Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
0
Neviem co je na tom Priuse tak dobre, ved ma vyssiu spotrebu ako najnovsie vznetové motory, je drahsí a ked sa pozriem na parametzre tak mu ani tych 400nm z elektromotora velmi nepomaha. Snad jedina výhoda je v tom ze do 45 km/h ide len na elektromotor a preto vtedy neprodukuje ziadne emisie.
0
diesle maju velke emisie a Prius nema byt ani alternativa dieslom, a cielovom skupinou niesu ludia ktori chcu co najviac usetrit. Je to pre ludi ktorym zalezi na ekologii a chcu pomoct vyvoju alternativnych pohonov.. predsa sa neda zodna na den prejist na elektromobily alebo vodikovy pohon, logickym medzistupnosm su hybridy. Co budes robit s tym tvojim dieslom ktory vsade ospevujes ked dojde ropa?
0
Budem jazdit na diesely pokym nedojde ropa a potom prejdem napr. na vodík. Ekologia? Priplatim si za filter pevných castic a budem mat menej emisii ako Prius.A naco podporovat alternatývne pohony? aj tak raz na nich budeme musiet prejst a ak chcu peniaze kupim si TOYOTU diesel. Vývoj v tejto oblasti robia len pre vlastne dobro aby o tych 40-50 rokov nezaostávali za zbytkom sveta.
0
Na bionaftu....
0
v bionafte je asi jen 20 % toho BIO, jina zbytek tvori normalni nafta!
0
Ty to asi srovnáváš s dieselem v mini automobilech, tam můžeš mít pravdu, ale klasický diesel, který se montuje do vozů nižší střední a střední třídy je již daleko žíznivější, než pohonná jednotka Priusu!!!!
0
Takže Prius ma kombinovanu spotrebu 4,3 l/100km, honda accord 2,2 diesel ma 5,4 l/100km a to je o dost tazsi a ma vaccsi koeficient odporu vzduchu.
0
Jen drobna poznamka ke zminovanemu Accordu: jejich diesel 2.2 je extremne povedeny, vyhodnost Priusu bych srovnaval spis s beznou benzinovou produkci.. navic Accord ma koeficient odporu vzduchu pouhych 0,26 (rekordni hodnota u sedanu), tedy stejne jako aerodynamicky strizeny Prius.. Jinak ale myslim, ze hybridni pohon ma budoucnost.. je potreba porovnavat stejna auta, napriklad hybridni Civic IMA a Civic Sedan 1.6, spotreba je 4,9 resp. 6,5...
0
ten motor accordu je fakt povedenej! jinak na dalnici pri 130 na tempomat to bere 4,6 na 100km fakt super motor!