečně nenadchlo, ale to už jsem tu někdy před časem psal po své jízdě.
Passat zacina vanout, pohledte na ta zapadla kola, rustikalni styl pripominajici tank, chromovany nos, na kterem luxusne vyniknou mouchy. Zvyknete si na luxus za ktery zaplatite tolik penez, ze to mezi prateli nebudete vytahovat, aby jste nevypadali jako blazni. Jsem tu jmenuji se Passat a se mnou prisla nuda...
To jenom pro zlehceni ody na Prassata
To jenom pro zlehceni ody na Prassata
Pajo, tohle není zpěvohra Píšem tu o novém Passatu. Nemáš zaprášenej monitor? Prosím tě, já čekám i tvou odvahu. Prostě, jsou chvíle, kdy je potřeba napsat to tak, jak to je.
Jo, beru na vědomí, seš konsternovanej. Nemáš slov. Doslova. Cítím s tebou, parťáku, nebudu tě mučit. Kup pauzák a trénuj prosím tě tvary. Jo, je to šleha...
promiň parťáku za ta poněkud hrubší slova, ale jinak se to popsat nedá - CO TO MELEŠ ZA NESMYSLY ? můj názor je ti dostatečně známý, pokud ne, odkazuji tě na svůj test napsaný do diskuse asi tak před měsícem. zkrátka a dobře, nebudu tu plýtvat časem a slovy, když ty si stejně meleš svou a nikdy nepřiznáš oprávněnost námitek. až budeš mít focuse po testu, napiš mi.
Je to vuz u ktereho budes muset setsakra premyslet, kterou barvu zvolit a velmi dobre zvazovat nakup priplatkovych prvku , aby Ti zbylo na velka lita kola, bez kterych je to zle. Diky chromovane masce bude problem s cernou barvou, nebot kazdy kupec ztraci svou "anonymitu" a timhle okazalym blystivym obrovskym cumakem ukazuje na pripadnou velikost sveho bankovniho konta...Za sebe rikam auto je urcite krokem vpred, neni to moje krevni skupina a volil bych BMW320d, nebo Accord 2.2iCtdi
Kdyby tu Pájo byl tleskající smajlík, tak tleskám. Takhle jen Trefné, svižné a velmi, velmi vtipné.
Ha, ha, ha, no to jsme se teda nasmáli Lonesi, jestlis kvůli téhle zprávě utekl z přednášky, tak jsi tam měl zůstat. Píšem o Passatu. Radio je už naměko. Zdá se mi, že se láme.
Starej Passat byl prima auto. Na nic si nehrál, bylo to prostě kvalitní prostorné auto střední třídy. Teď se chce Passat řadit někam k BMW, Audi, MB ale tam přece nepatří. To jsou prémiové značky a tou VW nebude a být ani nemůže.Passat má jít proti Mondeu, Avensisu, Laguně a spol. Myslím, že to bude velký průšvih. Design je mimořádně odpudivý, strašná slátanina.
já se tady snad ani rozepisovat nemusím, viď ? je ti to doufám jasný ...
Tvá slova jsou tady vždy přínosem. Já vím, tohle teď, to je pro tebe těžká chvíle. Chápu. Netlačím na pilu. Já si z tvého postoje vzal to, co tam jistě je. A za ten respekt vůči Passatu máš u mě upřímnej obdiv. Já vím, jak je to těžké...
jakej respekt ? vůči takovýmu nedodělku jakým bezesporu passat je ? nepřekrucuj fakta, buď korektní.
Podle mě je to v tobě latentně. Chce to jen lehkej ťukes a seš v tom. Já oceňuji tvůj vkus a rozhled. Tak že jen krůček a jsme v Passatu. To neznamená, že tím musíš zatratit Alfu. Passat je takovej pozemskej sen. No a Alfa je sen nadpozemskej. To by šlo, ne?
Mam na dnes od GTI cervenu ale pisem. Ked redakcia oslavovala 500 testov boli tu hlasy ze treba nieco specialne. A je to tu. Novy (ma sice uz niekolko tyzdnov - mesiacov) Passat. Ja som mal moznost otestovat pred nieco vyse mesiacom Highline tiez s 2,0 TDI a dalsi s 2,0 FSI. Moj testik som uz niekde napisal (asi pod Passat Variantom) takze v kratkosti len par veci. V kufri je miesta na rozdavanie (aj na golfove vaky ako sa zvykne hovorit). Sedadla s bocnym vedenim auto sedi v zakrutach velmi dobre takze taketo sedadla sa zidu. Na elektronicku brzdu si treba chvilocku zvykat pri parkovani mi prava ruka automaticky isla doprava a dole. Kedze ja si pas zapinam spolu s otacanim klucika - v tomto pripade to bolo spolu so zasuvanim ovladaca nevyskusal som si ako to je s brzdou a nezapnutym pasom. Motor ma velmi prekvapil svojim tichom. Na to ze tam bol 2,0 TDI islo to ticho na diesel a to aj na 3 a obmedzovaci. Kedze som jazdil vacsinou v zakrutach - cesta podobna ako v rally Monte Carlo vsimol som si hrubsi A stlpik - trosku mi vadil. Brzdy na tom boli velmi dobre skusil som si ich aj na maxime spolu s ABS a aj v zakrute na mokru s ESP. Spojka zaberala ako na sportovom aute - treba si chvilocku zvykat. Celkove hodnotenie tento Passat narobi v strednej a mozno aj vo vyssej strednej triede riaden prievan.
Jozki, ta červená tu neplatí Prosím tě, napiš speciálně pro Radia, že ti teď nestojím s pětačtyřicítkou za zády. Jo, tak tys ho testnul. Paráda. Snad Radio nedostane infarkt až tě dočte... Prievan to bude. Oni se, parťáci, právě toho průvanu obávají... Jo, Jo, Passat, správnej název...
Cervena neplati ani pri Zafire. Mas tam odpoved. Vyzva pre citatela Radia - GTI mi nestoji so 45 za chrbtom. Ale mam jeden dotaz na ktory som zatial nedostal odpoved. Elektronicka parkovacia brzda brzdi len zadne kolesa ? Da sa pouzit na vyvolanie pretacaveho smyku ? S rucnou to ide ale s elektronickou ?
A je to tu, držte si pánové a dámy pořádně klobouky, horská dráha startuje a přpravte se na estrádu..! Passat vane, a vane tak silně, že musíme přivírat oči. Ano, podívejme se na to objektivně bez brejlí s logem VW. Vidím před sebou něco plechového, něco bez duše. Zdá se mi malinko přerostlý, nakynutý a nafouklý.. leč na malém základu. přesně jako rugby ball na piškotech. Kola nenarostla adekvátně k pokřiveným liniím tohoto vozu. Pusobí až dojmem rezervních pneumatik na dojetí. Vypadá to jakoby na rýsovacím prkně v design-centru VW rozlili limonádu a trochu se jim ten výkres rozpil ač kola zůstala suchá. Významově se nedá popsat tohle auto jako suché, ale přelité. Také si myslím, že zadní partie se neúměrně až ohyzně protáhla. Zřejmě to způsobili opět na rýsovacím prkně když stírali tu limonádu přes zadní partie.. trochu se to protáhlo.. celkově to nepůsobí dynamickým dojmem. Ani relativně povedená přední část (ve srovnání se zadní) nepřesvědčuje o dotažených liniích. Chromová část je zřejmě suplací kreativní potence vymyslet něco zajímavého na rozdíl od kýčového. Tímto velice silně hledám to zmíněné zacílení a jeho jistotu. Spíš nejistotu kterým směrem má vanout. necítím tu potenci ani vyváženost. Spíš impotenci nadchnout a rozpálit. Sálá z toho těžkopádnost, neohrabanost. Tento Passat se snaží vanout zlehka ovšem nedaří se. Snaží se prosadit v premiové kategorii, ale výrazně ztráci na hlavní hráče. Ani přefouklé rozměry z něj neudělají kvalitní limuzínu první třídy. Tam není jeho role. ta je níže i když cenově se nezdá. Dynamická Mazda 6 je konkurent. Obrovské a funkční Mondeo je konkurent. Usedlý leč kvalitní a spolehlivý Avensis je jeho kategorie. Nenechme se oklamat iluzí. Ani černá barva z něj neudělá to čím by chtěl být. Tenhle Passat je silný vítr v peněženkách kupců. A mějte na paměti, až pojede kolem vás.. raději zpomalte, nikdy nevíte co se může stát..
Tak tebe miluji Radio je podle mě naměko, a ty tady spustíš nějakou frašku, byť musím přiznat, že byly při čtení okamžiky, kdy jsem si říkal, že ses vzepjal ke skutečnému výtečnému výkonu (viz vítr z peněženek...). Jenže, konec srandy. Ciello, jestli si opravdu myslíš, že třeba vzhled Mazda je aktuální, tak mi to raději ani nepiš. Mondeo je konkurent. Ovšem vyhrává tento souboj Passat. P.S. Napsal jsi to krásně (nejvíc to ocení ten co čte tvé věty a ví na co reaguješ...) - tak za to, kdybych mohl rozdávat Passaty, máš jednoho u mně.
krásně si to napsal, máš u mně za 1 a láhev Cabernet Moravia rosé 01, to tě určitě potší více než ten Passat, že jo ?
Ciellov clanok je perfektny nasmial som sa ako pri krtkovi Bertonakovi atd. Ale Ciello ma pravdu s Mazdou 6. Mazda 6 Honda Accord to su stroje ktore sa mne v tejto kategorii pacia. Preco ? Maju sportovy smrnc. A v pripade Accordu je tu aj snaha o sportove vykony. Ale napr. v porovnavacom teste (dufam ze GTI nedostal pri tomto slovnom spojeni infarkt) dopadol Accord co sa tyka napr. podvozku a brzd horsie ako Passat. (bol to tusim Autocar ? teda briti nie nemci) Tym chcem povedat ze kvalita a dobre vykony tu su. A napr. Accord potrebuje na 140 PS 2,2 l diesel a Passat len 2,0. Takze aj motoricky je na tom Passat dobre. Netreba hned odmietat vsetko co zacina na VW.
Accord s horsim podvozkom ako novy Passat? Pochybujem. Radsej pockam na dalsie testy. Ak je to ale pravda, tak vsetka cest.
Co sa tyka dieselu, tazko porovnavat 2-rocny diesel od Hondy a pomerne novy od VW. Toyota z 2.2 da 170 PS, takze Honda o chvilu dorovna/predbehne. Mazda da 140 PS tiez z 2.0 a 350 Nm.
Co sa tyka dieselu, tazko porovnavat 2-rocny diesel od Hondy a pomerne novy od VW. Toyota z 2.2 da 170 PS, takze Honda o chvilu dorovna/predbehne. Mazda da 140 PS tiez z 2.0 a 350 Nm.
Rugby ball na piškotech Asi smíchy umřu For GTI: nic si z toho nedělej. Do někoho se strefovat musíme.
Je to trosku mimo debatu ale prileje to olej do ohna ( ak nie benzin ) [odkaz]
touareg je skvělý auto,ale prvenství v tomhle už nedrží,poněvadž ho po kratké pauze vystřídala toyota landcruiser. Tuším,že to bylo o nějakých 300 metrů výš...
Problém. Celá Evropa má problém ve střední třídě. Proč? Passat ukázal, kam půjde design sedanů. Genialita designu Passata je v tom, že ty křivky naznačíl a to (jen to) naznačení je záměrem... Narozdíl od BMW5, které je, být chce a bude ikonou, tím absolutním, tím obnaženým na kost. Passat je konzervativní, ovšem v designu budoucnosti. V tom je ten jeho přínos. Odpověď nalezneme v novém Mondeu a těch dalších. Jozkimu odpouštím pobláznění z Japanostylu. Pánové, není takového stylu. Takhle se kabáty pro auta nedělaj. A prosím, neschovávejte svou malou prozřetelnost za to, že počty prodejů Passata budete odůvodňovat neschopností se rozhodnout pro jiná, lepší auta. Jestli někdo nevidí kvalitu designu v dnes už bývalém Passatu, a je schopen velebit Mondeo, pak má velké estetické rezervy. Passat je velice delikátní vyvážená ikona střední třídy. Japonsko s Avensisem, 6, a Acordem (v něm jediném je esprit) mu nesahaj ani po kotníky. Tlačit na něj mohou jen Evropské automobilky. Přitom 407 to nedokáže, C5 je odraz slepé ulice, Laguna má sama strach co dál, a Vectra, to snad ani nelze vzít vážně. Je tu jen Mondeo. Na to, přiznávám, čekám. A můj tip je, že to Ford nedokáže. Přesně, jako to vizuálně nedokázal podle mě s novým Focusem. Passat bude nejprodávanější sedan ve střední třídě. Za rok dostane ten třílitr v benzinu... tak to konkurenci nepřeju.
skratka neda sa inac len s tebou suhlasit.. uz dlhsie tu prispevky len citam a neprispievam ale toto mi uz nedalo.. tento passat je velmi ale velmi podarene auto.. a vy co tu stale trepete, ze tie tvary su onicom malo emocii a tak dalej... blbosti, lebo tieto tvary budu rovnako posobit aj o par rokov.. alfa 156, laguna a mnohe im podobne auta podla vacsiny nabite emociami a precitenymi tvarmi, tak tymto autam to nevydrzi.. aj mne sa paci 156, laguna... no ked prisli bol to boom parada nadherne auto.. pozriem sa na to o par rokov a uz je to opozerane tie emocie akosi vysli z mody.. ale ked sa pozriem na stvor pat rocneho passata tak mi pripada ako keby ani nestarol...
jasne nemusi sa to niekomu pacit ale tie niektore reci tu tak to je fak sila... to je sio odo mna..
jasne nemusi sa to niekomu pacit ale tie niektore reci tu tak to je fak sila... to je sio odo mna..
..tak teď jsem z tebe málem dostal vyrážku... Nevím, jestli jsi četl ještě jednou to co jsi napsal.. ale je to naprostá blbost na kterou nemá cenu reagovat, nicméně to udělám abych ti pomohl z té temnoty...!! Laguna je designově povedená (facelift nechme být..) ale to co jsi napsal pak... Hele je málo aut který designově nestárnou... Passat mezi ně nepatří...!! Nestárnou auta jako právě ta 156..!! Saab 9-5 (např) a věř že i současná 9-3..!! Jaguar a tento druh a styl aut...!! A co je opravdu síla.. to je to co jsi vypustil ty.. protože Passat nemůže hrát roli neokoukaného designu..!! prostě mu to nevydrží... A nemáš doufám na mysli že když něco nemá prodejnost stovek aut za měsíc tak to vyšlo z mody...??!! Phaetone Phaetone... dostál jsi jména které sis dal...!!
no dobre Saaby nie o nich to netvrdim ale 156 designovo zostarla a takisto aj laguna.. nie zeby sa mi ani jedno z tych dvoch aut nepacilo ale zdaleka sa na to nepozera tak emotivne ako ked to bolo nove.. passat ma sice menej emotivne tvary ale po celu jeho zivotnost posobia rovnako... a o predajnosti som vobec ale vobec nehovoril a ani som nemal na mysli.. no a s tym jaguarom to mas pravdu mozno by sa dalo povedat, ze cim starsie tym krajsie.. a co mas proti mojmu nicku?? ty ciello
lenže Ty si si dal nick podľa VW Phaeton predpokladám, ale vieš kde to vzal VW??? v čase, keď VW vybral tento názov pre svoj model išli rôzne reči, či nebude mať taký "úspech" ako mytologický hrdina, podľa ktorého bol nazvaný a tieto reči sa potvrdili, lebo z Phaetona sa stal totálny prepadák...VW by sa malo vrátiť k výrobe áut pre bežných ľudí a nie sa hrabať do prémiovej triedy...tam jednoducho nepatrí už názvom...
Na Passat tu bola u Ciella (v majstrovskom spracovani ) vytka ze nema na premiovu kategoriu. V Autobilde je porovnavaci test (sorry GTI musim ) MB E Opel Vectra VW Passat. Z toho testu je jasne ze na tu premiovu kategoriu ma a narobi tam prievan. Kde kto povie Autobild nemecky - to ma VW kupene. Ale boli porovnavane 3 nemecke auta takze tato vyhovorka pada. Mondeo - ano bude to konkurent aj ked mne nejako nesedi. 407 sa moze skryt. Na C5 sa podla mna vysantil Bertonak s kamaratom Jardom a kedze Bangleho kladivo uz ma GTI kupene dopadlo to tak ako to dopadlo. Laguna to po facelifte pekne posr... Opel sa mi pozdaval pred par rokmi - ten prechod z kapoty do spatneho zrkadla je uzasny ale teraz Ostavaju Korejcania a Japonci. O tych prvych nebudem pisat usetrim si cas. Japonci. Po Carine E sa Avensis vybral zlym smerom. Mazda 6 zase v porovnani so 626 tym spravnym. Honda so svojim Accordom jednoznacne - ano. Ale kedze japoncov vacsina berie tak ako GTI (aj ked to nepovedal je to vidiet) konkurentom tu ostava Mondeo. A samozrejme MB E BMW 3 a Audi 4 ale si Passat ukroji z mensieho kolaca ako dufa sefstvo. Ale nechajme sa prekvapit.
Pokud si přečteš můj názor pod "crashtestem" Loganu, tak jsem už tehdá jasně napsal, že VW koncern je tam "über alles". A že naschvál vybírají soupeře do testů s jasným cílem a už když čtu "M-B E, Passat, Vectra", tak je mi to jasný jako facka. Říkám si, takže budou ukazovat, že vlastně Passat je takový skoro Mercedes, ale mnohem finančně výhodnější, zatímco Vectra za Passatem silně zaostává a s M-B se nemůže měřit ani omylem. Prostě vidím tu naprosto nefér kombinaci a vím, že se bude dokazovat, že Passat má na mnohem dražší Meďour.
K Logan testu. Vyberiem Golf pretoze v nizsej strednej triede vsetci porovnavaju s Golfom. A keby tam vybrali hoci aj Deawoo Nexiu tak si myslim ze Logan by prehral. Ale naspat. Nie je celkom Passat=MB E. V niecom je lepsi v niecom je horsi. Rozhodne by som netvrdil ze tam patri aj ked vedenie VW by ho tam najradsej videlo. Uberie im par zakaznikov ale nic moc. Hviezdou bude vo svojom segmente v strednej triede. A zeby Autobild bol VW az tak kupeny ako pises ? Aj z tohto dovodu som pri Oslave 500 testov spominal porovnavacie testy ktore by nam ukazali ako to v skutocnosti je. www.auto.cz mozno este nie je kupene. Dufam ze ani nebude. A s krtkom si mi zase sposobil bolesti branice.
Laguna má sama strach co dál? Mě z toho spíše vychází tvůj strach ze znalosti studie Fluence, o které le Quément prohlásil, že nese prvky Laguny 2007. Oprávněně se boj. Nová Laguna pustí v dostupné střední třídě stejný masakr, jako dvojkový ročník 2001. I kdyby VW pochromoval u Passatu i vnitřní stranu ráfků, kvalitní design je kvalitní design. A na to pokřivená světla a nevyvážené proporce jednoduše nestačí...
vstávaj, asi ještě spíš a aníš
PASSAT určitě dobré auto je, ale AVENSIS nebo ACORD jsou auta lepší.
Měl jsem možnost jezdit se všemi, ale PASSAT na TOYOTU nemá. A co se týče lidí z Evropy, je to logické že si kupují PASSATY. Němci podporují svůj průmysl a spousta čechů nemá svůj názor a nechá se zvyklat názorem jiných.
Ale celkově když se podívám třebo na AMERIKU, tam je to asi jiný, co? Tam se VW moc nechytá, kdežto TOYOTA slaví úspěchy. A trh v Americe je mnohem vyspělejší než ten v Evropě....
PASSAT určitě dobré auto je, ale AVENSIS nebo ACORD jsou auta lepší.
Měl jsem možnost jezdit se všemi, ale PASSAT na TOYOTU nemá. A co se týče lidí z Evropy, je to logické že si kupují PASSATY. Němci podporují svůj průmysl a spousta čechů nemá svůj názor a nechá se zvyklat názorem jiných.
Ale celkově když se podívám třebo na AMERIKU, tam je to asi jiný, co? Tam se VW moc nechytá, kdežto TOYOTA slaví úspěchy. A trh v Americe je mnohem vyspělejší než ten v Evropě....
Pěkně řečeno. VW sice má v USA docela stabilní základnu, ale kupujího dětem na ježdění do školy nebo manželkám. A to ještě takový existence, co v šedesátejch jeli v LSD Zatímco Toyota a Honda jsou skutečný důvod, který hrozí položit Detroit na lopatky.
Rekni mi v čem nestačí M6, Avnesis a Accord na Passat? Jediné co mne napadá je rozsah příplatkové výbavy (ale že bych toužul o elektrické roletě na zadním okně?).
Jinak: kvalita zpracovaní, jízdní vlastnosti, spolehlivost - ve všech těchto důležitých faktorech je Passat poražený, a když ne poražený, tak MAXIMÁLNĚ průměrný, rozhodně ne etalon třídy!!! (o tom se brzy přesvědčíme ve srovnávacích testech (ne německých) Stejně jako Golf není etalonem třídy, ač to o sobě již dlouhá léta tvrdí! .
Je mi líto lidí, co skočili Volkswagenu na jeho hru na image. V podstatě nemají nic jiného než dražsí auto jak u konkurence. O tom, že by Passat mohl konkurovat BMW3 nebo MB C si může nechat nadále jen a jen zdat! To uzná každý soudný člověk, který měl možnost se svézt v BMW3, resp. MB.
