Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ceny nového BMW 3 v Česku: levnější než předchůdce

38 komentářů

ááááá...parada
To jako za 847 tisíc (320i) a 907 tisíc (320d) má ve standartu plecháče ? To nemyslí BMW vážně...
....prostě to není embéčko!!!!
Možná to není MB, ale nejsem si dost dobře jistý, jestli MB C Klasse moc tyhle E90 konkurovat!!!!!!!!!!!!
Embéčko není MB, ale ten "nadčasový" paskvil z Mladé Boleslavi.....
P.S.: Asi jsi moc mladý a nepamatuješ se na "embéčka"
Aha, ty myslíš, Škodu 1000 MB, já myslel, že pod zkratkou MB myslíš Mercedes-Benz. Tak to jo
Proti MB vůbec nic nemám, ale myslím, že je to auto pro "starší" pány, ale to nic ve zlém. Měl jsem pár dní půjčené E320CDI (sám mám BMW 3-coupé se 6-ti válcem) a neměnil bych to!!! Mám i Audi (novou A3), s tou se jezdí skvěle, ale je to "mrtvé" auto..... Tyhle 3 německé značky se blíží cenou, možná výbavou, ale každé se vydalo naprosto jinou cestou. Každé má právě to, co nemá ten druhý - a právě BMW má "Radost z jízdy" a sametový chod 6-ti válce, to u mne nenahradí ani quattro ani hvězda na kapotě! P.S.: Mluvím sám za sebe, ikdyž se mnou spousta lidí nesouhlasí, to si musí každý vyzkoušet sám. A Škodovku nemám rád, protože ji každý TUNÍ a všichni mají tdi a právě ta jejich je nejlepší. Ciao
Přesně tak, to jsou moje slova! Myslím, že současnou řadu 3 nemůže nic nahradit. A co se týče MB, tak v poslední době se hodně snažejí, ale pořád mi ještě připadají jako auta pro důchodce. Ale to je subjektivní názor.
Co je to mrtvé auto?
Nevim jak Vy, ale mě ten zadek tý nový trojky připadá jak kdyby to byla nějaká korejská plechovka, jako kdyby nevěděli jak ty designový prvky, co se táhnou po celém autě, ukončit a vzniklo jim z toho tohle, hlavně ty svělta jsou fakt divný. Audiny jsou tisíckrát hezčí, nevim co se týče požitku z jízdy, ale kvůli tomuhle vzhledu bych ho klidně obětoval. Já vim že už se o tom asi hodně řeklo, ale BMW by se mělo trochu umírnit a změnit směr, jako to udělal před nedávnem Renault, jejich nový studie už nemaj tak odvážný tvary a myslim, že kluci z marketingu dobře věděj proč.
Až vyjede 3" s M-paketem, tak bude konečně něco pro fajšmekry.. Jinak design audi a vůbec vše okolo je něco mezi MB a právě BMW. MB hóóódně pohodlná houpačka (která se poslední dobou hrozně móóóc sere... ) , pak už o dost lepší Audi (z hlediska pozvozku) - až na ten jejich přiblblej předné náhon (4x4 sice umějí, ale také nic moc). Každý auto hledá svého majitele podle toho co on požaduje, takže si každy přesně může vybrat kam patří... Jen tak pro zmínku, já osobně patřím k modré vrluli...
hele brzdi, to by byli kluci z marketingu Renaultu sami proti sobě. Setsakramensky avantgardní Mégane je nejprodávanějším vozem 2004 v západní Evropě a celý projekt se stal velmi výnosnou záležitostí.
A co se nového Fluence týče, odvážný je až až...
Osobně se mi teda líbí mnohem více E46... Tohle už je fak jak nějakej kórejec a ten vnitřek přebali z 7 a 5, no fuj, to je fakt mega hnusná palubka... Mám BMW z Německého tria nejradši, ale co se týče interiéru, tak BMW na Audi fakt nemá a nešahá ji ani po kotníky... A že tu někdo tvrdí, že 4x4 od Audi je nic moc, tak se v tom všem pořádně chlapče povoz a pak tu něco tlachej... Zadní náhon není vše, v tomhle počasí se na to tak můžeš chodit akorát koukat a když přijde kopec, tak tě předjede i to 30let staré MB z MB
Teda musim se hrdě ohradit. Když jsem si 320D loni na podzim kupoval, tak jsem upřímně trnul hrůzou jestli s tím budu moc v zimě vyjet. Za celou zimu! jsem zapadnul dvakrát a to jenom proto, že to mám v M paketu a je to snížený. Jinak auto je skvěle vyvážený a tam kde se ostatní auta s předním náhonem hrabou moje BMW hrdě razí. Ale jinak zcela chápu, že se tomu věří jenom těžko. Ono totiž to DSC se chová sice velice nepříjemně v tom, že nemáš pod kontolou plyn, protože si hlídá trakci, ale na druhou stranu udělá to co normální vozy neumí a to, že si sevře diferenciál a hrabou obě kola což je fakt dobrý.

