Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Třídveřový Chevrolet Kalos: první jízdní dojmy

8 komentářů

No s cenou pětidveřové verze 214 900,- Kč (např. www.chevy.cz) se dá očekávat, že třídvéř "atakuje" dvousettisícovou hranici (u vybavenější verze čekám tak 220 - 230): což je za auto prostornější a vybavenější než mor českých silnic - Fobie slušná cena...
Jenže ten mor má daleko lepší jízdní vlastnosti, pevnější skelet, výrazně lepší zpracovaní a další... Já s tim "morem" jezdim už druhej rok a sem maximálně spokojenej. Rozlišuj auta a korejce, to je rozdíl...
Ten mor taky má daleko vyšší cenu, daleko chudší výbavu, horší nabídku vnitřního prostoru (rozvor), pouze dvouletou záruku, strohej interiér a na svou hmotnost dost slabý motor HTP.
Kalos překoná fábii komfortem odpružení, ale fábie zas dovolí sportovnější jízdu (jde o to, co človek preferuje). Jak jsi přišel na ten skelet? Kalos má pět * z crash testů v USA.... plnej počet.
Jenže crash testy v USA se zabejvaj trochu jinejma kriteriama, všimni si rozdilnejch výsledků u který prošla oběma testy. A tuhost skeletu neni to samý co pasivní bezpečnost např. Audi A4 (*😉 má odost tužší skelet než Renault Laguna (**😉. Jel s obouma autama (5dv. Kalos) , tak vim co se v zatáčkách víc kroutí, zkus to a uvidíš. S tim HTP máš pravdu, to je šílenej motor, jak někdo může jezdit s tříválcem, já jezdim s 1,4 MPI sice starej ale v plnym obsazení tahne daleko líp než 12v HTP. Cena to je jediná výhoda, ale to je daný kvalitou auta.
inak Kalos dostal 5-hviezdičky za bespešnosť a je najbespečnejši vo svojej triede tak čo inak ja mam tu snitu hajtru škoda Felicia ale aspoň motor je v nej celkom dobri 1.6 55kw
Jezdím s Fabií 1.4 Mpi i s Kalosem 1.2. Kalose mám raději, protože je daleko tišší, neposkakuje tolik na výmolech a po jízdě jsem míň unavený než z Fabie. A kromě toho stál asi o 100 000,- míň než Fabie...
Nechápu proč je Fabie mor českých silnic. S HTP jsem ještě nejel, ale jinak je to dobré auto na svou třídu. Pod pojmem "mor českých silnic" si přestavuji úplně jiné věci (spíše tedy lidský faktor).
to auto mi z daleka pripomina muj civic IV 3D (detajly, reseni)! Civic ma akorat lepsi prevedovku ikdyz R je u 4-ty r. s.