Jinak: kvalita zpracovaní, jízdní vlastnosti, spolehlivost - ve všech těchto důležitých faktorech je Passat poražený, a když ne poražený, tak MAXIMÁLNĚ průměrný, rozhodně ne etalon třídy!!! (o tom se brzy přesvědčíme ve srovnávacích testech (ne německých) Stejně jako Golf není etalonem třídy, ač to o sobě již dlouhá léta tvrdí! .
Je mi líto lidí, co skočili Volkswagenu na jeho hru na image. V podstatě nemají nic jiného než dražsí auto jak u konkurence. O tom, že by Passat mohl konkurovat BMW3 nebo MB C si může nechat nadále jen a jen zdat! To uzná každý soudný člověk, který měl možnost se svézt v BMW3, resp. MB.
Problém je že nechápeš Japonskou filosofii.Ty na to jdou malinko jinak než VW a další soudruzi z automobilové branže Nevyhazují peníze za nerentabilní projekty jako VW za Buggati nebo za Phaetona-nebo Renault za Vel Satis atd. Nemusí se za každou cenu podbízet a plno statistik to jen potvrzuje. Koneckonců, kdyby se Japončíci z Toyoty fakt naštvali, tak si můžou VW a další "tzv.ikony" z fleku koupit a ještě by jim zbylo na sušenky, což se VW a jeho hospodaření rozhodně říci nedá(i když teď se to zlepšilo...)
Při zpátečním letu všichni bujaře oslavovali. I porcelánový jelen se řádně namazal. Začal zpívat: „Mám malý lítací talíš, mně na parohy táhne“, „Kdyš se jeleni poperou, tak leda parožím nebo šekerou“, „Chytil jšem na pašece laničku…né, přeče lašičku“. Úplně odvázaný byl ze songu „Š š šepotám“, kde se ztratila jeho vada řeči. Obohatil to i o nějaké taneční kreace a než se vzpamatoval, kopnul kopýtkem do několika ovladačů a otevřel tím za letu dveře. V okamžiku to vysálo Jardu, Bertoňáka i krtka. Jelen hned vystřízlivěl, lítací talíř opět uzavřel a začal zoufale zkoumat, jak zachránit situaci. „To je ale šitulace“ mumlal si a zkoumal, nad čím právě letěli. A zjistil nemilou věc. „Vždyť já je vyšypal pšímo nad Volfšburkem!!!“ Hned začal nasazovat na přistání, dřív než stihnou napáchat nějakou škodu. To už ale naše trojka nepáchala Škodu nýbrž Volkswagen. Konkrétně se zapojili do vývoje nového Passatu. Stežejního modelu automobilky. Jarda našel na smeťáku starou valchu a hned jí namočil nikoliv do necek, ale do chromu. „Ideální maska chladiče“ chlubil se hned Bertoňákovi. Ten ale nevnímal. Upravoval totiž vzhled zadních svítilen tak, aby mu připomínal jeho loňský vánoční stromeček. Jenže to nedotáhnul dokonce, protože ho krtek odvolal na pomoc do interiéru (kde bylo potřeba přidat pár nápisů „Passat“) a tak zůstalo každé zadní světlo jinak barevné. Když byli hotoví, zbývalo už jen přesvědčit taťku Pišnšrýdra, že je to OK. To samozřejmě obstaral krtek. Vytáhnul ho s Passatem na okružní jízdu. Pišnšrýdr byl ale nějaký zamlklý a těkal vyděšeným pohledem okolo sebe. Krtek se tedy obětoval a na chvíli mu půjčil svoje brýle. Jen si je Pišnšrýdr nasadil, uslintával z Passatu blahem a říkal „Ty pochromovaný loga udělejte klidně ještě větší. Ať každej vidí, že na to máme. Nejsme žádný héj nebo počkéj.“ Když dorazil jelen a urychleně je všechny tři vyvlékal z tovární haly, byl už Passat hotový.“ „Čo šte to provedli vy nemehla?! Tohle by ani atomovka nešvedla!“ Zamknul je do nákladního prostoru talíře a rozechvělý se jal pilotovat zpátky směr Praha. Hlásil vysílačkou na jelení dispečink: „Miše še ždařila. Bohušel to odškákal Pašát.“
Ach jo, ty to bereš hlava nehlava. Jarda s Berťonákem, takoví hodní kluci... Prosím tě, nemáš v rukávu něco na Ciella? Ten by to potřeboval jako Lanďák drbání.
Budu muset napsat pokračování Bertoňáka, abych to tady uvedl na pravou míru...
...a ja, ze kto robil toho noveho Passata, ked sa mi tak nepaci! Inak, sorry GTI, ale teraz ked novy Passat zacina behat po uliciach, tak zistujem, ze sa mi fakt nepaci. On v reali vyzera horsie nez na fotkach. Mozno az ho uvidim v tmavej farbe s dobre vybranymi "doplnkami", tak to bude lepsie. Ale mam za to, ze pekne auto ma byt peknym akokolvek. A Passat nim nie je. (Pricom nespochybnujem jeho techniku, alebo ine kvality. Len tym chcem povedat, ze ked auto nie je pekne, alebo je minimalne rozporuplne, nezachrani ho nic ine). A este mam po vcerajsku jednu skusenost, ktora potvrdzuje "skepticky" pohlad na vec. A dost ma to prekvapilo, lebo sa to tyka mojho dobreho kamarata, ktory je inak uplne normalny. Viem o nom, ze chcel Passata. A vcera prisla rec na noveho, a on mi povedal, ze by ho chcel (samozrejme). Ked som mu povedal, ze ja nie, lebo sa mi na nom nepacia tie a tie veci (presne a detailne som specifikoval), odpovedal mi, ze on to tak neberie. Pytal som sa ako to berie. On, ze: - "Je to proste Passat, a nezalezi na tom ako vyzera. Je symbolom uspechu strednej podnikatelskej vrstvy." Dost ma to prekvapilo, pretoze to podla mna vystihuje ten PR VW. Ludia uz prestali hodnotit auto, ale vnimaju ho cez nejaku dogmu. A prekvapilo ma to aj preto, ako sa s tym dokazali dostat pod kozu aj ludom, ktory inak nad vecami hlbsie premyslaju. (Ale, ako vidis, Radio, Ciello, Mates, Lones, ja, a par dalsich ludi tu ESTE stale statocne drzime zakop! )
a ne jen jako dogma.. my jej držíme (ten zákop) z přesvědčení... A musím se smát.. jako symbol úspěchu.. ale smutné na tom je, že je to tak. Hodně lidí to tak vnímá.....
Už jsem nového Passata viděl a i v něm seděl..tolik místa a ta kvalita..no fakt krása...jen se mi nepozdáva ten zadní previs..ale to zkousnu..jinak říkám, že je to fakt bomba..supr VW
Myslím, že už se dá po dnešní vášnivé diskuzi dospět k dílčím závěrům - PASSAT je solidní, vyvážené auto střední třídy, které svými umírněnými designivými finesami naznačuje směr vývoje designu konkurenčních produktů. Z celé Evropy se zatím ozvalo jen asi 7 nespokojenců, z nichž někteří jsou známí kverulanti, kteří napadají i 911ku za kulatá světla a jejich výpady proti PASSATU tudíž nutno filtrovat někdy až zabroušenými brýlemi a těsnými ušními vycpávkami. Jako nejzuřivějšího odpůrce se nemusíme zdráhat označit Radia, který si sice dokázal vydobýt na těchto stránkách patřičný respekt, ovšem, z jeho aktuálních projevů zde je patrné, že rohlíky nepatří (zatím) k jeho oblíbené potravě. Ovšem s odkazem na počet obyvatel Evropy a dosud projevená negativní hodnocení nového PASSATA, a zde se nezdráhejme je definovat jako více než okrajová, jednoznačně plyne potence tohoto etalonu, jakožto určující komodity v obchodu s nadčasovými křivkami. Lze snad i směle říci, že pojem PASSAT můžeme v přeneseném významu užívat (zde předpokládám určitou zlidovělost) pro označení toho, co je pro nás milé, povedené, vyvážené, tedy - "passátní". Uvidíme, co na to lingvisté.
To se Radio a Ciello zase naštvou, jak překrucuješ. A hele nechtěl bys ty nápisy PASSAT ve svém příspěvku rovnou pochromovat?
Nic, nic, nic. Totální debakl odpůrců. Ticho jako v kostele. Konsternované publikum. Jo, tak to je výsledek. PASSAT to tu tvrdě sejmul. Konec, zavíráme pánové. Kolotoč končí, uvolněte si řetízky a hurá do světa. Vyhrát může jen jeden. PASSAT opět vyhrál.
No to nemyslíš vážně?!! To, že šli všichni spát. A já půjdu během pár minut, neznamená, že je Passat porazil. Hodilo by se nové rčení: Passat nikdy nespí! = dávejte si bacha
Dnes - d-e-b-a-k-l. Totálka. ARO odpůrců PASSATa.
haha ja z teba nemozem.. vidim ze ani matika nie je tvojou silnou strankou, Passat sa pacil 2 alebo 3 ludom co pisali zvysok hovori nic moc. ja hovorim dobre auto ale nie take dobre aby som si ho vybral zo strednej triedy
nekedy mam pocit ze GTI ma vlastnost ktoru som pozoroval u viacerych ludi. a asi ich to robi stastnejsimi - pocuju len to, co chcu pocut. inak si neviem vysvetlit GTIho prispevok o debakli.
GTI aspon u mna si clovek neziska respekt podobnymi vyhlaseniami, ked objektivne fakty hovoria inak. Myslim ze len zhadzujes seba v ociach inych
GTI aspon u mna si clovek neziska respekt podobnymi vyhlaseniami, ked objektivne fakty hovoria inak. Myslim ze len zhadzujes seba v ociach inych
darmo je, kolesa a razvor robia exterier nemozem si pomoct, ale pripomina mi klobasu... auto musi objimat cestu, kdezto passat sa iba tak prevaluje... ale aspon vieme ako bude vyzerat novy superb...
Ano, bud jaternicu alebo klobasu..
Hra na vyssiu triedu? Tym ze dame hrubsi chromovy ramcek? Alebo sa zaradime do dlheeeho zastupu znaciek kopirujucich bocne zmerovky zakomponovane do bocnych zrkadiel?
Hra na verzatilitu? Tym ze zakomponujeme InovativnyDrziakNaDazdnikInkorporovanyDo… Alebo zavedenie VysokoPraktickejObjemnejSchrankySchopnej…
Hra na sportovost? Tym ze prizmurime ocka? A nedokoncime zadok, co nemame cas? Aspon tam teda vsadme par diod, vsak tie su teraz moderne, uz aj BMW ich komponuje za brzdovych nejaky ten ruocik?
Co tak skusit to inak?
- dajte mu trochu ducha, to auto si to zasluzi za kvalitu ako ponuka
- dajte mu vlastny dizajn, preco robite odvary Audiny
- budujte na kozervativnom style ktory je to cim sa Passat doteraz lisil
KTO je tento novy Passat? A pre KOHO je?
Toto bolo cisto pojednanie o dizajne... traktorove TDI su naozaj vykonne a usporne motory, to sa musi nechat tazko im najst konkurenciu.
Hra na vyssiu triedu? Tym ze dame hrubsi chromovy ramcek? Alebo sa zaradime do dlheeeho zastupu znaciek kopirujucich bocne zmerovky zakomponovane do bocnych zrkadiel?
Hra na verzatilitu? Tym ze zakomponujeme InovativnyDrziakNaDazdnikInkorporovanyDo… Alebo zavedenie VysokoPraktickejObjemnejSchrankySchopnej…
Hra na sportovost? Tym ze prizmurime ocka? A nedokoncime zadok, co nemame cas? Aspon tam teda vsadme par diod, vsak tie su teraz moderne, uz aj BMW ich komponuje za brzdovych nejaky ten ruocik?
Co tak skusit to inak?
- dajte mu trochu ducha, to auto si to zasluzi za kvalitu ako ponuka
- dajte mu vlastny dizajn, preco robite odvary Audiny
- budujte na kozervativnom style ktory je to cim sa Passat doteraz lisil
KTO je tento novy Passat? A pre KOHO je?
Toto bolo cisto pojednanie o dizajne... traktorove TDI su naozaj vykonne a usporne motory, to sa musi nechat tazko im najst konkurenciu.
tak konečně se GTI mohl vyřádit a opět na nás vybalit tu jeho demagogii a smysl pro nerealističnost, no snad je jeho dnešní deprese už u konce a zítra bude už psát opravdu o kráse aut a přitom bude při smyslech. dnes při nich nebyl, dnes jen splnil povinost svému chlebodárci Píčesrýdrovi. je to tak, passat zde byl pochválen stěží třemi osobami, proti jich bylo o něco více. nechápu, z čeho usuzuje ten nadsazený výsledek pro passata. já z toho usuzuji, že je opravdu nemocen, jakékoliv názory, kterému nehrají do not, ignoruje a pokud na ně reaguje, tak v úplně jiném významu a dál si mele svoje. no, abych dlouho nepsal, neotravoval, došel jsem k jednomu - s GTI už polemizovati nemá smysl, to není diskuse, to je z jeho strany snaha za každou cenu mít poslední slovo, i s vědomím, že je to naprostý nesmysl, kteří ostatní poznají a odhalí. vyvodím z toho důsledky.
Já nevim, ale design Passatu je cokoliv, jen ne povedenej.To už byla lepší předchozí generace(ble). Když už pěknej design, tak třeba lecjaké Audi(mě se osobně tak úplně nelíbí), Mazda6, Honda Accord(mohla bejt lepší), Seat Leon(to už sem asi jinde). Ale samotnej VW je běs...snad předek Bory se trochu odlišoval.Jo-pravda-v současnosti to zachraňuje Tuareg...jedinej ucházející design současnosti.
Panove bez ohledu na kritiku, ktera se snasi na novy Passat a "GTI-ho" si musime priznat, ze tohle auto bude po BMW rady 3 nejprodavanejsim sedanem stredni tridy, technicky je na urovni doby a pomalou ztratou hodnoty presvedci kazdeho o spravnosti koupe. At se Vam to libi, nebo ne, tohle je opravdu leader kategorie fleetovych vozu v Evrope a myslim, ze by se mohl uchytit i za oceanem.
ako som uz pisal, passat moze mat sancu na us trhu, ak na nom bude zaujimava cena. nakolko nova bora tu startuje okolo 16500 usd, passat by mal niekde okolo 22000 usd. ale kedze stary passat tu startuje na 23360 usd, ta cena bude minimalne vyssia. a v tejto kategorii je tu skutocne z coho vyberat, a nie nudne auta. co sa tyka new passat, uz som spominal, mna osobne neoslovil, a to, co tu predvadza GTI uz beriem s rezervou. kedysi som ho rad cital, lebo dokazal zaujimavo pisat. dnes dokazal akurat tak zaujimavo dristat. pekny den vsetkym.
Tak od tebe jsem rezignaci nečekal. Ty, který jsi ochoten jít ho zprubnout a pak o tom napsat, ty který miluješ auta, tak ty rezignuješ a uchyluješ se do ilegality. Jak, že chci mít poslední slovo? Já přece čekám na projevy těch, kterří Passata nectí a kteří tu napíší o jíných, tech "pravých" autech. A ono nic. Nic - jen Mazda 6, Avensis... Tak já věřím, že ten prapor zvedneš a budeš dál do roztrhání těla tady bojovat.
Pánové, parťáci. Vaše omluvy příjímám výhradně písemně na této cantrální adrese. Nemusí to být dnes, vím, že pro procitnutí je nutno poskytnout dostatek času. Jestliže tady, kde se snad kumulují milovníci aut jste ochotni diskutovat o tom, že Mazda 6 je svěží a moderní design a dávat ji proti Passatu za příklad designového větru, tak to je to s estetickým vědomím žalostné. V čem vězí ta zaslepenost? Vy se opravdu nedokážete soustředit a pohlédnout Passatu do očí? Vy opravdu nevidíte ten jeho přínos? Vždyť Passat to v té středné třídě totálně zlomil. Nebo snad spatřujete klasu v inovované C5? Nebo vás oslovuje nicneříkající Avensis? Nebo milujete tragedii Vectry? Jedno je jisté. Nejste-li ochotni připustit designový směr Passatu jako směr určující, pak mi dejte v této třídě příklad. Pozitivní příklad toho auta, které je tím etalonem střední třídy.
Ve mně ty designové "větry" od VW evokují jediný pojem - bezduchá nabubřelost. Možná, kdyby designeři ve Wolfsburgu začali jíst Vitalineu, mohli by se té nadměrné plynatosti zbavit do 14ti dní , třeba by se pak vrátili na zem.
C5, Vectra, Mazda6...Ale snad nehledas srovnani s modely uprostred zivotniho cyklu??? To je pro Passat nedustojne, nacasovani jeho predstaveni bylo doprostred mezi ostatni konkurenty. Nejvetsi soupere je potreba hledat v modelech Accord, BMW3, C-klasse, Peugeot 407, pravda i Mazda6, ktere se podarilo snoubit klasicke linie do sportovnejsiho habitu. Avensis ma design hodne podobny strategii Passatu, do nej bych se tedy prilis netrefoval. Aby jsi si nemyslel neco o ustupu z me strany, tak Te pouze upozornuji na to, ze vim o moderni konstrukci Passatu jako takoveho, ale ta forma.... Nevidim opravdu zadny novy napad Je to sazka na jistotu doprovazena obavou neco zmenit. Jestli ho dostanu jako sluzebni urcite nebudu zklaman, jestli dostanu castku na nakup auta stredni tridy, urcite pujdu k japoncum. Nebudu se muset trapit s traktorovym motorem 1.9Tdi PD, ale vyberu si neco s jemnym common railem, ozelim vsudypritomnost vybranych materialu pouzitych uz v Audi A4 a budu se kochat rude zhnoucimi budiky Mazdy6, nebo Accordu. Rad bych se take dival na svet skrze predlouhe predni okno Peugeotu 407 a uzival si zavistive pohledy sousedu na dosiroka otevrenou tlamu tohoto Pepika, ktera je pripravena sezrat jejich hracky na parkovisti To je moje krevni skupina.
ještě chybí budoucí 159 (na podzim), Saab 9-3 a stále zapomínáte na Mondeo - to jsou auta, která jsou před passatem. designově, samozřejmě. 407 bych nezatracoval, kabát solidní a HDI určitě lepší než 1,9 TDI. zkrátka je hodně aut, každý preferuje svoji krevní skupinu, tak proč tady někdo pořád musí všem dokazovat, že ten passat je dokonalý ? snad jen pro to, že asi dokonalý není, bez až nesmyslně silné kampaně onoho člověka by možná zůstal nepovšimnut.
Preco ste si na porovnanie vybrali "slaby" 1,9 TDI a porovnavate ho predpokladam s 2,0 HDI ? Preco nie spickovy 2,0 TDI o ktorom aj redakcia pise v dobrom. Teda vlastne robite to co GTI to co tolko kritizujete. Vyberiete si slabsi motor a potom niet divu ze ostatny su lepsi. A jeden suhlas - s vychvalovanim to GTI trosku prehana ale zase musim uznat ze vytvorit taketo PR kecy je umenie.
Mne sa osobne nový Passat absolútne nepáči. Predná časť ešte ako-tak alez profilu pôsobí nafúknuto ako banán a má vzhľadom ku karosérii pomerne malé kolesá. Technicky je O.K., ale ten dizajn... Kupodivu zvnútra je to celkom dobré. Ináč posledný Passat, ktorý sa mi páčil bol B4 - ten hranatý - na nič sa nehral, jednoducho masovka (ale kvalitná). Samozrejme že sa to bude dobre predávať - je to predsa kvalitné auto a VW. Čo sa týka konkurentov, tak určite Mazda 6, Peugeot 407 a Laguna ho dizajnovo prevyšujú, technicky asi nie (najmä francúzi), Toyota Avensis má divný dizajn ale je zasa spoľahlivá.
Takze som naspat v robote a dobre som sa pobavil ako sa vacsina z vas pokusa roztrhat GTI na kusky. Ten smece s lahkostou odraza a nezabuda podpichovat. Takze dnesny den pravdepodobne nebude nudny. GTImu ale musim odporucit navstivit showroom nejakych japoncov konkretne Mazdu 6 a tam prezriet co su to tie "dotazene linie" a sportovy smrnc. A takisto Hondu Accord.
Je 9.04 a slibeny mail od GTI-ho nikde! Takze vsichni, kdo ctete a pisete, slyste - GTI nedrzi slovo!!!! A to je u "chlapa", za ktereho se tak rad vydava to nejhorsi!!! GTI
Tak jsem to zese přečetl a musím něco připojit: BMW3 přece nelze porovnávat k Passatu. Jednak je tak o 300 dražší a jde o ikonu. To samé platí pro MB-C. Audi 4 těmhle šlape na paty a není to pole pro Passata. Passat soubojuje s 407, C5, Laguna, Mondeo, Vectra, Avensiss, Acord Mazda 6. Saab a Volvo jsoue mezi těmyhle a triumvirátem zhora. Alfa je osamocená ikona srdcí... Tak co to cpeme do jednoho pytle. Jsem Evropan a je pro mě principiálně nepřijatelné koukat směr východ. Jen snad pokud by tam byla ikona (Mazda MX-5...). Píšem tu o střední třídě, o masové střední třídě. Takže v téhle střední masové třídě vévodil, vévodí a vévodit (jak koukám)tady bude zas jen PASSAT. A tvrdě teď bráním všechny majitele - není to stádo zmanipulované PR rohlíkem. Je jedno, jestli nás oslovuje či ne. Můj pohled je na něho veskrze pozitivní. Já vidím, jak lehce zabouchal Bangle s kladivem, jak vyváženě to dali dohromady. Passat otevřel stavidla sošnosti v téhle třídě. Po vzoru BMW. Co dokážou ostatní tady budeme komentovat.