Trochu s tebou nesouhlasím - a vím, že to je věc názoru i v tom, že BMW nesahá v interiérech Audi ani po kotníky. Pravdou je, že jsem taky sdílel názor, že ten interiér by mohl být zajímavější, jenže postoupem času jsem dospěl k poznání, že BMW má ten interiér prostě naprosto skvěle ergonomicky zpracovanej a že má minimum zbytečnejch čudlítek a ***čárniček, který jenom odváděj pozornost od jízdy. Nedávno jsem seděl v autosálonu v C-klasse a ačkoli musím uznat, že ten interiér vypadá jak ovládání mojí domácí věže a je fakt zajímavej, tak představa, že bych ho měl během jízdy používat mě krajně odpudila. Ostatně v tomto ohledu u mě zcela bezkonkurenčně vede Peugeot 407, kterýho mimochodem považuju za špičkový designerský dílo, ale interiér je prostě otřesně překombinovanej. Umím si představit, že by úžasně nadchnul moje 10-ti měsíční dítě, protože by opravdu mělo za co tahat a co mačkat, ale já takový auto prostě řídit nechci.
Jinak s tebou musím souhlasit, že interiér nový trojky se mi nelíbí a i na ten kabát si hůř zvykám, ale líbí se mi o moc líp než třeba současná pětka.
Doufam,že už vychytali zadní nápravu,aby člověk nekupoval předraženýho šmejda.
To V4 u motoru pro 320i a 320d myslite vazne? Ja myslim ze to je radovy motor...
Ja uz jsem to četl i nekde jinde.Tenhle motor se predelal ze 6-valce, na 4 valec.Hold, je to tak....
ale nepredelal se ze 6-valce...tenhle motor vychazi ze ctyrvalcoveho dvoulitru ze stare 318i...a ikdyby vychazel ze 6-valce, tak by taky nemohl byt V4, ale pouze R4, protoze 6-valce od BMW jsou uz mnoho let pouze RADOVE ( i diesel napr. v 330d je radovy! ). BTW. vidlicove ctyrvalce se davaji akorat tak do nekterych motorek
A ta 330i a 325i take neni vidlicovy motor.
ono u BMW az na V8/10/12 neni nic vidlicoveho
Samozřejmě jsou to všechno řadové motory (čtyř i šestiválce). K nasazení těchto chybných dat došlo omylem při zpracování tabulek.
stara verze se mi libi mnohem vic, tohle vypada jak dyby se snazili aby to auto vypadalo co nejmensi. a je tak divne vysoky a na zivo je to jeste vic videt takze moje M3 za novou generaci menit nebudu
Mám Accorda 2,2 CTDi a kroutící moment je taky 340 Nm při 2000 otáčkách, ale výkon jen 103 kW při 4000 ot. 320d má 120kW při 4000 ot. Ten kroutící moment u 320d se mi zdá hodně malý na výkon, nejspíš tam bude chyba, ne?
Myslim ze to chyba neni, jde spis o to ze mas objem 2,2 a to Te uz predurcuje k tomu mit vyssi kroutak.
Mám v tom pořád hokej, nevíte v jakém vztahu je výkon s kroutícím momentem?
rpm x Nm = kW
Nm = kW/rpm
rpm = kW/Nm
Samozdřejme předchzí autor vynechal konstantu K=9550
čili výkon při otáčkách se spočítá takto .. Kw = Nm*Rpm/9550 😄 velice prosté ..
Jinak rozdíl je v průběhu toho momentu Honda rychle z těch 340 ztrácí za to Bmw jde daleko pomaleji dolů .. výsledek je,že bmw se zdá mít daleko plynulejší tah...
Ty otacky musi byt ovsem nikoliv v otackach za minutu (RPM) ale v radianech za sekundu (1 otacka = 360 stupnu = 2 x 3.14 radianu) a vysledek je ve Wattech nikoliv kW. Odtud ta konstanta v prispevku vyse pro prepocet mezi kW, Nm a otackami za minutu.
