Novinky
Siluetu těžko hodnotit. Q7 bude dělo, to je jasné. Navíc chytře vymyšlené. Ta nelogičnost - stavět stále lepší silnice a vyrábět stále terénnější vozy, tak toho se Audi vyvarovává velice brilantně. Q7 bude dravec, co se nám zakousne pěkně do pr..kenice.
Podla mna to bude len tuareg s chladicom z A6 a interier tiez z A6. Ale keby tam dali interier z A8 tak to by sa uz dalo
Mezi interierem A6 a A8 není zásadní rozdíl. S touaregem to bude určitě schodné konstrukčně, už proto, že se bude vyrábět taky v Bratislavě. Design bude oproti VW určitě zase víc hi-tech.
... viem ze je to tu trochu odveci (teda odznacky), ale ked sme uz pri tych SUV: PSA podpisalo dohodu s Mitsu o spolocnej vyrobe vozidiel kategorie SUV. Malo by ist o verziu noveho Mitsu Outlander, kt. koncept bol predstaveny v pondelok na Tokijskom autosalone.
Napadá mě jen jeden důvo😜 dokazování si, že jsem borec a že na to mám... je ještě nějaký?
Je to při čelní srážce s běžným autem (příklad Golf) bezpečnější. V Golfu tak tak přežiješ, v tomto se ti nestane skoro nic...
Jinak samé nevýhody - velká váha, s tím sovisející neobratnost, ...
Jinak samé nevýhody - velká váha, s tím sovisející neobratnost, ...
kolik by jste tipovali cenu u Q7
Co myslis tym "to cim sa odlisuje hodnotnejsi intrier"? fakt je to len Navi/radio
napr. Touareg V6 USA cca 31500USD(nakup)/37000USD(predaj)
v Nemecku 39100EUR, takze tu nejako vznika ten rozdiel, a pri Cayenne je este vacsi. Asi tak...
10V Diesel Touareq stoji v US-eBay 60tisic:
[odkaz]
ne nadarmo je to nejnekazivejsi auto v USA, podobne byli kdysi u VW driv nez odesli na vychod [odkaz]
Dulezite je kdo dela vyvoj a logistiku, zbytek muzou (pokud neni moc rucni prace -RR) se muze delat i na ukrajine nebo v cine
Napr. novy bugatti designoval VW designer -slovak Kaban v Pravde jsem pred rokem cetl interview, dneska pracuje u audi mozno ma na starosti i novou Q7.
Designeri jsou jak umelci a tech skutecne dobrych neni moc, dost casto se stava, ze peugeot designuje nemec, chrysler ital a bmw 7 holandan, sefove udavaji jen smer.
Podobne jak nejdulezitejsi modni sef designer sveta v Parizi (u Chanel) je nemec Lagerfeld -tam by si clovek umel predstavit jen itala nebo francouze
zel interview uz se neda precist, bylo velmi pekne slovaci muzou byt hrdi )
Robotu se da videt hodne, ale jen pri tech operacich, ktere nejakym
zpusobem resi nevhodnost cloveka. Nastesti nejsme spanele, kteri byli
v 80.letech skutecne "povyseni" na pomocnou silu a vetsina tovaren na
auta je maximalne robotizovana (napr. VW Pamplona - montaz VW Polo zamestnava pouze technicke pracovniky - na delnicke profese nezbylo nic).
Nastesti je povest ceskych a slovenskzch lidi na dostatecne vysoke
urovni a proto je v zavodech v CR a na Slovensku zachovan vysoky podil
lidske prace (diky za to). Mimo jine, kdo videl halu, kde se montuje
VW Polo, VW Touareg, kompletni karoserie Porsche Cayenne a bude i Q7,
musi mi dat za pravdu, ze je to skutecne fabrika pripominajici
sny ze science-fiction se vsim vsudy. V takovem prostredi je pak radost
pracovat, ikdyz je to docela frkot, ktery si lidi z jine branze neumi
predtavit. Proto je potreba vyzdvihnout, at si kazdy kecal nejdrive
zkusi predstavit, jak vypada provoz, z nehoz vypadne cca 1000 aut za den
(mix Pol👋Ibiza + Touareg/karos.Cayenne) pri slozitosti, jakou tato auta
dnes maji. Kdyz se pak divam na ceny, za ktere se prodavaji, napada me
myslenka, ze kdyby takto hospodarily stavebni firmy, tak by se i ty
nejlepsi rodinne domy musely vejit do milionu korun!!!
Ale bohuzel ne vsude se hospodari stejne...