Necital som sice celu diskusiu, ale mam taky pocit, ze vacsina ludi, ktora sa k nemu vyjadruje este ani nemala moznost previazt sa na nom. Dizajn je otazkou vkusu, ale pocit z jazdy (aj ked subjektivny) nepusti. Mal som moznost jazdit AUDI A4 2,0 TDI a hned potom som presadol do Passata 2,0 TDI a absolvoval som tu istu trat (dialnica, okreska, mesto, cca. 30 km) Musim povedat, ze Passat ma po jazde v audine vyrazne sklamal Mal sice nevyhodu v motore (iba dvojventilova hlava, kvoli filtru), ale sam mam 1,9 TDI, takze na hluk ako od traktora som zvyknuty Co mi ale vadilo viac bol nielen aerodynamicky hluk, ale predovsetkym neuveritelny hluk od podvozku pri prejazde nerovnosti na okreske a v meste, Passat mal sice pneu 235/17 a sportovy podvozok, ale aj tak mi to pripadalo dost zleee... Navyse kvalita materialov v interieri isla vyrazne dolu oproti predchadzajucej generacii (obdobne ako Golf V vs. Golf IV), nechapem ako moze imitaciu dreva nazyvat luxusom... BTW: V ten den som jazdil aj BMW 320d, takze moj favorit bol jasny
Takze ked niekto bude passatika vychvalovat, odporucam bezprostredne porovnanie s inym autom a tie ruzove okuliare urcite spadnu... Co sa tyka podvozku: v ramci konkurencie pre Passat vedie Mondeo (3ku a A4 ako konkurenciu kvoli cene neberiem) nielen v komforte, ale aj v jazdnych vlastnostiach pri "sportovejsej" jazde.
Takze ked niekto bude passatika vychvalovat, odporucam bezprostredne porovnanie s inym autom a tie ruzove okuliare urcite spadnu... Co sa tyka podvozku: v ramci konkurencie pre Passat vedie Mondeo (3ku a A4 ako konkurenciu kvoli cene neberiem) nielen v komforte, ale aj v jazdnych vlastnostiach pri "sportovejsej" jazde.
Pořád tu na to koukám, jak Putin na ukrajinskou revoluci a nechápu. Vždyť tu všichni pořád meleme dokola to samý. Každý stojíme za svojí barikádou a někam míříme (většina z nás na GTI). Já to zkusím shrnout (jé...GTI, tys to slovo úplně zdiskreditoval, jako jeden politik slovo Upřímně. Každý teď čeká spršku propagandy). Takže. Nemám rád uniformismus. V čemkoliv. Nevím, kde se to ve mně vzalo, ale narozdíl od většiny lidí, kteří touží být ve velkém stádě (ač se mnohdy označují za rebely), mám rád výlučnost. U aut dvojnásobně, neboť jsou pro mě důležitým vyjádřením osobnosti, protože se o ně zajímám. Proto nebudu opěvovat Passat nikdy. I kdyby měl inregrovaný vodotrysk a heliport. 1)Má ho každý a je to tudíž zákonitě nudný auto, i kdyby mělo zpřehybaný plechy do tvaru orchideje. A on navíc vždycky i nudně ale skutečně vypadá. 2)V dnešní době jsou všichni výrobci tělo na tělo. Jeden něco vymyslí a všichni to do roka okopírují. Nikdo extrémně nevybočuje. Opěvovat pak nějakou značku jako etalon a potvrdit jí nárok na absolutní většinu na trhu je pak nesmysl. Obzvlášť, když ta značka není nejlepší v spolehlivosi ani bezpečnosti ani designu ani jízdních vlastnostech (teď si hraju na nezaujatého a předstírám, že tleskám BMW a Hondě, jako všichni ti draví týpci). Pak prostě za tou touhou mít Passat, vidím jen snahu mít cejch úspěšného stáda. Co na tom, že půlka jich po Praze jezdí firemních. Hlásám světu "jsem známá firma". A o tom Passat je.
Úvod exklusivně tradičně Lonesovský To co píšeš, je krásné. Tak by to bylo krásné. Tak to má být. Člověk má třeba tím autem vyjádřit svůj pohled, své přesvědčení o pohledu na život vůbec, viď.Zdiskreditovávají to soustavně nýmandi. Ti, kteří pod vědomím svých nul potřebuji zviditelňování skrzevá auto, hodinky, brejle a slipy. Prapůvod ukazování krásy je v něčem jiném... Ovšem ono to není tak jednoduché. Psal o tom myslím už Radio - skus si koupit až budeš chodit do práce auto větší než má šéf. A pozoruj co se stane Čili jsme všichni v limitech, které nám bohužel spolustanovuje okolí a nejen naše konto. A já už ti psal také - je rozdíl s čím jezdit chci a s čím mohu (myslím nikoliv finančně)... a tohle všechno má VW zmakané jako málo co. Zde s pajou souhlasím, že chromopředek Passatu je na pováženou. Nebo se domníváš, že by neuměl postavit raketu? Oni přesně ví, jak to maj vyrobit. A počty prodejů s tím korespondují. Já, ač rád čtu Radia s ním v jednom zásadně nesouhlasím, že totiž kupci VW jsou jen zmanipulovaným stádem jejich PR. To o "služebákách" píšeš věrně. Cenné je v této branži jen, když máš své peníze a koupíš auto. Tehdy je to jen na tobě do čeho půjdeš. Když teď budu euforicky racionální tak nadějí jste vy, mladí, kteří nesvázáni touhou šplhat po zádech k vyšším funkcím, můžete zlomit tady tu nenávistnou agonii společnosti ve vztahu k majetkům. Ale i tak, nikdy tu nanastane možnost rozhodovat se třeba v tomhle nesvázaně. Takovou výhodu požívají jen nemnozí...
Obcas dokazes napsat i neco docela rozumnyho. V jedne veci ale zasadne nesouhlasim. A to ze postavit se zavistivcum je ukol pro mladou generaci! Ja se uz hrde muzu pocitat k te stredni a resil jsem tohle dilema pred par roky, kdy jsem se rozhodl koupit auto na ktere nejen mam, ale taky ho celou svoji motoristickou dusi chci. Bojoval jsem s tim asi 2 mesice a nakonec jsem to udelal. A udelal jsem dobre! Naslo se par rypaku, kteri meli nemistne pripominky. Naslo se i par takovych, kteri se mnou prestali komunikovat. Ale taky dobre, alespon se clovek zbavil smejdu ve svem okoli. Ono totiz kdybych si koupil neco mene odvazneho, tak by se stejne naslo par takovych, kteri by rekli "koupil si XY aby to nevypadalo, ale stejne ma...". Takze s lidskou zavisti a blbosti je povinnost bojovat pro kazdeho, komu vadi! Je to temer nekonecny boj, ale kdyz sly vyhladit nestovice ....
Jo závist je strašná. Mně zatím naštěstí nemá, co za auto závidět. Ale jestli má GTI pravdu s tím šéfem, tak budu asi odsouzen k živnosťáku Protože právě jsem nevěrně opustil ideu DeVille, když mě okouzlil ještě obrovitější Fleetwood. Šéf by to ale měl tolerovat. Aspoň by bylo jeho auto stále pěkně ve stínu a sluníčko by mu nevyšisovalo lak I když na stříbrném Passatu nejde vyšisování laku moc poznat
Nejhorsi na tom je, ze co se tyka ceny, tak jsem neporidil nic, co by nestalo kazdy ctvrty auto Jde o to, ze jsem si dovolil mit neco jinyho nez je bezny Ale to nikomu nevysvetlis, je to jako bys koupil Primky za 50k Kc a Omegy za stejny penize. Polovicka magoru bude rikat, ze jsi snob, protoze mas Omegy
..s Lonesem souhlasím... S tebou už tradičně ne... Mluvíš tu o několika věcech naráz..!! Mluvíš o vyspělosti auta..?? o jeho designu..?? o jeho chování..?? Mám začít podle abecedy jmenovat lepší nebo to co mě napadne jako první...???! Jeden na špici.. Saab 9-3..!!! Chceš argumenty..??? -Dotažené línie - tzn. krásný nadčasový desig, který je hlavně funkční. I když to auto stojí.. je dynamické. Není přefouklé a má k tomu adekvátní kola (velká..!) Zpracování - špičkové. Jízdní vlastnosti - vynikající a jisté. když chceš zatočit.. zatočíš.. když chceš být rychlej.. s jistotou a v bezpečí budeš.. chceš slyšet gumy..?? budeš je slyšet ale budeš tak moc překvapenej že jsi stále pánem a jistě to auto držíš, že už nebudeš chtít jinak..! Chceš být při 180 v klidu a v pohodě.. budeš..!! a to tak, že si myslíš že jedeš 120..!! Každej se za tebou otočí.. věř tomu..!! a každej si tě zapamatuje.. každej se tě bude chtít dotknout ale nikdo tě nebude chtít ukrást.........!!!! A nepleť sem nyní peníze a cenu... o tom jsi nezačal.. ptal jsi se na technicky vyspělý auto...!!!
Piš prosím tě o Passatu. Až tu bude článek Saab,tak budem psát o Saabu a já ti také nebudu psát o Passatu. Saab 9-3 je tak 2 roky super zralej na novej kabát. Víš to jak já, potřebuje to jako koza to drbání, tak nezačínejme u Passatu diskuzi o 9-3. Design Saaba (osobitej) sahá do sedmdesátých let... A dál už to nejde. To ví i u Saaba a podle mě maj ztažený zadky, co s tím dál... Jinak, já jsem ten co cení Saaba. Jen aby bylo jasno.
NAPSAL JSI: Pánové, parťáci. Vaše omluvy příjímám výhradně písemně na této cantrální adrese. Nemusí to být dnes, vím, že pro procitnutí je nutno poskytnout dostatek času. Jestliže tady, kde se snad kumulují milovníci aut jste ochotni diskutovat o tom, že Mazda 6 je svěží a moderní design a dávat ji proti Passatu za příklad designového větru, tak to je to s estetickým vědomím žalostné. V čem vězí ta zaslepenost? Vy se opravdu nedokážete soustředit a pohlédnout Passatu do očí? Vy opravdu nevidíte ten jeho přínos? Vždyť Passat to v té středné třídě totálně zlomil. Nebo snad spatřujete klasu v inovované C5? Nebo vás oslovuje nicneříkající Avensis? Nebo milujete tragedii Vectry? Jedno je jisté. Nejste-li ochotni připustit designový směr Passatu jako směr určující, pak mi dejte v této třídě příklad. Pozitivní příklad toho auta, které je tím etalonem střední třídy. A JEN SI PŘEČTI POZORNĚ POSLEDNÍ A PŘEDPOSLEDNÍ VĚTU... A VYNECH TEN ETALON... A MANIPULATIVNÍ ODPOVĚDI KE TVÉMU GUSTU........... JE TO DOST LACINÉ A TY TO VÍŠ STEJNĚ JAKO MY......!!!
Ach jo. Tak tuhle omluvu beru. Jo - A nepřetahuj mé texty, mě stačí, když je píšu...
Dobre napisane. A nie je prave toto ten dovod preco je kazdy proti ? Ze je ich tak vela a ma ho kazdy ? Keby mal kazdy 9-3 159 alebo bavora 3 neboli by reakcie rovnake ? Asi ano. Takze nech je Passat akokolvek dobry ma ho kazdy a preto je vlastne zly ?
O tom právě píšu. Žádné auto dnes není tak napřed, aby se z něj dělala ikona. A pokud ji z jakéhokoliv auta zkusíme vytvářet, hodně lidí to popudí. Budou si říkat: proč zrovna on?
Ale potom preco je kritizovane auto ? Je zle ? Ja tvrdim ze nie. Ak je zle len preto ze sa tak velmi predava alebo len preto ze VW PR z neho snazi urobit ikonu potom cela tato diskusia je hlupost. Mala by tu byt kritika na VW PR. Ale tu zase treba zobrat do uvahy toto. Vsetci debatujeme o autach. Toto vsetko vlastne zacal Henry Ford svojou pasovou vyrobou a teda ze auto si moze dovolit kazdy. A uz Henry Ford povedal "Ak by som mal poslednych 5 dolarov 4 z nich dam na reklamu".
Nie je chybou VW PR ze robi taku reklamu aku robi ale je chybou ostatnych ze taku reklamu nevedia robit. Nestaci urobit vynikajuce auta treba ich vediet aj predat. V tom ma napr. Subaru Saab smolu. Robia spickove auta ale nevedia ich predat.
Nie je chybou VW PR ze robi taku reklamu aku robi ale je chybou ostatnych ze taku reklamu nevedia robit. Nestaci urobit vynikajuce auta treba ich vediet aj predat. V tom ma napr. Subaru Saab smolu. Robia spickove auta ale nevedia ich predat.
No ale musí počítat s tím, že ta reklamní masáž naopak spoustu lidí naštve. Budou si říkat: Vždyť tohle a tohle má moje Monde👋Avensis/Laguna lepší. Nebudou se nenávidět mezi sebou. Budou společně nenávidět Passata, za to, že je bezdůvodně stavěn nad ně. A i když si odmyslíme PR, jeho úspěšnost atd. tak má několik vad na kráse. Ani minulá ani současná generace nejsou symetrické. Minulá měla vadný zrcátko, současná má nesladěný zadní světla jak minivůz za 200 000! Je to znak etalonu?
Jozki ma zatraceně pravdu..!! Je to tak.. a v současné době jen málo reklam je lživých.. jen ne zcela pravdivých.. to je takové to právnické umění ve všem kličkovat.. Ano VW (jak už jsem tu v minulosti řekl) má skvělé marketingové oddělení. A využívají toho, co jiní neřekli už před 2 lety (např.). Jak dosáhli s modelem na 5 hvězd EuroNCAP tak to věděli všichni.. u Volva a Saaba se na to vyprdli a nikdo je nebere jako nejbezpečnější a použiju GTIho slovo "etalon" bezpečnosti ..(a že jsou napřed..!). A VW je ještě dál.. dokonale manipuluje (díky číslům prodeje) s názory a vnímáním značky. Rázem tu máme z lidového vozu etalon "premiových" značek. To umělé nafukování rozměrů na malé platformě nezasvěcenému nic neřekne.. a tam je cílová skupina..!! a okoření to závratnými čísly prodejů v Německu (kolik tam žije lidí..?) a každej si spojí - německo-úspěch-peníze-kvalita a to číslo k tomu dává jasně najevo, že úspěšní němci kteří mají prachy jezdí VW..!!! Opět hrozná blbost.. Oni jezdí premiovou značkou a jejich ženy nebo děti jezdí VW protože je to lidový vůz a je domácí a levnější..!! Není to reprezentativní kára.. je to jen služební kára... když už je ve firmě..! Nikdo neodepírá, že je to kvalitně zpracované.. ale to už je v dnešní době kde co... (even more když je to z německa)!!! Prostě (už to někdo říkal ten důvod jeho kamaráda pro koupi pasata..) tady to pořád působí jako auto z německa.. bylo jich tolik a brouk byl fenomén, že se to přes oponu tady vědělo a sem tam i tu nějakej jezdil a to přežívá do dnešní doby - že je to super auto..!! NENÍ..! není totiž ničím vyjímečné a kdo s tím jezdí jen kvůli image.. nebude rozhodně zasahovat do úspěšných kruhů ale opět se tamjen uměle vměšuje..!!! Ale to je dlouho....
S tou masazou - negativnou - by pocitat mali. Ved to je jedna z veci ktorym sa ja vo VW cudujem. Ale zaraza ma to ze aj ked je auto dobre - v niektorych veciach bude mat to co nema nikto alebo len malokto DSG pizoelektricke vstrekovace bezprievanova klima - je okamzite oznacene ako zle kvoli PR. Treba mat nezaujaty postoj. A tie zadne svetla. Mne nejako nevadia. Urcite je lepsie ked ti za dazda svieti do oci len jedna hmlovka a nie dve. Bude ta boliet a palit len jedno oko.
BMW rady 3 je nejprodavanejsi auto ve stredni tride, jen tak pro poradek. Passat neni urcite zly, ale neni to nenahraditelna ikona. Uz jsem tu jednou vysvetloval proc jich u nas a v Nemecku jezdi tolik, nema smysl se k tomu vracet...Urcite to neni o tom, ze by Passata mel kazdy a kvuli tomu se o nej preme. Auto je to velmi dobre uz jenom proto, kolik lidi je o nem ochotno diskutovat. neznam moc lidi, kteri by po nem touzili a trochu me mrzi, ze ackoliv GTI velice dobre vi za kolik, pise tu nesmysly o cenovem rozdilu mezi trojkou a pasikem 300. tisic, coz je nesmysl.
Pokud vím, tak BMW 3 stojí ve verzi 320d (120 kW) asi 911 t Kč, naproti tomu Passat ve verzi 2.0 TDI (jen 103 kW) stojí ve stupni Comfortline (to je asi tak srovnatelné) 822 t Kč. Raději bych si tedy přidal a koupil BMW, už jen pro ten image.
Reagoval som na Lonesove "ma ho kazdy". No asi som nemal pridat BMW 3 ale 159 a 9-3 tam ostava. Relevantne porovnanie stredna trieda (Passat - 3) uvidime o rok kedze aj Passat aj 3 su nove auta. Inac Passat Comfortline 2,0 TDI ako vidim u kolegu nizsie je u vas drahsi o cca 60 000 Kc.
Rád tě čítávám. A těch 300, no, já myslím že nejsem daleko od pravdy. Trojku pod 1,2 nedáš dohromady. Passata cílím tak kolem 950. Rozhodně vždy u trojky musíš přidat tak 200. Což je OK, neboť je to ikona. Je tu někdo, kdo má propočítáno, co stojí vybavená Trojka? Tím myslím slušně vybavená. Taková jaká má bejt. Ne na plecháčích.
Pokud vím, tak BMW 3 stojí ve verzi 320d (120 kW) asi 911 t Kč, naproti tomu Passat ve verzi 2.0 TDI (jen 103 kW) stojí ve stupni Comfortline (to je asi tak srovnatelné) 822 t Kč. Raději bych si tedy přidal a koupil BMW, už jen pro ten image. Už jsem to jednoupsal, je vidět, že mají pravdu ostatní, co se ti nelíbí, tak pro jistotu nečteš. Baba, ne chlap.
Nevím jakou máš zkušenost s koupí nových aut, a specíálně s těmahle dvěma. Takže BMW, aby bylo BMW, tak musíš dost dohodit z extras. Přetáhl jsem ti to z oficiálních ceníků (u BMW jsem byl skromný, můžeš se přesvědčit)😒br />
320d😒br /> holé vozidlo - 911.000,-
extras😒br /> Metalíza 23.000,--
200 Filtr pevných částic 19.000,--
205 Automatická převodovka Steptronic 67.300,--
226 Sportovní podvozek 9.200,--
255 Sport. kožený volant s airbagem 8.900,--
302 Alarm 14.100,--
319 Univerzální dálkové ovládání
( pouze s "431" ) 7.600,--
320 Bez označení modelu 0,--
321 Kličky dveří v barvě vozu 2.630,--
322 Komfortní ovládání ( + 321 ) 19.700,--
354 Zelený pruh proti slunci 2.300,--
423 Velurové koberečky 3.300,--
4AD Vnitřní hliníkové obložení 4.850,--
430 Aut.clonění všech zrcátek 15.800,--
431 Aut. zacloňování vnitř. zpět. zrcátka 5.250,--
459 El. ovl. sedadel včetně pamětí 41.000,--
470 ISOFIX 2.600,--
465 Dělené sedačky ( obsahuje "464" ) 14.120,--
4AE Loketní opěrka vpředu 4.900,--
481 Sport. sedadla řidiče a spolujezdce 19.700,--
494 Vyhřívání předních sedaček 11.900,--
497 Loketní opěrka vzadu 3.000,--
502 Ostřikovače světlometů 8.500,--
507 PDC ( pouze zadní nárazník ) 13.100,--
520 Mlhovky 6.600,--
521 Dešťový senzor 3.600,--
522 Bi-xenonová světla 19.000,--
524 Adaptivní světlomety 13.100,--
534 Automatická klima - dvouzónová 24.600,--
540 Tempomat 8.200,--
609 Navigační systém Professional DVD 82.000,--
640 Příprava pro telefon 8.500,--
2 CD Changer - 6 ks CD 13.500,--
676 Hi-Fi systém 18.000,--
694 Příprava pro montáž CD changeru 2.300,--
Litá kola
2CZ 17" Starspoke 159 50.900,--
Polstrování
Kůže Dakota 56.500,--
Cena solidně vybavené 320d je tedy - 911.000 plus minimální extras (vybíral jsem střed, můžeš koupit i kola za 150) - Kč 622,000 číní tedy zaokrohleně 1,5 milionu Kč
Passat: 2.0TDI, Highline, DSG - cena 972.000
(vybral jsem nejlepší výbavu a přidám obdobná extras, pokud nejsou ve výbavě)😒br /> Hifi - 23.000
Tempomat 12.000
Počítač - 7.000
Alarm - 6.000
kola - 32.000 (též můžeš mít za 46.000, beru průměr)
barva - 16.800
navigace - 65.000
kůže - 68.000
xenon - 33.000
volant - 11.000
Cena Passata tedy je 972.000 plus extras - 273.000,- Dohromady je Passat za 1,240,--
Já to přes palec odhadl na 300,- Je to tedy 250,-- Budeš muset dost přidat. Nemáš zkušenost ani s BMW ani s VW. Nevíš jak se tvoří ceny, pakety, modely. Hlavně, že umíš kritizovat.
