Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes: 40 modelů s filtrem pevných částic

65 komentářů

to jsem zvědav, kdy něco udělá v tomto směru VW ? ta technologicky vyspělá firma na to nemá lidi, technologii nebo peníze ?
Je to o penezich a v tech se ted VW zrovna netopi. Takze bych to jeste ze dne na den neocekaval.
VW na to ma aj technologiu aj ludi aj peniaze a preto budu PDF vo vsetkych VW okrem Foxa a Beetla. Nechce sa mi rozpisovat ktore vsetky modely ale bude ich dost. Kde to bude v serii a kde za priplatok este neviem.
V min 70% z nich to bude za priplatek, udajne z duvdu toho, ze dieslove motory VW zvladaji normu plnit i bez filtru.
automoilky ty filtry nevyrabeji, ale kupuji od nejakeho vyrobce, ktery ma momentalne problemy z dodavanim, protoze se cela EU poblaznila a narizuje standartni montovani. Mnohe EU mesta chteji zakazat vjezd dieselum bez filtru, kamiony budou v D dokonce platiti vyssi poplatky za mitne na dalnicich
predevcirem sem parkoval velde CLS ... a musim rict, ze na vlastni opci vje to velmi pekne auto ...
Hezký den, jsem úplně mimo, k čemu je ten filtr dobrý? Díky, R.
Omezuje extrémní karcinogennost dieselových motorů, kterou se jejich výrobci moc nechlubí
jo je to zname jen 1 cigareta vypusti tolik skodlivin do ovzdusi co diesel auto za hodinu jizdy. O tom se taky vubec nemluvi, spis by meli zakazat koureni cigaret ty nemaji zadny ucel a logiku
No to srovnání se mi zdá podezřelé. Určitě záleží na tom, jaké škodliviny měříš. Pokud započítáš i popílek... Zavání mi to logikou tabulek na obhajobu marihuany. Ale jsem pro. Zakážeme diesely i cigarety.
No, co je to, jak bych... ti... to... jen... Třeba - to je jako kdyby sis chtěl opéci buřta na komíně. Máš ho sice uzenýho (jako tu tvou šunku (nemyslím to osobně) ale tak nějak ten prožitek u toho pečení nenaplnil očekávání. Mimochodem, už jsi jel někdy do kopce za starou naloženou avií? To je podobný jako s tím buřtem. No a u MB vymysleli to, že si toho buřta můžeš opékat i za jízdy. To jsem zas napsal pěknou blbost....
Mně napadlo další přirovnání. Je to jako cigareta s filtrem. Zabíjí tě to pořád, ale ještě se můžeš ohánět tím, jak všechno děláš dobře. ps: doufám, že GTI nekouří, jinak mě asi zabije
Nekouřím, ale křísnout tě můžu stejně
Protože po skončení mimozemské návštěvy trpěl GTI syndromem prázdného hnízda, rozhodl se vzít si krtka domů. GTI má už ovšem svojé léta a hrozí, že mu seberou řidičák. Kdo by ho pak vozil na srazy sběratelů sádrových trpaslíků (jeho nové hobby)? Bylo rozhodnuto. Krtek se musí naučit řídit. Hlavní problém byl ovšem krtkův silně podprůměrný zrak. Vždycky, když šel s GTIm na procházku, ptal se třeba: "Co je tamhleto za Passata?" A on to byl zatím Phaeton W12. Krtek schytal jednu za uši a šlo se dál. Ještě horší to bylo se Smartama. Ty neviděl vůbec a často o ně zakopával. GTI mu tedy nechal vyrobit dioptrické brýle. Ale do každého sklíčka mu nechal vybrousit logo VW a to krtkovi dost deformovalo pohled na svět. Protestoval marně... Původně chtěl GTI ušetřit za učebnici, ale zjistil, že ta jeho z dob Rakousko-Uherska už asi nebude dostačovat. Musel koupit tu novou, kde je hned na začátku seznam špatně položených nebo zodpovězených otázek, které však nikdo neopravuje. Opravují jich jen pár dalších každý rok. Můžou vydat každý rok revidované vydání. To se nějaký příbuzný někoho z ministerstva dopravy pěkně nakapsuje co? V autoškole to měl krtek krušné. Naštěstí vyfasoval trpělivého učitele Matesa. Cvikr, prošívaná vestička, šálek s čajem na klíně, londýnské Timesy rozložené před skoro celým čelním sklem...prostě