Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Automatické parkování v praxi: řidič je nadbytečný

8 komentářů

Za chvíli vymyslí auto, které bude umět i bez lidí jezdit, takže se konečně zbaví nadvlády člověka. Vozy si budou samy jezdit ulicemi, parkovat, vytvářet zácpy a lidi budou chodit pěšky.
Lidi umí stále méně a méně řídit a stále více a více se spoléhají na různé elektronické berličky. Děsí mě, jak moc na to spoléhají, věty typu "Jedu sice rychle, ale mám ESP / ASR / ABS / EBD / WC, tak se mi nemůže nic stát" jsou mojí noční můrou
Škoda, že do aut nejde na místo řidiče montovat IQ...
Názorná ukázka kdy pseudopokrok dělá s lidí *, kteří jednou nebudou umět ani otevřít okno, protože to nějaká banda * vymyslí jak si nestrhnout ruku. Ať jdou všechny tyto vynálezy do PRD...!!!!
Parkovat řidič nemusí umět , hlavně že svítí aby byl vidět! KOCOURKOV!!!!!!
To se ani nedivim že se nedaři snížit nehodovost když jsou na silnici vpuštěni i lidé kteří neumí nic jiného než kroutit volantem a možná v nedaleké budoucnosti nebudou umět ani to!
No, popravdě řečeno - chytráci co si myslí, že jsou super řidiči (a třeba i umí dobře parkovat) často jezdí rychle a nebezpečně ve městech a ohrožují řidiče rozumné pomalejší - kteří se potřebují jen bez následků dopravit z bodu A do bodu B. Ne každy je mistr světa v pilotování osobního vozu.
Tito super řidiči si o sobě navíc myslí, že nikdy žádnou nehodu nezaviní.
Najlepsia obrana je utok, co?
Tiez nemam rad ludi, ktori jazdia bezohladne, ale jazdit rychlo este neznamena, ze musis niekoho ohrozovat.
Záleží kde člověk rychle jede. V obci je jasný, že jakmile jede rychle a říká, že nikoho neohrožuje, neví, co mluví. Těžko lze totiž odhadnout, kdy mu tam vběhne ze strany dítě nebo se vyřítí někdo na kole z malý postranní uličky. Samozřejmě, nehodu nezpůsobil, ale kdyby tam neměl 100 km/h, ale 50 km/h, dá se s tím třeba udělat víc.
No ať si každý klidně jezdí rychle na okruzích nebo na nějakých cestičkách. Každopádně každý, kdo mi říká, že jel tudle 150 po okrsce a naprosto nic, protože nikdo nikde nebyl... Takže má všechno pod kontrolou, neví co mluví.
A co Toyota Prius. Ta na vybraných trhách nabízí automatické parkování jak podélně tak i příčně.
Ty systémy zvládnou pouze zaparkování tzv. najednou. To ovšem vyžaduje poměrně hodně místa. Člověku , který umí zaparkovat na dvakrát (třikrát) , stačí místa min. o metr míň ...............