320d😒br /> holé vozidlo - 911.000,-
extras😒br /> Metalíza 23.000,--
200 Filtr pevných částic 19.000,--
205 Automatická převodovka Steptronic 67.300,--
226 Sportovní podvozek 9.200,--
255 Sport. kožený volant s airbagem 8.900,--
302 Alarm 14.100,--
319 Univerzální dálkové ovládání
( pouze s "431" ) 7.600,--
320 Bez označení modelu 0,--
321 Kličky dveří v barvě vozu 2.630,--
322 Komfortní ovládání ( + 321 ) 19.700,--
354 Zelený pruh proti slunci 2.300,--
423 Velurové koberečky 3.300,--
4AD Vnitřní hliníkové obložení 4.850,--
430 Aut.clonění všech zrcátek 15.800,--
431 Aut. zacloňování vnitř. zpět. zrcátka 5.250,--
459 El. ovl. sedadel včetně pamětí 41.000,--
470 ISOFIX 2.600,--
465 Dělené sedačky ( obsahuje "464" ) 14.120,--
4AE Loketní opěrka vpředu 4.900,--
481 Sport. sedadla řidiče a spolujezdce 19.700,--
494 Vyhřívání předních sedaček 11.900,--
497 Loketní opěrka vzadu 3.000,--
502 Ostřikovače světlometů 8.500,--
507 PDC ( pouze zadní nárazník ) 13.100,--
520 Mlhovky 6.600,--
521 Dešťový senzor 3.600,--
522 Bi-xenonová světla 19.000,--
524 Adaptivní světlomety 13.100,--
534 Automatická klima - dvouzónová 24.600,--
540 Tempomat 8.200,--
609 Navigační systém Professional DVD 82.000,--
640 Příprava pro telefon 8.500,--
2 CD Changer - 6 ks CD 13.500,--
676 Hi-Fi systém 18.000,--
694 Příprava pro montáž CD changeru 2.300,--
Litá kola
2CZ 17" Starspoke 159 50.900,--
Polstrování
Kůže Dakota 56.500,--
Cena solidně vybavené 320d je tedy - 911.000 plus minimální extras (vybíral jsem střed, můžeš koupit i kola za 150) - Kč 622,000 číní tedy zaokrohleně 1,5 milionu Kč
Passat: 2.0TDI, Highline, DSG - cena 972.000
(vybral jsem nejlepší výbavu a přidám obdobná extras, pokud nejsou ve výbavě)😒br /> Hifi - 23.000
Tempomat 12.000
Počítač - 7.000
Alarm - 6.000
kola - 32.000 (též můžeš mít za 46.000, beru průměr)
barva - 16.800
navigace - 65.000
kůže - 68.000
xenon - 33.000
volant - 11.000
Cena Passata tedy je 972.000 plus extras - 273.000,- Dohromady je Passat za 1,240,--
Já to přes palec odhadl na 300,- Je to tedy 250,-- Budeš muset dost přidat. Nemáš zkušenost ani s BMW ani s VW. Nevíš jak se tvoří ceny, pakety, modely. Hlavně, že umíš kritizovat.
Koukám, že ty německý plechovky nemají ve standartu skoro nic Člověk aby připlácel za automat, tempomat, el.sedadla s pamětí, donedávna i za klimu... zůstanu asi u těch amerik
Vidis ze vies aj dobre prispevky. Takyto prispevok k veci tu dorazi kazdeho ale PR reci (aj ked je umenie ich vytvorit) ludi dost nastve - vid prispevok od Lonesa o VW PR.
Docasne uvolnuji embargo na GTI-ho. Ozval se, ale je v podmince, jestli to nedotahne do konce, splace nad svym konanim! Budu prubezne informovat.
Celý článok o novom pasate je v kritickom duchu.
Ten Váš český Superb to je už len vozidlo ! Ku kritizovanému pasatu sa nemôže ani postaviť.
Ten Váš český Superb to je už len vozidlo ! Ku kritizovanému pasatu sa nemôže ani postaviť.
Tak tenhle prispevek jsem nepochopil. Superb vychazi z predchozi generace Passatu, navic na pro Cinu vyvinute podlahove plosine. Momentalne je o nekolik desitek tisic levnejsi a je situovan spise o tridu vys...Co to zanmena???Znamena to, ze koncern za velmi malo penez postavilo relativne slusny imagecar Skoda, ktereho se rocne proda cca 30.000ks, takze slusnym zpusobem plni kasicku materskemu koncernu. Navic se chysta jeho druha generace, ktera bude vychazet z noveho Passatu Rad bych Te parafrazoval: Ten Tvuj nacionalisticky prispevek, to je uz jen snuska povidani! K ostatni kritice at uz kladne, nebo zaporne se nemuze ani postavit!!!
Ked uvidis nejaky podobne nacionalisticky prispevok ani nanho nereaguj. Blbci sa vzdy najdu. Ale nie vsetci slovaci sme taky. Zo toho Adama sa ospravedlnujem. Doteraz to bola diskusia bez nadavok a urazok. Dufam ze to tak zostane aj v buducnosti ale ako som spomenuj blbci sa vzdy najdu.
Pracuji v tymu se Slovaky, Nemci a Japonci a ver, ze v kazde narodnosti nejakeho pitomce najdes a urcite se s nim nebudu poustet do debat ohledne narodnostnich otazek. Kazdopadne Ty se nemas za co omlouvat!!! Stejny mail muze prijit od kohokoliv, jen me zarazi co tady podobny clovek hleda, kdyz nema o karach ani anung. Automobilisti vsech zemi spojte se!
Tady Bertoňák. Pokud tohle čtete, tak je to zázrak. Píšu to na PC vězeňskýho lékaře, tady v Ruzyni. Snad to stihnu. Testujou mi hlavu. To si daj. Jarda to má natvrdo na pět, já vyfás tři. Střihám metr. Jarda si na to koupil v kantýně pásmo. Pendolíno je v pr**li. Jo, úplně. Tuningovat vlaky, to je facha pro mistry. Tam ješte rezervy cejtim. Do toho už nejdu. Ale abych se vrátil - dodělali jsme s Jardou v depu do jídelňáku ten otevřenej táborák. Pak Jarda otočil v Technickým muzeu ten parní stroj, a to, jak se pak ukázalo, byla chyba. Sice jsme Pendolino tuningově dotáhli do posledního detailu, jak tvrdí Jarda (já nevím, co je detail, tak nehodnotím, znáte mně), ale zase jsme si ho moc neužili. Křídlo z Tupoleva sedlo na čtvrtej vagon, jako přišitý. Na trati mezi Ústím a Děčínem to fachčilo parádně, jenže pak jsme se ohlédli a viděli tu spoušť - komplet strhaný troleje a zařvalo i pár střech z rodinnejch domků u trati. Holt to křídlo z Tupoleva nebylo typizovaný. Před Děčínem se Jarda ještě pokusil o parádní kousek - prevexlovat Pendolíno do Labe a vyzkoušet ho jako ponorku, jenže to už jsme slyšeli houkačky a pak to šlo s náma jak po másle... Máme tu z cely pěknou vyhlídku na letadla. Jarda je v jiný cele, tak se domlouváme přes záchodový trubky. Jarda je dobrej. Jde v klasickym tuningu stále dál. Ja půjdu za ním. Cejtím, že na nás v tuningu něco velkýho čeká. Zrovna, než jsem šel k vězeňskýmu lékaři, tak mi Jarda trubkou protlačil novej nápad - budou nový érbasy, prej něco velkýho. Tak až nás pustěj, půjdem do toho. Máme už pár tuningovejch představ kde toho érbase vylepšit. Taková klasická tuningová finesa - síťový okénka pro letní období se mi jeví jako dobrej začátek v leteckym tuningu. Uvidíme. P.S. Poslal jsem Alfě svou novou adresu, snad se ozvou... Tuning vorever
Teď mi taky teprva dochází ta psychická propracovanost té dvojice. Něco na způsob Bonnie a Clyde.
Ideální pár. Teď maj na chvíli po tuningu
Pred par rokmi hral Stallone v nejakom filme bol tam v base a partia typkov tam jeden mustanga - vrak - nadherne zrenovovala. takze dohliadni aby sa chlapci v base nenudili a nieco podobne pripravili.
jo.
Ne! Na Mustanga je nepouštěj. Prosíííím
Ako ze nie. Sam si zdokumentoval ich pracu na Passate. A vydaril sa. Mozno zbuchaju nejaku Eleanor. (mam na mysli auto )
Mně bylo jasný, že mluvíš o Mustangu Shelby Cobra. Jarda a Bertoňák jsou citliví hoši. Nějaké dívky by se ani nedotkli...nebo jo, GTI?
Jsem to právě já, s kým odešel duch skutečné ameriky. Fleetwood 1993-1996. Svět se najednou změnil a já musel velení předat o půl metru menšímu Cadillacu DeVille. Je to schopné auto, ale půl metru je půl metru. Navíc nemá jako já pohon zadní nápravy. Nám dvoum to bylo jedno. Nijak jsme se podle toho nekastovali. Ale někdo na tom lpí. Na svět jsem přišel s ideálními mírami 5,7 / 5,7. Délka 5,7 metru vespod dokola obehnaná nádhernou chromovanou „vanou“,podle které jsem byl už zdálky k rozpoznání. A motor 5,7 litru z Corvette. Dokázal mé víc jak dvě tuny rozpohybovat na stovku za 8,5 vteřiny! Byl jsem rychlý jako raketa ale uvnitř přitom panovalo ticho, pohodlí obrovských kožených křesel a luxus. Kdo nezažil, neuvěří. Určitě se už chystá na mě sesypat pár příznivců „nové doby“, co že to tu ta zrůda píše a ať se vrátí zpátky do hrobu. Usnadním jim práci. Přečtu vám jednu recenzi na mou maličkost přeloženou z angličtiny: „Tohle auto je skutečná relikvie. Opravdový Cadillac jako za starých časů. Obscénní a v jízdních vlastnostech mu konkuruje jen Queen Mary II. Vzal jsem v něm na projížďku rodinu jen okolo šesti bloků. Hned ale hledali pytlíky na zvracení. Pokud hledáte obývák na kolech (velmi nevkusný obývák), je to auto pro vás. Pokud chcete někdy zatáčet doleva nebo doprava, utíkejte pryč. A nesnažte se ho zaparkovat. Nevejde se do žádného parkovacího místa (aspoň ne tady v Bostonu). A lidi okolo se budou ptát, kde máte kotvu. Ale General Motors již brzo zastaví výrobu tohoto vozu. Vypadá to totiž, že potenciální kupci jim vyvedli nepěkný trik. Všichni umřeli.“ Jak dojemná je snaha některých lidí, kritizovat auto, které není určeno pro ně. Nemyslíte? Už ale zase svítá. Blíží se další opravdu velký Cadillac. Někdo tu asi pukne vzteky. Ale já si spokojeně brumlám v nízkých otáčkách. Bude mít V12!
Krásné. Ten překlad je ve stylu R.B.Parkera.
Ano a krasne tvary a odpovidajici podvozek a brzdy. Jestli opravdu bude vypadat jako Sixteen, tak to bude fantazie A americani budou mit u me jeden plusovy bod.
No, tak zase šichta za námi... Vítězí, jako včera opět Passat. Došlo ovšem k mírnému posunu. Dnes už PASSATa porovnáváme k BMW3, a to, přiznávám bych si neodvážil ani já. Řeší se tu dilema, zda koupit Passata nebo něco přihodit a jít do trojky. Jo tak to je téma. O tom se nezdálo ani Passatu. Já bych ho ale nechal tam, kde je mu dobře. Kde to zná, kde ho znaj. Mezi těmi ostatními vlky - C5, 407, Laguna, Vectra, Mondeo... Pánové, bez VW PR, citíte také tu jeho převahu? Tu zásadně novou designovou kvalitu, ten neodvratný směr? Já věřím, že po dněšku už zcela jistě. A na závěr jedna myšlénka - PASSAT má potenci být jedničkou své třídy jako nikdy dosud. Že jí bude, tuší už i ti, kteří ji v lásce nemají... Tak už to ale v životě bývá...
VW sam tvrdi, ze Passat ma byt konkurenci svate trojky, coz se mu do jiste miry asi bude darit, nicmene dle testu na A-M-S.de s temito vozy pri spolecnem testovani prohral, navic BMW jede v Nemecku rozdilnou cenovou politiku, nebot cenovy rozdil je pouhych 700euro, coz jak sam uznas je hodne malo. Ohledne srovnani s ostatnimi konkurenty vzdy zalezi na uhlu pohledu, nebot si priznejme, ze v techto vozidlech vzadu sedi tri dospeli malokdy (obvykla narazka na misto u P407), stejne tak maji malokdy plny zavazadelnik (nevyuzitelny kufr Passatu), prijemne sportovni jizdni vlastnosti (mimo jine Mondeo a 407 jsou na tom minimalne stejne) vyrovnavaji nekteri komfortem (C5, Laguna), ktery zase je na dalnicnich stacich potrebnejsi (opet preference). Vidim pouze prevahu byt ve vsech smerech nejvetsi, ale to neznamena nejlepsi. Jelikoz na tuto hru zrejme bohuzel pristoupi vsichni, muzeme ocekavat prolomeni 5metrove hranice (brano pro delku vozu samozrejme) v obdobi blizke budoucnosti...Bude to pak jeste stredni trida? Jedine predhaneni ktere ma doopravdy smysl, pro me zustava u bezpecnosti a ekologicnosti. To prvni je neoddiskutovatelne, ale ekologie dostavas kazdym centimetrem a tim padem i kilogramem poradne na frak. Kdo zvitezi? Automobilky!? Jsme tu svedky dalsiho nafukovani vozu stredni tridy k hranici, kterou pred 15-ti lety mela jako temer limitni auta o tridu vys. Jaky je pak nadherny pohled na BMW3, Volvo S40, M-B C a dalsi, kteri sve rozmery zvetsuji po milimetrech.
Krasne napsano!
To jsem nevěděl, že v Německu jsou si ty ceny tak blízké... Jo, auta rostou. To ale v každé třídě. Donekonečna to ale asi možné není. I když, podívám li se na Tuareg, tak dostanu vždycky závrať V nižší střední třídě, která také bobtná by stačilo tak 7cm do šířky a je to ideál.
...já už se z tebe fakt pose..ru.. Hele, jen taková polemika... jak bys hodnotil Polo a Forestera..?? Do čeho jít..? myslíš, že má Subaru kvalitu Pola..?? Vím že je to těžká otázka, ale ty detaily a to zaměření na kvalitu u Pola vedle toho Subaru. vždyť je to etalon vedle pastevce.. Myslím, že Polo jako premiový šperk vyšší střední třídy by mohl úspět..
Máš ji jako z praku. Tak na zdraví Vy tam na té Moravě jedete, to mrkám. Bejt zčuděnej v půl čtvrtý odpoledne, to tady se ještě maká
Kdyby ses obcas taky prez den trochu ozral, tak by ses treba uvolnil a spadla by z tebe ta tiha zodpovednosti za PR VW Udelej to, uvidis, ze svet je docela hezke misto pro zivot
GTI, ja neviem, o com stale trepes. Novy Passat je bezpochyby priemerny voz, ktory ako kazde nove auto pride s niecom novym. S nicim prevratnym, ale niecim, cim je 'in'. Jedinym prinosom VW je prevodovka DSG, ale inak nic nove.
Kupa auta je (svojho, nie sluzobneho) je otazkou priorit. Osobne sa mi Passat nepaci, tak by som ho zavrhol uz na zaciatku. Do uzzieho vyberu by isli auta, ktore sa mi pacia a potom by som stanovil dalsie poziadavky. Ak si Passat niekto kupi, jeho vec, jeho problem.
Ja vlastnim mazdu 6 (o starom Passate som ani neuvazoval - nepaci sa mi a kradne sa), ak ju raz budem o 2-3 roky menit, Passat nebude vo vybere. Za tie iste (mozno viac, mozno menej) peniaze kupim nieco ine.
Kupa auta je (svojho, nie sluzobneho) je otazkou priorit. Osobne sa mi Passat nepaci, tak by som ho zavrhol uz na zaciatku. Do uzzieho vyberu by isli auta, ktore sa mi pacia a potom by som stanovil dalsie poziadavky. Ak si Passat niekto kupi, jeho vec, jeho problem.
Ja vlastnim mazdu 6 (o starom Passate som ani neuvazoval - nepaci sa mi a kradne sa), ak ju raz budem o 2-3 roky menit, Passat nebude vo vybere. Za tie iste (mozno viac, mozno menej) peniaze kupim nieco ine.
Na ten úplný závěr (čekaj nás další auta) bych se tedy zhostil té tečky za diskuzí: PASSAT má potenci být jedničkou své třídy jako nikdy dosud. Že jí bude, tuší už i ti, kteří ji v lásce nemají... Tak už to ale v životě bývá... Amen
Posledni dobou se mi zda, ze je v mode se obout do designu Passatu, jenom proto, ze je to Passat. Muzem mi nekdo (treba i autor) vysvetlit, co je na te pristrojovce tak stroheho? Cim se treba pristrojovka BMW 3 o tolik lisi, ze si toto v testu nevyslouzila? I ten povestny progresevni Renault nema v Meganu neco vyrazne jineho ...
Rád bych se dozvěděl od kupců tohoto Passata, co je vede ke koupi? Nebo eventuelně za poslední 2 roky. Opravdu mě to zajímá. Třeba mě někdo dokáže nasadit brejle a otevřít oči.. (parťáci.. nebojte..! ). Zkuste hodit pár argumentů který vás vedou k nákupu Passata..
Ty jsi vazne nalitej Jsi si jisty, ze ty argumenty zvadnes? Neni v te otazce jen "opilecka" pycha? Ja bych na tvem miste tak dychtivy odpovedi teda nebyl
..zvládnu.. a pak se půjdu nalejt... I když ty argumenty asi znám, ale pořád se potřebuju ujišťovat, že je toho fakt někdo schopen .. a navíc jsem notorickej... víš co.. takže jsem čekal, že první se ozve GTI.. A o té pýše budu přemýšlet... Ale bohužel až v pondělí... padla a jdu.. se nalejt.. trochu.. však víš.. dobrá večeře.. a pak..
Panove jsem sluzebne v Brne, na pivo nechodim, ale Passata asi pujdu dnes zkropit a po teto diskuzi se vziju do jeho nemecke duse (sakra nemecka auta dusi nemaji! ) a budu se ptat "Proc me nikdo nema rad???...
Tak jo, ja se klidne odhalim jako majitel passata a po precteni teto diskuze, ktera mi jistojiste sdelila pravdu o me velke chybe, provedu verejnou zpoved, co mne vedlo k tak hruznemu cinu.
Pred nekolika lety jsem se rozhodoval, jake si koupim auto. V rodine jsme meli vzdy skodovky a nikdy nebyly prilis poruchove. Ve chvili, kdyz jiz nebylo mozne dale jezdit favoritem, zacal jsem premyslet o novem voze. Ve sve pozici jsem si mohl dovolit neco lepsiho nez "felinu" tak jsem zacal vybirat.
Pred nekolika lety jsem se rozhodoval, jake si koupim auto. V rodine jsme meli vzdy skodovky a nikdy nebyly prilis poruchove. Ve chvili, kdyz jiz nebylo mozne dale jezdit favoritem, zacal jsem premyslet o novem voze. Ve sve pozici jsem si mohl dovolit neco lepsiho nez "felinu" tak jsem zacal vybirat.
Cestuji casto a dost a potrebuji pohodli. Neprevazim naklad, ale casto se mnou jedou lide. Vyber jasny - limuzina. Prosel jsem autosalony, vyptaval se, leckde dobre poradili, nabidli atd. Dosel jsem k nasledujicim zaverum - Japonci (Toyota a Honda) se mi nelibili, Oktavka nepohodlna, Opel - mel otec rok a pak se ho zbavil - tolik poruch jsem snad nezazil, Ford, Renault, Citroen a Fiat - po zkusenostech pratel a znamych totez co Opel, BMW, AUDI, Volvo - prilis mnoho penez - byl jsem tehdy skromnejsi.
Passat - obrovsky vnitrni prostor, dobre jizdni vlastnosti, TDI=nizka spotreba, design - otazkou osobniho vkusu a predstav o aute, vzdy se mi libily robustni tahle tvary. Cena - po chvili vyjednavani s prodejce -40 000,- proti katalogu.
Jako bonus mam za 5 let naprostou bezporuchovost a pocit bezpeci za volantem.
Zhresil jsem otce a jiz to vim - prosim pomoz a nech mne ociśtit vlastnictvim mondea nebo P407, navstevami servisu, nefunkcnimi ridicimi jednotkami, rozbitymi zamnky atd....
Passat - obrovsky vnitrni prostor, dobre jizdni vlastnosti, TDI=nizka spotreba, design - otazkou osobniho vkusu a predstav o aute, vzdy se mi libily robustni tahle tvary. Cena - po chvili vyjednavani s prodejce -40 000,- proti katalogu.
Jako bonus mam za 5 let naprostou bezporuchovost a pocit bezpeci za volantem.
Zhresil jsem otce a jiz to vim - prosim pomoz a nech mne ociśtit vlastnictvim mondea nebo P407, navstevami servisu, nefunkcnimi ridicimi jednotkami, rozbitymi zamnky atd....
Tak Passat 5 let bez jediné poruchy? A tu o princezně na hrášku tam máš? Ale Opel, Saab i Dodge svatý jsou milosrdní a odpustí ti. Jen se už na cestu VW Pasáka nevracej.
krome pravidelneho servisu, vymeny oblozeni a kotoucu po 60tis. fakt nic. A kdo neveri, at tam bezi... Jo, vlastne asi 2x jsem menil prasklou zarovku.
Dojezdim rok a uvidim jak se bude dál darit. Auto uz musi pryc, musim zacit odepisovat novy. Mel jsem ho velmi rad a zamacknu slzu v oku. Na 75% bude novy passat, pokud se bude ekonomicky ¨mimoradne darit, hodim si korunou mezi A6 a BMW5 ale rozhodne zase diesel. Ale to bych musel prestat cist sahodlouhe prispevky grafomana GTI a poradne se do toho obout...