Netvrdím ,že to co si napsal není pravda,ale počítej ..
Chci zjistit výkon při 2000 ot a 314 Nm.
Dle mojí metodiky je to 2000*314/9550=65.75Kw .. relativně reálná hodnota ( a schodná s hodnotou odečtenou z grafu výkonu výrobce motoru).
Dle tvého návrhu ... přibližně
6,24*2000*314/9550 = 410.3371 Wattů ???
Tak teda nevím ... mysliím ,že moje řešení je minimálně orientačně blíž ... ale je možné,že jsem špatně spočetl tvojí interpretaci ač si to nemyslím ..
Stara generace mela u sestivalce 330D TM 390 Nm (vykon 135kW), naposled pak TM 410 Nm a vykon 150kW. Z tohoto pohledu mne 340 Nm u 320D (obsah 1995 cm3) zase tak malo nepripada...ale jak myslis
mě ten profil připomíná Rover 75.Nechápu tomu příplatku za servis.Jo a MB se nedá srovnávat s bavorem-medvedi nevědí,že mají hlučný diferák.
zevraj ma byt aj 335d...Nevie niekto kedy??? to bude straaasna supa...
Celkom sa mi nova trojka paci Mam otazku:nemate niekto nahodou BMW 5 s aktivnym riadenim???? V lete si ho chcem kupit a neviem ci si mam za to priplatit...Napiste niekto prosim,ci sa to oplati.Diky
zel nemel jsem zatim moznost otestovat, jezdim v e39, ale v USA dostalo "aktivlenkung" oceneni "Technology Award of the Year 2004" nemecka "wirtschaft" predala BMW velmi vyznamnou cenu za zasluhu revoluci systemu rizeni na svete, ktery velmi zvysuje bezpecnost a pohodli jizdy. Cetl jsem i chvalu od byvalich F1 zavodniku.
Nevim jak je to v CZ , ale driv nez si objednam auto, necham si ho pujcit domu na 1den k testovani, jistota je jistota, prece nevyhodim 35tisic euro naneco s cim pozdeji nebudu spokojeny.
Je to neskutočne dobrý pocit pri riadení auta a, podla mňa, je to dobrá kúpa. V tom aute by to malo byť. Ale má to jednu chybu. Keď presadnes do auta bez AR tak si musíš zvykať a ostatné autá Ti pripadajú ako 20 rokov starý model.
M5 myslim aktivni rizeni nema...takze nezbyva nez vyzkouset a rozhodnout se sam.
Doufám, že u nově zveřejněných českých cen bude ještě zohledněn nynější a do budoucna očekávaný pokles kurzu EUR! V opačném případě se u některých modelů dostává česká cena nad úroveň německé - viz níže tabulka. Bohužel nejhůře dopadá 325i, kde je rozdíl 52 tis. v neprospěch českých cen, u 330i rozdíl 30 tis.

Sloupec 1 = model
Sloupec 2 = Německo cena (EUR, 16% DPH)
Sloupec 3 = Německo cena přepočet na CZK (kurz 30,5 CZK/EUR, zohledněna česká 19% DPH)
Sloupec 4 = Oznámené ceny v České republice
Sloupec 5 = Rozdíl (ČR - Německo)
hodnoty v tis.

318i 25,3 791,6 791,7 0,1
320i 27,1 847,9 847,8 -0,1
325i 31,9 998,1 1 050,5 52,4
330i 35,9 1 123,3 1 153,4 30,1
320d 29,7 927,7 907,0 -20,7
Tak myslím, že jste se s odhadem cen moc netrefili...
320i bude stat namisto vami uvadenych 847800 oficielnich 841500
320d vase cena 907000, cena bmw 911200
325i vase cena 1050500, cena bmw 990100
330i vase cena 1153400, cena bmw 1114000
...ale dusledkem tohoto omylu jsou pouze prijemna prekvapeni, zejmena 325i a 330i jsou o dost levnejsi.