pohodář. Často krtkovi vyprávěl o nějaké na poslední chvíli pokažené lovecké sezóně v hrabství Sussex a šíleně ho tím rozptyloval při řízení. Krtek ze začátku vůbec nedosáhl na pedály! Musel si vyrobit takové speciální chůdy. A aby mu věnec volantu nezakrýval většinu výhledu, musel si zadek podložit něčím pořádně tlustým. Jako nejvhodnější shledával romány od Victora Huga. Tak konečně získal lepší zorný úhel a viděl za jízdy aspoň na ty Timesy. No a začátky? Zkuste si pomalu pouštět spojku chůdou…Krtka štvalo i to, že stařičká autoškolácká Fabie neměla elektrické stahování oken. Co se naběhal kolem dokola kličky, než stáhnul okýnko! A pražšký provoz...z toho byl krtek přímo na prášky. Do módy teď šly vozy na pevná paliva. Nejčastěji hnědé uhlí. Co se tak rozčilujete? To víte, že měly filtry pevných částic. Místo výfuku trčel ze střechy malý komínek. Když jste chtěli být za frajera a tunit, stačilo si na jeho vrcholek dát rozšířený pochromovaný nástavec. Ale na křižovatkách, než se takový zázrak moderní techniky rozjel, tak krtkovi jeho Fabia chcípla. Vzteky ohryzával volant. Mates se mu tenhle zlozvyk snažil rozmluvit. Když to nepomíhalo, potíral volant před jízdou octem. [Tento příběh je smyšlený. Jakákoliv podobnost s existujícími místy, osobami a firmami je neúmyslná a čistě náhodná. Text si nečiní ambice na jakoukoliv uměleckou hodnotu, vznikl pouze za účelem pobavení.]
Lonesi, prosím tě, ty už o ambicích na závěr nepiš, tys na hvězdném nebi těch co píšou pro ostatní, namísto nás, co píšeme jen pro sebe Tak tys zase zaválel. Jsem potěšen, žes do tvé story zatáhl i Matese, ten bude zářit Chůdy jsou špica, to se povedlo. Celé se to povedlo. Ty mi dáváš... Já si přečetl nadpis, zvedl se z křesla, šel si zavřít dveře a rozchechtal jsem se jak blázen.
... akurat neviem, ci Ta GTI pochvali za tie narazky na VW. Ale je to super...
Brejle s vybroušeným logem VW co ma krtek na očích - tak to úplně před sebou vidím. To je scénka.
Jen me tak napadlo, nechces nechat krtkovi udelat slusivy kabatek ze skotske kostky? To aby ti ladil k tvemu GTI Muzu pro tebe udelat sluzbicku a odskocit si z Coventry na skotskou vysocinu a par odstrizku ti poslat
Můj krtek je pěknej bejk. Má kožené kraťasy s padacím mostem, na nose brejle s vybroušeným logem VW a na zádech vytetovaný nápis GTI FOREVER. Na chodidlech má Niké air a když v nich šlápne do *, musím mu je hodinu čistit.
A zelenej klobouk s praseci stetkou ne? A co podkolenky? Cim jsi ho na tom cernym hrbu tetoval, aby to bylo videt? Mel jsi to napsat vapnem
Dost už, nestačej mi tu ani ty zavřený dveře.
Proboha, co tam delas? Budes mit chlupaty ruce
Chlapi,vy ste blázni - v dobrom slova zmysle.Len tak ďalej.
Teď jsem brečel pro změnu smíchy já.
Teraz si rypnem ja: A to vidis obrazne toho krtka , alebo to vidis pred sebou naozaj(s tym logom VW)?
Naozaj
Aha..no vsak myslel som si!
Super! Zacina se ukazovat, ze nekteri zaci pomalu, ale jiste ,predcili sveho mistra (sorry GTI) Ty a Zdenda valite! Pomalu zacinam premyslet, ze by z toho sel udelat casopis
To uz skor: ZBIERKA AUTO(ro)VYCH POVIEDOK.
A to by v tom byl cert, aby za to nebyla Pillizerova (nevim presne jak se to pise) cena A tu bysme pak propili v Chivasech
Pillz... = Pulizz.., asi jsem dislektik stejne jako Marko
On můj "pražšký provoz" stojí taky za zamyšlení.
Jo a dyslexie je s Y
Kaslem na gramatiku nebo to spatne skonci Dostavam se na velmi tenky led!
Ci to dnes nie je vo vzduchu?! Alebo tou alergiou? Vsetko kvitne..aj kolegyna nejak rozkvitla, teraz na jar (sakra...teraz odkvitla do vedlajsej miestnosti). To sa potom tazko pise, ze?!