Cením cos napsal. Je poznat, že je to zpověď z praxe. O tom proč si lidi kupují Passat jsem napsal dole větu Cielovi.
Toho grafomana neber vazne, jen jsem si rypnul do tvych vasnivych prispevku...Ve skole to nazyvali subjektivne zabarveny popis neboli liceni.
Tradicni vymeny vahy vzduchu a prednich ramen nevidim...Zajimave, zajimave, kolik, ze ma najeto?
Ciello, musí se vyrábět a prodávat hodně jiných aut, a to jen proto, aby si určitá vrstva kupovala Passata. Doufám, že chápeš...
Máš na mysli tu vrstvu s růžovýma brýlema, absolutně podrobená PR VW? Uff, tak do té nepatřím.
Obehranej evergreen Na tohle tu má copyright Radio Sám víš, že to tak není...
OK, uznávám. Ty brýle nejsou růžový, nýbrž zcela neprůhledně černý. Nevěřím že by se jinak soudný člověk do té nevyvážené změti porozkrádaných stylů posadil. Pravdou je, že bych Passata bral. Postavil bych ho na zahradě na špalky (což by možná vypadalo lépe než s kolama) a přenechal mu fci hlídacího psa. Takovej zlóďa se baráku raději vyhne, než by se jen pokusil dostat do blízkosti takové šeredy. Škoda že Perseus nejezdil Passatem. Hned by si mohl ušetřit tu šílenou pouť pro medůzu...
Tak je to tady pánové. Druhej den na sklonku, klouzačka jak z Petřína, tvrdá válcovačka, totální debakl odpůrců PASSATA. Posunuli jsme ho blizoučko k bavorské trojce, a to už je téma... Nějakej maník si ho dokonce bude vystavovat na zahradě... tak tohle nedomyslel ani Henry Moore. Tohle je konečná, pánové. Zvoní zvonek, zatahujeme, vystupte si z tohoto teplého hnízda, kolem fouká ostrej pasát. Ostrej jako břitva, pozor ať vám nesetne špičky u kopyt. Zoufalciům snad jen naději - brejle, ostrej zrak a odvahu pohledět pravdě do očí. Kolem letí designový guru střední třídy.
Že ty máš špičku vždycky večer. Co ty tam usrkáváš? Není on to vyjetej olej z passátova motoru?
Je
GTI prosim ta odpovedz teraz uprimne. Ty sa naozaj nehanbis za to co pises? Keby som napisal nieco ako ty tak by som z toho mal vycitky svedomia, hanbil by som sa a sprevadzal by ma dusevny nepokoj od rana do vecera a ani v noci by som nevedel spat. Fakt viac zmanipulovaneho, a PR nemeckymi zvastami ovplyvneneho cloveka v dnesnom svete tazko najist - aspon dufam
Sem zvědav, kde se ten tzv. guru zastaví .Vůbec nechápu, kde na ty bláboly o guru chodíte. K bavorské trojice ste ho posunuli jen vy-neskuteční obdivovatelé VW a další trotlové z koncernu a vedení. Ostatně je vidět jak je hafo lidí u nás zmanipulováno Němci a jejich PR(přitom oproti minulé generaci Passátu je to obludnost největší). Jo to holt uměj blbnout hlavy např. Hitler v tom byl specialista.
Přeji všem obdivovatelům Passátů a dalších větrů(chudák Bora-finito)krásnou, ostrou a rychlou cestu k všednosti a průměrnosti....
Přeji všem obdivovatelům Passátů a dalších větrů(chudák Bora-finito)krásnou, ostrou a rychlou cestu k všednosti a průměrnosti....
Według mnie Passat jest najlepszy za wszystkich VW. Poprzednie ganzracie passata mi się nie podobały, ale tej jest super. Pozdrowienia od AutoNews (www.auto-news.prv.pl)
Tak jsem zas přečetl těch pár zoufalých výkřiků směrovaných na pohanu Passata (ačkoliv, většinou to za PASSATA schytávám já -zvláštní- přesto, kritiku stylu svých příspěvků nechávám velkoryse bez odezvy, kvůli tomu tady snad nepíšeme) a všech těch kritiků PASSATA se ptám. Vy tvrdíte, že VW má tak velké prodeje v Evropě, neboť manipuluje masy. Tak prosím vás, může tu někdo napsat, jak takové masírování vypadá. Já si nejsem vědom, že by mě VW nějak dokázal ovlivňit tím, že, ostatně jako každá automobilka, otiskne na zadní straně Speedu reklamu na své auto. To je ta masáž? A prosím Vás, když už to budete psát, vypořádejte se také s tím, co je v obchodě případně špatného na tom, když umím prodat svůj výrobek. Zároveň Vás prosím, zda-li byste potom mohli vybrat svůj oblíbený vůz ve střední třídě a popsat, v čem vězí ta jeho malá prodejnost (vztaženo k Passatu), jak hodnotíte vy PR práci té "vaší" automobilky a kde že tedy je ten "zakopaný pes". A konečně žádám majitele PASSATA ať sem napíší něco o tom, proč jezdí zrovna s tímhle autem. Tak, jak to nahoře napsal krásně kolega oink. Nebo snad necháte bez odezvy ty nehoráznosti, co se tu o Vašem autě píší?
Pro mě je důležité-nebýt jako ovce v davu a to se netýká jen Passatu, ale všech sfér života. Takže nehodlám jezdit výrobkem(a taky nejezdím a sem vysmátej), který má kdejakej soused, ale mám radši auto, které právě kdejakej soused nemá. Pro mě totiž auto neznamená spotřební zboží, ale něco k mé image. Passata beru jako velkého rivala ve střední třídě, stejně jako další modely, ale nevidím v něm modlu, nebo někoho kdo určuje směr, protože tak to prostě aspoň pro mě není. Co jsem si o něm přečetl, tak mě zatím nepřesvědčilo o tom, že má v sobě jakýkoliv kus revoluce(mimo těch pár novinek, který ostatní v nových modelech mají také). Navíc možná by to vypadalo jinak, kdyby současně s Passatem šli do boje i nové verze Mondea, M6 atd...(a to neříkám, že se mi líbí)Prostě machrovat nad starší modely, který hafo technologií maj již třeba rok mi přijde směšné. Fakt dle mě se revoluce nekoná, ale na druhou stranu žně dealerů VW sou nejspíš zaručeny Vámi. Budiš jim přáno, snad to k něčemu povede u VW....Dle mě panuje v ČR již dlouho zvláštní mánie po VW-asi je to touhou vyrovnat se západoněmeckým občanům....
Jo, dík za odpověď. Touha po originalitě je, pokud v mezích - tím myslím třeba, pokud chlap nenosí náušnici - pozitivním motorem lidstva. No, ale podle tvé argumentace by se tvuj trend po individualitě dal tady na silnicích naplňovat třeba v LADA NIVA, těch tu také moc nejezdí. Nebo je to jinak?
Niva měla navíc hlavní roli v Návštěvnících. V čem hrál Passat? V ničem High-tech/Sci-fi image není k zahození.
Jo s tím naprosto souhlasím-vše v mezích.Samozřejmě nemyslím takové extrémy jako exotická Lada Niva nebo nové Aro(jestli už nekrachlo).Chci samozřejmě auto obstojné a pokud možno z první ligy kam samozřejmě VW,Mazda,Toyota nebo Ford patří. U nich je kvalita úplně jiná než např. u korejců. Ale co mi konkrétně u Passatu vadí, že mimo toho, že se jedná často o manažerské vozidlo(to mi nevadí-kvality na to má) o něm sní kdejakej povl a dost z nich s tím i jezdí. Tím myslím kdejakýho podnikatele co dluží kam se podívá, ale machruje jaký nemá fáro-nebo dost všelijakejch rádoby frajírků. Mluvím ze své zkušenosti a tím u těchto aut u mě ztrácí malinko kredit. To samý se dá říci i o Golfu nebo o starejch bávech abych nebyl příliš zaujatý. Ale to je jen můj názor a nikomu ho nevnucuji, jen se prostě rád byť malinko v tom autombilovém davu odliším(a nejen v něm)
A je tady. Stále to samé. Třetí den se loučí se sluncem a PASSAT kraluje stále dál. To je teda debakl. Paja z toho asi zkejsnul v Brně v knajpě, Cielo vyspává Passatopičku, Radio zabloudil z té PASSATŠLEHY někde na Kokoříně, Marko prodal PC, dmx se zbláznil, Mates prokous monitor a tak jen Lones drží prapor (škoda, že s hvězdama a pruhama)... Jo, jo, absolutní PASSATJÍZDA. Hej hola, vy všichni, co taháte za sebou na provázku? Kačera? Nebo 407? Nebo C5? Pozor na provázek, GURU letí kolem na 18kách. Ať vám ho nepřetrhne. Totaldebakl, totalfinále, totalroad. Myslím, že to tu už mohu směle zavřít. Tak poslední věta, a věřím, že ji píši snad za všechny - PASSAT BUDE ZASLOUŽENĚ NEJPRODÁVANĚJŠÍ SEDAN VE STŘEDNÍ TŘÍDĚ. A TO JE TEN NEJPŘESVĚDČIVĚJŠÍ TOTAL DEBAKL OSTATNÍCH. Jo, jo, ten nejlepší JE nejlepší. To je známá věc.
GTI, to je psychiatrická diagnóza, zavolejte někdo doc.Chocholouškovi...
Nevím, zda ti to dokážu přiblížit, ale jak jsem tě teď přečetl - někdy má dobře napsaná věta sílu uragánu tak já se tak rozesmál, že jsem dostal křeče do bránice - fakt a doslova. Tak dneska je to od tebe za 1 P.S. Cením zejména rytmus věty a to užité slovo "někdo". Špica, Dele.
Nic si z toho Dele nedělej. Mně to proved stokrát. Člověk má chuť ho zprdnout a on tě tak pochválí, že tě totálně odzbrojí. Je to prostě "PR všivák" a VW by z něj měl udělat šéfa PR. On by byl schopnej prodat snad i mně Golfa
Tak ale teď už definitivně definitívní tečka, pánové. Haló, haló, končíme, zavíráme, hurá z bazénu, pozor na prknech, vypouštíme vodu, pozor na víry, pozor na ostré passááááty. Je to tady a je to tu na dlouho. Ve střední třídě je vítr jako na Kanárech. Jo, jo, ti co to ještě neví, maj možnost to rychle napravit, letí kolem Vás, ta designová perla na dalších 7 let střední třídy... PASSAT, to je téma. PASSAT, to je let, PASSAT, ta ikona jména, PASSAT - přijít, vidět, oněmět...
Haló, pane plavčík. Moje dítě nechce odejít. Pořád chce krmit tu nafukovací gumovou lochnessku, co má na ***ce napsáno stříbrnou tužkou "passat". Co mám dělat?
..a opět přes víkend se to tu hystericky snažil GTI dostat na svou stranu... ale moc se mu to nedaří....!!! GTI...: jaký vítězství..?? si to spočítej..! Jen ty, onik (nebo jak) a z 50% Jozki jste pro Passata..! to jest slovy TŘI (respektive DVA A PUL...!)...!!! Oproti kolika..?? minimálně 5 parťáků a sem tam nějakej názor (Hanz apod.), takže 2-3 krát víc než vás...!!!! Takže buď neumíš počítat, nebo nečteš a jen píšeš..!! Takže nevím jakej debakl..!!! Nicméně mě neustále přesvědčuješ, že názory nečteš (nebo ano a ale nevnímáš což alespoň od nás mě velice mrzí...!!!) Já se ti to několikrát snažil napsat, ale ty máš k tomu všemu asi velice krátkou paměť..!! Co jsem psal o PR VW..?? Co jsem psal o prodejích VW..? Co jsem psal o designu jiných aut..?? a nejen já..! Nutíš mě to psát znova a dostáváš se tím do role nerozumného a nevyspělého sobeckého dítěte...!!! Chceš opět abych psal, že před PR VW smekám, že dokáží v takových sumách prodat takovou nedodělávku...?? Chceš opět abych psal o tom, že stádnost a setrvačnost z dob minulých (o znalosti brouka a lidových aut..) tvoří čísla prodejů..?? btw. znáš nějakýho silnýho manažera v dojčlandu, kterej jezdí Passatem oproti premiovým limuzinám..?? já ne..!! A chceš abych opět psal o designové propracovanosti Saaba 9-3 nebo to co tu někdo dobře zná - Jaguara..(a tady víš že mám pravdu..) Takže abych to shrnul GTI...., dělej tak, abychom si tě nepřestali vážit a aby jsi tady měl vůbec s kým diskutovat... Takže tě prosím o vyváženost tvých příspěvků a nepřekrucování faktů, stejně jako nesmyslné závěry které pramení z nepřečtení nebo nechutě pochopit jiné příspěvky nás tady..
Proč argumentuješ u Passata manažerama z Německa? Proč argumentuješ Jaguárem? Proč argumentuješ Saabem? Znáš cenové relace Jaguara a Saaba? To je přece jiné cenové téma. Tady můžeme porovnávat přednosti střední třídy - 407, C5, Laguna, Vectra Accord, Avensis, Superb. A chceš-li, tak Sonata. Nic jiného ve střední třídě není. (Saab a volvo tlačej na triumvirát BMW, MB, Audi, včetně cen a Alfa je kráska tak trochu mimo tenhle segment. Saab, mimochodem tady provozuje s odřenejma ušima snad jeden nebo dva obchody... tak co ti mám k tomu napsat... to snad není chyba VW, ale Saaba... O VW PR se tu píší legendy, ale jen obecné konstatace, bez nějakého příkladu, tak tys teď dal ten příklad - "brouk a lidovost" Tohle opravdu myslíš vážně? copak se nekoukáš kolem sebe, kdo jezdí v Passatu. Mladí lídé, jejichž motivace není, jak tvrdíte, se přibližovat nějakému standardu v Německu, nebo vypadat "bohatě" Tohle auto si kupují lidi, kteří vyznávají nadčasové linie a ve střední třídě je neosloví nic jiného. Těch lidí je tady v ČEsku nejvíc. Prostě nejvíc aut střední třídy se prodá Passatů. Mě bude srdečně jadno, když se prodá víc třeba Accordů. Jenže - neprodá. A není to masáží PR, je to kvalitou, nadčasovostí, dosažitelným, kvalitním srvisem. Tyhle tři atributy spokojeného zákazníka si prosím zapamatuj. Nepřijde ti divné, že se tu na mě strhne smršť kritiky? Já tu sedím, báječně se bavím, dokonce vyzvu kolegy, ať popíší tu PR masáž - a ono nepřijde nic. Ciello - NIC. Chápeš to? Passat se tu nekrituzuje skrzevá Passat, nýbrž skrzevá mě. To je to úsměvné. A pak to nejsmutnější - neumí se tu přijímat to, když někdo chválí. Těším se na nějakého Saaba, jak to tam rozpálíš. Protože já, jen tak z hecu tam tvrde Saaba sejmu. A bude za co. Já nebudu kritizovat tebe, že hájíš Saaba, já budu stínat Saaba. Tak to tam oba můžeme předvést.
GTI, ctes maily? Asi ne, tak koukej zacit! Jinak posledni k Passatovi. Nikdo netvrdi, ze Passat je nejhorsi, ale to zakladni o co se tady preme je to, ze Passat neni o nic lespi nez ostatni konkurenti (pomijim design, coz je vec osobniho vkusu). Problem je, ze ty se z nej snazis udelat naprostou ikonu, coz rozhodne neni! Emotivni argumenty k designu beru jako jisty folklor, ale napsat, ze ma VW nedostizny servis je picovina!! Ano, jinak se to nazvat neda. Servis ma takovy, jaky tam ma konkretni prodejce lidi. Z vlastni zkusenosti bych ti mohl povypravet o jednom VW servisu, kde jsou naprosto tragicky. Stejne tak zkusenosti jednotlivych lidi nemuzou byt meritkem. Kdyz mas smulu, tak koupis blby auto od kohokoliv (taky bych mohl vypravet). Jde o to , jak se ten konkretni prodejce a servis k problemu stavi. Takze abych to shrnul. U aut stredni tridy neni propastnych rozdilu v tom co nabizi a spokojenost zakaznika s danym kusem je vzdy a hlavne o pristupu lidi na salonu a v servisu! Takze skonceme mlaceni prazdne slamy na tema Passat a klidne muzeme hodnotit jednotlive dealery podle svych zkusenosti. Bude to mit vetsi vypovidajici hodnotu nez tyto debaty o * (Passatu)
Já také napsal - dosažitelným a kvalitním servisem. O dosažitelnosti servisu VW snad není pochyb. O kvalitě, uznávám, rozhodují lidé. Kdybych jen jednou žažil, že se k mému autu chová opravář jinak než vyžaduji, tak bych do dohnal až k dovozci. Já musím říci, že u VW jsem žažíval a zažívám jen prvotřídní službu - Píši prvotřídní s vědomím toho, že tu zas někdo bude psát o rohlíkách. Prostě - prvotřídní. A nebuď sprostej .
Sprostej a uprimnej je trochu rozdil, ne? Dosazitelny servis ma temer kazdy. V cem je dosazitelnost VW jina nez treba u Fordu? Zasadni problem je, ze ty nemas dobry dojem z VW servisu obecne, ale s konkretnim servisem! Kdyz jsi u tech rohliku, radio ma Passata, ale jak vidis, tak ho nijak neprivadi k orgasmu Passatuv uspech je predevsim o PR. Kdybysme vsichni mohli jezdit v autech podle svych predstav, tak by jich jezdila tretina. A byla by to ta tretina, kterou skutecne oslovuje! PS: Precti si mail!
No, právě, téměř každý. Napiš to Ciellovi o Saabu. Auto, aby tě přivádělo k orgasmu, tak to je vždycky jen o koních. Umím si představit tu trágu v Passatu 1,6 (zažíval jsem to ve Favoritu - jedeš do kopce a štrikuješ u toho svetr...). Passat, to chce alespoň těch 150, i když podle mě musí mít nejméně 200 a pak je to zábavné. Takže pokud náš evergreenový kolega valí 75 koní, tak je mi jasné, že u toho neomdlévá blahem... A o naftě ani napíši... Přečtu teď e-mail.
Bavime se o beznych znackach, tak sem nemotej SAAB. Navic u auta, ktery opravdu chces je to jedno. Treba ja musim do servisu bud do Prahy cca 130km nebo do Brna, temer stejna vzdalenost. A sere me to? Ne, protoze to auto mam rad, u prodejce jsou mily lidi a navic se tam vzdycky muzu podivat co se dela novyho a pripadne to trochu projet. A co se tyka radia, tak mam pocit, ze ma naftu Ty taky zrovna nemilujes naftu, ze jo? A podivej, ten tvuj "etalon" se skoro s jinym motorem neprodava Proc asi?
..ty se nečteš...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… a napsal jsi mi abych ti nekopíroval tvoje články...!! tak si ty svoje přečti, co píšeš a na co se ptáš a pak si přečti reakce ostatních...!! ale vnímej je a ne jen slepě přehlížej...!!!! byl tu Saab.. co jsi předvedl.. nic..! Ale já nehodnotím tebe.. ale auto a to co je kolem něj.. Dělám to pro tvoje dobro abych tě vytáhl z té temnoty.. Ty nemáš rozumný argumenty.. Co mi řekneš k tomu, proč si lidi kupujou Passata a ne třeba Saaba..? Já to vím a moc dobře.. Mám to "ošahaný".. takže mě na tyhle řeči neutáhneš, že je to jiná třída atd.. a jestli se ti nelíbí "smršť na tvoji hlavu" ..tak si sundej ty VW brejle.. Opět jsi mě v tomto příspěvku přesvědčil, že nemá cenu s tebou diskutovat..! Je to mizerné ale je to tak..!
Jo, protože je to jasný. PASSAT bude nejprodávanější ve střední třídě. Máme akorát jeden problém. A tím je Ciellio. Prosím Vás, není tady někde nějaký potenciální kupec Saaba. Počítá se i Burago 1:18. Ciella by to podstatně uklidnilo. P.S. Už i Bertoňák mi tu křičí přes rameno, abych napsal - PASSAT VOREVER. Tak jo, - PASSAT VOREVER. Prej neví, co je Saab, tak nehodnotí..., no, známe ho
Když mi na 9-3 dají nápisy Cadillac BLS, tak jsem potenciální kupec i já. Platforma Epsilon není vůbec špatná. Mně se líbí i aktuální Vectra, která je z (pro mě záhadných důvodů ) propadák a hodně lidí jí nemůže přijít na jméno. A než začneš zase něco o tom, jak je Saab a Cadillac cenově jinde...no právě, že když ten Passat trochu dovybavím, tak není. A to je hlavní nevýhoda Passatu. On totiž není mizerný auto. Je mizerný jen na tu obrovskou cenovku! Kdyby stál šestiválec s automatem jako Sonata, tak ho budu tolerovat.
Ehm, tak tohle cely neprelustim. Nechapu, proc jste proti Passatu nektery tak zaujaty, vzdyt to neni Daewoo Racer ale solidne postavenej nemec s kvaltnima naftovejma motorama. Videl jsem ho poprve pred tydnem v cernem smokingu s lestenymi magneziovymi polobotkami (od svece Matejky), asi 18 velikost a moc se mi libil! Jeden starsi tu ve firme je, reditelovo V6, 4Motion bez poruch, dalsi ma GTI 4ku s 2.0 FSI - jednim z prvnich primovstriku, v plne palbe na krasnych 16kach Zender, pochvaluje si ho. jo, SPOLEHLIVOST, Italie z kola ven.
Ja ti dam Italie z kola ven. To co se po... v italskym aute ma napis made in germany. Jeste ti napovim vyrabi to Bosch. Tak bud v klidu a hlavne v chladku pri tomhle pocasi co ted panuje protoze jses asi prehratej. Germani by se mohli od italie ucit jak se delaj auta a ne konzumni plechovky.
..Enzo, Enzo... tebe budu muset za tyhle příspěvky někdy pozvat na panáka... k tomuto příspěvku se připojuji..
Muj nazor je presne opacny. Posledni hezke italske auto s Fiat nalepkou bylo Punto pred faceliftem (Bravo + Brava nadhera sama), ale 159...Vsichni upousteji od jednoducheho designu a u Alfy ho teprve objevili...
Pred kanclem mam Stilo. Koukat na nej celej den to je za trest. Velka boule na kolech, vypada neohrabane. Nevedet to, myslim si ze Brav👋a je jeho nastupce, ale bohuzel...Panda interier - huf, to je teda nater! Zlata Fabie!
Fiat se z problemu nedostane, 1-2 roky a pujde za Roverem. Ten samy scenar jako Rover BMW - amici vycouvali, protoze tusi, ze Fiata nevzkrisi a sezere to jejich penize. Asiati na to uz jenom cekaj, aby udelali dobrej kauf a budou vyrabet laciny a kvalitni auta. tedy ne italske
Pred kanclem mam Stilo. Koukat na nej celej den to je za trest. Velka boule na kolech, vypada neohrabane. Nevedet to, myslim si ze Brav👋a je jeho nastupce, ale bohuzel...Panda interier - huf, to je teda nater! Zlata Fabie!
Fiat se z problemu nedostane, 1-2 roky a pujde za Roverem. Ten samy scenar jako Rover BMW - amici vycouvali, protoze tusi, ze Fiata nevzkrisi a sezere to jejich penize. Asiati na to uz jenom cekaj, aby udelali dobrej kauf a budou vyrabet laciny a kvalitni auta. tedy ne italske
No Punto hezky bylo, je a nastupce taky bude. Bravo Brava to byly tvary o kterych se do ty doby nikomu nezdalo. Kdyz s tim vyjeli, hezci auto na cestach nebylo. I dneska jsou porad krasny. To samy A 156. To je auto na ktery je opravdu tezky navazat, protoze skok mezi 155 a 156 byl markantni. Jenze je chyba ocekavat to samy od 159. Ta je tvarove vyvazena, ostra, jak pises jednoducha kdyz myslis, ale je to dobre protoze neni vzdycky ta prava cesta jit tim smerem kam jdou ostatni. A u Alfy to plati dvojnasob, protoze ta je vyjimecna a diky tomu ma svy priznivce. Stilo, snad myslis 5D ale na to jsem si taky nemohl zvyknout, 3D je paradni, z jakykoliv strany vypada skvele, nejlip ze zadu (jako nektery zensky ) ale na rozdil od nich i zepredu. Co se tyce Pandy, je to jinak mireny auto nez Fabka, ale i ta v interieru nic moc neni, i kdyz je tam taky velkej skok od felicie. Spis ji srovnavej s Puntem. To ze se trhli od GM je ku prospechu veci, trhli na nich prachy a maj je vazany s odberem JTDcek. To co bude se uvidi ale posledni dobou budou chrlit dalsi modely, dneska jsem cetl o SUV od FIATu.
Tak jsem si musel po dlouhé době opět vyhledat ceník a výbavu nového Passatu a fakt nevím na co láká ty lidi-prostě ta výbava je úplný současný průměr-nekouká z toho žádná výzva do budoucna. A prostě podle mě se takhle Guru(podle některých) třídy nechová. Co prostě ťukně první do vočí je ta ubohá 1.6 MPI 75 kW - to je žalostné - jak mohou mít takovou drzost si to dovolit dát vůbec do nabídky. FSI sou dobrý, ale jestli se nemýlím tak se do nich musí cpát 98 octanovej natural, což peněžence neulehčí a na diesly mám svůj názor-prostě se nevyplatí pokud nejsou za cenu benzínu a některý státy(v Kalifornii a NY se myslím diesly nesmí prodávat + i pár Německejch měst) uvažuje o absolutním zákazu pro vjezd dieslů do města. Poměrně vtipný mi připadaj i ceníkový položky jako chromy všude možně-to je snad pro "prémiové" vozítko samozřejmost-není to přece Getz....
že už tady ta propaganda skončila a již se zde nebude diskutovat, jelikož ten passat za to nestojí
passat je prostě jedno auto z mnoha, žádný etalon, žádná ikona, jen modla GTI
Já to věděl, já to tušil. Radio je z ARA zpět. Jo, jo, to byla šleha. My ho známe. ALFOŽROUT, jednu znásilnil na parkovišti u IKEI a dodnes je tam vyhrazený místo pro uchyly... Je to tak, je to tak. NAPOSLEDY doufám tu píši - že tenhle pořez (myslím Passata) je velkou štikou ve střední třídě. Jo, známe ty jeho (myslím Radia) evergreeny - fauvé rohlík, fauvé pekárna, Lones do toho se zabroušenejma brejlema a jak já to mám pak ustát? Klečím na kolenou, vlajku napůl žerdi, prapor je roztrhanej. Ale vlaje. Jo. Protože ten boj ke kterému se schyluje s Mondeem, to bude krvelačnej boj. A i když Radio - FORDATACHE - tuší, že nemůže vyhrát, nevzdá to. Jo, to na něm cením. Jako ten zrzek vod Keseyho. Bojuje předem prohranej boj. Ví to, a nevzdá. Tyhle bejky miluju. Takovejch je málo. Tak PASSATE A RADIO
GTI, překvapils mě, škoda, že v tom špatném. brával jsem tě ... již jsem zvyklý, že když tě tu někdo kritizuje tak buď nevnímáš nebo používáš velmi tvrdá slova, ba se přímo snažíš kritika umlčeti nějakým zesměšněním. přijde mi to však velmi nízké. na jakoukoli kritiku neodpovídáš věcně, nepoužíváš žádné argumenty, pouze obecná klišé. oháníš se prodejními čísly. a ta jsou bohužel velmi zkreslená, poněvadž je bohužel dost často diktováno mateřskými společnostmi z Německa jaká že to budou služební auta (s kvalitou a výdrží to nemá nic společného, je to pouze přenesení smluvních podmínek z Německa na české pobočky, fleetový program je v Německu od VW velmi podporován a to dokonce za cenu velmi nízkých nákupních cen s vědomím, že na servisu se to vrátí a právě tím přenosem na dceřinné společnosti). pokud by jsi ze všech prodejních statistik vypustil služební auta, která jsou takto smluvně daná, pak bys možná plakal nad konečnými čísly. a štěstím by to rozhodně nebylo. dávám ti šanci na seriózní omluvu za tvůj předchozí příspěvek. nebuď srab a zachovej se konečně jako chlap a ukaž své hodnoty. pokud tak neučiníš do dnešní 15 hodiny, přiznáš, alespoň mě, že nejsi hoden diskuse se mnou.
Nikdy jsem tu nikoho nezesměšňoval a ani nezesměšnil. Někdy se ti co mě napadají zesměšní sami. Radio, já se ničím neoháním. Já se báječně bavím, že mohu psát o Passatovi, čtu překrásné příspěvky kolegů, učím se tím o autech, nemám prostě tímto směrem žádný problém. Věř, že když napíši, žes u Ikei znásilnil jednu Alfu, tak že se už těším, jek se tomu oba zasmějeme. No, tak jsme se tomu nezasmáli, ale to není tragedie. Vidím, že máš nějakou málo tykavou náladu tak ti jí zlepším - KOLEGOVÉ, parťáci, Radio není ten, co u Ikei znásilnil Alfu. Rádio je ten solidní, slušný hoch, co nejraději čítává příspěvky, které se mu líbí. Takoví jsme ostatně všichni. Ale málo z nás je tu takových, kteří nemmají smysl pro humor, jako ty teď. Nebo, že bys ho, Radio, mít teď tak nějak nechtěl?. Radio, probuď se. Tady je zábava, tady to tepe, jestli máš špatnou náladu, tak ji sem netahej. Neblázni, člověče. Píšeš nesmysly o tom, že chci někoho zesměšňovat, nebo že umlčuji kritiku. Bože, kam jsi se to propadl? Nechceš mě snad soubojovat na mítině u lesíka... To ostatní ti psát nebudu. To ti povím.
máš pravdu pouze v tom, že se ti dotyční někdy zesměšní sami, je to však jen v případech, kdy je to od nich výstřel a nemají v ruce žádné argumenty, zkušenosti a tak. ale je také spousta oprávněné kritiky, kterou přecházíš, nevnímáš, odpovídáš proti otázkou, vyzobáváš věci, které se ti hodí do krámu, v některých případech, pokud ti dochází dech, jdeš po kritikovi jako slepice po flusu (viz třeba King). mám rád vtipy, všechny, ale musí to být VTIPY, ne vtip=útok na protihráče. Třeba tenhle je pěknej: Šípková Růženka, Paleček a Quasimodo se rozhodli, že se přihlásí do Guinessovy knihy rekordů. První vešla do kanceláře Šípková Růženka a za chvíli vyšla ven rozzářená a šťastná: "Je to oficiální, jsem nejkrásnější na světě!" Druhý vešel Paleček, vyšel také rozzářený a šťastný a říká: "Je to oficiální, jsem nejmenší na světě!" Poslední vešel Quasimodo, zdržel se déle a vyšel pořádně naštvaný: "Kdo je, krucinál, manželka Jiřího Paroubka?!?!" Náladu si mi dnes opravdu zkazil ty. To, že si snažil omluvu pojmout jako chytrá horákyně (omluva=neomluva) je dobrý taktický tah, pro mne jasný signál.
Sorry GTI ale radio ma pravdu v tom ze ked ta niekto kritizuje alebo "prehravas" v nejakej diskusii tak prestavas vnimat prip. niekedy az prilis tvrde slova alebo zosmiesnenie. Ze nezosmiesnujes ? Mozno nie tak ako myslis ty ale moj pripad dostat - cervenu kartu (Zafira) za to ze mam iny nazor ako ty (a mal som pravdu mimochodom) je tiez zosmiesnenie. A mimochodom pod tou Zafirou si prestal vnimat ked si zistil ze nemas pravdu. Ale dost bolo kritiky. Na druhej strane uznavam ze vies rozprudit diskusiu. Chodim na www.auto.cz len treti mesiac ale rozhodne to nebola strata casu. Viac sice citam ako pisem ale nie je vzdy tolko volneho casu.
ano to je správně napsáno - rozprudit diskusi, od slova prudit
prudit podla ciella musi byt nieco ine ako myslim ja. Viete chlapi slovensky preklad ? Az take detaily z cestiny neviem
Neboj se. Oni to pochopili. Ale jen naráželi na to, že "prudit" je ve slangové češtině něco jako otravovat.
Koukal jsem do vykladoveho slovniku a tam je jako prvni varianta u slova prudit slovo GTI Jako dalsi tam jsou: byt obcas nesnesitelny, otravovat, prehlizet ostatni, mit pravdu za kazdou cenu .....
Tak ten Passat, kdo to z vás ještě neví, tak ten bude nejprodávanější ikonou střední třídy. Jo, Jo, je to tak. Tohle ví už i Rad... ale, raději toho nechám. Tak Passate, ať se ti daří...
nejprodávanější jen kvůli vysokému podílu služebních vozidel diktováných mateřskými německými společnostmi. bylo by zajímavé vidět statistiku, kolik procent jsou služební automobily a kolik ze služebních je předem dáno (nemožnost výběru kvůli smlouvě).
To jsem nečekal, RADIO, že se takhle rozjedeš. O GTI máš a vlastně i ostatní mají asi pravdu, ale to se přece nemusíš tak čertit. Já jsem sice nepochopil, čím tě tak urazil. To je asi mezi váma.
Můj názor na Passááááta je určitě pozitivní. Nestavěl bych ho pozici "IKONY STŘEDNÍ TŘÍDY", jak píše GTI. Tam se řadí pouze prodeji a svou pověstí. Je to prostě normální střední třída, žádný zázrak, žádná hrůza. Jestli někdo dělí střední třídu na HORŠÍ (Sonata...), LEPŠÍ (Mondeo, 407, Vectra....)a DOBROU (A4, BMW 3, MB C...), tak podle mě patří do té lepší. Ale má snahu se zařadit do dobré, ostatně stejně jako ti ostatní. Mě se nový Passat hodně líbí (hlavně v černé je to bomba), jede super (na 17/235). Ale to už je otázka vkusu, jak co se týká designu, tak i jízdního chování. Akorát mě trochu štve, že jste zrovna VY - "parťáci" dali na hádání. Až do teď se to dobře čtlo.
Můj názor na Passááááta je určitě pozitivní. Nestavěl bych ho pozici "IKONY STŘEDNÍ TŘÍDY", jak píše GTI. Tam se řadí pouze prodeji a svou pověstí. Je to prostě normální střední třída, žádný zázrak, žádná hrůza. Jestli někdo dělí střední třídu na HORŠÍ (Sonata...), LEPŠÍ (Mondeo, 407, Vectra....)a DOBROU (A4, BMW 3, MB C...), tak podle mě patří do té lepší. Ale má snahu se zařadit do dobré, ostatně stejně jako ti ostatní. Mě se nový Passat hodně líbí (hlavně v černé je to bomba), jede super (na 17/235). Ale to už je otázka vkusu, jak co se týká designu, tak i jízdního chování. Akorát mě trochu štve, že jste zrovna VY - "parťáci" dali na hádání. Až do teď se to dobře čtlo.
Souhlas! A k tem hadkam: laska nehnevana neni milovana GTI to obcas prezene a nastve i tak mirumilovnyho tvora jako jsem ja! Ale neboj vycichne to velmi rychle
máš recht předsedo...
Tak vďaka, chalani. Akorát přeDSeda mě, jak se to řekne, irituje.
...viděl jsi Vesničko má středisková...???
..."Ale to jsi přehnal Václave. Takhle by jsi s přecedou mluvit neměl."................"Neděláš dobře s těma sirkama, Jaromíre, jednou se ti to vymstí"......."Myl sis uši? Včera jsme vozili cement. Dneska zapřší, udělá se ti tam beton a budou ti to odsekávat majzlíkem." Mám pokračovat? A nebo: "Přecedooo, voni maj bazééény, přecedooo voni maj záááchody. Kruci, ženský, neserte mě. Čtyřicet jste chodili támhle za pracečák na mez a teď si bude vymejšlet."
Nemohl jsem psát, byl jsem na cestě. Rychle než to zapomenu - Jozky, když napíšu, že máš červenou kartu, tak je to vřelá legrace, žádné podprahové sdělení - odpovídám a komunikuji jen s tím, s kým chci, tak jako ty. A kdybys věděl s jakou radostí čítám tvé a ostatních kolegů zprávy, tak bys tohle nikdy nemohl napsat. Už jsi někdy seděl v hospodě po půl litru vodky a kámoš ti řekl - máš červenou - a ty co? Ty se urážíš? Hergot, co je tohle za postoje? Kdybych tě měl za blba, a chtěl tě tady zesměšňovat tak to dělám jinak. U anonymních diskuzí je důležité, aby se jich zúčastňovali pokud možno lidé, kteří znají cenu ostatních a ví kam patří oni sami. Já kdybych byl vztahovačnej jak nějaká ubrečená *, tak už tady dávno zahájím třetí světovou. Já si tu cením každé zprávy i kritické a až na řídké výjimky myslím, že jsme tady všichni proto, že chceme psát o autech a ne se vzájemně zesměšňovat, a že tak nějak to tady máme rádi.... Kde bereš, Radio tu odvahu posuzovat, jak já diskutuji? Umíš si představit, kdybychom se tady trochu "nepošťuchovali" jak by to tu vypadalo? Ještě něco ti musím napsat - překrásně se tu bavím, je mi úplně jedno, jestli mě tu někdo smete argumentama proti Passatu. Budu dokonce rád. Chápeš tohleto? Já, když napíšu, žes z Passata zabloudil někde na Kokoříně, tak je to vřelá a čistá legrace. A na tu musí mít dva. Je také možné se cítit dotčeně. Jo, pak ale napiš - jsem * - se mnou jemně, žádné žerty. A já to budu respektovat. My tady napíšem 260 zpráv o Passatu, ty vymyslíš jednu větu o tom, že prodeje Passatu jsou určovány tím, že hlavně slouží jako podniková auta - a co čekáš? Že budu brečet, jak jsi jako deus ex machina vstoupil do diskuze? Jo, je to tvůj názor. Ale nenapadej mě za to jak a jestli tady diskutuji. Udělal jsi něco, co se v dobré společnosti nedělá - osobil sis hodnotit druhého a ne auto. A to není dobré. Piš o autech, nesnaž se hrotit a buď (jakos byl) přínosem k diskuzi o autech a ne o mě. Mimochodem tak, jako se "předvádím" u Passata se můžes po svém předvádět u Mondea, je to přece tvůj "chráněnec". A já budu první, který tě bude za to velebit. A jestli zabloudím na Kokoříně, tak narozdíl od tebe spadnu smíchy ze židle...
GTI, prosim, precti si mail! A k tomu co jsi napsal, trochu popremyslej jestli nekdy nestrilis hlava-nehlava
GTY ja viem ako si to myslel lebo ta citam uz 3 mesiace takze viem ze to bol vtip ale predstav si pride tu nejaky typek prvy krat napise nieco a das mu cervenu. No nastve ho to. A kedze sa najdu blbci hned ti zacne urazat a pod. Ja som sa na mojej cervenej karte zasmial a hned som ti dal odpoved takze v pohode. Lenze ten kto ta nepozna tak si moze mysliet ze ty si o nom myslis ze je blbec.
Jo, ale já to napsal tobě. Tomu o kom vím, koho tu znám a koho čtu a o kom jsem věděl, že mi dovolí mu to napsat. Tak jsem rád že je to mezi náma OK
A je to tady, pánové, konečná, zavíráme, seskákejte z kolotočů, slezte z prolejzaček. 300 příspěvků, třista nadějí. Jo, ty se naplno naplněj. Ten kdo ho bude valit bude patřit k těm štastnějším - žádné poruchy, držák jak má bejt. Jo, tohle není slečinka, to je bejk, tahoun, prostě PASSAT. Tak mu popřejme hodně sil do těch silničních soubojů
Včera jsem zase očumoval závistivě auta z veřejný karosy a co nevidím (teď ať Mates přestane číst). Jel kolem tmavozelený Rover 700 a na zádi měl (já tě, Matesi, varoval. ne že ne) hned vedle tý sedmistovky nalepený logo TDI očividně vzatý přímo z nějakýho VW. Protože byl rychlejší než můj autobus, nemoh jsem okouknout, co to řídí za **, ale moc by mě to zajímalo. Zní to jako z mýho krtka, ale já to vážně viděl. Pravda. Bylo hodně horko a žádná klima ani sedačky s chlazením jako v Cadillacu tam nebyly...ale přece vím, co sem viděl!
Tak tohle, tohle si Mates přečíst musí. Tohle je ta pravá tečka za Passatem Ostatně my, co máme logo VW vybroušený na brejlích, a ty o tom něco víš, viď, tak my máme pochopení... Prostě ikona je ikona
Jo, tak tenhle Passat. Ten nám dal. Je jako tichá kočka. Stojí, celej v černé, jen odlesky měsíce se perlí na 18kách, co je tak rád nosí... A pak předek. Chromová maska. Nový trend. Boky zalomené v BMlinii. To je dobrá inspirace. Klíček tě hřeje v dlani. Zastrč ho dovnitř, do přístrojovky, až eroticky povzbudivý grif. Tlačítkem pak do noci vykřičí tu symfonii tympánů. V šeru ti chrom na rámeččích vykrouží dvě polokoule, to abys nezapoměl co je život, co je láska, co je žena... Pevně tě svírá bok sedadla, je obšitý stehem a na dotek je to přesně stejný steh, který umíš u té své na jeden pohmat probudit k nekonečné rozkoši... Řadička trčí k nebi jako falický maják a rozechvěle přijmé tvou dlaň, když zasouváš zvolna, v tušení zázraku první rychlost. Odpor volantu ti dává najevo, že se nechá vést jako při waltzu. Umíš tančit, tak lehce sešlapuješ akcelerátor a tvé tělo se noří do závoje opojení. Mezi okružím přistrojů ti probleskuje erb - VW. Ano, tvůj erb, erb desperáda, vyděděnce, erb rytíře, erb ochránce. Ano, točíš plnou tři, svět se zavírá, před tebou dva kužely světel, které tě vedou až na okraj poznání. Svíráš volant, mžikově řadíš, jsi sám, se svým Passatem. Až tam, za horizontem je svět, je nebe, je peklo života. A ty soustředěný a vyrovnaný prožíváš extázi. Přesně v okamžiku, kdy dosáhneš té rychlosti, která ti otevírá nejen svět ale celý vesmír. Brzdíš a samet zpomalení ti připomíná, žes člověk. Vrátil ses. Ano, vrátíš se vždy. A vždy budeš se svým Passatem pokoušet nirvánu absolutna... To je Passat. To pro tebe může být Passat. Nový Passat...