Ja dneska konecne prehodil kola, tak to asi bude tim
Galusky jsou galusky.
To ano. Ty taky se asi umíš dívat na ta správná rozkvetlá místa, viď.
Hlavne to nesmi rikat doma! To by mu mohlo modre vykvest oko
...ale prestalo by ma skrabat v krku! Nieco by to prehlusilo!
Tak to je vazne recept na preziti Nekdy to zkusim, jen me neco bude, tak doma reknu, ze jsem nekde videl nejakou babu a moc ji to sluselo. Takova nalomena sanice je urcite lepsi nez angina
...zalezi aj na tom, v akej chvili to zene povies. Viem si predstavit taku chvilu, v ktorej by sa to dalo povazovat za pracovny uraz! (Dobra poistka od zamestnavatela k tomu, a mas zaklad na Jaguar!)
A to sa da nedivat sa? Co som ako Lonesov krtko?
Pomalu možná, ovšem jistě? , M-a-te-s-i!!!To asi nemohu připustit Pravda ovšem je, že když seřadím stránky, co jste tu o GTI napsali, tak bledne i Dickensův David Copperfield
Copperfield,Copperfield...., kde ja to slysel? Neni to ten chlapek co Bertonakovi necha zmizet Pendolino az ho dobouchaj?
Taky používáš knížky jenom jako ten krtek, co?
To sice ne, ale nejak mi to hned blesklo hlavou To jmeno, GTI-ho Pendolino a ten chlapek z bilboardu, no a je to na svete
Pendolino je nezmizitelné. Jarda s Bertoňákem čekaj stále na tu pomoc toho bejvalýho parťáka Jardy z depa. Vypadá to, že se příší tejden vrátí, (to si oddychneme všichni) tak to pujde lépe od ruky.
Mal by som napisat - Uz take nerob - lebo u mna to vyzeralo tak ze si sedim cumim do kompu a zrazu z nicoho nic sa zacnem smiat utierat si slzy a snazim sa skryt za monitor aby ostatny nevideli co je to za . Ale co kaslat na nich. Len dalej do toho. PS:este stale ma boli branica.
Pokial si sa nepocikal tak to je OK.
No do textilu som nepustil ale nabuduce si dam pozor. Ked uvidim nejaku poviedku tak preventivne skocim vypustit olej.
To zase MB udělal díru do světa...
Citroen (vůbec PSA) to už dávno montuje do HDiček. Tuším, že od modelu C5 s 2.2HDi, což je tak 2001/2002 (nevím přesně). Takže u MB o minimálně 3 roky později?
Tady je dost info o tom: [odkaz]
Ja jenom koukam, jak diskusi vedou porad ty samy lidi. Myslim, ze je to dobry, je dobry, ze mate vsichni svuj nazor na jakykoliv tema, ze ho umite vyjadrit, a ze ho umite obhajit v diskusi. Vzdy, kdyz najedu na auto.cz, shlidnu pocet prispevku v diskusi. Pak me napadne, ze treba objevim dalsi vybornou zabavu, ála Krtek dělá autoškolu, PROSEK, atd. Je to fajn, hosi, jen tak dal!
Hezky se to čte. Díky. Napiš ještě dvě tři zprávy a Lones tě vrazí někam ke krtkovi, tady to je nebezpečné prostředí
Díky, snad to obměkčí redakci a nebudu hnán k zodpovědnosti za tu lavinu příspěvků, kterou jsem vyvolal. Zlatý dobrý supersport od McLarenu. Taková ještě nevyužitá diskuse...
Tam to uz asi bude serioznejsie. A rad do toho prispejem...z pohladu mojho zamestnavatela k tomu snad nieco povedat mozem (to co mozem). Inak dakujem aj ja TOMANovi za pochvalu (ak teda myslel aj mna. Ak nie tak aj tak! )
Ježišmaria, to už máš připraveného dalšího krtka?
Nema, zatim na tom puvodnim hleda v tom chomaci cernejch chlupu to tvoje tetovani Jeste me napadlo, ze by na nej tim vapnem sly bajecne udelat ty dva pruhy jako na Fieste
Radio dnes přišel o parádní diskuzi.
Vyborne! Ozvali jste se. Ano, prave vas vsechny, co ste mi odpovedeli jsem mel na mysli. I tebe Marko
to už má Citroën (PSA) dávno a na rozdíl od fašistů (zejména VW)
totiž považuje ekologii vedle bezpečnosti za prioritu a nic jako
zvláštní výbava nabylo