GTI, opravdu nechápu tvůj hysterismus. Když napíšu, že se mi něco nelíbí a napíšu ti proč, tak je to pro vysvětlení, není to hodnocení toho jak diskutuješ. Rozumíš tomu ? Když píšu, že se mi něco nelíbí, uvedu důvod. To není hodnocení. No snad rozumíš. Pokud bys to jako hodnocení bral, tak je stejně určeno jen tobě. A pokud stále trváš na tom, že to hodnocení je, tak tu odvahu beru z tvých příspěvků a tvého vystupování zde. Tu odvahu zde může mít každý - Marko, mates a kdokoli další může napsat cokoli na kohokoliv adresu, musí to mít však hlavu a patu, musí to mít podloženo argumenty, nesmí to být výkřik do tmy. Může to být vtipné, vlastně mělo by to být vtipné. A nesmí to urážet toho dotyčného, ani náznakem. Bohužel jsi se tady pasoval do role jakéhosi moderátora, který může dávat červené karty, doporučovat nové uši, rozdávat čas na pochopení passata, atd. Ta role ti ale dává asi moc velkou dávku seběvědomí a zároveň ti bere smysl pro soudnost a skromnost. Ty zkrátka realitu nevnímáš. Pokud dáš ty ve svém příspěvku nějakou otázku, snaží se ti ji spoludiskutující zodpovědět. Pokud dává někdo tobě, pak je to tak jak jsem psal výše. Pokud ti to hraje do not, odpovíš. Pokud ne, nevnímáš a útočíš. Nádherně o tom vypovídá tvůj příspěvek, kde mě přirovnáváš k ***. Důkaz toho jak na můj příspěvek reaguješ, hysterie a útok. Za tím si stojím. Pokud to bereš jako hodnocení toho jak diskutuješ, klidně to tak ber, na to tu odvahu beru. Klidně si mě tu dál nazývej jak chceš a přirovnávej k čemukoli, když ti to tu radost udělá. Vyžívej se v tom a ukaž, jakej jseš kabrňák, že jsi zase někoho dostal. Já už to číst nebudu. Za ty dobré příspěvky a zy ty dobré povídky díky. To je vše.
Sedím u monitoru a kroutím hlavou. Až se z toho splínu dostaneš, pokus se mi to napsal lépe. Pokud jsi ztratil smysl pro humor, a já vím, že čas od času se to v životě stává, pak já mám dost trpělivosti a i pochopení... Nezbývá mi, než ti teď připomenout, že tohle není server o mě, nýbrž o autech.
Teď je čas na to, zamyslet se nad sebou, GTI. A nebo spíš je na to zamyšlení už pozdě (viz radio). Asi tak od té doby, co jel GTI v GTI, mě často po přečtení tvého příspěvku (hlavně reakce na příspěvek) napadlo jestli pod tvým nickem nenapsal nějakej magor. Ale to byses asi ozval, co? No možná je čas trochu přibrzdit.
Nezdá se ti, že se nějak moc rozepisuješ o mě? Bylo by dobře se věnovat autům, viď. Nebo chceš, abych zase já začal psát o tobě? Možná, že pojmenování magor patří do tvého běžného slovníku. Já se pohybuji v jiné řece slov a významů. Přibrzdit směrem ke mě bys měl ty. A nepotřebuješ na to ABS, abych byl aktuální.
Toho magora si neber osobně, ikdyž to tak možná vyznělo. Nebylo to pojmenování, ale pouze holé podstatné jméno, nikoliv přívlastek. Já bych taky radši četl a psal o autech, to mi věř, ale tady se to nějak zvrhlo, tak mi to nedalo. Tak sorry
Jo, OK. Já to tu nezvrhl. Já se tady dvěstědevadesátdevět zpráv nádherně bavil. Ostatně tak jako i jinde. A doufám, že jsem nebyl sám.
No uznej, že tady byly i zábavnější diskuze, ikdyž ne na tak dobré téma jako je Passat. Tahle byla trochu, jak bych to řek, smutná. Nebo tak aspoň skončila. Ale teď už k těm novým, plodnějším a veselejším (diskuzím).
Jak tak koukam, tak se nam to nejak zvrhlo Panove navrhuji zatnout zuby, sebrat posledni spetku zdraveho rozumu a vykaslat se na nejaky pocity a dojmy! GTI trochu ubere (uz jsem s nim mluvil), radio nebude tolik citlivy a budeme se venovat debatam o autech! Je cas na politicke rozhodnuti, udelat kompromis, zapomenout a jit dal!
Ved je tu uz 326 prispevkov zeby rekord ? Mali by sme oslavovat. To je ako by som to po cesky podchytil som tu jeden novy vyraz - passatní.
Heleď se ty bejku. Já už ubral co to šlo... Já už vlastně jen přešlapuju na místě. Teda tady... U Caddy mi to asi Lones pěkně nandá. Já tam napsal o SKOROAUTECH. P.S. Žuby nemám, nemůžu zatínat, tak aspoň půlky.
Rad by som sa spytal GTI, co hovori na vysoky aerodynamicky hluk v novom Passate, na ktory sa stazuju novinari v skoro kazdom teste. Ten hluk tam je napriek dvojitemu alebo dokonca az trojitemu tlmeniu okien. Pani z VW niekde spravili chybu. Na auto, ktore je novo vyvinute a snazi sa aspon ciastocne dostat do trochu vyssej triedy v akej je stary model, je takyto problem nepripustny.
Myslím si o tom asi přesně to co ty, že je nemožné a nejen v této třídě vytvořit takové jízdní podmínky aby hučela těsnění - tuším - dveří. Já to zatím nečetl, tak tipuji, co hučí, nezdá se mi, že by to bylo stavbou karoserie. Budeme to sledovat. Pokud by to bylo neodstranitelné, tedy tvarem karoserie, tak je to obrovskej průšvih. Myslím, ale že to bude tvarem nějakého těsnění. To by snad pak měli odstranit. Píčesovi z toho musí ale teď hučet v hlavě
..já bych ti řekl ve kterým autě to nehučí ani nesyčí kvůli vzduchu v rychlostech... Ale ty to asi víš taky.. a Mondeo to není ani jinej němec... Jo JO.. kdo vyzkouší jednou.. už nechce jinak...
Jako bys to nenapsal Tam v tom hučej piliňáky, ne? Nebo to má jiný nezávislý topení?
..tam jen slyšíš jak ti proudí krev v žilách... je to jako řeka... a tlukot srdce na hranici 180...
Zbytecna snaha mu neco vysvetlit. Ja ho poslal na projizdku novym Focusem a kde nic, tu nic A to uz tam urcite byl, ale boji se to napsat. Zato u VW i kdyby ho posadili do auta na spalkach, tak bude zpivat jako Kaja, ze je to bezvadny
Tejden. Tejden na titulní straně. Jo, tak to je role pro mistry. Tohle, to je majstrštyk i pro ty nejzatvrzelejší. Je znám zobecnělý pojem - jezdíš jako Chiron. Jo, jo, ikony z moto světa prorůstají do běžného života. A kdo to čekal? - je tu nový termín - PASSÁTNÍ (viz. lexikon přejatých slov - passátní, jako povedený, dokonalý, nedostižný). Tak passátní PASSATE, přeji ti passátní prodeje, a koneckonců i passátní konkurenci, aby sis neby zas až tak sebou jistý
Měl by se pomalu začít klepat (s čímž mu pomůže TDI, stačí zapnout motor). Za dva roky vystoupí z francouzkých luhů a hájů nejmenovaný kosočtverec střední třídy a ukáže opět lidem z Volfsburgu designem i technologií zdvižený prostředníček. A Passat se v celé své "kráse" bude moci pustit do koloběhu, který zná nejlépe. Zas bude konkurenci jenom dohánět. S jiným údělem by to snad ani nebyl Volkswagen.
Jo, to už mohl kosočtverec ovšem udělat dávno. Přitom naposledy se mu to povedlo s šestnáctkou, a to je tak 40 let.
Pokud mě paměť neklame (což neklame), vždy to byl čuník, kdo naháněl kosočtverec. Kosočtverec přišel vždy na trh s novinkami a inovacemi, inženýři ve Volfsburgu potřebovali tři, čtyři roky aby francouzský vůz rozebrali a jeho inovace okopírovali. Neříkám, že to frantíkům v osmdesátých letech a počátku devadesátých vždycky všechno běhalo na výbornou. Ale tam kde měla německá konfekce manuální snad i pohon, proháněl se kosočtverec po evropě plně elektricky vyšperkovaný. A design raději nekomentuji.
Já se z tebe zblázním. S tím manuálním pohonem jsi mě dostal Pravda je, že 25 a 21 byla krásná auta. A 16 byla vlastně revoluce... A čtyřka byla geniální a Dauphine jakbysmet... Jo, a pětka, tak to byla šleha... Nebo osmička Gordini, tak tu miluji dodnes (desítka, to už nebylo ono) Jsem zvědav na novou Lagunu... Já z toho aktuálního stylu, zejména u Megana jsem zatím velmi, velmi rozpačitý (jak říká profesor Klezla)
..ale co se týká těchto aut (Megan a spol.) tak Megan je designově velice povedenej a to nebývá zvykem, že z hatchbacku se udělá krásnej sedana kombi.. ty jsou opravdu povedený...
Passat je sracka, mam bohuzel B6 a co se v tomhle "etalonu" sere, to je k nevire... Nikdy vice. At zije BMW3 - za stejny penize, pokud nechci prassata v sedym plastu a s revolucni 1,6 na poklicich. Staci se podivat na zakladni trojku - 320d. Na chvostu nabidky. Zrychleni 8,2, maximalka 220, spotreba nizka, chod kultivovanej. Co Passat 2,0 TDI? Nejede a je hnusnej. Sbohem GTI - ses hovado.
Podle tvého slovníku, bych si tipnul, že ty nemůžeš mít nejen auto, ale ani řidičák. Dokonce si tipnu, že namáš ani hlavu. S tímhle slovníkem tady nemáš co pohledávat. Nauč se slušně mluvit, pak psát (v obráceném pořadí to nedělaj ani v Austrálii) a pak se pokus napsat něco slušně.
Kdo tohle čekal, kdo by tohle tipoval? Jo, jo, jsou passátní auta, jsou passátní filmy. Stává se prostě, že se setkaj v jednu chvíli na stejném místě. Kdo tohle čekal - Bond. Jo, James Bond. Tak ten snad má údajně prohánět v novém filmu PASSATA. Já zírám. Tohle težko na ostrově rozdejchaj. To jsou posuny... Jo, jsem PASSAT, guru PASSAT. Ten film chci vidět. Bravo PASSATE. Bude to určitě passátní film.
Při průměrném platu nějakých 19 tis. Kč brutto v ČR, kdy asi 60% lidí je pod tímto průměrem, je docela zbytečné se vášnit, nebo mít naopak orgasmus z jakéhokoliv nového auta, o střední třídě (Passat a &) ani nemluvě.
No, tuším se tu ročně prodá kolem 2tisíc Passatů a když načteš všechny prodeje ve střední třídě, tak to pár tisíc lidí bude. Teda, ITé, teď nevím, jestli nepatříš k těm, kteým ani tak nejde o to aby měli kozu, ale o to aby hlavně chcípla koza sousedovi... Věřím, že tento povahový rys se tě netýká. Mimochodem nejsme omezeni hranicemi, dnes můžeš založit společnost třeba v Anglii a prodávat tam své myšlénky. Pokud někoho zaujmou, pak je cesta k Passatu otevřená... Nemyslím to osobně na tebe.
Tak diskutovat s nejchytřejším nehodlám, já fakt musím celý den pracovat a zde si jen tak lehce relaxuji a bavím se... Možná proto, a má žena též, patříme k těm, co mají platy někde jinde, než je průměr a znaménko je "+". Takže nějaký Passat atd. je pro nás lehce dostupný střep. On je jenom problém, že většina lidí se jaksi nemůže vystěhovat, řeči že mohou je iluze a soudní lidé to ví. Lidé z EU se sem také hromadně nestěhují a je tu na jejich poměry levně, třeba bydlení...Mně jen přijde úsměvné, že počet diskusí na téma Passat za chvíli překoná počet prodaných kusů. Prostě další auto ve střední třídě, no a? Kozy nechovám, takže mi chcípnout nemohou, soused je akademický malíř, takže ten se živí malováním uměleckých (mimochodem velice krásných) obrazů, takže jemu chcípnout také nemůže. A navíc jezdí Hondou, takže mu nemůže "chcípnout" ani to auto. Ale klidně si obdivuj co chceš. Většina lidí řeší poněkud jiné (myslím finanční) problémy, takže jsem přesvědčen, že je Passat nechává klidnými.A za tím si stojím. Proto emoce a vášně jsou zbytečné.
Jo, všiml jsem si, jak sis zarelaxoval na Aygu. Je hezké, že jste s manželkou v plusu a že Passat je pro vás z tohoto pohledu střep. Možná bys měl být velkorysejší k nám ostatním, pro které střepem Passat není. Je také hezké, že máš za souseda malíře, dokonce akademického, který ještě k tomu maluje umělecké obrazy (velice krásné) a jezdí Hondou. Pokud ses tu pasoval teď do role mluvčího nás, to je lidí, kteří jsou dle tvých životních kriterií v mínusu, tak odhaduji, že to není potřeba. Každopádně já ti děkuji za tvůj životopis, myslím, že jsem se při jeho čtení pobavil nejen já. Jinak ITé, pokud bys mi vysvětlil důvod těchto tvých příspěvků, rád s tebou budu diskutovat i v jiné rovině. Třeba i o tom akademickém malíři P.S. Vidím, že tě Passat setnul jak málokoho tady. To je dobře.
A slyšeli jsme slovo Boží. Ó díky...GTI. Passat bude také GTI? Že bychom si početli,jak se mazlíš s rukojetí šaltrpáky, hladíš měkčené plasty...bylo to na sociologickou(a nejenom na ni) studii. Auto je jen auto,tj. spotřební zboží.A to Aygo sem pleteš proč? Já napsal, že mi vadí kritika pro kritiku, vč. VW. Z toho nevyplývá, že musím z VW omdlévat nadšením. Passat je normální auto stř. třídy, nebo je to jiná třída? Nevím, moc se v tom nevyznám. Prostě auto. Motor a 4 kola.
Mám problém: pamatuji si, ale s tím nic nenadělám. Slovo "střep" používám i pro auto doma. Takže to ukončíme, na mne se vyser a pracuj, ať si ho koupíš (no ne to Aygo). Podle časů příspěvků přispíváš celé dny, na což já, ani soused nemáme čas. Ale o tom je svoboda a je to tak správné, že tomu tak, zatím, je.
Mám problém: pamatuji si, ale s tím nic nenadělám. Slovo "střep" používám i pro auto doma. Takže to ukončíme, na mne se vyser a pracuj, ať si ho koupíš (no ne to Aygo). Podle časů příspěvků přispíváš celé dny, na což já, ani soused nemáme čas. Ale o tom je svoboda a je to tak správné, že tomu tak, zatím, je.
Hele, jaké slovo Boží? To byla ironie. Jinak než ironicky se na ten tvůj životopis nedalo reagovat. Jsem rád, že mě čteš a pamatuješ si detaily, které jsem zapoměl už i já. Tak za to ti upřímně děkuji. O tom, že auto je JEN auto, bych zrovna na auto.cz teorie nerozjížděl, to je jako bys na nuda pláži chtěl přesvědčovat k celibátu. Ten soused tě nějak bere, tak vám držím palce. Tvůj závěr je k zamyšlení - svoboda znamená pro někoho hodně, pro někoho málo práce. Nevím, zda jsi to měl takhle na mysli, ale pokud ano, tak o tom by se dala napsat rigirozní práce. Pokud ne, tak mi promiň, že mám problém tě pochopit, já se třeba nezorientoval vůbec u Ayga, a tady také u tvých zpráv lapu po dechu.
..s první polovinou příspěvku musím souhlasit...
Těch pár tisíc lidí co si koupí passata........ nevěr tomu.
Mam tu "čest" pracovat jako prodejce VW a mohu ti garantovat, že z 80% procent jsou to firemní auta (T-mobile, Oskar,Microsoft, Tecso, Česká spořitelna atd.-jen tyto firmy odeberou v tomto roce na 300 New passat), takže těch privátních zákazníků extra moc není Ale i přesto Passat go,go,go
Mam tu "čest" pracovat jako prodejce VW a mohu ti garantovat, že z 80% procent jsou to firemní auta (T-mobile, Oskar,Microsoft, Tecso, Česká spořitelna atd.-jen tyto firmy odeberou v tomto roce na 300 New passat), takže těch privátních zákazníků extra moc není Ale i přesto Passat go,go,go
Devět dní. Jo, devet dní na nás kouká z upoutávkového snímku. Prosím Vás, je tu někdo, kdo se podívá na titulní, upoutávkový snímek a nevidí tu potenci, tu jistotu linií, tu vyváženost PASSATa? Já na to koukám - chce to čas - a já už to tam vidím. Tenhle čumák, to je ksicht roku.
Na těch fotkách to stojí za HO@NO. Je to prostě tak nějak plošší. V reálu je mnohem působivější. Třeba tahle světle modrá se mi ještě na žádný fotce nelíbila, ale v reálu je to docela pěkná kombinace.
já už myslel, že je tady konec, ale každý nový den se tady objeví nový vtip
tak je to na mně, ani nevíte jak jsem rád, že zrovna na mně. několik dní okupoval první stránku, ale už je zase tam kam patří, tzn. do průměru ve své třídě, co se designu týká. co se kvality a prodejnosti týká, tak na to je ještě brzo. žádný skvost ani bomba to rozhodně není, i když se někteří jedinci zoufale snaží připisovat mu vlastnosti, které rozhodně nemá, a tlačí ho kam nepatří. zkrátka je to tlačenka s malými kolečky cibule
Passat začíná vanout. Není to jen jakýsi větříček, je to vichr. Pánové, ten Vám přočísne číra. * Až pojede kolem Vás, prosím zvolněte, ne že byste mu zrovna měli dávat přednost, postačí zvolnit. A dívejte se na tvary, na křivky, na n-o-v-o-u t-v-á-ř b-u-d-o-u-c-n-o-s-t-i-... *** Celá Evropa má problém ve střední třídě. Proč? Passat ukázal, kam půjde design sedanů. Genialita designu Passata je v tom, že ty křivky naznačíl a to (jen to) naznačení je záměrem...***Lze snad i směle říci, že pojem PASSAT můžeme v přeneseném významu užívat (zde předpokládám určitou zlidovělost) pro označení toho, co je pro nás milé, povedené, vyvážené, tedy - "passátní". ***PASSAT má potenci být jedničkou své třídy jako nikdy dosud. Že jí bude, tuší už i ti, kteří ji v lásce nemají... ***Tak je to tady pánové. Druhej den na sklonku, klouzačka jak z Petřína, tvrdá válcovačka, totální debakl odpůrců PASSATA. Posunuli jsme ho blizoučko k bavorské trojce, a to už je téma... Nějakej maník si ho dokonce bude vystavovat na zahradě... tak tohle nedomyslel ani Henry Moore. Tohle je konečná, pánové. Zvoní zvonek, zatahujeme, vystupte si z tohoto teplého hnízda, kolem fouká ostrej pasát. Ostrej jako břitva, pozor ať vám nesetne špičky u kopyt. Zoufalciům snad jen naději - brejle, ostrej zrak a odvahu pohledět pravdě do očí. Kolem letí designový guru střední třídy.***Tak ale teď už definitivně definitívní tečka, pánové. Haló, haló, končíme, zavíráme, hurá z bazénu, pozor na prknech, vypouštíme vodu, pozor na víry, pozor na ostré passááááty. Je to tady a je to tu na dlouho. Ve střední třídě je vítr jako na Kanárech. Jo, jo, ti co to ještě neví, maj možnost to rychle napravit, letí kolem Vás, ta designová perla na dalších 7 let střední třídy... PASSAT, to je téma. PASSAT, to je let, PASSAT, ta ikona jména, PASSAT - přijít, vidět, oněmět... ***A je to tady, pánové, konečná, zavíráme, seskákejte z kolotočů, slezte z prolejzaček. 300 příspěvků, třista nadějí. Jo, ty se naplno naplněj. Ten kdo ho bude valit bude patřit k těm štastnějším - žádné poruchy, držák jak má bejt. Jo, tohle není slečinka, to je bejk, tahoun, prostě PASSAT.***VW. Ano, tvůj erb, erb desperáda, vyděděnce, erb rytíře, erb ochránce. Ano, točíš plnou tři, svět se zavírá, před tebou dva kužely světel, které tě vedou až na okraj poznání. Svíráš volant, mžikově řadíš, jsi sám, se svým Passatem. Až tam, za horizontem je svět, je nebe, je peklo života. A ty soustředěný a vyrovnaný prožíváš extázi. Přesně v okamžiku, kdy dosáhneš té rychlosti, která ti otevírá nejen svět ale celý vesmír. Brzdíš a samet zpomalení ti připomíná, žes člověk. Vrátil ses. Ano, vrátíš se vždy. A vždy budeš se svým Passatem pokoušet nirvánu absolutna... To je Passat. To pro tebe může být Passat. Nový Passat... ***Tejden. Tejden na titulní straně. Jo, tak to je role pro mistry. Tohle, to je majstrštyk i pro ty nejzatvrzelejší. Je znám zobecnělý pojem - jezdíš jako Chiron. Jo, jo, ikony z moto světa prorůstají do běžného života. A kdo to čekal? - je tu nový termín - PASSÁTNÍ (viz. lexikon přejatých slov - passátní, jako povedený, dokonalý, nedostižný). ***Kdo tohle čekal, kdo by tohle tipoval? Jo, jo, jsou passátní auta, jsou passátní filmy. Stává se prostě, že se setkaj v jednu chvíli na stejném místě. Kdo tohle čekal - Bond. Jo, James Bond. Tak ten snad má údajně prohánět v novém filmu PASSATA. Já zírám. Tohle težko na ostrově rozdejchaj. To jsou posuny... Jo, jsem PASSAT, guru PASSAT.***Tenhle čumák, to je ksicht roku.*
TAK PASSATE, HODNÉ ŠTĚSTÍ.
TAK PASSATE, HODNÉ ŠTĚSTÍ.
už aby volkswagen koupil nějakou fabriku v číně a poslal tam GTI dělat své PR ... slyšíte ty rány ? to nám padají balvany ze srdce
Tak tohle, to umí jen mistři. Tohle, to je virtuozní finále. GURU je zpět, Guru tančí, Guru to zválcoval. Jsou chvíle, kdy je potřeba zastavit čas. Jo, trhněte oponou, zahalte nebe. Ten nejlepší to nevzdal. Guru vám dá pocit vyjímečnosti. Tohle je výsadou ikon. P.S. Kdo tohle zařídil?
Ty, ten náš největší z největších. Ty, ten neokázalý z neokázalých. Ty, ten hrdý z hrdých. Ty, ten nezlomný král nezlomných. Ty, náš GURU, náše ikona, naše spása. Ty ses vrátil. Jistě. Šamane her a kejklí. Jistě, tvé stopy v prachu cest nezavane ani uragan. Tys PASSAT. Tys věčný, tys nekonečný jako vesmír kolem nás, tys hluboký, jako vesmír v nás. Tvé tělo velebíme, tvou duši vynášíme. Ty jsi náš chrám, ty jsi náš GRÁL. Tobě oběť, tobě dar. Své tělo, svou víru, svuj zmar.
Tobe uz definitivne hrablo A ja se tesil, ze jsi po jizde s Focusem prozrel GTI!!!!!!!!!!!!!!! Slysis? PROBER SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
..no tak zrovna ji máš jak z praku ty...!! Už ten čaj nepij... nebo se podívej aspoň, z čeho si ho děláš... a další si taky nebal... nebo za chvíli nepoznáš ani hymnu...!! a ještě sem tahej nějaký náboženství...
Nie je to nahodou tym ze ked sa prida viac prispevkov ako inde tak ide to na prvu stranku ? Teraz ale bude GTI drzat straz kym tam nebude 400. Potom to bude rekord ani Veyron sa nechyta. Ale Passat 400 mat bude. To bude passatni.
I ty, Jozki? Tebe si snad vymyslel GTI jako SK pobocku To, ze se clanek vratil nahoru ,je urcite zlomyslny cin nejakeho redaktora. Eventualne by se to dalo svest jeste na Microsoft, ten muze taky za vsechno! GTi se z toho pomatl, tak ho , prosim, nenasleduj
pobočka... No a GTI se nám z toho pomátl... To asi z toho Focuse... btw. dnes jsem si četl Marketing & Media Top 100 zadavatelů reklamy a měl tam slovo Liška.. to je vedoucí divize os vozů celé VW a na otázku: Co považujete za nejlepší část své práce.. odpověděl: Praktická demonstrace zákazníkovi, že číslice 300 na rychloměru GTI tam není jen tak.... fakt se musím smát i teď když si to čtu.... třeba si taky šlehl... no nic s úsměvem si jdu užít víkend..!
Aaaaaaaaale mam dobru naladu tak si musim podpichnut. Bol som jeden z mala ZA tak musime urobit rekord. Potrebujeme nejaku ikonu nejaky etalon . Vsetky diskusie sa budu snazit dosiahnut Passatu ale maju smolu ostane diskusie o inych autach na to nemaju Len Passat, ano passatni Passat. Sorry ale pochromovat pismenka neviem Prepacte chlapi nechal som sa uniest zato moze sef slovenskej pobocky nakazil ma Musim sa snazit aby boli premie.
Jo, tohle přijít muselo. Tohle teda rozhodně náhoda není. Čtyřista kamenů, čtyřista perel. Tenhle démant, ten nám to předvedl. Tak já ti připíjím na to výročí. Tahle passátní chvíle vejde do dějin.
K tomu se snad nedá dodat už vůbec nic. PASSATIME je tady. Už nám zvoní hrana... Tak - hodně štěstí PASSATe.
Tak už je tu tolik příspěvků, že mi otřesným způsobem blbne načítání týhle stránky. Passát to tu totálně zpassátil.
Řekl bych - rozpassátil
Ale vážně. Když kliknu přímo na diskusi, stránka se mi nenačte. Musím jít na článek, zaškrtnout pár posledních příspěvků a dát zobrazit (vybrané). Tak to dopadá, když na tebe celý den nedohlídnu.
Podľa toho,čo tu vidím,onedlho padne aj 500. Minule som letmo preletel archív článkov tu,na auto.cz,ale nespomínam si,že by som pod niektorým videl toľko príspevkov. Alebo sa mýlim?
Jo, jo, je to tu. Deset dnů na ploše. Dekáda vítězství dekáda smršti. Dělá ještě vůbec někdo střední třídu, nebo zavřeli všichni brány? Tak tohle umí jen superpassátní jedinci. Jo, chce to kvádr tý nejkvalitnější žuly s žilkovou kresbou jako má Karolína Kurková na šíji. A zavolejte Moora, ať si nezapomene dláto. Protože tohle, to bude facha i pro mistra. Dokonale vysochat všechny linie a všechny zlomy. Všechny geniální zlomy. Protože k tomuhle pomníku, se budou chodit klanět milióny.
nechce se mi to počítat, ale tak na 1/3 bych viděl pouze příspěvky z dílny PR oddělení VW, vystupující zde pod přezdívkou, kterou používá VW v nižší střední třídě pro model s většími koly a kostkovanými sedačkami (že by kupovali zbytky látky z Jaguára ?).
Jedenáctý den na střeše světa...Jistě, ... Neboť tváť passátní víra choré uzdraví... a žádostivé naplní... jakože znaveným údům poutníků naděje uleví... i žíznívým vláze na rtech spočinout nechá... Tak tohle všechno, tohle JE PASSAT. NOVÝ PASSAT, GURU PASAT...
Tak tohle, to umí jen mistři. Tohle, to je virtuozní finále. GURU je zpět, Guru tančí, Guru to zválcoval. Jsou chvíle, kdy je potřeba zastavit čas. Jo, trhněte oponou, zahalte nebe. Ten nejlepší to nevzdal. Guru vám dá pocit vyjímečnosti. * CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Ty, ten náš největší z největších. Ty, ten neokázalý z neokázalých. Ty, ten hrdý z hrdých. Ty, ten nezlomný král nezlomných. Ty, náš GURU, náše ikona, naše spása. Ty ses vrátil. Jistě. Šamane her a kejklí. Jistě, tvé stopy v prachu cest nezavane ani uragan. Tys PASSAT. Tys věčný, tys nekonečný jako vesmír kolem nás, tys hluboký, jako vesmír v nás. Tvé tělo velebíme, tvou duši vynášíme. Ty jsi náš chrám, ty jsi náš GRÁL. Tobě oběť, tobě dar. Své tělo, svou víru, svuj zmar. *** Jo, tohle přijít muselo. Tohle teda rozhodně náhoda není. Čtyřista kamenů, čtyřista perel. Tenhle démant, ten nám to předvedl. Tak já ti připíjím na to výročí. Tahle passátní chvíle vejde do dějin. ***** PASSATIME Dekáda vítězství dekáda smršti. Dělá ještě vůbec někdo střední třídu, nebo zavřeli všichni brány? Tak tohle umí jen superpassátní jedinci. Jo, chce to kvádr tý nejkvalitnější žuly s žilkovou kresbou jako má Karolína Kurková na šíji. A zavolejte Moora, ať si nezapomene dláto. Protože tohle, to bude facha i pro mistra. Dokonale vysochat všechny linie a všechny zlomy. Všechny geniální zlomy. Protože k tomuhle pomníku, se budou chodit klanět milióny. *** Jedenáctý den na střeše světa...Jistě, ... Neboť tváť passátní víra choré uzdraví... a žádostivé naplní... jakože znaveným údům poutníků naděje uleví... i žíznívým vláze na rtech spočinout nechá...
Ty, ten náš největší z největších. Ty, ten neokázalý z neokázalých. Ty, ten hrdý z hrdých. Ty, ten nezlomný král nezlomných. Ty, náš GURU, náše ikona, naše spása. Ty ses vrátil. Jistě. Šamane her a kejklí. Jistě, tvé stopy v prachu cest nezavane ani uragan. Tys PASSAT. Tys věčný, tys nekonečný jako vesmír kolem nás, tys hluboký, jako vesmír v nás. Tvé tělo velebíme, tvou duši vynášíme. Ty jsi náš chrám, ty jsi náš GRÁL. Tobě oběť, tobě dar. Své tělo, svou víru, svuj zmar. *** Jo, tohle přijít muselo. Tohle teda rozhodně náhoda není. Čtyřista kamenů, čtyřista perel. Tenhle démant, ten nám to předvedl. Tak já ti připíjím na to výročí. Tahle passátní chvíle vejde do dějin. ***** PASSATIME Dekáda vítězství dekáda smršti. Dělá ještě vůbec někdo střední třídu, nebo zavřeli všichni brány? Tak tohle umí jen superpassátní jedinci. Jo, chce to kvádr tý nejkvalitnější žuly s žilkovou kresbou jako má Karolína Kurková na šíji. A zavolejte Moora, ať si nezapomene dláto. Protože tohle, to bude facha i pro mistra. Dokonale vysochat všechny linie a všechny zlomy. Všechny geniální zlomy. Protože k tomuhle pomníku, se budou chodit klanět milióny. *** Jedenáctý den na střeše světa...Jistě, ... Neboť tváť passátní víra choré uzdraví... a žádostivé naplní... jakože znaveným údům poutníků naděje uleví... i žíznívým vláze na rtech spočinout nechá...
Dvanáctý den. Dvanáct roků, dvanáct světelnejch let. Dvanáct taktů bluesové rozkoše co duši halí do oblaku passátní touhy. Dvanáctiletá, destilovaná přes tři metry dřevěného uhlí. Chutná skvěle, má říz, a láme nádherně světlo. Jantarem rozkoše proskočil passátně do dalšího dne. Tohle je premiéra. Jo, premiéra, co nikdy nekončí. Prodejte oponu, potlesk je věčný...
Probůh GTI, co budeš dělat, když tady budem oprávněně hanit Prassata ještě měsíc? Pokud je pro tebe měřítkem pozitivní kvality vozu rozsáhlá diskuse s vesměs kritickým nádechem, pak raději pouvažuj o koupi jetého faťana r.v.94. Bude také celkem německý (548krát), podobně ošklivý a diskuze pod ním si svým zaměřením nezadá s touto.
Jedna věc je když píší o "guru" a druhá věc je, jak ho vnímám v době a v konkurenci. Tak ti píši, že ho vnímám jeko velice silného soupeře, který (kupodivu) jde tvrdě do nového stylu. Ten styl je esteticky zdařilý a zároveň je v něm tradične zachovaná potence dlouho vydržet a nestárnout. Koneckonců, kolega nahoře píše, že hlavně se tu prodává jako firemní auto. No a vlastně, není tohle pro každé auto vyznamenání? P.S. Faťan to je povedené. Jetá auta mě neinspirují.
Jistě soupeř to bude silný, když se podívám na silnice, vidím těch oblud od VW nezdravě mnoho. A dost dlouho jich tady bude mnoho, ještě jsme zkrátka nedostihli Evropu. Já jsem ale například docela rád, že je u nás natolik proněmecký trh, poněvadž aut, která se mi líbí (a které vlastním) na silnicích nenajdu tolik konfekce nekonfekce. Prodej stejně nesouvisí s kvalitou. P.S. Tak mě tedy jetá auta těžce inspirují. Citroen DS, Maserati Bora, BMW M 635CSi, Lotus Esprit, Peugeot 406 Coupé, atd...
Tos mě teda dostal tou poslední větou. Já bych samozřejmě na tvůj seznam mohl navázat Já myslel, že to píšeš jako pro praktické ježdění. Jo, cením, že si jdeš za svým a že třeba u auta chceš být originální.
mít originální a kvalitní auto je přeci normální a rozumné, viď ismo
Mít originální auto není podle mě normální. Normální je mít auto. Řekněme.Originální (myšleno ve smyslu vyjímečné) auto má ten, kdo jde dál, kdo chce auto, které je jiné než převažuje na silnici. Ale nemysli si, že mít originální auto je jednak normální a jednak originální. To bys házel do jednoho pytle vlastníky všech velkoseriově vyráběných aut. Normální není ani mít auto kvalitní. Normální je v této souvislosti usilovat o to kvalitní auto mít. A pokud je touha po originalitě a kvalitě spojená do touhy jediné, pak takový zájemce musí vzhlížet hodně vysoko. Mít auto originální a nekvalitní zase tak finančně náročné není ale kdo bysme o to stáli, viď. Často jsou na silnicích vidět auta neoriginální a nekvalitní, to je varianta nejméně inspirativní. Vedle té, je ještě jedna možnost, a to je mít auto kvalitní a neoriginální (opět zde z hlediska vyjímečnosti). Tak takových aut asi bude jezdit nejvíc.... Co? Já bych ale víc než o originální auto usiloval o originální hlavu. A může být i kvalitní Ovšem ukaž mi někoho, kdo má zároveň originální a kvalitní hlavu a k tomu originální a kvalitní auto...
čekal jsem to, jak jinak. nechci se s tebou přít, ale svůj názor sdělím. docela rozumný mi připadá mates - podle toho jak ho zatím znám, myslím,, že má originální a kvalitní hlavu a zároveň i originální a kvalitní auto. to samé i marko, doslova. originální neznamená pouze výjimečný (jak jednu z mnoha variant uvádí slovník), slovo originální může znamenat i neopakovatelný, neotřelý a tak. v tomto případě jsem pod tím slovem viděl význam jako originální design, vlastní styl (třeba megane, c4, ...) a ne plácání zadního okénka z BMW, světel z Imprezzy, zadku z T34, masky z Tescomy, atd. Ti, kteří vlastní právě megane nemají třeba originální a kvalitní hlavu ?
Ti s Meganem mají přesně originální jako ti s Golfem. Asi jsi si neuvědimil, že nahoře reaguješ na článek, kde kolega uváděl jako prioritní zájem, že jezdí v autě, kterých je na silnici málo, tedy v autě originálním. Megane je zrovna tak originální jako Golf nebo Alfa 147. Tedy alespoň podle mě.A v kontextu k tvému slovníku, to cítím stejně. Neopakovatelný Megane, je neopakovatelný jako Golf nebo Alfa 147. Pohana Passata, jak vidím, tě hezky zaměstnala Cením tvé nasazení.
to není pohana, jen vlastní názor. zkrátka a dobře se mi to auto nelíbí ani zvenčí ani zevnitř, 1,6/75 kW a 1,9 TDI/77 kW to taky není zrovna nejšťastnější, výbavy a příplatky kapitola sama pro sebe. originalita u Golfu by se dala lupou hledat, kdežto u Meganu nebo Alfy je vidět na první pohled ...
Zastavte Orloj, umlčte zvony, přijíždí třináctý apoštol. Přijíždí PASSAT. Jo, jo, třináctý den bude tenhle macek na titulní straně. A že tu kolem mezitím proletělo celebrit. Jenže tohle, to nění nějaká rychlokvaška. To je Passat, guru střední třídy. Apoštol.
Pani - koncime zatvarame finito. Uz aj redakcia vo svojom teste nenapadne oznacila Passat ako etalon svojej triedy a k tomu uz naozaj niet co dodat. Len maloktory z nas to vedeli hned od zaciatku tvrdo sme bojovali za obhajenie nasej pravdy a skupinka profikov v redakcii nam dala za pravdu. Takze dajme sa trosku etanolu na uspech etalonu.
u passatu zkrátka krása prohrála s nevkusem, nic víc, nic míň
Vstávání o páté nebylo dnešní ráno nejhorší, dnes je totiž můj den, velký den, a tak mi to opravdu nečinilo problémy jako jiné dny. Vyskočil jsem z postele jako rybička, shodil ze sebe noční košili a tlusté fusekle hodil pod polštář. Beru do ruky pavučinu ze dveří do koupelny a jdu si po měsíci dát svoji oblíbenou ranní sprchu, no vím, že to není zrovna na chlubení, ale to sjíždění stránek s články o passatu, o našem božském passatu - guru designu, mi dalo strašně zabrat. Navíc v těch diskusích, které tam vždy běžely pod články jsem já jediný musel bojovat s přesilou, řečeno klasikem - proti všem. Hrozný boj, nechápu jak to ti lidé memůžou pochopit, pro mě je to auto dokonalé. Ale co, snad jsem to všude uhájil, sice to nebylo vždy úplně v rukavičkách, ale snad jsem dokázal Berndovi, že ve mně má skvělého spojence. Ale zpátky k dnešku. Po sprše se citím úplně jinak, tak nějak ze mně spadl ten pocit zodpovědnosti a bojovnosti, možná to bude i tím kilogramem vousů, co jsem oholil. Měsíc je zkrátka znát. Beru poslední čistou košili a ten slavnostní oblek, co měl můj děda na svatbě. Ty krásné hodinky od Casia k tomu budou ladit, no ještě musím najít ty superpapuče, co jsem loni dostal od kámoše. Mají skvělou podrážku od Continentalu, takže ani když říznu zatáčku kolem rohu budovy nedostanu smyk, říkám superpapuče. Škoda jen, že jsou stříbrné, ale co, nejsme v Anglii, tady v Čechách je mírný nesoulad tolerován. Ale co na hlavu, musím být přeci reprezentativní, dnes je přece můj den, beru nakonec tu stylovou kšiltovku s nápisem polo a malým logem na straně. Zírám do zrcadla a je to jasné, sekne mi to. Dnes si dám konečně pořádnou snídani, zajdu naproti k Hubenýmu na pořádnej kus tlačenky s hromadou cibule a deckou octa a k tomu žádnej chleba, tam totiž ty rohlíky co pečou jen kvůli mě, s malým logem VW z máku. Původně je nechtěli dělat, ale když jsem jim řekl, že to budou kupovat i nevidomí, tak svolili. Otevírám dveře, sakra, zase s pavučinou na klice. Co to chrastí ve schránce na dveřích, ááá, sousedka mi zase něco upekla. Milá to žena. Jednou, bylo to asi po týdnu co jsem bojoval na síti proti všem, zazvonila. Bála se, jestli jsem ještě naživu, když jsem jí řekl za jaký velký světový problém mám nyní zodpovědnost, tak mi slíbila pomoc. Každý den jsem našel v kaslíku něco uvařeného nebo upečeného, občas i moje oblíbené rohlíky. No a jak jsem ty dveře otevřel, ona vyběhla. Ta se zděsila, nemohla mě poznat. "Ty Pepo, ty seš fešák, no já nestačím koukat, ty seš bejk." Naplnilo mně to pýchou a málem i pýchu, ale to jen do té doby než jsem si uvědomil, že je jí šedesát pět, dvacet let neměla chlapa a hlavně si zapomněla nasadit klapačky. Rychle jsem se oklepal, zahnal jí zpět a konečně vyrazil na tu snídani. Jako vždy nezklamali, po těch týdnech to bylo skoro jako bych si dával humra. Tlačenka, to je základ pro cestování. Na autobusáku jsem skočil do toho žlutého autobusu s troškou obav, zda to i tentokrát okecám. K mému údivu jsem nemusel platit nic. Podíval se na mně a asi mu to bylo hned jasné, že nebudu platit. Možná to bylo pro můj krásný úsměv, vždyť mám ten svůj den. Jen jsem ne zcela pochopil, proč řekl Bohnice, když jsem kolem něho procházel. Já přeci bydlím na Smíchově. Nevím, tak nehodnotím, tak to dělá můj kámoš a má to svoje nesporné výhody. Cesta utíkala dobře, měl jsem dostatek autobildů s vítěznými články, posílil jsem tak ještě více své přesvědčení. V Brně se moc nevyznám, ale byla to hračka, šel jsem podle davu a ten mne dovedl až před bránu výstaviště. Další horká chvilka na obzoru, co teď ? Projela mi hlavou spousta nápadů, nakonec vyhrál ten, že jsem fanoušek VW. Zase jsem nasadil svůj úsměv a ... zase prošel bez placení, ale ten chlápek u vchodu zase pronesl Bohnice, raději jsem mu neříkal, že jsem ze Smíchova, stejně by nevěděl, kde to je. Tak a rychle do té spravné haly, letím jak o závod, kličkuju na svých superpapučích bez jediného písknutí podrážek. Stojím uvnitř, rentgenuju stánky a ... vidím ho, sláva, vidím ho v dáli. Jdu kousek blíž, těžknou mi nohy. Čumím, fakt čumím. Oněmněl jsem, život kolem mně letí a já ho nevnímám. Krásná šedivá, ty 15' kola mu seknou. Oči mi těkají tu na dokonalou masku, tu na skvostnou záď. Nemůžu se nabažit. Dnes je můj den, PASSAT TAG. sem z té krásy ohromen. Takové chvění v břiše, ono to zesiluje, co se to děje ? Mráz po zádech, třesavka a sakra, já se poblil. To snad ne, to se mi nestalo už 5 let. Já se poblil a zrovna, když je můj den a zrovna před passatem. Je mi do breku. To muselo být jedině tou tlačenkou. 100%. Odpoledne je kvůli mému výstupu svolána na rychlo tisková konference, kde musím vystoupit a věřejně se omluvit. Zároveň musím prohlásit, že to bylo kvůli tlačence. To všechno kvůli tomu, aby nevznikla nějaká fáma. Po tiskovce jsem vyveden z areálu. Já, já, který bojoval za passata, kde jsem jen mohl, jsem se dočkal takového nevděku. Jen ty víš, Passate, co mezi námi je. Snad jsi na mne nezanevřel alespoň ty.
Hoši vy všichni, co tady kritizujete, pro vás mám včerejší - tedy ještě žhavou - osobní zkušenost. Jezdím passatem o kterým je článek, včera jsem dostal do ruky známého služební renault megane combi, už jenom první když jsem si do toho sedl, řikám si proboha co je to za šmejd, to jsem ale ještě neměl tu čest sešlápnout spojku a zařadit, to byla ještě větší hrůza. Jediné, co bych snad nadzvednul je motor, byl výrazně tišší než v vw ale taky výrazně slabší. Nechápu jak někdo může srovnávat golf 6 a alfu 147 - jo možná golf 4 a alfa 147 nebo passat a alfa 159, ale 147??? to je vidět že jste v golfu 6 nejeli, protože to je naprosto úžasné auto. a moderní narozdíl od alfy.